فهرست مطالب

مجله سلامت جامعه
سال دوازدهم شماره 1 (بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/02/04
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پریسا آقاگدی، محسن گل پرور ، اصغر آقایی، فلور خیاطان صفحات 1-11
    مقدمه
    در میان درمان های روان شناختی، درمان ذهن آگاهی بخشش محور و درمان هیجان مدار می توانند برای زنان آسیب دیده از پیمان شکنی همسر مفید باشند. بر همین اساس، این پژوهش با هدف تعیین تاثیر درمان ذهن آگاهی بخشش محور و درمان هیجان مدار بر افسردگی و تاب آوری زنان آسیب دیده از پیمان شکنی همسر اجرا شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع کارآزمایی آموزشی (نیمه آزمایشی) سه گروهی دو مرحله ای (پیش آزمون و پس آزمون) بود. جامعه آماری پژوهش زنان آسیب دیده از پیمان شکنی همسر در شهر اصفهان بودند که 45 نفر از آن ها به صورت هدفمند انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه گمارده شدند. برای سنجش متغیرهای پژوهش از پرسشنامه افسردگی بک و پرسشنامه تاب آوری استفاده شد. گروه درمان ذهن آگاهی بخشش محور به مدت 11 جلسه و گروه درمان هیجان مداربه مدت 9 جلسه تحت درمان قرار گرفتند. داده ها از طریق تحلیل کوواریانس چندمتغیری (مانکوا) تحلیل شد.
    یافته ها
    بین درمان ذهن آگاهی بخشش محور (37/10) با گروه گواه (53/20) در افسردگی در پس آزمون (001/0>p) ، و بین درمان ذهن آگاهی بخشش محور (40/93) و درمان هیجان مدار (13/88) با گروه گواه (33/63) در تاب آوری تفاوت معنی داری وجود داشت (001/0>p). اما بین درمان هیجان مدار (67/13) با گروه گواه (53/20) در افسردگی تفاوت معنی داری دیده نشد.
    نتیجه گیری
    بر پایه یافته های پژوهش، درمان ذهن آگاهی بخشش محور برای درمان افسردگی و تاب آوری و درمان هیجان مدار نیز برای تقویت تاب آوری زنان آسیب دیده از پیمان شکنی همسر موثر هستند. توصیه می شود در راستای ارتقاء توان و سلامت روان شناختی زنان آسیب دیده از پیمان شکنی همسر، این دو درمان مورد استفاده قرار گیرند.
    کلیدواژگان: افسردگی، تاب آوری، درمان روان شناختی، درمان ذهن آگاهی بخشش محور، درمان هیجان مدار، پیمان شکنی همسر
  • ندا باقری، محمدرضا ایروانی* صفحات 12-21
    مقدمه
    روانشناسان معتقدند که توجه به عزت نفس و شادی پرستاران می تواند اثر مثبتی در انگیزش آنان برای انجام وظایف محوله داشته باشد. هدف این پژوهش بررسی اثربخشی کیفیت زندگی درمانی بر افزایش شادی و عزت نفس پرستاران شاغل در بیمارستان دولتی شهدای لنجان زرین شهر بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش راکلیه پرستاران شاغل در بیمارستان دولتی شهدای لنجان زرین شهر در 96-1395 شامل می شدند. با روش نمونه گیری در دسترس نمونه ای به حجم 30 نفر انتخاب شد (گروه آزمایش=15 نفر و گروه کنترل=15 نفر). گروه آزمایش 8 جلسه مداخله درمانی هفتگی 60 دقیقه ای را دریافت نمود اما گروه کنترل مداخله ای دریافت نکرد. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه شادمامی آکسفورد و عزت نفس کوپر اسمیت بود. داده های پژوهش با کمک روش های آمار توصیفی و تحلیل کوواریانس تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که در مرحله پس آزمون تفاوت معنی داری بین گروه های آزمایش و کنترل در افزایش نمرات شادی (002/0=p) و مولفه های آن شامل: (خشنودی از زندگی (011/0=p) ، خلق مثبت (00/0=p) ، سلامت (00/0=p) و کارآمدی (001/0=p) وجود دارد. در عزت نفس (002/0=p) و مولفه های آن شامل عزت نفس اجتماعی (002/0=p) و عزت نفس خانوادگی (001/0=p) نیز تفاوت معنی داری بین گروه ها مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه درمان کیفیت زندگی که از ترکیب روان شناسی مثبت نگر با رویکرد شناختی-رفتاری شکل گرفته، می تواند عزت نفس و شادی پرستاران را افزایش دهد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی درمانی، شادی، عزت نفس، پرستاران
  • صبا فقیه ، حمید کاظمی صفحات 22-29
