فهرست مطالب

فصلنامه پرستاری سالمندان
سال یکم شماره 1 (پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/09/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • هادی حسنخانی، معصومه مالک*، محمد اصغری جعفر آبادی، علی درویش پور کاخکی صفحات 9-19
    مقدمه و هدف
    ترس از زمین خوردن یکی از مشکلات عمده سلامتی در میان سالمندان و پدیده ای تاثیر گذار بر روی کیفیت زندگی آنها می باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی رابطه بین ترس از زمین خوردن و کیفیت زندگی سالمندان جامعه انجام شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی- مقطعی با مشارکت 200 نفر از سالمندان در محدوده ی سنی 60 تا 84 سال است. نمونه های پژوهش به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و جمع آوری داده با استفاده از مقیاس بین المللی خود باوری از وقوع زمین خوردن (FES-I)و فرم کوتاه 36 سوالی(SF-36) در کانون باز نشستگان شهر تبریز در سال 1390 انجام شد. رابطه بین دو متغیر مذکور با استفاده از نرم افزار SPSS با استفاده آزمون همبستگی پیرسون در سطح آماری 0/01> p بررسی شد.
    یافته ها
    میانگین سنی مشارکت کنندگان برابر 01/4± 86/64 و 174نفر(87 درصد) مرد بودند. با افزایش نمرات ترس از زمین خوردن، نمرات کیفیت زندگی کاهش یافت، به طوری که تجزیه و تحلیل داده های پژوهش، رابطه معنی دار و منفی را بین هر یک از ابعاد دو گانه FES-I با زیر مقیاس های هشت گانه SF-36 نشان داد. همچنین رابطه مذکور بین نمره ی کل FES-I با ابعاد سلامت جسمانی و سلامت روانی SF-36 و بین نمره کل FES-I و ابعاد آن با نمره کل SF-36 یافت شد(0/01 >p).
    نتیجه گیری
    از آنجا که کاهش کیفیت زندگی یکی از پیامد های مهم ترس از زمین خوردن است، تدوین برنامه آموزشی به منظور کاهش ترس از زمین خوردن در سالمندان از سوی تیم مراقبت سلامت ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: ترس از زمین خوردن، کیفیت زندگی، سالمند
  • ابراهیم سلیمی، بهمن دشت بزرگی، مصیب مظفری*، حامد تابش صفحات 20-31
    مقدمه و هدف
    افزایش جمعیت سالمندان و مسائل و مشکلات این دوره به ویژه وضعیت سلامت روان آنها توجه و بررسی ویژه ای را می طلبد. هدف از انجام این پژوهش بررسی و مقایسه سلامت روان و رضایت از زندگی سالمندان بازنشسته دو دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور و شهید چمران اهواز می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی، وضعیت سلامت روان و رضایت از زندگی نمونه ای تصادفی شامل 210 سالمند بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه شهید چمران اهواز با استفاده از دو پرسشنامه GHQ-28 و LSI-Z در سال 1392مورد بررسی قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20، و با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و کای دو مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    طبق نتایج، میانگین سنی سالمندان برابر (66/6±7/2) و 87/1 آنها مذکر بودند. 87/6 درصد متاهل و 99 درصد با خانواده زندگی می کردند. نتایج نشان داد که از نظر سلامت روان 29 درصد مشکوک به اختلال کلی بودند و بالاترین میزان مربوط به اختلال در عملکرد اجتماعی با 24/8 درصد بود. فقط 15/2 درصد سالمندان رضایت از زندگی بالا را گزارش کردند. سلامت روان با رضایت از زندگی دارای همبستگی مثبت و معنی دار بود(0/05>p). سطح تحصیلات و میزان مستمری و فعالیت ورزشی دارای ارتباط معنی دار و مثبت با سطح سلامت روان بودند.(0/05>p).
    نتیجه گیری
    با توجه به وجود همبستگی مثبت بین سلامت روان و برخی متغیرها مانند سطح تحصیلات، فعالیت، رضایت از زندگی و میزان مستمری با سلامت روان لازم است در سیاست های حوزه سلامت راهکارها و بسترهای لازم مورد توجه قرار گیرند.
