فهرست مطالب

پژوهش در توانبخشی ورزشی - پیاپی 5 (بهار و تابستان 1394)

نشریه پژوهش در توانبخشی ورزشی
پیاپی 5 (بهار و تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/05/09
  • تعداد عناوین: 7
|
  • نجمه عسگری، سیدعلی اکبر هاشمی جواهری، احمد ابراهیمی عطری صفحات 1-8
    زمینه و هدف
    هدف این پژوهش بررسی تاثیر برنامه ترکیبی حرکت درمانی و ماساژ بر میزان درد و دامنه حرکتی گردن زنان میانسال مبتلا به نقاط ماشه ای عضله ذوزنقه فوقانی بود.
    روش بررسی
    تعداد 30 زن میانسال که دارای درد ناشی از نقاط ماشه ای در عضله ذوزنقه فوقانی بودند به عنوان نمونه انتخاب، و به صورت تصادفی در دو گروه تمرین و کنترل قرار گرفتند. تمرینات حرکت درمانی به مدت چهار هفته انجام شد و قبل و بعد از تمرینات، شدت درد و دامنه حرکتی گردن بیماران، اندازه گیری و ثبت شد. از آزمون های t وابسته و مستقل برای بررسی اختلاف درون گروهی و بین گروهی استفاده شد (0/05
    یافته ها
    نتایج این پژوهش نشان داد که انجام یک دوره حرکت درمانی روی بیماران با درد ناشی از نقاط ماشه ای باعث کاهش شدت درد این بیماران شد؛ همچنین باعث افزایش معنادار دامنه حرکتی فلکشن گردن، اکستنشن گردن، لترال فلکشن گردن و روتیشن گردن شد.
    نتیجه گیری
    ترکیب حرکت درمانی و ماساژ کاهش معناداری در درد و افزایش معناداری در دامنه حرکتی گردن افراد مبتلا به نقاط ماشه ای عضله ذوزنقه فوقانی نشان داد.
    کلیدواژگان: حرکت درمانی، نقاط ماشه ای، درد، دامنه حرکتی
  • حدیثه حمیدی، امیر لطافت کار، سید صدرالدین شجاع الدین صفحات 9-17
    زمینه و هدف
    تعادل به عنوان یکی از اصلی ترین مهارت های حرکتی، نقش مهمی در استقلال حرکات افراد ایفا می کند و عوامل زیادی در اختلال این مهارت تاثیر دارند. نوروپاتی دیابتی یکی از شایع ترین عوارض میکروواسکولار دیابت است که با ایجاد بی حسی در پاها، ایجاد درد و اختلال در حس عمقی به دنبال تخریب آوران های عصبی اندام تحتانی، موجب اختلال در تعادل می شود. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر ماساژ رفلکسولوژی و یومی هوتراپی بر تعادل و حس عمقی بیماران نوروپاتی دیابتی اندام تحتانی می باشد.
    روش بررسی
    در این تحقیق 34 بیمار مبتلا به نوروپاتی دیابتی با میانگین قد 9/5±9/158(سانتی متر) وزن 73/10±77/70 (کیلوگرم)، سن 61/6±15/52 (سال) به صورت تصادفی انتخاب و به سه گروه ماساژ رفلکسولوژی، یومی هوتراپی و کنترل تقسیم بندی شدند. تعادل و حس عمقی به ترتیب توسط آزمون های شارپند رومبرگ، برگ و گونیامتر در پیش و پس آزمون اندازه گیری شد. داده های به دست آمده با استفاده از آزمون آماری تی زوجی، آنالیز واریانس اندازه گیری مکرر و آنالیز یک راهه تجزیه تحلیل شد.
    یافته ها
    تحقیق حاکی از آن بود که ماساژ (رفلکسولوژی و یومی هوتراپی) منجر به افزایش تعادل و نیز بهبود حس عمقی در بیماران مبتلابه نوروپاتی دیابتی می شود (P<0.05). همچنین تفاوت معنی داری بین دو گروه ماساژ یافت نشد.
