فهرست مطالب

آموزش و سلامت جامعه - سال سوم شماره 1 (بهار 1395)

مجله آموزش و سلامت جامعه
سال سوم شماره 1 (بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/03/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مجید براتی، علیرضا حیدرنیا *، شمس الدین نیکنامی، حمید الله وردی پور، سعید بشیریان صفحات 1-10
    سابقه و هدف
    بکارگیری استراتژی های موثر آموزشی در پیشگیری از مصرف سیگار در کشورهای در حال توسعه کشورها ضروری به نظر می رسد. بنابراین، مطالعه حاضر باهدف تعیین تاثیر مداخله آموزشی مبتنی بر وب در پیشگیری از مصرف سیگار در نوجوانان پسر شهر همدان با بهره گیری از مدل تصورات و تمایلات انجام گردید.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مداخله ای، 114 نفر از نوجوانان پسر شهر همدان به صورت تصادفی به دو گروه آزمون و کنترل تقسیم شده بودند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه مبتنی بر مدل تصورت و تمایلات و اطلاعات جمعیت شناختی آزمودنی ها بود. برنامه مداخله ای شامل 11 جلسه آموزشی مبتنی بر وب بود که در مدت زمان 2 ماه برای شرکت کنندگان گروه مداخله به مرحله اجرا درآمد. دو گروه آزمون و کنترل شش ماه پس از مداخله مورد پیگیری قرار گرفتند. داده ها با استفاده از نرم افزارهای SPSS-18 و با بکارگیری آزمون کای اسکوئر، تی مستقل، تی زوجی و کاپا مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    اختلاف های معنی داری برای میانگین نمرات نگرش، هنجارهای انتزاعی، تصورات، قصد و اشتیاق رفتاری بین گروه های آزمون و کنترل بعد از اجرای برنامه مداخله ای مشاهده گردید (0.05P<). مصرف سیگار در گروه آزمون کاهش یافته بود، ولیکن این کاهش از نظر آماری معنی دار نبود (0.392P=).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که بکارگیری مداخلات مبتنی بر وب، استراتژی آموزشی موثری در پیشگیری از افزایش احتمالی مصرف سیگار در بین نوجوانان پسر می باشد.
    کلیدواژگان: نوجوانان، یادگیری الکترونیک، مدل تصورات و تمایلات، مصرف سیگار
  • مرتضی بابایی سیس، سهیلا رنجبران، حسن محمودی، توحید بابازاده *، فاطمه مرادی، کتایون میرزاییان صفحات 11-17
    سابقه و هدف
    امروزه بیماری های مزمن از جمله فشارخون بالا رو به افزایش است و این بیماری با سبک زندگی افراد رابطه تنگاتنگی دارد. لذا مطالعه حاضر با هدف سنجش تاثیر مداخله آموزشی سبک زندگی بر کنترل فشارخون در بیماران مبتلا به پرفشاری خون انجام شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی بود که در سال 1394 بر روی 210 نفر از بیماران مبتلا به پرفشاری خون در خانه های بهداشت شهرستان شبستر اجرا گردید. بیماران به صورت تصادفی چندمرحله ای در دو گروه آزمون (105=n) و کنترل (105=n) قرار گرفتند. داده ها با استفاده از پرسشنامه سبک زندگی استاندارد (LSQ) در دو مرحله قبل و 2 ماه پس از مداخله آموزشی گردآوری گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های آمار توصیفی و آزمون های کای اسکوئر، تی زوجی و تی مستقل استفاده شد.
    یافته ها
    پس از مداخله، میانگین نمرات متغیرهای ورزش، کنترل وزن و تغذیه و سلامت روانی در گروه مداخله به طوری معنی داری افزایش یافته بود (0.05>P)، اما تغییرات انجام شده در گروه کنترل معنی دار نبود (0.05P).
    نتیجه گیری
    طبق یافته ها، مداخله آموزشی در ارتقاء فعالیت فیزیکی، بهبود کنترل وزن و تغذیه و بهبود سلامت روانی در بیمان مبتلا به پرفشاری خون موثر بوده است. همچنین نتایج نشان داد که با بهبود سبک زندگی می توان فشارخون را نیز کنترل کرد.
