فهرست مطالب

بیماری های مشترک انسان و دام - سال یکم شماره 2 (پاییز و زمستان 1392)

مجله بیماری های مشترک انسان و دام
سال یکم شماره 2 (پاییز و زمستان 1392)

  • 74 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1393/01/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقالات اصیل
  • میلاد عادل، حمیدرضا عزیزی، خداداد پیرعی خیرآبادی، امیر دهقانی سامانی، فاطمه قاسمپور، یورتای مختومی صفحه 1
    هدف
    ماهی شوریده با نام علمی Otolithes rubber یکی از ماهیان بومی و با ارزش مناطق غرب و جنوب غربی ایران به ویژه استان خوزستان است. با توجه به بازارپسندی بالای این ماهی در نزد اهالی منطقه، انگل های مشترک آن از لحاظ بهداشت عمومی دارای اهمیت ویژه ای می باشند.آنیزاکیازیس یکی از پراهمیت ترین بیماری های نماتودی انسان است که به وسیله مرحله لاروی انگل منتقل می شود. آنیزاکیازیس نوعی بیماری روده ای- معده ای مرتبط با مصرف مواد غذایی دریایی یا ماهی خام و نیم پخته است که توسط نماتود های خانواده آنیزاکیده ایجاد می شود.
    روش ها
    در پژوهش حاضر 60 قطعه ماهی شوریده از شهر اهواز به صورت تازه صید شد و در کنار یخ به آزمایشگاه انگل شناسی دانشگاه شهرکرد منتقل گردید. ماهیان به روش استاندارد کالبدگشایی شد و کرم های دستگاه گوارش و محوطه بطنی به کمک الک شماره 100 جداسازی شدند. سپس انگل های جدا شده در محلول حاوی 70 درصد اتانول و 5 درصد گلیسرین تثبیت شدند.
    نتایج
    در نهایت نماتودهای جدا شده پس از شفاف سازی با لاکتو فنل، با چسب کانادابالزام مونته شدند و زیر میکروسکوپ نوری مورد بررسی قرار گرفتند و با استفاده از کلیدهای تشخیص (Bykhovskii (1964 و (Moravec (1994 در حد جنس شناسایی گردیدند.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج بررسی حاضر نشان داد که این ماهیان به 2 نوع نماتود مشترک، شامل آنیزاکیس به میزان 10% و کونتراسکوم به میزان 3 /33% آلوده بودند. با توجه به مشترک بودن بیماری آنیزاکیازیس توصیه می شود که اقدامات مدیریتی و بهداشتی به ویژه در مناطق جنوبی کشور انجام گیرد.
    کلیدواژگان: کونتراسکوم، آنیزاکیس، ماهی شوریده، بیماری مشترک
  • زهرا قاسمی، نادر مصوری، کیوان تدین، پژواک خاکی، رایناک قادری، سیده نسیم کریم نسب صفحه 7
    هدف
    مشمشه بیماری مشترکی است که توسط باکتری بورخولدریا مالئی ایجاد می شود. متداول ترین روش تشخیص مشمشه آزمایش مالئین می باشد. در ایران، مالئین از سویه استاندارد بورخولدریا مالئی تهیه می گردد که ساختار ژنومی آن مورد بررسی قرار نگرفته است.
    روش ها
    با توجه به جداسازی این باکتری از ببر باغ وحش تهران و ضرورت انجام آزمون های مراقبت در آن، در مطالعه حاضر ساختار ژن های srDNA23، flip و BimA، باکتری بورخولدریا مالئی جدایه ببری و سویه تولیدی موسسه به روش PCR و توالی یابی مورد بررسی قرار گرفت. پس از کشت باکتری ها در محیط های اختصاصی و آزمون اشتراوس، DNA به روش ایزو آمیل الکل-کلروفورم استخراج گردید. چهار آزمون PCR با استفاده از پرایمرهای اختصاصی بورخولدریا مالئی و مشترک میان بورخولدریا مالئی و سودومالئی انجام شد.
