فهرست مطالب

سلامت جامعه - سال نهم شماره 2 (تابستان 1394)

مجله سلامت جامعه
سال نهم شماره 2 (تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/04/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سمانه مظفری، محسن شمسی، نسرین روزبهانی، مهدی رنجبران صفحات 1-9
    مقدمه
    ضرورت سنجش تداوم رفتارهای پیشگیری کننده، مورد تاکید پژوهشگران عرصه سلامت قرار دارد و دستیابی به این هدف، مستلزم به کارگیری ابزاری مناسب در متون علمی است. لذا پژوهش حاضر با هدف طراحی ابزار سنجش رفتارهای پیشگیری کننده از خوددرمانی در کودکان بر اساس تئوری رفتار برنامه ریزی شده صورت پذیرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی – مقطعی در سال 1393 با روش نمونه گیری تصادفی بر روی 231 نفر از مادران دارای کودک زیر 6 سال مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان آزادشهر انجام شد. روایی صوری کیفی و کمی مورد بررسی قرار گرفت و نسبت و شاخص روایی محتوای ابزار، با قضاوت کیفی یک پانل 10 نفره خبرگان محاسبه گردید، سپس پایایی با تعیین توافق درونی (ضریب آلفای کرونباخ) تخمین زده شد و مورد تایید قرار گرفت.
    یافته ها
    روایی سوالاتی که شاخص روایی محتوایی آنها کمتر از حد مجاز بود، اصلاح شد و تغییرات لازم در آنها صورت گرفت. سپس مراحل روایی آنها تکرار شد تا مقدار مطلوب یعنی نسبت روایی محتوا بیش از 62/0 و شاخص روایی محتوا بیشتر از 79/0حاصل شد. پایایی آنها با تست آلفای کرونباخ و مقدار بیش از 7/0 تایید شد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه شواهد مناسبی در خصوص ابزار مناسب پایا و روا جهت سنجش رفتارهای پیشگیری کننده از خوددرمانی در کودکان بر اساس تئوری رفتار برنامه ریزی شده را فراهم نمود.
    کلیدواژگان: تئوری رفتار برنامه ریزی شده، روایی و پایایی، کودکان، خوددرمانی، دارو
  • فاطمه حاتمی نصاری، پرویز آزاد فلاح، منصور ترک، مجید عیدی بایگی، شایسته قرایی اردکانی صفحات 10-19
    مقدمه
    طرحواره های ناسازگار اولیه، الگوهای هیجانی و شناختی خودآسیب رسانی هستند که منجر به شکل گیری باورهای غیرمنطقی میشوند. لذا هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر درمان شناختی– رفتاری گروهی بر طرحواره های ناسازگار افراد دارای سوء مصرف مواد بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر پژوهشی نیمه تجربی بوده و طرح پژوهش حاضر پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بوده است. جامعه آماری شامل مردان معتاد مراجعه کننده به کلینیک های اعتیاد شهرستان کرج در سال 1389 بود. تعداد 30 معتاد به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. جهت سنجش و ارزیابی آزمودنی ها در مرحله پیش آزمون و پس آزمون از فرم کوتاه پرسشنامه یانگ استفاده گردید. در مورد گروه آزمایش 12 جلسه درمان شناختی- رفتاری اجرا گردید، اما گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت ننمودند. پس از اجرای پس آزمون داده ها با روش تجزیه و تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که بین دو گروه آزمایش و کنترل پس از اجرای درمان شناختی-رفتاری در حوزه های پنجگانه طرحواره تفاوت معنی داری وجود دارد (05/0(p<.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش حاضرگویای اهمیت درمان شناختی- رفتاری گروهی بر کاهش طرحواره های ناسازگار معتادین می باشد و با توجه به اهمیت این طرحواره ها در ایجاد مشکلات روان شناختی می تواند جنبه تکمیلی درمان دارویی در بهبود مشکلات روانشاختی همراه با اعتیاد را داشته باشد.