    کلیدواژگان: آموزش بهداشت، پرفشاری خون، سبک زندگی
  • فرزانه بیات، اکرم کریمی شاهنجرینی *، سعید بشیریان، جواد فردمال صفحات 18-25
    سابقه و هدف
    رفتارهای بهداشت دهان و دندان در دوران بارداری به دلیل پیامدهای آن بر سلامت مادر و کودک اهمیت دارد. این پژوهش با هدف بررسی نحوه انجام این رفتارها در زنان باردار و موانع تاثیر گذار بر آنها انجام گرفت.
    مواد و
    روش
    این مطالعه تحلیلی- مقطعی با مشارکت 280 نفر از زنان باردار شهر همدان در سال 1391 انجام شد. روش نمونه گیری خوشه ایطبقه ای و روش جمع آوری داده ها، استفاده از پرسشنامه شامل مشخصات جمعیت شناختی، رفتار مراجعه به دندانپزشک و مسواک زدن و موانع مربوط به انجام این دو رفتار بود. پایایی و روایی ابزار از طریق بررسی همبستگی درونی و مراجعه به پانل متخصصین مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین سنی زنان مورد بررسی (4.88±(27 سال بود. میزان مسواک زدن بعد از هر وعده غذایی و استفاده از دهانشویه به ترتیب 12 درصد و 20 درصد بود. نیمی از زنان باردار در طی بارداری اخیر خود به دندانپزشک مراجعه نکرده بودند. خستگی و بی حوصلگی مهم ترین موانع مسواک زدن و هزینه بالا، احساس عدم نیاز و استرس آور بودن محیط دندانپزشکی تاثیرگذارترین موانع عدم مراجعه به دندانپزشکی بودند. عوامل مرتبط در عدم مراجعه به دندانپزشک شامل وضعیت اقتصادی ضعیف (0.011P=) و کار خارج از منزل (0.045P=) بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به اهمیت پیامدهای مربوط به مشکلات دهان و دندان در دوران بارداری، توصیه می شود در جهت رفع موانع انجام رفتارهای مراقبتی برنامه ریزی شود.
    کلیدواژگان: بهداشت دهان و دندان، بارداری، مسواک زدن
  • آرش زندی پیام *، ایران داودی، مهناز مهرابی زاده صفحات 25-33
    سابقه و هدف
    اعتیاد به بازی های آنلاین، به عنوان رفتاری وسواسی، افراطی، غیر قابل کنترل و از لحاظ جسمانی و روانی مخرب در نظر گرفته می شود. پژوهش حاضر به منظور تعیین رابطه اجتناب تجربه ای، جو عاطفی خانواده و خودکنترلی با اعتیاد به بازی های آنلاین در دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    طرح پژوهش حاضر توصیفی و از نوع مطالعات همبستگی می باشد که بر روی 200 نفر از دانشجویان کارشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز که به روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند، انجام شد. اطلاعات جمع آوری شده از طریق نرم افزار SPSS16 و با بکارگیری ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون از نوع همزمان مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    طبق یافته ها، بین جو عاطفی خانواده و اعتیاد به بازی های آنلاین (r=0.53، P<0.001) و همچنین بین اجتناب تجربه ای و اعتیاد به بازی های آنلاین (r=0.27، P<0.001) همبستگی مثبت و معنادار و بین اعتیاد به بازی های آنلاین و خودکنترلی (r=-0.17، P<0.001) همبستگی منفی و معنادار وجود دارد. همچنین تجزیه و تحلیل رگرسیون نشان داد که جوعاطفی خانواده می تواند 28 درصد از واریانس اعتیاد به بازی های آنلاین را تبیین کند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این پژوهش می توان با طراحی مداخلات مناسب از جمله آگاهی دادن به دانشجویان و دست اندرکاران در زمینه علائم و عواقب اعتیاد به بازی های آنلاین و سعی در جهت دهی صحیح استفاده از اینترنت در میان کاربران، به پیشگیری و کنترل موثر این اختلال پرداخت.
