فهرست مطالب

Jorjani Biomedicine Journal - Volume:3 Issue: 1, 2015

Jorjani Biomedicine Journal
Volume:3 Issue: 1, 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/07/22
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقدمه ای بر تعدیل اریبی نسبت شانس در مطالعات حیطه علوم پزشکی
    ناصر بهنام پور* صفحات 1-2
  • منیژه جلیلوند، رضا نجفی پور، محمد شکاری *، مانا علومی، صفرعلی علی زاده، عبدل عظیم نجاتی زاده صفحات 3-15
    زمینه و هدف
    سرطان پستان شایع ترین سرطان در میان زنان و دومین علت رایج مرگ ناشی از سرطان در خانم ها می باشد. فاکتورهای ژنتیکی نقش مهمی در بروز سرطان پستان دارند. ازجمله این فاکتورهای ژنتیکی، ژن (CHEK2(checkpoint kinase 2 می باشد که به عنوان یک ژن سرکوبگر تومور نقش مهمی در ترمیم DNA آسیب دیده دارد. جهش در ژن CHEK2 سبب از دست رفتن این ویژگی می شود. یکی از جهش های ژن CHEK2، جهش حذف bp5395 است که در تعدادی از جمعیت های دنیا با افزایش ریسک ابتلا به سرطان پستان ارتباط دارد. در این مطالعه ارتباط بین جهش حذف bp5395 ژن CHEK2 و ریسک ابتلا به سرطان پستان در جمعیت زنان مورد مطالعه ایرانی بررسی شد.
    روش بررسی
    پس از بررسی و استخراج اطلاعات پاتولوژیکی بیماران بخش جراحی بیمارستان میلاد تهران 38 زن مبتلا به سرطان پستان زیر 45 سال و 62 زن مبتلا به سرطان پستان بالای 45 به همراه 100 نفر گروه شاهد دارای شرایط سنی مشابه وارد مطالعه شدند. پس ازاخذ فرم رضایت نامه و گرفتن 5 سی سی خون کامل و استخراج DNA، با استفاده از پرایمرهای اختصاصی، جهش حذف bp5395 ژن CHEK2 با روش Multiplex PCR مورد بررسی و ارتباط آن با افزایش ریسک ابتلا به سرطان پستان در بیماران مورد ارزیابی قرارگرفت.
    یافته ها
    جهش حذف bp5395 ژن CHEK2 در هیچ کدام از گروه بیماران خانم مبتلا به سرطان پستان و افراد شاهد در جمعیت مورد مطالعه در این تحقیق مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر آشکار ساخت که ارتباط معناداری بین افزایش استعداد ابتلا به سرطان پستان و حامل بودن جهش بزرگ اگزون 9 و 10 ژن CHEK2 در جمعیت مورد مطالعه وجود نداشت.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، CHEK2، جهش حذف 5395bp ژن
  • سارا سهراب وندی، سید امیرمحمد مرتضویان *، حامد جهانی، محمد جواد ایوانی، آمنه نعمت الهی، رزیتا کمیلی فنود صفحات 16-31
    زمینه و هدف
    غنی سازی نوشیدنی ها با اجزای فراسودمند نظیر پری بیوتیک ها یکی از پیشرفت های اخیر در زمینه تولید آب میوه به شمار می رود. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی اثر اقزودن برخی پروبیوتیک ها مانند اینولین و تاگاتوز بر خواص فیزیکوشیمیایی و حسی آب پرتقال است.
    روش بررسی
    ترکیبات پری بیوتیک اینولین و تاگاتوز به همراه ساکارز به نسبت های مشخص به آب پرتقال اضافه و سپس در دمای 90 درجه سانتی گراد پاستوریزه شدند. تیمار های آب پرتقال پاستوریزه شده در دو دمای C°4 (دمای یخچالی) و C° 25 (دمای محیط) به مدت 3 ماه نگهداری شدند. ویژگی های فیزیکوشیمیایی (بریکس، اسیدیته، میزان قند و pH) و حسی تیمارها در فواصل زمانی هر ماه یک بار اندازه گیری شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان دادند که دمای نگهداری هیچ گونه اثر معناداری بر روی میزان pH، بریکس و اسیدیته ی قابل تیتر تیمار ها نداشت (P>0.05)؛ به طوریکه بیشترین کاهش میزان قند مربوط به تیمار «اینولین3 درصد-ساکارز3 درصد» نگهداری شده در دمای °C24 به میزان 7/ 33 درصد بود. همچنین گزارشات نشان دادند هیچ گونه تغییری بر شفافیت تیمارها مشاهده نشد (P<0.05).
