فهرست مطالب

Issues in Language Teaching Journal - Volume:3 Issue: 1, Winter and Spring 2014

Issues in Language Teaching Journal
Volume:3 Issue: 1, Winter and Spring 2014

  • تاریخ انتشار: 1394/06/25
  • تعداد عناوین: 6
|
  • محمود رضا عطایی، محدثه خزاعی صفحات 1-35
    پژوهش حاضر با هدف مطالعه دیدگاه استادان ایرانی نسبت به دانش آموزشی-محتوایی و نیز هویت حرفه ای آنان و همچنین بررسی میزان تطابق این دیدگاه ها با نحوه عملکرد استادان در کلاس های زبان انگلیسی با اهداف علمی انجام شد. بدین منظور، از یکی از دانشگاه های شهر تهران، دو استاد از گروه آموزش زبان انگلیسی و دو استاد از دو گروه متفاوت که علاوه بر رشته خود، به تدریس زبان تخصصی آن حوزه نیز مشغول بودند، در این پژوهش شرکت کردند و کلاس های زبان تخصصی آن ها در طول یک ترم مورد مشاهده قرار گرفت. دیدگاه ها و عقاید استادان از طریق مصاحبه نیز بررسی گردید. نظر به دانش آموزشی-محتوایی استادان، نتایج حاصل از تحلیل محتوا نشان داد که با وجود برخی شباهت ها، تفاوت های قابل توجهی در دیدگاه ها و نحوه تدریس استادان وجود دارد. هر دو گروه معتقد بودند که کلاس های زبان تخصصی آنان محیطی نه تنها منفعل نبوده، بلکه امکان مشارکت دانشجویان در فعالیت های گروهی و نیز پرسش و پاسخ را برای آنان فراهم می کند. آنچه که باعث تمایز چشمگیر استادان گروه دوم (که تخصص اصلی شان غیر از زبان انگلیسی بود) شد اعتقاد آن ها به «تحول درآموزش» بود که بازتاب آن در داشتن تفکر انتقادی نسبت به نحوه تدریس خود، احترام گذاشتن به نظرات دانشجویان، پاسخگویی به نیازهای آموزشی آنان، و مشارکت دادن آن ها در امر آموزش بود. حال آنکه، استادان گروه زبان انگلیسی با نادیده انگاشتن روحیه انعطاف پذیری و خلاقیت در آموزش، به همان شیوه «سنتی» مشغول تدریس بودند. نظر به هویت حرفه ای استادان زبان انگلیسی با اهداف علمی، نتایج پژوهش، هشت عامل را به عنوان مولفه های اصلی هویت شغلی این استادان مشخص نمود. علاوه بر این، یافته ها نشان داد که ارتباط تنگاتنگی میان دانش آموزشی-محتوایی و هویت حرفه ای اساتید زبان انگلیسی با اهداف علمی وجود دارد. از نتایج پژوهش حاضر می توان درطراحی هرچه بهتر برنامه های درسی مرتبط با تدریس زبان تخصصی در دانشگاه ها و ارتقای کیفیت آموزش زبان انگلیسی بهره برد.
    کلیدواژگان: استادان متخصص در رشته ای غیر از زبان انگلیسی، انگلیسی با اهداف علمی، استادان متخصص در رشته آموزش زبان انگلیسی، دانش آموزشی، محتوایی، هویت حرفه ای، دیدگاه ها و نحوه عملکرد استادان
  • محمد جواد رضایی، رویا پاکباز صفحات 37-64
    یک حوزه جالب در تحقیقات روان شناسی زبان کشف روش ذخیره ساختارهای لغوی در ذهن انسان و چگونگی بازیابی آنها در طی درک یا تولید زبان است. تحقیق حاضر به بررسی این موضوع می پردازد که در طول پردازش ساختار اشتقاقی در ذهن چه می گذرد و وندهای اشتقاقی انگلیسی و فارسی چگونه پردازش می شوند. 60 فراگیر ایرانی زبان انگلیسی به عنوان زبان دوم در سطوح مهارت متوسط و پیشرفته که از طریق آزمون تعیین سطح آکسفورد انتخاب شده بود در آزمایش انگیزش پوشیده با استفاده از نرم افزار ای-پرایم شرکت کردند. دو آزمون انگیزش مجزای فارسی و انگلیسی در روند این تحقیق صورت گرفت. واژه های هدف به سه روش پوشیده شدند: مشابه: careful«careful، مرتبط care»careful، و محرک کنترل desire«careful. زمان عکس العمل شرکت کنندگان بوسیله نرم افزار ای-پرایم اندازه گیری شد و برای تحلیل بیشتر وارد نرم افزار SPSS شد. نتایج نشان داد که سطح مهارت در روش پردازش ساختار اشتقاقی نقش دارد زیرا در سطوح پایین تر مهارت، تجزیه بیشتری مشاهده شد در حالی که شرکت کنندگانی با مهارت بیشتر از روش ارائه کلمه کامل بیشتری استفاده کردند. به علاوه، پردازش واژگان مشتق انگلیسی توسط فراگیران فارسی زبان انگلیسی را نمی توان دقیقا به صورت روش تجزیه یا ارائه کلمه کامل نسبت داد. چیزی که معقول تر به نظر می رسد این است که فرض کنیم کلماتی با بسامد بالا (چه در ریشه و چه در پسوند) و همچنین کلمات مشتق با پسوندهای زایاتر به عنوان کلمه کامل ذخیره می شوند اما کلماتی با بسامد ریشه و مشتق کمتر و آنهایی که زایایی پسوند کمتری دارند تجزیه می شوند. این یافته ها مدل مسیر دوگانه را تایید می کند.
