فهرست مطالب

سلامت جامعه - سال نهم شماره 4 (زمستان 1394)

مجله سلامت جامعه
سال نهم شماره 4 (زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1395/01/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمود شیرازی، نورعلی اصغری، عباس گنجعلی، محمدعلی فردین صفحات 1-8
    مقدمه
    حمایت اجتماعی از مولفه های مهم در زندگی بیماران مبتلا به HIV است. لذا هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش حمایت اجتماعی در جهت گیری و امید به زندگی در افراد سالم و بیماران مبتلا به HIV شهرستان زابل بود.
    مواد و روش ها
    روش این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه مبتلایان به بیماری HIV و افراد عادی شهرستان زابل تشکیل می دادند. نمونه آماری این پژوهش مشتمل بر 190 نفر (40 نفر بیمار HIV ) و (150 نفر افراد سالم) بود. به منظور گردآوری اطلاعات از پرسشنامه حمایت اجتماعی شربون و استوارت، امید به زندگی حلاجیان و جهت گیری زندگی کارور و همکاران استفاده گردید. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون همزمان تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که رابطه مثبت و معنی داری بین حمایت اجتماعی با امید به زندگی (33/0=r) و جهت گیری در زندگی (31/0=r) بیماران مبتلا بهHIV وجود دارد. همچنین نتایج رگرسیون هم زمان نشان داد که حمایت اجتماعی به تنهایی 10% از واریانس امید به زندگی و 9% از واریانس جهت گیری در زندگی را در بیماران مبتلا به HIV پیش بینی می کند که در افراد سالم حمایت اجتماعی تنها 3% از واریانس امید به زندگی و 5% از واریانس جهت گیری در زندگی را پیش بینی می کند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش حاضر، بیماران مبتلا بهHIV در زمینه ارتقاء امید به زندگی و جهت گیری در زندگی، نسبت به افراد سالم نیاز به حمایت اجتماعی بیشتری دارند.
    کلیدواژگان: حمایت اجتماعی، جهت گیری زندگی، امید، بیماران HIV
  • جواد محمدی، امیر عزیزی، سید مسعود دهقان منشادی صفحات 9-17
    مقدمه
    کیفیت زندگی کاری، مفهومی مهم در چگونگی ایفای نقش مراقبتی پرستاران به شمار می رود. حساسیت اخلاقی نیز به عنوان یکی از عوامل تاثیرگذار بر تصمیم گیری های شغلی پرستاران محسوب می گردد. هدف از پژوهش حاضر بررسی ارتباط حساسیت اخلاقی با کیفیت زندگی کاری در پرستاران بیمارستان های شهر تبریز بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی بود که به روش همبستگی انجام شد. جامعه آماری مورد مطالعه در این پژوهش شامل کلیه پرستاران زن شاغل در بیمارستان های شهر تبریز در سال 1393 بودند و با روش نمونه گیری تصادفی طبقه‍ای تعداد 186 نفر به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. جهت جمع آوری اطلاعات از دو پرسشنامه حساسیت اخلاقی کیم و کیفیت زندگی کاری بروکس و آندرسون استفاده شد. داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی شامل میانگین و انحراف معیار و آمار استنباطی شامل ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    براساس یافته ها، همبستگی مثبت میان حساسیت اخلاقی با کیفیت زندگی کاری - خانگی (342r= ،p=001/0p=)، کیفیت زمینه کاری (364r= ،p=001/0p=) و کیفیت دنیای کاری (378r= ،p=001/0p=) به دست آمد، اما میان کیفیت برنامه کاری با حساسیت اخلاقی ارتباطی یافت نشد (190،r= 196/0p=).
    نتیجه گیری
    با توجه به ارتباط حساسیت اخلاقی با کیفیت زندگی کاری در پرستاران، به نظر می رسد، می توان با ارتقای سطح آگاهی اخلاقی پرستاران از طریق آموزش و تشویق رفتارهای اخلافی، شاهد افزایش کیفیت زندگی کاری در آنان بود.
