فهرست مطالب

پژوهش در توانبخشی ورزشی - پیاپی 4 (پاییز و زمستان 1393)

نشریه پژوهش در توانبخشی ورزشی
پیاپی 4 (پاییز و زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1394/02/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • بهناز گنجی، محمدحسین علیزاده، احمد سلیم زاده، رضا رجبی، اسماعیل ابراهیمی تکامجانی صفحات 1-10
    زمینه و هدف
    این نظریه وجود دارد که ضعف عضلات ران، راستای اندام تحتانی را تحت تاثیر قرار می دهد و در بروز سندروم درد پاتلوفمورال موثر است. هدف این تحقیق، بررسی اثر مکمل تقویت عضلات دورکننده وچرخاننده های خارجی ران بر یک برنامه تقویت عضلات اکستنسور زانو است.
    روش بررسی
    نمونه ها (21 زن با درد پاتلوفمورال) به صورت تصادفی در دو گروه تمرین (تقویت عضلات اکستنسور زانو، دورکننده ها و چرخاننده های خارجی ران) و کنترل (تقویت عضلات اکستنسور زانو) قرار گرفتند. هر دو گروه در برنامه تمرین درمانی به مدت هشت هفته شرکت کردند. شدت درد، قدرت عضلات اکستنسور زانو، دورکننده و چرخاننده های خارجی ران و عملکرد نمونه ها قبل و پس از درمان ارزیابی شد. از آمار پارامتریک برای مقایسه نتایج به دست آمده در پیش آزمون و پس آزمون در هر دو گروه استفاده شد (05/0).
    یافته ها
    نتایج نشان داد که هر دو گروه پیش از شرکت در برنامه تمرین درمانی در ویژگی های دموگرافیک، درد، قدرت عضلانی و عملکرد یکسان بودند. در هر دو گروه تمرین و کنترل، درد، قدرت عضلانی و عملکرد نمونه ها در پس آزمون در مقایسه با پیش آزمون به میزان قابل توجهی بهبود یافته بود (05/0 ≥α)، اما دو گروه در پس آزمون تفاوت معناداری نداشتند (05/0 P>).
    نتیجه گیری
    هر دو شیوه تمرینی، درد را کاهش دادند و سبب بهبود عملکرد شدند. پس از گذشت هشت هفته تقویت مکمل عضلات دورکننده و چرخاننده های خارجی ران فواید بیشتری در زمینه درد در فعالیت های عملکردی در زنان مبتلا به درد پاتلوفمورال به دست نیامد.
    کلیدواژگان: سندرم درد پاتلوفمورال، تمرین درمانی، عضلات ران
  • عاطفه کمالی، رضا مهدوی نژاد، کاظم نوروزی صفحات 11-22
    زمینه و هدف
    کاهش دامنه حرکتی مفاصل و تعادل یکی از علل اصلی افتادن در سالمندان است، که با عواقب و عوارض جسمانی همراه است. بنابراین هدف از تحقیق حاضر، تعیین تاثیر یک دوره تمرینات منتخب پیلاتس بر دامنه حرکتی مفاصل و تعادل زنان سالمند است.
