فهرست مطالب

سلامت جامعه - سال نهم شماره 1 (بهار 1394)

مجله سلامت جامعه
سال نهم شماره 1 (بهار 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/02/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عبدالباسط محمودپور، مریم ولدخانی، نسرین اوضاعی، محمدحسن آسایش صفحات 1-9
    مقدمه
    امروزه بیش از پیش، شاهد افزایش سطح تحصیلات و اشتغال بانوان می باشیم. مادرانی که نقش اولیه و مهمی را در تربیت و شکل گیری شخصیت فرزندان خود ایفا می نمایند. هدف از این پژوهش، بررسی رابطه سطح تحصیلات و اشتغال مادر با خودکارآمدی دانش آموزان پایه ششم شهر تهران بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی جامعه پژوهش، کلیه دانش آموزان پایه ششم مدارس دولتی واقع در نیمه جنوبی شهر تهران بودند. نمونه گیری بر روی440 دانش آموز، به روش تصادفی خوشه ایانجام شد. با استفاده از پرسشنامه خودکارآمدی شرر و همکاران، اطلاعات جمع آوری گردید. اطلاعات با استفاده از آزمون آماری تحلیل واریانس دو راهه، تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    سطح تحصیلات مادر بر خودکارآمدی فرزند، تاثیر داشته و تفاوت معنی داری در خودکارآمدی دانش آموزان دارای مادران با سطح تحصیلات متفاوت، وجود دارد (05/0> p). اما شاغل یا خانه دار بودن مادر، عامل تعیین کننده ای در خود کارآمدی به شمار نمی رود.
    نتیجه گیری
    عدم تاثیر شاغل یا خانه دار بودن مادر بر خودکارآمدی می تواند مربوط به عوامل مرتبط دیگری نظیر: وضعیت اقتصادی خانواده و درآمد شغلی، نوع شغل، میزان ساعات کاری، سختی شغل، علاقه و تمایل به آن شغل، سمت و درجه شغلی بستگی دارد. شایسته است برای افزایش آگاهی والدین از روش های تربیتی موثر بر خودکارآمدی، کوشش بعمل آید.
    کلیدواژگان: اشتغال مادر، تحصیلات مادر، خودکارآمدی، دانش آموزان
  • نسیم نعیمی، کبری زارع، اشرف صالحی صفحات 10-18
    مقدمه
    دلایل مختلفی برای انتخاب عمل سزارین وجود دارد که شایع ترین آن ترس از انجام زایمان طبیعی است. در این تحقیق نگرش به ترس و ارتباط آن با سطح آگاهی در271 نفر از زنان باردار مراجعه کننده به بیمارستان تامین اجتماعی شهر زاهدان در سال 1393بررسی شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، جامعه آماری، زنان باردار مراجعه کننده به بیمارستان تامین اجتماعی زاهدان در ماه های مختلف بارداری (جهت مراقبت) بودند، که 271 نفر، طی 4 ماه در سال 1393 از طریق ابزار گردآوری داده ها کهپرسشنامه ای، محقق ساخته و ساختارمند شامل4 بخش ویژگی های دموگرافیک، سوابق بارداری، سوالات آگاهی سنجی و نگرش نسبت به انواع ترس از زایمان طبیعی بود، را توسط پرسشگر تکمیل نمودند. تحلیل آماری داده ها با استفاده از نرم افزار آماریSPSS نسخه 17 از طریق آزمون های مجذور کای، اسپیرمن و آنوا انجام شد.
    یافته ها
    آگاهی به سزارین، به ترتیب در 64 نفر (6/23%) خوب، 81 نفر (9/29%)، متوسط و 126 نفر (5/46%) ضعیف و دیدگاه زنان درباره ترس زایمان طبیعی به صورت سه نگرش منفی 19 نفر (7%)، خنثی 277 نفر (1/80%) و 35 نفر (9/12%) مثبت بود. بر اساس آزمون های آماری رابطه معنی دار و مستقیمی بین سطح آگاهی و نگرش به ترس وجود داشت (000/0 =p) (0193/=r). ترس از درد زایمان در بین 76 نفر (28%) بیشترین و ترس از برخورد نامناسب پرسنل در60 نفر (02/24%) کمترین اهمیت را داشت. بین شغل، میزان تحصیلات، سابقه بارداری و مشاوره قبل از بارداری با ترس ارتباط معنی دار وجود داشت(05/0>p).
