فهرست مطالب

تعامل انسان و اطلاعات - سال چهارم شماره 3 (پاییز 1396)

مجله تعامل انسان و اطلاعات
سال چهارم شماره 3 (پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/09/14
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مقاله تخصصی
  • محمد امین عرفان منش*، الهه حسینی صفحات 1-16
    هدف
    اگرچه شاخص های مبتنی بر استناد به طور گسترده جهت ارزیابی عملکرد پژوهشی و اثرگذاری علمی مورد استفاده قرار می گیرند، در سال های اخیر شاخص های مبتنی بر رسانه های اجتماعی نیز به عنوان ابزاری مکمل معرفی شده اند. این پژوهش با هدف بررسی میزان حضور و توجه به بروندادهای پژوهشی کشور در رسانه های اجتماعی انجام شده است.
    روش پژوهش: پژوهش حاضر از نوع کاربردی بوده و با استفاده از شاخص های آلتمتریکس و علم سنجی انجام می شود. جامعه پژوهش شامل 43076 برونداد پژوهشی کشور است که در سال 2015 میلادی در پایگاه استنادی اسکوپوس نمایه شده اند. علاوه بر اسکوپوس، از پایگاه آلتمتریک اکسپلورر جهت مطالعه شاخص های آلتمتریک استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که بروندادهای پژوهشی کشور از پوشش آلتمتریک نسبتا کمی برخوردار بوده و تنها 5840 مدرک (55/13 درصد) از کل تولیدات علمی ایران در سال 2015 حداقل یک بار در رسانه های اجتماعی مورد اشاره قرار گرفته اند. این مدارک در مجموع 28517 اشاره از 14 رسانه اجتماعی مختلف دریافت کرده اند که بیشترین میزان اشاره مربوط به مندلی (87 درصد)، توییتر (91/77 درصد) و فیسبوک (87/17 درصد) بوده است. بررسی روند زمانی اشاره به بروندادهای پژوهشی کشور در رسانه های اجتماعی نشان داد که به طور کلی بیشترین میزان اشاره به مدارک مربوط به فاصله زمانی کوتاهی پس از انتشار آن ها بوده و بعد از آن حضور مدارک در رسانه های اجتماعی روند کاهشی در پیش می گیرد. حدود نیمی (24/49%) از بروندادهای پژوهشی دارای نمره آلتمتریک مربوط به حوزه موضوعی علوم پزشکی بوده اند. همچنین بروندادهای پژوهشی حاصل از مشارکت بین المللی از نمره آلتمتریک بالاتری در مقایسه با میانگین کلی کشور برخوردار بوده اند.
    نتیجه گیری
    جامعه علمی کشور نیازمند آشنایی بیشتر با قابلیت ها و مزایای رسانه های اجتماعی در انتشار بروندادهای پژوهشی و سنجش اثرگذاری تولیدات علمی هستند.