    مقدمه
    تحمل پریشانی پایین یکی از مشکلاتی است که ناباروری، بر زوجین تحمیل می کند. زوج درمانی هیجان مدار از جمله مداخلاتی است که در سال های اخیر در درمان مشکلات روان شناختی زوجین نابارور مورد استفاده قرار گرفته است، به همین منظور پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی زوج درمانی هیجان مدار بر تحمل پریشانی زوجین نابارور شهر اصفهان انجام شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی می باشد که با استفاده از طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل انجام گرفت. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه زوج های نابارور مراجعه‍کننده به مراکز ناباروری شهر اصفهان در سال 1394 بود که با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل (20 نفر برای هر گروه) جایگزین شدند. هر دو گروه پرسشنامه تحمل پریشانی سیمونز و گاهر (2005) را به عنوان پیش آزمون تکمیل کردند. پس از هشت جلسه زوج درمانی هیجان مدار طی چهار هفته، مجددا پس آزمون اجرا شد. داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی شامل میانگین و انحراف معیار و آمار استنباطی شامل تحلیل کوواریانس تک متغیره 20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج آزمون تحلیل کوواریانس تک متغیره نشان داد که میانگین گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل از مرحله پیش آزمون (37/29) به پس آزمون (13/33) افزایش یافته است، بدین ترتیب این مداخله باعث ارتقای تحمل پریشانی زوج های نابارور شده است (001/0 p=).
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه اجرای زوج درمانی هیجان مدار، تحمل پریشانی زوج ها را افزایش داده است، این مداخله به منظور بهبود تحمل پریشانی زوج های نابارور توصیه می شود.
    کلیدواژگان: ناباروری، تحمل پریشانی، زوج درمانی هیجان مدار
  • فاطمه حیدری، پرویز عسگری ، علیرضا حیدری، رضا پاشا، بهنام مکوندی صفحات 30-40
    مقدمه
    درد قفسه سینه از جمله شکایت های رایج افراد در مراجعه به مراکز درمانی است که پس از بررسی مشخص می گردد اغلب این دردها منشا غیر قلبی دارند. درمان شناختی-رفتاری یک روش روان درمانی مبتنی بر دو دیدگاه رفتاری و شناختی است که در این روش تاکید روی اصلاح رفتار و تغییر آن است. لذا هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی درمان شناختی-رفتاری بر انعطاف پذیری روان شناختی و نشخوار فکری بیماران با درد غیر قلبی قفسه سینه بود.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع کار آزمایی آموزشی تصادفی با پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری با گروه کنترل بود. نمونه پژوهش40 بیمار بودند که به شکل هدفمند از بیماران مراجعه کننده به بیمارستان مرکز قلب تهران در سال 1395 انتخاب گردیدند و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. آزمودنی ها به دو پرسشنامه انعطاف پذیری روان شناختی و نشخوار فکری پاسخ دادند. گروه آزمایش تحت 8 جلسه 90 دقیقه ای درمان به شکل هفتگی قرار گرفتند و جهت گروه کنترل به شکل هفتگی ویزیت رایگان انجام گردید. داده ها با آزمون های t مستقل، آنالیز واریانس دو طرفه با اندازه گیری های مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی بررسی شدند.
    یافته ها
    میانگین نمرات مقیاس نشخوار فکری کاهش و انعطاف پذیری روان شناختی در گروه آزمایش بر خلاف گروه کنترل افزایش یافت (001/0p<). این برتری در پیگیری دو ماه بعد نیز حفظ شده بود (001/0p<).
    نتیجه گیری
    آموزش درمان شناختی-رفتاری بر انعطاف پذیری روان شناختی و نشخوار فکری جهت بیماران با درد غیر قلبی قفسه سینه که دچار ناتوانی های جسمی شده اند، موثر است و نتایج درمان نیز پایدار می باشد.
    کلیدواژگان: درمان شناختی-رفتاری، انعطاف پذیری روان شناختی، نشخوار فکری، درد غیر قلبی قفسه سینه
  • حسین حسینی امین، مرضیه کهنوجی *، سید جواد ایران نژاد پاریزی صفحات 41-48
    مقدمه

