فهرست مطالب

سلامت جامعه - سال هشتم شماره 3 (پاییز 1393)

مجله سلامت جامعه
سال هشتم شماره 3 (پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/11/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید داود نصرالله پور شیروانی، محمد اسماعیل مطلق، محمد شریعتی، پری جاجی سیدعزیزی، آذین نحوی جو صفحات 1-9
    مقدمه
    یکی از مشخصه های سازمان های موفق، رهبری پویا و اثربخش است که در بهبود و توسعه عملکرد فراتر از ریاست موجب انگیزش کارکنان، توسعه نوآوری و ارتقای کیفیت می شود. این مطالعه به منظور شناخت نقش های مدیریتی مدیران ارشد دانشگاه های علوم پزشکی کشور از ریاست تا رهبری انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    مطالعه به صورت مقطعی در سال 92- 1391 در ستاد 13 معاونت بهداشتی دانشگاه های علوم پزشکی کشور انجام گرفت و نمونه ها به صورت سهمیه ای و تصادفی منظم انتخاب شدند. در دانشگاه های منتخب، مدیران و کارشناسان به صورت سرشماری مورد پرسشگری قرار گرفتند. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته شامل متغیرهای فردی و سازمانی و سوالات کلیدی در زمینه دو طیف ریاستی و رهبری بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های اسپیرمن، کندالز، کروسکال والیس و من ویتنی در نرم افزار SPSS نسخه 18 در سطح معنی داری05/0 α < انجام گرفت.
    یافته ها
    از نظر 267 مدیر و کارشناس مورد بررسی، میانگین نقش ریاستی و نقش رهبری مدیران ارشد از 5 امتیاز به ترتیب 04/3 و 94/1 بود. بالاترین سطح ریاستی مدیران ارشد کار کردن در چارچوب بوروکراسی (0/1 ± 3/3)، کنترل امور سازمان به شکل جاری (2/1 ± 3/3) و تاکید بر حفظ ارتباطات عمودی (3/1 ± 3/3) قضاوت شده است. بین تیپ دانشگاهی، سمت شغلی و سطح برداشت مدیران و کارشناسان رابطه معنی دار وجود داشت (014/0= P)، (017/0= P).
    نتیجه گیری
    مطالعه نشان داد که مدیران ارشد حوزه معاونت بهداشتی بیشتر در طیف ریاستی ایفای نقش می نمایند. لذا برای توسعه نقش رهبری برگزاری دوره های آموزشی مدیریتی خصوصا آشنایی مدیران ارشد با مدل های تعالی سازمانی پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: مدیران ارشد، نقش ریاستی، نقش رهبری، دانشگاه علوم پزشکی
  • محبوبه قربانی، صدیقه اظهری، حبیب الله اسماعیلی، بهرامعلی قنبری هاشم آبادی صفحات 10-18
    مقدمه
    شخصیت انسان رفتارهای او را در عرصه زندگی شخصی و اجتماعی تحت تاثیر قرار می دهد و گاهی در اثر صفات ناسازگارانه، فرد را با مشکل جدی مواجه می کند. با توجه به اینکه میزان تاثیر عوامل محیطی و زیست شناختی در شکل گیری مشکلات یائسگی متفاوت است، مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط ویژگی های شخصیتی با سبک زندگی در زنان یائسه مراجعه کننده به درمانگاه های زنان مراکز آموزشی شهر مشهد به انجام رسید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 400 زن یائسه مراجعه کننده به درمانگاه های زنان مراکز آموزشی شهر مشهد در سال 1392 انجام شد. نمونه گیری به روش آسان و ابزار مطالعه شامل پرسشنامه سبک زندگی ارتقادهنده سلامت (52 سوال) و پرسشنامه نئو اف.اف.آی بود. داده ها پس از گردآوری با استفاده از آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون، من ویتنی، کروسکال- والیس و رگرسیون خطی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بیشترین میانگین نمره ابعاد ویژگی های شخصیتی مربوط به وجدان گرایی 3/3 ± 1/34 و کمترین آن مربوط به روان رنجور خویی 6/5 ± 6/21 بود. بیشترین میانگین نمره ابعاد رفتاری سبک زندگی مربوط به روابط بین فردی 5/3 ± 5/25 و کمترین نمره مربوط به فعالیت فیزیکی 5/4 ± 7/14 بود. بر اساس آزمون ضریب همبستگی پیرسون بین ابعاد ویژگی های شخصیتی با زیرگروه های سبک زندگی همبستگی معنی دار وجود داشت(05/0 > p).
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد که زنان در سنین یائسگی دچار تغییرات شخصیت می شوند که این تغییرات می تواند، کیفیت زندگی را کاهش دهد. در نتیجه، توجه به شخصیت، در نظر گرفتن تفاوت ها و تلاش در جهت بهبود مشکلات شخصیتی و روش زندگی می تواند باعث بهبود سبک زندگی و در نتیجه افزایش سلامتی در زنان یائسه شود.
    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، سبک زندگی، یائسگی
  • سیمین غلامرضایی، رضوان صدرمحمدی*، مسعود فضیلت پور، طاهره ا حمدزاده صفحات 19-26
    مقدمه