    نتایج
    توالی نوکلئوتیدی ژن های تکثیر یافته با توالی سویه های شناخته شده موجود در بانک ژن مقایسه شدند. هر دو خوکچه هندی که باکتری بورخولدریا مالئی را دریافت کرده بودند تورم بیضه را نشان دادند. رشد باکتری ها در محیط کشت و بدن جاندار متفاوت بود. در آزمون های PCR مربوط به هر چهار ژن قطعات مورد انتظار تکثیر گردید. بررسی نتایج تعیین توالی محصولات PCR ساختار ژنومی جدایه ببر و سویه مولد مالئین، لوکوس های تحت مطالعه را یکسان نشان داد. مهم ترین یافته های این پژوهش توانایی تشخیص و تعیین هویت مولکولی و تمایز بورخولدریا مالئی از سودومالئی می باشد.
    بحث و نتیجه گیری
    به علت اهمیت بیماری و محدودیت در انجام تست مالئین در موارد پیشرفته، استفاده از روش های تشخیصی آزمایشگاهی وابسته به PCR با سرعت و وی‍‍ژگی بالا بوده و در مولکولار اپیدمیولوژی بیماری مهم می باشد.
    کلیدواژگان: مشمشه، بورخولدریا سودومالئی، بورخولدریا مالئی، مالئین
  • عباس خلیلی، لیلا خلیلی، سیدعلی جوهری، محمدرضا کلباسی صفحه 17
    هدف
    توسعه روزافزون فن آوری نانو و کاربرد انواع نانو مواد در زندگی روزمره انسان، نگرانی ها در رابطه با خطرات احتمالی رهایش این مواد به محیط زیست و به ویژه زیستگاه های آبزیان در حال افزایش است.
    روش ها
    در پژوهش حاضر، تاثیر استفاده مستقیم نانوذرات نقره (به صورت کلوئید) و غیرمستقیم (به صورت فیلتر پوشش یافته با نانوذرات نقره) بر تغییرات بافت آبشش لارو تازه تفریخ شده قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) بررسی شد. بدین منظور گروه اول از لاروهای تازه تفریخ شده در معرض مستقیم کلوئید نانوذرات نقره با غلظت های 015 /0، 031 /0، 062 /0، 125 /0، 25 /0 و 5 /0 میلی گرم در لیتر به مدت 12 روز قرار گرفتند؛ و گروه دوم لاروها بعد از تفریخ درون سیستم انکوباسیون مجهز به فیلتر زئولیت پوشش یافته با 5 /0% نانوذرات نقره به مدت 12روز قرار گرفتند. برای مطالعات بافت شناسی، نمونه های آبشش به روش معمول آماده سازی و با روش هماتوکسیلین- ائوزین رنگ آمیزی و نهایتا با میکروسکوپ نوری بررسی شدند.
    نتایج
    نتایج این پژوهش نشان داد که افزایش میزان غلظت نانوذرات نقره سبب افزایش قطر تیغه های اولیه و ثانویه، هیپرپلازی، پرخونی شدید و همجوشی تیغه های ثانویه آبشش می شود. همچنین با افزایش میزان غلظت نانوذرات نقره، میانگین قطر تیغه های ثانویه و تیغه های اولیه آبشش نسبت به گروه های شاهد افزایش معنی داری یافت (05 /0>P).
    بحث و نتیجه گیری
    بنابر نتایج به دست آمده، نانوذرات نقره می توانند سبب آسیب های بافتی در آبشش لارو قزل آلای رنگین کمان گردند و به همین دلیل باید از رهایش این ماده به اکوسیستم های آبی جلوگیری گردد.
