فهرست مطالب

تعامل انسان و اطلاعات - سال دوم شماره 1 (بهار 1394)

مجله تعامل انسان و اطلاعات
سال دوم شماره 1 (بهار 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/02/30
  • تعداد عناوین: 7
|
  • نصرت ریاحی نیا، فروغ رحیمی، معصومه لطیفی *، لیلی الله بخشیان صفحه 1
    زمینه و هدف
    هدف اصلی نظام ذخیره و بازیابی اطلاعات، ذخیره و بازیابی اطلاعات مرتبط یعنی ارائه مدارک مرتبط با نیاز اطلاعاتی کاربر است. پژوهش حاضر با هدف بررسی میزان انطباق ربط سیستمی و ربط کاربرمدارانه در پایگاه اطلاعاتی اس. آی. دی،آی. اس .سی و گوگل اسکولار انجام شده است.
    روش
    تعداد 15 کلیدواژه از پرتکرارترین کلیدواژه های فارسی مرتبط با موضوع «تعامل انسان و اطلاعات» و سرعنواهای فرعی آنها انتخاب و در سه پایگاه مذکور به دو زبان انگلیسی و فارسی در دو بازه زمانی دو هفته ای مورد جستجو قرار گرفتند و نتایج بر اساس ربط سیستمی که به ترتیب بازیابی و نمایش در پایگاه مشخص می شود ثبت شدند. ده مقاله اول در هر دوره جستجو به صورت تصادفی در اختیار متخصصان موضوعی قرار داده و برای تعیین میزان ربط موضوعی طیف 1 تا 10 در نظر گرفته شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی و استنباطی (آزمون همبستگی اسپیرمن) در نرم افزار اس. پی. اس. اس صورت پذیرفت.
    یافته ها
    ربط در زبان فارسی از نظر متخصصان موضوعی در پایگاه ISC، کمتر از SID و بالاتر ازGoogle Scholar بوده است. مرتبط ترین مقالات از نظر متخصصان موضوعی، مقالاتی بودند که در رتبه سوم ربط سیستمی قرار داشتند. مدارک با کمترین نمره ربط سیستمی، از نظر متخصصان موضوعی نیز کمترین ربط را در مقایسه با سایر مقالات داشتند. در زبان فارسی، در پایگاه SID یک همبستگی قوی و مثبت بین نمرات ربط سیستمی و ربط کاربرمدارانه وجود داشت و پایگاه Google Scholar وجود یک همبستگی متوسط بین نمرات هر دو نوع ربط را نشان داد؛ در حالیکه در پایگاه ISC بین نمرات همبستگی وجود داشت. در نهایت یافته ها نشان داد که پایگاه SID بیشترین تطابق بین نمرات ربط را در هر دو بازه و دو زبان دارد و از نظر جستجو توسط کاربران، به احتمال زیاد نتایج مرتبط تری بازیابی خواهد کرد.
    نتیجه گیری
    پایگاه اطلاعاتی SID در جستجوی فارسی و لاتین از الگوی مشابهی با نظر متخصصان موضوعی پیروی می کند، یعنی دقت بازیافت پایگاه SID در بازیابی اطلاعات بیشتر است. در زبان فارسی در Google Scholar کمترین تطابق مشاهده شد
    کلیدواژگان: ربط، ربط سیستمی، ربط کاربرمدارانه، انطباق، پایگاه های اطلاعاتی
  • کبرا بابایی *، زاهد بیگدلی صفحه 12
    زمینه و هدف
    نیاز به شناخت به میزان درگیری فرد در فعالیتهای فکری، به سنجش تفاوتهای فردی در انگیزش برای پردازش اطلاعات، به تفاوتهای فردی در گرایش افراد به درگیرشدن و لذت بردن از تفکر پرتلاش و بالاخره به پردازش مستدل پیام ها اشاره دارد. هدف این تحقیق بررسی تاثیر نیاز به شناخت دانشجویان بر رفتار اطلاع یابی مشارکتی آنان است.
