فهرست مطالب

مجله زیست شناسی جانوری
سال نهم شماره 1 (پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/08/08
  • تعداد عناوین: 10
|
  • الهام جوادی، شهرام شرفی *، بابک مقدسی صفحه 1
    ترکیبات دارویی در رشد ماهیان زینتی نقش کاربردی دارند. مطالعه اثرات کلومیفن، در جیره مواد غذایی و فاکتورهای رشد در گونه های ماهی گورامی (Trichogaster trichopterusr) این بررسی انجام شد هدف از انجام این پژوهش افزایش رشد ماهیان زینتی (Trichogaster trichopterus) در کارگاه های تکثیر و پرورش، در بازه زمانی کوتاهتر و هزینه تمام شده کمتر بوده است. تعداد 140 قطعه بچه ماهی گورامی سه خال در 4 گروه (یک گروه شاهد و سه گروه تیمار) به مدت دو ماه با جیره غذایی حاوی کلومیفن (با مقادیر 1، 5/1 و 2 میلی گرم بر کیلوگرم در جیره خشک) غذادهی شدند. زیست سنجی (وزن کل و طول استاندارد) هر دو هفته یک بار و محاسبه شاخص های رشد ماهیان در پایان دوره دو ماهه انجام شد. نتایج نشان داد که استفاده از کلومیفن در جیره غذایی بر روی پارامترهای رشد (افزایش وزن نهایی، درصد افزایش وزن، میزان رشد ویژه، میزان بازده پروتئین و میانگین رشد روزانه) تاثیر مثبت و معنی داری داشته و ضریب تبدیل غذایی به طور معنی داری کاهش نیافت. بنابراین کلومیفن می تواند در رژیم غذایی ماهی گورامی سه خال گونه Trichogaster trichopterus استفاده شود.
    کلیدواژگان: ماهی گورامی سه خال، رشد، کلومیفن، Trichogaster trichopterus
  • میترا خاکپور، محمدرضا زرین دست *، اکبر وحدتی، محمد ناصحی، سید ابراهیم حسینی صفحه 9
    مطالعات نشان داده که نوروترنسمیتر گاما آمینوبوتیریک اسید (GABA) می تواند بر فرایند یادگیری و حافظه در ناحیه قاعده ای- جانبی آمیگدال (BLA) تاثیر بگذارد. هدف از این تحقیق بررسی اثرآگونیست و آنتاگونیست رسپتور GABAB ناحیه BLA بر حافظه در موش های نر نژاد ویستار با کمک دستگاه Step-through (مدل حافظه اجتنابی مهاری) می باشد.
    در این مطالعه از موش های صحرایی نر با محدوده وزنی 270-220 گرم استفاده شد. بعد از قراردادن کانول راهنما به طور دو طرفه در ناحیه BLA، حیوانات در دستگاه Step-throughآموزش دیدند و سپس 24 ساعت بعد از آموزش، میزان بازیابی حافظه و فعالیت حرکتی آنها مورد اندازه گیری قرار گرفت. تزریق پس از آموزش باکلوفن، آگونیست رسپتور GABAB (01/0 میکروگرم بر موش) یا فاکلوفن، آنتاگونیست رسپتور GABAB، (01/0 میکروگرم بر موش) تثبیت حافظه را کاهش می دهد، اماتاثیری بر فعالیت حرکتی ندارد. در نتیجه باکلوفن و فاکلوفن تثبیت حافظه را در BLA کاهش می دهند و رسپتور GABAB در کاهش تثبیت حافظه نقش دارد.