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد که اینولین در ترکیب با ساکارز و تاگاتوز می تواند در تولید آب میوه سلامت بخش با خواص حسی مطلوب مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: اینولین، آب پرتقال، پری بیوتیک، تاگاتوز
  • سمانه حاجی حسینی* صفحات 32-54
    زمینه و هدف
    با توجه به محدودیت اطلاعاتی در خصوص چگونگی اثر تنوع شدت و نوع مشارکت ورزشی و ارتباط آن با سایر عوامل مانند آمادگی قلبی-تنفسی، این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین مشارکت ورزشی، تنوع فعالیت بدنی و آمادگی قلبی-تنفسی انجام گردید.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی-تحلیلی بوده و در سال 94-1393 با مشارکت 406 دانشجوی 18 تا 21 سال مقطع کارشناسی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان انجام شد. آمادگی قلبی- تنفسی افراد با استفاده از آزمون راکپورت سنجیده شد. میزان مشارکت ورزشی با استفاده از پرسشنامه Ledentثبت شده و به منظور بررسی سطح فعالیت فیزیکی افراد از پرسشنامه خود ایفا فعالیت جسمی برحسب متابولیک اکی والان استفاده گردید. جهت آنالیز داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 20 و توصیف داده ها با استفاده از آماره های توصیفی و نیز جهت تحلیل آن ها از آزمون ها t مستقل، مجذورکای، آنالیز واریانس و رگرسیون استفاده شد.
    یافته ها
    افرادی که از آمادگی قلبی- تنفسی و سطح فعالیت بدنی مطلوب برخوردارند به طور معنی داری نسبت به سایرین در فعالیت های ورزشی سازمان یافته و نیافته و نیز ورزش های رقابتی مشارکت فعال تری دارند (05/ 0>P). افرادی که روزانه 3 ساعت فعالیت بدنی متوسط تا شدید انجام داده بودند از آمادگی قلبی- تنفسی برخوردار بودند (05/ 0>P). نتایج رگرسیون مشخص کرد که حتی اگر رقابت بدون انگیزه برد و باخت صورت پذیرد به نوعی تضمین کننده آمادگی قلبی- تنفسی افراد است (05/ 0>P).
    نتیجه گیری
    مشارکت در ورزش های رقابتی به همراه اتخاذ سبک زندگی فعال (روزانه 5/ 2 ساعت فعالیت بدنی با شدت متوسط و 30 دقیقه ورزش رقابتی) شانس برخورداری از آمادگی قلبی-تنفسی را افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: حداکثر اکسیژن مصرفی، آمادگی قلبی، تنفسی، مشارکت ورزشی، ورزش رقابتی
  • سیدعلی مرد، وحید سبقت الهی، بیژن احمدی، فرنوش نقاشیان، ماریا کاویانپور، حسین خادم حقیقیان* صفحات 55-67
    زمینه و هدف
    عفونت با هلیکوباکتر یکی از علل عمده بیماری های معده می باشد. این مطالعه جهت بررسی ارتباط عفونت هلیکوباکتر با عادات غذایی رایج در مبتلایان به دیس پپسی طراحی شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی تحلیلی در افراد مراجعه کننده جهت انجام آندوسکوپی دستگاه گوارش(374 نفر) با استفاده از پرسشنامه تکرر مصرف غذایی برای یک سال و یادآمد 24 ساعته خوراک برای سه روز انجام و نمونه هایی از آنتر، جسم و فوندوس در شیشه حاوی فرمالین بافر شده برای بررسی پاتولوژیک ارسال گردید. اطلاعات به دست آمده توسط نرم افزار SPSS ویرایش 13 آنالیز شد. جهت مقایسه میانگین ها از آزمون Independent-Sample t test استفاده شد. P value کمتر از 05/ 0 معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    جامعه آماری این مطالعه را 214 نفر سالم (57 درصد) و 160 نفر مبتلا (43 درصد) تشکیل دادند. میانگین دریافت روزانه ی سوسیس و کالباس (001/ 0= P)، همبرگر (002/ 0= P) در گروه بیمار نسبت به گروه سالم بیشتر و تفاوت معنی داری داشت. میانگین دریافت روزانه ی گوشت ماهی (001/ 0= P) و هفتگی گوجه فرنگی (001/ 0= P)، پیاز (002/ 0= P) و مرکبات (002/ 0= P) در افراد مبتلا نسبت به افراد سالم به طور معنی داری پایین بود.