    یکی از هدف های عمده نظام آموزش و پرورش ایجاد رفتارهای سازگارانه در کودکان است. از جمله راهکارهای پیشنهادی برای تنظیم رفتار، آموزش فلسفه به کودکان می باشد. در این راستا، هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر آموزش فلسفه بر رفتار اجتماعی دانش آموزان پسر پایه های پنجم و ششم ابتدایی شهر سرچشمه بوده است.

    مواد و روش ها

    طرح پژوهشی به صورت نیمه تجربی و از نوع پیش آزمون –پس آزمون با گروه کنترل بود. بدین منظور، 40 نفر از دانش آموزان پسر پایه های پنجم و ششم ابتدایی شهر سرچشمه بعد از نمونه گیری به صورت تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. از پرسشنامه رفتار اجتماعی Warden و همکاران Child Social Behavior Scale (CSBS) به عنوان ابزار غربالگری و گردآوری داده ها در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون استفاده شد. برنامه آموزش فلسفه به کودکان به مدت 10جلسه 2ساعته بر روی گروه مداخله اعمال گردید. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس (ANCOVA) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد آموزش فلسفه به کودکان منجر به تفاوت معنی دار آماری بین مراحل پیش و پس آزمون در نمره کلی رفتار اجتماعی در گروه مداخله شد (001/0>p) به این صورت که در مرحله پس آزمون، گروه مداخله نسبت به گروه کنترل رفتار اجتماعی بهتری را گزارش نمودند.