    بسیاری از بیماری های جسمی مانند بیماری قلبی و سرطان می تواند منشا روانی داشته و ناشی از ویژگی های شخصیتی افراد باشد. بیماری ها می توانند بر سلامت ذهن بیماران نیز تاثیر منفی بگذارند. لذا هدف از مطالعه حاضر تطبیق ویژگی های شخصیتی و سلامت ذهن در بیماران قلبی و سرطانی مراجعه کننده به مراکز درمانی شهر کرمان و رفسنجان در سال 1391 می باشد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی می باشد. جامعه آماری شامل کلیه بیماران قلبی و سرطانی مراجعه کننده به مراکز درمانی رفسنجان و کرمان بود که از میان آن ها 100 نفر به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و جهت مقایسه این بیماران 50 نفر از افراد غیر بیمار نیز با این افراد همتا شدند. به منظور جمع آوری داده ها از سه پرسشنامه ی خصوصیات دموگرافیک، شخصیتی پنج عاملی (NEO) و سلامت ذهن استفاده گردید و داده ها با استفاده از آزمون های توصیفی، تحلیل واریانس و رگرسیون خطی چند متغیره گام به گام مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج حاکی از تفاوت سلامت ذهن در میان بیماران قلبی، سرطانی و افراد سالم بود(05/0 > p). همچنین، نتایج تحلیل واریانس نشان داد، میان متغیرهای برون گرایی، موافق بودن، باوجدان بودن، گشودگی در بین بیماران قلبی-عروقی و افراد مبتلا به سرطان و افراد سالم تفاوت معنی داری وجود دارد(05/0 > p).

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش حاضر حاکی از اهمیت عوامل شخصیتی در بیماری قلبی- عروقی و سرطان می باشد، لذا در پیشگیری و درمان این بیماری ها اتخاذ رویکردی همه جانبه، با تاکید بر ابعاد روانی می تواند تاثیرگذار باشد.