    نتیجه گیری
    با در نظر گرفتن اندازه اثر بالای به دست آمده در دو گروه، پیشنهاد می شود که این روش های درمانی (ماساژ یومی هوتراپی و رفلکسولوژی) در بیماران دارای نوروپاتی دیابتی در آینده مورد استفاده قرار بگیرند.
    کلیدواژگان: حس عمقی، ماساژ، نوروپاتی دیابتی
  • سمیرا انتظاری، رغد معمار، مریم کاکاوند، سارا خوش جمال صفحات 19-27
    هدف
    هدف از این مقاله، مقایسه توزیع فشار کف پایی، نیروی عکس العمل عمودی زمین وسطح تماس اندام برتر وغیر برتر تکواندوکاران زن نخبه با افراد مبتدی می باشد.
    روش بررسی
    در این تحقیق تحلیلی مقایسه ایی 7ورزشکار نخبه و8ورزشکار مبتدی سالم نمونه های مورد بررسی را تشکیل داده اند.توزیع فشار کف پایی ونیروی عکس العمل عمودی زمین وسطح تماس نواحی مختلف کف پا با استفاده از سیستم emed مورد ارزیابی قرار گرفت.مقایسه اندام برتر وغیر برتر بین دوگروه با استفاده ار آزمون تی مستقل مورد تجزیه وتحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    تفاوت معناداری در میزان سطح تماس پاشنه داخلی وخارجی وسر استخوان های کف پایی سه، چهار. پنج در اندام غیر برتربین دو گروه مشاهده گردید اما در مقایسه پای غالب آنها تفاوتی مشاهده نگردید. در اندام برتر افراد نخبه سر استخوان های کف پایی سه،چهار وپنج ودر اندام برتر افراد مبتدی انگشت شست به عنوان نقاط پر فشار شناسایی شدند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد انجام تمرینات رشته ورزشی تکواندو بر نحوه الگوی توزیع فشار وسطح تماس این ورزشکاران موثر بوده وباعث ایجاد تفاوت هایی در توزیع فشار وسطح تماس کف پا نسبت به افراد عادی شده است.
    کلیدواژگان: فشار کف پایی، نیروی عکس العمل زمین، سطح تماس، تکواندو
  • مریم کمالی، بهنام قاسمی، سجاد باقریان دهکردی صفحات 29-39
    پیامد های ناشی از وضعیت بدنی غیر صحیح به حدی گسترده است که در ابعاد جسمی، روحی، اقتصادی، اجتماعی قابل تعمق و بررسی می باشد و درمان آن در سنین جوانی از هزینه های هنگفت درمان این ناهنجاری در آینده جلوگیری می کند. لذا هدف از این مطالعه تاثیر 8 هفته ای تمرینات (NASM) بر لوردوز کمری و برخی مهارت های زیستی-حرکتی دانشجویان دختر بود. در این مطالعه نیمه تجربی تعداد 400 نفر از دانشجویان دختر 18 تا 22 ساله دانشگاه شهرکرد به عنوان نمونه اولیه با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و مورد غربالگری قرار گرفتند. اطلاعات مورد نیاز از طریق خط کش منعطف تست دراز ونشست، تست بشین و برس، تست Yاندازه گیری شد. در پایان تعداد 30 نفر از دانشجویانی که دارای زاویه انحنای بیش از 30 درجه بودند انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه تمرینات NASMو کنترل قرار گرفتند. گروه های تجربی به مدت 8 هفته، هفته ای 3 جلسه و هر جلسه 60 دقیقه در تمرینات شرکت کردند. اطلاعات جمع آوری شده توسط روش آماری t مستقل و t وابسته مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. نتایج در کلیه متغیر ها تفاوت معنی داری را در پس آزمون گروه ها نشان داد (05/0>P). با توجه به نتایج بدست آمده از پژوهش حاضر، تمرینات NASM باعث کاهش در انحنای قوس کمری و بهبود مهارت های زیستی- حرکتی شدند. بنابراین درمانگران و متخصصان حرکات اصلاحی می توانند از این تمرینات به عنوان یک روش تمرینی نوین جهت اصلاح ناهنجاری های لوردوز کمری و بهبود مهارت های زیستی- حرکتی استفاده کنند.
