فهرست مطالب

مجله سلامت جامعه
سال هشتم شماره 2 (تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/08/11
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سکینه نظری، پروین سالاری، سید رضا مظلوم، بهروز مهرام صفحات 1-9
    مقدمه
    حمایت اجتماعی نقش مهمی در کاهش استرس پس از زایمان مادران ایفا می کند و بر تجارب آنان تاثیر می گذارد. مادران چند زا با تولد کودک جدیدشان وارد زندگی تازه ای شده و با چالش های جدید روبرو می شوند که نیاز به حمایت اجتماعی در آنها احساس می شود. بر همین اساس پژوهشی با هدف تعیین مقایسه حمایت اجتماعی پس از زایمان در مادران چند زا در ماه اول و دوم پس از زایمان طراحی گردید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی است که بر روی200 مادر چندزا بدون مشکل طبی و روانی مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهر مشهد سال1390، با نمونه گیری چند مرحله ای انجام شد. ابزارگردآوری داده ها، پرسشنامه بارداری، زایمان و نوزاد، و حمایت اجتماعی پس از زایمان با حداکثر نمره 760 بود که در ماه اول و دوم پس از زایمان، در زمان مراجعه برای مراقبت های بهداشتی توسط واحدهای پژوهش تکمیل شد. یافته ها با آمار توصیفی و استنباطی(تی زوجی) تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین نمرات حمایت اجتماعی در مادران چند زا در ماه اول و دوم به ترتیب 0/96 و 7/90 بود، که میانگین نمرات کاهش یافته بود و نتایج آزمون تی زوجی این تفاوت را معنی دار نشان داد (000/0=p). نمرات حمایت اجتماعی از ماه اول تا دوم سیر نزولی داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به کاهش نمرات حمایت اجتماعی پس از زایمان، حمایت مراکز بهداشت به مادران چند زا احساس می شود.
    کلیدواژگان: حمایت اجتماعی، دوره پس از ز ایمان، مادران چندزا
  • مهدی رنجبران، هادی جعفری منش، مریم پناهی، معصومه بادران، محسن شمسی، محمدرضا نخعی، زهرا حکیمی، زهرا اصلانی صفحات 10-18
    مقدمه
    دوران شیرخواری از نظر رشد و تکامل از حساس ترین دوره های زندگی هر فرد محسوب می شود و شیر مادر کامل ترین غذا برای شیرخوار در طی چند ماه اول زندگی است. هدف این مطالعه، بررسی وضعیت تغذیه انحصاری با شیر مادر و برخی عوامل اقتصادی-اجتماعی موثر بر آن در شهرستان شازند در سال 1393 می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی، 283 نفر از مادران دارای کودک 6 ماهه به روش نمونه گیری تصادفی ساده و از بین مادران مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی و خانه های بهداشت شهرستان شازند انتخاب شدند. اطلاعات توسط چک لیست اطلاعات عمومی و به صورت مصاحبه با مادران گردآوری گردید. داده ها با کمک آمار توصیفی و آزمون کای دو و دقیق فیشر تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در مطالعه حاضر 7/70 درصد از کودکان از تغذیه انحصاری با شیر مادر برخوردار بودند. بر اساس نتایج آزمون کای دو، تغذیه انحصاری با شیر مادر در خانوارهای با درآمد بالا، کمتر بود (004/0p=). همچنین در خانوارهای با اعضای کمتر تغذیه انحصاری با شیر مادر نیز کمتر بود (010/0p=). سایر متغیرها ارتباط معنی داری را با وضعیت تغذیه انحصاری کودکان نشان نداد.
    نتیجه گیری
    تغذیه انحصاری با شیر مادر در شهرستان شازند از وضعت مطلوبی برخوردار است. برنامه ریزی های بهداشتی جهت تداوم و ارتقاء این رفتار بهداشتی، همچنین آموزش به خانوارها به خصوص خانوارهای با درآمد بالا در خصوص اهمیت تغذیه انحصاری با شیر مادر ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: تغذیه انحصاری با شیر مادر، کودکان شیرخوار، عوامل اقتصادی، اجتماعی
  • محمدرضا میرزایی، مهدی محمودی، محمدرضا حاجی زاده، فهمیده بگرضایی، وجیهه اکبرپور، رضا بهرام آبادی صفحات 19-27
    مقدمه
    کورکومین رنگدانه زرد طبیعی جدا شده از ریزوم زردچوبه می باشد و از بین برنده مقاومت سلول های سرطانی به داروهای شیمی درمانی است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر غلظت های مختلف عصاره الکلی زردچوبه بر بیان ژن های اصلی کنترل کننده مسیر نامیرایی شاملOCT4، Nanog وNucleostemin در رده سلولی AGS (آدنوکارسینومای معده) می باشد.