    روش بررسی
    در پژوهش نیمه تجربی حاضر تعداد 23 زن سالمند بالای 60 سال از بین سالمندان داوطلب شهر اصفهان به صورت دردسترس و هدفمند انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه تجربی (12 نفر، با میانگین و انحراف معیار سن 63/4±25/60 سال، وزن 73/8±66/67 کیلوگرم، قد 87/5±71/160 سانتی متر) وکنترل (11 نفر، با میانگین و انحراف معیارسن 28/7±09/63 سال، وزن 64/12±80/60 کیلوگرم، قد 25/5±95/158 سانتی متر) تقسیم شدند. گروه تجربی 8 هفته تمرینات پیلاتس را 3 جلسه در هفته به مدت 60 دقیقه انجام دادند، ولی گروه کنترل در هیچ گونه فعالیتی به غیر از فعالیت های معمول روزانه شرکت نداشتند. دامنه حرکتی مفاصل به وسیله گونیامتر، تعادل ایستا بوسیله آزمون ایستادن بر روی یک پا و تعادل پویا با استفاده از آزمون TUG در دو مرحله قبل و بعد از اجرای تمرینات پیلاتس اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از تحلیل آنووا (ANOVA) برای اندازه گیری های مکرر در سطح معناداری 05/0 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که پس از 8 هفته تمرین بهبود معناداری در نمرات دامنه حرکتی مفصل ران، تعادل ایستا و پویا گروه تجربی نسبت به پیش از دوره تمرینات پیلاتس یافت شد (001/0P≤)، در حالی که در گروه کنترل تغییر معناداری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج تحقیق حاضر، چنین به نظر می رسد که تمرینات منتخب پیلاتس بر دامنه حرکتی مفاصل و تعادل زنان سالمند موثر است و باعث می شود که این افراد در طول فعالیت های روزمره کمتر در معرض خطر افتادن قرار گیرند؛ بنابراین انجام این تمرینات می تواند به عنوان یک مداخله تاثیرگذار مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: تمرینات پیلاتس، دامنه حرکتی، تعادل، زنان سالمند
  • سودابه هنرور، نادر رهنما، رضا نوری صفحات 23-30
    زمینه و هدف
    ام اس بیماری مزمن و ناتوان کننده سیستم عصبی است که میلین سیستم اعصاب مرکزی (مغز و نخاع) را تخریب می کند. استفاده از روش های غیردارویی که بتواند به عنوان مکمل درمان استفاده شود، می تواند کمک بالقوه ای به این بیماران باشد. هدف از تحقیق حاضر تاثیر شش هفته ماساژ بر تعادل، خستگی و کیفیت زندگی در بیماران ام اس بود.
    روش بررسی
    جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه افراد دارای بیماری ام اس 20 تا 50 سال شهر شیراز تشکیل داده اند. نمونه تحقیق تعداد 17 نفر بودند که در نهایت این شرکت کنندگان به طور تصادفی به دو گروه تجربی (9 نفر) و کنترل (8 نفر) تقسیم شدند. برای جمع آوری اطلاعات مربوط به متغیرهای این تحقیق از مقیاس تعادلی برگ، مقیاس کیفیت زندگی(MSQOL-54) و مقیاس سنجش شدت خستگی (FFS) استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل آماری از آمار توصیفی و برای آزمون فرضیه های تحقیق از آزمون t وابسته برای مقایسه پیش آزمون و پس آزمون و همچنین برای مقایسه نتایج دو گروه کنترل و تجربی از آزمون آماری t مستقل استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های تحقیق نشان داد شش هفته ماساژ بر میزان تعادل و خستگی بیماران ام اس تاثیر معنا داری داشت. در متغیر کیفیت زندگی نیز نتایج نشان داد بر بعد سلامت جسمانی تاثیر معنادار نبود اما بر بعد سلامت روانی تاثیر معنادار بود.
    نتیجه گیری
    ماساژ می تواند به عنوان یک روش درمانی کم هزینه و کم خطر برای بیماران ام اس در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: بیماری ام اس، ماساژ، تعادل، خستگی، کیفیت زندگی
  • مریم سادات هاشمی تکلیمی، گلناز فائزی، پرستو شمسه کهن صفحات 31-40
    زمینه و هدف
    آسیب لیگامنت متقاطع قدامی، آسیبی شایع در ورزش هایی است که الگوی توقف-پرش دارند. هدف کلی از انجام تحقیق حاضر تعیین اثرات یک وهله تمرینات کششی استاتیک و بالستیک بر نیروهای برشی قدامی پروگزیمال تیبیا در حرکت توقف- پرش رو به جلو می باشد.