    کلیدواژگان: تمریناتNASM، مهارت های زیستی، حرکتی، لوردوز کمری، دانشجویان دختر
  • مرضیه میرزاخانیان، غلامعلی قاسمی، مرتضی صادقی، رامین قاسمی صفحات 41-48
    زمینه وهدف
    آسم یکی از شایع ترین اختلالات دستگاه تنفسی می باشد. تمرینات ورزشی از اجزاء اساسی و مهم بازتوانی بیماران ریوی می باشند. این پژوهش با هدف مطالعه روش تمرینی پیلاتس روی زنان مبتلا به آسم صورت گرفته است.
    روش بررسی
    در این پژوهش نیمه تجربی، تعداد 26 زن مبتلا به آسم (سن 6/3±3/31 سال، قد 2/5±5/162 سانتی متر، وزن6/8 ±4/65 کیلوگرم) به صورت هدفمند ودر دسترس انتخاب گردیدند و سپس به صورت تصادفی در دو گروه تجربی (13نفر) و کنترل (13نفر) قرار گرفتند. بیماران گروه تجربی به مدت 8 هفته و هر هفته سه جلسه، به مدت 60 دقیقه تمرینات پیلاتس تعدیل شده را انجام دادند. کیفیت زندگی توسط پرسشنامه کیفیت زندگی بیماران مبتلا به آسم (AQLQ) و علائم بالینی توسط پرسشنامه علائم بالینی طی دو نوبت قبل و بعد از برنامه تمرینی اندازه گیری شد. جهت تحلیل داده ها از روش آماری تحلیل واریانس برای داده های تکراری در سطح معناداری 05/0≥P استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها بیانگر تاثیر مثبت تمرینات پیلاتس بر کیفیت زندگی(02/0P=) و علائم بالینی (00/0 P=) بیماران مبتلا به آسم بود.
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان می دهد تمرینات پیلاتس می تواند به عنوان روش مکمل و مفیدی در فرایند توانبخشی بیماران مبتلا به آسم مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: پیلاتس، آسم، کیفیت زندگی، علائم بالینی
  • مجید محمدی، سمیه فتاحی، محمود شیخ، بهزاد محمدی صفحات 49-56
    کودکان با نشانگان داون مشکلات فراوانی در مهارت های پایه دارند، طراحی برنامه های مناسب حرکتی از مهم ترین عوامل برای کمک به این طیف از افراد جامعه می باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر یک دوره تمرینات ثبات مرکزی بر تعادل ایستا و پویا در کودکان سندرم داون بوده است. به همین منظور تعداد 30 نفر کودک مبتلا، با دامنه سنی 7-10 سال با استفاده از آزمون بهره هوشی ریون(بهره هوشی70- 30) به صورت نمونه های در دسترس انتخاب، و بعد از انجام پیش آزمون مربوط به تعادل ایستا (آزمون لک لک) و تعادل پویا (آزمون ستاره) به صورت تصادفی در دو گروه تجربی و کنترل جای داده شدند. آزمودنی های گروه تجربی به مدت 16جلسه ی 45 دقیقه ای تمرینات ثبات مرکزی را اجرا کردند، گروه کنترل در این مدت فعالیت-های معمول روزانه را انجام دادند، در نهایت پس آزمون به عمل آمد و نتایج ثبت گردید، نتایج حاصل از تحلیل کواریانس نشان داد بین میانگین باقیمانده نمرات تعادل آزمودنی ها بر حسب عضویت گروهی تفاوت معناداری وجود دارد (01/0P<). به طوری که میزان این تاثیر برای تعادل ایستا 001/، P=44 /0، و پویا 001/، P=37 /0 در گروه تمرینات ثبات مرکزی بوده است. از آنجایی که تعادل یکی از فاکتورهای مهم آمادگی جسمانی و زندگی روزمره است با استفاده از تمرینات ثبات مرکزی می توان منجر به افزایش این قابلیت در کودکان کم توان ذهنی شد.
