فهرست مطالب

مهندسی بهداشت حرفه ای - سال سوم شماره 1 (بهار 1395)

مجله مهندسی بهداشت حرفه ای
سال سوم شماره 1 (بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/04/02
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رستم گلمحمدی*، اعظم بیابانی، داود شورچه، محمد یاری صفحه 3
    مقدمه
    تعیین صحت مندرجات کاتالوگ گوشی های حفاظتی و تعیین کارایی گوشی هایی که فاقد شناسنامه فنی هستند یکی از چالش های مهم کارشناسان بهداشت حرفه ای صنایع جهت قضاوت در خصوص تاثیر این حفاظها در کاهش سطح مواجهه شغلی کارگران با صدا محسوب می گردد. هدف از مطالعه حاضر طراحی یک آداپتور آزمون حفاظهای شنوایی و آزمایش آن جهت تعیین میزان کاهندگی آنها می باشد.
    روش بررسی
    در فاز اول این مطالعه با استناد به استاندارد 3-4869 ISO و با استفاده از مصالح مناسب آداپتور آزمون وسایل حفاظت شنوایی ساخته شد و در مرحله بعدی آزمایش روی30 نمونه شامل 4 نوع حفاظ رو گوشی و 2 نوع حفاظ توگوشی وارداتی دارای شناسنامه فنی در محیط واقعی صنایع شیشه و جالیز همدان انجام گردید و نتایج آزمون عملیاتی کارایی حفاظها با روش محاسباتی مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصل از آزمایش حفاظ شنوایی وارداتی شناسنامه دار در محیط واقعی صنایع و مقایسه با نتایج محاسبات روش اکتاوباند، کارایی یونیت ساخته شده را به خوبی نشان داده است، به طوری که میانگین افت انتقال عملیاتی اندازه گیری شده و میانگین افت محاسباتی آنها به ترتیب برای حفاظ های روگوشی 3/9 ،8/8 دسی بل و برای حفاظ های توگوشی 3/9 ،2/11دسی بل بوده است. مقایسه میانگین ها از طریق آزمون آماری، اختلاف معنی داری را بین مقادیر نشان نداد (05/0 P >).
    نتیجه گیری
    نتایج آزمایش یونیت طراحی شده، برای انواعی از حفاظهای شنوایی وارداتی موجود در داخل کشور نشان داد که ابزار مناسبی برای آزمون انواع حفاظهای شنوایی در محیط استفاده می باشد.
    کلیدواژگان: حفاظت شنوایی، کاهندگی صدا، آزمون عملیاتی، آداپتور
  • سجاد فرهادی، ایرج محمدفام، امید کلات پور* صفحه 8
    مقدمه
    جهت مقابله با شرایط اضطراری و مدیریت موثر بحران ها در سازمان ها ، به یک سیستم نظام مند نیاز است. مدیریت شرایط اضطراری دارای فازهای مختلفی مثل پیشگیری، آمادگی، پاسخ و بازیابی است که فاز آمادگی دارای بیش ترین اهمیت می باشد. یکی از مهم ترین عوامل موثر در آمادگی برگزاری مانورهای تمرینی هستند. جهت برگزاری مناسب یک مانور، به داشتن سناریویی استاندارد و جامع نیاز است. علیرغم اهمیت سناریونویسی و برگزاری مکرر این تمرین ها در صنایع کشور، الگوی پذیرفته شده و واحدی جهت سناریونویسی وجود ندارد. هدف این مطالعه ارائه روشی مناسب جهت تهیه یک سناریوی تمرین اضطراری است.
    روش بررسی
    جهت انجام این مطالعه دو الگوی مرسوم سناریونویسی، یعنی ISO 22398 و برنامه ارزیابی تمرین های امنیت ملی آمریکا مورد استفاده قرار گرفتند. معیار «کاربردپذیری» این دو روش، با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی مقایسه شدند. گروهی از کارشناسان مدیریت بحران، با نمره دهی به معیارهای کاربردپذیری و نهایتا مقایسه آن ها از طریق روش تحلیل سلسله مراتبی روش ارجح را انتخاب کردند.