    روش
    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش پیمایشی تحلیلی است. از 340 نفر دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد ورودی سال 94-1393 دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبائی تعداد 181 نفر به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند و سنجه نیاز به شناخت و رفتار اطلاع یابی مشارکتی را تکمیل کردند.
    یافته ها
    یافته ها حاکی از تفاوت معنادار میزان نیاز به شناخت آزمودنی ها بر حسب جنسیت و رشته تحصیلی آنان بود. بین نیاز به شناخت و رفتار اطلاع یابی مشارکتی دانشجویان نیز رابطه معنادار مشاهده شد. رفتار اطلاع یابی مشارکتی دانشجویان برحسب سطح نیاز به شناخت آنان تفاوت معناداری داشت.
    نتیجه گیری
    نیاز به شناخت بر رفتار اطلاع یابی مشارکتی دانشجویان موثر است.
    کلیدواژگان: نیاز به شناخت، رفتار اطلاع یابی مشارکتی، دانشجویان دانشگاه علامه طباطبائی
  • مرضیه سعیدی زاده *، اعظم صنعت جو، محسن نوکاریزی صفحه 21
    زمینه و هدف
    هدف پژوهش حاضر تعیین تاثیر پیچیدگی عینی و محصول وظیفه کاری بر تعامل دانشجویان با نظام های بازیابی اطلاعات است.
    روش
    این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر نوع پژوهش، جزو پژوهش های کیفی با راهبرد قوم نگاری می باشد. جامعه آماری را دانشجویان کارشناسی ارشد حوزه علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه فردوسی ورودی سال 92-1391 تشکیل می دهند. از طریق سه مرحله نمونه گیری (تصادفی طبقه ای، نمونه گیری سهمیه ای و داوطلبانه)، تعداد 30 آزمودنی انتخاب و هرکدام طی جلسات جستجوی انفرادی به انجام 6 وظیفه کاری متفاوت از نظر سطح پیچیدگی عینی (بالا، متوسط، پایین) و محصول (ذهنی و تصمیم گیری) پرداختند. داده های مربوط به رفتار تعاملی دانشجویان با استفاده از ثبت گزارش بلنداندیشی و رخدادها و عملکرد تعامل از طریق پرسشنامه (آلفای کرونباخ= 88/0) سنجیده شدند. روایی ابزارها توسط اعضای هیات علمی گروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه فردوسی تایید شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که تعامل دانشجویان با نظام های بازیابی اطلاعات بر حسب نوع محصول و سطح پیچیدگی عینی وظیفه کاری متفاوت است. به گونه ای که با افزایش سطح پیچیدگی عینی وظایف کاری، کاربران به ترتیب بیشتر به پایگاه های علمی، موتورهای جستجو و فهرست های رایانه ای تحت وب مراجعه می کنند؛ تعداد پرس وجوهای بیشتر با عبارت جستجوی طولانی تری استفاده کرده و نتایج بیشتری را بررسی و منابع بیشتری انتخاب می کنند و در نهایت زمان بیشتری به جستجو و انتخاب منابع اطلاعاتی اختصاص می دهند. این در حالی است که به طورکلی از فرآیند جستجوی وظایف کاری با سطح پیچیدگی بالا، رضایت و احساس موفقیت کمتری دارند. همچنین، آزمودنی ها برای وظایف کاری با محصول ذهنی، مدت زمان بیشتری به جستجو در نظام های بازیابی اطلاعات (به ترتیب، پایگاه های اطلاعاتی علمی، موتورهای جستجو و فهرست های رایانه ای تحت وب) پرداختند؛ تعداد پرس وجوی بیشتری صادر و منابع اطلاعاتی بیشتری مورد بررسی و انتخاب قرار دادند. در پایان، برخلاف تلاش تعاملی زیاد، رضایت کمتری از فرآیند تعامل با نظام بازیابی اطلاعات داشتند.
    نتیجه گیری
    درک چگونگی تاثیر ویژگی های وظیفه کاری بر رفتار تعاملی کاربران می تواند برای طراحان نظام های تعاملی بازیابی اطلاعات و نیز توسعه دهندگان نظام های بازیابی اطلاعات شخصی سازی شده در توسعه مدل های تعاملی راه گشا باشد.