    کلیدواژگان: رفتارهای اعتیادآور، روانشناختی، خودکنترلی، دانشجویان
  • صفورا قاسمی، حیدر صادقی، احمد تحملی رودسری، زهرا بصیری* صفحات 34-40
    سابقه و هدف
    بهترین راه پیشگیری از بروز پوکی استخوان در سالمندی جلوگیری از کاهش تراکم استخوانی و یا تلاش در جهت حفظ آن در سنین جوانی است، بنابراین هدف از تحقیق حاضر، تاثیر تمرین ترکیبی بر تراکم استخوان زنان پیش یائسه بود.
    مواد و روش ها
    این تحقیق نیمه تجربی، طرح پیش آزمون-پس آزمون و نوع کاربردی بود. 20 زن پیش یائسه 40 تا 45 ساله شهر همدان در سال 94 در دو گروه 10 نفری (گروه تمرین ترکیبی و گروه کنترل) تقسیم شدند. گروه تجربی 12 هفته تمرین ترکیبی (شش هفته تمرین در آب و شش هفته تمرین در خشکی)، را سه بار در هفته و هر جلسه 70 دقیقه انجام دادند. تراکم استخوان ران (کل هیپ و سر فمور) آزمودنی ها قبل و پس از 12 هفته توسط دستگاه سنجش تراکم استخوان دگزا مورد سنجش قرار گرفت و با استفاده از آمار توصیفی، تی تست مستقل و زوجی و تحلیل کوواریانس در سطح معناداری کمتر از 0.05 با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 21 تحلیل شد.
    یافته ها
    تراکم استخوان ران (کل هیپ و گردن فمور) در گروه تمرین ترکیبی در مقایسه با گروه کنترل اختلاف معناداری را نشان داد (0.05>P). پس از 12 هفته در گروه تمرین ترکیبی افزایش تراکم استخوان و در گروه کنترل کاهش تراکم استخوان (0.05>P) مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که تفاوت در بین گروه های تمرینی ترکیبی و گروه کنترل مشاهده شد، تمرینات ترکیبی به زنان پیش یائسه توصیه می شود، زیرا باعث جلوگیری از کاهش تراکم استخوان ناشی از افزایش سن در این دوران می شود.
    کلیدواژگان: تراکم استخوان، تمرینات ورزشی، پیش یائسه، سلامت زنان
  • فریبا حسینی *، یوسف گرجی، افسانه جوادزاده صفحات 41-49
    سابقه و هدف
    رشد روزافزون چاقی در جهان سبب پیدایش مشکلات گوناگون جسمی و روان شناختی برای افراد شده است. لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی آموزش گروهی مبتنی بر روش باکروید بر نگرش خوردن و افزایش عزت نفس زنان مبتلا به چاقی رده سنی 30-20 ساله شهر اصفهان انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به صورت نیمه آزمایشی با پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری با گروه گواه صورت گرفت. جامعه پژوهش شامل کلیه زنان مبتلا به چاقی شهر اصفهان در بهار سال 1393 بودند که براساس روش نمونه گیری هدفمند 30 نفر از زنان چاق مراجعه کننده به کلینیک سلامت سپاهان انتخاب شده و سپس به صورت تصادفی در دو گروه 15 نفری (آزمایش و گواه) جایگزین شدند. مداخلات درمانی مبتنی بر روش باکروید بر روی گروه آزمایش، در طی 16 جلسه دوساعته و هفته ای دوبار انجام گرفت. ابزار اندازه گیری این پژوهش مقیاس BMI، فرم اطلاعات دموگرافیک، پرسش نامه نگرش خوردن و پرسشنامه عزت نفس بودند. در این پژوهش جهت آزمودن فرضیه ها از روش تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر با بهره گیری از بسته نرم افزاری SPSS-20 استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که آموزش گروهی مبتنی بر روش باکروید در بهبود عزت نفس تاثیر معنی دار داشته (0.001P<)، در حالیکه تاثیر معنی داری بر بهبود نگرش خوردن در شرکت کنندگان گروه مداخله مشاهده نشد (0.05
    نتیجه گیری
    بنابر یافته های حاصل از این پژوهش می توان از روش باکروید در جهت افزایش عزت نفس زنان مبتلا به چاقی بهره برد.