    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، سلامت ذهن، بیماران قلبی، بیماران سرطانی
  • محمدرضا خدابخش، فریبا کیانی صفحات 27-36
    مقدمه
    نتایج تحقیقات نشان می دهند که هیجانات نامطلوب به طور خاص با رفتارهای خوردن آشفته رابطه دارند و زمانی که رفتار خوردن در پاسخ به هیجانات منفی صورت گیرد، احتمال بیشتری وجود دارد که فرد سلامتی اش را از دست دهد. هدف از پژوهش حاضر، تعیین نقش افسردگی و ناگویی خلقی در پیش بینی رفتارهای خوردن آشفته در میان دانشجویان دختر بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 464 نفر از دانشجویان دختر دانشگاه علامه طباطبائی که به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند، انجام گردید. شرکت کنندگان به پرسش نامه های علائم افسردگی، ن اگویی خلقی و مقیاس رفتارهای خوردن آشفته پاسخ دادند. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین علائم افسردگی، ناگویی خلقی و رفتارهای خوردن آشفته همبستگی درونی معنی داری وجود دارد (01/0 p<). همچنین، نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد که متغیرهای علائم افسردگی و ناگویی خلقی به ترتیب 23% و 22% از واریانس رفتارهای خوردن آشفته را به طور معنی داری پیش بینی می کنند(01/0 p<).
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر حاکی از اهمیت علائم افسردگی و ناگویی خلقی در پیش بینی رفتارهای خوردن آشفته می باشد و این عوامل می توانند میزان بالایی از تغییرپذیری این علائم را تبیین نمایند.
    کلیدواژگان: علائم افسردگی، ناگویی خلقی، رفتارهای خوردن آشفته، دانشجویان دختر
  • ماندانا جعفری، ناصر زنگی آبادی، محمد شعبانی صفحات 37-44
    مقدمه
    دیابت شیرین شایع ترین علت درگیری اعصاب محیطی می باشد. نشان داده شده که می کند. هدف این مطالعه بررسی اثرداروی IMOD در درمان درد نوروپاتیک در موش های صحرایی نر دیابتی شده با استرپتوزوتوسین بوده است.
    مواد وروش ها
    در این مطالعه تجربی 32موش صحرایی نر به چهار گروه: کنترل، شم(sham)، دیابتی دریافت کننده IMOD و حلال تقسیم شدند. القای دیابت با تزریق داخل صفاقی 45میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن استرپتوزوتوسین حل شده در بافر سیترات 1/0 مولار انجام شد. پس از تایید دیابتی شدن موش ها، موش های گروه دیابتی به مدت 2 هفته داروی IMOD (40 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن، داخل صفاقی) و حلال دریافت کردند. در انتهای هفته هشتم موش های کنترل و تیمار شده تحت بررسی آزمون های Hot Plate و Tail Flick قرار گرفتند. جهت آنالیز داده ها از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه استفاده گردید.
    یافته ها
    در انتهای هفته هشتم زمان پاسخ به درد حرارتی در گروه حلال و شم نسبت به گروه کنترل کاهش یافت. داروی IMOD باعث افزایش زمان پاسخ به درد حرارتی نسبت به گروه حلال و شم در آزمون Hot Plate شد. (01/0 p<) ولی در آزمون Tail Flick تفاوت معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان داد که مصرف داروی IMOD به عنوان یک آنتی اکسیدان قادر به کاهش درد نوروپاتیک در حیوانات مبتلا به دیابت است. با توجه به اینکه مبتلایان به نوروپاتی دیابتی از درد ناشی از آن رنج می برند امید است که استفاده از داروی IMOD بتواند در کاهش درد ناشی از نوروپاتی دیابتی موثر باشد.
    کلیدواژگان: آیمود، نوروپاتی دیابتی، درد حرارتی، موش صحرایی نر
  • محمدعلی مروتی شریف آباد، زهره کریمیان کاکلکی، مهشید بکایی، بهناز انجذاب، سکینه گرایلو، بهاره متقی صفحات 45-53
    مقدمه
    سندرم قبل از قاعدگی شامل علایم جسمی، روانی و عاطفی است که در اواخر فاز پیش از قاعدگی رخ می دهد و چند روز پس از شروع خونریزی برطرف می شود. هدف از مطالعه حاضر بررسی فراوانی علایم و نشانه های سندرم قبل از قاعدگی در زنان متاهل شهر یزد است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی و به روش مقطعی روی 240 زن متاهل مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهر یزد صورت گرفت. ابزار مورد استفاده پرسشنامه سنجش علایم قبل از قاعدگی و اطلاعات دموگرافیک بود. افراد مورد بررسی، زنان متاهل غیر باردار کمتر از 45سال بودند که طول مدت ازدواجشان حداقل 6 ماه و حداکثر 5 سال باشد و معیار خروج عدم ابتلا به تظاهرات سندرم قبل از قاعدگی بود. در این تحقیق آزمون های آماری تی و آنوا مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    فراوانی سندرم قبل از قاعدگی متوسط یا شدید 3/91% و فراوانی اختلال ملال قبل از قاعدگی7/8% بود. با در نظر گرفتن شدت علایم، شایعترین تظاهرات «علایم جسمانی» با 9/22%، «عصبانیت و زود رنجی» با 7/21%، «خستگی و کمبود انرژی» 2/19%، «گریه کردن و افزایش حساسیت در مقابل پاسخ منفی» 8/13%، «پرخوابی» 8/10%، «اضطراب و تنش» 4/10% و بقیه علایم با فراوانی زیر 10% بودند. تاثیر علایم بر زندگی در ارتباط با خانواده با فراوانی 1/12% بیشترین شدت را در بخش تاثیر علایم داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج علایم و نشانه های قبل از قاعدگی شیوع گسترده ای دارد و تاثیر علایم در زندگی و روابط اجتماعی غیر قابل انکار است. بنابراین با توجه به تفاوت های فرهنگی، جغرافیایی و اقلیمی و تاثیر آن بر نشانه های این سندرم لازم است برای بررسی های بیشتر در زمینه شناخت این علایم و آموزش های برنامه ریزی شده در این خصوص اقداماتی صورت گیرد.
    کلیدواژگان: سندرم قبل از قاعدگی، اختلال ملال قبل از قاعدگی، یزد
  • عبدالباسط محمودپور*، محمدعلی یزدان پناه، محمدحسن آسایش، سمانه قهرمانی، سلیمان احمدبوکانی صفحات 54-63
    مقدمه