    نتیجه گیری
    با توجه به ارتباط معنی دار، سطح آگاهی درباره روش سزارین با نگرش نسبت به ترس از زایمان طبیعی، می توان با آموزش های صحیح زنان باردار، سطح آگاهی درباره روش های ختم بارداری را افزایش داد. همچنین باید با ایجاد نگرش صحیح درباره زایمان طبیعی از طریق، زایمان بدون درد، یا روش های دیگر در ارجحیت روش زایمان طبیعی و ترویج آن کوشید.
    کلیدواژگان: سطح آگاهی، نگرش، ترس از زایمان طبیعی، زاهدان
  • توحید بابازاده، محمدحسین تقدیسی، یوسف شری زاده، حسن محمودی، الهه عزتی، حامد رضاخانی مقدم، مرتضی بنای جدی صفحات 19-27
    مقدمه
    رانندگی یکی از مشاغل مهم و پر استرس در جامعه است و توجه به وضعیت سلامتی رانندگان ضروری می باشد. هدف این مطالعه بررسی کیفیت زندگی مرتبط با سلامت و عوامل موثر بر آن در رانندگان اتوبوس های بین شهری پایانه مسافربری غرب تهران بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی- توصیفی 422 نفر از رانندگان شاغل در پایانه مسافربری غرب تهران به صورت تصادفی منظم انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت WHOQOL-BREF)) استفاده شد. جهت آنالیز اطلاعات از آزمون های آماری تی مستقل و آنالیز واریانس یک طرفه استفاده شد.
    یافته ها
    میزان پاسخ دهی، 6/98 درصد بود. براساس نتایج آزمون تی مستقل بین وضعیت بیماری با هیچ یک از ابعاد چهارگانه کیفیت زندگی (سلامت جسمانی، سلامت روانی، روابط اجتماعی و سلامت محیط) رابطه آماری معنی داری مشاهده نگردید، اما بین وضعیت مسکن با تمام ابعاد کیفیت زندگی به غیر از بعد روابط اجتماعی رابطه آماری معنی داری مشاهده شد (05/0p<). مطابق با نتایج آزمون آنالیز واریانس یک طرفه، بین سطح تحصیلات و سابقه کار با بعد روابط اجتماعی رابطه آماری معنی داری مشاهده گردید (05/0p<).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که کیفیت زندگی رانندگان در بعد روابط اجتماعی آسیب پذیرتر از سایر ابعاد است. علاوه بر آن سطح تحصیلات، سابقه کار و وضعیت مسکن می تواند برکیفیت زندگی آنان تاثیرگذار باشد، لذا برنامه ریزی و اجرای مداخلات منظم جهت بهبود کیفیت زندگی در رانندگان ضروری است.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، رانندگان، اتوبوس های بین شهری
  • محمدرضا میرزایی، مهدی محمودی، محمدرضا حاجی زاده، فهمیده بگرضایی، رضا بهرام آبادی صفحات 28-36
    مقدمه
    OCT4یکی از ژن های مهم و تاثیرگذار بر مکانیسم خود بازآفرینی سلول (cell renewal) و هسته مرکزی مجموعه پروتئینی است که به عنوان عامل بنیادی بودن (Stemness) عمل می کنند. این ژن واریانت های متعددی از پروتئین OCT4 را کد می کند که مشهورترین آن هاOCT4B1 است. این واریانت به میزان بالایی در رده های سلول سرطانی و نیز بافت های سرطانی بیان می شود.. آپوپتوزیس توسط خانواده های مختلف ژنی کنترل و انجام می شود و یکی از این گروه های ژنی خانواده TRAF (TNF receptor-associated factor) است که شامل سه ژن (TRAF1، TRAF2 وTRAF3) می باشد. اطلاعاتی در مورد تاثیر واریانت OCT4B1 بر بیان ژن های خانواده TRAF، در دست نیست، بنابراین هدف این مطالعه بررسی تاثیر مهار واریانت OCT4B1 بر بیان سه ژن خانواده TRAF می باشد.