    کلیدواژگان: وظیفه کاری، پیچیدگی عینی، رفتار تعاملی جستجوی اطلاعات، رفتار پرس وجو
  • محمدرضا شکاری *، فاطمه فهیم نیا، غلامرضا حیدری صفحه 34
    زمینه و هدف
    هدف از انجام این پژوهش بررسی وضعیت مدیریت اطلاعات الکترونیکی شخصی اعضای هیئت علمی گروه های آموزشی علم اطلاعات و دانش شناسی و کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی ایران با کاربرد مدل جونز است.
    روش
    این پژوهش بر اساس هدف در زمره ی تحقیقات کاربردی، و از نظر نحوه ی گردآوری داده ها و ماهیت از نوع توصیفی و تحلیلی است. جامعه ی پژوهش شامل تمامی اعضای هیئت علمی علم اطلاعات و دانش شناسی و کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی در دانشگاه های دولتی ایران می باشد. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه ای است که روایی آن با نظر اساتید متخصص تایید، و پایایی آن با ضریب آلفای کرونباخ به میزان 81/0 سنجیده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آمار توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم افزار آماری SPSS انجام شده است.
    یافته ها
    تجزیه و تحلیل داده ها نشان می دهد که میانگین فعالیت های یافتن و دوباره یابی 0101/4، ذخیره سازی 0783/4، سازماندهی 2424/3، نگهداشت 8106/2، امنیت 1162/3، ارزشیابی و ارزش گذاری 7803/3، تدبیر و مفهوم سازی 9192/3 و میانگین کلی مدیریت اطلاعات الکترونیکی شخصی برابر با 5659/3 می باشد. به لحاظ جنسیت و وابستگی سازمانی تفاوت معنی داری در وضعیت مدیریت اطلاعات الکترونیکی شخصی مشاهده نمی شود، اما به لحاظ درجه ی علمی و سن تفاوت معنی داری میان اعضای هیئت علمی وجود دارد. این تفاوت ها میان درجه ی علمی دانشیار و استاد، و گروه سنی 36-45 سال و 56 سال به بالا می باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاکی از آن است که اعضای هیئت علمی در گروه سنی 46-55 سال و نیز درجه ی دانشیار بهترین عملکرد را داشته اند. همچنین اعضای هیئت علمی گروه های کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی به میزان بیشتری فعالیت های مدیریت اطلاعات شخصی را به کار گرفته اند و کیفیت مدیریت اطلاعات شخصی زنان بهتر از مردان بوده است. اعضای هیئت علمی به خوبی اقدام به بازیابی و ذخیره سازی اطلاعات می کنند، اما این اطلاعات را به خوبی نگهداری نمی کنند و تمهیدات امنیتی مناسبی را برایشان فراهم نمی کنند. در کل وضعیت مدیریت اطلاعات الکترونیکی شخصی اعضای هیئت علمی در سطح نسبتا مطلوبی گزارش می شود.
    کلیدواژگان: اطلاعات الکترونیکی، اعضای هیئت علمی، مدیریت اطلاعات، مدیریت اطلاعات شخصی، علم اطلاعات و دانش شناسی
  • فاطمه نویدی * صفحه 50
    زمینه و هدف
    با توجه به گسترش روزافزون کاربران شبکه های اجتماعی پیوسته، این شبکه ها به بخشی اساسی از زندگی کاربران تبدیل شده اند و نقش های مختلفی را در زندگی روزمره آن ها ایفا می کنند. بر این اساس، هدف از این مطالعه بررسی نقش این شبکه ها در رفتار اطلاع یابی زندگی روزمره کاربران است.
    روش
    این پژوهش از انواع پژوهش های کاربردی است که با رویکرد کیفی و به روش تحلیل مضمون صورت گرفته است. ابزار به کار گرفته شده برای گردآوری داده ها، مصاحبه نیمه ساختاریافته است و جامعه مورد مطالعه، کاربران فعال شبکه های اجتماعی پیوسته می باشند.
