فهرست مطالب

سیاستهای مالی و اقتصادی - سال پنجم شماره 19 (پاییز 1396)

فصلنامه سیاستهای مالی و اقتصادی
سال پنجم شماره 19 (پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/09/26
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سرور چهرازی مدرسه، مهدی نجاتی صفحات 7-28
    افزایش مستمر هزینه های دولت منجر به وسیع تر شدن شکاف کسری مالی و به موجب آن استقراض دولت از منابع داخلی و خارجی می شود. در ایران نیز به دلیل مشکلات متعددی که اقتصاد طی سال های اخیر با آن مواجه بوده، تامین بخشی از درآمدها و هزینه های دولت از طریق کسری بودجه متداول بوده است. عواقب اقتصادی کسری بودجه بالا در بدهی عمومی سنگین است که عمدتا روی رشد اقتصادی اثرگذار خواهد بود. تحقیق حاضر به بررسی تاثیر بدهی های عمومی بر رشد اقتصادی در ایران طی دوره زمانی 1391-1359 می پردازد. در این راستا، با استفاده از مدل الگوی خودتوضیح با وقفه های گسترده، رابطه تعادلی کوتاه مدت و بلندمدت بین بدهی های عمومی و رشد اقتصادی بررسی می شود. نتایج مدل تصحیح خطا نشان می دهد که صادرات و بهره وری کل عوامل تولید در کوتاه مدت روی رشد اقتصادی اثر مثبت و معناداری دارند. این در حالی است که بدهی داخلی در کوتاه مدت و بلندمدت دارای اثری منفی و بدهی خارجی در بلندمدت اثر مثبتی روی رشد اقتصادی دارند.
    کلیدواژگان: بدهی عمومی، بهره وری، رشد اقتصادی، الگوی خودتوضیح با وقفه های گسترده، مدل تصحیح خطا
  • امیر حسین مزینی، علی حضوری صفحات 29-54
    بانکداری الکترونیکی از جمله عوامل بسیار مهم در ایجاد مزیت رقابتی محسوب می شود. انتظار می رود بانکداری الکترونیکی با کاهش هزینه های مختلف از جمله هزینه های تاسیس شعب متعدد، پرداخت به نیروی انسانی، هزینه های حمل و نقل و چاپ اسکناس و... باعث کاهش هزینه های بانک شود. حال سوال مهمی که مطرح می شود آن است که آیا گسترش بانکداری الکترونیکی در ایران موجب کاهش هزینه های بانک ها شده است؟ و بانک های دولتی و خصوصی در این رابطه عملکرد یکسانی داشته اند؟ بررسی این موضوع در دستورکار مطالعه حاضر می باشد. بدین منظور در چارچوب رویکرد هزینه یابی مبتنی بر فعالیت، تابع هزینه نظام بانکی استخراج و به تفکیک بانک های خصوصی و دولتی ایران برای دوره 1391-1385 با استفاده از روش پانل دیتا برآورد گردیده است. نتایج حکایت از آن دارد که گسترش بانکداری الکترونیکی در ایران موجب کاهش هزینه های بانک های خصوصی و دولتی شده است. اما این موضوع در بانک های خصوصی به مراتب بزرگتر و معنادارتر می باشد. این بدین مفهوم است که بانک های خصوصی در زمینه استفاده از بانکداری الکترونیکی به منظور کاهش هزینه های خود موفق تر از بانک های دولتی عمل کرده اند.
