فهرست مطالب

سلامت جامعه - سال دهم شماره 4 (زمستان 1395)

مجله سلامت جامعه
سال دهم شماره 4 (زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/13
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مسعود صادقی، نسرین سادات حسینی رمقانی صفحات 1-11
    مقدمه
    مادران دارای کودک مبتلا به اختلال بیش فعالی-کمبود توجه، مشکلات مربوط به سلامت روان از جمله اضطراب و نگرانی بیشتری را تجربه می کنند. در این راستا هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر آموزش فرزندپروری مبتنی بر ذهن آگاهی بر اضطراب و نگرانی مادران دارای کودک مبتلا به اختلال بیش فعالی-کمبود توجه بود.
    مواد و روش ها
    طرح پژوهش به صورت نیمه تجربی و از نوع پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل بود. بدین منظور 30 نفر از مادران دانش آموزان دختر مقطع ابتدایی مبتلا به اختلال بیش فعالی-کمبود توجه بعد از نمونه گیری هدفمند به صورت تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. از فرم والد پرسشنامه Conners به همراه مصاحبه بالینی به عنوان ابزار غربالگری و از پرسشنامه اضطراب بک و نگرانی پنسیلوانیا، برای گردآوری داده ها در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون استفاده شد. برنامه آموزش فرزندپروری مبتنی بر ذهن آگاهی، به مدت 8 جلسه 2 ساعته بر روی گروه مداخله اعمال گردید. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس یک متغیری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد آموزش فرزندپروری مبتنی بر ذهن آگاهی منجر به تفاوت معنی دار آماری بین مراحل پیش و پس از آزمون در نمره کلی اضطراب و نگرانی در گروه مداخله شد(001/0>p). به این صورت که در مرحله پس آزمون بعد از کنترل نمرات پیش آزمون، گروه مداخله نسبت به گروه کنترل اضطراب و نگرانی کمتری را گزارش نمودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به اثربخش بودن استفاده از برنامه فرزندپروری مبتنی بر ذهن آگاهی در کاهش علایم اضطراب و نگرانی مادران دارای کودک مبتلا به اختلال بیش فعالی-کمبود توجه، آموزش این برنامه در راستای کاهش فشار روانی این گروه از افراد جامعه پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: اختلال بیش فعالی، کمبود توجه، فرزندپروری مبتنی بر ذهن آگاهی، اضطراب، نگرانی
  • فاطمه عبدلی، تابنده صادقی، محمد اسدپور، شایسته اسماعیل زاده صفحات 12-18
    مقدمه
    تجارب اخیر در رابطه با حوادث و بلایای طبیعی، خشونت، عملکردهای تروریستی و تهدید پاندمی هایی نظیر آنفلوانزا ضرورت اتخاذ تدابیری برای آمادگی مدارس جهت مواجهه با بلایا، بحران ها و حوادث در مدرسه را نشان می دهد. این مطالعه با هدف تعیین تدابیر مدارس شهر رفسنجان برای مقابله با خطر بروز حوادث و بلایا انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی، تدابیر 153 مدرسه شهر رفسنجان در سال 1392، برای مقابله با خطر بروز حوادث و بلایا با استفاده از پرسشنامه پژوهشگر ساخته شامل ویژگی های مدارس، وجود امکانات و تجهیزات مدارس و تدابیر مدارس در مواجهه با حوادث و بلایا بررسی شد. پژوهشگران در مدارس حضور یافته و پرسشنامه ها با کمک مدیران مدارس تکمیل گردید. داده ها با استفاده از آزمون های آماری t مستقل و آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    در این پژوهش 153 مدرسه مورد مطالعه قرار گرفتند. یافته ها نشان داد میانگین و انحراف معیار تجهیزات و امکانات موجود در مدارس 71/9±10/11 بود. آنالیز واریانس یک طرفه اختلاف آماری معنی داری بین مقطع تحصیلی و امتیاز به دست آمده از امکانات و تجهیزات موجود در مدارس نشان داد (034/0=p) به طوری که میانگین تجهیزات در مدارس ابتدایی بالاتر بود. همچنین بین امتیاز به دست آمده از امکانات و تجهیزات موجود در مدارس و وجود مربی بهداشت در مدارس ارتباط معنی داری مشاهده گردید و نتایج نشان داد که میانگین تجهیزات در مدارسی که مربی بهداشت داشتند بالاتر بود (001/0=p).
