فهرست مطالب

تعامل انسان و اطلاعات - سال چهارم شماره 1 (بهار 1396)

مجله تعامل انسان و اطلاعات
سال چهارم شماره 1 (بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/03/30
  • تعداد عناوین: 7
|
  • احمد یوسفی، پروفسور زاهد بیگدلی، لادن مخبرالصفا صفحه 1
    زمینه و هدف
    معمولا پژوهشگرانی که دارای میزان تحصیلات متفاوتی هستند، از نظر دارا بودن دانش تخصصی نیز متفاوت هستند. همچنین، ممکن است میزان تحصیلات و دانش تخصصی بر رفتار اطلاع یابی پژوهشگران تاثیرگذار باشد. لذا، هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر میزان تحصیلات بر رفتار اطلاع یابی پژوهشگران موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی در «انجام پژوهش» و «روزآمدسازی اطلاعات تخصصی» است.
    روش
    روش تحقیق مورد استفاده، روش پیمایشی و ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ی محقق- ساخته براساس مقیاس لیکرت 5 قسمتی بوده است. پرسشنامه به صورت الکترونیکی و با استفاده از گوگل داکس به صورت پیوسته طراحی شد . روایی محتوایی توسط متخصصین امر و پایایی درونی در یک مطالعه ی آزمایشی و با محاسبه ی آلفای کرونباخ تایید و سپس پیوند اینترنتی پرسشنامه از طریق پست الکترونیکی برای پژوهشگران ارسال شد. از جامعه آماری نمونه گیری نشد و پرسشنامه برای همه 200 پژوهشگر ارسال شد. در مجموع 140 نفر (70 درصد) از پژوهشگران پرسشنامه را تکمیل کردند. تجزیه و تحلیل داده ها با روش های آمار توصیفی و تحلیلی و با استفاده از نرم افزار آماری22 SPSS IBM صورت پذیرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های کروسکال-والیس و فریدمن استفاده شده است.
    یافته ها
    یافته های پژوهش حاکی از آن است که برای انجام پژوهش استفاده از «مقالات نشریات ادواری» (حدود 90% خیلی زیاد و زیاد) در اولویت نخست قرار دارد. پژوهشگران به منظور دستیابی به اطلاعات علمی برای انجام پژوهش از نظر سایر شیوه های مورد استفاده بیشتر از «ارتباط و مشورت با متخصصان و پژوهشگران داخل کشور» (حدود 75% خیلی زیاد و زیاد) و «تجارب شخصی» (حدود 65% خیلی زیاد و زیاد) استفاده می کنند. درحالی که کمترین استفاده از «ارتباط و مشورت با متخصصان و پژوهشگران خارج از کشور» (حدود 56% کم و اصلا) و «شرکت در همایش های خارجی» (حدود 69% کم و اصلا) به عمل می آید.
    نتیجه گیری
    تنها تفاوت معنی دار در استفاده از انواع منابع اطلاعاتی به منظور «روزآمدسازی اطلاعات تخصصی» و «انجام پژوهش»، استفاده از «مقاله های نشریات» است (05/0>P). «دانشجویان کارشناسی ارشد/دکترای حرفه ای و تخصصی» نسبت به سایر سطوح تحصیلی از «مقاله های نشریات» بیشتر استفاده می کنند. از نظر «ارتباط و مشورت با متخصصان و پژوهشگران خارج از کشور»، «شرکت در همایش های خارجی» و «تجارب شخصی» تفاوت آماری معنی داری بین سطح مختلف تحصیلی وجود دارد (05/0>P) و دارندگان دکترای تخصصی بیشتر از سایر سطوح تحصیلی از این روش ها بهره می گیرند.