    یافته ها
    بررسی کاربردپذیری دو روش نشان داد که الگوی ارائه شده توسط استاندارد ISO 22398 از نظر کاربران دارای کاربردپذیری بیش تری است. در برخی از زیر معیارها مانند سهولت یادگیری و رضایتمندی، روش برنامه ارزیابی تمرین های امنیت ملی آمریکا دارای ارجحیت بود اما برتری الگوی ایزو در معیارهایی مثل اثربخشی و کارایی باعث برتری نهایی بر الگوی برنامه ارزیابی تمرین های امنیت ملی آمریکا شد.
    نتیجه گیری
    برای تهیه سناریوی تمرینی مانورها باید از الگوهای مناسب استفاده شود. روش ارائه شده در الگوی ISO 22398 نسبت به الگوی ارائه شده برنامه ارزیابی تمرین های امنیت ملی آمریکا دارای کاربردپذیری بیش تری می باشد.
    کلیدواژگان: شرایط اضطراری، سناریو، مدیریت بحران، تحلیل سلسله مراتبی
  • محمد جواد زارع سخویدی، عبدالرحمان بهرامی*، علیرضا غیاثوند صفحه 17
    مقدمه
    در این پژوهش روش ریزاستخراج فاز برای نمونه برداری از تتراکلریدکربن و کلروفرم هوا توسعه و تاثیر پارامتر های محیطی بر روی عملکرد آن مطالعه گردیده است.
    روش بررسی
    به این منظور اطاقک استاندارد در آزمایشگاه ساخته شده و نمونه برداری از غلظت آنالیتها در اطاقک با روش ریزاستخراج فاز جامد انجام گرفت سپس شرایط بهینه استخراج و نمونه برداری تعیین و با روش نمونه برداری استاندارد NIOSH-1003)) مقایسه گردید
    یافته ها
    بررسی های مربوط به انتخاب فیبر نشان داد که فیبر CAR/PDMS خاصیت جذب بالاتری نسبت به سایر فیبرهای مورد مطالعه بوده و نتایج نشان داد که تفاوت معنی داری در نرخ نمونه برداری با دماهای مختلف (oC20 تا oC30) و سرعتهای 2 تا 50 سانتیمتر بر ثانیه وجود ندارد اما رطوبت نسبی بر نرخ نمونه برداری تاثیر می گذارد همچنین نمونه های تهیه شده را بمدت 3 روز در یخچال می توان نگهداری نمود. ضریب همبستگی بین اندازه گیری با زغال فعال و روش ریزاستخراج فاز جامد برای کلروفرم و تتراکلریدکربن بترتیب برابر با 99/0 و 98/0 بوده و انحراف معیار نسبی تکرارپذیری بین فیبرها بصورت هفتگی جهت کلروفرم و تتراکلریدکربن بترتیب برابر با 6/13 و 8/12 تعیین گردید.
    نتیجه گیری
    این پژوهش نشان داد که نمونه برداری به روش ریزاستخراج فازجامد دارای حساسیت بالاتر در مقایسه با روش NIOSH-1003)) بوده و با استفاده از فیبر CAR/PDMS می توان مقدار میانگین مواجهه 8 ساعته را جهت کلروفرم و تتراکلریدکربن به روش غیر فعال تعیین نمود.
    کلیدواژگان: ریزاستخراج فاز جامد، هوا، روش غیر فعال، تتراکلریدکربن، کلروفرم، گاز کروماتوگراف، طیف بین جرمی
  • رویا بیات، محسن علی آبادی*، رستم گلمحمدی، مسعود شفیعی مطلق صفحه 25
    مقدمه
    کارگران شاغل در کارگاه های سنگبری در معرض مواجهه با ارتعاش دست و بازو و عوارض ناشی از آن قراردارند. هدف از این مطالعه ارزیابی مواجهه با ارتعاش دست و بازو و اثرات بهداشتی آن در کارگران شاغل درکارگاه های سنگبری می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی40نفر ازکارگران سنگبری های شهر همدان که با دستگاه های برش سنگ کار می کردند، مورد بررسی قرار گرفت. اندازه گیری مواجهه با ارتعاش دست و بازو مطابق با روش استاندارد5349ISO انجام گرفت. علایم مرتبط با بروز سندرم ارتعاش دست و بازو با استفاده از پرسشنامه محقق ساخت مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات بدست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد شتاب معادل 8 ساعته مواجهه با ارتعاش دست و بازو کارگران سنگبری بالاتر از حد مجاز مواجهه کشوری قراردارد (05/0>pv). بیشترین میانگین شتاب ارتعاش دست و بازو در محور Z تعیین گردید. بین میانگین شتاب ارتعاش دست و بازو ناشی از دستگاه های برش عرضی و برش طولی اختلاف معنادار مشاهده گردید(05/0>pv).