    نتیجه گیری

    با توجه به اثربخش بودن استفاده از برنامه آموزش فلسفه به کودکان در بهبود رفتار اجتماعی دانش آموزان پایه های پنجم و ششم ابتدایی، آموزش این برنامه در راستای بهبود رفتار اجتماعی پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: آموزش، فلسفه، رفتار اجتماعی، دانش آموزان
  • علی افضلی گروه، مرتضی ذره پرور تالی ، مطهره نصرت آبادی صفحات 49-59
    مقدمه
    امروزه تعداد روزافزونی از افراد دچار اختلال وسواسی- اجباری با رفتارهای تکرار شونده ای هستند که باعث تداخل در زندگی روزمره آنان است. اهمیت درمان وسواس سبب می شود درمانگران از موثرترین رویکردهای درمانی سود جویند. بنابراین هدف از این پژوهش، مقایسه تاثیر درمان مواجهه و بازداری از پاسخ و درمان فراشناختی بر نشانگان اختلال وسواسی -اجباری بود.
    مواد و روش ها
    این بررسی از نوع نیمه آزمایشی بود. جامعه آماری شامل افراد دارای اختلال وسواسی -اجباری مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر سیرجان در سال 1396 بودند، تعداد 45 نفر به عنوان نمونه در دسترس انتخاب و در دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل (هر گروه 15 نفر) قرار گرفتند. اعضای یک گروه در طول 8 جلسه هفتگی مورد درمان فراشناختی و اعضای گروه دوم مورد درمان مواجهه و بازداری از پاسخ قرار گرفتند. گروه کنترل درمانی بی ارتباط دریافت کردند. ابزار مورد استفاده، سیاهه وسواسی- اجباری Madesley بود. برای تجزیه داده ها از آمار توصیفی، تحلیل کواریانس و آزمون تی و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد.
    یافته ها
    درمان مواجهه و بازداری از پاسخ، موجب کاهش معنی دار در میانگین نمرات وسواس گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل گردید (012/0=p). همچنین نمره های به دست آمده از ارزیابی ها در مراحل پیش آزمون و پس آزمون و تفاوت بین میانگین گروه ها کاملا معنی دار بود (033/0=p).
    نتیجه گیری
    بر پایه یافته های پژوهش، تاثیر درمان مواجهه و بازداری از پاسخ، در کاهش نشانگان اختلال وسواس در مراجعین از درمان فراشناختی موثرتر می باشد. بنابراین درمانگران می توانند از این درمان در کنار درمان های موفق دیگر، جهت ارتقا کیفیت زندگی بیماران استفاده کنند.
    کلیدواژگان: درمان مواجهه و بازداری از پاسخ، درمان فراشناختی، وسواسی-اجباری، مراجعین مراکز مشاوره
  • مهدی غفاری ، ابراهیم بنی طالبی، محمد فرامرزی، عبد الناصر محبی صفحات 60-68
    مقدمه
    اختلال متابولیسم چربی در ایجاد دیابت و مقاومت به انسولین در عضلات اسکلتی نقش دارد. از طرفی فعالیت بدنی بر لیپولیز درون عضلانی تاثیرگذار است. Lipid storage droplet protein 5 از پروتئین های مهم در تنظیم لیپولیز سلول های عضلانی است. هدف از این مطالعه مقایسه سه شدت متفاوت تمرینی بر بیان پروتئین LSDP5، سطوح سرمی گلوکز و انسولین رت های دیابتی است.
    مواد و روش ها
    تعداد 32 سر رت نر نژاد ویستار به صورت تصادفی به چهار گروه مساوی شامل سه گروه تمرینی (گروه تمرین استقامتی کم شدت، شدت متوسط و گروه با تمرین تداومی با شدت بالا) و یک گروه کنترل تقسیم شدند. پس از دیابتی کردن رت ها با تزریق درون صفاقی استرپتوزوسین، تمرین استقامتی به مدت هشت هفته، سه جلسه در هفته اعمال شد. گروه کنترل مداخله ای دریافت نکردند. بیان نسبی LSDP5 با تکنیک Western blot انجام شد. معنی دار بودن تفاوت بین متغیرها توسط آزمون آماری تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی تعیین شد.
    یافته ها
    اختلاف معنی داری بین چهار گروه در متغیرهای LSDP5 مشاهده شد (03/0=p). تفاوت بین دو گروه کنترل دیابتی و گروه دیابتی تمرین با شدت بالا معنی دار بود (019/0=p) اما تفاوت معنی داری در میزان LSDP5 در گروه تمرین کم شدت و شدت متوسط نسبت به گروه کنترل وجود نداشت (به ترتیب 64/0=p و 45/0=p).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج می توان به تاثیر تمرینات استقامتی با شدت بالا بر افزایش بیان پروتئین LSDP5 در نمونه های دیابتی اشاره کرد.
    کلیدواژگان: دیابت، پروتئین LSDP5، تمرین استقامتی
  • رحیم حمیدی پور ، حسن حیدری، فرشاد بهاری، مهدیه تقوی صفحات 69-78
    مقدمه
    با توجه به اینکه عدم احساس کارآمدی فردی و احساس تعلق به مدرسه از عوامل پیش بینی کننده افت تحصیلی در تحصیل به شمار می رود، پژوهش حاضر باهدف تعیین اثربخشی مشاوره شناختی -رفتاری به شیوه گروهی برافزایش خودکارآمدی تحصیلی و احساس تعلق به مدرسه در دانش آموزان دچار افت تحصیلی انجام شد.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش نیمه تجربی است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانش آموزان دچار افت تحصیلی در مقطع راهنمایی شهرستان شهریار بودند. از این بین، 30 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی انتخاب و به دو گروه 15 نفری مداخله و کنترل تقسیم شدند. گروه مداخله 15 ساعت تحت مشاوره گروهی شناختی -رفتاری قرار گرفتند. ابزارهای اندازه گیری عبارت بودند از: پرسشنامه خودکارآمدی Morgan, 1999) & Jinkes) و پرسشنامه احساس تعلق به مدرسه (Berry, Betty&Watts, 2004). به منظور تجزیه وتحلیل داده ها، از تحلیل کواریانس استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بین گروه مداخله و کنترل تفاوت معنی داری وجود دارد و مشاوره شناختی- رفتاری برافزایش خودکارآمدی تحصیلی و احساس تعلق به مدرسه موثر بوده است (0001/0p=).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج می توان به منظور ارتقای خودکارآمدی تحصیلی و همچنین افزایش احساس تعلق به مدرسه، از مشاوره شناختی -رفتاری به شیوه گروهی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: مشاوره شناختی رفتاری، خودکارآمدی تحصیلی، احساس تعلق به مدرسه