    کلیدواژگان: رفتار اطلا ع یابی، میزان تحصیلات، پژوهشگران، اعضای هیات علمی، موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، پژوهش، روزآمدسازی اطلاعات تخصصی، استفاده از اطلاعات
  • وحیده زینالی، نصرت ریاحی نیا، ودود جوادی پروانه، سعید اسدی صفحه 16
    زمینه و هدف
    تجویز اطلاعات سلامت به معنای ارائه اطلاعات مناسب، در زمان مناسب و به فرد مناسب است. پژوهش حاضر سعی دارد به بررسی تاثیر تجویز اطلاعات سلامت بر توان خودمراقبتی مراقبان بیمار بپردازد.
    روش پژوهش: به منظور بررسی تاثیر تجویز اطلاعات سلامت بر توان خودمراقبتی مراقبان بیماران از روش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون تک گروهی استفاده شد. 37 مراقب بیمار مبتلا به سندرم نرمی مفصل به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته توان خودمراقبتی بود که پس از تایید روایی و پایایی جهت گردآوری اطلاعات به کار گرفته شد. توان خودمراقبتی مراقبان بیماران در مراجعه اول (پیش از تجویز اطلاعات سلامت) و پس از مراجعه دوم (پس از تجویز اطلاعات سلامت) محاسبه شد. داده ها با نرم افزار SPSS و آزمون تحلیل واریانس در سطح معناداری 05/0 p˂ تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که میانگین و انحراف معیار توان خودمراقبتی مراقبان بیماران پیش از تجویز اطلاعات سلامت در زیرمقیاس های دانش اختصاصی درباره بیماری 15، آگاهی و توجه به تاثیرات بیماری 73/4، انجام موثر اعمال درمان 38/12 و جستجوی خدمات پزشکی 59/14 بود و پس از مداخله در زیرمقیاس های دانش اختصاصی درباره بیماری به 13/35، آگاهی و توجه به تاثیرات بیماری 35/11، انجام موثر اعمال درمان 49/27 و جستجوی خدمات پزشکی 46/21 رسید که نشان دهنده تاثیر مداخله انجام شده بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این پژوهش تجویز اطلاعات سلامت باعث افزایش توان خودمراقبتی مراقبان بیماران مبتلا به سندرم نرمی مفصل می شود.
    کلیدواژگان: مصرف کننده اطلاعات سلامت، آموزش سلامت، خودمراقبتی، نرمی مفصل، مراقبان بیمار
  • فاطمه سعادتی، یزدان منصوریان، محمد زره ساز صفحه 28
    زمینه و هدف
    هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی ساختار مقاله های پژوهشی در مجله های علمی- پژوهشی فارسی زبان رشته علم اطلاعات و دانش شناسی به منظور تعیین میزان انطباق آنها با ساختارمطلوب است. در گام بعدی، میزان اهتمام راهنماهای نگارش مجله های علمی-پژوهشی فارسی زبان علم اطلاعات و دانش شناسی به معرفی اجزای ساختاری یک مقاله-علمی پژوهشی بررسی شده است.