    کلیدواژگان: تعادل، ثبات مرکزی، مهارت های پایه، سندرم داون
  • فائزه پاکروان، محمدتقی امیری خراسانی، محمدرضا امیر سیف الدینی صفحات 57-68
    زمینه و هدف
    آنتروپومتریک و چرخه کشش-انقباض، از عوامل مهم تعیین کننده عملکرد مناسب است. هدف از اجرای این پژوهش بررسی اثر نسبت طول اندام تحتانی بر روی کینماتیک چرخه ی کشش- انقباض در اجرای پرش عمودی ضدحرکت بود.
    روش بررسی
    تعداد 15 دانشجو با نسبت طول قد نشسته ی کمتر از 52 (گروه1) و تعداد 17 دانشجو با نسبت طول قد نشسته ی بیشتر از 55 (گروه2) بررسی شدند. پای غالب همه ی آزمودنی ها پای راست بود و همه ی آنها از لحاظ قدرت عضلات باز کننده ی زانو و سابقه ی ورزشی همسان شدند. ابتدا اندام های لگن، ران، ساق و مچ پا در سمت راست بدن با استفاده از مارکرهای کروی منعکس کننده ی نور شناسائی شدند. سپس با استفاده از سیستم MOTION ANALYSIS 3D با شش دوربین متغیرهای کینماتیکی پرش ضدحرکت آزمودنی ها اندازه گیری و ثبت گردید.
    یافته ها
    یافته ها نشان دادند که سرعت انقباض اکسنتریک عضلات باز کننده ی زانو در گروه 1 و 2 به ترتیب برابر با 68/18 ± 01/127 و 77/23 ± 64/119 بود که اختلاف بین آنها معنی دار نبود (281/0 α =). همچنین سرعت انقباض کانسنتریک عضلات باز کننده ی زانو در گروه 1 و 2 به ترتیب برابر با 36/35 ± 37/266 و 89/26 ± 94/255 بود که اختلاف بین آنها نیز معنی دار نبود (280/0α =).
    نتیجه گیری
    بنابراین می توان نتیجه گرفت که نسبت طول اندام تحتانی بر چرخه ی کشش- انقباض اثر چندانی ندارد و عاملی تعیین کننده در بکارگیری کارآمدتر چرخه ی کشش- انقباض نیست.
    کلیدواژگان: طول قد نشسته، چرخه کشش - انقباض، پرش ضدحرکت، قدرت عضلات بازکننده ی زانو
|
  • Najmeh Asgari Pages 1-8
    Background
    The aim of this study was to evaluate the effect of the movement therapy in combination with massage on pain and range of motion in the neck in middle-aged women with upper trapezius muscle trigger points.
    Methods
    Thirty middle-aged woman with pain caused by trigger points in the upper trapezius muscle were recruited and divided to two experimental and control groups، randomly. Movement therapy exercises performed for four weeks، and before and after each session، pain and range of motion was measured and recorded in the neck. Dependent and independent t-test were used to analysis differences within each group and between two groups.
    Results
    The results showed that performing movement therapy on patients with pain caused by trigger points leads significant pain decrease in these patients، also leads significant increase in range of motion during flexion of the neck، neck extension، lateral flexion and rotation of the neck.
    Conclusion
    The combination of massage and movement therapy cause a significant decrease in pain and increase in range of motion of the neck in people with upper trapezius muscle trigger points، respectively.
  • Hadise Hamidi, Amir Letafatkar, Seyyed Sadroddin Shojaoddin Pages 9-17
    Background And Aim
    Balance as one of the most essential motor skills has an important role in the independence of the people''s movements and many important factors. Diabetic neuropathy is one of the most prevalent complications of diabetic micro-vascular that causing sensory loss of the legs proprioception and balance after destroying of the lower limbs nervous system. Therefore، the purpose of this study was to determine the effectiveness of six weeks reflexology and Yumeiho massages on balance and prorioception in females with diabetic neuropathy of the lower limbs.