    کلیدواژگان: کلمه ریخت شناسی، وندهای اشتقاقی، پردازش، بسامد، مدل مسیر دوگانه
  • مینو عالمی، عاطفه رضانژاد صفحات 65-88
    سنجش منظورشناختی و توافق در نمره دهی از جمله موضوعاتی هستند که نیاز به توجه و تحقیق بیشتر دارند. عدم توافق در نمره دهی به تنوع در نمره دهی منجر می شود و این مسئله اهمیت موضوع را برجسته تر می کند. هدف مطالعه حاضر بررسی معیارهایی است که معلمان انگلیسی بومی (امریکایی) و غیربومی (ایرانی) در نمره دهی تولید کنش کلامی تحسین مورد ملاحظه قرار داده اند. در مجموع، 120 معلم (60 معلم بومی و 60 معلم غیر بومی) در این مطالعه مشارکت کردند و به مجموعه ای از آزمون های تکمیل گفتمان (مربوط به کنش کلامی تحسین) نمره دادند. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که نمره دهندگان در مجموع 9 معیار را در فرایند نمره دهی به پاسخ های زبان آموزان انگلیسی مورد ملاحظه قرار دادند که شامل «استفاده از استراتژی ها»، «عوامل احساسی»، «ادب»، «روابط حاکم بین افراد»، «مسایل فرهنگی»، «روانی کلام»، «صحت و اعتبار»، «صداقت»، و «دقت زبانی» می باشد. با توجه به عدم وجود ثبات و توافق در نمره دهی معلمان بومی و غیربومی به نظر می رسد که هر دو گروه به آموزش نیاز دارند تا در سنجش منظور شناسی کارآمد شوند. نتایج تحقیق حاضر کاربردهای مهمی در حوزه آموزش به معلمان زبان انگلیسی و تدوین گران متون آموزشی معلمان دارد و اهمیت آموزش جنبه های مختلف منظورشناختی معلمان را به ما متذکر می شود.
    کلیدواژگان: سنجش منظورشناختی، نمره دهی، کنش کلامی تحسین، معلمان بومی و غیربومی زبان انگلیسی
  • محمدرضا عنانی سراب، امیر کاردوست صفحات 89-112
    علیرغم کاربردهای مفید زبان شناسی پیکره ای در آموزش زبان، این حوزه هنوز در آموزش زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی به مفهوم عام آن راه نیافته است. به نظر می رسد دلیل عمده آن فقدان آموزش معلمان و کمبود منابع و تجهیزات از جمله رایانه در کلاسهای درس می باشد. این نکته به خوبی روشن شده است که آموزش و یادگیری افعال دو کلمه ای به دلیل عدم شفافیت معنایی و تفاوتهای ساختاری بین زبان انگلیسی و زبان مادری زبان آموزان با دشواری همراه است. به منظور مطالعه ارزش آموزشی کاربرد زبان شناسی پیکره ای در بافت آموزش زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی پژوهش حاضر با هدف مقایسه تاثیر فعالیت های مبتنی برفهرست واژگانی روی کاغذ به عنوان جانشینی برای فهرست واژگانی الکترونیکی در مقایسه با فعالیت های مبتنی بر داده های واژگانی استخراج شده از فرهنگ لغت در کوتاه مدت و بلند مدت طراحی شد. برای رسیدن به این هدف، در پژوهش حاضر طرح پژوهش شبه آزمایشی با پیش آزمون، پس آزمون و گروه گواه مورد استفاده قرار گرفت. تحلیل داده های پژوهشی برگرفته از پس آزمون آنی و با تاخیر نشان داد که فعالیت های مبتنی بر فهرست داده های واژگانی به یادگیری بیشتری می انجامد. بر اساس نتایج پژوهش حاضر می توان چنین استدلال کرد که این گونه فعالیت های آموزشی را می توان به شکل موثری در کلاس های زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی به کار گرفت و از طریق آن زبان آموزان را در تلاش های یادگیری به سمت خوداتکایی بیشتر سوق داد.