    کلیدواژگان: سلامت روان، رضایت از زندگی، سالمند، بازنشتگی، GHQ، 28، LSI، Z
  • حمید حجتی*، گلبهار آخوند زاده، سید حمید شریف نیا، سودابه آلوستانی، سمیه ارازی، اکبر رسول اسلامی صفحات 32-42
    مقدمه و هدف
    کاتاراکت شایع ترین عامل نابینایی در جهان است و در کشور ایران طبق برآورد انجام شده سالانه حدود صدهزار مورد عمل جراحی کاتاراکت انجام می شود. این مطالعه با هدف تعیین شیوع مورفولوژی کاتاراکت وابسته به سن و برخی عوامل مرتبط با آن در مراجعین به درمانگاه های چشم پزشکی شهرآمل و بابل انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی - مقطعی بر روی 288 بیمار مراجعه کننده به کلنیک های چشم پزشکی شهر آمل و بابل که تشخیص کاتاراکت در آنها داده شد، انجام گردید. ابزار جمع آوری اطلاعات در این مطالعه پرسش نامه محقق ساخته ای بود که روایی و پایایی آن قبلا تایید شده بود. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار 16spss و با روش های آماری توصیفی، آزمون های آمار استنباطی کای مربع و رگرسیون لجستیک انجام گردید.
    یافته ها
    تجزیه و تحلیل یافته ها نشان داد که بیشترین نوع کاتاراکت سنی 192 نفر (67%) به صورت هسته ای، 50 نفر (17%) به شکل تحت کپسولار خلفی و 50 نفر(17%) قشری بود و توزیع فراوانی انواع کاتاراکت بر حسب متغیر های زمینه ای نظیر سن، جنس، شغل، سابقه خانوادگی، سطح تحصیلات، ابتلای به دیابت و پر فشاری خون و سابقه مصرف سیگار اختلاف معنی داری را نشان داد (0/01>p)
    نتیجه گیری
    از آن جایی که بیشتر موارد کاتاراکت از نوع وابسته به سن بوده و در بروز این نوع کاتاراکت عوامل خطر مختلف تاثیر گذار می باشد می توان با معاینات پزشکی دوره ای و آموزش به افراد در زمینه سبک زندگی سالم گامی موثر در جهت پیشگیری از ابتلای به کاتاراکت و یا آهسته شدن سیر بیماری برداشت.
    کلیدواژگان: مورفولوژی، کاتاراکت، سن، عوامل خطر آفرین
  • طیبه کریمی*، عصمت نوحی، صدیقه ایران منش صفحات 43-54
    مقدمه و هدف
    رضایت از زندگی نگرشی است که فرد از زندگی خود دارد و به طور تنگاتنگی با رفاه و آسایش شخص مرتبط است. هدف پژوهش حاضر، مقایسه رضایت از زندگی در بین سالمندان مقیم در سرای سالمندان و ساکن در منازل شهر اصفهان می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع مقطعی- تحلیلی و جامعه آماری مورد مطالعه کلیه سالمندان 60 سال به بالای ساکن در مناطق چهارده گانه شهر اصفهان و سالمندان مقیم در سرای سالمندان صادقیه می باشند. شرکت کنندگان در این پژوهش 300 نفرسالمند بودند که 102 نفر مقیم سرای سالمندان و 198 نفر مقیم جامعه بودند. سالمندان مقیم جامعه با روش نمونه گیری خوشهای و سالمندان مقیم سرای سالمندان به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و از طریق پرسشنامه رضایت از زندگی LSI-Z ارزیابی گردیدند. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات گردآوری شده از آزمون کای اسکوئر وt مستقل استفاده شده است.
    یافته ها
    میانگین نمره رضایت از زندگی در گروه سالمندان ساکن منازل 19/8±45/9 و به طور معنی داری بیشتر از گروه سالمندان مقیم سرای سالمندان بود(0/007=p).
    نتیجه گیری
    وضعیت رضایت از زندگی در سالمندان مقیم سرای سالمندان رضایت بخش نمی باشد. آنچه باید مورد توجه مسئولان مربوطه قرار گیرد، تنها طولانی کردن دوران سالمندی نیست، بلکه این نکته بسیار مهم می باشد که این سالهای اضافی عمر انسان در نهایت آرامش، سلامت جسمانی، روانی و اجتماعی سپری گردد.