    نتیجه گیری
    با توجه به بالا بودن سطح مواجهه شغلی کارگران از حد مجاز مواجهه شغلی ، آموزش مراقبت های بهداشتی ،عدم استعمال دخانیات و استفاده از دستکش ضد ارتعاش، چرخش های کاری می تواند بر کاهش ریسک بروز اثرات بهداشتی موثر باشد. علاوه بر این ردیابی اثرات بهداشتی مرتبط با ارتعاش با استفاده از آزمون های غربالگری در کارگاه های سنگبری ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: ارتعاش دست و بازو، کارگاه سنگبری، اثرات بهداشتی، مواجهه شغلی
  • مجید معتمدزاده، کیوان ساعدپناه *، کیوان سلیمی، طاهره اسکندری صفحه 33
    مقدمه
    اختلالات اسکلتی- عضلانی بخش عمده ای از بیماری های شغلی را در محیط های کاری به خود اختصاص می دهند، هدف این مطالعه ارزیابی ریسک فاکتورهای اختلالات اسکلتی عضلانی با استفاده از روش ارزیابی خستگی عضلانی (MAF) و اجرای مداخله ارگونومی و تاثیر آن ها بر کاهش سطح ریسک بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه مداخله ای 15نفر از کارگران خط مونتاژ به صورت سرشماری انتخاب شدند. مستندات پزشکی این افراد مورد بررسی قرار گرفت و آنان پرسشنامه نوردیک را بعد از یک سال از مداخله صورت گرفته تکمیل کردند. فعالیت این افراد در بخش خط مونتاژ با استفاده از روش ارزیابی خستگی عضلانی (MAF) ارزیابی شده و کارگران آموزش های لازم را دیدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-16 انجام شد.
    یافته ها
    ارزیابی اولیه نشان داد که اندام های گردن، کمر، پا و زانو به ترتیب در 67/6، 20 و 33/13 درصد از کارگران در سطح «خیلی زیاد» اولویت اقدام اصلاحی است. بعد از انجام مداخلات، درصد افراد مبتلا به اختلالات اسکلتی عضلانی در ناحیه گردن در سطح «خیلی زیاد» اقدامات اصلاحی به صفر رسید. همچنین اندام های که در سطح «زیاد» اقدامات اصلاحی قبل از مداخله قرار داشتند درصد آن ها تا حد زیادی کاهش یافت. مثلا در ناحیه کمر از 60 درصد بعد از مداخله به 33/33 درصد و در ناحیه گردن این اختلالات از 53 درصد به 27/26 درصد کاهش یافت. در مجموع از 30 مورد اختلالات شناسایی شده قبل از مداخله با مداخله صورت گرفته این تعداد به 11 مورد رسید.
    نتیجه گیری
    با اجرای اقدامات اصلاحی در این صنعت طبق روش ارزیابی خستگی عضلانی سطح ریسک ابتلا به اختلالات اسکلتی عضلانی و بر طبق پرسشنامه نوردیک میزان شیوع این اختلالات به میزان قابل توجهی کاهش یافت
    کلیدواژگان: اختلالات اسکلتی عضلانی، مداخله ارگونومی، روش ارزیابی خستگی عضلانی
  • مرتضی بابایی، فرشید قربانی شهنا*، عبدالرحمن بهرامی صفحه 41
    مقدمه
    کنترل ذرات منتشره از فرآیندهای فرآوری مواد معدنی و انتخاب سیستم های اقتصادی و مناسب کنترل آلودگی هوا یک امر ضروری است. این مطالعه باهدف بررسی هزینه-سود سیستم کنترل آلودگی اجراشده در واحدهای سنگ شکن یک شرکت فرآوری مواد معدنی و مقایسه آن با پالایش گر پرهزینه تر فیلترخانه صورت گرفت.