    روش پژوهش: روش پژوهش پیمایشی و از نوع کاربردی است. جامعه آماری آن شامل کلیه مقاله های علمی- پژوهشی منتشر شده در مجله های علمی- پژوهشی فارسی زبان رشته علم اطلاعات و دانش شناسی در طی سال های 1392تا 1394 و راهنماهای نگارش مقاله موجود در وب سایت این نشریه ها است. نمونه گیری در مورد مقاله ها به شیوه تصادفی طبقه ای انجام شد و بر این اساس، تعداد 245 عنوان مقاله علمی- پژوهشی رشته علم اطلاعات و دانش شناسی بر اساس سیاهه وارسی (ساختار مطلوب) مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که ساختار مقاله های علمی-پژوهشی مورد بررسی در وضعیت مطلوبی قرار دارد و تنها در سه جزء ساختاری یعنی «مبانی نظری»،«کاربرد پژوهش» و «محدودیت پژوهش» تطابق ضعیفی با ساختار مطلوب وجود دارد. در بررسی راهنماهای نگارش، یافته ها نشان داد که راهنماهای نگارش از نظر معرفی ساختار مطلوب یک مقاله علمی-پژوهشی در وضعیت نامطلوبی قرار دارند و اجزای ساختاری «مروری کوتاه بر متون علمی»، «بیان منطق منجر به پژوهش»، «هدف و انگیزه پژوهش»، «مزیت و اهمیت پژوهش»، «زمان پژوهش»، «مکان پژوهش»، «اعتبار (روائی) ابزار پژوهش»، «پایایی ابزار پژوهش» با میانگین صفردر هیچ یک از راهنماهای نگارش مقاله ها در نشریه های مورد بررسی اشاره نشده است. همچنین بررسی فرضیه ها نشان داد که تفاوت معناداری میان نشریه های علمی – پژوهشی از نظر تطابق مقاله های علمی-پژوهشی آنها با ساختار مطلوب وجود دارد. با این حال، میانگین امتیاز ساختاری مقاله های این نشریه ها به طور کلی در وضعیت خوبی قرار دارد. همچنین در بررسی فرضیه دوم پژوهش مشخص شد که با وجود وضعیت مناسب انطباق مقاله های منتشر شده با ساختار مطلوب، راهنماهای نگارش مقاله های نشریات علمی- پژوهشی از وضعیت مناسبی در معرفی اجزای ساختاری یک مقاله علمی – پژوهشی برخوردار نیستند.
    نتیجه گیری
    با توجه به ضعف ساختاری راهنماهای نگارش در نشریه های علمی-پژوهشی مورد بررسی می توان چنین برداشت کرد که نویسندگان اغلب ساختار مقاله ها را بر اساس آنچه خود آموزش دیده اند تدوین کرده و راهنماهای نگارش را کمتر الگوی خود قرار می دهند. از طرف دیگر نیز می توان یکی از دلایل ضعف موجود در ساختار مقاله ها را به بی توجهی سردبیران و دست اندرکاران مجله ها برای ارائه راهنماهای مورد نیاز نسبت داد.
    کلیدواژگان: نشریه علمی، پژوهشی، ساختار مقاله علمی، پژوهشی، راهنمای نگارش مقاله، علم اطلاعات و دانش شناسی
  • علی اکبر سرپرست، فاطمه نوشین فرد، فهیمه باب الحوائجی صفحه 41
    زمینه و هدف
    این پژوهش با هدف شناسایی دیدگاه مدیران نسبت به وضعیت مولفه های الگوی سایبرنتیک در کتابخانه های دانشگاهی انجام شده است.
    روش پژوهش: این پژوهش به روش پیمایشی تحلیلی انجام شد. جامعه آماری پژوهش شامل 753 نفر از مدیران و کتابداران مسئول مستقر در کتابخانه های دانشگاهی شهر تهران و شهرهای دیگر است که تعداد 250 نفر با استفاده از نمونه گیری تصادفی طبقه ای و بر اساس جدول کرجسی و مورگان (پاول، 1385) تعیین شد. گردآوری داده های مورد نیاز پژوهش از طریق پرسشنامه محقق ساخته بر اساس دیدگاه بیرن بائوم (1382)، نظرخواهی از خبرگان و متخصصان این حوزه بود. پرسشنامه 6 مولفه شامل نظارت وکنترل، پیوندها،تصمیم گیری، سلسله مراتب و رهبری که بر اساس طیف لیکرت از مدیران نظرخواهی شده است و با استفاده از نرم افزارهایSPSS-20 برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد، تمامی مولفه های الگوی سایبرنتیک از دیدگاه مدیران کتابخانه های دانشگاهی مورد توجه قرار گرفته است و از جایگاه مناسبی در کتابخانه های دانشگاهی برخوردار هستند. از بین خرده مولفه های الگوی سایبرنتیک خرده مولفه اجتماعی با میانگین 16/36، خرده مولفه پیوند سخت با میانگین 48/15، خرده مولفه مدار علی با میانگین 75/11، خرده مولفه منابع تصمیم گیری با میانگین 49/15، خرده مولفه تقسیم شده با میانگین 12/12و خرده مولفه شناختی با میانگین 49/8 بیشتر از میانگین سایر خرده مولفه های الگوی سایبرنتیک درکتابخانه های دانشگاهی بوده است.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش نشان داد مولفه های الگوی سایبرنتیک از جایگاه مناسبی در کتابخانه های دانشگاهی برخوردارند، این امر می تواند حاکی از آگاهی مدیران کتابخانه های دانشگاهی نسبت به ساختار، اهداف، وظایف، خدمات و کارکردهای کتابخانه های دانشگاهی باشد. با توجه به نتایج پژوهش، بهتر است در ساختار مدیریت کتابخانه به نقش اجتماعی کاربران کتابخانه در تعاملات و هدایت آنان توجه بیشتری شود و بستر تعهد نیروی انسانی از طریق مشارکت اجتماعی در فرآیند کار و تعامل با مدیریت بیشتر فراهم شود.