    کلیدواژگان: رضایت از زندگی، سرای سالمندان، سالمند مقیم منزل
  • زینب علامی، حمیدرضا خانکه*، اصغر دالوندی، علی زاده محمدی، پوریا رضاسلطانی صفحات 55-63
    مقدمه و هدف
    خواب، بخش مهمی از زندگی افراد می باشد،که ممکن است تحت تاثیر عواملی، همچون سن تغییر یابد. سالمندان جهت رفع اختلالات خواب، بیشتراز روش دارو درمانی کمک می گیرند، در حالیکه، روش های غیردارویی از جمله، موسیقی درمانی می تواند با کمترین عوارض و به صورت آسان و توسط خود فرد، باعث بهبود کیفیت خواب، در سالمندان گردد. هدف از انجام این تحقیق، بررسی تاثیر موسیقی بر کیفیت خواب مردان سالمند عضو کانون بازنشستگان نفت شهر اصفهان در سال 1391 بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر، مطالعه ای نیمه تجربی است. جامعه پژوهش، سالمندان عضو کانون بازنشستگان نفت اصفهان بوده، که از بین آنها تعداد 44 نفر واجد کلیه معیارهای ورود به مطالعه بوده و با استفاده از شاخص کیفیت خواب پیتزبرگ نمونه گیری شدند. نمونه انتخاب شده (44 نفر)، به روش بلوک های تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند، مداخله (موسیقی درمانی) بر روی تعداد 18 نفرمرد سالمند 60-75 ساله، در طول سه هفته هرشب، به مدت 45 دقیقه قبل از خواب انجام شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها، از نرم افزارspss نسخه 17 و آزمون های آماری شاپیرو، مان ویتنی، تی زوجی و تی مستقل در سطح معنادار (0/05> p) استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین نمرات کیفیت خواب قبل از مداخله، در گروه های مداخله و کنترل به ترتیب 44/ 10و 33/ 9 بود که پس از اجرای مداخله، به مقادیر 94/ 5 و22/ 9 تغییر یافت. میانگین نمرات کیفیت خواب در گروه مداخله، پس از اجرای مداخله، تفاوت آماری معناداری را نشان داد(0/05> p).
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد، که موسیقی درمانی می تواند، منجر به ارتقاء کیفیت خواب در سالمندان مرد گردد. لذا با توجه به نتایج این مطالعه، آموزش این مداخله، به کادر درمان و پرستاران شاغل در حیطه سالمندی توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: خواب، کیفیت، سالمند، موسیقی
  • گلبهار آخوندزاده*، جهان گل آخوندزاده صفحات 64-72
    مقدمه و هدف
    با افزایش سن اختلالات شناختی نظیر کاهش حافظه به عنوان یک فرآیند طبیعی شروع به پدیدار شدن می کند. در مراحل اولیه حافظه کوتاه مدت شروع به تباهی و کند شدن می نماید. یادآوری خاطرات معمولا یک روش مفهومی برای بررسی و مرور حوادث زندگی است و یک فرآیند روانی به شمار می آید. این مطالعه با هدف بررسی اثر بخشی خاطره پردازی گروهی بر وضعیت حافظه سالمندان انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک پژوهش نیمه تجربی از نوع سری زمانی بود که تعداد 45 نفر از سالمندان مراجعه کننده به مراکز روزانه سالمندان استان گلستان به روش در دسترس در چهار گروه به مدت 8 جلسه 45 تا 90 دقیقه ای خاطره گویی به عنوان در مداخله شرکت نمودند. میزان بهره حافظه سالمندان قبل و بعد مداخله توسط پرسشنامه حافظه بالینی وکسلر ارزیابی شد. تجزیه و تحلیل داده ها توسط آزمون آماری تی زوجی انجام شد.
    یافته ها
    نتایج، میانگین بهره حافظه قبل از مداخله را 7±87 و بعد مداخله را 10± 92 نشان دادند که از نظر آماری این اختلاف معنی دار می باشد(0/01>p). آزمون آماری در خرده آزمون های حافظه بینایی(0/01>p)، حافظه منطقی(0/01>p) و حافظه عددی(0/03 =p) اختلاف معنی دار را نشان داد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج می توان گفت خاطره پردازی گروهی موجب بهبود حافظه سالمندان می گردد. لذا می توان از این روش درمانی موثر، کارآمد، کم هزینه و قابل اجرا در مراقبت از سالمندان در مراکز نگهداری یا در منزل استفاده نمود.
