فهرست مطالب

پرستاری سالمندان - سال یکم شماره 4 (تابستان 1394)

فصلنامه پرستاری سالمندان
سال یکم شماره 4 (تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/09/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی صدرالهی، زهرا خلیلی*، معصومه حسینیان، نگین مسعودی علوی صفحات 9-23
    مقدمه و هدف
    فعالیت جسمانی یکی از مهم ترین مولفه های سلامت در دوران سالمندی است. بر اساس نوع فعالیت ها در میزان مصرف انرژی فعالیتی تفاوت وجود دارد. مطالعه ی حاضر باهدف ارزیابی مصرف انرژی معادل متابولیک بر اساس الگوی فعالیت جسمانی هفتگی در سالمندان کاشان انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی مقطعی بود که در سال 1393 انجام شد. جامعه پژوهش 400 سالمند بالای 60 سال تحت پوشش پایگاه های بهداشتی شهر کاشان بود. شرکت کنندگان با استفاده از پرسشنامه ی تعیین سطح انرژی مصرفی فعالیت جسمانی سالمندان ارزیابی شدند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ی 16، آمار توصیفی و آزمون های کولموگروف اسمیرنوف، کروسکال والیس و رگرسیون رتبه ای در سطح معنی داری 0/05>p تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد متوسط انرژی مصرفی در فعالیت جسمانی سالمندان شهر کاشان 21/ 326 ±364/84برحسب معادل متابولیک در هفته بود (22/2=IQR). بیشتر سالمندان (79/2 درصد) ازلحاظ مصرف انرژی فعالیتی در سطح مصرف کم بودند. اکثریت جامعه پژوهش (87/2 درصد) سطح فعالیت جسمانی سبک داشتند. نتایج اختلاف معناداری بین متوسط مصرف انرژی فعالیتی با سطح فعالیت جسمانی (0/000=P) و سطوح مصرف انرژی فعالیتی (0/000=P) نشان داد. بیشترین پیش بینی کننده موثر در وضعیت مصرف انرژی در فعالیت جسمانی سالمندان شهر کاشان بر اساس نتایج رگرسیون رتبه ای فعالیت های مرتبط با پیاده روی (0/00=p)، فعالیت های شخصی (0/00=p)، امور خانه داری (0/00=p)، فعالیت های مربوط به اوقات فراغت (0/00=p) و فعالیت های نشسته (0/00=p) بود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد سالمندان مورد بررسی از لحاظ مصرف انرژی در سطح مصرف کم انرژی بودند و سطح فعالیت جسمانی در آن ها پایین بود. می توان با طراحی اتاق های ورزش در کلیه پایگاه های بهداشتی و درمانی و آموزش کارکنان دست اندرکار در زمینه فعالیت های جسمانی سالمندان، جهت رسیدن به سطح مطلوب فعالیت در سالمندان فوق گام برداشت.