    کلیدواژگان: آلتمتریکس، رسانه های اجتماعی، اثرگذاری پژوهش
  • سیاوش صلواتیان*، کیانوش کریمی صفحات 17-33
    تلویزیون جمهوری اسلامی ایران به عنوان تنها رسانه فراگیر داخلی در چند سال اخیر با ورود فناوری های نوین رسانه ای و تغییر در مدل های ارتباطی در صدد راه اندازی رسانه تعاملی آی پی تی وی بوده است. اما این کار هزینه های زیادی به همراه خواهد داشت لذا این امر نیازمند روشی برای تضمین موفقیت آن است. این پژوهش درصدد شناسایی قابلیت های بازی وارسازی برای افزایش درگیری مخاطبان با آی پی تی وی است. پژوهش حاضر ابتدا با استفاده از روش فراترکیب و دلفی(در3 دور متوالی) سعی در شناسایی سرویس هایی که بیشترین قابلیت بازی وارسازی را دارند و همچنین شناسایی قابلیت های بازی وارسازی برای افزایش درگیری مخاطبان به آی پی تی وی داشته است. در ادامه پژوهش برای قابل لمس کردن قابلیت های احصا شده سعی شده است با استفاده از روش مصاحبه عمیق، نمونه های کارآمدی از بکارگیری این قابلیت ها را بیان دارد.برای دست یابی به هدف اصلی در این پژوهش سه هدف فرعی نشانه گذاری شد. در طی روند پژوهش در گام نخست لازم بود سرویس های که بیشترین قابلیت بازی وارسازی را دارند مشخص شوند بدین منظور، در دور دوم دلفی و بر اساس نظر کارشناسان از میان بیش از 35 سرویس اصلی آی پی تی وی 12 سرویس انتخاب شدند. در دور سوم و نهایی دلفی پژوهشگر درصدد دست یابی به هدف فرعی دوم یعنی شناسایی قابلیت هایی از بازی وارسازی که توانایی درگیر ساختن مخاطبان به رسانه آی پی تی وی را دارند برآمد. که از میان 24 قابلیت بازی وارسازی 13 قابلیت با نظر کارشناسان انتخاب شدند.مانند امتیاز، مدال، مرحله و... در انتهای پژوهش سعی شد به هدف فرعی سوم دست یافته شود. لذا با استفاده از روش مصاحبه با کارشناسان حوزه بازی وارسازی نمونه های کارآمد استفاده از قابلیت های بازی وارسازی جهت درگیری مخاطبان با رسانه آی پی تی وی شناسایی شدند.
    کلیدواژگان: بازی، بازی وارسازی، درگیری، صداوسیما، آی پی تی وی
  • مصطفی باغ میرانی، محمدرضا اسماعیلی گیوی *، محمدحسن زاده، علیرضا نوروزی صفحات 34-47
    زمینه و هدف
    این پژوهش با هدف شناسایی عوامل موثر بر مسئلهیابی پژوهش و توسعه مدل مفهومی آن به عنوان اولین گام در زمینه تولید دانش و افزایش کیفیت مسئلهیابی صورت پذیرفت.
    روش
    در پژوهش حاضر با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی جهتدار به توسعه مدل مفهومی برآمده از فراترکیب داده های منابع پیشین مسئلهیابی پرداخته شد. از این روش جهت تولید دانش جدید حول محور مسئلهیابی استفاده شد. جامعه پژوهش متشکل از 17 منبع پراستناد پژوهشی بود.
    یافته ها: در مجموع از میان منابع انتخاب شده، 22 مفهوم و 182 کد پیرامون چهار ویژگی مهم مسئلهیابی شناسایی شد. بنابراین مدل مفهومی مسئلهیابی در ویژگی شخصیتی در پنج بعد، در ویژگی روانشناختی در چهار بعد، در ویژگی فکری (تفکر خلاقانه) در شش بعد، در ویژگی فکری (تفکر انتقادی) در دو بعد و در ویژگی آموزشی در پنج بعد، توسعه داده شد.
    نتیجهگیری: عوامل شناسایی شده موثر بر مسئلهیابی در این پژوهش، بسیار فراگیرتر از پژوهشهای پیشین بود. همچنین ارزش افزوده ای بر پژوهشهای پیشین مسئلهیابی اضافه شد. همچنین مدل مفهومی توسعهیافته ای پیرامون مسئلهیابی پژوهش برای اولین بار طراحی شد.
    کلیدواژگان: مسئلهیابی پژوهش، روش تحلیل محتوای کیفی جهتدار، مدل مفهومی، ویژگی شخصیتی، ویژگی روانشناختی، ویژگی فکری، تفکر خلاقانه، تفکر انتقادی، ویژگی آموزشی
  • محسن نوکاریزی *، مهدی زینالی صفحات 48-59
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف سنجش همپوشانی موتورهای جستجوی بومی پارسی جو، یوز، پارسیک، و ریسمون و مقایسه توانمندی های این موتورها در پوشش دادن وب نمایه پذیر انجام گرفت.
    روش
    پژوهش از نوع کاربردی ارزیابانه بود. برای گردآوری اطلاعات از روش مبتنی بر کلیدواژه بهره گرفته شد، بدین ترتیب ابتدا کلیدواژه های انتخاب شده به موتورهای جستجو ارائه و از رکوردهای بازیابی شده نمونه گیری و با توجه به وجود یا نبود این رکوردها در موتورهای جستجو، داده های لازم گرداوری شد، بر این اساس برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار استنباطی استفاده شده است.