    کلیدواژگان: لارو، نانوذرات نقره، آبشش، قزل آلای رنگین کمان، نانو سم شناسی
  • میرحسن موسوی، نسیم شاویسی، احسان مصطفوی صفحه 25
    هدف
    از بین بیماری های مشترک بین انسان و دام، بروسلوز یا تب مالت بیشترین میزان بروز را در سراسر جهان و به خصوص در کشورهای درحال توسعه به خود اختصاص داده است. این مطالعه به منظور بررسی خصوصیات اپیدمیولوژیک بیماری تب مالت در شهرستان گیلانغرب واقع در استان کرمانشاه طی سال های 1387 تا 1389 طراحی شده است.
    روش ها
    این مطالعه یک مطالعه توصیفی- تحلیلی گذشته نگر بوده که بر روی افراد مبتلا به تب مالت انجام شده است. به منظور ارزیابی اثر برنامه واکسیناسیون دام ها بر میزان بروز انسانی، داده های مورد نیاز واکسیناسیون دامی به تفکیک سال و نوع دام (گاو، گوسفند و بز) از شبکه دامپزشکی شهرستان اخذ شد.
    نتایج
    نتایج این مطالعه نشان می دهد که بیشترین میزان بروز بیماری مربوط به سال 1387 با 87 /42 در صد هزار نفر می باشد. همچنین، بیشترین موارد بروز بیماری در گروه شغلی دامداران و کشاورزان مشاهده گردید. رایج ترین فصل بیماری بهار بود. علاوه براین، مشخص گردید که بیشترین میزان انتقال بیماری در موارد مصرف شیر غیرپاستوریزه صورت گرفته است. میزان واکسیناسیون دامی طی سال های مورد مطالعه روند افزایشی داشته و میزان بروز انسانی تب مالت طی همین مدت روند کاهشی داشته است.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه مبنی بر مصرف فرآورده های لبنی غیرپاستوریزه به عنوان مهم ترین روش انتقال بیماری، افزایش آگاهی مردم درباره خطر مصرف محصولات لبنی غیرپاستوریزه و تازه، خصوصا شیر خام و پنیرهای تهیه شده از شیر خام ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: کرمانشاه، گیلانغرب، بروسلوز، خصوصیات اپیدمیولوژیک، تب مالت
  • عزیزاله ابراهیمی کهریزسنگ، سیدمصطفی کاظمی، محمدرضا محزونیه صفحه 31
    هدف
    موش به دلیل اینکه می تواند مخزن و یا حامل بسیاری از اجرام ذره بینی بیماری زای انسانی باشد نقش مهمی در بهداشت عمومی ایفا می نماید. مطالعه حاضر با هدف تعیین حضور برخی عوامل باکتریایی بیماری زای مشترک در نمونه های محتویات گوارشی، کبد، کلیه و نازوفارینکس موش های خانگی منازل حاشیه ای منطقه شهرکرد انجام گرفته است.
    روش ها
    تعداد صد و هفت موش از مناطق فوق به صورت تصادفی و با تله گذاری اخذ و جمع آوری شد. این مطالعه توصیفی به صورت مقطعی در یک دوره شش ماهه انجام گرفت. چهارصد و بیست و هشت نمونه نازوفارینکس، محتویات گوارشی، کبد و کلیه (هر کدام صد و هفت نمونه) جهت جدا سازی باکتری های استرپتوباسیلوس مونیلی فورمیس استرپتوکوکوس، استافیلوکوکوس، سروتیپ های سالمونلا و اشریشیا کلی استفاده شدند، به علاوه نمونه ها جهت تشخیص آلودگی به لپتوسپیرا با روش PCR مورد آزمایش قرار گرفتند. داده های مطالعه به صورت فراوانی بیان شدند.