    نتیجه گیری
    مصرف بالای میوه و سبزیجات و مصرف پایین گوشت قرمز از عادات غذایی افراد سالم و دریافت بالای گوشت های فرآوری شده از عادات غذایی افراد مبتلا به عفونت هلیکوباکتر بودند. بنابراین رژیم غذایی مناسب میتواند به عنوان یک پیشنهاد برای مردم در سیاست های سلامت عمومی قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: دیس پپسی، هلیکوباکترپیلوری، عادات غذایی
  • مهناز قلجه، مریم دستورپور، افسانه قاسمی* صفحات 68-81
    زمینه و هدف
    دستیابی به راه هایی برای ارتقاء کیفیت مراقبت های پرستاری همواره مورد توجه مدیران پرستاری بوده است و این مطالعه به منظور تعیین ارتباط بین کیفیت مراقبت های پرستاری و رضایت بیماران در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در سال 1392 انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی روی 68 پرستار شاغل و 204 بیمار طی 4 ماه طی نمونه گیری تصادفی انجام شد. به ازای هر پرستار، سه بیمار وی که حداقل72 ساعت از خدمات پرستار مربوطه استفاده و در زمان پژوهش در شرف ترخیص بودند، انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل: پرسشنامه های استاندارد سنجش کیفیت مراقبت های پرستاری QUALPAC) Quality patient care scale:) و رضایت بیماران (Patient Satisfaction Instrument: PSI) بود. داده ها با کارگیری آزمون های آماری از جمله؛ کای اسکوئر، آنالیز واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین سنی پرستاران و بیماران به ترتیب 9/ 4 ±8/ 30 و 7/ 10± 9/ 37 بود. میانگین نمره کیفیت مراقبت در پرستاران 5/ 12±3/ 61 بود و در 55 درصد موارد کیفیت مراقبت در حد مطلوب بوده است. همچنین میانگین نمره رضایت بیماران 9/ 10±8/ 71 و در 61 درصد موارد بیماران رضایت متوسط را بیان کردند. بین مراقبت های پرستاری پرستاران و رضایت بیماران ارتباط آماری مثبت و معنی دار مشاهده شد(001/ 0 =p).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد سیستم مراقبت سلامت می تواند با ارتقاء مراقبت های پرستاری یا به کارگیری پرستاران با مهارت بیشتر، رضایت بیماران را فراهم کند.
    کلیدواژگان: کیفیت مراقبت، مراقبت پرستاری، رضایت بیمار، پرستار
  • یحیی پاسدار، میترا دربندی *، پریسا نیازی، شکوفه القاصی، فرح روشن پور صفحات 82-97
    زمینه و هدف
    چاقی از جمله مشکلات جوامع امروزی است که شیوع آن در زنان بیش از مردان است. این بررسی با هدف تعیین شیوع چاقی و برخی عوامل مرتبط با آن در زنان شهر کرمانشاه انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی 687 نفر از زنان 65-25 سال با روش تصادفی به صورت خوشه ایچند مرحله ای از بین مناطق شش گانه شهر کرمانشاه انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه دموگرافیک، بسامد خوراک (FFQ) و فعالیت فیزیکی بود. چاقی عمومی به صورت نمایه توده بدنی بیشتر یا مساوی 30 کیلوگرم بر متر مربع و چاقی شکمی برای نسبت دور کمر به دور باسن بیشتر از 85/ 0 سانتی متر تعریف شد. داده ها با استفاده از نرم افزار Spss و با آزمون های ضریب همبستگی، رگرسیون لجستیک، t-test و کای دو تحلیل شدند.