    کلیدواژگان: روش باکروید، نگرش خوردن، عزت نفس، چاقی
  • محمد اسماعیل مطلق، گلایل اردلان، احمد جنیدی جعفری، لیلا رجایی، جلیل دوروزی، مهرانگیز سرتیپی زاده، نگار رضایی* صفحات 50-60
    سابقه و هدف
    اولین قدم در برنامه ریزی آموزشی شناسایی و اولویت بندی نیازهای آموزشی است که نقطه آغاز آن نیازسنجی آموزشی می باشد. لذا مطالعه حاضر با هدف نیازسنجی و تعیین اولویت های آموزشی سلامت جوانان تحت پوشش معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام گردید.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی و از نوع مقطعی بود که در بین 2842 نفر از جوانان 18 تا 29 ساله تحت پوشش معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال 1393 انجام گردید. از روش نمونه گیری دو مرحله ای به صورت ابتدا نمونه گیری خوشه ایاز مراکز تحت پوشش و سپس نمونه گیری تصادفی از جوانان آن مرکز استفاده شده است. ابزار نمونه گیری، پرسشنامه طراحی شده توسط کارشناسان وزارت بهداشت بوده و شاخص های آمار توصیفی مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    بر اساس امتیازهای حاصل از پرسشنامه، مهمترین نیاز آموزشی سلامت در تمامی مراکز تحت پوشش آموزش مهارت های زندگی است (3.34±4.47). مهمترین خدمات بهداشتی اولیه مورد نیاز، معاینات دوره ای (0.57±1.38) و بیشترین خدمات مشاوره ای مورد نیاز، مهارت های قبل از ازدواج (1.89±2.82) است. در اکثر موارد آموزش و اطلاع رسانی ارجح، از طریق خانواده ذکر شده است.
    نتیجه گیری
    حل مشکلات جوانان در جامعه، وظیفه هر نظام بهداشتی و درمانی است. برای این کار باید در ابتدا مشکلات شناسایی شده و سپس با توجه به منابع موجود و تعیین اولویتها، برای هر اولویت، برنامه های آموزشی لازم مشخص شود. آنچه در این فرآیند اهمیت دارد، توافق تمامی ذینفعان در مورد لیست اولویت ها و برنامه ها مدون می باشد.
    کلیدواژگان: آموزش سلامت، اولویت های سلامت، برنامه ریزی سلامت، نیازسنجی
  • بررسی تاثیر برنامه مداخلات آموزشی در افزایش غربالگری ماموگرافی: یک مرور نظام مند
    سید محمد مهدی هزاوه ئی، خدیجه عزتی رستگار *، میترا دوگونچی، نوشین سلیمی، الهام قیسوندی صفحات 60-71
    سابقه و هدف
    سرطان پستان 30 درصد سرطان ها را به خود اختصاص داده و دومین عامل مرگ در زنان است. سازمان جهانی بهداشت دو شاخص در پیشگیری از سرطان پستان را پیشنهاد کرده است. یکی آموزش مناسب و دیگری انجام غربالگری که به عنوان سریع ترین راه تشخیصی قبل از بروز علائم می باشد. لذا این مطالعه مرور نظام مند جهت ارزیابی مداخلات آموزشی طراحی شده در زمینه افزایش غربالگری ماموگرافی انجام گردید.
    مواد و روش ها
    جستجوی الکترونیکی از پایگاه های Embase، Google Scholar، Scopus، PubMed، Web of Science و Cochrane و بانک های اطلاعات علمی SID، Iran Medex وIrandoc از ابتدای دی ماه 1388 تا پایان بهمن 1394 و مطالعاتی که علاوه بر داشتن معیارهای ورود بر جزئیات مداخلات آموزشی اشاره شده بود، انتخاب گردید.