    با توجه به در نظر گرفتن حساسیت کار پرستاران، تنش ها و فرسودگی شغلی، مسئله سلامت و بهزیستی روان شناختی این افراد حائز اهمیت بنیادی است. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش تحلیل ارتباط محاوره ای بر میزان عزت نفس، بهزیستی روان شناختی و هوش هیجانی پرستاران انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه نیمه تجربی از طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل استفاده گردید. جامعه آماری پژوهش مشتمل بر پرستاران شاغل در بیمارستان علوم پزشکی تهران در نیمه دوم سال 1392 بوده. است. به منظور اجرای این طرح یک بیمارستان به طور تصادفی انتخاب شد و 30 نفر از پرستاران نیز به طور تصادفی انتخاب گردیده و در دو گروه گواه و آزمایش قرار داده شدند. گروه آزمایش تحت آموزش هشت جلسه ای تحلیل ارتباط محاوره ای قرار گرفت. ابزار پژوهش شامل مقیاس هوش هیجانی برادبری و گریوز، مقیاس عزت نفس روزنبرگ و بهزیستی روان شناختی ریف بود. داده ها با روش تحلیل کوواریانس تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج تحقیق نشان داد که بین میانگین های تعدیل شده نمرات گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل در پس آزمون در متغیرهای هوش هیجانی (05/0 F=4/97، p<)، عزت نفس (01/0 > p، 35/10 F=) و بهزیستی روان شناختی (01/0 > p 44/10 F=) تفاوت معنی داری مشاهده می شود.

    نتیجه گیری

    با توجه به این تاثیر به مسئولین بیمارستان و نهادهای مرتبط توصیه می شود آموزش نظریه تحلیل ارتباط را به عنوان الگویی در کاهش تنش و فرسودگی شغلی کارکنان مدنظر قرار دهند.