    یافته ها
    4/ 39 درصد افراد دارای اضافه وزن، 9/ 21 درصد چاق و 5/57 درصد مبتلا به چاقی شکمی بودند. احتمال بروز چاقی در افراد بیسواد (05/0=P، 882/1=OR)، وضعیت اقتصادی -اجتماعی پایین (02/0=P، 867/1=OR) و زنان با سابقه بیش از 4 بارداری (01/0=P، 875/1=OR) بیشتر بود. احتمال بروز کبد چرب (818/ 3=OR) و دیابت(077/ 3=OR) در افراد چاق به طور معنی داری بیشتر بود (02/ 0=P). چاقی با وضعیت تاهل، تعداد بارداری،تعداد افراد خانواده، عادات غذایی ناسالم ارتباط مثبت (001/ 0>P) و با سطح تحصیلات، وضیت اشتغال و وضعیت اقتصادی-اجتماعی (001/ 0>P) ارتباط منفی داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به عوارض اضافه وزن و چاقی، افزایش آگاهی های تغذیه ای و اصلاح شیوه زندگی در بین زنان با استفاده از روش های مناسب پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: چاقی، نمایه توده بدن، گروه های غذایی، فعالیت بدنی
  • علیرضا ابدی، باقر پهلوان زاده *، کرامت نوری جلیانی، سید مصطفی حسینی صفحات 98-113
    زمینه و هدف
    عدم توانایی در اندازه گیری دقیق مواجهه ها در مطالعات اپیدمیولوژیکی مشکلی است که تقریبا در همه مطالعات مخصوصا مطالعات مورد- شاهدی رخ می دهد. بسته به شدت رخداد سو اندازه گیری، نتایج می تواند تحت تاثیر قرار گیرد. روش های موجود حل این مشکل اغلب زمان و هزینه زیادی را می برند و برای بعضی مواجهه قابلیت اجرایی ندارند. اخیرا روش های جدیدی برای مطالعات مورد-شاهدی دارای همسان سازی یک به یک پیشنهادشده اند که این مشکلات را تا حدودی حل کرده اند. در اینجا ما به دنبال تعمیم این روش برای مطالعات مورد-شاهدی دارای همسان سازی چندگانه هستیم.
    روش بررسی
    در اینجا توزیع پیشین دریخله استاندارد برای توزیع چندجمله ای تعمیم داده شد تا بتوان اطلاعات مربوط به پارامتر ارتباط مواجهه-بیماری (OR) را جدای از اطلاعات مربوط به سایر پارامترها وارد مدل کردیم. برای اطلاعات پیشین (OR) از اطلاعاتی که در سایر مطالعات درباره ارتباط مواجهه و بیماری بود استفاده کردیم. برای تصحیح سو طبقه بندی نیز آنالیز حساسیت انجام دادیم نتایج تحت سه مدل بیزی به دست آمد.
    یافته ها
    یافته های مدل بیزی خام مشابه با مدل کلاسیک بود مدل دوم که در آن از اطلاعات OR استفاده شد شدیدا تحت تاثیر این اطلاعات قرار گرفت. مدل پیشنهادی سوم بیشترین تعدیل اریبی را برای عوامل خطر فلزات سنگین، مصرف دخانیات و مصرف مواد مخدر انجام می دهد به طوری که فلزات سنگین را که مدل خام (رگرسیون لجستیک کلاسیک) بر بروز سرطان ریه تاثیرگذار نشان می داد را غیر معنی دار نشان داد. آنالیز حساسیت نیز نشان داد که مدل در مقابل تغییر مقادیر حساسیت و ویژگی پایدار است.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که اگرچه نتایج مدل سوم در بیشتر مواجهه ها تغییر چندانی با مدل دوم نداشت ولی می توان گفت که مدل تا حدود زیادی می تواند سو طبقه بندی ها را اصلاح کند.