    کلیدواژگان: اثر بخشی، خاطره پردازی، حافظه، سالمندان
  • نفیسه حکمتی پور، حمید حجتی*، سکینه فرهادی، سید حمیدشریف نیا، بنفشه منوچهر، گلناز کوچکی، منصوره میرابوالحسنی صفحات 73-83
    مقدمه و هدف
    عزت نفس از ابعاد مهم سازگاری در تمام مراحل زندگی به خصوص دوران سالمندی می باشد. عزت نفس با سلامت روان و رضایت از زندگی مرتبط بوده و کاهش آن سبب ایجاد مشکلات روحی- روانی متعددی می شود. از سویی ورزش می تواند سبب بهبود توانایی انعطاف پذیری، بهبود عملکرد شناختی، سازگاری روانی و عملکردی شود. این مطالعه با هدف تعیین تآثیر دوره فعالیت ورزشی منظم بر عزت نفس و رضایت از زندگی سالمندان انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی 48 نفر سالمند مراجعه کننده به مراکز روزانه سالمندان به روش در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه کنترل(24 نفر) و آزمون(24 نفر) تقسیم شدند. این پژوهش به صورت طرح سالامون اجرا شد. گروه آزمون به مدت 4 هفته، طی 16 جلسه 25- 15 دقیقه ای به صورت منظم، برنامه ورزشی و گروه کنترل فعالیت روتین مرکز را انجام می دادند. سپس هر دو گروه پرسش نامه های مشخصات دموگرافیک، رزنبرگ و دینر را تکمیل نمودند. نتایج توسط آمار توصیفی و استنباطی و با استفاده از آزمون آنالیز واریانس دوطرفه تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین نمرات عزت نفس و رضایت از زندگی در گروه مداخله بیشتر از گروه کنترل بود (0/001>p). نتیجه آزمون آنالیز واریانس دوطرفه باکنترل اثر پیش آزمون در گروه کنترل و مداخله نشان دهنده وجود اختلاف معنی دار بین میانگین نمرات میزان عزت نفس(0/001>p) و رضایت از زندگی(0/005>p) سالمندان مورد بررسی با برنامه ورزشی منظم بود.
    نتیجه گیری
    برنامه ورزشی منظم تاثیر معنی داری بر عزت نفس و رضایت از زندگی سالمندان دارد و اجرای برنامه ورزشی منظم در مراکز مراقبتی سالمندان می تواند به عنوان روشی جهت ارتقاء سلامت و بهبود کیفیت زندگی سالمندان مورد استفاده قرار گیرد. لذا توصیه می کنیم به برنامه های ورزشی منظم و مناسب برای سالمندان در کنار دیگر برنامه های مراقبتی آنان توجه شود.
    کلیدواژگان: ورزش، عزت نفس، رضایت از زندگی، سالمندی
  • افسانه بیرانوند، مسعود فلاحی خشکناب*، حسن عشایری، مهدی رهگذر صفحات 84-94
    مقدمه و هدف
    حدود 30% بیماران بستری در واحدهای جراحی و مراقبت ویژه قلبی و 40 تا 50 درصد بیماران در مرحله به هوش آمدن پس از جراحی مفصل ران دچار یک دوره دلیریوم می شوند. دلیریوم بعد از جراحی مفصل ران در سالمندان باعث عوارض متعدد،پیش آگهی بد و حتی مرگ و میر می شود. هدف این مطالعه مقایسه دلیریوم بعد از جراحی در سالمندان تحت جراحی ارتوپدی و جراحی عمومی بوده است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی تحلیلی از نوع مقطعی می باشد، جامعه پژوهش در این تحقیق شامل کلیه سالمندان بالای 65 سال تحت جراحی عمومی و جراحی مفصل ران بستری در بیمارستان شهداء خرم آباد بود. نمونه های این پژوهش را 100نفر از زنان سالمند (بالای 65 سال) با جراحی مفصل ران و100 نفر تحت جراحی عمومی تشکیل می دادند که با استفاده از نمونه گیری آسان انتخاب شده و در مدت 7 ماه مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه دموگرافیک، نوع عمل، شرح حال و آزمون مختصر وضعیت روانی بود. یکبار قبل از عمل و روزهای دوم تا پنجم بعد از عمل هنگام صبح و غروب با آزمون مختصر روانی، معاینه وضعیت روانی توسط پژوهشگر انجام شد و وضعیت شناختی هر دو گروه به وسیله این آزمون سنجیده و میانگین نمرات شناختی هر دو گروه با هم مقایسه شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون t مستقل وآنالیز واریانس وآزمون ویلکاکسون انجام گردید.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که میانگین نمره کل شناختی در گروه جراحی ارتوپدی 21/78و گروه جراحی عمومی 23/94 بود. مقایسه میانگین نمره کل شناختی بعد از جراحی در دوگروه نشان داد که بین میانگین نمره کل شناختی در دوگروه اختلاف معنی داری وجود دارد(0/001>p).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش می توان گفت بروز دلیریوم در گروه ارتوپدی بیشتر و میانگین نمرات شناختی در این گروه کمتر از گروه جراحی عمومی است.