    کلیدواژگان: حساسیت اخلاقی، کیفیت زندگی کاری، پرستاران
  • رحیم میرنصوری، طیبه طاهرپوری، مجید محمدی، گیتی احمدی صفحات 18-27
    مقدمه
    تلاش برای بالا بردن سطح سلامت دانش آموزان و کمک به تحقق اهداف نظام آموزش و پرورش ضروری است. لذا هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی تاثیر فعالیت های آمادگی جسمانی بر ارتقاء سلامت عمومی دانش آموزان مقطع ابتدایی شهر خرم آباد بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی، تعداد 100 نفر دانش آموز مقطع ابتدایی از طریق نمونه گیری در دسترس به عنوان نمونه آماری انتخاب، و پس از تکمیل پرسشنامه جمعیت شناختی و سلامت عمومی گلدبرگ (1972)، به طور تصادفی به دو گروه کنترل و مداخله تقسیم شدند. سپس گروه مداخله، به مدت 12 هفته تمرینات آمادگی جسمانی را انجام دادند. پس از اتمام برنامه تمرینی، مجددا پرسشنامه سلامت عمومی، توسط نمونه ها تکمیل و گردآوری شد. داده های بدست آمده توسط آزمون های t زوجی و مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    فعالیت های آمادگی جسمانی باعث ارتقاء سلامت عمومی دانش آموزان در مولفه های نشانه های جسمانی (003/0p=)، اضطراب و اختلال خواب (009/0p=)، اختلال درکارکرد اجتماعی (001/0p=) و افسردگی (001/0p=) شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این پژوهش، می توان از فعالیت های آمادگی جسمانی به عنوان مداخله ا ی سومند در جهت ارتقای سلامت عمومی دانش آموزان استفاده کرد، لذا مدارس که نقش مهمی در امر آموزش دانش آموزان دارند می توانند با بهره گیری از این تمرینات به کودکان در جهت رسیدن به این مهم کمک کنند.
    کلیدواژگان: آمادگی جسمانی، تمرین، دانش آموزان، سلامت عمومی
  • حسن بافنده، یزدان موحدی، فضل الله قاسمی کلی، علی رحیمی صفحات 28-38
    مقدمه
    مولتیپل اسکلروز یکی از بیماری های شایع سیستم خود ایمنی می باشد. میزان شیوع مولتیپل اسکلروز در جمعیت کلی جهان یک درصد است.. پژوهش حاضر با هدف مقایسه حمایت اجتماعی ادراک شده و سرسختی روانشناختی در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروز و همتایان عادی آنها انجام شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی بود. جامعه پژوهش حاضر کلیه بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروز مراجعه کننده به بیمارستان رازی و امام رضا (ع) شهر تبریز بودند. تعداد 35 بیمار مبتلا به مولتیپل اسکلروز و 35 فرد عادی به پرسشنامه حمایت اجتماعی ادراک شده Zemet و سرسختی روانشناختی Kobasa پاسخ دادند. تحلیل داده ها با روش های آماری توصیفی و تحلیل واریانس چندمتغیره انجام شد.
    یافته ها
    بین نمرات بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروز و همتایان عادی در مقیاس حمایت اجتماعی ادراک شده و سرسختی روانشناختی تفاوت معنی داری وجود داشت، به گونه ای که بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروز از حمایت اجتماعی و سرسختی روانشناختی پایین تری برخوردار بودند.
    نتیجه گیری
    خانواده و اجتماع نقش حیاتی در روند این بیماری بر عهده دارند و این بیماران می توانند با اکتساب و تقویت سرسختی روانشناختی، سلامت روان خود را بهبود بخشند. همچنین، نتیجه این مطالعه نشان داد که باید از لحاظ اجتماعی این بیماران مورد حمایت قرار بگیرند.