    یافته ها
    همپوشانی نسبی موتور جستجو پارسیک نسبت به پارسی جو و همپوشانی نسبی پارسی جو نسبت به یوز به طور متوسط 26 درصد بود و موتور جستجوی پارسیک بیش ترین بازیابی را داشت. موتور جستجو ریسمون هیچ رکورد مشترکی با موتورهای جستجو مورد آزمون نداشت. سه موتور جستجو پارسیک، پارسی جو و یوز از بین 225 رکورد، 27 رکورد مشترک را بازیابی کردند؛ تفاوت معنی داری بین همپوشانی نسبی موتورهای جستجو وجود داشت. همچنین به طور متوسط موتورهای جستجو پارسیک، پارسی جو، یوز و ریسمون به ترتیب 38 درصد، 31 درصد، 26 درصد و 6 درصد از وب قابل نمایه را پوشش می دادند. میان میزان پوشش پایگاه موتورهای جستجو نیز تفاوت معنی داری مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    ظاهرا هر کدام از موتورهای جستجو سیاست نمایه سازی متفاوتی داشتند و کاربران برای رسیدن به اطلاعات جامع درباره یک موضوع به جستجو در بیش از یک موتور جستجو نیاز دارند و می توان پیش بینی نمود که با جستجو در دو موتور جستجو پارسیک و پارسی جو، به حدود 70 درصد وب نمایه پذیر دسترسی داشت.
    کلیدواژگان: ارزیابی بازیابی اطلاعات، وب فارسی، موتورجستجو، پوشش، همپوشانی، پارسی جو، یوز، پارسیک، ریسمون
  • منصوره حسینی شعار*، علیرضا اسفندیاری مقدم، عاطفه زارعی، محمدحسن زاده صفحات 60-71
    زمینه و هدف
    این پژوهش، با هدف بررسی عوامل موثر بر پذیرش فناوری وب 2.0 در دولت الکترونیک از دیدگاه شهروندان مراجعه کننده به دفاتر پیشخوان دولت الکترونیک در استان همدان به روش توصیفی- پیمایشی به انجام رسیده است.
    روش پژوهش: این پژوهش به روش توصیفی- پیمایشی انجام شد. برای گردآوری داده های مورد نیاز پژوهش از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده است. این پرسشنامه شامل 24 سوال در 7 بعد (عوامل اقتصادی، فرهنگی، فردی، فناورانه، سازمانی، انگیزشی و اجتماعی) و 4 سوال مربوط به اطلاعات جمعیت شناختی بوده است. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی شهروندان مراجعه کننده به دفاتر پیشخوان دولت، بخش عمومی و خصوصی در استان همدان است. حجم نمونه با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای با تخصیص متناسب، 518 نفر تعیین گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارهایspss-24 و Amos-24 انجام گرفت.
    یافته ها
    یافته های منتج از پژوهش نشان داد که شش عامل اقتصادی، فرهنگی، فردی، فناورانه، سازمانی و انگیزشی به صورت معنی داری بر پذیرش فناوری وب 2.0 در پیاده سازی دولت الکترونیک موثر است و اما به علت این که در بررسی عامل فرهنگی و پذیرش فناوری وب 2.0 آماره آزمون کوچکتر از 96/1 است رابطه بین دو متغیر رد می شود. شاخص های نیکویی برازش مدل ارائه شده یعنی GFI، IFI، CFI و RMSEA به ترتیب برابر با 901/0، 902/0، 901/0 و 067/0 است. این شاخص ها نشانگر خوب بودن مدل است و اینکه مدل تحقیق دارای توانایی بالایی در اندازه گیری متغیر اصلی تحقیق است.
