فهرست مطالب

مجله مهندسی بهداشت حرفه ای
سال سوم شماره 4 (زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1396/01/07
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پیمان یاری، رسول یاراحمدی*، یحیی خسروی، احسان آسیوند صفحات 1-9
    زمینه و هدف
    روش تحلیل تناظر به عنوان مناسب ترین روش برای بهینه سازی توابع ماتریس می باشد که با استفاده از این روش ماتریس ریسک-آسیب مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. این روش موجب کاهش اطلاعات موجود در جدول ریسک-آسیب و تعیین میزان همبستگی بین متغیرها در ماتریس می شود. هدف این مطالعه ارائه ابعاد حوادث و مخاطرات شغلی براساس وابستگی گروه های ریسک-آسیب می باشد، که با استفاده از آن می توان حوادث شغلی را مدیریت کرد.
    روش
    در این مطالعه گزارش های حوادث شغلی ثبت شده در سازمان تامین اجتماعی در یک دوره زمانی ده ساله از ابتدای سال 1384 تا پایان سال 1393 (300،222 حادثه) جمع آوری شده و نوع ریسک و آسیب مربوط به هر یک از حوادث براساس معیارهای سازمان بین المللی کار مشخص شده و در یک ماتریس ریسک- آسیب ( 18AWT IMAGE18) طبقه بندی گردید. با استفاده از تحلیل تناظر ابعاد به صورت جداگانه شناسایی می گردند، ابعاد مربوطه بیشترین وابستگی بین ریسک ها و آسیب ها را نشان می دهند که باعث تسهیل تصمیم گیری در مرحله ارزیابی ریسک در شرکت های تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی می گردند.
    یافته ها
    معیار هیر پیشنهاد میکند ابعادی با اینرسی بالاتر از 0/2 برای مطالعه و تفسیر نتایج مناسب می باشند، بر این اساس در این مطالعه از میان ابعاد بدست آمده ابعادی با اینرسی (مقدار ویژه) بالاتر از 0/2 شامل بعد1، بعد2 و بعد3 را در نظر می گیریم و میزان همبستگی بین متغیرها براساس مقدار تکین (فاصله متغیرها از مرکز ثقل) بدست می آید(مقدار تکین بعد1: 0/750، مقدار تکین بعد2: 0/647 و مقدار تکین بعد3: 0/521).
    نتیجه گیری
    ابعاد بدست آمده باعث ایجاد فرصت های جدید در جهت توسعه برنامه های کاربردی به منظور تحلیل، تفسیر و مدیریت خودکار حوادث شغلی در راستای به حداقل رساندن عدم قطعیت و افزایش عینیت که با روش های فعلی قابل دست یابی نیست، می گردد. در این مطالعه ثابت شده است که این سه بعد بدست آمده، خلاصه ای از حوادث شغلی را نمایش می دهند.
    کلیدواژگان: تحلیل تناظر، ماتریس ریسک، آسیب، ریسک، آسیب، حوادث شغلی
  • اکبر پاک جو *، مهناز میرزا ابراهیم تهرانی، سعید ملماسی صفحات 10-21
    زمینه وهدف
    امروزه هرسازمانی برای ادامه حیات و توسعه خود به داشتن نیروی انسانی سالم و کارآمد و به کارگیری به جا و شایسته از این سرمایه نیازمند است و تحقق این امر تنها با اجرای برنامه هایی در قالب مدیریتHSE به صورت یکپارچه امکان پذیر است تا ضمن حذف فعالیت های موازی باعث ایجاد تعادل در امور سازمان شده و با ایجاد انگیزه در کارکنان به صرفه جویی در هزینه ها و افزایش بهره وری منجر شود.
    هدف اصلی آن بررسی اثربخشی برنامه های مدیریت HSE و ارتباط آن با رضایت شغلی در کارخانه نوش آذر می باشد.