|
  • P Aghagedi, M Golparvar, A Aghaei, F Khayatan Pages 1-11
    Introduction
    From among psychological treatments, the forgiveness-based mindfulness therapy and emotionally focused therapy can better help women affected by their husbands’ infidelity. The objective of this research is to determine the effects of the forgiveness-based mindfulness therapy and the emotionally focused therapy on depression and resiliency in women affected by their husbands’ infidelity.
    Materials and Methods
    The research method and design included an educational trial (semi-experimental), with three groups and two stages (the pre-test and post-test stages). The research statistical population included the women who had been affected by their husbands’ infidelity in Isfahan city, in 2017, from among which 45 women were selected and then randomly assigned to three groups. To measure the dependent variables, the Becks’ Depression Inventory (BDI), and the resiliency questionnaire were utilized. The group of "forgiveness-based mindfulness therapy" received 11 sessions of treatment, and the group of "emotionally focused therapy" received 8 sessions of treatment, but the control group received no treatment. The data were analyzed using the multivariate analysis of covariance (MANCOVA).
    Results
    The results indicated a significant difference between the forgiveness-based mindfulness therapy (37/10) for the control group (20.53) in terms of depression in the post-test and the pretest (p<0.001), and there was a significant difference between the forgiveness-based mindfulness therapy (93.40) and the emotionally focused therapy (88.13) for the control group (66.33) in terms of resiliency (p<0.001). However, there was no significant difference observed between the emotionally-focused therapy (13.67) for the control group (20.53) in terms of depression (p>0.05).
    Conclusion
    Considering the research findings, the forgiveness-based mindfulness therapy is effective in treating depression and resiliency, and the emotionally focused therapy is effective in enhancing the resiliency of women affected by their husbands’ infidelity. Therefore, it is recommended that these two therapies be used to improve the mental health and well-being of women affected by their husbands’ infidelity
    Keywords: Depression, Forgiveness-based mindfulness therapy, Emotionally focused therapy, husbands’ infidelity, Psychological treatment, Resiliency
  • N Bagheri, MR Iravani Pages 12-21
    Introduction
    Psychologists believe that paying attention to the self-esteem and happiness in nurses can have positive effects on motivating them to perform their duties. This study was conducted aimed at investigating the effects of quality of life therapy (QOLT) on increasing happiness and self-esteem among nurses at the public hospital of Shohadaye Lenjan in Zarrinshahr City.
    Material and
    Methods
    The research has a quasi-experimental and pretest-posttest design with a control group. The statistical population of the study consisted of all nurses working at the Public Hospital of Shohadaye Lenjan in Zarrinshahr City in 2016. A sample comprised of 30 individuals was selected using the sampling method (the experimental group and the control group consisted of 15 individuals each). The experimental group received eight 60-minute sessions of weekly interventions, but the control group received no intervention. Data were collected using the Oxford Happiness Inventory and Coopersmith's Self-Esteem Inventory. The data were analyzed using descriptive statistics and the covariance analysis.
    Results
    The results of the study indicated that there was a significant difference between the experimental group and the control group in terms of the increase in the happiness scores (p=0.002) and their components (i.e. life satisfaction (p=0.011), the positive mood (p=0.000), health (p=0.000), and efficacy (p=0.002)). Also, there was a significant difference between the two groups in terms of self-esteem (p=0.002) and its components, including social self-esteem (p=0.002) and family self-esteem (p=0.001).
    Conclusion
    According to results of the current research, the quality of life therapy as the combination of the positive psychology and the cognitive behavioral therapy can increase happiness and self-esteem among nurses
    Keywords: Quality of life therapy, Happiness, Self-esteem, Nurses
  • S Faghih, H Kazemi Pages 22-29
     