    کلیدواژگان: بانکداری الکترونیکی، هزینه های بانک، پانل دیتا، بانک های خصوصی و دولتی
  • محمد شریف کریمی، سهراب دل انگیزان، راضیه حیدریان محمد ابادی صفحات 55-80
    اثرگذاری اقتصاد پنهان بر شاخص های مهم اقتصادی از قبیل تولید و مصرف این ضرورت را ایجاب می نماید تا با بررسی حجم این پدیده و تاثیرگذاری آن بر شاخص های مهم اقتصادی راهکارهای عملی برای جلوگیری و گسترش آن شناسایی و اتخاذ شوند. مطالعات انجام شده نشان می دهند حجم اقتصاد پنهان در ایران بالا بوده و عواملی چون مالیات ها، حجم و کیفیت قوانین و مقررات و عملکرد اقتصاد رسمی از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر آن می باشند. هدف اصلی مقاله حاضر تخمین حجم اقتصاد پنهان ایران در دوره زمانی 1389-1355 با استفاده از روش میمیک و سپس بررسی تاثیر آن بر درآمدهای مالیاتی و رشد اقتصادی است. نتایج حاصل نشان می دهد که اقتصاد پنهان حجم بالایی از اقتصاد کشور را به خود اختصاص داده و در دوره زمانی مورد مطالعه روند رو به رشدی را نشان می دهد علاوه بر این، اقتصاد پنهان در بلندمدت تاثیر منفی معناداری بر درآمدهای مالیاتی دارد ولی بین اقتصاد پنهان و رشد اقتصادی رابطه معناداری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: اقتصاد، اقتصاد پنهان، میمیک، ایران، ARDL
  • وحید فرزام، حبیب انصاری سامانی، زهرا محمودی صفحات 81-103
    با توجه به تلاش برخی کشورها برای کاهش ارزش پول ملی، یکی از مهم ترین سوالات در حوزه اقتصاد بین الملل این است که کاهش ارزش پول، منجر بهبود حساب جاری می شود. به منظور بررسی این مهم، پژوهش حاضر به بررسی اثرات کوتاه مدت و بلندمدت نرخ ارز بر تراز تجاری بین ایران و منتخبی از شرکای تجاری اروپایی، آسیایی و جهان، برای دوره زمانی 1393-1355 می پردازد. نتایج بکارگیری روش تصحیح خطای داده های تابلویی از طریق برآوردگرهای حداقل مربعات کاملا اصلاح شده نشان می دهد که اثر نرخ ارز واقعی بر تراز تجاری در بلند مدت برای شرکای اروپایی منفی و بی معنی و برای شرکای آسیایی و طرف های تجاری در کل جهان مثبت و بی معنی شده است. این نشان می دهد که نرخ ارز در بلندمدت بر تراز تجاری ایران بی اثر است. در عین حال ضریب متغیر نرخ ارز واقعی در کوتاه مدت برای شرکای تجاری اروپایی، آسیایی و جهان مثبت و معنی دار شده است. این نشانگر این است که افزایش نرخ ارز (کاهش ارزش پول) باعث بهبود تراز تجاری در کوتاه مدت می شود اما این اثرات در بلندمدت از بین می روند. از این رو رابطه منحنی جی برای شرکای اروپایی، آسیایی و جهان تایید نمی شود. همچنین ضریب متغیر تولید ناخالص داخلی کشور مقابل و ضریب تولید ناخالص داخلی ایران در مدل به ترتیب مثبت، منفی و معنی دار شده اند.
    کلیدواژگان: تراز تجاری، نرخ ارز واقعی، منحنی جی، حداقل مربعات کاملا اصلاح شده
  • منیژه طبیبی، آزاده داودی صفحات 105-138
    سیاست های مرتبط با سلامت، یکی از ابعاد سیاست های اقتصادی- اجتماعی است که به عنوان یکی از وظایف دولت ها در نظر گرفته می شود. دامنه مداخله دولت در بازار سلامت بسیار وسیع است، به طوری که از خرید خدمات تا در برخی موارد ارائه خدمات را در بر می گیرد. در این راستا یکی از سوالات اساسی که همواره به منظور بهبود خدمات بخش سلامت مدنظر می باشد، میزان و نحوه مداخله دولت در بخش سلامت است. با توجه به این که هزینه های سلامت یکی از ابعاد سیاستگذاری دولت محسوب می شود، در این مقاله میزان و نحوه مداخله دولت در این نظام از طریق اولویت بندی هزینه های دولت در سلامت و بر اساس نظرسنجی از خبرگان صورت پذیرفته است. در واقع هدف این تحقیق ارائه الگویی برای نحوه هزینه کرد منابع بخش دولتی در حوزه نظام سلامت کشور است که در آن اولویت بندی هزینه ها روشن شده باشد. اجماع نتایج بررسی نظرسنجی نشان می دهد بر اساس نظر خبرگان ترتیب هزینه های دولت در نظام سلامت به ترتیب هزینه های بهداشتی با رویکرد پیشگیری شامل بهداشت محیط و نظارت بر مواد غذایی، دارو و کالاهای پزشکی، هزینه های تحقیق و توسعه، مراقبت های سرپایی، آموزش پزشکی، خدمات درمانی، خدمات پرستاری بلندمدت و احداث تاسیسات می باشد.