    روش بررسی
    روش تحقیق به صورت پیمایشی و تجزیه وتحلیل داده ها به صورت توصیفی-تحلیلی است. جامعه آماری آن، کارکنان نوش آذر که با استفاده از فرمول کوکران و با روش تصادفی تعداد 60 نفر تعیین گردید. ابزار سنجش، پرسشنامه محقق ساخته ای بود که روایی آن با استفاده از نظرات اساتید و اعضای هیئت علمی تائید وپایایی آن با روش کرونباخ، مورد سنجش قرار گرفت. داده ها با نرم افزار 22spss تجزیه وتحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین نمره کلی برنامه های مدیریت HSE و نمره کلی رضایت شغلی و تمامی ابعاد آن قبل و بعد از مداخله رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد.در زمینه رتبه بندی شاخص های مدیریت HSE، شاخص «برنامه های کنترلی بهداشت حرفه ای» و در زمینه رتبه بندی شاخص های رضایت شغلی، شاخص«مدیریت فنی» دارای بیشترین نمره بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به معنی داری رابطه بین برنامه های مدیریت HSE و رضایت شغلی، هرچه این برنامه ها به صورت منسجم و دقیقتر و باکیفیت بیشتری اجرا شود اثر آن بر رضایت کارکنان بیشتر خواهد بود .
    کلیدواژگان: رضایت شغلی، مدیریت HSE، اثربخشی
  • محمدرضا اژدری، غزاله منظمی تهرانی*، احمد علی بابایی صفحات 22-30
    زمینه و هدف
    این مطالعه به بررسی علل رویدادهای احتمالی ناشی از خطاهای انسانی در عملیات های تعمیر و نگهداشت صنعت پتروشیمی به کمک HFACS می پردازد و هدف آن پیش بینی و شناسایی این علل و ارائه اقداماتی به منظور کاهش و پیشگیری از آنهاست.
    روش بررسی
    در این مطالعه اداره تعمیرات شرکت پتروشیمی زاگرس واقع در عسلویه جهت بررسی انتخاب شد. چک لیستی از علل بروز رویدادهای ناشی از خطای انسانی بر اساس سطوح 4 گانه و گروه های علتی 19 گانه در HFACS تهیه گردید. سپس به کمک تکنیک HTA فعالیت ها و وظایف کاری تعیین و با استفاده از چک لیست، علل 19 گانه در بروز خطاهای انسانی شناسایی و ثبت شد. سپس اولویت اقدامات اصلاحی و پیشگیرانه تعیین شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از تحلیل برگه های کار 444 فعالیت تعمیراتی نشان داد که در سطوح 4 گانه HFACS ، 37.6% از علل در سطح اعمال نا ایمن، 27.5% از علل در سطح نظارت و سرپرستی نا ایمن، 20.9% از علل در سطح پیش شرط های اعمال نا ایمن و 14% از علل در سطح تاثیرات سازمانی قرار دارند. در گروه های علتی نیز خطاها با 24.3% ، سرپرستی و نظارت ناکافی با 14.8% و تخلفات با 13.2% ، بیشترین میزان علل را به خود اختصاص می دهد.
    نتیجه گیری
    بر طبق یافته ها، افزایش اثربخشی آموزش کارکنان و بهبود نظارت بر عملکرد کارکنان به ترتیب بیشترین نقش را در کاهش وقوع رویدادهای ناشی از خطای انسانی در عملیات های تعمیر و نگهداشت پتروشیمی دارند.
    کلیدواژگان: خطای انسانی، پتروشیمی، تعمیر و نگهداشت، HFACS
  • احسان بخشی *، رضا کلانتری صفحات 31-37
    مقدمه
    مراکز بهداشتی و درمانی از مهم ترین سازمان هایی هستند که با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به مردم نقش مهمی در تامین سلامتی افراد جامعه بر عهده دارند. لذا توجه به کیفیت زندگی کاری و عملکرد شغلی شاغلین این مراکز دارای اهمیت می باشد. مطالعه حاضر باهدف بررسی کیفیت زندگی کاری، عملکرد شغلی و بررسی رابطه آن ها با عوامل دموگرافیک و زمینه ای انجام گرفت.