    نتایج
    آلودگی با لپتوسپیراهای بیماری زا، استرپتوباسیلوس مونیلی فورمیس و استافیلوکوکوس های کوآگولاز مثبت در نمونه های کبد، کلیه و نازوفارینکس مشاهده نگردید. باکتری های جدا شده در این مطالعه عبارت بودند از اشریشیا کلی (9 /58%)، پروتئوس ولگاریس (5/ 7%) و سروتیپ های سالمونلا (6 /5%). از دیگر باکتری های غالب جدا شده می توان استافیلوکوکوس های کوآگولاز منفی (6 /19%)، استرپتوکوکوس های آلفا همولایتیک (7 /4%) و استرپتوکوکسی های بتا همولایتیک (5 /7%) را نام برد.
    بحث و نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد موش های مورد آزمایش به باکتری های سالمونلا و استرپتوکوکوس های بتا همولایتیک آلوده اند. در این مطالعه سایر باکتری ها یافت نشدند. لازم است که این مطالعه در زمان ها و مکان های مختلف انجام شود.
    کلیدواژگان: موش، سالمونلا، لپتوسپیرا، شهرکرد، استرپتوباسیلوس
  • حسن نایب زاده، محمد جواد طراحی، آرزو آرین، سید محمد نایب آقایی صفحه 37
    هدف
    انسان در اثر تماس با سگ آلوده و یا از طریق مصرف غذای آلوده به مدفوع سگ حاوی تخم کرم اکینوکوکوس، به هیداتیدوز مبتلا می شود. جراحی به عنوان اصلی ترین راه درمان این
    روش ها
    هدف از این مطالعه تعیین وضعیت اپیدمیولوژیک هیداتیدوز در بیمارانی بود که طی سال های 1383 تا 1390 از خرم آباد و سایر شهرستان های استان به بیمارستان های مربوط در استان لرستان مراجعه نموده بودند. در یک مطالعه توصیفی گذشته نگر، اطلاعات پرونده تمامی بیماران مبتلا به کیست هیداتیک که به بیمارستان های مربوطه در استان لرستان مراجعه نموده بودند در طی یک دوره هشت ساله (1390-1383) اخذ گردید.
    نتایج
    داده های جمع آوری شده مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. در طی سال های 1383 تا 1390، یکصد و سی و چهار مورد کیست هیداتیک تشخیص داده شده بود که 77 نفر از این تعداد زن و 57 نفر مرد بودند. موارد منجر به جراحی 112 مورد بود. از نظر سنی، بیشترین موارد بیماری درگروه سنی 30-20 سال (26%) و پس از آن گروه سنی 40-30 سال (23%) و بالای 60 سال (19%) قرار داشتند. بیشترین موارد بیماری در سال 1389 (21%) و پس از آن در سال 1390 (20%) مشاهده شد. بیشترین اندام آلوده (69%) کبد بود که در 7 مورد (1 /5%) کبد به همراه سایر اندام های دیگر درگیر بود.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به عدم کاهش مطلوب فراوانی کیست های هیداتیک انسانی در ایران، به نظر می رسد اقدامات لازم از جمله آموزش مردم، نظارت بر کشتار دام ها و از بین بردن سگ های ولگرد ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: بیمارستان، جراحی، کیست هیداتیک، لرستان
  • غلامرضا کریمی، غلامرضا معتمدی، محمد عبدی گودرزی، شهلا ریواز، وحید نصیری، حبیب الله پایکاری صفحه 41
    هدف
    با توجه به اهمیت بیماری های انگلی داخلی در بهداشت حیوانات آزمایشگاهی و ارتباط آن با سلامت و بهداشت انسان و نیاز مراکز تحقیقاتی و آموزشی به استفاده روزمره از حیوانات آزمایشگاهی، این پروژه تنظیم شد تا از این طریق بتوان حیوانات سالم در اختیار مراکز قرار داد.