    کلیدواژگان: یادگیری مبتنی بر فهرست های واژگانی در متن جمله، زبان شناسی پیکره ای، پیکره زبانی، فهرست سازی، افعال دو کلمه ای
  • غلامرضا عباسیان، نازیلا یکانی صفحات 113-134
    این مطالعه به بررسی مقایسه ای تاثیر شیوه ارتقای داده زبانی (یعنی ارتقای متنی در مقایسه با ارتقای ترکیبی) بر تقویت توانایی دستور زبان در بافت آموزشی ایران که در آن زبان انگلیسی به عنوان یک زبان خارجی محسوب می شود، پرداخته است. برای این منظور، 65 نفر دانش آموز دختر مقطع دبیرستان به عنوان نمونه آماری همگون بر اساس آزمون سنجش مهارت عمومی زبان انگلیسی نلسون از میان 100 نفر دانش آموز انتخاب شدند. سپس، توانایی دستور زبانی آنها نیز بر اساس یک آزمون تشخیصی قبل از اجرای آزمایش سنجیده شد و متعاقب آن نمونه آماری به صورت تصادفی به دو گروه مساوی تقسیم شدند که یک گروه بر اساس شیوه ارتقای متنی و گروه دیگر به شیوه ارتقای ترکیبی در معرض آموزش نکات دستور زبان انگلیسی قرار گرفتند. سر انجام از هردو گروه آزمون سنجش پیشرفت تحصیلی جهت ارزیابی میزان پیشرفت هر گروه در پرتو دو شیوه ارتقای داده زبانی اخذ گردید. تحلیل داده ها و نتایج موید: الف) عدم تاثیر معنادار آموزش به شیوه ارتقای متنی نکات دستور زبانی؛ ب) تاثیر معنادار آموزش به شیوه ارتقای ترکیبی داده زبانی بر تقویت توانایی دستور زبان و پ) تاثیر معنادارتر آموزش به شیوه ارتقای ترکیبی در مقایسه با شیوه ارتقای متنی بوده است. بر این اساس، می توان استنتاج کرد که آموزش نکات دستور زبانی و تقویت متعاقب توانایی مربوطه در گرو نوع و شیوه ارتقای داده زبانی می باشد. دستاوردهای این مطالعه از منظر آموزشی پیام های نویدبخشی را هم برای معلمان زبان های حارجی و هم برای برنامه ریزان درسی در راستای لحاظ مولفه ها و سازوکارهای ارتقای داده زبانی هم در آموزش و هم در تهیه و تدوین مطالب درسی به ارمغان می آورد.
    کلیدواژگان: ارتقای داده، بازخورد، ارتقای متنی، ارتقای ترکیبی
  • مریم گل، امیر زندمقدم، محسن کرابی صفحات 135-160
    با در نظر گرفتن این اصل که ایجاد رابطه دوستانه میان معلم و دانشجویان می تواند محیط یادگیری مناسبی را فراهم کند (هارن، 2006) و با توجه به اینکه رابطه دوستانه معلم می تواند انگیزه یادگیری را در دانشجویان بالا ببرد (ولز و کانو،2008)، این پژوهش به دنبال بررسی رابطه بین آنچه زبان آموزان ایرانی از رابطه دوستانه معلم برداشت می کنند و تمایل آنها به برقراری ارتباط بود. بدین منظور، ابتدا پرسشنامه ای جهت اندازه گیری تمایل به برقراری ارتباط مخصوص محیط هایی که در آن زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی تدریس می شود طراحی، اجرای آزمایشی، و اعتبار سنجی شد. پس از حصول اطمینان از اعتبار آن، این پرسشنامه بر روی 90 زبان آموز سطح متوسط اجرا شد. در مرحله دوم از شرکت کنندگان خواسته شد تا پرسشنامه های رابطه دوستانه کلامی (گورهام، 1998) و غیر کلامی (مک کروسکی و همکاران، 1996) را تکمیل کنند. یافته های این پژوهش مشخص کرد که تمایل زبان آموزان به برقراری ارتباط بر روی 7 عامل استوار است که یکی از آنها رابطه دوستانه معلم می باشد. همچنین تحلیل های دیگر نشان داد که بین هر دو نوع رابطه دوستانه (کلامی و غیر کلامی) و تمایل زبان آموزان به برقراری ارتباط رابطه مثبت و معنا داری وجود دارد. می توان نتیجه گرفت که رفتار دوستانه معلم یکی از اجزای اصلی و تشکیل دهنده مفهوم تمایل زبان آموزان به برقراری ارتباط می باشد و این تمایل می تواند از طریق رفتار دوستانه معلم در کلاس درس بیشتر شود. این یافته ها می توانند معلمان زبان و نیز استادان تربیت معلم زبان انگلیسی را یاری رسانند.