    کلیدواژگان: حمایت اجتماعی ادراک شده، سرسختی روانشناختی، مولتیپل اسکلروز، همتایان عادی
  • صدیقه پاک سرشت، فاطمه رافت، سیده مرضیه راهبی، مریم قاسمی پور صفحات 38-48
    مقدمه
    در ایران مانند سایر کشورها میزان بروز سرطان پستان در حال افزایش می باشد و این بیماری معمولا در مراحل پیشرفته تشخیص داده می شوند. این پژوهش با هدف تبیین نیازهای مشاوره ای زنان در مورد سرطان پستان انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه از تحلیل محتوای کیفی و برای تبیین نیازهای مشاوره ای زنان از بحث گروهی متمرکز با 56 نفر زن 77-17 سال در قالب 8 گروه متمرکز 8-6 نفره استفاده شد. مشارکت کنندگان از بین زنان مراجعه کننده به درمانگاه مراقبت دوران بارداری، زنان و تنظیم خانواده در مرکز آموزشی درمانی الزهراء (س) شهر رشت در سال 1391 به روش هدفمند انتخاب شدند. کلیه تعاملات کلامی مشارکت کنندگان با استفاده از دستگاه ضبط صدای دیجیتالی ضبط گردید و به همراه تعاملات غیرکلامی ثبت شده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. تحلیل داده ها به روش تحلیل محتوای قراردادی و بر اساس مراحل پیشنهادی گرانهایم و لاندمن انجام شد.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار بعضی شرکت کنندگان 8/12± 5/36 سال بود. تحلیل داده ها منجر به ظهور 3 درون مایه اصلی بهبود دانش و شناخت از بیماری (نیازهای آموزشی-اطلاعاتی)، توجه به باورها و پنداشت های مرتبط با بیماری (نیازهای پنداشتی- اعتقادی)، ارتقای سلامت فردی (نیازهای مراقبتی) و 6 درون مایه فرعی شد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه، طراحی و تدوین برنامه های آموزشی و مشاوره ای موثر و کارآمد در جهت ارتقای دانش بهداشتی، اصلاح نگرش و برداشت های غیرواقعی و نادرست زنان و نیز ترویج رفتار و عملکرد خود مراقبتی آنان در زمینه پیشگیری از سرطان پستان به عنوان شایع ترین سرطان زنان، بیش از پیش احساس می گردد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، مشاوره، نیازهای خدمات سلامت، زن، مطالعه کیفی
  • نسرین حیدری زاده، بهروز بهروز صفحات 49-61
    مقدمه
    اختلال وسواسی-اجباری (Obsessive-Compulsive Disorder) کودکان یک اختلال روانی-عصبی مزمن و ناتوان کننده است که با اختلال قابل توجهی در عملکرد روانی-اجتماعی همراه است. هدف پژوهش حاضر بررسی ویژگی های همه گیرشناسی و بالینی باورهای وسواسی و OCD در دانش آموزان 17-8 ساله شهرکرمانشاه بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش از نوع مقطعی می باشد. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان 17-8 ساله شهرکرمانشاه، سال 1394 در مقاطع ابتدایی و متوسطه اول بود. با روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای، 762 نفر انتخاب و پرسشنامه های متغیرهای جمعیت شناختی، باورهای وسواسی (OBQ-CV)، و اختلال وسواسی/ اجباری (OCI-CV) تکمیل گردیدند. داده ها با روش های آمار توصیفی، ضریب همبستگی، آزمون مجذور کای و رگرسیون لجستیک تحلیل شد.
    یافته ها
    میزان شیوع OCD همراه با OB در کل نمونه 80/16%، در دانش آموزان دوره متوسطه اول 19% و ابتدایی 50/14% بود. میزان شیوع در پسران بیشتر از دختران(041/0=p)، و در دوره متوسطه اول بیشتر از ابتدایی بود (036/0=p). همبستگی بین OB و OCD از نظر آماری معنی دار بود(05/0>p). بین زیرمقیاس های OB، بیش برآورد تهدید، شایع ترین و اهمیت/کنترل فکر، کم ترین شیوع اما بین زیرمقیاس های OCD، افکار وسواسی، شایع ترین و خنثی سازی، کم ترین شیوع را داشت. بین همه عوامل جمعیت شناختی، به جز نوع تولد رابطه معنی داری با شیوع OB و OCD وجود داشت(05/0>p).
    نتیجه گیری
    شیوع OB و OCD در دانش آموزان شهرکرمانشاه در مقایسه با سایر پژوهش های انجام گرفته در داخل و خارج از کشور قابل ملاحظه است (80/16%). با این وجود، لزوم سیاست گذاری های سلامت روان در دانش آموزان برای کاهش بار آسیب در آینده و ارایه راه کارهای برون رفت از این مسئله به قوت خود باقی است.
