فهرست مطالب

مجله مهندسی بهداشت حرفه ای
سال سوم شماره 3 (پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/09/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • در برخی از مشاغل ، فعالیت های بدنی در شرایط با آلودگی صدا بالا انجام می شود که می تواند بر روی ضربان قلب تاثیر بگذارد. هدف این مطالعه، بررسی اثر صدا و فعالیت بدنی بر روی تغییرات ضربان قلب در شرایط گرم و مرطوب بود.
    روش بررسی
    این مطالعه آزمایشگاهی بر روی 14 مرد سالم در اتاقک شرایط جوی گرم و مرطوب (دمای 35 و رطوبت 75%) انجام گرفت. ضربان قلب در حالت استراحت، نشسته، فعالیت سبک، فعالیت متوسط و فعالیت سنگین درشرایط بدون مواجهه با صدا و در مواجهه با تراز های 65 ، 75 ، 85 و 95 دسی بل اندازه گیری شد.
    یافته ها
    در شرایط جوی گرم و مرطوب ، میانگین ضربان قلب در وضعیت نشسته، کار سبک ، کار متوسط و کار سنگین و در مواجهه با تراز صدای 65، 75، 85 و 95 دسی بل با تعداد ضربان قلب در حالت بدون مواجهه با صدا معنی دار بود (P<0.05) در تمام سطوح فعالیت با افزایش شدت صدا ، ضربان قلب نیز افزایش معنی دار داشت(P<0.05) میزان افزایش ضربان قلب در مواجهه با صدای بیشتر از حد مجاز (85 دسی بل) در فعالیت های بدنی متوسط و سنگین بیشتر بود .
    نتیجه گیری
    بر اساس داده ای این مطالعه با توجه به اثر افزایشی توام شدن مواجهه با صدا و شرایط گرم و مرطوب بر روی ضربان قلب، توصیه می شود در شرایط گرم و مرطوب در مقایسه با شرایط اسایش دمایی ، سطح بار کاری جسمانی افراد، چنانچه در مواجهه با صدای بیشتر از 85 دسی بل قرار دارند یک رده بالاتر در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: صدا، بار کاری، ضربان قلب، شرایط گرم و مرطوب