    یافته ها
    بیشتر مطالعات به صورت کارآزمایی بالینی شاهددار بود. مداخلات بیشتر به شکل آموزش، انگیزش و حمایت و در مدت زمان متفاوت انجام شده بود. نحوه جمع آوری داده ها به صورت خود گزارش دهی و پیامد مورد انتظار انجام غربالگری ماموگرافی بود.
    نتیجه‏ گیری: شناسایی عوامل موثر بر عدم انجام ماموگرافی و استفاده از مداخلات مناسب و استراتژی های موثر در حوزه های آگاهی، نگرش و رفتار منجر به شناسایی و درمان به موقع سرطان پستان خواهد شد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، ماموگرافی، مدل های آموزشی، مرور نظام مند
|
  • Majid Barati, Alireza Heidarnia *, Shamsoddin Niknami, Hamid Allahverdipour, Saeed Bashirian Pages 1-10
    Background And Objectives
    Application of effective strategies for prevention of tobacco smoking in developing countries seems to be necessary. Therefore, the present study aimed to determine the effectiveness of web-based educational intervention on prevention of tobacco smoking among male adolescents in Hamadan, Iran based on prototype willingness model (PWM).
    Materials And Methods
    In this interventional study, 114male adolescents were randomly divided into two experimental and control groups in Hamadan, west of Iran. Data was collected using a questionnaire, including the PWM constructs and demographic variables. The intervention comprised 11web-based sessions applied in the experimental group during two months. Both groups were followed for six months after the intervention. Data were then analyzed in SPSS18-using chi-squared, independent t-test, paired t-test and Kappa.
    Results
    After the educational intervention, significant differences were observed in average scores of attitude, subjective norms, perceived behavioral control, behavioral intention, prototype and behavioral willingness between the experimental and control groups (P > 0.05). Tobacco smoking was reduced in the experimental group, but this decrease was not statistically significant (P = 0.392).
    Conclusions
    The results showed that the application of web-based interventions would be considered as an efficient educational strategy for the prevention of possible increase in tobacco smoking among male adolescents
    Keywords: Adolescent, E, Learning, Prototype Willingness Model, Smoking
  • Moreteza Babaei, Sis, Soheila Ranjbaran, Hassan Mahmoodi, Towhid Babazadeh *, Fatemeh Moradi, Katayoon Mirzaeian Pages 11-17
    Background And Objectives
    Today, chronic diseases such as high blood pressure are increasing; this disease is closely associated with lifestyle. Therefore, the current study was conducted to assess the effect of lifestyle modifying educational intervention on blood pressure control in patients with hypertension.
    Materials And Methods
    This Quasi-experimental study was conducted on 210 patients with hypertension, referring to health centers of Shabestar County, Iran in 2016. Patients were assigned into two groups of intervention (n = 105) and control (n = 105) using random multi-stage sampling method. The data was collected using standard life style questionnaire (LSQ) in four dimensions of exercise, weight control, nutrition, and mental and spiritual health, before and two months after the educational intervention. Data were analyzed in SPSS-21 using descriptive and inferential statistics, such as chi-squared, paired t-test and independent t-test.
    Results
    The results showed that the mean scores of exercise, weight control, nutrition and mental health in the intervention group increased significantly after the intervention (P 0.05). Also, the educational intervention had a significant effect on reducing blood pressure in the intervention group compared with the control group (P
    Conclusions
    According to the findings of the study, educational intervention is effective in promoting physical activity, improving weight management, nutrition and mental health in patients with hypertension. In addition, the results indicated that controlled blood pressure can be achieved by improving the lifestyle.