    کلیدواژگان: هزینه های بخش سلامت، ساختار و حوزه عملکرد دولت، هزینه های دولت در سلامت، روش AHP
  • منیره رفعت صفحات 139-163
    این مطالعه به دنبال تجزیه و تحلیل اثر آزادی جریان سرمایه بر توسعه انسانی در منتخبی از کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی است و تبیین می کند که آیا جریان ورودی سرمایه به کشورهای منتخب، بر شاخص توسعه انسانی و زیر شاخص های آن شامل شاخص آموزش، امید به زندگی و سطح زندگی اثر مثبت داشته است یا خیر. نتایج حاصله نشان داد که اثر آزادی جریان سرمایه بر توسعه انسانی و اجزای آن (آموزش، امید به زندگی و سطح زندگی) مثبت و از لحاظ آماری معنادار است و اثر مثبت آن بر شاخص آموزش بیش از دیگر شاخص هاست. اثر کمک های خارجی بر توسعه انسانی و آموزش از نظر آماری بی معنی بوده و بر امید به زندگی و سطح زندگی منفی و معنادار بوده است. اثر پس انداز ناخالص داخلی بر تمامی مدل ها مثبت و از نظر آماری معنادار بوده است. همچنین اثر حکمرانی بر توسعه انسانی، سطح زندگی و امید به زندگی مثبت و معنادار بوده و بر آموزش از نظر آماری بی معنی بوده است. در نهایت اثر رشد اقتصادی بر توسعه انسانی و امید به زندگی منفی است.
    کلیدواژگان: آزادی جریان سرمایه، توسعه انسانی، کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی
  • ابوالقاسم گل خندان صفحات 165-190
    هدف اصلی این مقاله بررسی اثر غیرخطی جهانی شدن بر امید به زندگی در ایران طی سال های 1393-1358 است. به این منظور از مدل رگرسیون انتقال ملایم (STR) استفاده شده است. نتایج حاصل از برآورد مدل STR، ضمن تایید تاثیر غیرخطی جهانی شدن بر امید به زندگی، نشان داده که جهانی شدن در قالب یک ساختار دو رژیمی با مقدار آستانه ای حدود 26/38 درصد، بر امید به زندگی اثر مثبت گذاشته است؛ به گونه ای که شدت این اثرگذاری مثبت با عبور از سطح آستانه و وارد شدن به رژیم دوم افزایش می یابد. بر این اساس می توان گفت که جهانی شدن نقش مهمی در افزایش امید به زندگی در ایران دارد.
    کلیدواژگان: جهانی شدن، امید به زندگی، ایران، مدل رگرسیون انتقال ملایم (STR)
  • پروانه سلاطین، مجتبی زاهدی صفحات 191-212
    این مقاله، به بررسی میزان تاثیرگذاری آزادسازی اقتصادی بر عملکرد بانک ها در گروه کشورهای منتخب درآمد متوسط می پردازد. نتایج حاصل از برآورد مدل ها با استفاده از روش اثرات ثابت در دوره زمانی 2014-2002 نشان می دهد که آزادسازی اقتصادی تاثیر مثبت و معناداری بر اعتبارات داخلی اعطا شده به بخش خصوصی از طریق بانک ها به عنوان شاخص عملکرد بانک ها دارد. آزادسازی اقتصادی با ایجاد قوانین و مقررات مطلوب و از میان برداشتن محدودیت ها نقش مهمی در بسترسازی کارکرد مناسب نهادها، بازارها و عملکرد بانک ها دارد. آزادسازی اقتصادی یک عامل مهم در افزایش مشارکت بانک ها در فعالیت های اقتصادی، افزایش کیفیت عملکرد آنها از طریق ارائه خدمات کارآمد با تسهیل محیط رقابتی و ایجاد یک بازار امن برای تجارت می باشد. سایر نتایج حاصل از برآورد مدل ها نشان می دهدکه سرمایه انسانی و فناوری اطلاعات و ارتباطات تاثیر مثبت و معنادار و تورم تاثیر منفی و معنادار بر عملکرد بانک ها درگروه کشورهای منتخب دارند. استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات در بانکداری مزایای بسیاری از جمله کاهش هزینه ها، افزایش مشتریان، تسهیل انجام عملیات بانکی را به دنبال داشته است. آموزش همواره به عنوان وسیله ای مطمئن در جهت بهبود کیفیت عملکرد فرد و سازمان و حل مشکلات مدیریت مد نظر بوده است. افزایش نرخ تورم نیز نرخ بازده واقعی پول را کاهش و سهمیه بندی اعتباری را تشدید می نماید. در نتیجه تخصیص منابع با کارایی کمتری همراه می گردد.