    یافته ها
    شبکه های اجتماعی نقش های مختلفی را در زندگی کاربران ایفا می کنند از جمله سرگرمی، آموزش، ارتباطات و تعاملات، پیگیری اخبار و مطالب مورد علاقه و روزآمد نگه داشتن کاربران ولی در عین حال با مسائل و چالش هایی روبه رو هستند که رفتار اطلاع یابی کاربران را تحت تاثیر قرار می دهند و کاربران را از جستجوی هدفمند برای کسب اطلاعات مورد نیاز زندگی روزمره شان بی نیاز نمی کنند.
    نتیجه گیری
    سرمایه اجتماعی غنی تر و تنوع بیشتر در شبکه اجتماعی فرد منجر به دسترسی به اطلاعات با کیفیت تر می گردد و این احتمال را تقویت می کند که افراد بتوانند اطلاعات مورد نیاز زندگی روزمره خود را از طریق رویارویی اطلاعاتی به صورت تصادفی کسب کنند و با حداقل کوشش به نتایج مورد انتظار دست یابند.
    کلیدواژگان: رفتار اطلاع یابی کاربران، اطلاع یابی زندگی روزمره، شبکه های اجتماعی پیوسته، رویکرد کیفی، تحلیل مضمون
  • لیلا خلیلی * صفحه 59
    زمینه و هدف
    دانشجویان به واسطه داشتن سواد رسانه ای بهتر جزء گروه هایی هستند که از شبکه های اجتماعی بیشتر استفاده می نمایند. هدف اصلی این پژوهش مطالعه کاربرد شبکه های اجتماعی توسط دانشجویان با توجه به متغیرها جمعیت شناختی و آموزشی است.
    روش
    در این پژوهش کمی کاربردی از روش پیمایشی استفاده شد. ابزار گردآوری اطلاعات یک پرسشنامه محقق ساخته بود. روایی پرسشنامه توسط همکاران و نمونه هایی از جامعه موردمطالعه ارزیابی شد. پایایی پرسشنامه به وسیله آزمون دونیمه کردن ارزیابی شد. جامعه موردمطالعه 4524 نفر از دانشجویان کارشناسی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان و نمونه 393 نفر بود. به منظور تحلیل داده ها از آمار توصیفی (درصد، فراوانی و میانگین) و آمار نا پارامتریک استنباطی (اسپیرمن، مان– ویتنی و کروسکال والیس) استفاده شد. از نرم افزار اس پی اس اس به منظور تحلیل داده ها و از نرم افزار اکسل به منظور ترسیم نمودار استفاده شد.
    یافته ها
    اکثریت دانشجویان از شبکه های اجتماعی استفاده می کردند. وایبر و لاین پر ترجیح ترین شبکه مورداستفاده بود. دانشجویان روزانه به طور متوسط 140 دقیقه از شبکه های اجتماعی استفاده می کردند. مهم ترین دلیل استفاده از شبکه های اجتماعی سرگرمی بود. اغلب دوستان در شبکه های اجتماعی افرادی بودند که ملاقات حضوری نیز با آن ها وجود داشت. تلفن همراه مهم ترین رسانه مورداستفاده در شبکه های اجتماعی بود. ازنظر اکثریت پاسخگویان اعتبار اطلاعات موجود در شبکه های اجتماعی قابل قبول نبود. بین میزان استفاده از شبکه های اجتماعی و معدل، تعداد دوستان و ویژگی های اطلاعاتی شبکه های اجتماعی رابطه معنی داری وجود داشت. تفاوت معنی داری در میانگین استفاده از شبکه های اجتماعی بین چهار حوزه موردمطالعه وجود داشت.
    نتیجه گیری
    استفاده از شبکه های اجتماعی در بین دانشجویان بسیار رایج بود. دانشجویان اغلب از شبکه های اجتماعی به عنوان رسانه ای برای سرگرمی و ارتباط استفاده کردند. دانشجویان با عملکرد تحصیلی بهتر از شبکه های اجتماعی کمتر استفاده می کردند.