    روش بررسی
    نمونه گیری این تحقیق به شیوه نمونه گیری در دسترس شامل 12 مرد سالم ورزشکار، به صورت داوطلب است. هر آزمودنی سه بار و با فاصله زمانی سه روز به آزمایشگاه مراجعه کرد تا اثر تمرینات قبلی کاملا از بین رود. کلیه داده های کینتیکی و کینماتیکی به دست آمده از صفحه نیرو و سیستم آنالیز حرکتی توسط نرم افزار متلب استفاده شدند. جهت بررسی و مقایسه تاثیر یک وهله تمرینات کششی استاتیک و بالستیک، بر میزان نیروی برشی قدامی وارد بر پروگزیمال تیبیا در آزمودنی ها، از شاخص های آماری توصیفی و جهت آزمون فرضیه ها از آزمون t وابسته و آنالیز واریانس یک سویه استفاده شد.
    یافته ها
    آزمون t وابسته نشان داد که کشش استاتیک به طور معنی داری بر نیروی برشی قدامی وارد بر زانو تاثیرگذار است (016/0P=). نتایج آزمون تحلیل واریانس حاکی از اینتراکشن نیروی برشی قدامی پروگزیمال تیبیا در هر دو گروه استاتیک و بالستیک بود و سپس آزمون تعقیبی توکی، بین گروه کنترل با گروه کشش استاتیک رابطه معناداری (010/0P=) به دست آورد. میزان اندازه اثر تمرینات کششی استاتیک و بالستیک بر نیروی برشی قدامی پروگزیمال تیبیا نیز به ترتیب برابر با 96/0 و 68/0 بود که با توجه به شاخص استاندارد دی-کوهن اندازه اثر تمرین کشش استاتیک بزرگ و اندازه اثر کشش بالستیک متوسط است که نشان دهنده تاثیر بیشتر تمرینات کششی استاتیک بر کاهش نیروی برشی قدامی پروگزیمال تیبیا می باشد.
    نتیجه گیری
    تحقیق حاضر نشان داد که انجام کشش های استاتیک قبل از اجرای حرکت توقف-پرش رو به جلو، سبب کاهش حداکثر نیروی برشی قدامی پروگزیمال تیبیا می شود. با این تفاسیر محتمل است که آسیب های ACL بعد از کشش استاتیک کمتر اتفاق می افتد. بنابراین توصیه می شود مربیان ورزش جهت گرم کردن ها و فیزیوتراپ ها جهت توانبخشی به علت کاهش در آسیب و برای کاهش نیروهای برشی قدامی وارد بر زانوی ورزشکاران از روش استاتیک استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: نیروی برشی قدامی، تیبیا، کشش استاتیک، کشش بالستیک، الگوی توقف، پرش رو به جلو
  • مقداد خلیلی، مسعود گلپایگانی، شهناز شهرجردی صفحات 41-52
    زمینه و هدف
    آرتریت روماتوئید بیماری مزمنی است که باعث درد، تورم، خشکی و محدودیت در حرکات مفاصل می شود. درد و خشکی مفاصل باعث تحرک کم و در نتیجه سبب کاهش کیفیت زندگی بیماران می شود. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر تمرینات پیلاتس بر میزان درد و کیفیت زندگی مردان مبتلا به آرتریت روماتوئید می باشد.
    روش بررسی
    30 بیمار مرد مبتلا به آرتریت مزمن (گروه آزمون: میانگین سن 89/2±27/52 سال، میانگین قد 15/7±8/175سانتی متر و وزن 53/9±13/ 88کیلوگرم،گروه کنترل: میانگین سن 51/6±47/53، میانگین قد 65/4±6/173، میانگین وزن 14/5±93/82) به صورت داوطلبانه شرکت و به طور تصادفی به دو گروه تجربی (15 نفر) و کنترل (15 نفر) تقسیم شدند. گروه تجربی به مدت هشت هفته به انجام تمرینات پیلاتس (سه جلسه در هفته، هر جلسه 60 دقیقه) پرداختند. برای سنجش کیفیت زندگی و میزان درد بیماران شرکت کننده در طرح قبل و بعد از هشت هفته تمرینات پیلاتس از پرسشنامه کیفیت زندگی SF-36 برای سنجش کیفیت زندگی و مقیاس بصری درد (VAS) برای ارزیابی میزان درد استفاده شد. برای تجزیه تحلیل داده ها، بعد از استفاده از آزمون نرمال سازی کولموگروف اسمیرنوف، از آزمون t مستقل و آنالیز واریانس برای داده های تکراری استفاده شد (p<0/05).