    روش
    این مطالعه به صورت مقطعی روی 136 نفر از شاغلین مراکز بهداشتی درمانی و خانه بهداشت های شهرستان اسلام آباد غرب انجام گرفت. ابزار جمع آوری داده ها شامل سه پرسشنامه مشخصات دموگرافیک، کیفیت زندگی کاری و عملکرد شغلی بود. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های تی مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسون آنالیز شدند.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار سنی شاغلین موردبررسی 36/42 (8) سال بود. بیشتر افراد شرکت کننده در مطالعه زن و متاهل بودند. میانگین و انحراف معیار امتیاز کیفیت زندگی کاری و عملکرد شغلی به ترتیب 76/91 (13/25) و 52/5(9) بود. میان کیفیت زندگی کاری و عملکرد شغلی رابطه معنی دار یافت شد (0/001 = p-value). کیفیت زندگی کاری با سطح تحصیلات و عملکرد شغلی با جنسیت و سطح تحصیلات رابطه معنی دار داشتند (0/05 > p-value).
    نتیجه گیری
    کیفیت زندگی کاری کارکنان متوسط به پایین و عملکرد شغلی متوسط به بالا می باشد. راهکارهایی چون افزایش حقوق، تشویق کارکنان به ادامه تحصیل و فراهم آوردن کلاس های بازآموزی مرتبط با شغل می توانند در بهبود وضعیت موجود موثر باشند.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی کاری، عملکرد شغلی، کارکنان مراکز بهداشتی درمانی، مراکز بهداشتی درمانی
  • پریسا آزاد، علیرضا چوبینه، فرید غفاری * صفحات 38-45
    مقدمه
    یکی از عمده ترین مشکلات در بیمارستان که منجر به شیوع بالای اختلالات اسکلتی-عضلانی در بین کارکنان آن می شود مربوط به فعالیتهای حمل و جابجایی بیماران است. این تحقیق به منظور بررسی شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی در افراد دارای وظیفه جابه جایی بیمار با استفاده از شاخص MAPO در سال 1394 در یکی از بیمارستان های نظامی شهر تهران انجام گرفت.
    روش کار
    این پژوهش مقطعی در بین 230 نفر از پرستاران یکی از بیمارستان های نظامی 400 تختخوابی شهر تهران انجام گرفت. روش گردآوری اطلاعات پرسشنامه نوردیک، چک لیست های ارزیابی بار ناشی از جابجایی بیمار به روش MAPO و پرسشنامه ویژگی های دموگرافیکی بود. تجزیه و تحلیل آماری داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 انجام گرفت و برای بررسی ارتباط بین متغیرها از آزمون آماری کای دو استفاده گردید.
    یافته ها
    از اهم نتایج می توان به بالا بودن شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی در بین کارکنان به خصوص اختلالات کمر، شانه، مچ و غیره اشاره کرد که کمر درد (75%) بیشترین شیوع را در بین کارکنان داشت همچنین درصد فراوانی اختلالات اسکلتی عضلانی در کارکنان زن بیشتر از کارکنان مرد بود.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد که شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی در بین پرسنل پرستاری دارای وظیفه جابه جایی بیمار بالا می باشد و لذا نیاز به مداخله ارگونومیکی در طراحی محیط، ابزار و تجهیزات همزمان با مداخله آموزشی وجود دارد.
    کلیدواژگان: اختلالات اسکلتی عضلانی، پرسنل پرستاری، MAPO، جابجایی بیمار
  • احمدرضا احمدی گهر، حامد تکلو بیغش، صفورا کریمی، امید کلات پور* صفحات 46-52
    مقدمه
    بروز شرایط اضطراری می تواند اثرات جبران ناپذیری به سازمان ها وارد نماید. چنین پیامدهایی در یک محیط دانشگاهی که تجمعی از سرمایه های علمی کشور حضور دارند می توانند شدیدتر شود. معمولا محیط های دانشگاهی به دلیل ماهیت غیرصنعتی که دارند کمتر به موضوعاتی مانند آمادگی و طرحریزی در برابر شرایط اضطراری پرداخته اند. در این مقاله سعی شده است که میزان آمادگی مجتمع آموزشی دانشگاه علوم پزشکی همدان در برابر شرایط اضطراری احتمالی سنجیده شود.