    کلیدواژگان: باکلوفن، فاکلوفن، GABA، BLA، دستگاه حافظه احترازی
  • صفورا صفاری، پروین تراب زاده *، سید مرتضی موسوی دهویی صفحه 19
    عصاره آبی گیاه افدرا ماژور در درمان فشار خون، اختلال خواب و کاهش وزن موثر می باشد. اما تاکنون اثرات آن بر روی بدن بخصوص در دوران حاملگی مورد بررسی قرار نگرفته است. بنابراین در این پژوهش اثرات تراتوژنیک عصاره ی گیاه افدرا ماژور بر جنین های موش Balb/C در روزهای هفتم تا دهم حاملگی مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه 50 سر موش ماده Balb/C بطور تصادفی به شش گروه مساوی، کنترل (عدم تزریق)، شم (تزریق آب مقطر) و4 گروه تجربی تقسیم شدند. دوز کشنده LD50 در شرایطin vivo، 3086 میلی گرم بر کیلوگرم بر وزن بدن تعیین و دوز مناسب برای تزریق 300 میلی گرم بر کیلوگرم انتخاب شد. تزریقات در روزهای هفتم تا دهم بصورت درون صفاقی انجام گرفت. سپس موش ها در روز 15 بارداری تشریح شدند و جهت اطمینان از نتایج، تجربیات فوق 3 بار تکرار شد. داده ها با نرم افزار SPSS 21 و تستDuncan با شرط 001/0> p مورد سنجش قرار گرفت. پس از بررسی مقایسه ای در این دوز شاهد کاهش معنی داری 001/0> p در اندازه فرق سر-نشیمنگاهی (CR)، وزن جنین و وزن جفت گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل و شم بودیم. با توجه به این مشاهدات می توان این طور نتیجه گرفت که عصاره آبی گیاه افدرا ماژور اثرات منفی بر رشد و نمو کمی جنین داشته و استفاده از این گیاه در دوران بارداری خطرآفرین است و شاید بتوان در آینده از آن به عنوان قرص ضد بارداری استفاده نمود.
    کلیدواژگان: افدرا ماژور، وزن جنین، وزن جفت، جنین موش
  • مینا صمصام شریعت، کاظم پریور، مهدی هدایتی، پریچهره یغمایی * صفحه 29
    سرطان تیروئید یک نئوپلاسم بدخیم تیروئید و متداول ترین سرطان غدد درون ریز می باشد. بسیاری از مراکز پزشکی دنیا بر این باورند که وقوع سرطان تیروئید در حال افزایش است. سرطان مدولاری تیروئید (MTC) که 5 تا 10 درصد از کل انواع سرطان های تیروئید را شامل می شود، توموری بدخیم با منشاء سلول های پارافولیکولار می باشد.MTC کارسینومای مهاجم تیروئید است و بهبودی آن به میزان بالایی به تشخیص زودهنگام آن بستگی دارد. در این تحقیق سطوح سرمی فاکتور رشد اندوتلیال عروقی (VEGF) بیماران بررسی شد، تا شاید بتوان از اندازه گیری این هورمون به عنوان شاخصی در تشخیص یا تایید تشخیص سرطان مدولاری تیروئید و پیش بینی وقوع سرطان استفاده نمود. افراد مبتلا به MTC در بیمارستان های دانشگاهی و مراکز درمانی نقاط منتخب کشور بر اساس شواهد آسیب شناختی تشخیص داده شده و تحت عمل جراحی قرار گرفته اند. از افراد مراجعه کننده بر اساس نتایج آزمایشات تیروئیدی، با همسان سازی سن و جنس، تعدادی افراد فاقد اختلال تیروئیدی، بیماری های زمینه ای و هر نوع سرطان دیگر به عنوان گروه کنترل انتخاب شدند. در 45 فرد مبتلا به MTC (21 مرد و 24 زن) و 45 فرد سالم (24 مرد و 21 زن)، VEGF سرم به روش الایزا اندازه گیری شد. آنالیز داده ها با استفاده از نرم افزارهای Medcalc 14.8.1 و SPSS 22 انجام شد. در این مطالعه بین سطح سرمیVEGF زنان مبتلا به MTC و کنترل سالم اختلاف آماری معنی داری مشاهده شد (05/0 >p). از سطح سرمی VEGF به عنوان شاخص یا مارکر در تشخیص یا تایید تشخیص سرطان مدولاری تیروئید و پیش بینی وقوع سرطان در زنان، همراه با شاخص های بیوشیمیایی دیگر می توان استفاده کرد.