    یافته ها
    در گروه آزمون، میانگین کیفیت زندگی بیماران قبل از مداخله و بعد از مداخله تغییر معناداری را نشان داد (000/0)، همچنین این تغییرات در میزان درد آزمودنی ها نیز معنادار بود (027/0).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تمرینات پیلاتس از طریق تقویت عضلات و بهبود استقامت عضلانی در کاهش درد و همچنین بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید موثر است.
    کلیدواژگان: پیلاتس، آرتریت روماتوئید، میزان درد، کیفیت زندگی
  • شهرزاد زندی، رضا رجبی، محمدحسین علیزاده صفحات 51-56
    زمینه و هدف
    وضعیت سر از جمله مواردی است که در معاینات اولیه، ارائه ی راهکارهای درمانی و ارزیابی روند پیشرفت بیماران مبتلا به گردن درد مورد توجه قرار می گیرد. به دلیل خطرهای ناشی از رادیوگرافی های مکرر به منظور ارزیابی وضعیت سر و گردن، تحقیقاتی در زمینه ی روش های غیرتهاجمی ارزیابی این ناحیه به چشم می خورد که یا پرهزینه بوده و به طور معمول در دسترس نیستند یا به صورت کیفی بوده و قابل قیاس نیستند. یا در آن از تصویربرداری از نمای ساجیتال استفاده می شود که به دلیل مسائل شرعی و عرفی جامعه به ویژه برای نمونه های مونث کاربرد ندارند.
    روش بررسی
    به همین دلیل این تحقیق بر آن بود تا با بررسی روایی و پایایی یک روش غیرتهاجمی ارزیابی پوسچر سر بدون نیاز به عکس برداری، روشی کم هزینه، آسان، کمی و قابل استفاده بر روی کلیه ی اقشار جامعه را به محققان پیشنهاد کند. مقدار زاویه ی کرانیوورتبرال 12 فرد با رادیوگرافی جانبی گردن توسط متخصص رادیولوژی محاسبه و به عنوان مرجع تحقیق حاضر در نظر گرفته شد. پنج دقیقه پس از رادیولوژی، فرد پشت به دیوار ایستاده و دو آزمونگر زاویه ی کرانیوورتبرال او را از طریق روش پیشنهادی تحقیق سه مرتبه اندازه گرفتند و میانگین سه مرتبه به عنوان زاویه ی کرانیوورتبرال فرد ثبت شد. همچنین برای بررسی پایایی درون – آزمونگر ارزیابی بر روی 15 نمونه ی مستقل از 12 آزمودنی شرکت کننده در بررسی روایی با فاصله ی زمانی 5 و 10 دقیقه انجام شد. از میانگین سه بار اندازه گیری هر آزمونگر برای محاسبه ی پایایی بین آزمونگر استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده از طریق ضریب همبستگی پیرسون در سطح معنادرای 05/0 به وسیله ی نرم افزار SPSS 18 بررسی شد. نتایج بیانگر همبستگی بالای اندازه گیری های هر دو آزمونگر نسبت به روش اندازه گیری از روی عکس رادیوگرافی (857/0 و 837/0) بود. همچنین پایایی درون آزمونگر 895/0 و 871/0، در اندازه گیری بعد از 5 دقیقه و 885/0 و 847/0 در اندازه گیری بعد از 10 دقیقه مشاهده شد. پایایی بین آزمونگر اول و دوم نیز 933/0 محاسبه شد.