    روش بررسی
    سیستم تهویه مکنده موضعی، مرطوب سازی و سیکلون های بازده بالای مدل استایرمند با اقتباس از استانداردها و راهنماهای موجود، طراحی و نصب شد. سپس عملکرد سیستم مرطوب سازی و تهویه صنعتی به صورت مجزا و تلفیقی در کنترل ذرات منتشره در هوای محیط کار، مواجهه فردی و انتشار زیست محیطی مورد ارزیابی قرار گرفت. در نهایت آنالیز هزینه-سود این سیستم در مقایسه با سیستم پرهزینه تر فیلتر خانه مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    بازده سیستم تلفیقی در کاهش میزان مواجهه فردی و غبار محیطی در خط یک سنگ شکن به ترتیب 87 و 95 درصد و در خط دو سنگ شکن 88 و 95 درصد بود. همچنین غلظت غبار خروجی از سیستم تهویه در خط یک و دو سنگ شکن به ترتیب mg/m3 28/121 و mg/m3 68/112 به دست آمد. هزینه ساخت و راهبری سالیانه سیستم تلفیقی نسبت به فیلتر خانه به ترتیب 17/2 میلیارد ریال و 992 میلیون ریال کاهش یافته است و سود سالانه جمع آوری غبار معدنی توسط سیکلون 518 میلیون ریال برآورد شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده سیستم تلفیقی اجراشده کاهش قابل توجهی از غبار منتشره در محیط کار و محیط زیست را داشته است. همچنین مطابق با تحلیل های اقتصادی صورت گرفته، در هزینه های ساخت و راهبری سالیانه سیستم تلفیقی در مقایسه با فیلتر خانه به ترتیب 73 و 80 درصد صرفه جویی شده است و در کمتر از 220 روز هزینه ساخت و اجرای پروژه از سود جمع آوری غبار معدنی توسط سیستم تلفیقی، جبران خواهد گشت بنابراین می توان در شرایط مشابه این سیستم را به عنوان یک راهکار مناسب و اقتصادی پیشنهاد داد.
    کلیدواژگان: هزینه، سود، مرطوب سازی، سیکلون، فیلتر خانه، غبار
  • سارا شاهدی علی آبادی، محمد جواد عصاری، امید کلات پور، اسماعیل زارعی، ایرج محمدفام* صفحه 51
    مقدمه
    کاربرد سوخت های فسیلی در پالایشگاه ها همواره احتمال بروز خطراتی چون حریق و انفجار را به همراه خواهد داشت. وقوع چنین حوادثی همواره آثار جدی بر منابع مالی و جانی داشته است. در همین راستا این مطالعه با ارزیابی پیامد حریق مخازن گاز متان با استفاده از تجزیه و تحلیل خطر و مدل سازی و ارزیابی پیامدهای احتمالی انجام شد.
    روش بررسی
    در راستای انتخاب بدترین سناریو، از روش تجزیه و تحلیل مقدماتی خطر PHA استفاده شد. سپس علل وقوع سناریو با کمک روش FTA تعیین گردید. در نهایت مدل سازی و ارزیابی پیامد وقوع سناریو انتخابی با استفاده از نرم افزار PHAST انجام گرفت.
    یافته ها
    بر اساس معیارهای مدنظر، حریق مخزن گاز متان V-100 به عنوان بدترین سناریو در پالایشگاه انتخاب شد. درخت خطا سه عامل مکانیکی، انسانی و فرآیندی را در نشت گاز موثر نشان داد. با استفاده از مدل سازی پیامد، تشعشع حرارتی ناشی از حریق به عنوان پیامد اصلی وقوع حادثه در نظر گرفته شد. شرایط آب و هوایی و اندازه نشتی در فاصله تحت تاثیر تشعشع موثر بودند. در نهایت از معادلات پرابیت برای ارزیابی میزان خسارات انسانی حادثه استفاده گردید. حداکثر تعداد تلفات ناشی از حریق برابر با 23 نفر بود.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه مخزن گاز متان به عنوان کانون اصلی خطر معرفی شد. در همین راستا اجرای قوانین ایمنی، برطرف کردن نقایص مکانیکی در اسرع وقت، برگزاری دوره های آموزشی، اقدامات موثر در پیشگیری و اطفاء حریق در راستای کاهش تعداد تلفات پیشنهاد شد.
    کلیدواژگان: مدل سازی پیامد، آنالیز ریسک، حریق، پالایشگاه گاز
  • اعظم بیابانی، محسن علی آبادی*، رستم گلمحمدی صفحه 60
    مقدمه
    یکی از روش های توصیه شده جهت ارزیابی کارایی وسایل حفاظت شنوایی استفاده از مانکن سر مطابق استاندارد3-4869 است. هدف از این مطالعه ارزیابی عملکرد آکوستیکی مانکن سر طراحی شده جهت استفاده در آزمون های تعیین قدرت کاهندگی صدای وسایل حفاظت شنوایی در شرایط آزمایشگاهی می باشد.