    کلیدواژگان: سرطان مدولاری تیرویید، فاکتور رشد اندوتلیال عروقی
  • نسیم عرب سرحدی، ناهید مسعودیان *، حسین عباسپور، ابراهیم نقی پور، محمد ابراهیم فخرالدین نژاد صفحه 37
    بیمارانی که از دیابت نوع 1 و 2 رنج می برند نسبت به افراد عادی بیشتر در خطر مرگ و میر قرار دارند. درصد بالای مرگ و میر را می توان به بیماری های قلبی عروقی نسبت داد. اندازه گیری فعالیت کراتین کیناز (CKMB) در کنار اندازه گیری CPK آزمونی اختصاصی برای تشخیص آسیب های ماهیچه ای قلبی و بررسی حمله قلبی است. هدف از انجام پژوهش حاضر مقایسه میزان آنزیم CKMB و کلسترول خون در بیماران دیابتی نوع 1 با نوع 2 می باشد. جامعه آماری پژوهش را بیماران دیابتی شهرستان گنبد کاووس تشکیل می دهند که به منظور انجام مطاالعه نمونه گیری از 100 بیمار دیابتی (50 نفر نوع 1 و 50 نفر نوع 2) گروه آزمایش و 50 نفر سالم گروه شاهد انجام گرفت. بعد از اندازه گیری قند، کلسترول و آنزیم CKMB، از نرم افزار SAS به منظور تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. نتایج نشان داد که میزان کلسترول خون در بیماران دیابتی نوع 1 (زن و مرد) بیشتر از نوع 2 می باشد و همچنین سطح آنزیم CKMB در مردان مبتلا به دیابت نوع 2 بیشتر از بیماران مرد مبتلا به دیابت نوع 1 است ولی سطح آنزیم CKMB در زنان مبتلا به دیابت نوع 1 و 2 تقریبا برابر است. کلسترول و آنزیم CKMB در بیماران دیابتی باعث افزایش بیماری های قلبی می گردد و میزان آنزیم CKMB در بیماران دیابتی نوع 1 نسبت به نوع 2 می باشد که باعث افزایش بیماری های قلبی در بیماران دیابتی نوع 1 می گردد.
    کلیدواژگان: دیابت نوع 1 و 2، کراتین کیناز، کلسترول
  • رامونا کسری کرمانشاهی، عبدالحسین شیروی *، ویدا حجتی صفحه 45
    با توجه به تولید روزافزون نانوذرات اکسیدروی و کاربردهای مفید آن در سیستم های بیولوژیک، تاکنون مطالعات کمتری در زمینه اثرات جانبی این مواد بر بدن جانداران صورت گرفته است، بدین منظور در این تحقیق به بررسی میزان رسوب نانوذرات اکسید روی بر روی طحال در موش های سوری ماده نژاد NMRI پرداخته شده است. در این مطالعه تجربی 20 سر موش سوری ماده نژاد NMRI در گروه های تجربی و کنترل مورد بررسی قرار گرفتند. نانوذرات اکسید روی با غلظت های 100، 300 میلی گرم بر کیلوگرم به صورت آشامیدنی به مدت 28 روز خورانده شد و پس از طی زمان 28 روزه موش ها تشریح شدند و بافت طحال جدا و در اسید حل گردید و میزان اکسید روی رسوب کرده در بافت به روش جذب اتمی اندازه گیری شد. با توجه به نتایج به دست آمده مشاهده می شود که گروه های مصرف کننده نانوذرات اکسید روی نسبت به گروه کنترل دارای تاثیرات معنی دار شده اند. رسوب نانوذرات اکسید روی که به صورت آشامیدنی به مدت 28 روز در گروه های تجربی مذکور مورد بررسی قرار گرفت، اثرات معنی دار بر طحال داشته است.
    کلیدواژگان: نانوذرات، اکسید روی، طحال، موش سوری
  • اسما گرامی، محبوبه سترکی *، زهرا هوشمندی صفحه 51
    به دلیل افزایش روزافزون تولید و مصرف نانوذرات، مطالعاتی گسترده ای نیاز است تا اثرات احتمالی منفی و سمیت آن ها تعیین گردد. هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر نانوذره Fe2ZnO4 بر شمارش سلول های خونی و درصد هماتوکریت در موش های صحرایی نژاد ویستار بود.در مطالعه تجربی حاضر، 24 موش صحرایی نر نژادویستاربا میانگین وزنی 43 ± 234 به صورت تصادفی به گروه های 8 تایی تقسیم شدند. گروه اول 5/0 میلی لیتر سرم فیزیولوژی و گروه های دوم و سوم 5/0 میلی لیتر آب مقطر حاوی نانوذره Fe2ZnO4 در غلظت های 100 و 200 ppm به مدت 7 روز از طریق تزریق داخل صفاقی دریافت کردند.