    Introduction
    Infertility imposes various problems on infertile couples including low distress tolerance. Recently, emotional focused therapy is one of the interventions that has been used to treat psychological problems of these couples. Therefore, this study aimed to determine the effectiveness of emotionally focused therapy on distress tolerance in infertile couples in Isfahan city.
    Materials and Methods
    The present study was a quasi-experimental design with pre- and post-test measures and two groups (experimental and control). Using available sampling method, 20 infertile couples are selected among all infertile couples referred to the infertility centers in Isfahan city in 2015. They were then randomly divided into two groups of 10 couple. Both groups completed Simons and Gaher distress tolerance questionnaire (2005) as a pre-test. The experimental group received 8 sessions emotionally focused therapy for four weeks prior to performing post-test. Data analyzing tools were descriptive statistics including mean and standard deviation and inferential statistics including multivariate analysis of covariance.
    Results
    The results of the study showed that in the experimental group, the mean of pre-test was increased significantly from 29.37 to 33.13 in post-test (p= 0.001) compared to the control group.
    Conclusion
    According to the result of the present study,emotionally focused therapy may improve distress tolerance and can be recommended to infertile couples
    Keywords: Infertility, Distress tolerance, Emotionally focused therapy
  • F Heidari, P Askary, A Heidari, R Pasha, B Makvandi Pages 30-40
    Introduction
    Chest pain is from among the common complaints individuals make when referring to therapeutic centers, but often after examinations it becomes evident that the pain has a non-cardiac origin. The cognitive-behavioral therapy is a type of psychotherapy based on the two cognitive and behavioral perspectives, with an emphasis on correcting the behavior and changing it. Therefore, the current study was conducted aimed at investigating the effects of cognitive-behavioral therapy on psychological flexibility and rumination in patients with non-cardiac chest pains.
    Materials and Methods
    This is a randomized educational trial study with a pretest and posttest design, and a follow-up with the control group after two months. The research sample was selected purposively, including patients having referred to Tehran Heart Hospital, comprised of 40 patients with non-cardiac chest pains who were then randomly divided into experimental and control groups. The subjects responded to the psychological flexibility and rumination questionnaires. The experimental group was subjected to eight 90-minute weekly sessions of cognitive-behavioral therapy and regarding the control group, weekly visits were conducted free of charge. The results were analyzed using the independent t-test, the two-way analysis of variance with repeated measurements, and the Bonfe rroni method, making use of software.
    Results
    The results demonstrated that after performing 8 sessions of cognitive-behavioral therapy, the mean score of the rumination scale decreased and that of psychological flexibility increased in the treatment group, in contrast to the control group (p<0.001).
    Conclusion
    Providing trainings in cognitive-behavioral therapy is effective in psychological flexibility and rumination in patients with non-cardiac chest pains with physical disabilities
    Keywords: Cognitive-behavioral therapy, Psychological flexibility, Rumination, Non-cardiac chest pain
  • H Hosseiniamin, M Kahnooji, SJ Iran nejad parizi Pages 41-48
    Introduction