    کلیدواژگان: تحلیل ارتباط محاوره ای، عزت نفس، بهزیستی روان شناختی، هوش هیجانی
  • محمدرضا سلیمانی، مجید کاظمی، رضا وزیری نژاد، حمید استاد ابراهیمی، نادیا ایوبی پور صفحات 64-72
    مقدمه
    ترخیص با رضایت شخصی، ترک کردن بیمارستان قبل از موعود علی رغم توصیه های پزشکی برای ماندن و ادامه درمان یکی از مشکلاتی است که سیستم های بهداشتی درگیر آن هستند. این مشکل می تواند خطرات بالقوه ای برای حیات بیمار داشته باشد و باعث بستری مجدد شود. این مطالعه به منظور تعیین و میزان و علل ترخیص بیماران با رضایت شخصی در بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان طراحی شده است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش توصیفی در سال 1391 به صورت سرشماری بر روی 7308 از بیماران بستری در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان انجام شده و داده ها با استفاده از چک لیست محقق ساخته و از طریق سیستم ثبت اطلاعات بیماران گردآوری گردید و با استفاده از آزمون های t، مجذورکای و آنالیز واریانس تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میزان ترخیص با رضایت شخصی در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان 24/11 % بود که 3658 نفر (1/50 %) مذکر و 2/62 % افراد متاهل بودند. میانگین سنی افراد 2/2 ± 43/33 سال بود و میانگین سنی بین دو جنس در مراکز درمانی تفاوتی نداشت. بیشترین دلیل، اعتیاد (43 %) و سپس احساس بهبودی (7/32 %) بود. 9/88 افراد کمتر از 24 ساعت بستری بودند. بخش اورژانس بیشترین ترخیص با رضایت شخصی را داشت.
    نتیجه گیری
    میزان ترخیص با رضایت شخصی نسبت به شهرها و سایر کشورها بیشتر است و بیشترین علت مشکلات مربوط به بیمار بود. دادن اگاهی به بیماران در مورد روند درمان می تواند گامی در جهت کاهش ترخیص با رضایت شخصی به خصوص در بیماران قلبی و مسمومیت باشد.
    کلیدواژگان: ترخیص با رضایت شخصی، بیمار، بیمارستان، رفسنجان
|
  • Sd Nasrollapour Shirvani, Me Motlagh, M. Shariati, P. Haji Seiyedazizi, A. Nahvijou Pages 1-9
    Introduction
    One of the characteristics of successful organizations is a dynamic and effective leadership which can provoke staff، the development of innovation and quality in improving and developing further than presidential role. This study aims to identify the roles of senior managers in medical universities in Iran، from presidential to middle leadership and from the view of managers and experts.
    Materials And Methods
    This cross sectional study was conducted in 2012-2013 in deputy vice-Chancellery for Health in Medical Universities. Samples were selected randomly and quota. In the selected universities Managers and experts were interviewed in the census. The data collection tool was the questionnaire included individual and organizational variables and key questions about management and leadership. Data analysis was performed using Tests Spearma، Kendall، Mann–Whitney and Kruskal–Wallis in SPSS version 18. 0 through related statistical tests at a significant level of α <0. 05.
    Results
    Of the 267 executives and experts in this study، mean presidential and leadership role was 3. 04 and 1. 94، from 5 scores. Highest level of Presidential role for senior managers was identified for working within the bureaucracy، control of the organizational affairs in current form، and an emphasis on maintaining vertical communication. There was a significant relationship between type university، side of job and the level of perception of managers and experts (P=0. 014)، (P=0. 017).
    Conclusion
    The study showed that the health department senior managers can play more roles in the Presidential Range. Therefore، it is recommended to arrange management training courses، especially to familiarize senior managers with the business excellence models.
    Keywords: Senior management, Presidential role, Leadership role, Medical University
  • M. Ghorbani, S. Azhari, H. Esmaeily, B. Ghanbari Hashemabadi Pages 10-18
    Introduction
    The human character affects his behavior in personal and social life and sometimes as a result of maladaptive traits، a person faces serious problems. Considering the effects of environmental and biological factors in the formation of different menopausal problems، this study aimed to determine the characteristics associated with lifestyle in postmenopausal women in the Women''s Clinic of training centers in Mashhad.
    Material And Methods
    This Correlational study was conducted on 400 postmenopausal women referring to training maternity centers of Mashhad from September 2012 until December 2012. Participants were selected through simple sampling method and all of them completed NEO- F FI questionnaire and the health-promoting lifestyle questionnaire (52 questions) The data were analyzed by Pearson correlation، Man- Whitney، Kruskal-Wallis coefficient and linear regression statistical tests.
    Results
    The highest score of personality characteristics and lifestyle were related to conscientiousness (34. 1± 3. 3) and Interpersonal relationships (25. 5±3. 5) and the lowest scores were associated wite neuroticism (21. 6± 5. 6) and physical activity، (14. 7± 4. 5)، with the values of، respectively. The aspects of personality characteristics، had a significant correlation with dimensions lifestyle (P<0. 05).
    Conclusions
    The results showed that women during menopause experience personality changes; and these changes can reduce their quality of life. As a result، efforts to improve of personality problems and change of lifestyle. Can improve the lifestyle and thus increase the health of postmenopausal women.
    Keywords: personality characteristics, lifestyle, Menopause
  • S. Gholamrezaei, R. Sadrmohammadi, M. Fazilatpour, T. Ahmadzade Pages 19-26
    Introduction

    Many physical diseases could be the result of mental problems and are associated with personality traits. Diseases could also affect the well-being of patients. The aim of this study was comparison of personality characteristics and subjective well-being of catdio vascular and cancer patients referring to the treatment centers in Rafsanjan and Kerman in 2011.