شمارش گلبول های قرمز، شمارش گلبول های سفید، شمارش پلاکت ها و درصد هماتوکریت در روزهای 2، 7 و 14 پس از مواجه صورت گرفت. نانوذره Fe2ZnO4سبب کاهش معنی دار گلبول های سفید و افزایش معنی دار گلبول های قرمز شد. درصد نوتروفیل ها و لنفوسیت ها در مواجه با نانوذرات افزایش یافت که نشان دهنده پاسخ سیستم ایمنی ذاتی در برابر نانوذرات می باشد. نانوذره Fe2ZnO4 سبب کاهش معنی دار میزان پلاکت خون موش های صحرایی گردید و غلظت ppm 200 نانوذره کاهش بیشتری در مقایسه با غلظت 100ppm ایجاد کرد (05/0p
    کلیدواژگان: اکسیدآهن روی، هماتوکریت، پلاکت، لنفوسیت، نوتروفیل
  • ربابه محمدی، رامش احمدی احمدی* صفحه 59
    بیماری پارکینسون شایعترین اختلال حرکتی عصبی است که بصورت بالینی توسط کندی حرکت، اختلالات وضعیتی، لرزش در حال استراحت و سفتی عضلانی مشخص می شود. کورکومین پلی فنلی طبیعی است که از زردچوبه بدست می آید و در بسیاری از اختلالات تخریب کننده نورون نقش حفاظت نورونی دارد. مطالعات نشان می دهد که ورزش ممکن است اثرات مفیدی بر روی بیماری های تحلیل برنده سیستم عصبی داشته باشد. بنابراین در این مطالعه اثر کورکومین به همراه ورزش تردمیل در مدل حیوانی پارکینسون مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه از 48 سر رت نژاد ویستار در 8 گروه (کنترل، ورزش، پارکینسون، کورکومین، پارکینسون+ ورزش، کورکومین+ ورزش، کورکومین+ پارکینسون و کورکومین+ پارکینسون+ ورزش) استفاده شد. بیماری پارکینسون بوسیله تزریق رزرپین به مدت 2 روز(1mg/kg، i.p) ایجاد گردید. برای سنجش کاتالپسی از تست میله استفاده شد. به حیوانات در گروه های کورکومین، با دوز50 میلی گرم/ کیلوگرم بصورت داخل صفاقی به مدت21 روز کورکومین تزریق شد. موش های صحرایی در گروه های ورزش، 5 روز در هفته به مدت 20 دقیقه با سرعت 24 متر در دقیقه، در طول 3 هفته توسط دستگاه تردمیل موتو ر دار مجبور به دویدن شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS با به کارگیری آنالیز واریانس یکطرفه در سطح معناداری 05/0 > p استفاده شد. میزان کاتالپسی در گروه کورکومین+ ورزش+ پارکینسون اختلاف معناداری با گروه پارکینسون+ ورزش و پارکینسون + کورکومین نداشت. کورکومین می تواند باعث کاهش کاتالپسی ناشی از رزرپین شود اما اثر کاهشی آن به اندازه ورزش نیست.
    کلیدواژگان: ورزش تردمیل، پارکینسون، کورکومین، موش صحرایی
  • مرتضی نادری * صفحه 67
    در راستای مطالعه رابطه پراکنش طعمه خوار و طعمه، گونه سلیم خرچنگ خوار (Dromas ardeola) به عنوان مدل انتخاب گردیده و در بسترهای گلی رودخانه زهره، واقع در اسکله سجافی هندیجان، ماهشهر این پژوهش انجام پذیرفت. همچنین در این مطالعه تلاش گردید تا فراوانی جمعیت این پرنده به عنوان طعمه خوار و همچنین فراوانی جمعیت خرچنگ ها، الگوی توزیع این دو گونه و متغیرهای اثرگذار در انتخاب زیستگاه توسط سلیم خرچنگ خوار مورد بررسی قرار گیرد. در ادامه پژوهش صورت گرفته در سال های گذشته، این بررسی، در یک دوره نه ماهه از اواخر بهار تا اواخر زمستان 1393، در مصب رودخانه زهره انجام پذیرفت. نتایج به دست آمده در خصوص متغیرهای تاثیرگذار بر گزینش زیستگاه توسط این پرنده حاکی از آن است که تراکم و فراوانی خرچنگ ساکن در بسترهای گلی (Eurycarcinus orientalis)، فاصله لکه زیستگاهی (پهنه گلی) تا اسکله (یا سازه انسان ساخت)، حضور یا عدم حضور سایر گونه های رقیب و بویژه عامل زمان از جمله مهمترین متغیرهای موثر محسوب می شوند. برآورد تراکم نسبی طعمه و طعمه خوار در لکه های زیستگاهی مورد بررسی نیز به تفسیر نتایج استفاده از زیستگاه کمک می نماید.