    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی، رسانه های اجتماعی، دانشجویان، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان
  • مهسا فردحسینی *، محمد هرندی پور صفحه 74
    زمینه و هدف
    هدف این مقاله بررسی تعامل کاربران با اطلاعات ارائه شده در نرم افزار منبع باز مدیریت یادگیری ایفرانت با تاکید بر استاندارد اسکورم است تا درکی از محتوای تعاملی و استانداردهای تولید محتوا، و نیز تعامل کاربران با محتوای ارائه شده در سامانه های مدیریت یادگیری، و رفتارهای آنان در برخورد با اطلاعات ارائه دهد.
    روش
    در این پژوهش از روش کیفی نتنوگرافی- قوم نگاری در جامعه برخط- استفاده شده و تمام داده ها به صورت برخط و با استفاده از گزارش های نرم افزار و مشاهده رفتار کاربران در محیط برخط گردآوری شده است.
    یافته ها
    با مقایسه عملکرد کاربران در دو دوره آموزشی الکترونیکی مشخص شد کاربرانی که در دوره آموزشی «نصب و راه اندازی نرم افزار میز مرجع مجازی» شرکت کردند در سه فصل اول دوره که اطلاعات به صورت فیلم تهیه شده بود با مشکل کمتری مواجه بودند. در سایر فصل ها اطلاعات ارائه شده به شکل متن و تصویر پاسخگوی نیاز آن ها نبود و نیاز به تعامل مستقیم با مدرس داشتند. کاربرانی که در جلسات برخط وب کنفرانس شرکت کردند و با مدرس ارتباط نزدیک تری داشتند دوره را با موفقیت بیشتری نسبت به قبل سپری کردند. در دوره آموزشی «نرم افزار اندنوت» که تمام دوره به صورت فیلم آموزشی تهیه شده بود، کاربران با محتوای ارائه شده ارتباط خوبی برقرار کردند و کمتر با مشکل مواجه شدند. بر این اساس و با توجه به بازخورد گرفته شده از این دوره ها، در دروسی که بیشتر محتوای آموزشی آن ها به صورت متن و تصویر تهیه شده است، کاربران با مشکلات بیشتری در سپری نمودن دوره روبرو می شوند و تنها ارائه محتوا با این روش نیازهای آموزشی آن ها را برطرف نمی کند.
    نتیجه گیری
    ارائه محتوای آموزشی در بستر «سامانه مدیریت یادگیری تعاملی» می بایست دارای شرایط و ضوابطی باشد، صرفا نمی توان با قرار دادن محتوای متنی و تصویری به نتیجه دلخواه رسید فیلم های آموزشی گرچه می تواند کمک بیشتری به کاربر نماید، اما برای رسیدن به نتیجه مطلوب تر، نیاز است محتوای کاملا تعاملی در اختیار کاربران قرار گیرد، تا بتوان فعالیت کاربر را در محیط آموزش کنترل کرد.
    کلیدواژگان: سامانه مدیریت یادگیری، نرم افزار ایفرانت، محتوای تعاملی، آموزش تعاملی، اسکورم
|
  • Nosrat Riahinia, Forough Rahimi, Leili Allahbakhshian Page 1
    Background And Aim
    The main aim of Information storage and retrieval systems is keeping and retrieving the related information means providing the related documents with users’ needs or requests. This study aimed to answer this question that how much are the system relevance and User- Oriented relevance are matched in SID, SCI and Google Scholar databases.
    Method
    In this study 15 keywords of the most repeated ones that were related to “Human Information Interaction” and its subheadings were selected and searched both in Persian and in English in the mentioned databases for two one week periods. The results were arranged according to the system relevance based on the retrieval and displaying order. From each search the first 10 results were selected and sent to the subject experts and asked them to rank from 1 to 10. Data were descriptively and analytically (using Spearman correlation test) analyzed by SPSS software.
    Results
    Subject experts’ relevance score in Persian was lower in ISC than SID and higher than Google Scholar. The most subject relevant records were in the third score of system relevance. The records with the lowest system relevance score also had the lowest subject experts’ relevance score. SID in Persian had a strong and positive relation between the both scores but there was no relation in ISC. The highest matching level of the both scores was seen in SID in both languages on the both periods which means more likely to retrieve relevant records.