    روش ها
    در این پژوهش با استفاده از روش های معمول انگل شناسی (کالبد گشایی و جداسازی انگل)، انگل های مورد نظر شناسایی و مورد بررسی قرار گرفت. انگل های داخلی ازدستگاه گوارش حیوان با استفاده از روش های استاندارد جداسازی و پس از مونته کردن بر روی اسلاید مورد شناسایی قرار گرفت. مدت زمان اجرای این طرح 3 سال بود و با زمان بندی ایجاد شده به شناسایی انگل های داخلی هر سه نوع حیوان موجود در بخش حیوانات آزمایشگاهی پرداخته و در نهایت شناسنامه هر نوع از حیوانات آزمایشگاهی براساس دستورالعمل انجمن بین المللی حیوانات آزمایشگاهی اروپا موسوم به FELASA (Federation of European Laboratory Animal Science Associations) تنظیم و ارائه گردید.
    نتایج
    در 50 سر موش مورد بررسی، 30 درصد اکسیور، 4 درصد سستود و 40 درصد ژیاردیا جدا و شناسایی گردید. در رات های مورد مطالعه، 15 درصد اکسیور و 15 درصد تریکوموسوییدس کراسیکودا جداسازی گردید، در این گروه تک یاخته ای شناسایی نشد. در هامسترها 18 درصد اکسیور جدا و شناسایی گردید، در این گروه نیز تک یاخته مهمی شناسایی نشد.
    بحث و نتیجه گیری
    سرانجام با توجه به نتایج به دست آمده در این پژوهش در ارتباط با عفونت های انگلی در حیوانات آزمایشگاهی پرورش یافته می توان نتیجه گرفت که چون یافته های بالینی در ارتباط با این عوامل وجود ندارد، این گزارش می تواند به بهینه سازی روش های غربال گری حیوانات آزمایشگاهی و توسعه شناسنامه های بهداشتی برای این حیوانات آزمایشگاهی کمک نماید.
    کلیدواژگان: موش، انگل، رات، هامستر
  • اصغر حسن زاده، ابراهیم رحیمی، امیر شاکریان صفحه 47
    هدف
    تب مالت یکی از مهم ترین بیماری های شایع عفونی مشترک بین انسان و دام است که همیشه به عنوان یک معضل بهداشتی برای اکثر کشورها از جمله کشور ایران مطرح است و از لحاظ بهداشت عمومی و اثر آن در وضعیت اقتصادی و اجتماعی جامعه اهمیت زیادی دارد. هدف این مطالعه بررسی اپیدمیولوژی وضعیت بیماری تب مالت انسان، در شهرستان مبارکه طی سال های 1389-1382 می باشد.
    روش ها
    در این مطالعه اپیدمیولوژیک موارد جدید تب مالت انسانی شناسایی شده در سال های 1389-1382 در شهرستان مبارکه با استفاده از نرم افزار SPSS و با استفاده از شاخص های آماری توصیفی و آزمون کای دو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    این بررسی نشان داد، طی سال های 1382 تا 1389، تعداد 139 مورد جدید تب مالت مشاهده شده است. میانگین بروز سالیانه تب مالت طی سال های مذکور در شهرستان مبارکه 12 مورد در 100 هزار نفر است که بیشترین بروز سالیانه آن مربوط به سال 1384 می باشد (19 مورد در 100 هزار نفر). از 139 مورد تب مالت، 45 مورد زن (4 /32 %) و 94 مورد مرد (6 /67 %) بودند. 4 /50 درصد بیماران ساکن روستا و 6 /49 درصد ساکن شهر بودند. بیشترین گروه سنی مبتلایان مربوط به گروه سنی 20-11 سال بود و همچنین بیشترین مورد در فصل های بهار (48%) و تابستان (44%) مشاهده شد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشان داد 6 /69 درصد از افراد سابقه مصرف شیر و فرآورده های شیری و 71 /59 درصد افراد سابقه تماس با دام را ذکر کرده بودند و از نظر شغلی بالاترین فراوانی مربوط به خانه دارها (3 /27 %) بود.