    کلیدواژگان: فراوانی، تراکم، بسترهای گلی، پراکنش، سلیم خرچنگ خوار
  • نصیر نیامیمندی *، مهرداد حسینی شبانکاره، فرخ انصاری صفحه 71
    در این مطالعه که طی سال 1393 صورت گرفت، تغذیه، فصول تخم ریزی و تولیدمثل ماهی گمگام (Terapon puta Cuvier and Valencieness 1892) در آب های ساحلی بوشهر (خلیج فارس) مورد بررسی قرار گرفت. نمونه ها توسط تور انتظاری و قلاب جمع آوری گردید. در این تحقیق داده های طولی، مراحل باروری (در جنس ماده) و رفتارهای غذاخوری در گونه مورد بررسی جمع آوری و تجزیه و تحلیل گردید. نتایج بیانگر اجتماع نمونه های بالغ این گونه در فصل تابستان در سواحل بوشهر بود. زمان تخمریزی در منطقه مورد بررسی از اواخر تابستان تا پائیز می باشد. نتایج تغذیه ماهی نشان دهنده اولویت غذایی این گونه به ترتیب بر روی میگو، بنتوزها، ماهی و کرم ها بود. همچنین این نتایج نشان می داد که ماهی گمگام در طول شبانه روز شکار می کند و از گونه های پر خور محسوب می شود. نتایج این پژوهش نشان می دهد که ذخائر ماهی گمگام دارای وضعیت طبیعی بوده و تحت فشار نمی باشد. با توجه به نتایج غذاخوری، این ماهی می تواند برای ذخائر میگو مشکل ساز باشد.
    کلیدواژگان: ماهی گمگام، Terapon puta، تخم ریزی، رژیم غذایی، بوشهر، خلیج فارس
|
  • E. Javadi, Sh. Sharafi *, B. Moghaddasi Page 1
    Pharmaceutical compounds are useful role in the growth of ornamental fish. To investigate the effects of Clomiphene on food ratio and growth factors in Gourami fish species (Trichogaster trichopterus) was done. The Growth rate increasing was aimed for Achieving to more fish count in shorter time and less costs in the hatchery and fish farming. The numbers of 140 gourami fishes were fed for 2 month with dietary supplementation impregnated with different ratio of clomiphene (1, 1.5 and 2 mg/kg in dry diet), in 4 groups includes (a control group and 3 treatment groups). Fish biometric assay (total weight and standard length) were performed every two weeks and growth indices were calculated monthly. The results have shown that the use of clomiphene in the diet of growth factors (body weight increase, percentage of body weight increase, specific growth rate, protein efficiency ratio, average daily growth) was significant and positive effected, but food conversion factor was decreased significantly. Therefore, Clomiphene can be used as an additive and dietary supplementation in feed for Gourami fish Trichogaster trichopterus (3 spots gourami).
    Keywords: Trichogaster trichopterus, Fish, Growth, Clomiphene, Gourami
  • M. Khakpoor, M.R. Zarrindast *, A. Vahdati, M. Nasehi, S.E. Hoseyni Page 9
    Studies have shown that γ-aminobutyric acid (GABA) neurotransmitter can effect in the modulation of learning and memory in the basolateral amygdala (BLA). The aim of this study was to investigate, the effect of GABAB receptor agonist and antagonist in the BLA on memory, in male Wistar rats in a step-through type passive avoidance. In this study, male Wistar rats weighing 240–270 g were used. After guide cannulae were bilaterally placed in the BLA, animals were trained in a step-through type passive avoidance task and then tested 24 h after training to measure memory retrieval and locomotor activity. Post-training intra-BLA microinjection of GABAB receptor agonists baclofen (0.01 μg/rat) or GABAB receptor antagonists phaclofen (0.01 μg/rat) decreased step-through latency during retrieval but did not alter locomotor activity. In conclusion, baclofen and phaclofen decreased consolidation of memory formation in the BLA, and GABAB receptors in the BLA may be involved in the memory consolidation deficits.