    From among the major goals of an education system is to create adaptive behaviors in children. Besides, one of the strategies recommended to regulate the children’s behavior is teaching philosophy to them. In this respect, this study is conducted aimed at examining the effects of philosophy education on the social behavior of the 5th and 6th-grade male students in the primary schools of Sarcheshmeh City.

    Materials and Methods

    The research design was semi-experimental, with a pretest and a posttest, and a control group. For this purpose, 40 individuals of the 5th and 6th-grade male students in the primary schools of Sarcheshmeh City were randomly assigned into two intervention and control groups by the random name selection, after the whole population was purposefully sampled. The Children’s Social Behavior Scale (CSBS) of Warden et al. was used as the screening tool, and the data collection was conducted in the two pretest and posttest stages. The philosophy education course was run for the children in the intervention group in 10 two-hour sessions. The data were analyzed using ANOVA.

    Results

    The results indicated that philosophy education for the children led to a significant statistical difference between the pretest and posttest stages in terms of the total score of the social behavior in the intervention group (p<0.001). In the posttest, the intervention group reported a better social behavior than the control one.

    Conclusion

    Considering the effectiveness of running philosophy education courses for children in improving the social behavior of the 5th and 6th-grade students, running such courses is recommended to improve the children’s social behavior.

    Keywords: Education, Philosophy, Social behavior, Students
  • M Nosratabadi, A Afzaligrouh, Morteza Zareh parvar tali Pages 49-59
    Introduction
    Today, there are an increasing number of patients suffering from obsessive-compulsive disorder or repetitive behaviors and as a result interfering with their daily life activities. Therefore, treatment of this disorder is of particular importance for therapists working on this field. The purpose of this study was to compare the efficacy OF exposure and response prevention therapy and metacognitive therapy in patients with obsessive-compulsive disorder.
    Materials and Methods
    This is a semi-experimental study with pre- and post-test and a control group. Statistical population included people with obsessive-compulsive referred to counseling centers of Sirjan City. Forty five patients selected as convenience sample were then randomly divided into three groups of 15, two test groups and one control group. The first test group received 8 weekly sessions of meta-cognitive therapy. Exposure and response prevention therapy was assigned for the second test group with similar duration and control group received an irrelevant intervention. The data gathering instrument was the Obsessive-Compulsive checklist of Madesley. Descriptive statistics, covariance analysis and Tukey post hoc test were used to analyze the data.
    Results
    The results indicated that exposure and response prevention therapy had a significant effect on reduction of the mean scores of the obsessive-compulsory disorder compared to the control group (p=0.012). Also, the difference between the scores of pre- and post-test was statistically significant (p=0.033).
    Conclusion
    Based on the findings of this study, the effect of exposure and response prevention therapy on reduction of obsessive-compulsive disorder was higher than that of meta-cognitive therapy and it may be a useful and applicable therapeutic method for relevant therapists working at consultant centers
    Keywords: Exposure therapy, response prevention therapy, Meta-cognitive therapy, Obsessive-compulsive disorder, consultant centers
  • M Ghafari, E Banitalabi, M Faramarzi, A Mohebi Pages 60-68
     
    Introduction
    Lipid metabolism disorder plays an important role in diabetes and insulin resistance in skeletal muscles. On the other hand, intramuscular lipolysis can be affected by physical activities. Lipid storage droplet protein 5 (LSDP5) (is one of the important proteins involving in regulation of muscle lipolysis. Therefore, the aim of this study was to compare the three different training intensities on expression of LSDP5 protein, serum glucose and insulin levels in diabetic rats.
    Materials and Methods
    Thirty two male Wistar rats were randomly divided into four groups of 8 including three intervention groups; with low- moderate- and high-intensity endurance training and a control group. In all four groups, diabetes mellitus was induced by intraperitoneal injection of streptozotocin, 55 mg/kg and endurance training was applied three times a week for eight weeks and the control group received nothing. The expression of the LSDP5 protein was analyzed by Western blot technique. To determine the significance of differences between the groups, the results were analyzed using one-way ANOVA and Tukey post-hoc test.
    Results
    There was a significant difference was observed between four groups in LSDP5 variables (p = 0.03). There was a significant difference between diabetic controls group and high intensity group (p = 0.019), but there was no significant difference in LSDP5 in the low intensity and moderate intensity training group (respectively p = 0.64 and p = 0.45).
    Conclusion
    According to the results, high intensity endurance exercise increased protein expression LSDP5 in diabetic samples
    Keywords: Diabetes, LDSP5 protein, Endurance Training, Insulin Resistance
  • R Hamidipour, H Heydari, F Bahari, M Taghavi Pages 69-78
    Introduction
    Considering that the feelings of lack of individual self-efficacy and belonging to school are of the predictors of academic failure in education, the purpose of this research was to investigate the efficacy of the recognizable behavioral consultancy as the gregarious method on improving the educational self-efficacy and sense of school belonging among the students with educational failure.
    Materials and Methods
    In this semi-experimental study, among all guidance school students with academic failure in Shahriar City, 30 students were selected using accidental sampling method. They were then divided into two groups of 15, experimental and control groups. The experimental group received the cognitive behavioral counseling for 15 hours. The measuring tools consist of the Berry, Betti and Watt’s scene of belonging survey and the Ginkez and Moorgan’s self-efficacy questionnaire both with reliable recognition.
    Results
    The results of this study indicated that cognitive behavioral counseling improved significantly the educational self-efficacy and the sense of school belonging (p=0.0001).
    Conclusion
    According to the results of the present study, cognitive group counseling therapy may increase academic self-efficacy and also promotes the sense of belonging to school in schoolchildren
    Keywords: Cognitive behavioral counseling, Educational self-efficacy, Sense of school belonging, Educational failure