    Material And Methods

    This Cross-sectional study. was conducted on the patients referring to the cardiac and cancer treatment centers in Rafsanjan and Kerman. Among them 100 were randomly selected as sample and the five-factor personality and subjective well-being questionnaire were completed. Furthermore، these patients were compared to 50 subjects with matched Grouping. Data were analyzed using Variance and stepwise multiple linear regression. Data were entered into SPSS 19 software and were analyzed by using stepwise multiple linear regression.

    Results

    The results showed that subjective well-being among the people with heart disease، cancer and healthy controls was significantly different (P<0/05). There were significant differences in extroversion، consent، conscientiousness، openness and personality characteristics between cardiovascular disease and cancer patients and the healthy subjects (P<0/05).

    Conclusion

    Based on the importance of personality factors in heart and cancer disease and prevention and treatment of these diseases، adopting a holistic approach، with emphasis on the psychological aspects can be useful.

    Keywords: Personality characteristics, Subjective well, being, Heart disease, Cancer
  • M. Khodabakhsh, F. Kiani Pages 27-36
    Introduction
    The previous Research has shown that undesirable emotions are related to disordered eating behaviors and when eating is in response to negative emotions، it is more likely to affect a person''s health. The aim of this study was to investigate the role of depression symptoms and alexithymia in predicting disordered eating behaviors among female College students.
    Material And Methods
    This cross-sectional study was conducted on 464 female students of Allameh Tabataba’i University which were selected by multiple cluster sampling، was conducted. Participants responded to the questionnaires of depression symptoms، Toronto Alexithymia Scale and The eating attitudes test. Data were analyzed using Pearson correlation coefficient and stepwise regression.
    Results
    Results showed that there was a significant internal correlation among depression symptoms، alexithymia and disordered eating behavior (p<0. 01). Also، stepwise regression analysis indicated that depression symptoms and alexithymia significantly predicted 23% and 22% of the variance of disordered eating behaviors respectively (p<0. 01).
    Conclusion
    The results suggest the importance of depression symptoms and alexithymia in predicting the disordered eating behaviors and these factors can explain the high degree of variability of these symptoms.
    Keywords: Depression symptoms, Alexithymia, Disordered eating behaviors, Girl Students
  • M. Jafari, N. Zangiabadi, M. Shaabani Pages 37-44
    Introduction
    Diabetes mellitus is the most common cause of peripheral nerve involvement. It has been shown that oxidative stress plays an important role in the development of neurological and behavioral disorders. The purpose of the present study was to evaluate the effect of IMOD on treatment neuropathic pain in streptozotocin-induced diabetic rats.
    Material And Methods
    Thirty two male rats were divided into four groups including control، sham، diabetic recipient IMOD and solvents. Diabetes was induced by intraperitoneal injection of Streptozotocin (45mg/kg) dissolved in 0. 1 M citrate buffer. Thereafter، the diabetic rats were given Imod (40 mg dose in milliliters) orally for two weeks followed by performing Tail flick and Hot plate tests. one-way anova was used to evaluate and analysis of the data.
    Result
    In Hotplate and Tail Flick tests، solvent and sham groups showed significant decrease in the time of thermal pain response compared to the control group. In the Imod-treated group the response time of Hotplate was increased compared to sham and solvent groups (P<0. 01) But، there was no significant impact on the Tail Flick Test.
    Conclusion
    The findings indicated that IMOD as an antioxidant agent caused a significant reduction in the neuropathic hyperalgesia in rats with diabetes mellitus. Given that patients with diabetic neuropathy suffer from pain it is hoped that the IMOD could be effective in reducing the pain associated with diabetic neuropathy.
    Keywords: IMOD, Diabetic Neuropathy, Hyperalgesia, Male rat
  • Ma Morowati Sharifabad, Z. Karimian Kakolaki, M. Bokaie, B. Enjezab, S. Gerayllo, B. Motaghi Pages 45-53
    Introduction
    Premenstrual Syndrome (PMS) includes physical، psychological and emotional symptoms that occur during the last days of premenstrual cycle and subside with the start of menstruation or during the first days of bleeding. The aim of this study was to evaluate the frequency of clinical manifestations of premenstrual syndrome in young married women in Yazd.
    Material And Methods
    This descriptive -cross-sectional study was carried out on 240 young married women reterring to Yazd Health Care Centers. Data collection tools to measure the PMS، was Premenstrual Symptoms Screening Tool and demographic information. The Criteria for entraning the study was non-pregnant married women less than 45 years who had been married for at least 6 months and maximum 5 years. T -tests and ANOVA were used to analyze the data.
    Results
    Results showed that the frequency of moderate or severe PMS was 91. 3% and the frequency of premenstrual dysphoric disorder was 8. 7%. Considering the severity of the symptoms، the most common indications included. «Physical symptoms» with 22. 9%، «nervous irritability» with 21. 7%،، tiredness and lack of energy (19. 2%)، crying and increased sensitivity to negative reaction (13. 8%)، oversleeping (10. 8%) and، anxiety and tension (10. 4%). The Other common symptoms were below 10%. The im pact of symptoms in the family members with the frequency of 12. 1% was the most intensive symptom of all.
    Conclusion
    According to the results، the large outbreak of premenstrual symptoms and the impact of signs on life and social relationships is undeniable. Thus، there is a need for more studies to be done on understanding the symptoms and implementing training stssions.
    Keywords: PMS, PMDD, Women
  • A. Mahmoudpour, Ma Yazdanpanah, Mh Asayesh, S. Ghahramani, S. Ahmadbokani Pages 54-63
    Introduction