    Keywords: Baclofen, Phaclofen, BLA, GABA, Step, through
  • S. Saffari, P. Torabzadeh *, S.M. Mousavi Dohooii Page 19
    Aqueous extract of Ephedra major used as a drug for blood pleasure, sleep disorder and lose weight. But it is effects on the body especially during pregnancy have not been reviewed. Therefore in study The Biological effects of aqueous extract of Ephedra major on the development Balb.C mouse embryos 7Th to 10Th days of pregnancy. In this study 50 female Balb.C mice were randomly divided into 6 groups including: control group (non- injection), sham group (injection of saline) and 4 experimental groups. Lethal dose of LD50 was determined in condition of 3086 mg.kg.bw in vivo and selected dose for injection 300 mg.kg.bw. Injection was done on the seventh to tenth days by enema. Then the mouse were sacrificed on day 15 of pregnancy.For security of results above experiences was repeated three times. Data was checked with SPSS21 software and Duncan test subjest to (P
    Keywords: Ephedra major, Embryo weight, Placental weight, Mouse embryo
  • M. Samsam Shariat, K. Parivar, M. Hedayati, P. Yaghmaee * Page 29
    Vascular endothelial growth factor (VEGF) is a signal protein produced by cells that stimulates vasculogenesis, angiogenesis and lymph angiogenesis. Cancers expressing VEGF are able to grow and metastasize. As thyroid cancer is the most common endocrine cancer and medullary thyroid cancer (MTC) is an aggressive metastatic cancer, the aim of this study is the relationship between serum VEGF levels and the increased risk of MTC. A descriptive cross-sectional study was conducted, 45 patients with MTC (21 males and 24 females) and 45 healthy persons as control group (24 male and 21 females) were selected. Serum VEGF levels were determined by ELISA technique in both groups. Data analysis was performed using Medcalc 14.8.1 and SPSS22.There was no statistically significant difference in serum VEGF levels between total MTC patients and total control groups, but serum VEGF levels in female MTC group were significantly higher than those in female control group (P
    Keywords: Vascular endothelial growth factor, Thyroid cancer, Medullary
  • N. Arabsarhaddi, N. Masoudian *, H. Abbaspour, E. Naghipoor, M. Fakhreddinnejad Page 37
    The person who suffered from type 1 and type 2 Diabetics are more deserved to cardiovascular disease. High ratio of morbidity and mortality can be attributed to the cardiovascular diseases. Measuring CKMB's level along with CPK is considered as specialized test to diagnose the cardiovascular damages and also to determine the possibility of myocardial attacks. The present study aimed to compare the level of CKMB and cholesterol in type 1 with type 2 diabetics. Population is consisted of diabetic's persons in Gonbad Kavoos. One hundred diabetic (50 persons type 1 and fifty person type 2) were selected as experiment group and 50 healthy persons were selected as control group. After separating blood plasma and measuring its level of glucose, cholesterol and CKMB, the spectrophotometer and auto analyzer were used to read the data. The data were analyzed by SAS. The results have shown that the level of cholesterol in type 1 diabetics was higher than type 2. Also, CKMB in type 2 diabetic male is higher than type 1 diabetic male but the level of CKMB in type 1 and type 2diabetics female was nearly the same. The results also have shown that the level of glucose in type 1 diabetics (both male and female) was higher than type 2. According to the obtained result it may be concluded that higher rate of glucose, cholesterol and CKMB in type 1 diabetics than the type 2 is related to the higher rate of morbidity and mortality.
    Keywords: Diabetics, Keratine kinase (CKMB), Cholesterol, Cardiovascular disease
  • R. Kasra, A. Shiravi *, V. Hojati Page 45
    Due to the increasing production of ZnO nanoparticles and their useful applications in biological systems, fewer studies have been performed about the side effects of these substances on the organism's body. To this end, in this study, we have investigated the deposition amount of zinc oxide nanoparticles on spleen of Syrian female NMRI mice. In this experimental study, 20 heads of female NMRI mice have been studied in the experimental and control groups. ZnO nanoparticles at concentrations of 100 and 300 mg per kg fed in the drinking water for 28 days, and after 28 days the mice were sacrificed, spleen tissue was removed and solved in the acid, and then the amount of deposited zinc oxide in the tissues was measured by atomic absorption spectrophotometry. According to the obtained results, it is observed that there are significant differences between the consumer groups (of ZnO nanoparticles) and control group. Deposition of Zinc oxide nanoparticles which was studied in the drinking water for 28 days in the mentioned experimental groups has had significant effects on the spleen.