    نتیجه گیری
    با توجه به عدم دسترسی مدارس به تجهیزات و امکانات پیشرفته، نتایج مطالعه حاضر می تواند اطلاعات پایه ای برای اتخاذ تدابیر و راهکارهای مناسب جهت تجهیز مدارس به وسایل مورد نیاز و آموزش پرسنل جهت مواجهه با حوادث و بلایا در اختیار مسئولین امر قرار دهد.
    کلیدواژگان: حوادث، بلایا، مدرسه، رفسنجان
  • فرناز ترابی، فهیمه عمارتی، محمدرضا اسد، اعظم رمضان خانی صفحات 19-28
    مقدمه
    سازگاری بهتر با محیط نیاز به تعادل آمادگی حرکتی و ترکیب بدنی در افراد دارد. پژوهش حاضر، با هدف مقایسه آمادگی حرکتی در دختران نوجوان با وزن طبیعی و نابهنجار شهر کاشان در سال 1394 صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی، 150 نفر از دانش آموزان دختر 15-12 ساله شهر کاشان که از طریق نمونه گیری خوشه ایتصادفی انتخاب شدند، مورد مطالعه قرار گرفتند. شاخص توده بدنی بالاتر از صدک 85 استاندارد مرکز کنترل
    بیماری ها به عنوان اضافه وزن و چاقی، بین صدک 85-5 به عنوان وزن طبیعی و کمتر از صدک 5 به عنوان لاغر شناخته شد. آزمون های آمادگی جسمانی شامل چابکی، سرعت، تعادل، زمان پاسخ و توان از افراد گرفته شد. روش های آماری مورد استفاده در این پژوهش، آزمون تحلیل واریانس چند متغیری به همراه آزمون تعقیبی Scheffe بود.
    یافته ها
    میانگین زمان آزمون تعادل در گروه های لاغر، طبیعی و اضافه وزن/چاق به ترتیب 54/5±43/9، 65/5±17/10 و 22/2±20/22 ثانیه؛ میانگین آزمون توان 39/5±37/27، 78/6±75/26 و77/4±24/24 سانتی متر؛ میانگین زمان سرعت50/0±19/6، 45/0±26/6 و 74/0±67/6 ثانیه؛ میانگین زمان آزمون چابکی 39/2 ±23/14، 82/2 ±53/14 و 88/2 ±08/16 ثانیه و میانگین زمان پاسخ 27/0±15/2،30/0±27/2 و 28/0±32/2 ثانیه بود. بین گروه های لاغر و نرمال با گروه چاق و دارای اضافه وزن، در خرده مقیاس های تعادل (005/0p=)، توان (038/0p=)، سرعت (015/0p=) و چابکی (006/0p=) تفاوت معنی داری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که مقدار شاخص توده بدنی با آمادگی حرکتی دختران ارتباط دارد، به طوری که دانش آموزانی که شاخص توده بدنی بالاتری دارند، از نظر آمادگی حرکتی، ضعیف تر از سایر دانش آموزان هستند.
    کلیدواژگان: آمادگی حرکتی، شاخص توده بدنی، چاقی، اضافه وزن، نوجوان، کاشان
  • اکرم سادات سادات حسینی، فاطمه الحانی، عبدالحسین خسروپناه، عبدالکریم بهجت پور صفحات 29-37
    مقدمه
    برای ارائه خدمات موثر به جامعه باید مفاهیم حرفه ای را در دامنه اعتقادی و فرهنگی همان جامعه تعریف کرد. از آنجا که محیط و جامعه از مفاهیم مهم در پرستاری به شمار می روند که مفهوم یابی آنان در راستای ارتقاء سلامت جامعه بسیار مهم است. لذا در این مطالعه مفهوم محیط و جامعه بر مبنای متون اسلامی تعریف می گردد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه با شیوه اقتباس مفهوم در تعریف مفهوم واکر و اوانت (2005) در سال 94-1393 انجام شد. در نهایت پس از مطالعه متون اسلامی و تفاسیر شیعی، مفهوم از تئوری آیت الله جوادی آملی و استاد شهید مرتضی مطهری اقتباس گردید و منطبق با پرستاری و مشخصه های آن بازتعریف شد.