    Keywords: Health Education, Hypertension, Lifestyle
  • Farzaneh Bayat, Akram Karimi, Shahanjarini *, Saeed Bashirian, Javad Faradmal Pages 18-25
    Background And Objectives
    Oral health behaviors of pregnant women are important due to their effects on mother and child’s health. The objective of this study was to investigate dental care and its related barriers among pregnant women in Hamadan city, Iran.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was carried out on 280 pregnant women in Hamadan city in 2012. We used stratified cluster sampling to select the subjects and a researcher-made questionnaire was used. The questionnaire included demographic information, common dental problems, visit of a dentist during pregnancy and tooth brushing, as well as the perceived barriers of these two behaviors. The reliability and validity of the tool were evaluated using estimates of internal consistency and the opinions of a panel of experts, respectively. Data were analyzed in SPSS-16 using logistic regression test.
    Results
    The mean age of pregnant women was 27.2 ± 4.88 years. Tooth brushing after each meal and use of mouthwash rates were 12% and 20%, respectively. Half of the participants had not seen a dentist during their current pregnancy. The most important barriers to brush twice a day were impatience and lack of energy. Dental visit barriers were cost, low priority, and stress related to dentistry. Factors associated with no dental visit included poor economic status (P= 0.011) and working outside of home (P= 0.045).
    Conclusions
    Given the important adverse outcomes associated with poor oral health on mothers and babies, interventions to reduce the barriers of dental cares are crucial.
    Keywords: Care Practices, Oral Health, Pregnancy, Perceived Barriers
  • Arash Zandipayam*, Iran Davoudi, Mahnaz Mehrabizadeh Pages 25-33
    Background And Objectives
    online game addiction is considered as a compulsive, excessive, uncontrollable and destructive physical and psychological behavior. With regard to the problem of persons with addiction to online gaming in the fields of experiential avoidance, families emotional atmosphere and self-control, this study was carried out with the aim of determining the relationship of experiential avoidance, families emotional atmosphere and self-control with online gaming addiction in the bachelor student of Shahid Chamran University of Ahvaz.
    Materials And Methods
    The research design was descriptive and correlational, performed on 200 bachelor student of Shahid Chamran University of Ahvaz, Iran. Sampling was conducted using multi-stage random sampling. Information were collected via SPSS 16 and to analyze the data, Pearson’s correlation and regression (inter) tests were used.
    Results
    The results showed a significant positive correlation in familial emotional atmosphere and experiential avoidance with addiction to online games and there was a significant negative correlation between self-control and addiction to online games. Regression analysis indicated that familial emotional atmosphere determined 28% of the variance of addiction to online games.
    Conclusions
    The results confirmed the relationship of addiction to online games with familial emotional atmosphere and experiential avoidance, also emphasized on the importance of family environment in intensified use of internet. The results of this study can be used to plan appropriate interventions, including awareness among students and practitioners in the field of symptoms and consequences of addiction to online games, and try to correct the use of internet among users, to prevent and effectively manage this disorder.
    Keywords: Behavior, Addictive, Psychology, Self-Control, Students
  • Safoura Ghasemi, Heydar Sadeghi, Ahmad Tahamoli Roudsari, Zahra Basiri* Pages 34-40
    Background And Objectives
    The best way to prevent osteoporosis, at old age is to prevent bone loss and at young age is trying to keep bones healthy, therefore the aim of this study was to determine the effect of combined exercise on bone mineral density of premenopausal females.
    Materials And Methods
    This semi-experimental study was conducted among 20 premenopausal females between 40 and 45 years old, which were randomly assigned to two groups (experimental and control groups) in Hamadan city, during year 2016. The experimental group completed a 12-week combined exercise-training program (6 weeks in water and 6 weeks on land), three times a week and 70 minutes per session. Before and after the 12 weeks, femoral bone mineral density in all samples was measured by DEXA bone mineral densitometry. Data were analyzed with the SPSS 21 software using descriptive and inferential statistics, such as independent and paired t-test, and Analysis of Covariance (ANCOVA).
    Results
    Bone mineral density of femoral neck and total hip of the experimental group, had significant differences with corresponding areas of the control group (P
    Conclusions
    According to the results, to prevent a decrease in bone mineral density during the menopausal period, combined exercises are recommended for females at this age.