    نتیجه گیری
    باتوجه به بالا بودن روایی نسبت به رادیوگرافی و پایایی درون آزمونگر و بین آزمونگر روش حاضر و همچنین سادگی، عدم نیاز به وسیله ی اندازه گیری خاص یا پرهزینه، در دسترس بودن، امکان استفاده برای نمونه ها در هر دو جنس و گزارش کمی از اندازه گیری، می توان این روش را به عنوان جایگزین قابل قبولی برای اندازه گیری زاویه ی کرانیوورتبرال در معاینات اولیه، ارائه ی راهکارهای درمانی و ارزیابی روند بهبود وضعیت سر به جلو پیشنهاد کرد.
    کلیدواژگان: پوسچر سر به جلو، روش اندازه گیری، روایی، پایایی
  • حسین فرزانه، سعید ایل بیگی، مهرداد عنبریان صفحات 57-65
    زمینه و هدف
    هدف از تحقیق حاضر، مقایسه دو روش اندازه گیری زاویه پشت پا (RFA) در حالت ایستا و ارتباط آن با زاویه پشت پا طی فاز استانس راه رفتن در افراد با پای چرخیده به خارج بود.
    روش بررسی
    15 نفر از دانشجویان پسر دانشگاه بیرجند به صورت هدفمند و براساس شاخص افتادگی استخوان ناوی انتخاب شدند. پس از اندازه گیری RFA در حالت ایستا به وسیله گونیامتر و دستگاه آنالیز حرکت دو بعدی طبق مدل نشانه گذاری کلارک (1983)، اطلاعات دوبعدی RFA آزمودنی ها با استفاده از سیستم آنالیز حرکت حین راه رفتن با سرعت 7/1 متر بر ثانیه بر روی تردمیل در وضعیت بدون کفش جمع آوری شد. جهت تجزیه و تحلیل آماری از آزمون های تی وابسته و همبستگی پیرسون در سطح (05/0p≤)، استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین اندازه گیری RFA در حالت ایستا به وسیله گونیامتر و سیستم درجه بندی آنالیز حرکت دو بعدی طبق روش نشانه گذاری کلارک، اختلاف معناداری وجود دارد (001/0p≤)، همچنین بین RFA در حالت ایستا و پویا در کلیه مراحل فاز استانس راه رفتن ارتباط معنا داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش علاوه بر تاکید استفاده از سیستم های درجه بندی آنالیز حرکت برای اندازه گیری RFA در حالت ایستا، نشان داد که اندازه گیری RFA در حالت ایستا، نمی تواند نشان دهنده این زاویه در حالت پویا حین فاز استانس راه رفتن باشد.
    کلیدواژگان: زاویه پشت پا، فاز استانس، راه رفتن، پای چرخیده به خارج
  • حسن هاشمی، شهرام لنجان نژادیان صفحات 67-71
    زمینه و هدف
    در تکنیک های مختلف استارت دامنه ی حرکتی مفاصل و بازوی اهرم عضلات تغییر می کند که این عوامل ممکن است در مولفه های بیومکانیکی استارت و گام های بعد از استارت و رکورد مرحله شتاب گیری تاثیرگذار باشند. بررسی اثر سه تکنیک بلند، متوسط و کوتاه استارت دوی سرعت بر مولفه های سینتیکی مرحله تماس پا با زمین در اولین گام بعد از استارت و زمان مرحله شتاب گیری.
    روش بررسی
    6 دانشجوی پسر تربیت بدنی که به تازگی واحد دو و میدانی را گذرانده بودند، به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. اطلاعات سینتیکی اولین گام بعد از استارت و رکوردهای 5 و 10 متر به ترتیب با کمک یک فوت اسکن و یک دوربین فیلم برداری جمع آوری شد. سپس اطلاعات فوت اسکن استخراج و پردازش های لازم روی آن ها انجام شد.
    یافته ها
    بین نمودار نیروی عمودی، حداکثر نیروی عمودی و ضربه عمودی در هر سه تکنیک تفاوت معنادار وجود دارد. همچنین زمان 5 و 10 متر در استارت بلند، در مقایسه با استارت متوسط و استارت کوتاه، افزایشی معنادار داشت.