    کلیدواژگان: درمان شناختی- رفتاری گروهی، طرحواره های ناسازگار، سوء مصرف مواد
  • منصور بیرامی، یزدان موحدی، هانیه خرازی نوتاش، سونیا البرت صفحات 20-28
    مقدمه
    با وجود مزایای بی شمار اینترنت و تحولات مثبتی که در زمینه ارتباطات ایجاد کرده است، متاسفانه برخی از مطالعات، عوارض خطرناکی را به استفاده از اینترنت نسبت داده اند که از جمله مخرب ترین عوارض آن می توان به اعتیاد اینترنتی اشاره نمود. پژوهش حاضر با هدف مقایسه پذیرش اجتماعی و سلامت عمومی در دانشجویان با و بدون اعتیاد به اینترنت انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی 341 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی و آزاد اسلامی تبریز در سال تحصیلی 93-1392 شرکت داشتند. نمونه ها به صورت تصادفی خوشه ایچند مرحله ای انتخاب و به پرسش نامه اعتیاد به اینترنت، پذیرش اجتماعی و سلامت عمومی پاسخ دادند. سپس افرادی که نمره آنها از نقطه برش بالاتر یا پایین تر بود انتخاب شدند. از آزمون تحلیل واریانس برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    بین نمرات افراد با اعتیاد به اینترنت و بدون اعتیاد به اینترنت در مقیاس پذیرش اجتماعی و مولفه های سلامت عمومی شامل جسمانی، اضطراب و افسردگی تفاوت معنی داری وجود داشت)01/0(p<. اما در بعد اجتماعی تفاوت معنی دار نبود. میانگین پذیرش اجتماعی در افراد با اعتیاد اینترنتی 07/19 و در افراد عادی 73/23 و سلامت عمومی در افراد با اعتیاد به اینترنت 04/34 و در افراد عادی 97/26 بوده است.
    نتیجه گیری
    پدیده اعتیاد اینترنتی به عنوان معضلی اجتماعی است که اغلب گریبان گیر نسل جوان و آینده ساز جامعه می شود. بنابراین باید به این مقوله توجه جدی شود و مسئولین دانشگاه که متولی امر سلامت دانشجویان می باشند در
    زمینه
    فرهنگ سازی مناسب و آموزش صحیح استفاده از اینترنت در دانشجویان برنامه ریزی نمایند.
    کلیدواژگان: پذیرش اجتماعی، سلامت عمومی، اعتیاد به اینترنت، دانشجو
  • حدیث احمدی راد، فرزانه حسینی، محمدرضا حاجی زاده، علیرضا خوشدل، محسن رضاییان، امیر آدینه پور، مهدی محمودی صفحات 29-37
    مقدمه
    افزایش چربی خون یکی از عوامل موثر در ایجاد بیماری های قلبی - عروقی است. یکی از راه های کاهش عوارض این بیماری، استفاده از گیاهان دارویی است. بر همین اساس، هدف از این مطالعه بررسی اثر پسته وحشی(بنه) بر لیپیدها و برخی فاکتورهای بیوشیمیایی در نمونه های انسانی هایپرلیپیدمیک بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کارآزمایی بالینی دوسوکور، بر روی60 نفر از افراد هایپرلیپیدمیک با تری گلیسرید بالای mg/dl200 و کلسترول بالای mg/dl 245 انجام گردید. 30 نفر از آنها به صورت تصادفی 5/2 گرم و 30 نفر بعدی 5 گرم پودر بنه دریافت کردند. قبل از شروع مطالعه، از هر دو گروه نمونه خون به صورت ناشتا گرفته شد و سپس به افراد بسته های مورد نظر برای مصرف روزانه به مدت دو ماه داده شد. بعد از مصرف مجددا نمونه خون ناشتا از افراد تهیه گردید. نتایج با استفاده از آزمون های تی مستقل و تی زوج تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    در هر دو گروه میزان تری گلیسرید، کلسترول و LDL به صورت معنی دار کاهش و میزان HDL نیز به صورت معنی داری افزایش یافت و در مورد سایر فاکتورها بین دو گروه تفاوت معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد مصرف پودر پسته وحشی می تواند میزان تری گلیسرید، کلسترول و LDL را کاهش و HDL را افزایش دهد. بنابراین، احتمالا پسته وحشی می تواند در افراد با هایپرلیپدمی خفیف مفید باشد.