    Keywords: Bone Density, Exercise, Premenopause, Women's Health
  • Fariba Hosseini *, Yousef Gorgi, Afsaneh Javadzadeh Pages 41-49
    Background And Objectives
    Obesity has been increasing around the world and this phenomenon is creating many physical and psychological problems. Hence, this study considered the effectiveness of Buckroyd’s group-based therapeutic approach on increasing self-esteem and improving eating attitude of obese 20- to 30-year-old females in Esfahan.
    Materials And Methods
    This study was semi-experimental, statistical society of which involved all obese females referred to Sepahan Salamat Clinic in Esfahan, during year 2014. Overall, 30 over-weight females, who had a Body Mass Index (BMI) between 25 and 35, a minimum education of diploma, and age of 20 to 30 years old were selected purposefully and divided randomly to two equal groups. Buckroyd’s therapy was performed in sixteen sessions and each session lasted two hours twice per week. Research measurements included body mass index, demographic form, self-esteem and eating attitude questionnaires. Variance analysis and frequency measurement were performed with the SPSS-20 software and were used for confirming the hypothesis.
    Results
    Results showed that Buckroyd’s group therapy increased self-esteem (P 0.05).
    Conclusions
    The findings showed that Buckroyd’s therapy approach can be used for increasing self-esteem but cannot be used for improving eating attitude of obese females.
    Keywords: Attitude, Buckroyd's Approach, Obesity, Self Concept
  • Mohammad Esmaeil Motlagh, Ghalayol Ardalan, Ahmad Jonidi, Jafari, Leyla Rejaei, Jalil Dorouzi, Mehranghiz Sartipizadeh, Negar Rezaei * Pages 50-60
    Background And Objectives
    The first step in educational planning is identifying and prioritizing the educational needs. The initial point is needs assessment. Therefore, the aim of this study was needs assessment and determining priorities in health education of youth covered by the Health Departments of Iran University of Medical Sciences.
    Materials And Methods
    The research method was descriptive and 2842 youth aged 18 to 29 years were enrolled from areas under coverage of Iran Medical University. Two-stage sampling was used: First cluster sampling from health centers and then random sampling of young people. The sampling tool was a questionnaire prepared by the Ministry of Health and descriptive statistics were used.
    Results
    The most important need for health education in all centers is teaching life skills (4.47 ± 3.34). The period of examination needs to be established or reevaluated in primary health care services (1.38 ± 0.57). The most required health consult is consulting on skills before marriage (2.82 ± 1.89). In most cases, the preferred educational training is listed through family.
    Conclusions
    Solving the problems of young people in society is the duty of every health care system. To do this, it is needed to identify problems according to available resources and priorities. For each priority, educational programs should be specified. In this process, the consensus of all stakeholders on the priority list of programs is documented.
    Keywords: Health Education, Health Priorities, Health Planning, Needs Assessment
  • The Impact of Educational Intervention Programs to Promote Mammography Screening: A Systematic Review
    Seyed Mohammad Mehdi Hazavehei, Khadije Ezzati, Rastegar *, Mitra Dogonchi, Nooshin Salimi, Elham Gheisvandi Pages 60-71
    Background And Objectives
    Breast cancer accounts for almost 30% of all cancers and is the second leading cause of cancer deaths in women. The World Health Organization introduces two main measures to prevent breast cancer including relevant education and mammography as the fastest way of diagnosis before the appearance of disease symptoms.This study aimed systematic review to evaluate educational interventions designed to increase the rate of mammography screening.
    Materials And Methods
    We searched electronic databases published between January 2010 to February 2016 and inclusion criteria through Embase, Google Scholar, Scopus, Cochrane, PubMed, Web of Science, SID, Iran Medex, and Iran Doc, selected the articles that focused on determining educational interventions.
    Results
    Most of the studies were RCT. Interventions were more educational, motivational and supportive and were performed in different times. Data collection was in self-report method and an expected impact was action to mammography screening.
    Conclusions
    Identification of effective factors in mammography and using the appropriate interventions as well as effective strategies in the knowledge, attitude and behavior fields will lead to early detection and treatment of breast cancer.
    Keywords: Breast Neoplasms, Mammography, Models, Educational, Review