    مواد و روش ها
    رده سلول سرطانی آدنوکارسینوم معده (AGS) در محیط کشت RPMI 1640 کشت داده شد. پس از اطمینان از صحت سلول ها، سلول ها در دو گروه آزمون و کنترل با شرایط یکسان در پلیت های شش خانه ای مخصوص کشت سلول، کشت شدند. پس از رسیدن تراکم سلولی به 70-60 درصد، گروه آزمایش در معرض غلظت های 20، 40 و 100 میکروگرم در میلی لیتر کورکومین قرار گرفته و پس از گذشت بازه های زمانی 24، 48 و 72 ساعت، سلول ها جدا شده، پس از تخلیص Total RNA و سنتز cDNA، میزان بیان ژن های مورد نظر (OCT4A، OCT4B، OCT4B1، Nanog و Nucleostemin) در هر دو گروه تعیین و میزان تغییرات بیانی این ژن ها با استفاده از فرمول 2-^^ct تعیین گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد کورکومین باعث کاهش بیان دو واریانت OCT4(OCT4A و OCT4B) و ژن های NANOG و Nucleostemin (GLN3) می شود در حالیکه واریانت OCT4B1، افزایش بیان نشان می دهد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهد کورکومین می تواند به عنوان یک عامل مهار کننده تقسیمات سلولی، در پیشگیری از سرطان که بواسطه تقسیمات کنترل نشده سلولی ایجاد می شود، مورد توجه قرار گیرد. همچنین این مطالعه می تواند بستری برای مطالعات گسترده تر در خصوص تاثیر ضد سرطانی این ترکیب گیاهی باشد. واژه های کلیدی:
    کلیدواژگان: کورکومین، رده سلول سرطانی آدنوکارسینومای معده (AGS)، بیان ژن
  • فرهاد اصغری، رضا قاسمی جوبنه، نجف یوسفی، سجاد سعادت، فاطمه رفیعی گزنی صفحات 28-38
    مقدمه
    در دوران نوجوانی عوامل روانشناختی می توانند در بروز برخی مشکلات همچون اختلالات خوردن نقش داشته باشند. هدف تحقیق حاضر بررسی نقش استرس ادراک شده و سبک های مقابله در اختلالات خوردن دانش آموزان دبیرستانی شهر رشت در سال 1392 است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع همبستگی است. 370 نفر از دانش آموزان دبیرستانی دختر و پسر شهر رشت در سال تحصیلی 1392- 1391 به شیوه نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند و به پرسشنامه های استرس ادراک شده، سبک های مقابله و اختلالات تغذیه پاسخ دادند. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین استرس مثبت ادراک شده با اختلالات خوردن (بی اشتهایی روانی و پر اشتهایی روانی) رابطه منفی معنی دار، و بین استرس منفی ادراک شده با اختلالات خوردن رابطه مثبت معنی دار وجود دارد (01/0> p). همچنین بین سبک مقابله مسئله محور با اختلالات خوردن رابطه منفی معنی دار و بین سبک مقابله هیجان محور با اختلالات خوردن رابطه مثبت معنی دار وجود دارد (01/0> p). طبق نتایج تحلیل رگرسیون استرس منفی ادراک شده، سبک مقابله هیجان محور و سبک مقابله مسئله محور، توانسته است به طور معنی داری 15/0 از واریانس بی اشتهایی روانی و 18/0 درصد از واریانس پر اشتهایی روانی را پیش بینی کنند.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر نشانگر اهمیت نقش عوامل روانشناختی در بروز اختلالات خوردن است. بنابراین، می توان با برگزاری دوره های مبتنی بر کاهش استرس و آموزش سبک های مقابله ای کارآمد در مدارس، میزان سلامت روان را در نوجوانان ارتقاء داد و از مشکلات روانشناختی آنها کاست.