    کلیدواژگان: پسته وحشی، متابولیت های بیوشیمیایی، هایپرلیپیدمی، کارآزمایی بالینی
  • جواد خدادادی سنگده، مجتبی حقانی، مهدی طاهری، محسن رضایی آهوانویی، پریسا رنجگر صفحات 38-48
    مقدمه
    در مورد نقش و اهمیت مذهب و معنویت در زمینه سلامتی و بیماری علاقه رو به رشدی وجود دارد و مطالعات تجربی متعدد، نشانگر روابط معنی دار میان مذهب، معنویت و سلامت هستند. با توجه به اهمیت امیدواری در چگونگی بهزیستی روانی و کیفیت زندگی، پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین امیدواری، تجربه معنوی و کیفیت زندگی دانشجویان صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی با جامعه آماری کلیه دانشجویان کارشناسی دانشگاه تربیت معلم تهران در سال تحصیلی 91-90 انجام گرفت. تعداد 350 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچند مرحله ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از مقیاس کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی، امیدواری اشنایدر و تجارب معنوی روزانه استفاده گردید. به منظور ارائه و تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی، آزمون t، و تحلیل رگرسیون چندمتغیری استفاده شد.
    یافته ها
    وجود نقش پیش بینی کننده ابعاد امیدواری برای متغیر کیفیت زندگی مورد تایید قرار گرفت(05/0p<). مدل ارائه شده توانست 31/0 واریانس متغیر کیفیت زندگی را تبیین کند (57/75F=، 001/0p<). نتایج آزمون تی برای تفاوت پسران و دختران در متغیرهای کیفیت زندگی، امیدواری و تجربه معنوی به ترتیب 947/1-، 453/0 و 836/3- گزارش شد. با توجه به نتایج مشاهده شده وجود نقش پیش بینی کننده برای متغیر کیفیت زندگی مورد تایید قرار گرفت.
    نتیجه گیری
    نتایج تحلیل رگرسیون بیان می کند که امیدواری و تجارب معنوی روزانه می توانند کیفیت زندگی را در دانشجویان پیش بینی کنند. نتایج نشان داد که بین کیفیت زندگی و امیدواری دانشجویان دختر و پسر تفاوت معنی داری وجود ندارد، اما در تجارب معنوی روزانه این تفاوت معنی دار است. نتایج تحقیق حاضر نشانگر اهمیت تجارب معنوی روزانه و کیفیت زندگی در پیش بینی امیدواری دانشجویان است.
    کلیدواژگان: امیدواری، تجارب معنوی روزانه، کیفیت زندگی، دانشجویان
  • فیروزه غضنفری، پروین آقا محمدحسنی، رضوان صدرمحمدی، ریحانه شیخان صفحات 49-55
    مقدمه
    اختلال تصویر بدنی در طبقه اختلال وسواس فکری– عملی و اختلالات مرتبط قرار می گیرد که شامل توجه بیش از حد به آسیب های جزئی در ظاهر است که منجر به آشفتگی بیش از حد می شود. هدف از این پژوهش بررسی میزان اختلال در تصویر ذهنی از بدن در نقاشی آدمک بیماران مبتلا به وسواس فکری- عملی وا فراد سالم است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر از نوع مقطعی–توصیفی است. تعداد 30 بیمار مبتلا به وسواس فکری- عملی که توسط روانشناس یا روانپزشک تشخیص داده شده بودند به صورت تصادفی ساده و 30 فرد بدون علایم وسواسی، که از نظر ویژگی های جمعیت شناختی، مانند وضعیت تاهل، سن و وضعیت اقتصادی با گروه بیمار همتا بودند، انتخاب شدند. از آزمون آدمک گودیناف هریس جهت نمره گذاری نقاشی استفاده گردید. داده ها بصورت کد ویژه وارد رایانه شده و سپس برای تجزیه و تحلیل آنها از آمار توصیفی (جداول و نمودارها) و آمار استنباطی از (آزمون کای دو) استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد افراد مبتلا به وسواس فکری- عملی نسبت به افراد سالم از نظر فراوانی حذف عضو، وجود اشکال هندسی، وجود جزئیات، اندازه غیر عرف و تناسب غیر اعضا تفاوت معنی داری دارند.