    کلیدواژگان: سوء طبقه بندی، روش های بیزی، آنالیز حساسیت، سرطان ریه
  • بررسی ارتباط سبک زندگی مرتبط با اینترنت با احساس تنهایی و حمایت اجتماعی در کاربران اینترنت دانشگاه علوم پزشکی ایلام
    مرتضی منصوریان، بابک رستگاری مهر، مصطفی قربانی، زهرا شفیعیان *، امید صفری، سارا مرادی، زهرا دلشادی، عزیز رضاپور، حسین انصاری، حمید آسایش صفحات 114-126
    زمینه و هدف
    استفاده از اینترنت تاثیرات چشمگیری بر سبک زندگی استفاده کنندگان آن داشته است که این تغییرات می تواند سلامت آنها را تحت تاثیر قرار دهد. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط سبک زندگی مرتبط با اینترنت با احساس تنهایی و حمایت اجتماعی در کاربران اینترنت دانشگاه علوم پزشکی ایلام انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه یک مطالعه مقطعی بود که در سال 1393روی 400 نفر از دانشجویان و کارکنان دانشگاه علوم پزشکی ایلام به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انجام شد. ابزار تحقیق پرسشنامه مشتمل بر چهاربخش؛ اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه سبک زندگی مرتبط با اینترنت و پرسشنامه احساس تنهایی و حمایت اجتماعی بود. تحلیل داده ها با کمک نرم افزارSPSS و آزمون های من ویتنی و کروسکال والیس و رگرسیون خطی آنالیز گردید.
    یافته ها
    نتایج رگرسیون خطی نشان داد بین احساس تنهایی و سبک زندگی مرتبط با اینترنت، جنسیت، وضعیت تاهل، وضعیت اشتغال و سن ارتباط معنی دار وجود دارد (01/ 0> P). همچنین ارتباط بین حمایت اجتماعی و سبک زندگی مرتبط با اینترنت و سن معنی دار بود(05/0 P<). نتایج نشان داد بین احساس تنهایی و حمایت اجتماعی با وضعیت تاهل، مقطع تحصیلی و استفاده غالب از اینترنت ارتباط معنی دار وجود دارد (01 /0> P).
    نتیجه گیری
    با توجه به ارتباط بین احساس تنهایی و حمایت اجتماعی با سبک زندگی مرتبط با اینترنت و با توجه به اجتناب ناپذیر بودن استفاده از اینترنت، به نظر می رسد حمایت هرچه بیشتر از دانشجویان و ارائه آموزش های مناسب به دانشجویان و کارکنان دانشگاه جهت استفاده مناسب از اینترنت ضروری باشد.
    کلیدواژگان: سبک زندگی، اینترنت، احساس تنهایی، حمایت اجتماعی
  • حامد توان *، سجاد توان، زهرا احمدی، فاطمه زندنیا صفحات 127-134
    زمینه و هدف
    هوش هیجانی با هوش معنوی در ارتباط است لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه هوش معنوی و هوش هیجانی با متغیرهای جمعیت شناختی در بین دانشجویان دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهر ایلام انجام شد.
    روش بررسی
    با استفاده از روش پژوهشی توصیفی- همبستگی، پرسشنامه ی استاندارد 24 سوالی هوش معنوی و پرسشنامه ی استاندارد 90 سوالی هوش هیجانی به روش نمونه گیری تصادفی ساده در اختیار 118 نفر از دانشجویان دانشکده پرستاری و مامایی قرار داده شد. در ابتدای پرسشنامه اطلاعاتی در زمینه دموگرافیکی از دانشجویان پرسیده شد و داده ها با نرم افزار Spss و با استفاده از آزمون های تی مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه (ANOVA) و همبستگی پیرسون انجام شد.
    یافته ها
    نمونه ها شامل 56 درصد زن و 46 درصد مرد بوده و میانگین نمره ی هوش معنوی دانشجویان 5/ 68 بوده و میانگین نمره ی هوش هیجانی دانشجویان 305 بوده و نتایج نشان داد که بین هوش معنوی و هوش هیجانی با جنسیت ارتباط آماری معنی داری وجود دارد (05/0> P) و لی با رشته تحصیلی وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    هوش معنوی و هوش هیجانی در زنان بیشتر از مردان بوده است و ارتباط آماری معنی داری بین هوش معنوی و هوش هیجانی وجود دارد به طوری که تقویت هوش معنوی باعث بهبود هوش هیجانی می شود.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، هوش معنوی، دانشکده پرستاری و مامایی، ایلام
|
  • Pages 3-15
    Background and Objectives
    Breast cancer is the most common cancer among women and the second most common cause of cancer death. CHEk2 gene was known as a tumor suppressor gene which it plays a role in DNA repair. Germline mutations in CEHK2 have been associated with the cancer types in a number of countries. Therefore, the aim of this study was to investigate association between CHEK2 mutations and Breast Cancer in the Iranian population.