    نتیجه گیری
    آزمودنی ها در استارت بلند پای عقب را با نیروی کمتری بر زمین می گذاشتند و همچنین ضربه کمتر در مرحله تماس با زمین استارت بلند نشان دهنده تغییر سرعت کمتر است. همچنین بیشتر بودن نیروهای عمودی تماس در اولین گام بعد از استارت نشان دهنده بهره گیری بهتر آزمودنی ها از استارت کوتاه است و در نهایت بهتر شدن رکورد 5 و 10 متر در استارت کوتاه حاکی از برتری آن نسبت به دو تکنیک دیگر در این تحقیق است.
    کلیدواژگان: استارت، دوی سرعت، فوت اسکن، رکورد 5 و 10 متر
|
  • Behnaz Ganji_M. H Alizadeh_A. Salimzadeh_R. Rajabi_E. Ebrahimi Pages 1-10
    Background And Aim
    Weakness of the hip muscles has been hypothesized to influence lower limb alignment and contribute to patellofemoral pain. The purpose of this study was to describe the effect of additional strengthening of hip abductor and external rotator muscles in a strengthening quadriceps exercise program for patients with the patellofemoral pain syndrome.
    Materials And Methods
    The participants were 21 patients with patellofemoral pain syndrome. The subjects were randomly assigned to the intervention group (strengthening of quadriceps / hip abductor and external rotator muscles) or to the control group (strengthening of quadriceps). Both groups participated in an eight-week exercise protocol. The perceived pain symptoms, knee extensor, hip abductor and external rotator muscles strength and function of patients were assessed before and after treatment. Parametric tests were used to compare the groups before and after treatment with α=0.05.
    Results
    The 2 groups were homogeneous prior to treatment in respect to demographic, pain, and functional scales data. Both the intervention and control groups showed significant improvement in the post tests results in pain symptoms, the muscle strength, and the functional status, when compared to the pretest results. But there weren’t any significant differences between 2 groups.
    Conclusion
    Both rehabilitation approaches improved function and reduced pain. Supplementation of strengthening of hip abductor and lateral rotator muscles in a strengthening quadriceps exercise program didn’t provide additional benefits with respect to the perceived pain symptoms during functional activities in patients with patellofemoral pain syndrome after eight weeks of treatment.
    Keywords: patellofemoral pain syndrome, exercise therapy, hip muscles
  • Atefeh Kamali, Reza Mahdavinejad, Kazem Norouzi Pages 11-22
    The decrease in range of motion of joints and balance is one of the main reasons why the elderly fall off from time to time, which brings about its own consequences such as physical harm. this study aims to investigate the effect of a period of selected Pilate’s exercises on range of motion and balance among elderly women.In the present quasi-experimental study 23 healthy elderly women were selected from the volunteer elderly women in Isfahan through target sampling and availability and divided randomly into two groups; one experimental group and one control group.The experimental group received the treatment, but the control group received no treatment. Range of motion of joints and Static and dynamic balances. All of the above variables were measured both before and after the treatment (Pilate’s exercises). The data were analyzed through Analysis of Covariance at the significance level of P≤0.05.The results showed that there was a significant improvement on the scores obtained from the tests measuring range of motion (thigh, ankle), and static and dynamic balances of the experimental group after 8 weeks of receiving exercises (P≤0.05), whereas no such significant improvement was observed in the control group. Considering the results of the current study, it seems that the selected Pilate’s exercises have a significant effect on improving range of motion and balance among elderly women and therefore could be considered as an effective intervention.
    Keywords: Pilate's exercises, range of motion, balance, elderly women
  • Soudabeh Honarvar, Nader Rahnama, Reza Nouri Pages 23-30
    The aim of the present study, effects of six weeks massage on the balance, fatigue and quality of life in patients with MS. The population study of persons with multiple sclerosis 20 to 50 years constituted the entire city of Shiraz were members of the MS Society. For the purposes of the study, 17 patients were willing to participate in the implementation of the research process finally, participants were randomly divided into two experimental groups (n = 9) and control (n=8) groups. To collect information about the variables in the study of Berg Balance Scale, Quality of Life Scale (MSQOL-54) and the Fatigue Severity Scale (FFS) was used. For statistical analysis, descriptive statistics and t-test to test the research hypotheses to compare pre-test and post-test and also to compare the results of both experimental and control groups, independent t test was used. Findings showed that six weeks of massage on reducing balance and fatigue in MS patients had a significant influence. The variable quality of life results were not significantly effects on physical health, but the impact was significant in mental health. Massage can be a low-cost; low-risk method of treatment should be considered for patients with MS.