    نتیجه گیری
    بر مبنای نتایج حاصل شده، جهت سرمایه گذاری در راستای پیاده سازی دولت الکترونیک بر مبنای فناوری وب 2.0 بیشترین تمرکز بایستی در زمینه عوامل اقتصادی، فرهنگی، فردی، فناورانه، سازمانی و انگیزشی صورت گیرد چرا که هر یک از عوامل فوق دارای زیرمولفه هایی هستند که با فراهم سازی زمینه های ایجاد و توسعه این عوامل، به صورت غیرمستقیم بر سایر عوامل موثر نیز ایفای نقش خواهند نمود.
    کلیدواژگان: دولت الکترونیک، فناوری وب 2، 0، استان همدان، دفاتر پیشخوان دولت، پذیرش فناوری
  • ابراهیم آریانی قیزقاپان *، عادل زاهد بابلان، پروانه محمدی، مهدی معینی کیا صفحات 72-86
    زمینه و هدف
    پژوهش حاضر با هدف تبیین نقش میانجی سرمایه اجتماعی در رابطه بین کاربست شبکه اجتماعی مجازی و رفتارهای تسهیم دانش در فضای مجازی انجام گرفت.
    روش پژوهش: این پژوهش از نظر راهبرد اصلی، کمی، از نظر راهکار اجرایی، میدانی و از نظر تکنیک تحلیلی، توصیفی- پس رویدادی بود. جامعه آماری را دانشجویان تحصیلات تکمیلی کاربر شبکه اجتماعی تلگرام در دانشگاه محقق اردبیلی در سال تحصیلی 1395-1396 تشکیل می داد. روش نمونه گیری از نوع اتفاقی (در دسترس) بود. حجم نمونه با توجه به مدل کرجسی- مورگان و با در نظر گرفتن خطای 05/0 =α، 210 نفر در نظر گرفته شد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه کاربست شبکه های اجتماعی مجازی (با پایایی 70/0 =α)، پرسشنامه سرمایه اجتماعی ناهاپیت و گوشال (1998) (با پایایی 93/0 = α) و پرسشنامه تسهیم دانش بهلول (1392) (با پایایی 93/0 = α) استفاده شد. روایی ابزارها با نظر اساتید علوم تربیتی و روانشناسی تایید گردید. داده ها با استفاده از دو نرم افزار Spss vs. 22 و lisrel. 8.50و با روش مدل معادلات ساختاری تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که مدل ارائه شده از برازش مناسب و مطلوبی برخوردار است (96/2= ،x2/df، 93/0= GFI، 92/0= AGFI، 91/0= CFI، 93/0= NFI، 081/0= RMSEA) و مولفه کاربست شبکه اجتماعی مجازی به صورت مستقیم و غیر مستقیم از طریق مولفه سرمایه اجتماعی بر رفتارهای تسهیم دانش در فضای مجازی تاثیر معنی دار دارد (05/0>p).
    نتیجه گیری
    شبکه اجتماعی تلگرام با اتکا به ظرفیت فرامتنی خود در ارتباط هایی که شکل داده است باعث توسعه رفتار اشتراک گذاری دانش کاربران در فضای مجازی شده است. بنابراین آموزش و نظارت کارشناسانه و مستمر بر فضای این شبکه ها و برنامه ریزی برای آینده می تواند پیشنهادی اساسی برای دست اندرکاران حوزه مجازی باشد.
    کلیدواژگان: شبکه اجتماعی مجازی، سرمایه اجتماعی، تسهیم دانش، شبکه مجازی تلگرام، دانشجویان تحصیلات تکمیلی
  • هدایت بهروزفر، اعظم صنعت جو *، محسن نوکاریزی صفحات 87-102
    زمینه و هدف
    از آنجا که هر کسی می تواند هر نوع اطلاعاتی را در فضای مجازی آزادانه و بدون نیاز به هر نوع مجوزی، انتشار دهد و هیچ گونه مسئولیتی را در قبال صحت و درستی آن نمی پذیرد، پالایش اطلاعات معتبر از نامعتبر اهمیتی چند می یابد. در این مقاله، ضمن بررسی مفهوم اعتبار، به توصیف و تحلیل برخی از مدل های شناخته شده و مطرح ارزیابی اعتبار وب، پرداخته می شود.