    کلیدواژگان: دلیریوم، جراحی مفصل ران، سالمندی، جراحی عمومی
|
  • H. Hasankhani, M. Malek *, M. Asghari Jafarabadi, A. Darvishpur Kakhki Pages 9-19
    Introduction and
    Purpose
    Fear of falling is one of the main health problems among elder people which affect their quality of life. The aim of the present study was to investigate the association between fear of falling and quality of life in community-dwelling elders.
    Materials And Methods
    The current research is Cross-Sectional descriptive study in which 200 community dwelling elders، aged 60 to 84 years، participated. Using convenience sampling، data collected through Falls Efficacy Scale-International (FES-I) and SF-36 (short form) questionnaires in Retirement Center of Tabriz in 2011. Data were analyzed using Pearson correlation by SPSS 11. 5 and p. value < 0. 01 was considered as the significance level.
    Findings
    The mean age of the participants was 64. 86± 4. 011 years and 174 (87%) of them were men. The results of this study indicated that increasing fear of falling score lead to reduction in quality of life score. Furthermore، there was a significant and negative correlation between the two dimensions of FES-I and the eight subscales of SF-36. A similar pattern exist for the correlation between total score of FES-I and the two subscales of SF-36 (physical and mental health) as well as significant and negative correlation between total score of FES-I and its dimensions with total score of SF-36 (All P<0. 01).
    Conclusion
    One of the most important consequences for fear of falling among elderly is reduction in quality of life. Therefore، it is recommended to provide elderly with interventional programs targeted at reduction of fear of falling which can be offered by health care professionals.
    Keywords: Fear of Falling, Quality of Life, Elderly
  • E. Salimi, B. Dasht Bozorgi, M. Mozafari *, H. Tabesh Pages 20-31
    Introduction and
    Purpose
    Increasing elderly population and problems of elderly، especially mental health status require special attention. The purpose of this study was to assess and compare mental health status and life satisfaction in retired elderly of the JundiShapur University of medical sciences and Shahid Chamran University in Ahvaz.
    Materials And Methods
    In this analytic descriptive study، life satisfaction and mental health status of a randomized sample including 210 retired elderly of the JundiShapur university of medical sciences and Shahid Chamran University in ahvaz was investigated using GHQ-28، LSI-Z questionnaires in 2013. Data were analysed using descriptive statistics، Pearson correlation coefficient as well as the Chi-squared test by SPSS Software edition 20.
    Findings
    The results of this study showed that the mean of age was 66. 6 (SD=7. 2)، 87. 1% of the elderly were male، 87. 6% were married and 99% lived with their family. According to the results، 29% of elderly were suspicious for mental disorders with social dysfunction ranked as the highest disorder at 24. 8%. Only 15. 2% of elderly were highly satisfied with their life. The results of the correlation analysis showed that mental health was significantly correlated with life satisfaction، education، pension levels and exercise (P<0. 05).
    Conclusions
    Due to the correlation between mental health status and demographic variables such as education، pension levels، exercise as well as life satisfaction، it is essential to develop and promote health policies targeted at mental-health care needs of elderly.
    Keywords: Mental Health, Life Satisfaction, aged, Retirement, GHQ, 28, LSI, Z
  • H. Hojati *, G. Akhondzadeh, S.H. Sharifnia, S. Aloostani, S. Arazia., Rasoeleslami Pages 32-42
    Introduction and
    Purpose
    Cataract is the most common cause of blindness in the world and it has been estimated that annually about one hundred thousand cases of cataract surgery is being performed in Iran. This study investigated the prevalence and morphology of age-related cataract and associated factors in patient referred to ophthalmology clinics of Amol and Babol cities.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study conducted among 288 patients referred to ophthalmology clinics of Amol and Babol cities whom were diagnosed with cataract. In this study، data were collected by researcher-made questionnaire in which the validity and reliability of the instrument had been established previously. Data analysis was conducted with SPSS 16 using descriptive statistics and inferential statistics (chi-square test and logistic regression).