    نتیجه گیری
    بیماران مبتلا به وسواس در تصویر ذهنی از بدن دچار اختلال هستند. با استفاده از روش ارزیابی غیرمستقیم و با کمک آزمون ترسیم آدمک که یک مکانیسم برون فکنانه است می توان به مشکلی که بیمار قادر به بیان آن نیست پی برد.
    کلیدواژگان: تصویر ذهنی از بدن، آزمون نقاشی آدمک، وسواس فکری، عملی
  • حدیث چراغیان، ناصر حیدری، سید امیر قدمی، بنت الهدی زارعی صفحات 56-64
    مقدمه
    افسردگی حین بارداری در مراقبت از نوزاد، ارتباط مادر و فرزند، مراقبت از سایر فرزندان و ارتباط با همسر تاثیر دارد. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر افسردگی حین بارداری انجام شد.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش حاضر نیمه تجربی و به صورت پیش آزمون، پس آزمون همراه با گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش شامل زنان باردار مراجعه کننده به مرکز بهداشتی- درمانی ولی عصر شهرستان دلفان در 6 ماهه اول سال 93 و نمونه این پژوهش،30 نفر بودند که نمره آنان در آزمون افسردگی بک بالاتر از میانگین (40) بوده و به صورت تصادفی در دو گروه 15 نفری قرار گرفتند. مداخلات درمانی (رویکرد پذیرش و تعهد) روی گروه آزمایش طی 8 جلسه و هر هفته یک بار انجام پذیرفت. گروه کنترل هیچ آموزشی دریافت نکردند. جهت آزمودن فرضیه ها از آزمون کوواریانس در سطح یک درصد استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد متغیر مستقل بر کاهش افسردگی زنان باردار تاثیر داشته است و میزان این تاثیر60% بود. به عبارت دیگر، درمان پذیرش و تعهد منجر به کاهش افسردگی زنان باردار شده است (50/59، F= 05/0> .(p
    نتیجه گیری
    باتوجه به نتایج مطالعه حاضر توصیه می شود درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد توسط متخصصان برای درمان افسردگی حین بارداری استفاده شود.
    کلیدواژگان: درمان پذیرش و تعهد، افسردگی، بارداری، مادر
  • علی منصوری، مسعود ریانی، حسین شهدادی، حسین لکزایی صفحات 65-74
    مقدمه
    دو حیطه بسیار مهم زندگی شغل و خانواده می باشند. رضایت زناشویی به تطابق بین وضع فعلی فرد با وضعیت مورد انتظارش از زندگی زناشویی، اطلاق می گردد. تعارض کار/ خانواده به عنوان ناسازگاری بین نقش های کاری و خانوادگی توصیف می شود. به نظر می رسد این نوع تعارض، در کارکنان دارای کار شیفتی پر رنگ باشد لذا، این مطالعه با هدف مقایسه رضایت زناشویی و تعارض کار/ خانواده در پرستاران با شیفت های کاری ثابت و متغیر انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    روش این مطالعه توصیفی مقطعی می باشد. جامعه آماری این مطالعه را 264 نفر از پرستاران تشکیل می دادند و از بین آن ها 242 نفر که شرایط شرکت در مطالعه را داشتند به روش سرشماری وارد مطالعه شدند. جهت بررسی نمونه ها از پرسشنامه رضایت زناشویی Enrich و پرسشنامه تعارض کار/ خانواده Carlson استفاده شد. پس از جمع آوری اطلاعات، داده ها توسط نرم افزار SPSS ویرایش 18 با استفاده از آزمون های ضریب همبستگی پیرسون، تی مستقل و تحلیل رگرسیون چند متغیره در سطح معنی داری (05/0 p<) تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین رضایت زناشویی در پرستاران شیفت ثابت 57/30±27/171 و در پرستاران با شیفت متغیر 99/23± 06/164 بود. در واقع، آزمون تی مستقل تفاوت معنی داری را در زمینه رضایتمندی زناشویی بین این دو گروه نشان داد (017/0p=)، همچنین نتایج نشان داد که میانگین تعارض کار/ خانواده در پرستاران شیفت ثابت 85/0± 26/3 و در پرستاران با شیفت متغیر 69/0± 34/3 بود که تفاوت آماری معنی داری در این زمینه بین دو گروه وجود نداشت (38/0p=).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج بدست آمده در این پژوهش آموزش مهارت های لازم به نوبت کاران در خصوص مدیریت تعارضات شغلی و خانوادگی و افزایش رضایتمندی زناشویی امری ضروری است.