    روش پژوهش: این پژوهش از بعد روش شناسی تحقیق، مروری و از منظر هدف، نظری است. همچنین گردآوری داده ها به روش مطالعه اسنادی صورت گرفته است.
    یافته ها
    تحلیل و ارزیابی مدل های شناخته شده و مطرح اعتبار وب نظیر برجستگی-تفسیر فاگ، واتن و برکل برای چگونگی قضاوت اعتبار اطلاعات برخط، چارچوب یکپارچه ارزیابی اعتبار هیلیگاس و ریه، مدل MAIN ساندار، پردازش دوگانه متسگر، مدل 3S بازبینی شده لوکاسن و همکاران و چارچوب ارزیابی اعتبار چوی، نشان می دهد مفهوم سازی نظام مند از ارتباط میان بعدهای کلیدی اعتبار و معیارهایی که می توان آن ها را در ارزیابی اعتبار وب مورد استفاده قرار داد در هیچ یک از این مدل ها غیر از مدل چوی، وجود ندارد و به این علت این مدل ها و نظریه ها قدرت تبیینی محدودی برای تفسیر جامع و منسجم از یافته های حاصل از مطالعه های تجربی دارند.
    نتیجه گیری
    به دلیل عدم بررسی تجربی این چارچوب های نظری با ابزاری استاندارد در مقیاس وسیع، هیچ یک از پشتوانه تجربی برخوردار نیستند؛ بنابراین ضروری است تا پژوهشگران تلاش نموده تا پژوهش های تجربی زیادی در این زمینه انجام دهند و اعتبار هر یک از این چارچوب های نظری را با ارائه پشتوانه تجربی ارتقاء دهند.
    کلیدواژگان: بعدهای کلیدی اعتبار، ارزیابی اعتبار وب، اعتبار اطلاعات، کیفیت اطلاعات، ابزار استاندارد
|
  • Mohammad Amin Erfnmanesh*, Elahe Hosseini Pages 1-16
    Objective
    Although citation-based metrics have extensively been used for research evaluation and scientific impact, in recent years social media metrics have also introduced as alternative indicators. This research aims to investigate the presence and attentions received by scientific output of Iran in social media tools.
    Research
    Methods
    The current study is an applied research using altmetric and scientometric indicators. A total of 43076 documents which specified Iran as their affiliated country and indexed by Scopus in 2015, were selected as the population of the study.
    Findings: Results of the study showed relatively low altmetric coverage for scientific output of Iran, with only 5840 documents (13.55%) were mentioned at least once in social media.platforms. These documents have received 28517 mentions in 14 sources of attention, of which Mendeley makes up the highest share (87%), followed by Twitter (77.91%) and Facebook (17.87%). Studying the temporal trend of mentions showed that the highest share of attentions received mainly soon after publishing and then tended to demonstrate a decreasing trend. Almost half of the publications (49.24%) with altmetric score were published in medical sciences area. Moreover, scientific output published through international research collaboration showed higher altmetric scores compared with the mean altmetric score of the country.
    Conclusion
    Iranian researchers need to know more about the potential and advantages of social media tools in dissemination of scholarly output and evaluation of research impact.
    Keywords: Altmetrics, Social Media, Research Impact
  • Siavash Salavatian*, Kianoosh Karimi Pages 17-33
    Background And Aim
    Islamic Republic of Iran Broadcasting (IRIB), as the only local pervasive broadcasting service in Iran, has faced with serious challenges by the advent of new technologies and changes in media communication models in recent years. For this purpose, IRIB is going to lunch the IPTV in order to achieve the new media technologies and keep its situation in the media consumption baskets of Iranian families. However, employing a scientific method is needed to guarantee success due to the high costs of this work.. Therefore, with regard to a research vacuum in this field, this study aimed to recognise the capabilities of Gamification to increase audience engagement in IPTV.
    Methods
    the preset study first tried to recognise the IPTV services with the highest gamification capability using three consecutive research methods including documentary studies, Delphi (in three consecutive rounds) and interviews. Then, capabilities of Gamification with the highest ability to gamify those services and practical examples of how to gamify these services were presented.