  • محسن ابراهیمی، وحید کفیلی، مجید بابایی آغ اسمیعلی صفحات 213-236
    طی دهه های اخیر عوامل گسترده ای سبب خسارت به محیط زیست شده است. به دلیل افزایش تقاضا برای محیط زیست پاک و نیز تلاش کشورها و سازمان های بین المللی جهت کنترل خسارت های زیست محیطی ناشی از فعالیت های بشری، بررسی عوامل موثر بر تخریب محیط زیست از اهمیت خاصی برخوردار است. در این میان علی رغم اهمیت رابطه بین انتشار دی اکسید کربن و بازار پول (توسعه مالی)، این مسئله مورد غفلت واقع شده است. در این مطالعه نقش توسعه بازار پول در کنترل انتشار گاز دی اکسید کربن مورد بررسی قرار گرفته است. برای این منظور گروه کشورهای با درآمد سرانه بالای عضو OECD و کشورهای با درآمد سرانه متوسط به پایین طی دوره زمانی 2011 -2001 انتخاب شده و نتایج آن ها با یکدیگر مورد مقایسه قرار گرفته است. نتایج تحقیق نشان می دهد که در کشورهای با درآمد سرانه متوسط به پایین، توسعه بازار پول و افزایش تولید ناخالص داخلی سرانه منجر به افزایش انتشار گاز دی اکسید کربن می شود؛ و در کشورهای با درآمد سرانه بالا به کاهش انتشار گاز دی اکسید کربن منجر می شود.
    کلیدواژگان: بازار پول، تولید ناخالص داخلی سرانه، آلودگی زیست محیطی، داده های ترکیبی
  • مسعود صالحی رزوه، محمد بخشی زاده صفحات 237-261
    در این مقاله به بررسی رابطه بین اندازه دولت و رشد اقتصادی و شناسایی سطح بهینه اندازه دولت در کشورهای عضو منتخب اوپک طی دوره زمانی 2015-1960 با استفاده از رویکرد پانل غیرخطی GMM پرداخته و نشان می دهیم که این رابطه از لحاظ آماری در مقادیر بالا و پایین سطح بهینه معنادار می باشد. در این مطالعه مخارج دولت به صورت درصدی از GDP به عنوان شاخصی برای اندازه دولت تعریف می شود. بر اساس یافته های تحقیق، حد آستانه بهینه در کشورهای مورد بحث معادل 19 درصد به دست آمد. نتایج نشان می دهند که اندازه دولت در رژیم اول تاثیر مثبت بر رشد اقتصادی گذاشته، در حالی که در رژیم دوم این تاثیر منفی می باشد. به عبارت دیگر، نتایج، فرضیه وجود منحنی آرمی را تایید می کند. از سوی دیگر میانگین اندازه دولت در بین کلیه کشورهای تحت بررسی 7/24 درصد به دست آمد که بیانگر قرار گرفتن این کشورها در دامنه بازده نزولی مخارج دولتی می باشد. لذا اندازه دولت تا رسیدن به مقدار بهینه خود باید کاهش یابد.
    کلیدواژگان: اندازه دولت، رشد اقتصادی، تخمین آستانه ای پویا، منحنی آرمی، کشورهای منتخب عضو اوپک
|
  • Sorour Chehrazi Madreseh, Mahdi Nejati Dr Pages 7-28
    The continuous increase in government spending leads to widen the fiscal deficit gaps and that force government to borrow from internal and external resources. Due to various problems faced by the economy over recent years in Iran, It is usual that a part of government incomes and expenditures covers by the budget deficit. The main economic consequence of the high level of budget deficits is heavy public debt, which often would affect on economic growth. This study examines the impact of public debt on economic growth in the period 1980-2012. In this regard, by using the vector autoregressive model, we investigate long-run equilibrium relationship between public debts and economic growth. The results of the error correction model indicate that export and total factor productivity in short-term have a positive and significant effect on economic growth. However, domestic debt in short-term and long-term has a negative effect and external debt in long-term has a positive effect on economic growth.