    مواد و روش ها
    رده های سلول سرطانی AGS (آدنوکارسینوم معده)،5637 (تومور مثانه) و U87MG (تومور مغز) در دو گروه تست و کنترل و با شرایط یکسان کشت و پس از رسیدن به تراکم سلولی موردنظر با استفاده از siRNA اختصاصی OCT4B1 (گروه تست) و scramble siRNA (گروه کنترل) مورد ترانسفکشن قرار گرفتند. پس از 48 ساعت RNA سلولی تخلیص و cDNA مربوطه سنتز گردید و با روش PCR Array، بیان ژن های موردنظر (خانوادهTRAF)، در هر رده سلولی و گروه های دوگانه تست و کنترل تعیین و بیان هر ژن با استفاده از نرم افزار اختصاصی شرکت SA Biosciences (RT) RTمحاسبه گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد تغییرات بیان ژنی در سه رده سلول سرطانی موردمطالعه تقریبا مشابه است و بیان هر سه ژن موردمطالعه، به دنبال مهار OCT4B1، کاهش معنی داری را نشان می دهد.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج به دست آمده، مهار OCT4B1 باعث مهار بیان ژن های خانواده TRAF و القاء آپوپتوزیس در رده های سلول سرطانی می شود. بنابراین تاثیر مهار OCT4B1 بر فرایند آپوپتوزیس می تواند در مطالعات آتی شناخت مکانیسم ایجاد و درمان سرطان مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: OCT4B1، خانواده ژنی TRAF، رده های سلول سرطانی
  • عباس عباس زاده، علیرضا عبدی صفحات 37-47
    مقدمه
    پرستاران گروه اصلی ارائه دهنده خدمات درمانی محسوب می شوند و کارآمدی نظام سلامت به فعالیت آنها بستگی دارد. با توجه به کمبود نیروی پرستاری به عنوان یک چالش جهانی، این پژوهش با هدف بررسی مفهوم کمبود پرستار، دلایل این مشکل؛ پیامدها و راهکارهای رفع آن انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت مروری و با استفاده از منابع علمی در پایگاه داده های PubMed، Science Direct، SID، Google scholar و گزارش سازمان های معتبر علمی از سال 2000 تا 2014 انجام گرفته است.
    یافته ها
    مفهوم کمبود پرستار برحسب حیطه کار و منطقه جغرافیایی فعالیت، به تعادل عرضه و تقاضای نیرو در آن جامعه بستگی دارد. مهمترین دلایل کمبود پرستار، تغییر مشخصات دموگرافیگ در جمعیت هدف، پیدایش بیماری های جدید و نوظهور، مهاجرت و نبود سیاست های دقیق جذب و ابقای پرستاران ذکر شد. پیامد های کمبود نیروی پرستاری شامل افزایش حجم کار پرستاران، نارضایتی شغلی، افزایش خطای حرفه ای، ترک محل کار و مرگ ومیر بیماران بودند. اقداماتی مانند افزایش جذب دانشجو، تغییر سیاست های استخدام، تمرکززدایی از مراکز درمانی و افزایش حقوق و مزایای پرستاران به عنوان راهکارهای مقابله با کمبود پرستار بیان شده است.
    نتیجه گیری
    براساس یافته های این مطالعه، کفایت نیروی پرستاری در مراکز بهداشتی و درمانی ارتباط مستقیمی با رضایت بیماران، و کاهش عوارض و مرگ و میر آنها دارد، لذا با شناسایی عوامل کمبود پرستار در یک جامعه و تدوین سیاست های جامع برای جذب و ابقای این نیروها، گام مهمی در راستای تقویت نظام سلامت برداشته می شود.