    کلیدواژگان: رابطه دوستانه غیر کلامی، رابطه دوستانه معلم، رابطه دوستانه کلامی، تمایل به برقراری ارتباط
|
  • Mahmood Reza Atai, Mohadeseh Khazaee Pages 1-35
    This study was conducted in English for Academic Purposes (EAP) context to explore Iranian teachers'' perceptions of their pedagogical content knowledge (PCK) and their sense of professional identity (PI) as well as to scrutinize how their cognitions were practiced in EAP classes. To this end, two ELT teachers and two content instructors (i.e. subject experts who teach EAP courses in addition to their specialized field of study) from a university in Tehran participated in the study and their classes were observed for a full academic semester. To thoroughly probe the teachers'' cognitions, semi-structured interviews were also conducted. The results of content analysis indicated some commonalities but major discrepancies in the cognitions and practices of the two pairs of teachers with regard to their PCK. Teachers of both camps claimed to have interactive EAP classes where group work is highly appreciated and students'' questions are welcomed. Attending to their discrepancies, the content instructors seemed to adhere to ''transformative'' education by reflecting on their teaching, hearing learners'' voice, being responsive to their learning needs, and encouraging teacher-learner collaboration. On the other hand, the ELT teachers reflected a more ''traditional'' approach, leaving behind issues of flexibility and innovation in their teaching methods. As far as the EAP teachers'' PI is concerned, the study came up with eight factors as the underlying constituents of their PI. It was also found that pedagogical content knowledge and professional identity are interrelated attributes of EAP teachers. The findings provide implications for syllabus designers as well as EAP teacher education.
    Keywords: Content instructors, English for Academic Purposes, ELT teachers, Pedagogical Content Knowledge, Professional identity, Teacher's cognitions, practices
  • Mohammad Javad Rezai, Roya Pakbaz Pages 37-64
    An interesting area of psycholinguistic inquiry is to discover the way morphological structures are stored in the human mind and how they are retrieved during comprehension or production of language. The current study probed into what goes on in the mind of EFL learners when processing derivational morphology and how English and Persian derivational suffixes are processed. 60 Iranian EFL learners at intermediate and advanced levels of proficiency whose proficiency level were determined through Oxford Quick Placement Test، participated in masked priming experiments using E-prime software. Two separate priming tasks in Persian and English were conducted during the course of this study. The target words were primed in three ways: identity (careful«careful)، related (care»careful) and control primes (desire«careful). Participants’ reaction times were measured by E-prime software and were fed into SPSS software for further analysis. The results indicated that Proficiency plays a role in the way derivational morphology is processed، because at lower proficiency levels more decomposition was detected while more proficient participants utilized more whole-word representation. Furthermore، Persian learners of English processing of the derived words could not be assigned strictly to decomposition or whole-word representations in the mind. What seems more plausible to assume is that highly frequent words (whether base or suffix frequency) as well as derived words with more productive suffixes are stored as whole words but lower base and morpheme frequency ones and those with suffixes having less productivity are decomposed. These findings lend further support to dual route model.
    Keywords: morphological word, derivational affixes, processing, frequency, dual, route model
  • Minoo Alemi, Atefeh Rezanejad Pages 65-88
    Pragmatic assessment and consistency in rating are among the subject matters which are still in need of more profound investigations. The importance of the issue is highlighted when remembering that inconsistency in ratings would surely damage the test fairness issue in assessment and lead to much diversity in ratings. Our principal concern in this study was observing the criteria that American and Iranian EFL/ESL teachers consider when rating Iranian EFL learners’ pragmatic productions regarding the speech act of compliment. The instrument utilized in this study was WDCTs and a speech act rating questionnaire administered to sixty American and sixty Iranian EFL/ESL teachers. In order to come up with the criteria, the reasoning and justifications of the raters when rating learners’ pragmatic productions were analyzed carefully through content analysis. The results showed that overall the raters considered nine general criteria when rating. They included: “Strategy use”, “Affective factors”, “Politeness”, “Interlocutors’ relationships”, “Linguistic accuracy”, “Sincerity”, “Authenticity”, “Fluency”, and “Cultural issues”. Also, the most frequent criterion among the native and non-native raters was “Strategy use” and “Politeness” respectively. Finally, it was concluded that due to some inconsistencies and variations in the ratings and criteria of both native and non-native raters, it seems that both groups are in need of pragmatic workshops and training sessions. The results of this study can have important implications for EFL/ESL teacher educators who are considerate of the importance of pragmatic training and instruction.