    یافته ها
    در اسلام دو جزء محیط طبیعی و اجتماعی وجود دارد که دائما انسان با آنان در تعامل است به علاوه، این دو بر یکدیگر هم اثر دارند. محیط طبیعی بر اساس خلیفه الله بودن انسان در زمین وظیفه دارد در خدمت انسان باشد. اصلاح یا فساد محیط طبیعی بر انسان موثر است ولی تعیین کننده نهایی خود انسان است. انسان و محیط اجتماعی هر کدام هویتی مستقل دارند. انسان نیاز به زندگی اجتماعی دارد و اجتماع نیز از افراد تشکیل شده، این دو ضمن اثرگذاری برهم، برطرف کننده مسئولیت انسان برای ارتقا خود نیستند.
    نتیجه گیری
    از آنجا که در تعریف اسلامی انسان علیرغم اثرپذیری از محیط مطیع آن نیست، این تفاوت معنایی ایجاد شده سبب می شود عملکرد پرستاران در سلامت جامعه تنها برگرفته از رخدادهای زندگی انسان و بر اساس تجربیات او نباشد. به علت این تفاوت مهم اسلام با الگوهای سلامت جامعه متداول، نیاز به طراحی برنامه های سلامت جامعه بر مبنای مفهوم اسلامی احساس می شود.
    کلیدواژگان: اسلام، سلامت، جامعه، محیط، پرستاری
  • مژگان ظهیری، نازنین هنرپروران صفحات 38-46
    مقدمه
    نوجوانی در چرخه رشد افراد، دوره ای بحرانی محسوب می شود که عوامل متعددی می توانند بر آن تاثیر گذاشته و مسیر رشدی نوجوان را دچار تغییر مثبت و یا منفی نماید. بر همین اساس هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی رابطه شیوه های فرزندپروری با بلوغ اجتماعی و سبک های مقابله ای دختران نوجوان بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش توصیفی، جامعه آماری شامل کلیه دختران نوجوان 14-11 ساله شهر اصفهان که در سال تحصیلی 1393-1394مشغول به تحصیل بودند، بود. جهت انتخاب حجم نمونه 250 نفری، از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچندمرحله ای استفاده شد. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه های شیوه های فرزندپروری، مقیاس سبک های مقابله ای و پرسشنامه بلوغ اجتماعی بود. داده های حاصل از پژوهش با روش آماری ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که راهبرد مسئله مدار با مشارکت والدین (0/23r=) و ضعف در نظارت (0/38-r=)، راهبرد هیجان مدار با عدم ثبات در برخورد (0/29r=)، راهبرد گریز- اجتناب با ضعف در نظارت (0/37r=)، کفایت شخصی با فرزندپروری مثبت (0/33r=)، کفایت میان فردی با مشارکت والدین (0/25r=) و با فرزندپروری مثبت (0/36r=)، مقیاس کفایت اجتماعی با مشارکت والدین (0/41r=) و فرزندپروری مثبت (0/30r=) دارای رابطه معنی دار می باشد (0/001p<).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های حاصل از پژوهش که نشان از رابطه بین شیوه های فرزندپروری با بلوغ اجتماعی و سبک های مقابله ای دختران نوجوان داشت، چنانچه والدین تحت آموزش های فرزندپروری نوین قرار گرفته و با اصول علمی و اساسی فرزندپروری آشنا شوند، بر بلوغ اجتماعی و سبک های مقابله ای دختران نوجوان تاثیرگذار خواهد بود.
    کلیدواژگان: شیوه های فرزندپروری، بلوغ اجتماعی، سبک های مقابله ای، دختران نوجوان
  • بیژن پیرنیا، ستاره منصور، الهه نجفی، رضا ریحانی صفحات 47-56
    مقدمه
    مداخلات روان شناختی نقش مهمی در پیشگیری و درمان اعتیاد ایفا می نمایند. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی درمان بهزیستی بر اضطراب، استرس و افسردگیدر مردان تحت درمان اجتماع مدار در برهه زمانی شهریور ماه لغایت بهمن ماه 1395 صورت پذیرفت.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه تجربی، از میان مصرف کنندگان مت آمفتامین تحت درمان در مرکز اجتماع مدار وردیچ، 30 بیمار مرد به صورت داوطلبانه انتخاب شدند و پس از انجام غربالگری بر اساس شاخص های اضطراب، استرس و افسردگی در نهایت 24 بیمار در قالب دو گروه آزمایش و کنترل (هر گروه 12 نفر) تحت بررسی قرار گرفتند. درمان بهزیستی طی 12 جلسه و به صورت جلسات یک ساعته هفتگی به گروه آزمایش ارائه شد. همچنین دو بار در هفته تست ادرار با آستانه مفروض سی صد نانوگرم در میلی لیتر به منظور احراز اطمینان از پایبندی به پرهیز از مصرف به عمل آمد. داده ها توسط آزمون های مجذور کای و t مستقل مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    تحلیل یافته ها نشان داد که درمان بهزیستی بر شاخص اضطراب اثربخشی معنی داری داشته است (51/2±84/20) در گروه آزمایش در برابر (13/2±32/24) در گروه کنترل، 01/0>p)، گرچه درمان مذکور بر دو شاخص استرس و افسردگی اثربخشی معنی داری نشان نداد (05/0
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه می تواند چشم انداز امیدوار کننده ای از اثربخشی درمان های مثبت گرا بر شاخص هایروان شناختی مصرف کنندگان مواد را ترسیم نماید.