    کلیدواژگان: الگوی سایبرنتیک، مولفه های الگوی سایبرنتیک، کتابخانه های دانشگاهی، مدیران کتابخانه های دانشگاهی، مدیریت کتابخانه های دانشگاهی
  • ناهید خوشیان صفحه 55
    زمینه و هدف
    پژوه هدف از پژوهش حاضر، مقایسه الگوی کلی تولید علم، ضریب تاثیر و نیز نشر آزاد پژوهشگران بین المللی زن در مقایسه با مردان می باشد.
    روش پژوهش: پژوهش حاضر از دو روش علم سنجی و وب سنجی کمک گرفته است. این پژوهش با رویکرد تطبیقی به بررسی وضعیت تولیدات علمی مردان و زنان پژوهش گر در رشته علوم و فناوری نانو و وضعیت مقالات آزاد و غیرآزاد آنان در وب می پردازد. جامعه پژوهش کلیه زنان و مردان پژوهشگر بین المللی دارای سه یا بیشتر از سه مقاله در رشته علوم و فناوری نانو در بازه زمانی 2007-2009 می باشد.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان می دهد که به طور کلی بین زنان و مردان پژوهشگر بین المللی به لحاظ میانگین مقالات آزاد و نیز ضریب تاثیر اختلاف معناداری وجود ندارد، ولیکن بین فراوانی محققان زن و مرد اختلاف معناداری به نفع مردان وجود دارد.
    نتیجه گیری
    عامل جنسیت تاثیری بر رویکرد به نشر آزاد و نیز نمایانی، افزاش استناد و ضریب تاثیر ندارد.
    کلیدواژگان: تولید علم، ضریب تاثیر، پژوهشگران بین المللی، نشر آزاد، علوم و فناوری نانو
  • شهره سیدحسینی، عاصفه عاصمی، احمد شعبانی، مظفر چشمه سهرابی صفحه 67
    زمینه و هدف
    هدف از انجام پژوهش حاضر تعیین وضعیت اپیدمیولوژی اطلاعات سلامت بر مبنای رفتار اطلاع یابی کاربران و تولیدات علمی پژوهشگران ایرانی در زمینه سرطان پروستات طی سال های 2011-2015 میلادی بوده است. بدین منظور هم راستایی عرضه و تقاضای اطلاعات سلامت بر مبنای رفتار اطلاع یابی کاربران و همچنین تولیدات علمی پژوهشگران ایرانی با محوریت سرطان پروستات طی سال های 2011-2015 میلادی در گوگل ترندز و پاب مد مورد بررسی قرار گرفت.