    Conclusion
    There is a similar retrieval pattern in both languages with subject expert’s view in SID showing the highest precision which was the lowest in Google scholar in Persian
    Keywords: Relevance, System relevance, User, oriented relevance, Matching score, Database
  • Kobra Babaei *, Zahed Bigdeli Page 12
    Background And Aim
    The need for cognition to the extent of involvement of the individual in intellectual activities, to assess individual differences in motivation for information processing, individual differences in the tendency of people to engage in and enjoy effortful thinking and, finally, refers to the processing of sound messages. The purpose of this study was to investigate the effect of need for cognition on student's collaborative information behavior.
    Method
    This study is applied research .Among 340 students graduate from the Faculty of Psychology and Educational Sciences in Allameh Tabatabai University, 181 students were selected randomly and measures need to recognize the information behavior participatory out the questionnaires.
    Results
    The research findings indicate the need to recognize significant differences by gender and field of study participants were women. Students seeking a partnership relationship between need for cognition and behavior were observed. Information seeking behavior in terms of the need to know their students significant difference was found and thus the need to know the information seeking behavior of effective student participation.
    Conclusion
    the need for cognition is effective on Students’ collaborative information behavior (CIB).
    Keywords: Need for Cognition, Collaborative Information Behavior, Students of Allameh Tabatabai University
  • Marziye Saeidizadeh *, Azam Sanatjoo, Mohsen Nokarizi Page 21
    Background And Aim
    this study aimed to explore the impact of objective complexity and Product of work task on user's interactive information searching behavior.
    Method
    The research population consisted of MSc students of Ferdowsi university of Mashhad enrolled in 2012-13 academic year. In 3 stages of sampling (random stratified, quota, and voluntary sampling), 30 cases were selected. Each of these cases searched 6 different types of simulated work tasks. Students’ Interactive Information searching behavior was measured by “loud thinking reports” and “log files”. Also, reliable questionnaire (Cronbach's alpha= 0.88) was applied to measure subjective complexity. Validity of tools was verified through Faculties of KIS at Ferdowsi university of Mashhad.
    Results
    By increasing level of objective complexity, users view more databases, search engines and web OPACs. Also they use more queries and select resources, visit and analyze more results and spend more time during search process. Totally, they feel less satisfaction and success. It was also found that most participants spend more time to search IR systems related to tasks including intellectual product. Also, they iterate queries, use more search facilities, view, analyze and select more search results and resources. At the end, in spite of more interaction, satisfaction and perception of search success were reported not favorable.
    Conclusion
    It is necessary to pay attention to work task characteristics in designing interactive and personalized IR systems. So, recommendations raised from this study are appropriate to improve and develop Interactive IR systems.
    Keywords: Work task, Objective complexity, Information searching behavior, Query behavior
  • Mohammadreza Shekari *, Fatima Fahimnia, Gholam Reza Heydari Page 34
    Background And Aim
    The aim of this study is to assess the Iranian Personal electronic information management of knowledge and information science and medical Library and Information Sciences faculty members based on the Jones model.
    Method
    This study is kind of application research and in terms of data collection is descriptive and analytical study. The statistical population included faculty of knowledge and information science and medical library and information science in Iranian state universities. Data were collected by a questionnaire that its validity is confirmed by the ISprofessors, and its reliability was measured by Cronbach's alpha coefficient (0.81). To analyse the data, descriptive and inferential statistic using SPSS statistical software was used.
    Results
    Analysis of the data showed that the average of activities in finding and re-finding were 4.0101, in storage was 4.0783, in organization was 3.2424, in maintaining were 2.8106, in security were 3.1162, in measuring and evaluation was 3.7803, in making sense of things was 3.9192 and total average personal electronic information management was 3.5659. Findings showed that there was nosignificant difference in the personal electronic information management in terms of gender and organizational affiliation, but in terms of the scientific and age there, there were significant differences among faculty members. The differences were found between the scientific degrees of associate professor and professor, and between the age group 36-45 years old and up to 56 years old.