    Keywords: pragmatic assessment, rating, speech act of compliment, American, Iranian EFL, ESL teachers
  • Mohammad Reza Anani Sarab, Amir Kardoust Pages 89-112
    In spite of the highly beneficial applications of corpus linguistics in language pedagogy، it has not found its way into mainstream EFL. The major reasons seem to be the teachers’ lack of training and the unavailability of resources، especially computers in language classes. Phrasal verbs have been shown to be a problematic area of learning English as a foreign language due to their semantic opacity and structural differences between English and learners’ first languages. To examine the pedagogic potentiality of the use of corpus linguistics in the context of EFL، the present study aimed at comparing the effect of paper-based data-driven learning (DDL) activities، as a substitute for online DDL activities، with the activities designed based on dictionary entries in terms of their effect on learning phrasal verbs in both short and long run. To this end، the study adopted a quasi-experimental pretest posttest control group design. The analysis of the data collected through an immediate posttest as well as a delayed posttest showed that the DDL activities led to greater improvements by the participants. Based on the results of the study، it is argued that paper-based DDL activities can be used effectively in EFL classes to enhance learning and help learners to become more autonomous in their learning efforts.
    Keywords: data, driven Learning (DDL), corpus linguistics, corpus, concordancing, phrasal verbs (PV)
  • Gholam, Reza Abbasian, Nazilsa Yekani Pages 113-134
    The present study investigated comparatively the impact of two types of input enhancement (i. e. textual vs. compound enhancement) on developing grammar ability in Iranian EFL setting. Sixty-five female secondary high school students were selected as a homogenous sample out of about a 100-member population based on Nelson language proficiency test. Then، their grammar ability was measured based on a researcher-made diagnostic test prior to the experiment. The sample was randomly divided into two equal groups; one group received text-enhancement-based instruction of grammar، while the other received compound-based enhancement. Finally، they received an achievement test of grammar as a posttest to measure their progress in light of two different types of input enhancement mechanisms. The pertinent statistical analyses of the results indicated that a) the effect of textual enhancement-based instruction of grammar is not significantly meaningful، while b) the compound enhancement-based instruction has significant effect on learning grammatical structures. Comparatively speaking، therefore، c) compound enhancement-based instruction of grammar is more significantly effective than that of textual in developing grammar ability. It can be safely concluded that grammar instruction and its resultant development are subject to intervention type، which، pedagogically، bears promising messages for both teachers and syllabus designers to incorporate parameters of input enhancement in both teaching and materials development، respectively.
    Keywords: input enhancement, feedback, textual enhancement, compound enhancement
  • Maryam Gol, Amir Zand, Moghadam, Mohseni Karrab Pages 135-160
    Given the fact that developing an intimate relationship between teacher and students creates a safe learning environment (Harran، 2006)، and because teacher immediacy is proved to increase students’ motivation for learning (Velez & Cano، 2008)، this study was an attempt to explore the relationship between Iranian EFL learners’ perceived teacher immediacy and their willingness to communicate (WTC). To this end، first، a new WTC questionnaire، specific to EFL settings، was developed، piloted، factor analyzed، and then administered on 90 intermediate EFL learners. In the second phase، the participants were required to complete Gorham’s (1988) Verbal Immediacy Measure (VIM) and McCroskey et al. ’s (1996) Revised Nonverbal Immediacy Measure (RNIM). The findings revealed that there are 7 factors underlying EFL learners’ WTC، one of which is teacher immediacy. Further analyses showed that there is a positive relationship between both verbal and nonverbal teacher immediacy behaviors and EFL learners’ WTC in EFL classes. It can be concluded that teacher immediacy is one of the constituents of EFL learners’ WTC and that their WTC is likely to increase when teachers demonstrate immediacy behaviors while teaching. The present study has implications for language practitioners as well as teacher trainers.
    Keywords: nonverbal immediacy, teacher immediacy, verbal immediacy, willingness to communicate (WTC)