    Keywords: Nanoparticles, Zinc oxide, Spleen, Mouse
  • A. Gerami, M. Setorki *, Z. Hooshmandi Page 51
    Due to increased production and use of nanoparticles, extensive studies are needed to determine their toxicity and negative effects. The aim of this study was to evaluate the effect of Fe2ZnO4 nanoparticle on blood cell counts and hematocritpercentage. In this experimental study, 24 male Wistar rats were randomly divided into groups of 8 rats. Group 1 received 0.5 ml of saline. Group 1 and 2 received 0.5ml of distillated water containing 100 and 200 ppm Fe2ZnO4for 7 successive days. Red blood cell count, white blood cell count and differential count, platelet count and hematocrit were determined 2, 7 and 14 days after treatment. Fe2ZnO4 lead to a significant reduction in RBC and a significant increase in WBC. Nanoparticles exposure increased neutrophil and lymphocyte percentage which reflects the heightened response of innate immune system against nanoparticles. Fe2ZnO4 also caused a significant reduction in blood platelet count and 200 ppm dose caused higher reduction (p
    Keywords: Fe2ZnO4, Neutrophil, Platelet, Hematocrit, Lymphocyte
  • R. Mohammadi, R. Ahmadi* Page 59
    Parkinson’s disease (PD) is the most common neurologically based movement disorder, clinically diagnosed by the presence of bradykinesia, postural instability, resting tremor and rigidity. Curcumin is a natural polyphenol derived from turmeric that has a neuroprotective role in many neuronal degenerative disorders. Studies indicate that exercise may have beneficial effects on neurodegenerative disorders. Therefore, in the present study, we evaluated the effects of curcumin together with treadmill running on animal model of PD. In this study, 48 Wistar rats were divided in 8 groups (control, curcumin, exercise, Parkinson's disease, Parkinson's disease curcumin, Parkinson's disease curcumin exercise, Parkinson's disease exercise and curcumin exercise).Parkinson's disease was induced by injection of reserpine (1mg/kg, i.p) for 2days. The bar-test was used to measure cataleptic symptoms. Each of animals in the curcumin groups was given injection of curcumin (50 mg/kg, i.p) for 21 days. All animals in the exercise group were forced to run on a motorized treadmill (24 m/min for 20 min, 5 day/week), for 3 week. SPSS software was used for analyzing data by using of analysis of variance that it was performed at a significance level of p≤0.05. Catalepsy had no significant difference between the group of curcumin Parkinson's disease exercise and Parkinson's disease curcumin and Parkinson's disease exercise. curcumin can reduce catalepsy induced by reserpine in male rat's model of Parkinson's disease. But its reducing effect isnt as effect of exercise.
    Keywords: Treadmill exercise, Curcumin, Parkinsons disease, Rat
  • M. Naderi * Page 67
    For the investigation about prey and predator relationships, Crab plover was selected as a model species in the Zohre river mudflats, Sajafi harbor where is located in thee Mahshahr. During nine months field study from late spring 2014 to the late winter 2015, we tried to estimate the species abundance and density as a predator and prey items as well. The most important variables affecting the bird distribution and habitat use also was investigated using logistic regression and paired T test. The main items that affect Crab Plover habitat selection and feeding strategy are Crab’s density, safety (distance to the Sajafi harbor), presence of the competitors and especially limited time of the feeding period which affect optimal foraging.
    Keywords: Abundance, Density, Mudflats, Dispersal, Crab plover
  • N. Niamaimandi *, M. Hoseini Shabankareh, F. Ansari Page 71
    Reproductive and spawning seasons of Terapon puta Cuvier and Valencieness 1892 was investigated in Bushehr coastal waters (geographical position from 28˚ 33΄ 203˝N and 51˚ 05΄ 135˝ to 28˚ 59΄ 122˝N and 50˚ 47΄ 988˝E) during 2014. Samples were collected using gillnet and hook. Data information of fork length, gonad stages (in females) and feeding behavior in the species were recorded and analyzed. The results of the study indicating of aggregation of the adults of the species in the Bushehr coastal waters in the summer season. Spawning period in the studied area happened from late of summer to autumn. The results of the nutrition of this species showed that prawn, benthos, fish and worm are the main food items of this species. These results also showed that T. puta is feeding during day and night and is a greedy species. On the bases of the study results, it can be concluded that T. puta resources is not under pressure and have normal situation. The feeding results show; this species can be made a problem for shrimp resources.
    Keywords: Small, scaled terapon, Terapon puta, Spawning, Feeding, Bushehr, Persian Gulf