    Keywords: Public debt, Productivity, Economic growth, Autoregressive distributed lag pattern, Error correction model
  • Amir H. Mozayani, Ali Hozuri Pages 29-54
    Achieving competitive advantage is a basic component for banking system survival. Electronic banking is one of the key factors in this manner. Electronic banking can reduce costs of banks through mitigating: establishing expenditure of new branches, labor payments, printing and transportation of cash and notes and etc. So the important question which is raised is: whether electronic banking development in Iran has led to cost reduction or not? And is there any difference between private and public banks?This study investigates the effect of electronic banking development on eliminating of costs in public and private banks during 2006-2013. The results imply that electronic banking application could affect banking system costs significantly and this effect in private, banks have been much greater. Meanwhile, the branch size in public-owned banks has had a more considerable impact on cost volume.
    Keywords: Electronic Banking, Bank Costs, Panel Data, Private, Public Banks
  • Mohammad Sharifkarimi, Sohrab Delangiz, Raziye Heydariyan Pages 55-80
    The impact of the Hidden economy on economic indicators such as consumption, production and etc, will necessitate the study of factors affecting this phenomenon to identify and adopt practical solutions to prevent its spread. Studies show that the Hidden economy has been high and factors such as taxes, the size and quality of formal laws and regulations and formal economic performance are the most important factors affecting it.. The main purpose of this paper is to estimate the size of the Hidden economy in the period 1976 to 2010 by the method of MIMIC and its effect on tax revenues. The results show that the Hidden economy allocated a high volume of the country's economy to itself and shows a growing trend in the time period of study. In addition, both size of government and revenue have a significant and positive relationship with the size of the Hidden economy. In addition, the Hidden economy in the long run has a negative and significant impact on tax revenues.
    Keywords: Economy, The Hidden economy, MIMIC, Iran, ARDL
  • Vahid Farzam, Habib Ansari-Samani, Zahra Mahmoodi Pages 81-103
    With a view to efforts of some countries for the devaluation of the national currency, one of the most important questions in the field of International economics is "whether this devaluation, leads to current account improvement or not? In order to study this important question, this paper is aimed to study the short-run and long-run Effects of the Exchange rate on the trade balance between Iran and selected set trade partner countries in Europe, Asian and the rest of the world. The results of applying Error correction of the Panel data method via FMOLS Estimators demonstrate that real exchange rate variable is negative and insignificant in long-run for the European partners. But this is positive and significant for Asian and whole the world's partners. These results show that while the real exchange rate coefficient in short-run is significant and positive for European, Asian and the world's economic partners, the exchange rate in long-run is ineffective on Iran's balance trade. So these results show that exchange rate enhancement (devaluation) causes an Improvement in the trade balance in the short run. However, these effects disappear in the long run. So the findings show the disapproval of J-Curve for all the partners. Moreover, change in GDP of partners and Iran have significant effects, and their estimated signs are positive and negative respectively.
    Keywords: Trade balance, Real Exchange Rate, J Curve, FMOLS
  • Manijeh Tabib Pages 105-138
    Health policy as an aspect of socio-economic policies is one of the important government duties. The range of the government intervention in the health sector is very broad and even involves buying the services or delivering the services. In this regard, one of the fundamental questions is that the degree of government intervention in the health sector always improves the quality of the health services. Accordingly, health care costs are one of the public policy aspects. In this study, we investigate how government should intervene in the system and based on a survey of experts’ opinion what is the prioritization of government spending on the health market?The results of the survey show that priority of government spending on the system is the health costs with the prevention approach which is including environmental health and Monitoring of food pharmaceutical and medical goods safety, R&D, outpatient care, medical education, health care, long-term nursing care, and the construction of the facility.
    Keywords: Health spending, Structure, Scope, Performance of Government, Government Expenditures, Health, AHP method
  • Monireh Rafat Dr Pages 139-163
    Since the Free movement of capital has disparate effects on the different countries’ Economy(according to their degree of development), main purpose of this study is to answer the question, whether the increased free movement of capital is an effective tool to improve social welfare in the selection of the OIC member states or not. For this purpose, the Human Development Index is used as a measure of social welfare. Data have been obtained from 17 countries of the OIC in the period 2014-2000. The results for the total sample indicated that the effect of Free movement of capital on human development, and its components are statistically significant. The impact of foreign aids on human development and education are statistically insignificant, and the effects on life expectancy and quality of life are significantly negative. Gross domestic savings effect is positive in all the models. The effect of governance on human development, living standards, and life expectancy has been positive and the training has been positive and statistically insignificant. The net effect of the logarithm of initial GDP (as a measure of economic growth over time) on human development and life expectancy is negative, and the other two are not statistically significant.