    کلیدواژگان: اختلالات خوردن، استرس ادراک شده، سبک های مقابله، دانش آموز
  • فرحناز فرنیا، سمیه ضیغمیان، خدیجه دهقانی، حسن لطفی صفحات 39-46
    مقدمه
    تزریقات از مداخلات متداول پرستاری است که می تواند موجب درد شود. درد ناشی از تزریق موجب اضطراب، ناراحتی و کاهش اعتماد بیمار به کارایی پرستار می شود. از آن جا که به کارگیری روش های ارتقاء دهنده راحتی بیمار از وظایف پرستار است، این مطالعه با هدف مقایسه تاثیر کرم املا و کمپرس سرد بر شدت درد محل تزریق انوکساپارین انجام گرفت
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک کارآزمایی بالینی با طرح متقاطع است که بر روی 53 بیمار بستری در بخش های مختلف بیمارستان شهید صدوقی یزد با دستور تزریق روزانه ی انوکساپارین60 میلی گرم انجام شد. نمونه ها به روش دسترسی آسان انتخاب شدند. هر آزمودنی به صورت تصادفی به فاصله 24 ساعت تحت 3 روش استفاده از کرم املا، کمپرس سرد و بدون مداخله قرار گرفت. شدت درد محل بلافاصله پس از تزریق با مقیاس VAS سنجیده شد و داده ها با استفاده از آزمون های فریدمن، کروسکال والیس و من ویتنی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین شدت درد در روش بدون مداخله 91/1±88/3، با استفاده از کرم املا 93/1±01/2 و با استفاده از کمپرس سرد 5/1±54/1 بود که در سه روش اختلاف معنی دار داشت(0001/0>p). استفاده از کرم املا و کمپرس سرد، میانگین درد تزریق را به طور معنی دار کاهش داد (05/0>p). ولی بین این دو روش اختلاف معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    اگر چه هر دو روش می تواند درد محل تزریق را کاهش دهد ولی استفاده از کمپرس سرد با توجه به میانگین درد کمتر، سهولت دسترسی و مقرون به صرفه بودن توصیه می شود.
    کلیدواژگان: درد، تزریق، کرم املا، کمپرس سرد، انوکساپارین
  • ندا میرباقر آجرپز، زهره سادات، معصومه حسینیان صفحات 47-55
    مقدمه
    با توجه به اهمیت درس تکنولوژی جراحی برای دانشجویان اتاق عمل، روش های تدریس این درس اهمیت دارد. این مطالعه با هدف مقایسه تاثیر دو روش سخنرانی و نرم افزار چند رسانه ای بر میزان یادگیری دانشجویان در درس تکنولوژی جراحی گوارش انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه نیمه تجربی روی60 دانشجوی اتاق عمل که در نیمسال اول و دوم سال 1392 درس تکنولوژی جراحی گوارش را اخذ نموده بودند، انجام شد. دانشجویان در دو گروه30، که گروه اول به روش سخنرانی و گروه دوم از طریق نرم افزار چند رسانه ای آموزش داده شدند. ابزار گردآوری داده ها در بردارنده اطلاعات فردی و یک آزمون چند گزینه ای بود که قبل و یک ماه بعد از آخرین جلسه آموزشی از آنها پرسیده شد. برای بررسی میزان رضایت گروه آزمون از پرسشنامه محقق ساخته با مقیاس لیکرت استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه14 و آمار توصیفی و آزمون-های t زوجی و مستقل انجام شد
    یافته ها
    میانگین نمرات پیش آزمون و پس آزمون در گروه سخنرانی از لحاظ آماری تفاوت معنی داری نداشت(081/0=p). ولی این تفاوت در گروه آموزش از طریق نرم افزار معنی داری بود (024/0=p). مقایسه دو گروه نرم افزار چند رسانه ای و سخنرانی بعد از مداخله تفاوت معنی داری را نشان داد(013/0=p).
    نتیجه گیری
    روش آموزش به وسیله نرم افزار چند رسانه ای با تقویت انگیزه درونی و افزایش رضایت و یادگیری دانشجو در تدریس درس تکنولوژی جراحی گوارش مفید می باشد.