    روش پژوهش: روش پژوهش حاضر آمیخته است. در بخش کیفی کلیدواژه های مورد استفاده کاربران ایرانی در زمینه سرطان پروستات با روش بحث گروهی متمرکز شناسایی شد. در بخش کمی، بر مبنای کلیدواژه های مستخرج از بخش کیفی، د اده ها در دو بخش رفتار اطلاع یابی اینترنتی کاربران ایرانی از طریق گوگل ترندز و تولیدات علمی پژوهشگران ایرانی در پاب مد در زمینه سرطان پروستات گردآوری و سپس برای بررسی هم راستایی رفتار اطلاع یابی سلامت کاربران و تولیدات علمی پژوهشگران در فضای اینترنت روش همبستگی در محیط نرم افزاری آر استفاده شد.
    یافته ها
    طبق یافته ها، شاخص حجم جستجو در مجموع کلیدواژه های حوزه سرطان پروستات در سال 2011 میلادی، 2191 و در سال 2015 میلادی، 1798 حاصل شد. از 161 مقاله علمی پژوهشگران ایرانی در زمینه سرطان پروستات 20 رکورد در سال 2011 و 44 رکورد در سال 2015 میلادی منتشر شده است. ضریب همبستگی پیرسون بین رفتار اطلاع یابی کاربران در گوگل ترندز و تولیدات علمی پژوهشگران ایرانی در پاب مد در حوزه سرطان پروستات معنادار نمی باشد (05/0P>) و ارتباطی بین این دو برقرار نیست.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج حاصل در سال هایی که شاخص حجم جستجوی کاربران ایرانی در حوزه سرطان پروستات و در موتور جستجوی گوگل افزایش و یا کاهش یافته، بر کمیت تولیدات علمی پژوهشگران ایرانی در این زمینه موضوعی تاثیری گذاشته نشده است. بنابراین شاید بتوان گفت که پژوهشگران ایرانی حوزه سرطان پروستات توجهی به کاهش حساسیت ها و نگرانی های افراد جامعه در رابطه با بیماری سرطان پروستات نداشته و با اهداف دیگری در این زمینه دست به پژوهش های گسترده ای زده اند.
    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی اطلاعات، عرضه اطلاعات سلامت، تقاضای اطلاعات سلامت، نیاز اطلاعات سلامت
  • نیلوفر برهمند، مریم ناخدا، فاطمه فهیمی نیا، مهین نظری صفحه 80
    زمینه و هدف
    به دلیل تاکید بر ارتقای سلامت و خودمراقبتی، مطالعات رفتار اطلاع یابی سلامت به عنوان یکی از شرایط برنامه ریزی خدمات و مداخلات اطلاعاتی سلامت اهمیت یافته است. عواملی چون توجه به مطالعات کاربر مدار، بافت و خودمراقبتی به کارگیری رویکردهایی که به مطالعه افراد در محیط طبیعی کمک می‏کند را ضروری ساخته است. بااین حال، نقد و بررسی ها حاکی از غلبه رویکردهای کمی و اثبات گرایی در این حوزه است. این مقاله قصد دارد به معرفی مصاحبه واقعه‏مدار به عنوان ابزاری برای گردآوری داده های منحصر به فرد از زندگی طبیعی افراد و کاربرد آن در مطالعات رفتار اطلاع یابی سلامت بپردازد.
    روش
    در این مقاله مروری که به روش کتابخانه ای انجام شد، ابتدا به مفهوم رفتار اطلاع‏یابی سلامت و عوامل تاثیرگذار بر آن پرداخته شد. سپس اصول و مفاهیم مطرح در مصاحبه واقعه‏مدار از جمله روایت و مصاحبه روایتی معرفی و دلالت‏های کاربردی آن در پژوهش های رفتار اطلاع‏یابی سلامت مورد بررسی قرار گرفت. در ادامه، مراحل اجرای مصاحبه واقعه‏مدار با ذکر مثال ارائه شد.