    کلیدواژگان: رضایت زناشویی، تعارض کار، خانواده، پرستاران، شیفت کاری
|
  • S. Mozafari, M. Shamsi, N. Roozbehani, M. Ranjbaran Pages 1-9
    Introduction
    sensing the need for continued assessment of preventive behaviors, have emphasized by the researchers of health field. Using the suitable mean in the scientific literature is the way to access this goal. So the current study aimed to evaluate the reliability and validity of self-assessment tool to prevent drug behavior in children based on the theory of planned behavior.
    Material and
    Methods
    This cross - sectional study was conducted with a random sample of 231 mothers with children less than 6 years of age who had referred to the health centers of Azadshahr city, during 2015. Through quantitative and qualitative outward validity, the ratio and index of content validity of tool was judged by a panel of 10 experts. Then, reliability of the tool was determined by the internal agreement (Cronbach's alpha coefficient) and was estimated and approved.
    Results
    After reviewing the validity of results, content validity index of the questions were revised and the necessary changes were made in the narrative process was repeated until the desired amount of content validity index of more than 0.62 and reliability content of more than0.79 was achieved. Test-retest and reliability with more than 0.7 was confirmed.
    Conclusion
    The results of this study provided a good evidence of valid and reliable tools to assess preventive behavior of self-medication in children based on the theory of planned behavior.
    Keywords: Theory of Planned Behavior, Reliability, Validity, Children, Self, medication, Drug
  • F. Hatami, Nasari, P. Azadfallah, M. Tork, M. Eydi, Baygi, Sh Gharaie, Ardakani Pages 10-19
    Introduction
    Early maladaptive schemas are self-damaging emotional and cognitive patterns that lead to the formation of irrational beliefs. Therefore, the purpose of this study was to examine the effectiveness of group cognitive-behavioral therapy on maladaptive schemas of individuals with substance abuse.
    Materials And Methods
    This study was quasi-experimental with pre-test, post-test and control groups. The statistical population of this study consisted of male substance abusers who referred to Methadone Addiction Treatment Clinics of Karaj in 2010. The sample of the study consisted of 30 substance abusers who were selected randomly and were assigned into experimental and control groups. To evaluate the participants in pre-test and post-test, Young's Short Form Questionnaire was used. Participants in the experimental group received group cognitive-behavioral therapy for 12 sessions but participants in the control group received no interventions. After implementing the post-test, data were analyzed using covariance analysis and Spss16 soft ware.
    Results
    The results of this study showed that there was a significant difference between the experimental and the control groupss after implementing cognitive - behavioral therapy in quintuple areas of schema (P
    Conclusion
    The findings of this study suggest the importance of group cognitive-behavioral therapy in reducing maladaptive schemas in substance abusers. Considering the importance of maladaptive schemas in developing psychological problems, group cognitive-behavioral therapy can be a complementary aspect of medical treatment in improving psychological problems associated with addiction.
    Keywords: Group cognitive, behavioral therapy, Maladaptive schemas, Substance abuse
  • M. Bayrami, Y. Movahedi, H. Karazi Notash, S. Albort Pages 20-28
    Introduction
    Despite the myriad benefits of the Internet and the positive developments in the field of communication has created unfortunately some studies, serious adverse effects have been attributed to the use of the Internet among the most devastating complications can be pointed to Internet addiction. The present study compares the health and social acceptance of students with and without Internet addiction was made public. The present study compares the health and social acceptance of students with and without Internet addiction was made public.