    کلیدواژگان: سخنرانی، نرم افزار چند رسانه ای، یادگیری، رضایتمندی، جراحی
  • حمیده دهقانی، فاطمه حیدری*، زهره کریمیان کاکلکی، طاهره سلیمی صفحات 56-64
    مقدمه

    پرستاری مبتنی بر شواهد فرآیندی است که طی آن پرستار می تواند با استفاده از شواهد تحقیقات موجود، مهارت های بالینی خود و عملکرد مددجو تصمیمات بالینی مناسب را اتخاذ نماید، مطالعه حاضر با هدف تعیین آگاهی، نگرش و عملکرد پرستاران بخش های مراقبت ویژه درباره پرستاری مبتنی بر شواهد در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی یزد طراحی گردید.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی، تمامی120 پرستار شاغل در بخش های Icu و Ccu به روش سرشماری به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده برای بررسی آگاهی و نگرش و عملکرد پرستاران، پرسشنامه استاندارد خارجی برگردان شده بود. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون های آماری تی، ضریب همبستگی، ANOVA و نیز جداول توزیع فراوانی تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    میانگین نمره آگاهی31/4± 35/22 از نمره 38، میانگین نمره نگرش86/1 ± 88/23 از نمره 29 و میانگین نمره عملکرد 59/3 ± 56/28 از نمره 37 بود. نتایج حاکی از این بود که در رابطه با آگاهی، نگرش و عملکرد پرستاران در رابطه با پرستاری مبتنی بر شواهد، میانگین نمره آگاهی با جنسیت(001/0p=)، سن(009/0 p=) و سابقه کار(004/0 p=) رابطه معنی دار داشت. میانگین نمره نگرش با سن(001/0p=)رابطه معنی دار داشت، میانگین نمره عملکرد با جنس(001/0p=)، سن(006/0 p=) و سابقه کار(004/0p=) رابطه معنی دار داشت. همچنین بین میانگین نمره آگاهی با عملکرد(001/0p=) رابطه معنی دار وجود داشت. یافته های این پژوهش نشان داد که اکثر پرستاران نگرش مثبت نسبت به پرستاری مبتنی بر شواهد دارند ولی بیشتر آنها از سطح آگاهی و عملکرد متوسط و ضعیف برخوردار هستند.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش، نیاز به آموزش پرستاران در خصوص مفاهیم عملکرد مبتنی بر شواهد به صورت عملی و آموزش کارگاهی، ایجاد تسهیلات لازم برای انجام مراقبت های پرستاری بر اساس شواهد و مشارکت پرستاران بالینی در تحقیقات و نیز برقراری فرهنگ حمایت از مراقبت مبتنی بر تحقیق ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: پرستاری مبتنی بر شواهد، آگاهی، نگرش، عملکرد
|
  • S. Nazari, P. Salari, R. Mazlom, B. Mahram Pages 1-9
    Introduction
    Social support plays an important role in the reduction of postpartum maternal stress and has an influence on the mothers'' experiences. Mltiparous mothers need social support because they are faced with new challenges. The aim of this study was to compare the social support received by mothers in the first and second months of postpartum.
    Materials And Methods
    This descriptive study was conducted on 200 multiparous referred to Mashhad health centers in 2010، which were chosen through multistage sampling. Data collection included the pregnancy questionnaire، maternity and baby، social support received in the postpartum period with a maximum score of 760. The content validity and criterion validity (r=0. 93) and Cronbach''s alpha reliability 0. 9 was determined. Data were analyzed using T test.
    Result
    Mean scores of social support on multiparous in the first and second months were 96. 0 and 90. 7 respectively. The results of t-test results showed a statistically significant difference (p=0. 000) in the mean scores. Social support scores from the first to second month showed a reduction trend.
    Conclusion
    Based on the declining scores in this study، postpartum support for multiparous in the health centers is seems necessary.
    Keywords: Social support, Postpartum, Multiparous
  • M. Ranjbaran, H. Jafari Manesh, M. Panahi, M. Baderan, M. Shamsi, M. Nakhaei, Iz Hakim, Z. Aslany Pages 10-18
    Introduction
    Infancy is one of the most sensitive periods of life and breast milk is the perfect food for infants during the first few months of life. The aim of this study was to determine the status of breast feeding and some socio-economical determinants in Shazand City of Markazi Province in 2014.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study، 283 mothers with newborns less than 6 months referring to Health centers of Shazand were selected using convenience sampling. Data was collected by demographic checklist، and analyzed with SPSS version 20، using descriptive statistics، Chi-square and fisher exact tests.