    یافته ها: نقطه قوت مصاحبه واقعه‏مدار تمرکز بر روایت‏های افراد از تجربیات زیسته آنان به عنوان داده های پژوهش است که به پژوهشگران کمک می کند تجربیات افراد را از زاویه ای متفاوت با روش های متداول نگریسته و تحلیل کنند. سه دلالت کاربردی برای به کارگیری مصاحبه واقعه‏مدار در مطالعات رفتار اطلاع یابی سلامت عبارت اند از: 1. تنیدگی رفتار اطلاع یابی سلامت در زندگی روزمره، 2. تمرکز پژوهش های رفتار اطلاع یابی بر ارائه الگوی رفتار، و 3. هدفمند و عمدی بودن رفتار اطلاع یابی سلامت.
    نتیجه گیری: مصاحبه واقعه‏مدار فضایی را برای شنیدن صدای گروه های مختلف اجتماع به ویژه افرادی که به دلیل بیماری و شرایط اجتماعی و فرهنگی صدایشان خاموش شده است فراهم می‏آورد. نکته ای که در طراحی و برنامه ریزی هرگونه خدمات و مداخلات اطلاعاتی سلامت باید اکیدا مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: رفتار اطلاع یابی سلامت، روش کیفی، روایت، مصاحبه واقعه مدار
|
  • Ahmad Yousefi, Zahed Bigdeli Professour, Ladan Mokhberalsafa Doctor Page 1
    Background And Aim
    Usually, researchers who have different levels of academic degrees, are different in terms of specialized knowledge. Also, academic degree may affect the information seeking behavior of researchers. Therefore, in this study, the difference of information seeking behavior of researchers with different academic degree for “conducting the research” and “updating scientific information” was investigated.
    Methods
    Survey method was used to conduct the research. In order to gather data, self made questionnaire was used. We have not sampled. In total, 140 researchers (70%), out of the 200, completed the questionnaires. Data were analyzed with descriptive and analytical statistics methods and were performed using IBM SPSS 22. In order to analysis the data, Kruskal-Wallis and Friedman's tests were used.
    Results
    Findings showed that the use of “journal articles” (high and very high more than 90%) was a top priority of “PhD and master students” and “PhDs”. In order to access scientific information, “PhD and master students" and “masters/professional doctors” mostly used “communication and consultation with Iranian experts and researchers” (high and very high with 75%) and “personal experiences” (high and very high with 65%). While minimal use of “communication and consultation with foreign experts and researchers” (low and never with 56%) and “participating in foreign congresses” (low and never with 69%) was used by “masters/professional doctors”.
    Conclusion
    Just in using the "journal articles" was significant difference in order to "update scientific information" and "research" (p
    Keywords: Information seeking behavior, Academic degree, Researchers, Faculty members, Razi Vaccine, Serum Research Institute, Use of information
  • Vahide Zeinali, Nosrat Riahinia Dr, Vadood Javadi Parvaneh, Saeid Asadi Dr Page 16
    Background And Aim
    Health Information Prescription (HIP) means delivering right information to the right person at the right time. The present study was performed to determine the effect of HIP on caregiver's self-care ability.
    Materials And Methods
    In order to evaluate the effect of HIP on caregiver's self-care ability the quasi-experimental study was carried out on 37 caregivers. Data collection was conducted using a checklist for evaluation of self-care ability. According to the checklist, the caregiver's information including four main domains (total knowledge about JHMS, attention to the effects of JHMS, the effective treatment activities and the quest of medical services) was scored based on a 5-point Likert scale. HIP services were then delivered. The caregiver's information was evaluated once again through the checklist and the pre and post intervention results were compared.
    Finding: This study showed that the mean score of self-care ability in each of four domains including total knowledge about JHMS (p=0.001), attention to the effects of JHMS (p=0.001), the effective treatment activities (p=0.001) and the quest of medical services (p=0.001) increased significantly after HIPS.
    Conclusion
    Results of this study indicated that HIP can increasingly improve the caregiver's self-care ability.