    Keywords: Multiple Sclerosis, Massage, Balance, Fatigue, quality of life
  • Maryam Sadat Hashemi Taklimi, Golnaz Faezi, Parastoo Shamsehkohan Pages 31-40
    Background And Aim
    The anterior cruciate ligament (ACL) injury is a common occurrence in sports requiring stop-jump performance. The purpose of this study was to determine the effects of acute static and ballistic stretching techniques on the proximal tibia anterior shear forces during forward stop-jump.
    Materials And Methods
    The study samples consisted of 12 healthy athletic men who attended to the laboratory 3 times in 3 other days (the effects of previous stretching to be completely faded). All kinetics and kinematics data from Force Plate and Motion Analysis System were used in Matlab.
    Results
    One-way analysis of variance test and Paired Samples T-Test were used to analyze the data. Paired Samples T-Test showed a significant effect of static stretching technique on anterior shear force. One-way analysis of variance test showed the interaction of the proximal tibia anterior shear force of all groups. This study revealed that the proximal tibia anterior shear force was significantly decreased after static stretching (P= 0.016). Moreover, Tukey test showed a significant effect in acute static stretching technique (P= 0.010), whereas there was no significant difference in Ballistic stretching.
    Conclusion
    The results of this study suggested that probably applying static stretching technique before forward stop-jump task can decrease the peak anterior shear force. This means ACL injuries can be prevented after this stretching technique. Collectively, it is suggested that athletes, coaches and physiotherapists can use static stretching technique for preventing the ACL injuries.
    Keywords: Anterior Shear Force, Tibia, Static Stretching Technique, Ballistic Stretching Technique, Forward Stop, Jump Performance
  • Meghdad Khalili, Masoud Golpaygani, Shahnaz Shahrjerdi Pages 41-52
    Rheumatoid arthritis is a chronic disease that causes pain, swelling, stiffness, and limited movement of joints. Dry joints, causing pain, reduced mobility, resulting in reduced quality of life for patients. The purpose of this study was to investigate the effects of Pilates exercises on pain and quality of life in men with rheumatoid arthritis is.
    Methods
    30 male patients with chronic arthritis (Group test: The mean age of the 2/89±52/27 years, average height of 7/15±175/8 cm, weight of 9/53±88/13 kg, control group: mean age 6/51±53/47, the average height of 4/65±173/6, the average weight of 5/14±82/93) Volunteered to participate and were randomly divided into two groups (n = 15) and control (n = 15) were divided. Experimental groups for eight weeks to do Pilates (three sessions per week, 60 minutes per session) began. The SF-36 questionnaire to assess quality of life and visual analogue scale (VAS) was used to assess pain. Pain and quality of life in patients before and after eight weeks of Pilates exercises were examined To analyze the data, after normalization using the Kolmogorov-Smirnov test, independent t-test and ANOVA were used for data duplication (p<0/05).
    Results
    In the experimental group, Average quality of life before and after the intervention Showed a significant change(0/000). It is also significant changes in the experimental group were pain(0/027).
    Conclusion
    It seems Pilates improves muscular endurance by strengthening muscles and reducing pain and improving the quality of life in patients with rheumatoid arthritis is effective.