    Materials And Methods
    The study was compared. A total of 341 students of Medical science and Islamic Azad University Tabriz in years 2013-14 randomly selected cluster and the demographics of Internet addiction, Young responded to the questionnaires. Then those who were above and below the cutoff score of the selected general health questionnaire and the social acceptance they were placed.
    Results
    The scores of those with and without Internet addiction Internet addiction scale social acceptance and public health, Physical, Anxiety, Social and Depression significant difference (P0.05). Average social acceptance of people with Internet addiction 19/07 and 73/23 in the general population. Internet addiction and public health in people with 04/34 and 97/26 in the general population.
    Conclusions
    The results of this study, the phenomenon of Internet addiction as a social problem often faced by young people and the future of society is stuck, so this issue seriously, and officials in charge of the health of the university students in the field of culture proper training and proper use of the Internet in planning their students.
    Keywords: Social Acceptance, Public Health, Addiction to the Internet, Student
  • H. Ahmadi Rad, F. Hosseini, Mr Hajizadeh, Ar Khoshdel, M. Rezaeian, A. Adineh Poor, M. Mahmoudi Pages 29-37
    Introduction
    Hyperlipidemia is one of the factors contributing to cardiovascular disease (CVD). One way of reducing the complications of this disease is the use of medicinal plants. Accordingly, the aim of this study was to evaluate the effect of Pistacia atlantica powder consumption on lipids and other biochemical factors in hyperlipidemic individuals.
    Materials And Methods
    This double blind clinical trial was conducted on 60 hyperlipidemic volunteers with blood triglycerides more than 200 mg/dl and cholesterol level over 245 mg/dl. The individuals were randomly divided into two groups, consuming 2.5 (30) and 5 gr (other 30) pistachio powder daily. Before using pistacia powder, fasting blood samples were collected from both groups then, they used pistacia atlantica for two months every day and at the end of study, fasting blood samples were collected again. Blood factors including: triglycerides, cholesterol, LDL-C and HDL-C were measured. The results were analyzed using SPSS software and p
    Results
    Blood triglycerides, cholesterol and LDL-C decreased significantly but the level of HDL-C increased significantly in both groups. There was no significant difference between the two groups based on the other factors.
    Conclusion
    According to the results of the present study, pistacia powder consumption can decrease triglyceride, cholesterol, LDL and increase HDL levels, therefore the pistacia atlantica can be useful for individuals with mild hyperlipidemia.
    Keywords: Pistacia Atlantica, Biochemical Metabolites, Hyperlipidemia, clinical trial
  • J. Khodadadi Sangdeh, M. Haghani, M. Taheri, M. Rezaiee Ahvanuee, P. Ranjgar Pages 38-48
    Introduction
    Hope plays an important role in the psychological well-being and quality of life. There is a growing interest on the importance of religion and spirituality on health and disease. The aim of the present study was to investigate the relationship between hopefulness, spiritual experiences and student's quality of life.
    Material and
    Methods
    The research design was descriptive- correlation and the research population included the students of kharazmi University of Tehran from which 350 student were selected through random cluster sampling method. World Health Organization quality of life scale, Snyder,s hopefulness, and Daily spiritual experiences were used for data collection.
    Results
    The predictive role of the hopefulness dimension for the quality of life variable was approved. The results of T-test for the difference between male and females in variables of quality of life, hopefulness and spiritual experience were-1.947, 0.453 and 3.836 respectively. The model which is presented could make clear 0.31 variance of variable of life quality (p
    Conclusion
    Result of regression analysis states that hopefulness and daily spiritual experiences can predict the student’s life quality. Analyzing the data showed that there is no significant differences between quality of life of male and female students, but this difference is significant in daily spiritual experiences.
    Keywords: Hopefulness, Daily spiritual experiences, Quality of Life, Student
  • F. Ghazanfari, P. Agha Mohammad Hasani, R. Sadr Mohammadi, R. Sheikhan Pages 49-55
    Introduction
    Body dysmorphic disorder falls under the category of obsessive-compulsive and is characterized by an excessive preoccupation with body, including too much attention to the organs and body parts which leads to confusion. The aim of this research was to determine body image disturbances in the paintings of obsessive compulsive disorder patients and comparing the results with healthy persons.