    Findings
    The results of this study showed that the most common form of age-related Cataract was nuclear 192 (67%) followed by under capsular 50 (17%) and lastly cortical 50 (17%). There was a significant difference in the morphology of Cataract in terms of background factors such as age، sex، occupation، family history، level of education، diabetes، hypertension and smoking.
    Conclusion
    The most common type of cataract was age dependent and different risk factors affected the incidence of this type of cataract. Therefore، periodic medical examination and lifestyle education can be effective steps toward prevention and slowing progression of the age-related cataract.
    Keywords: Morphology, Cataract, Age, Risk factors
  • T. Karimi *, E. Nouhi, S. Iranmanesh Pages 43-54
    Introduction and
    Purpose
    Life satisfaction is the individual’s attitude towards life and is closely related to the welfare and prosperity. The aim of this study is to compare Life satisfaction of elderly between nursing home residents and seniors who living in their own homes in Isfahan.
    Material And Methods
    The population of this analytic – cross sectional study was elderly over 60 years old who live in fourteen area of Isfahan as well as seniors living in the Sadeghieh nursing home. Participants in this study were 300 elderly people in which 102 samples were from nursing home residents and 198 samples were from seniors living in their own homes. The elderly living in the community were selected through cluster sampling method and elderly from nursing home residents were selected via convenience sampling method. Data were collected using LSI-Z life satisfaction questionnaire and were analyzed by statistical parametric test such as chi-square and independent t-test.
    Findings
    life satisfaction mean score of elderly group inhabited in their own homes reported at 45. 9 ± 19. 8 and was significantly higher than nursing home residents (p= 0. 007).
    Conclusion
    Life satisfaction of elderly in nursing home is not satisfactory. Therefore، what should be considered by the relevant authorities is not only to prolong life but، it is also very important to provide comfort، good physical، social and psychological health for the remaining years of aging.
    Keywords: Life satisfaction, Nursing home, Elderly living in their own home
  • Z. Allami, H. Khankeh *, A. Dalvandi, M. Ali Zademohammai, P. Rezasoltani Pages 55-63
    Introduction and
    Purpose
    Sleep is an important part of every body’s life which may be influenced by factors such as age. Medication is a useful method to overcome sleep disorders among elderly. However، non-drug approaches such as music therapy can easily self-improve quality of sleep in elderly with minimal side effects. Therefore، the aim of this study was to investigate the effect of music-therapy on quality of sleep among retired elderly men in Isfahan 2011.
    Materials And Methods
    This study was a quasi-experimental research. The population of the current research was elderly from Isfahan city petroleum’s Retirement Association in which only 44 samples met the eligibility criteria to be included in the study. Data were collected by Pittsburgh Sleep Quality Index. Using randomized block design، samples were divided into two groups of intervention and controls. The intervention group consisted of 18 men aged 60 to 75 years old who received music therapy for 45 minutes per night in duration of three months. Data were analyzed using SPSS version 17 and Shapiro test، Mann- Whitney، paired t-test and independent t-test at a significance level of p<0. 05 were used.
    Findings
    The mean score of quality of sleep at baseline was 10. 44 and 9. 33 for intervention and control groups، respectively. However after the follow-up، the mean score of quality of sleep was 9. 22 and 5. 94 for intervention and control groups، respectively. The results showed that there is a significant difference (p<0. 05) between the mean score of the quality of life between the two studied groups after intervention.
    Conclusion
    This study showed that music therapy can improve quality of sleep among elder men. Therefore، we recommend implementation and promotion of music-therapy education for elderly by medical team and nursing staffs who are working at the geriatric field.
    Keywords: Sleep, Quality, Elderly, Music
  • G. Akhoondzadeh *, J. Akhoondzadeh Pages 64-72
    Introduction and
    Purpose
    Cataract is the most common cause of blindness in the world and it has been estimated that annually about one hundred thousand cases of cataract surgery is being performed in Iran. This study investigated the prevalence and morphology of age-related cataract and associated factors in patient referred to ophthalmology clinics of Amol and Babol cities.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study conducted among 288 patients referred to ophthalmology clinics of Amol and Babol cities whom were diagnosed with cataract. In this study، data were collected by researcher-made questionnaire in which the validity and reliability of the instrument had been established previously. Data analysis was conducted with SPSS 16 using descriptive statistics and inferential statistics (chi-square test and logistic regression).