    Keywords: Free movement of capital, Human Development sub-Index, OIC member
  • Abolghasem Golkhandan Pages 165-190
    The main purpose of this paper is to investigate the non-linear impact of globalization on life expectancy in Iran during 1979-2014. For this purpose, I use the smooth transition regression (STR), model. The estimated Smooth Transition Regression (STR) model supports a nonlinear threshold behavior in the relationship between globalization and life expectancy in the country in a two-regime structure with a positive effect and a threshold level of about 38.26%. So with crossing over the threshold level and entering the second regime the intensity of this positive impact would be increased. Accordingly, it can be said that the globalization plays an important role in increasing life expectancy in Iran.
    Keywords: Globalization, Life Expectancy, Iran, Smooth Transition Regression (STR) model
  • Parvanh Salatin, Mojtaba Zahedi Pages 191-212
    The main objective of this paper is analyzing the effect of the economic liberalization on the banks’ functioning in the selected countries in the middle-income category. We use Fixed Effect estimation method and a dataset for the selected countries during the period of 2002-2014. The results show that the economic liberalization has a positive and significant effect on the bank’s performance in the selected countries. The economic liberalization can create the appropriate regulations and eliminate the restrictions and in this way plays a critical role in providing the prerequisite for the efficient performance of institutions, markets, and banks. The economic liberalization is an important factor in increasing the bank's participation in the economic activities, increasing the quality of their performance by offering effective services via improving the competitive environment and creating a safe market for business.
    In addition, the results show that information & Communication Technology, and human capital have a positive and significant effect, and inflation has a negative and significant effect on the bank’s performance in the selected countries.
    The application of the information and communication technology into the banking system has brought many advantages, including lower costs, increasing customer numbers, and easier banking operations. Training has always been considered as a reliable tool to improve the performance quality of individual, organization, and help to solve the managing problems. An increase in the inflation also reduces the real rate of return for money. The implicit reduction in the real rate of return amplifies the credit quotation. As a result, the resources would be distributed with less efficiency.
    Keywords: Freedom Economic, Bank, Panel Data
  • Mohsen Ebrahimi Dr, Majid Babaey, Vahid Kafili Pages 213-236
    During the recent decades, the environment has been damaging by many massive factors. Due to the increase of demand for clean environment and international organizations and countries’ attempts to control the environmental damages, it is more important to consider of factors that affected in environmental degradation. In the meantime, despite the importance of the relationship between carbon dioxide emissions and money market (financial development), this issue has been neglected in the literature. In this study, we investigate the role of money market development in carbon dioxide (co2) emissions. To this purpose, we gather data from some countries among OECD members over the period 2011 -2001, and the results are compared countries with high and lower-middle per capita income. The results show that Money market development and increase in per-capita GDP lead to increase emissions of carbon dioxide in the lower-middle-income countries and reduce the emissions in the countries with high per capita income.
    Keywords: Money market, GDP per Capita, Environmental the pollution, panel data
  • Masuod Salehi, Mohammad Bakhshizade Pages 237-261
    This paper examines the relationship between the government size and economic growth and determines the optimal level of government size in OPEC countries over 1960-2015. In this regards, we use a large dataset in a non-linear panel Generalized Method of Moments framework. We show that this relationship is statistically significant above and below the optimal level. In this study, the government expenditure (percentage of GDP) is defined as an index for the government size. According to the findings, the threshold level of optimal government size is 19 percent for the countries. The results show that the government size has a positive impact on economic growth in the first regime, while in the second regime, this is negative. In other words, the results confirm the Army curve hypothesis. On the other hand, the average size of government among all the countries is 24.7 percent, which represents government spending is putting on the slopes of diminishing returns. Therefore, the government size should be reduced to achieve their optimal amount.
    Keywords: Government size, Economic growth, Dynamic threshold estimation, Army curve, Selected OPEC Members Countries