    روش کار
    جهت تدوین چک لیست های ابتدایی از استاندارد ایزو 22399 استفاده شد. یک تیم ممیزی تشکیل شده و مجتمع آموزشی دانشگاه علوم پزشکی را بر اساس پنج سرفصل اصلی: طرحریزی، منابع، ساختار سازمانی، ارتباطات و شناسایی سناریوها مورد ارزیابی قرار داد. نحوه نمره دهی هم بر اساس یک مقدار عددی از 0 تا3 طراحی شد. اصول کلی مورد استفاده در نمونه برداری هم بر اساس جمع آوری شواهد و مقایسه آن با معیارهای ممیزی بود.
    نتایج
    وضعیت آمادگی مجتمع آموزشی دانشگاه علوم پزشکی همدان در برابر شرایط اضطراری در هیچ یک از سرفصل های اصلی مورد بررسی مناسب قلمداد نشده و حداقل نمره هم کسب نگردید. کمترین نمره مربوط به شناسایی و ارزیابی سناریوها و بیشترین نمره هم به منابع موجود مربوط می شد.
    بحث: با توجه به نتایج کسب شده به نظر می رسد که به طراحی و استقرار یک سیستم مدیریت شرایط اضطراری، متناسب با محیط های دانشگاهی و آموزشی نیاز باشد. عملی ترین پیشنهاد ممکن، استقرار چنین سیستمی بر اساس استانداردهای مشابه در دسترس می باشد.
    کلیدواژگان: آمادگی در برابر شرایط اضطراری، دانشگاه، ممیزی
  • احسان بخشی، عادل مظلومی*، سید مصطفی حسینی صفحات 53-60
    مقدمه
    یکی از عوامل تاثیرگذار بر رفتار، عملکرد و کار آیی پرستاران در محیط کار، بارکار ذهنی می باشد. عوامل مختلفی می توانند بر میزان بار کار ذهنی موثر باشند. مطالعه حاضر با هدف بررسی بارکارذهنی و عوامل موثر بر آن در پرستاران یکی از بیمارستان های شهر کرمانشاه انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی – تحلیلی از نوع مقطعی، 203پرستار شاغل در بخش های اطفال، اورژانس، جراحی، داخلی و مراقبت های ویژه بصورت تصادفی انتخاب شده و مورد بررسی قرار گرفتند. ابزارهای مورداستفاده در این مطالعه پرسشنامه دموگرافیک و پرسشنامه NASA-TLX بود. تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون های آماری تی مستقل، آنالیز واریانس و ضریب همبستگی پیرسون و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 انجام شد.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار بارکار ذهنی کل(15/26±69/73) بود. در میان ابعاد مختلف بارکارذهنی، بعد سعی و تلاش با میانگین و انحراف معیار (15/23±70/96) بیشترین و بعد احساس ناکامی و دلسردی با میانگین (25±44/93) کمترین میزان را به خود اختصاص دادند. بین حیطه بار فیزیکی با سابقه خدمت، سن، الگوی کاری، تعداد شیفت، نوع استخدام، حیطه فشار زمانی با شاخص توده بدن، سابقه خدمت، نوع استخدام و حیطه تلاش و کوشش با شاخص توده بدن رابطه معنی دار به دست آمد. (0/05≥P-value).
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه میزان بارکار ذهنی در بخش های مورد مطالعه متفاوت می باشد، جا بجایی پرستان در بخش های مختلف در بهبود وضع موجود و افزایش تعداد پرستاران می تواند در کاهش بارکارذهنی موثر باشد.
    کلیدواژگان: بارکارذهنی، پرستاران، بیمارستان، ناسا تی ال ایکس
  • مجتبی نخعی پور، حسین شجاعی فرح آبادی، فرانک نجاریان، مهوش صفی نژاد، حسن ایروانی * صفحات 61-67
    مقدمه
    مونومر استایرن یک ترکیبات آلی فرار می باشد که امروزه کاربرد های زیادی به ویژه در صنایع پلاستیک، لاستیک و رنگ سازی دارد. با توجه به اثرات مخرب انسانی و زیست محیطی این ترکیبات، کاهش و کنترل آنها امری ضروری به نظر می رسد، لذا در این مطالعه حذف استایرن با استفاده از فرآیند فتوکاتالیستی نانوذرات دی اکسید تیتانیوم تثبیت شده بر روی ZSM-5 مورد بررسی قرار گرفت.