    Methods
    This study involved 38 cases under the age of 45 and 62 cases over the age of 45. A blood samples were taken and DNA was successfully isolated from cases and healthy women. Multiplex PCR were used to investigate the association between a deletion in CHEK2 of 5,395bp CHEK2 gene mutations among 100 patients with breast cancer and 100 Normal controls.
    Results
    There were no significant differences between histopatological information in both groups. The del5395 mutation was not found in the patients and controls.
    Conclusion
    For the first time, these results demonstrate that a deletion in CHEK2 large deletion in exon 9 and exon 10 mutations has not been a genetic susceptibility factor for breast cancer in the Iranian population.
    Keywords: Breast cancer, CHEK2, Mutation
  • Sara Sohrabvandi, Seyed Amir Mohgammad Mortazavian *, Hamed Jahani, Mohammad Javad Eivani, Ameneh Nematollahhi, Rozita Komeili Pages 16-31
    Background And Objective
    Fortification of drinks with new functional ingredients including prebiotics is one of the recent progresses in the juice field. So the objective of this study is to evaluate the effects of addition some prebiotics on physicochemical and sensory properties of orange juice.
    Materials And Methods
    Then prebiotic compounds (inulin and tagatose) and sucrose with specific proportions were added to orange juice and pasteurized by at 90°C. Orange juice samples were placed at 4°C (refrigerator temperature) and 25°C (environment temperature) for 3 months and physicochemical (Brix, acidity, sucrose content and pH) and sensory properties of samples were evaluated with time intervals of one month.
    Results
    The results showed that pH, brix and acidity of all treatments didnt show statistical significant differences during 90 days of storage (P>0.05). While total sugar content of all treatments decreased significantly during this time (P<0.05), as the greatest decrease was seen in treatment I-3/S-3 at environment temperature with 33.7% lost. While reported no change in the transparency of this treatment (P>0.05). While storage of treatment at environment temperature decreased the acceptance of flavors (P<0.05).
    Conclusion
    The result of this project showed that inulin in combination with sucrose and tagatose was suitable for production of functional juice with good organoleptic properties.
    Keywords: Inulin, Orange juice, Prebiotic, Tagatose
  • Alireza Abadi, Bagher Pahlavanzade *, Keramat Nourijelyani, Seyed Mostafa Hosseini Pages 98-113
    Background and Objective
    Inability to measure exact exposure in epidemiological studies is a common in many epidemiological studies, especially when information on exposure is obtained retrospectively, as in any case–control design. Depending on the extent of misclassification, results may be affected. Existing methods for solving this problem require a lot of time and money and for and for some of exposures it is not practical. Recently, new methods have been proposed in 1:1 matched case–control study that have been solved these problems to some extent. This paper extend existing Bayesian method to adjust for misclassification in matched case–control Studies with 1:2 matching.
    Materials and Methods
    The standard Dirichlet prior distribution for a multinomial model is extended to allow separation of prior assertions about the exposure–disease association from assertions about other parameters. Information that exist in literature about association between exposure and disease used as prior information about OR. Correction of misclassification was investigated using Sensitivity analysis.
    Results
    The results of naïve Bayesian model were similar to the classic model. The second Bayesian model that use prior information about the OR, heavily affected by this information. The third model provides maximum bias adjustment for heavy metals, tobacco and opium. This model showed that heavy metal is not an important risk factor although raw model (logistic regression Classic) detected this exposure as an influencing factor on the incidence of lung cancer. Sensitivity analysis showed that third model is robust regarding to different levels of Sensitivity and Specificity.
    Conclusion
    Result of this study showed that although in most of exposures the results of the second and third model were similar but the proposed model able to somewhat correct the misclassification.
    Keywords: Misclassification, Bayesian Analysis, Sensitivity Analysis, Lung Cancer