    کلیدواژگان: بهزیستی درمانی، اضطراب، درمان اجتماع مدار، اعتیاد
  • ابراهیم بنی طالبی صفحات 57-65
    مقدمه
    عملکرد سیستم ایمنی بدن با افزایش سن کاهش می یابد. بهبود عملکرد ایمنی از طریق فعالیت ورزشی بسیار اهمیت دارد. لذا هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر 8 هفته تمرین ترکیبی بر غلظت لاکتوفرین افراد سالمند غیرفعال است.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق نیمه تجربی، تعداد 21 نفر از زنان سالمند سالم غیرفعال با دامنه سنی 65-60 سال انتخاب و به طور تصادفی ساده در دو گروه تمرین ترکیبی 12 نفر و کنترل 9 نفر تقسیم شدند. برنامه تمرینی به مدت 8 هفته و 3 روز در هفته انجام شد. برنامه تمرین استقامتی شامل کار بر روی دوچرخه ثابت با شدت 88-60 درصد حداکثر ضربان قلب و برنامه تمرین قدرتی شامل تمرین های منتخب بالاتنه و پایین تنه (با شدت 75-40 درصد حداکثر تکرار بیشینه (1RM)، 12-8 تکرار) بود. 24 ساعت قبل و 48 ساعت پس از اتمام دوره تمرینی، خونگیری به منظور ارزیابی غلظت سرمی لاکتوفرین به روش الایزا انجام شد. از آزمون تی وابسته جهت تغییرات درون گروهی و از آزمون تی مستقل جهت بررسی اختلاف بین دو گروه استفاده شد.
    یافته ها
    میزان لاکتوفرین به طور معنی داری در گروه تجربی کاهش یافت (012/0>p). همچنین 8 هفته تمرین ترکیبی منجر به کاهش وزن، BMI و درصد چربی بدن گردید (05/0>p).
    نتیجه گیری
    8 هفته تمرین ترکیبی، ترشح لاکتوفرین را در زنان سالمند کاهش می دهد و این کاهش ممکن است فرد را در معرض خطر بیشتر عفونت و بیماری قرار دهد.
    کلیدواژگان: لاکتوفرین، تمرین ترکیبی، زنان سالمند
|
  • Pages 1-11
    Introduction
    Mothers who have children with attention-deficit/hyperactivity disorder experience greater problems related to mental health including anxiety and worry. In this regard, the aim of this study was to evaluate the efficacy of a mindfulness-based parenting training on the anxiety and worry of mothers who have children with Attention-deficit/hyperactivity disorder.
    Materials And Methods
    This Quasi-experimental study was conducted with a pre-test/post-test control group. For this purpose, 30 mothers of girls with Attention-deficit/hyperactivity disorder were randomly assigned to experimental and control groups. Using purposive sampling method. The Conners Parent Rating Scale and clinical interviews were used for screening and the anxiety inventory and Pennsylvania State Worry Questionnaire were used to collect data in two conditions [pretest and posttest]. Mindful Parenting course was implemented for the experimental group in 8 sessions of 2 hours each. Data were analyzed using ANCOVA.
    Results
    Results of ANCOVA showed that the mindful parenting course resulted in a statistically significant difference between pre-and post-test scores so that the experimental group had a lower rate of anxiety and worry (p
    Conclusion
    Considering the results of this study, the mindful parenting course may be effective in reduction of anxiety and worry in mothers who have children with attention-deficit/hyperactivity disorder, this training course would be beneficial for mothers of children with this disorder.