    کلیدواژگان: باورهای وسواسی، اختلال وسواسی، اجباری، دانش آموزان، کرمانشاه
  • سیما کریمی، محمدعلی گودرزی، عبدالعزیز افلاک سیر صفحات 62-71
    مقدمه
    نتایج تحقیقات قبلی نشان داده است که توجه به معنویت اثر مثبتی بر کاهش پریشانی هیجانی و علائم روان شناختی دارد. این تحقیق با هدف مقایسه اثربخشی آموزش هوش معنوی و مهارت های زندگی بر هوش معنوی دانشجویان پرستاری سیرجان انجام گردیده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه آزمایشی که در سال 1393 انجام شد 58 دانشجوی پرستاری که نمرات بالایی در مقیاس اضطراب داشتند به طور تصادفی در سه گروه قرار گرفتند شرکت کنندگان در گروه آزمایش یک و آزمایش دو به ترتیب به مدت ده جلسه یک ساعته تحت آموزش هوش معنوی و مهارت های زندگی قرارگرفتند و شرکت کنندگان گروه شاهد آموزشی دریافت نکردند. میزان هوش معنوی هر سه گروه در آغاز و پایان جلسات آموزشی با استفاده از پرسشنامه هوش معنوی King مورد سنجش قرار گرفت. داده ها با تحلیل کوواریانس آزمون تعقیبی توکی تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که آموزش هوش معنوی و مهارت های زندگی می تواند میزان هوش معنوی دانشجویان پرستاری را افزایش دهد. نتایج نشان داد نمرات هوش معنوی گروه آزمایش یک با گروه شاهد تفاوت معنی داری در سطح 001/0p< دارد، اما نمره پس آزمون گروه آزمایش یک و آزمایش دو با هم تفاوت معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    آموزش هوش معنوی و آموزش مهارت های زندگی در افزایش هوش معنوی موثر می با شد.
    کلیدواژگان: آموزش، هوش معنوی، مهارت های زندگی
  • مهدی کرمی، محمد ضیاءالدینی، محمد ناظر، ناهید کرمی صفحات 72-80
    مقدمه
    بی نزاکتی و احساس طردشدگی در محیط کار یکی از معضلات سازمان ها است که شیوع فراوانی در بین کارکنان داشته و منجر به فساد اداری و کاهش شدید بهره وری سازمانی و رضایت شغلی افراد می گردد. مطالعه حاضر با هدف بررسی رابطه بین ادراک طردشدگی با بی نزاکتی در محیط کار کارکنان درمانی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان انجام شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی و جامعه آماری شامل کارکنان درمانی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان بود. با استفاده از فرمول کوکران تعداد 248 نفر از جامعه آماری به شیوه تصادفی طبقه ای انتخاب و به سوالات پرسشنامه های ادراک طردشدگی و بی نزاکتی در محیط کار پاسخ دادند. جهت بررسی فرضیه های تحقیق از آزمون کندال و اسپیرمن، و رگرسیون چند متغیره استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد که ضرایب همبستگی بین دو متغیر ادراک طردشدگی کارکنان درمانی با بی نزاکتی آن ها به ترتیب برابر 353/0 و 488/0 بود. یعنی بین ادراک طردشدگی کارکنان درمانی با بی نزاکتی آن ها رابطه معنی داری وجود داشت (000/0>p). علاوه بر این، طرد از سوی همکار و طرد با زبان محاوره (از مولفه های ادراک طردشدگی) بیشترین همبستگی را با مولفه های بی نزاکتی و طرد از سوی سرپرست کمترین رابطه را با ادراک بی نزاکتی داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به رابطه مثبت بین ادراک طردشدگی و بی نزاکتی در محیط کار، مدیران بیشترین تلاش را روی ایجاد جو صمیمیت و همدلی در بین کارکنان به کار ببندند تا با کاهش ادراک طردشدگی در کارکنان بی نزاکتی و عواقب مترتب بر آن در محیط کار کاهش یابد.
    کلیدواژگان: ادراک طردشدگی، بی نزاکتی در محیط کار، کارکنان درمانی
|
  • M. Shirazi, N. Asghari, A. Ganjali, Ma Fardin Pages 1-8
    Introduction
    Social support is a critical component in the lives of patients with HIV. Therefore, the objective of the present study was to examine the role of social support in orientation and life expectancy of healthy people and patients with HIV in Zabol.
    Materials And Methods
    The method of this study was descriptive following a correlational predictive design. The statistical population of the current study included all patients with HIV and normal people in Zabol and the statistical sample of this study contained 190 individuals (40 patients with HIV and 150 healthy people). To collect the data, the Sherbourne and Stewart Social Support Survey, the Hallajian Life Expectancy Questionnaire, and the Carver et al. Life Orientation Test were used.
    Results
    The results of Pearson correlation coefficient indicated that social support was significantly and positively related to life expectancy (r=0.33) and life orientation (r=0.31) of patients with HIV and in addition, the results of simultaneous regression revealed that social support alone predicted 10% of the variance in life expectancy and 9% of the variance in life orientation among patients with HIV; however, in healthy people, social support predicted only 3% of the variance in life expectancy and 5% of the variance in life orientation.
    Conclusion
    Given the results of the current study, regarding the promotion of life expectancy and orientation in life, patients with HIV need more social support compared to healthy individuals.