    روش بررسی
    دراین مطالعه توصیفی تحلیلی ابتدا قدرت کاهندگی صدای پنج مدل گوشی ایرماف رایج در صنایع کشور برمبنای روش میکروفن داخل گوش طبق استاندارد ISO11904-1 توسط دستگاه دزیمتر SV102 شرکتSVANTEKمجهز به میکروفن SV 25 قابل نصب داخل گوش در شرایط آزمایشگاهی روی 30 نفر تعیین گردید. همچنین قدرت کاهندگی گوشی های مذکور با استفاده از مانکن آکوستیکی سر مطابق استاندارد تعیین گردید. داده ها توسط نرم افزار SPSS 21 مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد نسبت قدرت کاهندگی واقعی صدای گوشی ها به کاهندگی اسمی با بررسی روی افراد در محدوده بین 59% الی 94% قرار دارد. این نسبت برای گوشی های مذکور روی مانکن سر بین 64%الی 92% قرار داشت. نتایج آزمون آماری نشان داد بین میانگین کاهندگی صدای گوشی ها روی افراد به عنوان نمونه واقعی و مانکن سر اختلاف معنی داری وجود ندارد (05/0 p> ).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد تعیین قدرت کاهندگی صدای گوشی ها توسط مانکن سر از صحت کافی در مقایسه با نمونه های واقعی برخوردار است. لذا برای محیط هایی که امکان آزمون کارایی گوشی ها بر روی نمونه واقعی وجود ندارد و همچنین جهت کنترل کیفیت تولید در شرکت های سازنده گوشی، استفاده از مانکن سر گزینه مطلوبی است.
    کلیدواژگان: وسایل حفاظت شنوایی، مانکن سر، قدرت کاهندگی صدا، روش میکروفن داخل گوش
|
  • Rostam Golmohammadi *, Azam Biabani, Davood Shoorche, Mohammad Yari Page 3
    Introduction
    To determine the effectiveness of hearing protective devices that lack the technical information are one of the major challenges of occupational health experts to judge the impact of this exposure on reducing the level of occupational exposure to noise. The aim of this study was to design a built a hearing test adapter and expriment it to determine the reduction rate of earmuffs and earplugs.
    Methods
    Technical information in real environments and glass industries were Hamadan kitchen garden and guards to ensure exceptional performance test results were compared with computational methods.
    Results
    The results of the testing of Personal hearing protection compared with the results in real industry environment and octave-band method, have shown good regrassions average operating transmission losses. Results showed that the average noise reduction between measured and calculations method for earmuffs 9.3, 8.8 dB and 9.3, 11.2 dB for earplugs respectively. Comparison of the tests, did not show significant differences between the results in tow methods (P>0.05).
    Conclusion
    The results of the testing designed Adaptor for some hearing protectors showed that the valid tool for used to reduction rate teste of earmuffs and earplugs.
    Keywords: Hearing Protection, Sound Attenuation, Actual Test, Adapters
  • Sajad Farhadi, Iraj Mohammadfam, Omid Kalatpour * Page 8
    Introduction
    A systematic approach is needed for effective coping an incident. In such a system, the preparedness is the top priority. The organization’s readiness depends on some factors, including regular exercises. To conduct a proper exercise it is necessary to have a comprehensive scenario. Despite of repetitive execution of exercises, there is no commonly accepted template for it. The present study aims at selecting preferred method for developing an emergency exercise.
    Methods
    In the present study, ISO 22398 and HSEEP as the two common patterns were compared through quantifying their usability and chosen by AHP. A panel of crisis experts scored the usability criteria of methods and selected the preferred method.
    Results
    The assessment of usability of both patterns revealed the preference of ISO pattern in comparison with the HSEEP pattern. The HSEEP method had the better score in learnability and satisfaction, but, the effectiveness, efficiency and total score were higher for ISO 22398.
    Conclusion
    To develop an emergency scenario, it is necessary to follow a suitable pattern. The pattern presented by ISO 22398 is more usable in comparison with HSEEP paten.
    Keywords: Emergency, Scenario, Crisis Management, AHP
  • Mohammad Javad Zare Sakhvidi, Abdulrahman Bahrami *, Ali Reza Ghiasvand Page 17
    Introduction
    In this research the solid phase micro extraction (SPME) for sampling and determination of carbon tetrachloride and chloroform in air was developed and effect of ambient parameters on SPME was assessed.