    روش کار
    پس از تثبیت نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم بر روی بستر زئولیت ZSM-5 ، به منظور تعیین ویژگی های آن از آنالیزهای BET، SEM و XRD استفاده شد. آزمایشات در مقیاس آزمایشگاهی و در دمای محیط انجام شد. غلظت استایرن گازی تولید شده در آزمایشات 50 و300 ppm می باشد. و دبی ورودی l/min 1 تنظیم شد.
    یافته ها
    تصاویر و طیف های بدست آمده از دستگاه XRD و SEM-EDAX نشان داد که عمل تثبیت نانو کاتالیست ها به خوبی انجام شده است. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت ورودی استایرن از 50 به 300 پی پی ام کارآیی حذف فتوکاتالیستی کاهش می بابد، همچنین ظرفیت جذب برای بستر کاتالیستی تهیه شده در غظت های 50 و 300 پی پی ام به ترتیب برابر با 16/3 و 19/4 میلی گرم بر گرم جاذب محاسبه شد.
    کلیدواژگان: استایرن، کارایی حذف، دی اکسید تیتانیوم، زئولیت ZSM-5
|
  • Peyman Yari, Rasoul Yarahmadi *, Yahya Khosravi, Ehsan Asivnd Pages 1-9
    Background And Aim
    correspondence analysis method as the best method to optimize matrix functions that using the risk-injury matrix methods are analyzed. This method reduces the information contained in the risk-injury table and to determine the correlation between the variables in the matrix. The aim of this study is to present accidents and occupational hazards dimensions is dependent to risk-injury groups, using occupational accidents that can be managed.
    Method
    in this study the reports of occupational accidents registered in the social security organization in a period of ten years from the beginning of 1384 until the end of 1393 ( 222,300 incidents) were collected and type of Risk and injury related to any accident identified based on criteria, the International Labour Organization and classified in a risk-injury matrix (18 × 18). Using correspondence analysis of dimensions are identified individually, this dimensions Most indicate the most correlation between risk and injury that facilitate decision-making in the risk assessment companies are covered by Social Security.
    Results
    Hair criteria recommends dimensions with inertia higher than 0.2 are suitable for the study and interpretation of results, based on this study were obtained from the dimensions of inertia (eigenvalue) greater than 0.2 include the dim1 ,dim2 ,dim3 to consider and the correlation between variables is obtained based on singular value (variable distance from the centeroid). (Singular value of dim1: 0.750, singular value of dimension 2: 0.647 and singular value dimension3: 0.521)
    Keywords: correspondence analysis, injury-risk matrix, risk, injury, occupational accidents
  • Akbar Pakjoo*, Mahnaz Mirza Ebrahim Tehrani, Said Malmasi Pages 10-21
    Background and Objectives
    Today Every organization in order to survive and develop, need safe and efficient staffing and to use appropriate and worthy of this investment . Accomplishing this goal, is possible only by executing programs in HSE management seamlessly until to eliminate parallel activities and to create a balance in current Affairs effective organization and by motivating staff and to increase productivity and save money.
    The original purpose of this reserch is to study efectiveness of HSE management programs and its relationship with job satisfaction in offered plant.
    Methods
    The method of this research is survey and data analysis is descriptive-analytic. The statistical society is 60 persons of Noosh Azar Company who was determined by using cocran formula and randomly. The assessment tool is a researcher made questionnaire which the validity was confirmed by professors and faculty members and its reliability was measured by using Cronbach. Data were analyzed using SPSS 22.
    Conclusions
    The results were that the between total score of HSE programs and total score of job satisfaction and all of the aspects of them, before and after the intervention there was a significant and positive correlation. Ranking in the field of management indicators HSE, for "professional health control programs" and the job satisfaction index ranking, for "technical management" was the highest score.