    Results
    In result of documentary and delphi (three consecutive rounds) studies, 12 IPTV services with gamification capability and 13 gamification capabilities with integrated ability with those services were selected by experts who were involved in study of community surveyed. Finally, in order to being more tangible, profound interviews were made with gamification experts and practical examples of integrated Gamification Capabilities with the IPTV services presented.
    Conclusion
    Th implementation of gamification technology in Iran’s IPTV media can act as a incentive technology in order to attract, engage and hold the audiences. It is also able to change Iran’s IPTV media as an affordable media with reference to its high launching costs. This technology can also be a tool to guarantee success of this media among media competitive environment.
    Keywords: Gamification, Engagement, IRIB, IPTV
  • Mostafa Baghmirani, Mohammad Reza Esmaili Givi*, Mohammad Hassanzadeh, Ali Reza Noruzi Pages 34-47
    Background And Aim
    This study aims to introduce a developed conceptual model of problem finding.
    Methods
    This article is carried out by utilizing qualitative directed content analysis. The researcher used this method to gather new knowledge on the four features of problem finding. In total, 17 scientific sources were analyzed.
    Results
    This research revealed 182 codes, 22 themes that outline issues related to the research problem finding. Personality feature extended in five dimensions; psychological feature extended in four dimensions; thinking feature (creative thinking) extended in six dimensions and (critical thinking) extended in two dimensions; and educational feature extended in five dimensions.
    Conclusion
    Based on available data, the number of factors identified in this study is greater and more comprehensive than that of any previous research. It could provide an added value to the current researches about problem finding. This study has also developed the previous conceptual model and utilized a directed content analysis method that has never been conducted to date in the field of problem finding.
    Keywords: Research problem finding, directed content analysis, conceptual model, personality feature, thinking feature, creative thinking, critical thinking, educational feature, psychological feature
  • Mohsen Nowkarizi*, Mahdi Zeinali Pages 48-59
    Background And Aim
    The aim of this study was to measure the overlap of 4 local Persian search engines of Parsijoo, Yooz, Parseek, and Rismoun and to compare the capabilities of these engines in covering indexable web.
    Methods
    This was an applied and evaluative research. To collect data, a keyword-based method was used. First, the selected keywords were entered into the search engines and then a sample was extracted of the retrieved records. Finally, based on the existence or absence of these records in the search engines, the necessary data were gathered. Accordingly to analyze the data, inferential statistical methods were used.
    Results
    The relative overlap of the Parseek compared to that of Parsijoo and Parsijoo's one compared to Yooz was 26 percent on average and Parseek had the most recall. Rismoun had not any common records with the other investigated search engines. Three search engines (Parseekc, Parsijoo and Yooz retrieved 27 common records out of 225 recalled records; there was a significant difference between the relative overlap of the 4 search engines. Also, on average, Parseel, Parsigoo, Yooz and Rismoun covered respectively 38, 31, 26, and 6 percent of the indexable web. There was a significant difference between the coverage of the 4 search engines.
    Conclusion
    It seems that each search engine has a different indexing policy, and users need to search for more than one search engine to get comprehensive information about an issue. It can be predicted that by foraging in two search engines, Parseek and Parsijoo, one may access 70 percent of the indexable web
    Keywords: information retrieval evaluation, Persian Web, search engine, coverage, overlap, Parseek, Parsijoo, Yooz, Rismoun
  • Mansoreh Hoseinishoar*, Alireza Esfandyari Moghadam, Atefeh Zarei, Mohammad Hassanzadeh Pages 60-71
    Background And Aim
    This research was performed to investigate factors affecting the adoption of Web 2.0 technologies in E-Government from the perspective of the Hamadan province's citizens who refer to the offices of E-government using a descriptive survey.
    Methods
    this survey is applied using descriptive-analytic approach. To collect the required research data, a researcher-made questionnaire was used. This questionnaire includes 24 questions in 7 dimensions (Economic, Individual, Technological, Cultural, Organizational, Motivational and Social Factors) and 5 questions related to demographic information. The statistical population of the survey includes citizens who apply for public and private sector services to E-government counter offices. A sample using stratified random sampling with proportional allocation was determined 518 people. Data analysis was performed using the SPSS-24 and Amos-24 software.