    Keywords: Attention-deficit, hyperactivity disorder, Mindful parenting program, Anxiety, Worry
  • Fatemeh Abdoli, Tabandeh Sadeghei, Mohammad Asadpoor, Shayesteh Esmaeilzadeh Pages 12-18
    Introduction
    Recent experiences in relation to natural disasters, violence, terrorist attacks and the threat of pandemic diseases including influenza show that schools should have strategies for dealing with crises, accidents and disasters. The aim of this study was to determine the schools plans to dealing with the risks of these unwanted events in Rafsanjan.
    Materials And Methods
    In this cross- sectional study, 153 schools plans were included for dealing with accidents and disasters in Rafsanjan in 2013. The data gathering instrument in this study was a questionnaire designed by the researcher (Features schools, equipment and facilities in schools). Researchers attended in the schools and the questionnaires were completed with the help of schools’ managers. Data were analyzed using independent t test and One-way ANOVA.
    Results
    The findings indacated that the mean and standard deviation of equipment and basic facilities of the schools were 11/10±9/71. ANOVA test showed a significant difference between level of education and equipment and basic facilities (p=0/034). Also, there was a significant and direct association between the values of equipment and basic facilities and the existence of school health services . (p=0/001).
    Conclusion
    Due to the lack of accessibility of schools to advanced equipments and facilities, the results of this study may provide useful information for authorities and decision makers to improve the safety standards of the schools.
    Keywords: Accidents, Disasters, School, Rafsanjan
  • Farnaz Torabi, Fahimeh Emarati, Mohammad Reza Asad, Azam Ramezankhani Pages 19-28
    Introduction
    Better compatibility with the environment needs a balance between motor fitness and body composition. The present study was conducted to compare the motor fitness in female adolescents of normal and abnormal body weight in Kashan in 2015.
    Materials And Methods
    In this descriptive study, 150 female students aged 12-15 years in Kashan city were included using the cluster sampling method. The BMI above the 85th and less than 5th percentile for age and sex by Center for Diseases Control proposed as overweight/ obesity and slim respectively and between 5-85th as normal weight. . Physical fitness tests including agility (hexagonal), speed (30 m), balance (Stork), response time (RT Nelson), power (Sargent) were measured in all subjects. Statistical methods used in this study were MANOVA and Scheffe post hoc test.
    Results
    Averages time of balance test in slim, normal and overweight/obese groups were 9.43±5.54, 10.17±5.65 and 22.20±2.22 seconds respectively. Also, averages of power test were 27.37±5.39, 26.75±6.78 and 24.24±4.77 centimeters; averages of time of agility test were 14.23±2.39, 14.53±2.82 and 16.08±2.88 seconds and averages of reaction time were 2.15±0.27, 2.27±0.3 and 2.32±0.28 seconds respectively. There were significant differencesin normal and slim groups with overweight/obese group, in sub-scale of motor fitness including balance (p=0.005), muscle power (p=0.038), speed (p=0.015) and agility (p=0.006).
    Conclusion
    According to the findings, the body mass index was associated with motor fitness in female adolescents, so that students with a higher BMI, were weaker in physical fitness than other students.
    Keywords: Motor fitness, body mass index, Obesity, Overweight, Adolescent, Kashan
  • Akram Sadat Sadat Hoseini, Fatemeh Alhani, Abdol Hosein Khosropanah, Abdolkarim Behjatpur Pages 29-37
    Introduction
    In order to presents effective health services to a community, professional concepts should be defined based on the beliefs, values and culture appreciated by that community. Since the concepts of environment and community are of paramount importance, so their explanation is indispensable for promotion of community health. Based on these considerations, the objective of the present study was to define the concepts of environment and community in nursing based on the Islamic resources.
    Materials And Methods
    The pre-mentioned concepts were defined and analyzed using Walker and Avant's (2005) concept analysis, and the theories of Ayatollah Javadi Amoli and Morteza Motahari as the two main Islamic resources.
    Results
    According to the Islam religion, human being as the successor of Allah upon the earth is always interacted with natural environment and society. Human being is affected by reformation or corruption of the natural environment although, human himself is the final determinant. Community and human are two independent entities so that the former is required to social life and the latter is formed by individuals. Although, they affect on each other but it is human who is responsible for health promotion.
    Conclusion
    Regarding the Islamic instruction, human being is not the submissive of the environment although he is affected by the environment and this semantic difference causes nurses’ activities related to the community health are not affected only by human life’s events or his experiences. Due to the significant difference of the Islamic attitudes with other popular cultures towards community health, replanning of community health programs based on the Islamic resources is warranted.