    Findings
    The results of this study showed that the most common form of age-related Cataract was nuclear 192 (67%) followed by under capsular 50 (17%) and lastly cortical 50 (17%). There was a significant difference in the morphology of Cataract in terms of background factors such as age، sex، occupation، family history، level of education، diabetes، hypertension and smoking.
    Conclusion
    The most common type of cataract was age dependent and different risk factors affected the incidence of this type of cataract. Therefore، periodic medical examination and lifestyle education can be effective steps toward prevention and slowing progression of the age-related cataract.
    Keywords: Morphology, Cataract, Age, Risk factors
  • N. Hekmati Pour, H. Hojjati *, S. Farhadi, Sh Sharifnia, B. Manouchehr, G. Kouchaki, M. Mirabolhasani Pages 73-83
    Introduction and
    Purpose
    Self-consistency is an important aspect of adaptation in all stages of life particularly in aging. Furthermore، self-consistency is associated with mental health and life satisfaction and its reduction can lead to several psychological problems. On the other hand، exercise is able to improve flexibility، cognitive function، psychological adjustment and performance. Therefore، the aim of this study was to determine the effect of a regular exercise program on self-consistency and life satisfaction.
    Materials And Methods
    In this experimental study، 48 elderly from elderly day care centers were selected using convenience sampling and then randomly divided into control (n = 24) and case (n = 24) groups. The current study was conducted by Solomon design. The cases performed regular physical exercise for four weeks composes of 16 sessions and every single session takes for 15 to 25 minutes. However، the control group followed the routine program that was offered by the day care centers. Data was collected by two questionnaires including demographic characteristics and Rosenberg and Diener scale. Data were analyzed by descriptive and inferential (Two-way ANOVA) statistics.
    Findings
    The results of this study showed that mean score of self-consistency as well as life satisfaction were higher in cases rather than controls. The results of Two-Way ANOVA after adjustment for the effect of pre-test in cases and controls showed that there is a significant difference in the mean score of self-consistency (p<0. 001) and life satisfaction (p<0. 05) among elderly with the regular exercise program.
    Conclusion
    Regular exercise has significant effects on elderly’s self-consistency and life satisfaction. Therefore، regular exercise programs in elderly care centers can serve as a way to increase quality of life and promote health of elderly. It is recommend to integrate regular exercise programs into other elderly health care interventions.
    Keywords: Exercise, Self, consistency, Life Satisfaction, Elderly
  • A. Beiranvand, M. Fallahi Khoshkneb *, H. Ashayeri, M. Rahgozar Pages 84-94
    Introduction and
    Purpose
    Postoperative delirium develops in 30% of hospitalized patients in surgery units as well as coronary care units. However، delirium affects 40 to 50% of patients during recovery of hip surgery. Delirium after hip surgery can lead to several consequences، poor prognosis، high rate of morbidity and mortality among elderly. The aim of this study was to compare incidence of postoperative delirium in elderly after general surgery and orthopedic surgery.
    Material And Methods
    The present study is a descriptive cross-sectional research. Population of this study was the entire hospitalized patient with general surgery and hip surgery in Shohada Hospital of Khoram Abad city who aged over 65 years old. After considering inclusion criteria، 100 female elderly with hip surgery and 100 patients with orthopedic surgery were collected using convenience sampling in a period of seven months. Data were collected by demographic questionnaire، type of operation، medical history and MMSE test. Cognitive psychology was assessed by MMSE at baseline (before surgery) and 2 to 5 day after surgery twice daily. Then، mean score of cognitive psychology was compared between the baseline and follow-up. Data analysis was conducted by Independent t-test، variance analysis and wilcoxon signed-ranked test.
    Findings
    The findings of this study showed that mean scores of cognitive psychology in orthopedic surgery was 21. 78 and in general surgery was 23. 94. Furthermore، the difference between the two mentioned mean scores was significant (p<0. 001).
    Conclusion
    According to the findings of this study، it seems that postoperative delirium in orthopedic surgery is higher than general surgery. Attention should be paid to old patients undergoing prolonged major operations.
    Keywords: Delirium, Hip Surgery, Elderly, General Surgery