    considering the nurses’ job sensitivity، tensions and work burnout، psychological health and wellbeing among these people is of the utmost importance. The aim of this study was to investigate the effectiveness of transactional analysis training on self-esteem، emotional intelligence and mental well-being of the nurses at Milad hospital.

    Materials And Methods

    In this semi- emperical study we used pretest-posttest plan with controlled group. The population included the nurses working at the Medical Sciences hospitals of Tehran، in the second half of 2013. For the execution of this a hospital was chosen randomly، and at that hospital 30 nurses were randomly chosen and placed in 2 groups (controlled and experimental). The experimental group participated in eight 90-minute sessions of interactive analysis training، while the control group received no intervention. Tools for the study included: Brad berry & Greaves'' Emotional Intelligence SES scale and Psychological well-being scale. Obtained data were analyzied using Covariance analysis.

    Results

    The results indicated that the modified averages of the experimental group compared to the control groups posttest scores on emotional intelligence variables (F = 4/97، P <0/05)، self-esteem (F = 10/35، p <0/01) and psychological well-being (F = 10/44، p > 0/01) was a significantly different.

    Conclusion

    Based on the positive effects of Berne theory training for the nurses، we recommmand that hospital administrations use this training to reduse tension and work burnout among the hospital employees.

    Keywords: Transactional analysis, Self, esteem, Emotional Intelligence, Psychological well, being
  • Mr Soleimani, M. Kazemi, R. Vazirinejad, H. Ostadebrahimi, N. Auobipour Pages 64-72
    Introduction
    Discharge against medical advice or leaving the hospital before the due data، is a problem in the health systems. Patients who leave hospital against medical advice may be at risk of adverse health outcomes and readmission. In this study we examined reasons of discharge against medical advice (DAMA) in the teaching hospitals of Rafsanjan University of Medical Sciences in one years.
    Material And Methods
    This study is a descriptive –analytic study. The study sample consisted of all 7308 patient who were released upon their own desire. A check list was used to gather data and SPSS software and descriptive statistical methods were used for data analysis.
    Result
    DAMA rate was 11/24 percent in which 3658 (50/1%) patients were male and 62/2 % were married. The mean age of the patients was 33/43 ± 2/2. There was no difference in the mean age in the genders at the hospitals. The most common reason was addiction (43%) and then improvement in the disease (32/7 %). 88/9% patients were admitted for less than 24 hours. The emergency ward had the highest DAMA.
    Conclusion
    In this study the DAMA rate was considered to be high and the most common reasons included patient''s problems. Informing the patients about the treatment process can be a step towards reducing DAMA، particularly in the heart disease and poisoning patients.
    Keywords: discharge against medical advice (DAMA), patient, hospital, Rafsanjan