    کلیدواژگان: پرستاری، سلامت، مراقبت پرستاری
  • تورج هاشمی، منصور بیرامی، علی اکبر طاهر اقدم، مجید محمود علیلو، بهزاد نیکزاد صفحات 48-57
    مقدمه
    الکتروآنسفالوگرافی ثبت فعالیت الکتریکی مغز است و مطالعات نشان داده اند فعالیت الکتریکی مغز می تواند در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس (MULTIPLE SCLEROSIS) و عادی متفاوت باشد. بیماری مولتیپل اسکلروزیس بیماری سنین جوانی است و بیشتر در سنین بین 20 تا 40 سالگی تشخیص داده می شود. مطالعه حاضر به منظور مقایسه امواج الکتروآنسفالوگرافی در بیماران مبتلا به بیماری مولتیپل اسکلروزیس و افراد سالم انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی در سال 1393 در تبریز انجام شد. امواج الکتروآنسفالوگرافی از 30 بیمار مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس و 30 نفر از افراد سالم همتایان عادی آنها جمع آوری گردید. افراد سالم از همراهان بیماران بودند که از نظر سن، جنس و تحصیلات همتا شدند. نتایج با استفاده از دستگاه الکتروآنسفالوگرافی ثبت شده، و بعد از کمی کردن داده ها با استفاده از تحلیل واریانس تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین دو گروه در امواج دلتا، تتا و بتا در ناحیه لوب پیشانی، موج بتا در ناحیه مرکزی و موج بتا در ناحیه پس سری تفاوت معنی داری وجود داشت (05/0p<).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها پیشنهاد می شود در مراکز درمانی و انجمن های M.S به تقویت و توانبخشی عملکرد شناختی بیماران M.S پرداخته شود.
    کلیدواژگان: الکتروآنسفالوگرافی، مولتیپل اسکلروزیس، عملکرد شناختی
  • هومن شهسواری، پگاه مطوری پور، زهرا زارع صفحات 58-67
    مقدمه
    معیار کیفیت زندگی به عنوان شاخصی جهت اثربخشی درمان و مراقبت ها از سوی تیم درمان مورد استفاده قرار می گیرد، شناخت عوامل فردی مرتبط با کیفیت زندگی لازمه ارتقاء مراقبت منحصر به فرد برای بیماران مبتلا به سرطان سینه می باشد. این پژوهش با هدف تعیین سطح کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به سرطان پستان و ارتباط آن با فاکتورهای فردی انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه، یک مطالعه توصیفی تحلیلی بر روی150زن مبتلا به سرطان سینه تحت شیمی درمانی می باشد. داده ها از طریق پرسشنامه دو بخشی(مشتمل بر بخش فاکتورهای فردی و بخش کیفیت زندگی در 4 بعد جسمانی، روانی، اجتماعی و معنوی) که روایی و پایایی (با آلفا کرونباخ 8/0) آن مورد تائید قرار گرفته بود، جمع آوری گردید، تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های ارتباط سنجی (اسپیرمن و پیرسون)، مجذور کای و Anova انجام گرفت.
    یافته ها
    میانگین نمره کلی کیفیت زندگی 85/44 ±239 06/239(85/44 SD=) که در سطح متوسط می باشد. بالاترین سطح کیفیت زندگی در بعد روانی61/103 و پایین ترین آن مربوط به بعد اجتماعی 46/36 است بعد جسمانی، روانی و اجتماعی کیفیت زندگی با سن و سن هنگام تشخیص و بعد معنوی یا تگرش به خود معنوی و وجود بیماری زمینه ای ارتباط معناداری داشت(p<0.05).
    نتیجه گیری
    وجود ارتباط بین برخی فاکتورهای فردی و ابعاد مختلف کیفیت زندگی در نمونه های این مطالعه نشان می دهد که در ارائه مراقبت منحصر به فرد در بیماران مبتلا به سرطان سینه، نمره کلی کیفیت زندگی نباید به جای توجه به ابعاد مختلف آن ملاک قضاوت در مورد چگونگی ارائه خدمات باشد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، سرطان پستان، شیمی درمانی
  • پروین عابدی، مریم جرفی، پوراندخت افشاری صفحات 68-74
    مقدمه
    با توجه به تاثیر سلامت زنان بر سلامت خانواده و جامعه این مطالعه با هدف بررسی سبک زندگی ارتقا دهنده سلامت و عوامل مرتبط با آن در زنان سنین باروری شهر اهواز انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 1200 نفر از زنان سنین باروری مراجعه کننده به 10 مرکز بهداشتی شهر اهواز که به صورت چند مرحله ای انتخاب شده بودند، انجام شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه دموگرافیک و سبک زندگی ارتقا دهنده سلامت (HPLP2) بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 21 و آمار توصیفی و نسبت شانس استفاده گردید.