    Keywords: health information consumer, health education, self- care, Joint Hyper Mobility, caregivers
  • Fatemeh Saadati, Yazdan Mansourian, Mohammad Zerehsaz Page 28
    Background And Aim
    The purpose of this research is investigating the structure of research articles in the Iranian knowledge and information science journals (peer reviewed journals). In the next step, the writing guidelines in the scientific journals websites that designed to introduce desired structure of a scientific paper are studied.
    Methods
    The research was survey with analytical approach. The population of the research were articles published in the Persian scientific journals of knowledge and information science field in 2013-2015 and their writing guidelines. Stratified random sampling was used and, accordingly, 245 scientific articles were examined using a research checklist.
    Results
    Research findings showed that the structure of the research articles reviewed are in a good condition and only in three sub-structural components i.e "theoretical foundations", "research application" and "research limitations", consistent with the desired structure is weak. About the writing guidelines, the findings showed that they are in the unfavorable condition. Some structural components i.e "brief review of the scientific literature," "rationale to the study," "aim and motivation of the research", "advantages and importance of the research", "the research time", "space of the research", "credibility (reliability) of the research tools", "reliability of the study" did not appear in any writing guidelines. The first hypothesis showed a significant difference between research journals about their matching with the desired structure of the research article. However, the overall average ratings of the articles structure in this journals are in the good condition. Also in the second hypothesis was found a significant difference between the compliance rate of writing guides and articles published in the scientific journals with the desired research article structure.
    Conclusion
    Due to structural weakness in the writing guidelines of Persian peer-reviewed journals studied, can be such a conclude that authors of these articles shape the article structure based on what they have been trained and not attend to the writing guidelines of the journals. From the other side, one of the reasons of the structural weakness in the structure of the articles is disregarding editors and the other practitioners of journals to offering needed help contents.
    Keywords: Peer-reviewed journals, Research articles, Guidelines for article writing, Article structure, Knowledge, Information Science
  • Ali Akbar Sarparast, Fatemeh Nooshinfard, Fahimeh Babalhavaeji Page 41
    Background And Aim
    The purpose of this study was to identify manager's viewpoints toward the status of components of the cybernetic pattern in academic libraries.
    Method
    This research was method by analytical survey method. The statistical population of the study consisted of 753 directors and librarians of the central libraries of Tehran and other cities. 250 People were selected by stratified random sampling and based on Krejcie and Morgan table (Powell, 2006). Data collection for this study through a questionnaire According to Byrne Baum (2003), the opinions of experts and specialists in this research. The 6-item questionnaire consists of monitoring and control, links, decision-making, hierarchy, and leadership, which are based on the Likert spectrum of managers surveyed. Data analysis was performed using SPSS-20 software.
    Results
    The results of this study showed that all components of the cybernetic pattern have been considered from the viewpoint of the managers of academic libraries and have a good position in academic libraries. Among the sub-components of the cybernetic component, the sub-components of the social component with a mean of 36.16, the minor component of the graft, with a mean of 48/15, the subsystem of the causal circuit with an average of 7.75, the minor component of decision making sources with a mean of 49. 15, sub-component divided system by 12/12and cognitive component subscales with an average of 8.49 above the average of other sub-components of the cybernetic pattern in academic libraries.
    Conclusion The results of this study showed that components of the cybernetic pattern have a good place in academic libraries, which can indicate the knowledge of the managers of academic libraries about the structure, goals, tasks, services and functions of academic libraries. According to the results of the research, it is advisable to pay more attention to the social role of users of the library in their library management structure in their interactions and to direct them, and to provide the basis for the commitment of human resources through social participation in the process of work and interaction with more management.
    Keywords: Cybernetic pattern, Cybernetic Pattern Components, Academic Libraries, Academic Library Managers, University Library Management
  • Nahid Khoshian Page 55
    Background And Aim
    The aim of the present research is to investigate the general patterns of scientific production, impact and open access publishing of female internationally active researchers in comparison with their male counterparts.