    Keywords: Social Support, Orientation in Life, Expectancy, Patients with HIV
  • J. Mohamadi, A. Azizi, Sm Dehghan Manshadi Pages 9-17
    Introduction
    Quality of working life is an important concept in the role of nurses care taking life. Moral sensitivity is one of the factors that influence the decision-making process of the nurses. The aim of this study was to investigate the relationship between moral sensitivity and the quality of working life of nurses in hospitals of Tabriz¡ Iran.
    Material and
    Methods
    This cross - sectional study was conducted using Pearson correlation. The population study consisted of all nurses working in hospitals in the city of Tabriz in 2014 and a stratified random sample of 186 subjects was selected. Two questionnaires were used to gather information: Kim ethical sensitivity and Quality of Work Life of Brooks and Anderson. The data were analyzed using descriptive statistics such as mean and standard deviation and inferential statistics such as Pearson correlation coefficients.
    Results
    A positive correlation between moral sensitivity¡ quality of working life - domestic (r=342¡ p=0.001)¡ quality of work (r=364¡ p=0.001)¡ quality of working life (r=378¡ p=0.001)¡ respectively was obtained. But no relation was found between the quality of the work plan with moral sensitivity (r=190¡ p=0.196).
    Conclusions
    Regarding the relationship between moral sensitivity with the quality of work life for nurses¡ the awareness of nurses could be raised through education and encouraging nursing moral behavior¡ and in doing so enhance their quality of working life.
    Keywords: Moral sensitivity, Quality of working life, Nurses
  • R. Mirnasuri, T. Taherpouri, M. Mohammadi, G. Ahmadi Pages 18-27
    Introduction
    Efforts to improve the health of students and thus contributing to achieving the goals of the educational system is very necessary. The aim of this study was to evaluate the effects of physical fitness activities on promoting the public health in primary school students of khorramabad city.
    Materials And Methods
    For this purpose, among the 38,633 elementary school students, 100 available cases were selected. After completing the demographic and general health Goldberg questionnaire (1972), the students were divided into control and experimental groups randomly. Then the experimental groups completed fitness exercises for 12 weeks according to pre-determined exercise programs. After completing the training program, general health questionnaire, were recompleted and collected by the samples. Data were analyzed using t-test.
    Results
    That exercise and physical fitness followed the increase general health of students in components of somatic symptoms (p=0.003), anxiety and insomnia (p=0.009), social dysfunction (p=0.001) and depression (p=0.001).
    Conclusion
    Sport can be used as a public health intervention to improve the student's productivity, therefore, the schools that play an important role in students teaching, can help to this aim with using physical training.
    Keywords: Physical fitness activities, Students, Public health
  • H. Bafandeh, Y. Movahedi, F. Ghasemikeli, A. Rahimi Pages 28-38
    Introduction
    Multiples clerosis is a common autoimmune disease. The prevalence of multiple sclerosis in the general population of the world is aone percent. This study aimed to compare the perceived social support and psychological hardiness in patients with multiple sclerosis and normal people.
    Materials and Methods
    This comparative study was executed on 35patients with multiple sclerosis and 35 normal subjects who responded to the perceived social support and psychological hardiness questionnaire. Data were analyzed using descriptive statistics and multivariate analysis of variance.
    Results
    Data analysis showed significant differences in the scores of patients with multiple sclerosis and normal people on the scale of perceived social support and psychological hardiness. Such that patients with multiple sclerosis had lower scores in social support and psychological hardiness.
    Conclusion
    Family and community play a vital role in the disease process. By learning and improving the psychological hardiness to improve their mental health, patients could help themselves to overcome the hardships of this disease and in this regard the family and societie’s support are needed as well.
    Keywords: Perceived social support, Psychological hardiness, Multiples clerosis, Normal people
  • S. Pakseresht, F. Rafat, Sm Rahebi, M. Ghasemi Pour Pages 38-48
    Introduction
    As in the other countries, breast cancer is increasing in Iran, and usually it is diagnosed at an advanced stage. Therefore, this study aimed to assess the needs of counseling women about breast cancer.
    Materials And Methods
    This is a qualitative study and data were gathered through Focus Group Discussion (FGDs), which was conducted on 56 women (age range 17-77 years) referring to gynecology, family planning and prenatal care clinics at Al- Zahra Educational Hospital in Rasht, Iran in 2012. Data were gathered by semi-structured interviews and investigator-recorded responses. At the end of each session, all responses verbal and non verbal were summarized exactly. In the end collected data were analyzed by using quality content analysis. Data analysis and content analysis was done according to recommended steps Granhaym and Landman.