    Results
    Considering the significant relationship between job satisfaction and HSE management programs, as these programs are implemented coherently and more and more quality it will be more effective on the employee satisfaction.
    Keywords: Job Satisfaction, HSE management, Effectiveness
  • Mohammadreza Azhdari, Ghazaleh Monazami Tehrani *, Ahmad Alibabaei Pages 22-30
    Background and Objectives
    Maintenance is an important tool for the petrochemical industries to prevent of accidents and increase operational and process safety success. The purpose of this study was to identify the possible causes of incidents caused by human error in the petrochemical maintenance activities by using Human Factors Analysis and Classification System (HFACS).
    Methods
    This study is a cross-sectional analysis that was conducted in Zagros Petrochemical Company, Asaluyeh-Iran. A checklist of human error-induced incidents was developed based on four HFACS main levels and nineteen sub-groups. Hierarchical task analysis (HTA) technique was used to identify maintenance activities and tasks. The main causes of possible incidents were identified by checklist and recorded. Corrective and preventive actions were defined depending on priority.
    Results
    The content analysis of worksheets of 444 activities showed 37.6% of the causes at the level of unsafe actions, 27.5% at the level of unsafe supervision, 20.9% at the level of preconditions for unsafe acts and 14% of the causes at the level of organizational effects. The HFACS sub-groups showed errors (24.36%) inadequate supervision (14.89%) and violations (13.26%) with the most frequency.
    Conclusion
    In order to prevent and reduce the occurrence of the identified errors, reducing the rate of the detected errors is crucial. Findings of this study showed that appropriate controlling measures such as periodical training of work procedures and supervision improvement decrease the human error-induced incidents in petrochemical industry maintenance.
    Keywords: human error, petrochemical industry, maintenance, HFACS
  • Ehsan Bakhshi *, Reza Kalantari Pages 31-37
    Introduction
    Healthcare centers are one of main organizations which play important role in maintaining people s health by providing healthcare services. Therefore, paying attention to quality of work life (QWL) & job performance in healthcare workers is very important. The aim of this study was assessment of quality of work life and job performance in health care workers and their relationship with demographic & contextual factors.
    Method
    This cross sectional study conducted on 136 healthcare workers of healthcare centers in Islam Abad West city. Data collection tools were 3 questionnaires: demographics, Quality of work life and job performance questionnaire. In order to data analysis, descriptive statistics, independent sample t-test, one way ANOVA and Pearson correlation coefficient were used.
    Result
    The Mean (Standard Deviation) of age of healthcare workers was 36.42 (8) years. Most of practitioners in this study were female and married. The Mean (Standard Deviation) score of QWL and job performance were 76.91 (13.25) & 52.5 (9), respectively. There was a significant relationship between QWL and job performance scores (p-value
    Conclusion
    Quality of work life was in a lower than average level and job performance was higher than average. Solutions such as increase of salary, encourage employees to continuing their educations, provide retraining course that are related to job can be useful to improve current situation.
    Keywords: Job performance, Quality of work life, Healthcare workers, Healthcare centers
  • Parisa Azad, Alireza Choobineh, Farid Ghaffari * Pages 38-45
    Background
    One of the major problems in hospitals that resulting in a high prevalence of musculoskeletal disorders among employees is activities related to handling patients. This study investigated the prevalence of musculoskeletal disorders in people with patient handling task using MAPO index in 2015 In one of the military hospitals in Tehran.
    Methods
    This cross-sectional study among 230 nurses in a 400-bed military hospital in Tehran. The instruments used in the study included the Nordic Questionnaire, MAPO index checklist, demographic questionnaire .
    Results
    The main results can be the high prevalence of musculoskeletal disorders among employees, especially low back disorders, shoulder, wrist, and so on that back pain (75%) were most common among employees also the frequency of musculoskeletal disorders in female employees most of the employees were men.
    Conclusion
    The results of this study show that the prevalence of musculoskeletal disorders among nursing personnel with patient handling task is high and therefore the need for intervention ergonomic in design environments and tools at the same time educational intervention there.