    یافته ها
    میانگین سنی شرکت کنندگان 14/6 ± 76/30 سال بود. بیشترین میانگین ابعاد سبک زندگی ارتقا دهنده سلامت مربوط به ابعاد مسئولیت پذیری در سلامت 81/7±11/35 و خودشکوفایی 26/6±94/31 و کمترین میانگین مربوط به بعد ورزش 34/5±89/11بوده است. نتایج نسبت شانس حاصل از رگرسیون لجستیک نشان داد که تعداد فرزند، تحصیلات و شغل زن و تحصیلات و شغل همسر از عوامل موثر بر سبک زندگی ارتقا دهنده سلامت بوده است (05/0 (p.
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر برخی ویژگی های دموگرافیک بر سبک زندگی ارتقا دهنده سلامت، برنامه ریزان سلامت و ارایه دهندگان خدمات سلامت به زنان با آگاهی از این نکات می توانند گام های مفیدی در جهت ارتقا سلامت زنان بردارند.
    کلیدواژگان: سبک زندگی ارتقا دهنده سلامت، زنان سنین باروری، اهواز
|
  • A. Mahmoodpoor, M. Valadkhani, N. Ozayi, M. Asayesh Pages 1-9
    Introduction
    Nowadays, more than ever, we are witnessing an increase in the level of education and employment of women, and as mothers play an important role in primary education and character formation of their children, the purpose of this study was to evaluate the effect of mothers’ education level and employment on self-efficacy in the sixth grade students in Tehran.
    Materials And Methods
    Four hundred and forty (220 girls and 220 boys) sixth graders from southern Tehran were chosen through cluster random method to participate in this study. Data was collected by Scherer and colleagues efficacy questionnaire (1982) and analyzed by using two-way variance analysis.
    Results
    The mothers’ education level do affect the children’s self-efficiency, and there was a meaningful difference in self-efficacy of students with their mothers having different educational levels (P<0/05). However, self-efficacy is not highly affected by mothers being housewife or employed.
    Conclusion
    The ineffectiveness of employment or unemployment of mothers is not the only determining factor in self – efficiency, and its effect may also depend on the family’s economic situation and income, the type of job, working time, the difficulty of the job, her interest and inclination to the job, position, and job level. It is worth mentioning that in order to increase the awareness of parents of effective educational methods in self-efficiency, we should put much effort.
    Keywords: Maternal employment, maternal education, Self, efficacy, Students
  • N. Naeimi, K. Zare, A. Salehi Pages 10-18
    Introduction
    There are several reasons for choosing caesarean section among them the fear of vaginal delivery. In this study, attitudes towards fear of vaginal delivery and its relation to the awareness level of pregnant women was investigated.
    Material And Methods
    In this cross-sectional study, 271 pregnant women referring to the social Security Hospital of Zahedan were studied. During 4 months in 2014 the women completed a researcher-made questionnaire, consisting of 4 parts: demographic information, history of pregnancy, questions about subjects’ level of awareness, and attitudes about fear of vaginal delivery. The validity and reliability of the questionnaire was determined by test-retest. To analyze the obtained data, Chi-square, Spearman, and ANOVA was used through applying SPSS V: 17 software.
    Results
    The level of awareness about cesarean section was in 64 cases (23/6%) good, 81 (29/9%) average and 126 (46/5%) poor. On the other hand, the women's perceptions about the fear of vaginal delivery in 19 patients (7%) Neutral, 277 (80/1%) and 35% (12/9%) were positive. According to statistical analysis there was a significant positive relationship between the level of awareness to Caesarean section and attitude towards fear (P=0/000)(r=0/193). Fear of labor pain in 76 (28%) was considered to be the most important reason and fear of the personnel’s inappropriate behavior in 60 women (24/02%) was the least important reason. Additionally, age, level of education, history of pregnancy, and consultation before pregnancy were significantly correlated with fear (p<0.05).
    Conclusion
    Based on the significant relationship between the levels of awareness about Caesarean section and attitudes towards fear of vaginal delivery, with appropriate education the awareness level of pregnant women, about methods of pregnancy termination could be increased. Also, with implementing the right attitudes towards vaginal delivery through painless methods we could promote the vaginal delivery.