    Results
    In this study, the mean age was 36.5 ± 12.8 years. Data analysis led to the emergence of three main themes of improving knowledge and understanding of the disease (educational-informational needs), according to the beliefs and assumptions associated with the disease (Assumption –believes needs), improve personal health (care needs) and six sub-themes.
    Conclusions
    The results of this study indicate a need for the design and development of training programs and consulting services more effectively and efficiently in order to promote health knowledge, attitude and unrealistic and inaccurate perceptions of women. Promoting their self care behaviors and the prevention of breast cancer is more crucial than ever.
    Keywords: Breast cancer, Counseling, Health care needs, Women, Qualitative study
  • N. Heidarizadeh, B. Behrouz Pages 49-61
    Introduction
    Obsessive-compulsive disorder in children is a neuropsychiatric condition that is associated with considerable psychosocial impairment. The aim of this study was to investigate the epidemiology and clinical features of obsessive beliefs and obsessive-compulsive disorder in 8-17 year old students in kermanshah city.
    Material and
    Methods
    The statistical population for this cross-sectional study included all the primary and first grade high school students (8-17 years old) in Kermanshah city in 2015. through multi-stage cluster sampling, 762 patients were selected. Demographic information and OBQ-CV and OCI-CV questioners were completed for each one of them. The data was analyzed using descriptive statistics, correlation coefficient, chi-square test and logistic regression.
    Results
    The Results showed that prevalence of OCD and OB in the total sample was %16.80, and in the guidance school students was %19 and for the primary school students it was %14.50. The prevalence was higher in boys versus girls (p=0.041), and in the guidance school students was higher than the primary students (p=0.036). The correlation between OB and OCD was statistically significant (p
    Conclusion
    The Prevalence of OB and OCD in the students of Kermanshah city was significant in comparison with the other studies conducted within and outside the country. However, attention should be paid to mental health policy-making in students to decrease the behavioral problems and prevent future problems.
    Keywords: Obsessive Beliefs, Obsessive, Compulsive Disorder, Students, Kermanshah City
  • S. Karimi, Ma Goodarzi, Aa Aflakseir Pages 62-71
    Introduction
    Previous research has shown that attending to spirituality can reduce both the psychological distresses and the severity of psychological symptoms. The present research was carried out to compare the effects of spiritual intelligence and life skills training on spiritual intelligence of Sirjan nursing students with anxiety.
    Materials And Methods
    This semi- experimental study was conducted in the academic year of 2013-2014. Fifty eight nursing students who had high anxiety scores were randomly assigned into three groups: experimental one, experimental two, and control. Participants in the experimental one and experimental two groups participated in a one hour spiritual intelligence and life skills classes for ten sessions, whereas the control group received no education. The King Intelligence Questionnaire was administrated in pre-test and post-test. The groups were analyzed by Co-variance and Post Hoc test (Tukey).
    Results
    Results showed that spiritual intelligence and life skills training have similar effects on increasing the spiritual intelligence among the nursing students. The experimental group number one and the control groups obtained the significance level of p
    Conclusion
    Spiritual intelligence and life skills training are effective in increasing the spiritual intelligence.
    Keywords: Training, Spiritual intelligence, life skills
  • M. Karami, M. Zia, Addini, M. Nazer, N. Karami Pages 72-80
    Introduction
    Perceived workplace exclusion and workplace indecency are among the problems of organizations which lead to Corruption, reduction in Organizational efficiency and Job Satisfaction. Thus, the present study examined the relationship between perceived workplace exclusion with workplace indecency in the medical staff of Rafsanjan University of Medical Sciences.
    Material and
    Methods
    The population for this descriptive research included all of medical staff in Rafsanjan University of medical sciences in 2013. By Cochran’s formula and categorical random sampling method, 248 subjects were selected and responded to workplace exclusion scale (WES) and workplace Incivility scale questioners. Data were analyzed with Kendall and Spearman test and multivariable regression.
    Results
    The Results showed that exclusion by the teammate and exclusion with colloquy language have the most correlation with workplace indecency and exclusion by the head of the department had the lowest correlation.
    Conclusion
    It is proposed that with respect to the positive relation between perceived exclusion and indecency in the workplace, the managers use the most effort for creating an intimate and empathic atmosphere between the personnel in order to reduce the indecency and perceived exclusion between the personnel and its consequences in the workplace.
    Keywords: Perceived Exclusion, Workplace Indecency, Medical Staff