    Keywords: Musculoskeletal disorders, nursing personnel, MAPO, handling patients
  • Hamed Takalo Bighash, Safora Karimi, Omid Kalatpour* Pages 46-52
    Background
    emergencies can impose huge dolls on the organizations. Such consequences, due to aggregation of the experts, could lead to the more catastrophic outcomes in the academic environments. Usually, the academic environments are less familiar with the management of the emergencies. The present paper tries to measure the preparedness level against the emergencies in the Hamadan University of Medical Sciences.
    Method
    a basic checklist was developed based on the ISO 22399:2003. The, an audit team was established and conducted the audit process. Five core element that were investigated included: planning, organizational structure, resources, communication and scenario analysis. These items were scored 0-3 according to the sampling audit evidences.
    Results
    the overall status of all elements were assessed as the "unacceptable". The least score belonged to the scenario analysis and the most was related to the resources.
    Discussion
    regarding the obtained results, it seems that there is a vital need to establishing an emergency management system for Hamadan University of Medical Sciences. The most practical offer is following the accepted standards for implementing an emergency management system.
    Keywords: emergency preparedness, university, audit
  • Ehsan Bakhshi, Adel Mazlomi, Seyed Mostafa Hoseini Pages 53-60
    Background and Aims
    Mental workload is one of the factors influencing the behavior, performance and efficiency of nurses in the workplace. There are diverse factors that can affect mental workload level. present study performed with the aim of Surveying Mental Workload and its Determinants among Nursing in one of hospital in Kermanshah City
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 203 nurses from 5 wards of infants, emergency, surgery, internal and ICU were selected randomly and surveyed. Data collection tools were demographics and NASA-TLX questionnaires. The statistical data analysis conducted using Independent sample t-test, ANOVA and Pearson correlation coefficient using software SPSS 19.
    Results
    The mean and standard deviation of overall mental workload estimated as 69.73±15.26. Among aspects of mental workload, the aspect of effort with an average score of 70.96 was the highest and the aspect of frustration and disappointment with average of 44.93 was the lowest one. There were significant relationship between physical aspect of workload with age, type of shift working, number of shifts, type of employment, between temporal aspect of workload with BMI, type of employment and work experience, and between effort aspect with BMI (p-value≤0/05).
    Conclusion
    Due to the different amount of mental workload in studied hospital wards, relocation of nurses between wards can improve situation and increase the number of nurses can lead to decrease mental workload.
    Keywords: Mental Workload, Nurses, Hospital, NASA-TLX
  • Mojtaba Nakhaei Pour, Hosein Shojaee Farah Abadi, Faranak Najarian, Mahvash Safinejad, Hasan Irvani * Pages 61-67
    Introduction
    Styrene monomer is a volatile organic compound that has many applications particularly in plastic, rubber and paint industries. According to the harmful effects of these compounds on human and environment, reducing and controling of them seem necessary. Therefore, in this study removal of styrene was investigated using photocatalytic process of titanium dioxide nanoparticles stabilized on ZSM-5.
    Methods
    After stabilization of titanium dioxide nanoparticles on ZSM-5 zeolite, BET, SEM and XRD analysis were used to determine the characteristics of nanoparticles. Experiments were conducted at ambient temperature in laboratory scale. Concentration of produced styrene in the experiments was 50 and 300 ppm, and input flow rate was 1 l/min.
    Results
    images and spectra obtained through XRD and SEM-EDAX showed that nano-catalysts are well- stabilized. The results showed that by increasing of input concentration of styrene from 50 to 300 ppm, photocatalytic removal efficiency are reduced. Also, adsorption capacity of the catalyst bed in concentrations of 50 and 300 ppm was calculated 16.3 and19.4 mg/gr of adsorbent respectively.
    Conclusion
    The results show that the use of hybrid bed can increase the removal efficiency of contaminants. And due to low cost of application of these systems compared to conventional methods, it is recommended that more comprehensive studies to be done regarding the optimization of the parameters affecting the process of photocatalytic removal.
    Keywords: styrene, removal efficiency, titanium dioxide, zeolite ZSM-5