    Conclusion
    The results indicated that faculty members in the age group 46-55 years old as well as associate degree had the best performance. Also, faculty members of medical library and information science had been used greater extent personal information management activities and personal information management quality women had better than men. Faculty members had desirable operation to Retrieve and store information, but they do not well maintained this information and do not provide appropriate security measures. In general, management of personal electronic information was in the relatively good level.
    Keywords: Electronic information, Faculty members, Information management, Personal information management, Knowledge, information sciences
  • Fatemeh Navidi* Page 50
    Background And Aim
    Considering the increasing number of users who interact with online social networks, it can be inferred that these networks have become an essential part of user's lives and play different roles in their everyday life. Therefore, the present study aims to explore the role of these networks in user's everyday-life information seeking.
    Method
    This research is an applied research with qualitative approach and it was conducted using thematic analysis method. This method includes a semi - structured interview with active users of online social networks.
    Results
    Results indicate that online social networks play different roles in the user's lives, such as entertainment, education, communication and interactions; accompanied by, news, favorite contents, and up-to-date information; but, these networks face some challenges that affect information seeking behavior of users which compels users to utilize active information seeking.
    Conclusion
    Richer social capital and diversity of users in an individual's social network leads to the access to more qualitative information which in turn increases the probability of finding the required information and achieving the expected results with the least effort.
    Keywords: User's information behavior, Everyday, life information seeking, Online social networks, Qualitative approach, Thematic analysis
  • Leila Khalili* Page 59
    Background And Aim
    University students due to having better media literacy are among the groups that use social networks more. Aim of this research was to study the use of social networks by university students based on demographic and educational variables.
    Method
    This quantitative applied research utilized survey design. Data collection instrument was a questionnaire developed by the investigator. Validity of questionnaire was evaluated by expert colleagues and samples of respondents. Reliability of tool was tested by Spilt Half reliability. Population of the study was 4524 undergraduate students of Azarbaijan Shahid Madani University. The sample size was 393 students. Descriptive statistics (percent, frequency and mean) and inferential nonparametric statistics (Spearman,Mann-Whitney and Kruskal Wallis) was used in order to analysis data. SPSS17 was used to analysis the data and Excel was used to draw the charts.
    Results
    Majority of the students used social networks. Viber and Line was the most preferred social networks. Daily average use of social networks was 140 minutes. The most important reason of using social networks was fun. Friends of respondents in social networks were mostly the face to face visited individuals. Hand-phone was the important medium used in social networks. According to the majority of students validity of information in social networks was not valid. There was significant correlation between proportion of social network use and Grade Point Average (GPA), number of friends in social networks and features of information in social networks. There was significant difference in use of social networks between students of four studied domains.
    Conclusion
    Usage of social networks is usual among university students. Students almost used social networks as a medium for fun and communication. The students with higher GPA used social networks fewer.
    Keywords: Azarbaijan Shahid Madani University, Social Networks, Social media, University Students
  • Mahsa Fardehosseiny *, Mohammad Harandipour Page 74
    Background And Aim
    In order to comprehension of interactive content and content production standards, and also users interaction with LMSs, and their behavior in dealing with information, the aim of this paper is to examine the users interaction information provided in the eFront application, an open source Learning Management System, by emphasizing SCORM standard.
    Method
    The method that used in this study, is Netnograghy which is a qualitative method and it is ethnography in online society. All the data is collected online by using the software reports.
    Results
    by comparing users’ behavior between two courses in eFront application we understand that in courses which the content is provided by text and images need to have an online teacher and that content is not enough. The users who was attended in course “Installing virtual reference desk" not only need information in text format and images but also need to interact with teacher directly. In the first three chapters of this course which have made in film format, users had fewer problems. The users who have attended in course with web conference passed the course more successful than before. In the course "EndNote” which content have made in film format, users could make good communication with information and had less problem.
    Conclusion
    Provide educational content in the context of "interactive learning management system" should be the terms and conditions. You can not just put the text and image content to reach the desired result. Although content in the form of educational films can provide more help to the user, to achieve better results, we need to fully interactive content which is available to users, in order to control their activity in learning environment.
    Keywords: Learning Management System (LMS), eFront, interactive content, interactive tutorials, SCORM