    Results
    The results from this research showed a significant relationship between all the 6 factors of economic, individual, technological, cultural, organizational and motivational factors in the Web 2.0 technologies acceptance to implement E-government in the Hamadan. Nonetheless, no relationship was found between results from the social factors and Web 2.0 technologies acceptance.
    Conclusion
    Based on the results, in order to invest in the implementation of E-government based on Web 2.0 technologies focus should be on the field of economic, individual, technological, cultural, organizational and motivational factors. Because each of these factors has subcomponent that provide the context for development of these factors will indirectly affect the other factors.
    Keywords: E Government, Web 2.0 technologies, Hamadan, Government counter offices, Technology adoption
  • Ebrahim Aryani Ghizghapan*, Adel Zahed Bablan, Parvaneh Rahimi, Mahdi Moeinikia Pages 72-86
    Background And Aim
    The purpose of this study was to explain the mediating role of social capital in the relationship between the application of virtual social network and knowledge sharing practices in cyberspace.
    Methods
    The research in terms of the main strategy, was quantitative, in terms of the strategy, was field, and in terms of analytical, was descriptive-post-event technique. The statistical population consisted of postgraduate students users of telegrams social network at Mohaghegh Ardabili University in the academic year of 2016-2017. The sampling method was random. The sample size according to the Kregci-Morgan model and with error α = 0.05, was considered 210 persons. To collect data, virtual social networking questionnaire (with reliability α= 0.70), Social Capital Questionnaire of Nahapiet and Ghoshal (1998) (with reliability α= 0.93) and Knowledge Sharing Questionnaire of Bohlool (1392) (with reliability α= 0.93) was used. Validity of the tools was confirmed by the professors of education and psychology. Data were analyzed using two software’s SPSS v. 22 and Lisrel 8.50 and analyzed by structural equation modeling.
    Results
    The results showed that the proposed model had suitable fit (x2/df=2.96, GFI=0.93, AGFI=0.92, CFI=0.91, NFI=0.93, RMSEA=0.81) and the component of virtual social networking has a direct and indirect effect through the component of social capital on knowledge sharing in cyberspace (P
    Conclusion
    The social network of Telegram, based on its hyperactivity capacity in shaped relationships, has been developing the behavior of user knowledge sharing in the cyberspace. Therefore, educating and developing and continuously monitoring the space of these networks and planning for the future can be a major proposition for virtual domain managers.
    Keywords: Virtual social network, Social capital, Knowledge sharing, Telegram virtual network, Post, graduate students
  • Hedayat Behroozfar, Azam Sanatjoo*, Mohsen Nokarizi Pages 87-102
    Background And Aim
    Since anyone can freely share any kinds of information in the cyberspace almost without authenticity, validation information seems important. This paper examines the concept of credibility and describes and analyzes some well-known models for the evaluation of the Web credibility.
    Methods
    This research is a review in terms of research methodology and theoretical in terms of the goal. Data collection was using documentary method.
    Results
    The assessment of known models of Web Credibility including prominence-interpretation theory of Fogg, Wathen and Burkell’s model for how users judge the credibility of on-line information, Hilligoss and Rieh’s unifying framework of credibility, Sundar’s MAIN model, Metzger’s dual processing model of credibility assessment, Lucassen et al.’s revised 3S-model of credibility, and Choi new framework for web credibility showed that the systematic concept of the connection between credit key dimensions and criteria that can be used to assess the credibility of the Web exists in none of these models other than Choi and thus the templates and the theories have limited explanatory power for a comprehensive interpretation of findings of experimental studies.
    Conclusion
    Due to lack of imperical testing of these theoretical frameworks through standard tools on a large scale, no one was empirically supported. Thus, it is necessary to examine these frameworks empirically to improve their validity with an experimental basis.
    Keywords: Model, Web credibility Assessment, Information credibility, Information Quality, Standard Tool