    Methods
    For this purpose standard chamber was built in the laboratory. The concentrations of compounds in the chamber were measured with SPME. The optimum condition for extraction were determined and compared with 1003 method of national institute occupational safety and health (NIOSH-1003). The samples were analyzed with gas chromatography-mass spectrometry.
    Results
    Carboxen-Poly dimethyl siloxane (CAR/PDMS) has high adsorption in comparing with other fibers and there were no significant differences between sampling rates at different temperatures (range of 20 to 30 °C) and air velocities (2 to 50 cm/s) but, relative humidity (RH) had a significant effect on sampling rates. The results showed that samples can be storage in refrigerator at 4 °C for 3 days. The correlation coefficient of results between SPME and NIOSH-1003 for carbon tetrachloride and chloroform were 0.99 and 0.98 respectively and relative standard deviation of reproducibility between fibers for carbon tetrachloride and chloroform were 13.6 and 12.8 respectively.
    Conclusion
    This study was showed that SPME was more sensitive than NIOSH-1003 method and successfully applied for determination of time weight average of carbon tetrachloride and chloroform as a passive method.
    Keywords: SPME, Carbon tetrachloride, Chloroform, Air, Passive sampling
  • Roya Bayat, Mohsen Aliabadi *, Rostam Golmohamadi, Masoud Shafiee Motlagh Page 25
    Introduction
    The workers employed in stone cutting workplace are exposed to hand-arm vibration and its complications. The aim of this study was to evaluate the exposure to hand-arm vibration and its health effects on workers in the stone cutting workshops.
    Methods
    In this descriptive-analytic study, 40 workers of Hamadan city stone cutting who worked with stone cutting machines were examined. Measuring exposure to hand-arm vibration was performed by standard methods ISO 5349. Symptoms related hand-arm vibration syndrome using a questionnaire construction was studied. Data were analyzed using SPSS software.
    Results
    Results showed that 8-hour equivalent acceleration of hand-arm vibration exposure in stonecuttingworkers was exceeds the permissible exposure levels of country (Pv
    Conclusion
    In regard to exposure level of stone cutting workers compared with the national exposure limit, the training of health care, non-smoking, and use of anti-vibration gloves, work rotations canthe effective in reducing the risk of health effects. Furthermore, it seems essential to track the health effects associated with human vibration by use of screening tests in the work place seem.
    Keywords: Hand, arm vibration, Stone cutting workplace, Health effects, Occupational exposure
  • Majid Motamedzade, Keivan Saedpanah*, Keivan Salimi, Tahereh Eskandari Page 33
    Introduction
    Musculoskeletal disorders are a major part of occupational diseases in working environments. The aim of this study was evaluates the risk factors of musculoskeletal disorders by the assessment of Muscle Fatigue Assessment method (MFA). It also sought to determine the effects of an ergonomic intervention on the mentioned risk in an Assembly industry.
    Methods
    This study conducted on 15 people working in the Assembly line. Medical records of Assembly line workers were reviewed and Nordic Musculoskeletal Questionnaires (NMQ) after one year of intervention was completed. Activities of these workers in Assembly line were evaluated by Muscle Fatigue Assessment method (MFA) and workers were given the necessary training. Data were analyzed in SPSS-16.
    Results
    The initial evaluations showed that neck, back, leg and knee, respectively in 6.67, 20 and 13.33 percent were in the "very high" priority corrective measures. Re-assessments after the intervention showed that Percent of people with musculoskeletal disorders in the neck in the "very high" corrective actions changed to zero. The percent of organs at the level of "high" corrective actions before the intervention was greatly reduced. For example, around the waist from 60% to 33.33% and neck from 53% to 26.27% after intervention were reduced. A total of 30 cases of abnormalities detected before the intervention, after intervention, this number reduced to 11.
    Conclusion
    According to MFA Score, risk of musculoskeletal disorders was reduced by intervention in this industry and According to Questionnaire, prevalence of musculoskeletal disorders also significantly reduced.
    Keywords: Musculoskeletal disorders, Ergonomic intervention, Muscle Fatigue, Assessment method
  • Morteza Babaei, Farshid Gorbani Shahna *, Abdolrahman Bahrami Page 41
    Introduction
    Control of fugitative dust from mining process and application of an appropriate and economical system for dust collecting is essential. The goal of this study was cost-benefit analysis of an integrated systems and compare to bag filter in a crushing plant of a mining company.