    کلیدواژگان: ایران، اپیدمیولوژی، تب مالت، شهرستان مبارکه
|
  • Adel M.*, Azizih., Pirali Kheirabad, Kh., Dehghania., Ghasempourf., Makhtomi, I Page 1
    Otolithes rubber is one of the most important and native fish in south and south-west of Iran especially in Khuzestan province. Because marketing of this fish is popular among residents of this area, zoonotic parasites are important in public health. Anisakiasis is an important fish-borne zoonoses provoked by ingestion of larval nematodes belonging to the Anisakis genus in raw or undercooked seafoods. In this study, 60 Otolithes rubber from Khuzestan province (Ahvaz city) were freshly caught and transported to the central laboratory. Fish were necrospy by standard methods and helminths in the digestive system and abdomen cavity were separated using sieve No. 100. The parasite specimens were collected then fixed in a solution contained 70% ethanol and 5% glycerin. Finally, isolated Nematodes were cleared in lactophenol, monted with glue Canadabalzam, examined under a light microscope, and identified by related keys of Bykhovskii (1964), Moravec(1994) at the genus level. Based on the results of this study, the fish infected with two zoonosis nematods, include Anisakis sp (10%) and Contracaecum sp. Keeping in mind the diseases caused by these parasites are zoonoses, it can be recommended that health practices should be considered, particulary in South areas of the country.
    Keywords: Otolithes rubber Anisakis, Contracaecum, Zoonotic disease
  • Ghasemi Z., Mosavari N.*, Tadayon K., Khaki P., Ghaderi R., Karimnasab N., Mohammadtaheri M., Slampanah M., Sadjadi H., Dashtipour Sh Page 7
    Glanders caused by Burkholderia mallei, is a zoonotic disease. mallein test is the most used method in diagnosis of glanders. mallein is still prepared of standard B. mallei strain (s). In order to characterize the genomic properties, we have studied nucleotide structure of 23SrDNA, flip and BimA genes of a B.mallei strain that is used for preparation of mallein at Razi Institute and also a B.mallei isolate collected from a diseased tiger linked to the latest glanders outbreak at Tehran zoo. The isolated bacteria were cultivated on specific media. Bacterial suspensions were used to inoculate two guinea pigs in order to develop Strauss phenomenon. Genomic DNA was extracted by Isoamyl alcohol-Chloroform method. The PCR developed by using specific primers of B.mallei (three pairs) and common between B.mallei and B.pseoudomallei (one pair). The nucleotide sequence of the amplified genes was compared with standard fully sequenced genome available in gene bank. Both inoculated guinea pigs developed the characteristic Strauss phenomenon. Bacterial growth was the quantitative and qualitative different in the media and animal boudy. The amplificating four loci were successful. The nucleotide sequence analysis indicated these four loci were identical in B.mallei sterain/isolate invegtigented. This strategy represented a diagnostic algorithm suitable for differentiation between B.mallei and B.pseudomallei. Because importance of disease and limitation of mullein test in clinical and advanced cases of glanders using of sensitive and rapid diagnostic methods dependent on PCR and aknowledge of epidemiology molecular of glanders, is useful.
    Keywords: Burkholderia mallei, Glanders, mallein, Burkholderia pseudomallei
  • Khalilia., Khalilil., Johari, Sa, Kalbassi, M Page 17
    Regardint to the development of nanotechnology and application of different nanomaterials in human life, concerns about the possible hazards due to release of these substances into the environment, particularly aquatic habitats is increasing. In the present study, the direct effect of silver nanoparticles (AgNPs as colloid) or its indirect effect (as a filter media coated with AgNPs) were investigated on histology changes in gill of newly hatched larvae of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). For this purpose, first group of newly hatched larvae were directly exposed to 0.015, 0.031, 0.062, 0.125, 0.25, and 0.5 mg.l-1 of colloidal AgNPs for twelve days; and the second group of larvae were transferred to incubation system which was equipped with filters coated with 0.5%wt AgNPs for twelve days. For histological studies, gill samples were prepared in a routine method and Hematoxylin and Eosin staining method and eventually were investigated by light microscopy. The results showed that increase of AgNPs concentration, will causes increase in the gill filament and lamella thickness, hyperplasia, severe congestion, and fusion of gill lamella. Also with the increase of AgNPs concentration, the mean diameters of the gill lamella and filaments were increased significantly compared to the control groups (P<0.05). According to the obtained results, silver nanoparticles can cause tissue damage in the gills of rainbow trout larvae; therefore release of this material to the aquatic environments should be prevented.