    Materials And Methods
    thirty-four patients suffering from diabetic neuropathy were selected using available systematic sampling and divided into three reflexology (N=12)، Yumeiho (N=11) and control (N=11) groups، balance and prorioception were measured using the Sharpened Romberg test and goniometer respectively. Six weeks of Yumeiho and reflexology massaging were applied over 18 sessions on the experimental groups. Data were analyzed using paired-t test and independent t-test، one-way analysis of variance and Tukey''s post hoc test (SPSS(
    Results
    The results show that massages (reflexology and Yumeiho) results in improving the balance and proprioception in the patients suffering from diabetic neuropathy (P< 0. 05). In addition، not found any significant difference between two groups of reflexology and Yumeiho massages.
    Conclusion
    The finding of this research shows that reflexology and Yumeiho massages have a significant impact on the balance and proprioception of the females suffering from diabetic neuropathy and no significant difference found between these two methods.
    Keywords: Reflexology, Yumeiho Therapy, Balance, Proprioception, Diabetic Neuropathy.
  • Samira Entezari, Raghd Memar, Maryam Kakavand, Sara Khoshjamal Pages 19-27
    Objectives
    The aim of this study was the comparison of plantar pressure distribution، vertical ground reaction force and contact area in dominant and none-dominant limbs between top-flight and beginners in females taekwondo
    Materials and Methods
    This study was quasi-experimental in which 7 top-flights and 8 beginners taekwondo were selected from females taekwondo. Subjects، plantar pressure، vertical ground reaction force and contact area measured using the emed C50 system. The obtained data from dominant and none-dominant limb between two groups were analyzed by independent-t test
    Result
    independent-t test show significante difference in lateral hind foot، medial hind foot and metatarsal 3-5 contact area in none dominant limb between top-flights and beginners but did not show any significante difference in dominant limbs (P≥. /. 5).
    Conclusion
    The result of this study show the influence of taekwondo in plantar pressure distribution and contact area in athletics. And this can makes the difference between top-flight and beginners. The most plantar pressure in dominant limbs of top-flight and beginners applied respectively in metatarsal3-5and big toe
    Keywords: Plantar pressure, ground reaction force, contact area, teakwondo
  • Mariam Kamali, Behnam Ghasemi, Sajad Bagheriandehkordi Pages 29-39
    Introduction
    Consequence of incorrect body posture are investigable in physical، psychical، economical، and social aspects. So the purpose of this study was to determine the effect of 8-week NASM’s corrective exercise continuum on correction of lumbar lordosis and some biomotor skills in female students with hyperlordosis.
    Methods
    In this quasi-experimental study، 400 students of 18 to 22 years old were selected randomly and were screened by using flexible ruler، sit-up test (strength and endurance of abdominal muscle)، sit and reach test (flexibility)، Y balance test (dynamic balance) were measured. At the end، 30 students that had more than a 30 degree lumbar lordosis angle curve were selected. Then they were randomly divided into two groups: the NASM corrective exercises and control group. The Experimental groups attended for 8 weeks، 3 times a week and 60 minutes in each session. Collected data was analyzed statiscally by using t-test for independent and for matched data.
    Results
    Results showed significant difference in post-tests (P<0. 05). In comparison pre and posttest NASM group had significant decrease in lumbar lordosis (P<0. 05) and significant increase in strength and endurance of stomach muscles، back flexibility and balance (P<0. 05).
    Conclusion
    It can be conclouded that the NASM corrcetive exercises training protocol was effective in reducing the lumbar lordosis and increasing strength and endurance of stomach muscles، back flexibility، and balance. It is recommended to clinicians، coaches، athletic trainers and other health related specialists to do this protocol for correcting the lumbar hyperlordosis and increasing biomotor skills.