    Keywords: Pilates, rheumatoid arthritis, pain, quality of life
  • Shahrzad Zandi, Reza Rajabi, Mohammad Hosein Alizadeh Pages 51-56
    Head Posture assessment is highly recommended in patients with neck pain in order to better diagnosis, planning the treatment strategies and monitoring progress. Considering the consequences of the radiation exposure associated with the repeated radiographic assessments of spinal curvature, attempts are continuously being made to develop skin-surface methods which often use non-commodious or unavailable devices, or non-comparable qualitative measurements, or they use photographic images which are not appropriate for women in Iranian culture. Therefore the aim of this study was to evaluate the validity and reliability of a non-invasive quantitative forward head posture assessment method which is easy, commodious and can be used for every group of subjects. Craniovertebral angle of 12 patients who were referred to a radiology laboratory was calculated from lateral cervical radiography image by a radiology specialist and were used as the reference value for each patient. Five minutes after the radiographic measurement, the patients were asked to stand with their back faced to wall. Then two testers measured the craniovertebral angle with the double square ruler for three times and the mean value of these craniovertebral angles were compared with the radiographic measurement for evaluating the validity. For evaluation of the intertester and intratester reliability, the craniovertebral angle of fifteen subjects (independent from those who were chosen in evaluating the validity) were measured three times (5 and 10 minutes after the first measurement for evaluating the intratester reliability) by each tester and the mean value of these three angles were used to evaluating the intertester reliability. The results presented the high validity for this method in relation to the radiographic image (r=0.857 and r=0.837), high intratester (r=0.895 and r=0.871 for measurements after 5 minutes and r=0.885 and 0.847 for measurements after 10 minutes) and high intertester reliability (r=0.933) between two testers. The results of this study showed that this quantitative method was highly valid and reliable. This newly developed method is easy, commodious and available and can be used in both sexes and we suggest this method as a proper alternative for measuring the craniovertebral angle for diagnosis, planning the treatment strategies and monitoring the progress of the rehabilitation program for the patients with forward head posture.
  • Hossein Farzaneh, Saeed Ilbigi, Mehrdad Anbarian Pages 57-65
    The purpose of this study was to, compare the two models of rear foot angle (RFA(measuring in a static position and correlation with the dynamic position in pronate foot subject during the stance phase of walking. 15 male students in Birjand University based on navicular drop index were selected. After the measuring RFA in a static state with goniometer and two-dimensional analysis according to Clarke (1983), the RFA angle were recorded with two-dimensional analysis while subject walked with 1/7 m/s on a treadmill without shoes. For statistical analysis, paired t-test and Pearson correlation used (p≤0/05). Results indicated a significant difference between RFA between goniometer and motion caption system in the static position (p≤0/001). Also, no significant correlation was found between RFA in a static and dynamic positions during stance phase of walking. Results of this study emphasize the using of motion caption system to measure the RFA in the static position, moreover, indicate that RFA analyzing in the static position can not be a good predictor of the dynamic mode to display the angle of the foot during the stance phase of walking.
    Keywords: Rear foot angle, Stance phase, Walking, Pronate foot
  • Hassan Hashemi, Shahram Lenjan Nejhadian Pages 67-71
    Base: In different start techniques the Joints range of motion and lever arm muscles change that these factors may influence in biomechanical components and steps after start and record of acceleration phase.
    Aim
    Evaluate the effects of three techniques as long, medium and short start sprinting on the kinetic parameters of the foot contact phase with the ground in the first step after the start and the acceleration phase.
    Method
    6 male students of physical education, who recently passed the athletics course for research example, were selected. Kinetic data of the first step after start and records 5 and 10 meters, respectively, with a FootScan and a camera were collected. Then FootScan data was extracted and Necessary processing was performed on their.
    Results
    between the vertical force curves, the maximum vertical force and the vertical impact are significant differences in all three techniques. Also time 5 and 10 meters in long start, compared with medium and short start, is significantly increased.
    Conclusion
    in long start the subjects put back foot with less force on earth and also less impact of contact with ground in long start, represents the rate of change is less. Also, be most the vertical force on the first step after the start, in short start, represents the subjects utilization better from short start, and finally Get bettered record of 5 and 10 meters in short start suggests its superiority over the other two techniques in this investigation.
    Keywords: starter, sprinting, Foot Scan, 5, 10 meters record