    This research doesn’t need to ethical approval. Funding in this research supplied with Tarbiat Modares University. This research has not conflict of interest.
    Keywords: Islam, Environment, Community, Health, Nursing
  • Mojgan Zahiri, Nazanin Honarparvaran Pages 38-46
    Introduction
    adolescence is considered as a critical period in the people’s growth cycle and also the trend of growth route and may be affected by both positive and negative factors. The purpose of the present study was to investigate the relationship between parenting methods and social puberty and coping styles in female adolescents in Isfahan city.
    Materials And Methods
    the present study had a descriptive design. The statistical population of the study included all 11-14 year-old female adolescents studying in the city of Isfahan in the academic year 2014-15. A multi-stage clustered random sampling method was used to select a sample of 250 individuals. The study instruments included the questionnaire of parenting methods, scale of coping styles and the questionnaire of social puberty. The data achieved from the study were analyzed through Pearson correlation coefficient statistical method.
    Results
    the results of the study revealed that problem-oriented strategy with the parents participation (r=0.23) and weakness in supervision(r=-0.38), emotion-oriented strategy with lack of stability in conduct (r=0.29), escape-avoidance strategy in supervision (r=0.37), personal accomplishment with positive parenting (r=0.33), interpersonal accomplishment with the parents participation (r=0.25) and with positive parenting (r=0.36), scale of social accomplishment with the parents participation (r=0.41) and positive parenting (r=0.30) hada significant positive relationship (p
    Conclusion
    according to the findings of the study implying the relationship between parenting methods and social puberty and coping styles in female adolescents, in case the parents are under modern parenting training and are familiar with scientific and basic principles of parenting, it will be effective on social puberty and coping styles of female adolescents.
    Keywords: Parenting methods, Social puberty, coping styles, Female adolescents
  • Bijan Pirnia, Setareh Mansour, Elahe Najafi, Reza Reyhani Pages 47-56
    Introduction
    Psychological interventions play an important role in the prevention and treatment of addiction. This research was done with the purpose of investigating the efficacy of well-being therapy on three indexes of anxiety, stress and depression.
    Materials And Methods
    In this experimental study, from August to January, 2014, thirty men using methamphetamine under supervision of Verdich Therapeutic-Community Center were voluntarily selected. They were then screened based on the diagnostic criteria for anxiety, stress and depression, and finally twenty-four patients were included and randomly assigned into two groups of twelve ,experiment and control group. The experimental group received 12 weekly sessions of well-being each lasting one hour. Also, addiction urine test was taken two times per week with cutoff value 300 Ng/ml. The data were analyzed by Chi-Square and t-tests.
    Results
    Data analysis showed that well-being therapy had a significant effect on anxiety (20.84±2.51 for exp group vs 24.32±2.13 for control group, p0.05).
    Conclusion
    The findings of this study may have an optimistic outlook on the efficacy of therapeutic interventions on psycho-cognitive impairments.
    Keywords: Well-being Therapy, Anxiety, Therapeutic Communication, Addiction
  • Ebrahim Banitalebi Pages 57-65
    Introduction
    The Immune system usually weakens with age so it is important to strength this system by different mechanism including physical activity. The purpose of this study was to investigate the effect of eight-week course of combined exercise model on serum lactoferrin during rest in elderly women.
    Materials And Methods
    In this semi-experimental study, 21 healthy elderly women aged 60-65 years were included and then were randomely divided into groups of exercise (n=12) and control (n=9). The exercise group received two training programs of endurance and strength for eight weeks, trice a week course. The endurance training performed on a cycle ergometer (intensity: 60-88 % MHR) and strength training involved selected upper and lower body workout (intensity: 40-75 1RM, 8-18 repeat). Serum lactoferrin concentrations were measured 24 hours before and 48 hours after the protocols of training by ELISA methods. Intra- and inter- group comparison was performed using dependent t-test for intra-group changes and independent t-test for inter-group differences.
    Results
    The results showed that the serum lactoferrin level was significantly reduced in the experimental group (p≤0.05). Also, the eight- week exercise course led to weight loss, reducing the BMI and body fat percentage (p≤0.05).
    Conclusion
    The results showed that exercise may decrease the serum level of lactoferrin in elderly women.
    Keywords: Lactoferrin, Concurrent training, Elderly Women