    Keywords: biomotor skills, lumbar lordosis, NASM exercises, female students
  • Marzieh Mirzakhanian, Gholamali Ghasemi, Morteza Sadeghi, Ramin Ghasemi Pages 41-48
    Background And Aim
    Asthma is one of the most common disorders of the respiratory system. sport exercises are main part of pulmonary rehabilitation program. This study was designed to study the effects of Pilates training on female asthmatic patients.
    Material And Methods
    In this semi experimental research 26 female asthmatic patients (age 31/3±3/6year، height 162/5±5/2cm، weight 65/4±8/6 kg)، were selected Purposefully and availability and then randomly were divided into experimental (n=13) and control groups (n=13). experimental group performed modified Pilates training for 8 weeks، consisting of three sessions of 60 minutes per week. Quality of life was measured by Asthma quality of life questionnaire (AQLQ) and clinical symptoms was measured by clinical symptom questionnaire. Criteria measures were assessed pre and post exercise program. Data were analyzed by repeated measure ANOVA with α=0. 05.
    Results
    results showed The positive effects of Pilates training on quality of life (p=0/02) and clinical symptoms (P= 0/00) in patients with asthma.
    Conclusion
    the results indicate that The Pilates training can used as a useful complementary method in the process of rehabilitation of asthmatic patients.
    Keywords: Pilates, Asthma, Quality of life, clinical symptoms
  • Behzad Mohammadi Pages 49-56
    Children against Down syndrome have numerous problems in foundation skills، nevertheless designing appropriate movement programs is the most important factor to assist this spectrum of society. The purpose of this study has been to investigate the effect of a period of core stability exercises on the static and dynamic balance in the children against Down syndrome. For this purpose، 30 suffered children، aged 7-10 years with the Raven''s IQ test (IQ= 30-70) were selected by available samples and after performing pre-test related to static balance and dynamic were randomly assigned to experimental and control groups. Experimental subjects performed core stability exercises for 16 sessions of 45 minutes، the control group performed the activities-day routine، the post-test was carried out and the results were recorded. The results of covariance analysis indicated that there is a signifecatnt difference between the average of the remaining of the balanced scores of the tests in terms of group membership (P<. /.. 1). So that the magnitude of this effect for static balance. /44، P<. /.. 1 and dynamic. /37، P<. /.. 1 has been in the group of core stability exercises. Since balance is one of the most important factors of fitness and everyday life، using of core stability exercises could lead to an increase of this capability in mentally retarded children.
    Keywords: Balance, core stability, basic skills, Down syndrome
  • Mohammadtaghi Amiri, Khorasani Pages 57-68
    Background And Aim
    Anthropometric and stretch-shortening cycle are determine and important factor to perform optimal performance. The aim of this study was to evaluate the effect of lower limb length on kinematic wheel traction - traction in vertical jump performance against the motion.
    Materials And Methods
    15 students sitting height ratio of less than 52 (group 1) and 17 students sitting height ratio greater than 55 (group 2) were studied. The subjects were free of any lower extremity injury or illness in the zone. The organs of the pelvis، thigh، calf and ankle on the right side of the body using light reflective spherical markers were identified. The system uses six cameras MOTION ANALYSIS 3D kinematics counter movement jump subjects variables were measured and recorded. Statistical analysis of the test Idepended Sample T-test with a significance level of α = 0. 05 was used.
    Results
    Results showed that the speed of the eccentric contraction of the knee extensor muscles plasticizers in groups 1 and 2 respectively 68/18 ± 01/127 and 77/23 ± 64/119 the difference between them was not significant (P =0/281). Concentric contractions of the knee extensor muscles plasticizers well as in groups 1 and 2 respectively and 89/26 ± 94/255 36/35 ± 37/266 was no significant difference between them (P =0 / 280).
    Conclusion
    It can be concluded that the ratio of lower limb stretch-shortening cycle will have little effect as crucial factor in the effective implementation cycle of tension - not contraction.
    Keywords: sitting height, stretching cycle, contraction, counter movement jump, the strength of the knee extensor