    Methods
    The present research is conducted using scientometric and webometric methods. This research investigate with comparative approach, the status of male and female scientific productions and the status of open access and non open access papers of them in the web in the field of Nanosscience& Nanotechnology. Research population consists of all internationally female and male researchers in the field of Nanosscience & Nanotechnology contributing three or more than three papers during 2007 to 2009.
    Results
    The research results showed that there are no significant difference between females and males regarding their means of open access papers and impact. In other words gender factor has no effect on approach to the open access publishing. But there is significant difference between the frequency of male and female’s open access researches in favor of men.
    Conclusion
    Gender has no effect on open access publishing, citation, visibility and impact factor.
    Keywords: Essential vocabulary, Scientific productivity, Impact, Internationally researchers, Open access publishing, Nanoscience, Nanotechnology
  • Shohreh S. Hoseyni, Asefe Asemi, Ahmad Shabani, Mozafar Cheshmesohrabi Page 67
    Background And Aim
    The current study aimed to investigate the state of health information supply and demand on prostate cancer among Iranian medical researchers and Iranian web users during 2011 to 2015. The purpose of this study, based on infodemiology indicators, was to investigate the alignment of health information supply and demand on prostate cancer among Iranian medical researchers and Iranian web users.
    Methods
    A mixed method research was conducted. In qualitative part, a focus group interview was applied to the users to identify their selected keywords searched for prostate cancer in Google. The collected data were analyzed using Open Code software. In quantitative part, data were synthesized using R software in two parts. First, users’ internet information-seeking behavior was analyzed using Google Trends outputs during 2011 to 2015. Second, the scientific publication of Iranian prostate cancer specialists was surveyed using PubMed during the period of the study.
    Results
    The results showed that the search volume index of preferred keywords on prostate cancer have decreased from 2191 in 2011 to 1798 in 2015. Also, the findings revealed that Iranian scholars had 161 scientific papers on prostate cancer in PubMed during 2011 to 2015. Among these 161 papers, 20 records related to 2011 and 44 records related to 2015. There was no significant relationship between users’ information seeking behavior in Google Trends and the scientific publication behavior of Iranian prostate cancer specialists (p>0.05).
    Conclusion
    According to the results, when the search volume index of Iranian web users decreased or increased during the period of the study, the number of scientific publications had not been affected by users’ search volume. Thus, it can be mentioned that Iranian scholars had not pay enough attention to the concerns of people toward prostate cancer.
    Keywords: Infodemiology, health information supply, health information demand, health information need
  • Nilofar Barahmand, Maryam Nakhoda, Fatima Fahiminia, Mahin Nazari Page 80
    Background And Aim
    Due to recent attention to health promotion and self-care as one of the prerequisites of health services and intervention programs, health information seeking behavior research has gain increasing importance. Factors such as attention to user centered studies, context and self-care require using of methods and tools that help study people in their natural environment. However, review studies have shown the dominance of quantitative and positivist approaches in health information seeking behavior studies. This study aims at introducing episodic interview as a tool for gathering unique data from peoples’ natural lives and its application in health information seeking studies.
    Method
    This review article has been conducted by library method. It addresses health information seeking behavior concept and its affecting factors. It also introduces episodic interview and its underlying concepts including narration and narrative interviewing. Further, it investigates implications of applying episodic interview in health information behavior studies and eventually it discusses steps of conducting episodic interview with examples of narrations.
    Findings: The strength point of episodic interview is its focus on narration of people about their lived experiences as research data which help researchers study and analyze people in a different way from conventional approaches. Implications of applying episodic interview are: 1.concentration of health information behavior studies on pattern of behavior, 2. health information seeking behavior being interwoven in everyday life, and 3. health information seeking behavior being intentional and purposeful.
    Results
    Episodic interview help researchers listen to the voices of different groups of people, especially whom their voice is not heard due to sickness and social and cultural conditions, a point which should be considered in designing any information and intervention services.
    Keywords: Health information seeking behavior, Qualitative method, Narratives, Episodic interview