    Methods
    A local exhaust ventilation system for capture of emitted particlees, a water spray for dust suppresion at sources and parallel Stairmand model cyclones as dust colletor were designed and installed based on the standards and guidelines. Then, efficiency of wetting and industrial ventilation system for control of ambient dust personal exposure and environmental emission have evaluated as integrated and alone. Finally, cost-benefit analysis of this system was compared to bag filter.
    Results
    The efficiency of this system for control personal exposure repairable particles and emitted dust to ambient air was 87% and 95% for plant 1 and 88% and 95% for plant 2, respectively. The concentration of emitted emitted dust from stack to environment were 121.28 mg/m3 and 112/68 mg/m3 for plant 1 and 2, respectively. The capital, operational and maintence costs of this option was 217 and 0.992 billion rials lower than bag filter. Also, annuall collected dust by cyclones was worth 518 million rial.
    Conclusion
    According to results, integrated system had a significant impact on emitted dust in workplace and environment. The economical analysis domonstrated 73% and 80% savings in capital and operational costs compared to bag filter. Total costs of implented project will be compensated at 220 day with recovered dusts, therefore, in the same condition, it can be suggested as the favourable and economical solution.
    Keywords: Cost, benefit, Water spray, Cyclone, Bag filters, Dust
  • Sara Shahedi Ali Abadi, Mohammad Javad Assari, Omid Kalatpour, Zarei Esmaeil, Iraj Mohammadfam* Page 51
    Introduction
    using fossil fuels, some hazards such as explosion and fire are probable. This study was aimed to consequence modeling of fire on Methane storage tanks in a gas refinery using analyzing the risk, and modeling and evaluating the related consequences.
    Method
    Hazard analysis by PHA was used to choosing the worst-case scenario. Then, causes of the scenario were determined by FTA. After that, consequence modeling by the PHAST software was applied for the consequence analysis.
    Results
    Based on some criteria, the fire of methane gas tank (V-100) was selected as the worst-case scenario at the refinery. The qualitative fault tree showed three factors including mechanical, process, and human failures contribute in gas leakage. The leakage size and weather conditions were effective on the distance of radiation. Using consequence modeling, thermal radiation was considered as the major outcome of the incident. Finally, for outcome evaluating, probit equations were used to quantify losses and the percentage of fatalities due to the methane gas leakage and fire occurrence. The maximum number of fatalities caused by fire was obtained 23 persons.
    Conclusions
    In conclusion, the methane gas vessel in the refinery can be considered as the main center of hazard, therefore the implementation of the safety rules, eliminating mechanical failures, personal protection and education, and Effective measures to prevent and fighting of fire are proposed for decreasing the probable losses and fatalities.
    Keywords: Risk analysis, Consequence modeling, Fire, Gas refinery
  • Azam Biabani, Mohsen Aliabadi *, Rostam Golmohamadi Page 60
    Introduction
    One of the recommended methods for evaluation effectiveness of hearing protection is use the acoustic fixture accordance with standard ISO 4869-3. The aim of this study was evaluate the acoustic performance of fixture for using in noise reduction rate tests of hearing protection devices in the laboratory.
    Methods
    In this cross-sectional study , noise reduction rates of five common ear muffs used in the Iran industries were investigated based on the ISO 11904 standard, microphone in real ear method, using noise dosimeter (SVANTEK , Model SV102) equipped with microphone SV25 model which can install inside the ear on 30 subjects under laboratory conditions. Also, noise reduction rate of earmuffs was determined using the fixture model AVASINA9402 accordance with standard procedures. Data were analyzed using the software SPSS21.
    Results
    The results showed the real noise reduction rates of the earmuffs on the studied subjects are from 59% to 94% nominal reduction rates. That rates for the ear muffs on the studied fixture are from 64% to 92.The results showed that the noise reduction rates of the ear muffs on subjects compared with and noise reduction rates of the ear muffs on fixture were not statistically significant (p> 0.05).
    Conclusion
    The results showed the accuracy of noise reduction rate of earmuffs using the fixture compared with real subjects is acceptable. Hence, the fixture is good choice for environments where there’s no possibility of acoustic evaluation on real subjects, also for quality control of productions in the earmuff manufacturers.
    Keywords: Hearing protection devices, Acoustic fixture, Noise reduction rate, Microphone in real ear method