    Keywords: Awareness, Attitude, Fear of Vaginal Delivery, Zahedan
  • T. Babazadeh, M.H. Taghdisi, Y. Sherizadeh, H. Mahmoodi, E. Ezzati, H. Rezakhanimoghaddam, M. Banaye Jeddi Pages 19-27
    Introduction
    Driving is one of the most important jobs in the community and attention to the health of the drivers is essential. Therefore, this study aimed to assess the Health-Related quality of life and its influencing factors on the intercity drivers employed in the West Terminal of Tehran.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 422 employed drivers of the west terminal were randomly selected for participation in the study. World Health Organization Quality of Life Questionnaire)WHOQOL-BREF) was used for data collection. SPSS20 statistical software, independent t test and ANOVA were used for data analysis.
    Results
    The response rate was 98.6 per cent. Based on the results of the independent t test a statistically significant association was not observed between the disease condition and the four dimensions of quality of life (physical health, psychological health, social relationships and environment health) (P>0.05). A statistically significant association between the housing status with all the quality of life dimensions other than the social relations was observed (P<0.05). Based on the ANOVA test there was a statistically significant association between education and work experience with the social relationships domain (P<0.05).
    Conclusion
    The study results indicated that the quality of life of the drivers in the social relations domain is more vulnerable than the other domains. In addition, the level of their education, work experience and housing status could be effective factors on the quality of life, so planning and implementation of systematic interventions is essential to improve the quality of life of the drivers.
    Keywords: Quality of Life, Drivers, Intercity Bus
  • Mr Mirzaei, M. Mahmoodi, Mr Hajizadeh, F. Bagrezaei, R. Bahramabadi Pages 28-36
    Introduction
    OCT4 is one of the major genes for controlling cell renewal and is the core of the proteins that is known as stemness state.OCT4 encodes several variants, the most famous is OCT4B1.This variant has expressed in cancer cell lines and cancer tissues and has anti-apoptotic potency. Apoptosis has an important role in the pathogenesis of various diseases including cancer and autoimmune disorders. Apoptosis is regulated by different gene families; TRAF (TNF receptor-associated factor) is one of these families which consist of three genes (TRAF1, TRAF2 and TRAF3).There is little Information about the effect of OCT4B1 on gene expression of TRAF family; so, the aim of this study was to evaluate the effect of OCT4B1suppression on expression of TRAF family.
    Material And Methods
    cancer cell lines AGS (gastric adenocarcinoma), 5637 (bladder cancer) and U87MG (brain tumor) were cultured in the test and control groups with the same conditions and were transected after reaching the desired cell density, using specific siRNA OCT4B1 (test group) and scramble siRNA (control). Cellular RNA was extracted and cDNA were synthesized 48 hours after transfection. Gene expressions of interest (TRAF family) were estimated by PCR Array method and the results were analyzed by RT software.
    Results
    A gene expression alteration in studied in the three cancer cell lines were similar.
    Conclusion
    According to the results, OCT4B1 suppression inhibits the expression of TRAF family and this induces apoptosis in the cancer cell lines. Therefore, OCT4B1 can be considered in the recognition of mechanism of cancer and also cancer therapy.
    Keywords: OCT4B1, TRAF family, Cancer cell line
  • A. Abbaszadeh, A. Abdi Pages 37-47
    Introduction
    Nurses are considered to be among the most important groups in providing health services, and effectiveness of the health systems is dependent on the optimal activity of this profession. Regarding nursing shortage, as a world challenge, this study aimed to assess the nursing shortage concept, the reasons and consequences behind this problem and strategies to solve it.
    Material And Methods
    This review study was performed using authentic scientific resources in the data bases of PubMed, Science Direct, SID and Google Scholar and reports of scientific organizations during 2000-2014.
    Results
    Nursing shortage concept was varied based on the work scope and geographical region, and depended on the balance of supply and demand of forces. The main reasons for nursing shortage included the change in demographical characteristics of people, emerging of new diseases, emigration, and failure in policies related to recruitment and retention of nurses. The outcomes of nursing shortage included increasing workload, job dissatisfaction, high professional error, leaving the work place and mortality of patients. To overcome nursing shortage, issues such as increasing student recruitment, changes in employment policies, decentralization of health systems and increasing salary of nurses had been expressed in the studies.