    Keywords: Nanotoxicology, Silver nanoparticles, Larvae, Rainbow trout, Gill
  • Mir Hassan Mosavi, Nassim Shavisi, Ehsan Mostafavi Page 25
    Among zoonotic diseases, Brucellosis has been allocated the highest incidence of the disease worldwide, particularly in developing countries. This study was conducted to investigate epidemiological aspects of Malta fever in Gylangharb city, Kermanshah province through 2008–2010. This study is a descriptive study - a retrospective analysis was performed on patients with Malta fever. To assess the effect of livestock vaccination programme on the incidence rate of the disease in human, data of vaccinating livestock according to year and type of livestock (cows, sheep and goat) were obtained from Veterinary Organization. In the present study, the highest number of incidence rate of the disease was in 2008 (42.87 per hundred thousand populations). Also, the highest reported numbers of cases were in the occupational group of farmers and ranchers. Based on the season, most of cases were observed in the spring. In addition, unpasteurized milk was determined as the most common way of transmission of the disease. During the period of the study, the incidence of Malta fever was found to decline with increasing vaccination of livestock. Based on the results, the consumption of unpasteurized dairy products were as the most important rout of transmission of the disease. Hence, in order to control the disease, it is necessary to educate people about the risk of consumption fresh and unpasteurized dairy products, especially raw milk and cheeses manufactured with raw milk.
    Keywords: Malta fever, epidemiological features, brucellosis, Gylangharb, Kermanshah
  • Azizollah Ebrahimi, Seyed Mostafa Kazemi, Mohammadreza Mahzounieh Page 31
    Mice play a significant role in public health, mainly due to their role as carriers or reservoirs for microorganisms associated with infections and diseases that can be transmitted to humans. The present work was conducted to determine the presence of some zoonotic bacteria in the caecal, liver, kidney and nasopharynx samples of house mice (Mus musculus) trapped in rural houses of Shahrekord district in central, Iran. One hundred and seven mice living on rural houses (or in their vicinity) were randomly trapped and collected. This cross-sectional descriptive study was conducted in a period of six months. A total of four hundred and twenty eight specimens of nasopharynx, intestinal contents, liver and kidney (each=107) were used to isolate Strptobacillus moniliformis, streptococci, staphylococci, salmonella serotypes, E. coli and to detect pathogenic leptospira infection using PCR method. Data were presented as frequency and percentage. Infection by pathogenic Leptospira, S. moniliformis and coagulase positive Staphylococcus were not detected in specimens of liver, kidney and nasopharynx. The bacteria isolated in this study were E. coli (58.9%), Proteous vulgaris (7.5%) and Salmonella serotypes (5.6%). Coagulase negative staphylococci (19.6%), α –hemolytic Streptococcus (4.7%), β-hemolytic Streptococcus (7.5%) were the other dominant isolated bacteria. We concluded that the house mice in the studied areas may carry Salmonella spp, and β- hemolytic Streptococcus. In this study did not found other bacteria. It is essential to conduct the same survey at different times and places.