    Results
    In this study 70. 7% of the children were exclusively breastfed. Based on the result of the chi-square test، exclusive breast feeding was significantly lower in the high-income households (p=0. 004). Also، exclusive breast feeding was lower in the households with smaller family size (p=0. 010). Other variables did not show any significant association with breast feeding (p>0. 05).
    Conclusion
    Exclusive breastfeeding in the city of Shazand shows a desirable situation. Health planning by officials and health education programs، especially for high income households about the importance of exclusive breast feeding is essential for the sustainment and promotion of this healthy behavio. r
    Keywords: Exclusive Breast Feeding, Infancy, Socioeconomic Status
  • Mr Mirzaei, M. Mahmoodi, Mr Hajizadeh, F. Bagrezaei, V. Akbarpoor, R. Bahramabadi Pages 19-27
    Introduction
    Curcumin is the natural yellow pigment in turmeric isolated from the rhizome of the plant Curcuma longa. Curcumin inhibits formation and invasive cancer cells and destroys cancer cells resistant to chemotherapeutic drugs. The purpose of this study was the survey of effects of different concentrations of alcoholic curcumin on the OCT4، Nanog and Nucleostemin genes in the AGS (gastric adenocarcinoma) cell line.
    Material And Methods
    The AGS cell line was cultured in RPMI-1640 (Gibco)، supplemented with penicillin/streptomycin (100 U/ml and 100 lg/ml، respectively) and 10% fetal bovine serum، at 37°C in a humidified atmosphere of 5% CO2. in 60–70% cell confluence، the cells were treated with Curcumin Cocentration (20،40، 100) μl and incubated for 24،48 and 72 hours. Finally، total RNA werecextracted and cDNA were synthesized and the expression of mentioned genes was detected.
    Results
    expression rate of OCT4A، OCT4B، NANOG and Nucleostemin (GLN3) at concentrations less than 20 µg/ml were reduced but OCT4B1 expression showed increased by hours respectively.
    Conclusion
    The results showed that curcumin inhibited cell division، also، this study could be the basis for more extensive studies on the anti-cancer effect of the combined plants.
    Keywords: Curcumin, AGS cell line, gene expression
  • F. Asghari, R. Ghasemi Jobaneh, N. Yousefi, S. Saadat, F. Rafiei Gazani Pages 28-38
    Introduction
    Psychological factors could be influential in the incidence of some problems such as eating disorders during the adolescent period،. The aim of the current study was to investigate the role of perceived stress and coping styles on the eating disorders of high school students of Rasht city in 2013.
    Materials And Methods
    This correlation study was performed on 370 high school students through multi-stage cluster sampling method in the 2012-2013 academic years. The participants responded to eating disorders'' scale، perceived stress scale، and coping styles questionnaire. The gathered data were analyzed by Spss-18، Pearson correlation coefficient and stepwise regression analysis.
    Results
    The results showed that there were negative significant relationships between positive perceived stresses with eating disorders (anorexia and bulimia)، and positive significant relationship between negative perceived stresses with eating disorders (anorexia and bulimia) (P>0. 01). Also there were negative significant relationships between problem- focused coping with eating disorders (anorexia and bulimia)، and positive significant relationship between emotional- focused coping with eating disorders (anorexia and bulimia) (P>0. 01). Finally، the results of the stepwise regression analysis showed that negative perceive stress، emotional- focused coping، and problem- focused coping could significantly predict 0. 15 percent variance of anorexia and 0. 18 percent variance of bulimia.
    Conclusion
    As the results of current research indicates، psychological factors affect the eating disorders، therefore planning and holding educational workshops based on stress reduction and effective coping styles training in schools could increase the mental health of the students and decrease the psychological problems.
    Keywords: Eating Disorders, Perceived Stress, Coping Styles, Student
  • F. Farnia, S. Zeighamian, Kh Dehghani, H. Lotfi Pages 39-46
    Introduction
    Injection is a usual procedures in nursing which can cause pain and this pain can lead to anxiety، discomfort and reduce the trust of the patients for the nurse’s abilities. As promoting patient''s comfort is among the nursing duty، this study was designed to compare the effect of Emla cream and cold compress on reducing the Enoxaparin injection site.