    Conclusion
    Based on the results of this study, adequacy of nursing forces in the healthcare system has a direct relationship with patients’ satisfaction and reduction of mortality rates. Therefore, by identifying nursing shortage factors and developing comprehensive policies about staff recruitment and retention a step forward in resolving nursing shortage and strengthening the health care system will be taken.
    Keywords: Nursing, Health, Nursing Care
  • T. Hashemi, M. Bayrami, A.A Taheraghdam, M. Alilou M., B Nikzad Pages 48-57
    Introduction
    Electroencephalography is the recording of electrical activity of the brain. Studies have indicated that the electrical activity of the brain can be different in MS patients vs. healthy individuals. Multiple Sclerosis is a disease of young adults and it is usually diagnosed in ages between 20 to 40 years. The present study was conducted to compare EEG waves in MS patients and normal people.
    Materials And Methods
    This descriptive study was carried out in Tabriz in 2014. The EEG waves of 30 MS patients and 30 normal people were collected. The normal people were selected from the companions of patients who were also matched for age, sex and education level. The results were recorded using EEG device and after quantifying the data SPSS/21 software was used to analyze the data.
    Result
    There were significant differences between the two groups in Delta, Theta and Beta in the frontal lobe, Beta waves in central region and Beta wave in the occipital region (P<0.05).
    Conclusions
    According to the findings, it is suggested that in the medical centers and MS associations, the cognitive function of MS patients be reinforced and rehabilitated.
    Keywords: Electroencephalography, Multiple Sclerosis, Cognitive Function
  • H. Shahsavari, P. Matory, Z. Zare Pages 58-67
    Introduction
    The index of Quality of Life is used by health care providers for assessing the outcomes of their interventions. Identifying the affecting factors of quality of life is central for individualizing of nursing care. The aim of the current study was to estimate the quality of life and its correlation with individual factors in the Iranian patients with breast cancer.
    Materials And Methods
    This correlation study was conducted on 150 women with breast cancer going under chemotherapy (with or without radiotherapy). The data were gathered via the Quality of Life questionnaire including physical, psychological, social, and spiritual dimensions and the individual factors questionnaire. Correlation tests (spearman and Pearson) K2 and ANOVA were used to analyze the data.
    Result
    The mean score of quality of life was 239.06±44.85 which is considered to be a moderate level. The highest and lowest scores were in spiritual (103.61) and psychological (36.46) dimensions respectively. There was a significant correlation between the physical, psychological, and social dimensions with age and the age of diagnosis, and spiritual dimensions and the different individual factors and having background diseases p<0.05.
    Conclusion
    the correlation between given individual factors and some dimensions of quality of life revealed that in delivering health care to the patients with breast cancer, total score of quality of life should not be the only criterion for judging about the outcomes of interventions.
    Keywords: Quality of life, Breast cancer, chemotherapy
  • P. Abedi, M. Jorfi, P. Afshari Pages 68-74
    Introduction
    According to the impact of women's health on family and community health, this study was designed to investigate the health-promoting lifestyle and its related factors in reproductive aged women in Ahvaz.
    Material And Methods
    This cross-sectional study was conducted on 1200 reproductive aged women who were referred to 10 health centers in Ahwaz. They were selected by multistage sampling. Data collection were done by means of demographic and health promoting lifestyle (HPLP2) questionnaires. Data analysis were performed by SPSS 21 using descriptive statistics and odds ratios.
    Results
    The Mean±SD age of participants was (30.76±6.14) years. The highest score of health promoting lifestyles were related to health responsibility (35.11±7.81) and self-actualization (31.94±6.26) and the lowest score was related to exercise (11.89 ± 5.34). Results of Odds ratios from logistic regression showed that, the number of children, occupational situation and educational level of wife, also occupational situation of her spouse were factors affecting health-promoting lifestyle (p 0.05).
    Conclusion
    By reason of the impact of some demographic characteristics on the health promoting lifestyles, health planners and health service providers to women, attentiveness to these points are enable to take the best decisions for women's health promotion.
    Keywords: Health promotion lifestyle, Reproductive age, Women\'s health