    Keywords: Mice, Leptospira, Streptobacillus, Salmonella, Shahrekord
  • Hassan Nayebzadeh, Mohammad Javad Tarrahi, Arezoo Arian, Sayed Mohammad Nayebaghaee Page 37
    Human hydatidosis caused by ingestion of food contaminated by dog faeces containing the Echinococcus eggs, or direct contact with dogs. Surgery is the most essential way of treating this disease. The aim of this study was to determine the epidemiological status of hydatidosis in patients referred to hospitals in Lorestan Province from Khorramabad and other cities of this Province, from 2004 to 2011. In a descriptive retrospective study, information about patients infected with hydatid cyst who were hospitalized during 2004-2011 was retrieved from archives. Collected data were analyzed statistically. During 2004 -2011, from the total of 134 patients infected with hydatid cyst, 77 persons were female and 57 persons were male. The number of recorded operations was 112 persons. The highest rate of infection was recorded in the 20-30 years old patients (26%), followed by the 30-40 years old patients (23%), and 60- years old and above patients (19%). The highest number of infections occurred in 2010 (21%); followed by that of 2011 (20%). Most of the cysts (69%) were found in the liver, and in 7 cases (5.1%), in addition to the liver, the other organs were infected. Considering that there has been no desirable decrease in human hydatid cysts in Iran, it is suggested that educational programs, supervision of slaughtering of domestic animals, and euthanizing stray dogs should be carried out.
    Keywords: Hydatid cyst, operation, hospital, Lorestan
  • Karimi, Gh.R., Motamedi, Gh.R., Abdigoudarzim., Rivaz, Sh, Nasiriv., Paykari, H Page 41
    Internal parasitic diseases are very important in laboratory animal breeding systems. Additionally, producing clear laboratory animals for educational and research centers is very important. According to above notes it was decided to perform a screening study using normal methods of identification of gastrointestinal parasites (autopsy and isolation of parasites from gastrointestinal organs), then identification of collected parasites. So, parasites have been isolated from gastrointestinal organs of animals (Mouse, Rat, Hamster) they have been mounted on slides and were identified. This study was carried out from 2008 up to 2011, a three year period. Finally, screening data and identification card for any laboratory animal was verified according to the Federation of European Laboratory Animal Science Associations (FELASA) and documented. Totally fifty mice have been detected for gastrointestinal parasitological infections, 30% of mice had adult stage of oxyuris, 4% of mice were infected by adult cestoda (H.diminuta) and 40% of mice had protozoa infection of Giardiaspp. 15% cases of rats were infected by Oxyuris, and 15% were infected by Trichomosoides crassicauda and no protozoa infection was found in rats. 18% hamsters had Oxyuris and there was no protozoa infection in hamsters. Finally, regarding these records of parasitological infection in laboratory animals, it can be concluded that there are no clinical infection due to these agents and these records may help us to develop a better screening methods and certificate for laboratory animals.
    Keywords: Parasite, Rat, Mouse, Hamster
  • Hasanzadea., Rahimie., Shakerian, A Page 47
    Brucellosis is one of the most common infectious diseases among human and animals. It is regarded as a health problem for many countries, including Iran. Also it is very important disease in Human public health and has an important role in the economic and social complications in endemic areas. The aim of this study was to investigate the epidemiology of human Brucellosis in the Mobarake city, Iran during 2003-2010. In the present study the new cases of human brucellosis during 2003-2010 were identified and statistically analyzed, using SPSS software and descriptive statistical measures and X2 test.During 2003-2010, 139 new cases of brucellosis were recorded. In these years, it is in average of 12 cases in 100,000, the most incidence was in 2005 (19 in 100000). Of 139brucellosis cases, 45 women (32.4%) and 94 males (67.6%) were identified. Totally 50.4% of cases were belonged to patients in rural areas and 49.6% were live in urbanarea. The most common age group was 11-20 years and also the most incidence of disease was recorded in spring (48%) and summer (44%) seasons. The history of cases revealed that 69.6% of patients consume milk and dairy products, also 59.71% of cases had contact with animals. The highest incidence was observed in home business owners(27.3%).
    Keywords: Brucellosis, Epidemiology, Mobarake city, Iran