    Materials And Methods
    This clinical trial with cross over planning study was performed on 53 inpatients at different wards of Yazd Shahid Sadughi Hospital with the order of administrating subcutaneous injection of 60mg Enoxaparine selected by convenient sampling method. EMLA cream، cold compress and control (routine intervention) were used for each case in three stages with 24 hours intervals. Site pain intensity was measured immediately after the injection by VAS and was analyzed using Fridman، Man Withney، Kruskal Wallis test by using the SPSS16 software.
    Results
    The mean of the severity of pain was 3/88±1/91without any interventions، 2/01±1/93 using Emla cream and 1/54±1/50 using of cold compress. There was a significant difference between the three methods (p<0/0001). Using Emla cream and cold compression reduced the pain of injection (p<0/05). But، there was not a significant differences between using these two methods on the reduction of pain. (p>0/05)
    Conclusion
    According to the results of this study although using these two methods can reduce the pain in Enoxaparin injection site، as to the level of availability and cost effectiveness cold compress is suggested.
    Keywords: Pain, Injection, Cold compress, Emla, Enoxaparin
  • N. Mirbagher Ajorpaz, Z. Sadat, M. Hoseinain Pages 47-55
    Introduction
    Considering the importance of Gastrointestinal Surgical Technology courses for Operating Room students، the teaching methods are important. The aim of this study was to determine the effects of lecture and Multimedia software on the learning of medical students in Gastrointestinal Surgical Technology course and also to assess students’ satisfaction from the Multimedia software method.
    Material And Methods
    In this quasi-experimental study، 60 Operating Room students of Kashan''s Nursing faculty who had selected Gastrointestinal Surgical Technology in the first and second term were divided into two groups as experimental and control. To assess their knowledge، students were given a pre-test. Then، the control group received instruction through lecture method and the experimental group received instruction through Multimedia Software method. Then، both groups took a post-test. Also، the attitude of the experimental group was assessed by a researcher-made Likert scale questionnaire. Data analysis was conducted using independent and paired t-test and Smirnov Kolmogorov through SPSS14.
    Results
    There was no statistically significant difference between the mean of pre-test and post-test of the lecture groups، (P=0. 081). But this difference was significantly meaningful in the expriemental group (P=0. 024). There was significant difference between two group after intervention (p=0. 013).
    Conclusion
    Multimedia software teaching method could be useful in teaching Gastrointestinal Surgical Technology of medical students by promoting learner''s internal motivation، increasing learning and satisfaction.
    Keywords: Lecture, Multi media software, Learning, Satisfaction, Surgery
  • H. Dehghani, F. Heidari, Z. Karimian Kakolaki, T. Salimi Pages 56-64
    Introduction

    Evidence-based nursing is the process in which the nurse can use the available research evidences، his/her clinical skills and patient preferences for appropriate clinical decision making. This study aimed to identify the knowledge، attitude and practice of intensive care nurses on evidence-based nursing in the teaching hospitals of Yazd University of Medical Sciences Hospitals.

    Materials And Methods

    In this descriptive study، with census sampling، all of the 120 nurses working in ICU and CCU departments were selected. Tool used to evaluate the knowledge، attitude and practice of nurses was a standard questionnaire which was translated to Farsi. Collected data were analyzed using the statistical software SPSS 18، T-Test، correlation coefficient، ANOVA and frequency distributions.

    Results

    The mean knowledge score was 22. 35 ± 4. 31 out of 38، the mean of attitude score was 23. 88 ± 1. 86 out of 29 and the mean of practice score was 28. 56 ± 3. 59 out of 37. The results about the knowledge، attitude and practice of nurses on evidence-based nursing indicated that the mean knowledge score had a significant relationship with gender (p=0. 001)، age (p=0. 009) and work experience (p=0. 004). The mean attitude score had a significant relationship with age (p=0. 001). The mean of practice score had a significant relationship with gender (p=0. 001)، age (p=0. 006) and with work experience (p=0. 004). Also، there was a significant relationship betwean the mean of knowledge score and mean practice scores (p=0. 001). Findings of this study showed that nurses have a positive attitude toward evidence-based nursing but most of them had moderate and low levels of knowledge and performance about it.

    Conclusions

    Based on the results of this study، the need to educate nurses about evidence-based practice in the form of practical and workshop training، provideing facilities for evidence based nursing، nurses'' participation in clinical research and establishing a view point of supporting research-based care seems necessary.

    Keywords: Evidence, based nursing, Knowledge, Attitude, Practice