    Materials And Methods
    This was a cross sectional-descriptive study. Two groups which included 30 obsessive-compulsive disorder (OCD) patients and 30 healthy individuals were analyzed. These two groups were assimilated by some characterization such as: sex, age, marriage and job. The paintings were graded by Goodenough-Harris Drawing scale. Data were coded and entered into the computer program. The results were analyzed by descriptive and Chi-squared statistical testing.
    Results
    The results showed that the OCD patients group’s drawings were statistically different in Draw-a-man test from the normal group in: The frequency of removal of the existence of geometric shapes, the details, the unusual sizes and unfitness of the organs.
    Conclusions
    OCD patients are impaired in body image. By using a non direct assessment and the help of Draw-a-man test which is a projective mechanism, we could detect the problem that the patients cannot express.
    Keywords: Draw, a, man test, Body image, Obsessive compulsive disorder
  • H. Cheraghian, N. Heidari, Sa Ghedami, Bh Zarei Pages 56-64
    Introduction
    Considering the fact that depression during pregnancy has an effect on taking care of the baby as well as the relationship between mother and the child, taking care of other children and the relationship with the spouse, the present study was conducted with the aim of determining the efficacy of the acceptance and commitment therapy on depression during pregnancy.
    Materials And Methods
    The design of this study was quasi-empirical, pretest-posttest with control group. The population included the pregnant women referring to the health care center of Vali-e-Asr in the city of Delfan in the first six months of the year 93, and the sample included 30 women whose score in the Beck depression questionnaire were higher than the mean (40) who were assigned to two groups of 15 randomly. Then, the treatment intervention (the acceptance and commitment therapy) was conducted on the experimental group for 8 sessions, one session in a week. The control group received no treatment. To test the hypothesis the covariance method with the significance level of 0.01 was used.
    Results
    The results indicated that the independent variable affects the reduction of depression during pregnancy in women with 60% degree. In other words, the acceptance and commitment therapy resulted in a decrease in the depression of pregnant women (F= 59.50 p>0/01).
    Conclusion
    Since the acceptance and commitment therapy affects the reduction of depression of the women during pregnancy, it is recommended that this treatment be used by the specialists to treat depression during pregnancy.
    Keywords: Acceptance, commitment therapy, Depression, Pregnancy, Mother
  • A. Mansouri, M. Rayani, H. Shahdadi, H. Lakzai Pages 65-74
    Introduction
    Two important areas for every life are job and family. Work/family conflict is described as the incompatibility between work and family roles. It seems that this conflict is highlighted in the staff with shift works. Therefore, this study aimed to compare the marital satisfaction and Work/Family conflict among the nurses with fixed and changing shifts.
    Materials And Method
    This study was a cross-sectional and descriptive-analytical study. The study statistical population comprised of 264 nurses. Among them 242 who had the conditions for entering the study were selected through census method. To examine the samples, Enrich marital satisfaction questionnaire and Carlson work/family conflict questionnaire were used. Data were analyzed using SPSS 18 by using Pearson correlation coefficient, t-test and multivariate regression analysis with a significant level of p
    Results
    The results showed that the average marital satisfaction in the constant shift nurses was 171/27 ± 30/57 and in nurses with changing shifts was 164/06 ± 23/99. In fact, based on the obtained results, significant differences were observed in marital satisfaction between fixed and changing shifts (p=0/017). Marital satisfaction was higher in nurses with fixed working shifts. Also the results showed that the mean of work / family conflict in nurses with constant shifts was 3/26 ± 0/85 and in the nurses with changing shifts was 3/34 ± 0/69. Therefore, there was no significant difference between the two groups in this field (p= 0/38).
    Conclusion
    According to the results, teaching the necessary skills to the shift workers about management of job and familial and marital satisfaction is essential.
    Keywords: Marital satisfaction, Work, family Conflict, Nurses, Shift work