    کلیدواژگان: سالمند، فعالیت جسمانی، انرژی مصرفی
  • کاظم برزگر بفرویی، مرضیه اهالی آباده، سمیه محمدی قلعه تکی صفحات 24-35
    مقدمه و هدف
    در جمعیت رو به افزایش سالمندان در ایران، پژوهش درباره مسائل و مشکلات مرتبط با سالمندی به منظور ارتقای کیفیت زندگی این قشر از جمعیت، دارای جایگاه اساسی است. هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه بین حمایت اجتماعی و شوخ طبعی با امید به زندگی در سالمندان شهر یزد بود.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع تحقیقات توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری این تحقیق سالمندان ساکن در شهر یزد بوده است. نمونه ای به حجم 100 نفر با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای سنجش متغیر های پژوهش از پرسشنامه حمایت اجتماعی فیلیپس، پرسشنامه چندبعدی حس شوخ طبعی تورسون و پاول و پرسشنامه امیدواری اشنایدر استفاده شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی، ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون و آزمونt مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین دو متغیر حمایت اجتماعی و امید به زندگی و همچنین بین دو متغیر شوخ طبعی و امید به زندگی رابطه معنادار و مستقیم وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون نیز حاکی از این بود که شوخ طبعی و حمایت اجتماعی توان پیش بینی امید به زندگی سالمندان را دارد. همچنین، نتایج نشان داد که بین زنان و مردان مشارکت کننده در پژوهش حاضر از لحاظ شوخ طبعی و امید به زندگی تفاوت معنادار است به این صورت که شوخ طبعی مردان بالاتر از زنان و امید به زندگی زنان بالاتر از مردان می باشد. اما در رابطه با حمایت اجتماعی بین دو جنس تفاوت معناداری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتیجه تحقیق حاضر افزایش حس شوخ طبعی و برقراری حمایت اجتماعی می تواند به ارتقاء امید به زندگی سالمندان منتهی شده، نهایتا کیفیت زندگی مناسبی را برای آن ها فراهم آورد. با توجه به اهمیت سلامت سالمندان پیشنهاد می شود که پژوهش های گسترده تر و متفاوت تری در زمینه سالمندان صورت گیرد و همچنین طراحی برنامه هایی که به تفریحات سالمندان می پردازد از برنامه های اصلی خانواده و دولت باشد.
    کلیدواژگان: سالمندان، حمایت اجتماعی، شوخ طبعی، امید به زندگی
  • مرتضی عبدیانی*، مسعود گلپایگانی، داریوش خواجوی، معصومه عبدیانی، نسرین رضوان جو صفحات 36-48
    مقدمه و هدف
    تعادل به عنوان شاخصی برای تعیین میزان استقلال سالمندان در انجام فعالیت های روزمره محسوب می شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی روایی و پایایی شاخص راه رفتن پویا در زنان سالمند انجام شد.
    مواد و
    روش
    پژوهش روش شناسی حاضر با 80 آزمودنی سالمند از بین کلیه ی سالمندان شهر دهدشت در دامنه سنی 60سال به بالا انجام شد. آزمودنی ها به صورت تصادفی انتخاب شدند. داده ها با استفاده از آزمون های تحلیل عامل اکتشافی، ضریب همبستگی اسپیرمن، آلفای کرونباخ و یو من ویتنی ارزیابی شدند.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد که نسخه فارسی شاخص راه رفتن پویا در سالمندان از یک عامل تشکیل شده است. ارزش ویژه ی این عامل برابر با 6/901 بود که 86/262 درصد واریانس را پیش بینی می کند. میزان آلفای کرونباخ در آزمون 0/89 محاسبه شد. پایایی بین ارزیاب ها نشان می دهد که همبستگی بین نمره های دو بار جمع آوری شده توسط دو آزمونگر، بالا و معنی دار بود(0/714=r و 0/0001>p). همچنین همبستگی آزمون مجدد، بالا و معنی دار بود(0/876=r و 00/0001>p).
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق نشان داد نسخه فارسی شاخص راه رفتن پویا در زنان سالمند نیز در حد قابل قبولی هماهنگ با نسخه انگلیسی آن بوده و می توان از آن در محیط های بالینی، درمانی و پژوهشی، برای شناسایی سالمندان در خطر زمین خوردن استفاده کرد.
    کلیدواژگان: پایایی، روایی، راه رفتن پویا، سالمند
  • وحید معینی *، پروین شیری، مینا اخلاقی صفحات 49-59
    مقدمه و هدف
    ارزیابی کیفیت زندگی کمک می کند تا مشکلات بیماران به طور بنیادی مورد توجه قرار گرفته و روش های درمانی مورد تجدید نظر قرار گیرند. پژوهش حاضر کیفیت زندگی بیماران همودیالیزی بستری در بیمارستان های حضرت ولیعصر (عج) و دکتر بهشتی شهر زنجان را مورد بررسی قرار داده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی- مقطعی روی 74 بیمار در دو مرکز همودیالیز شهرستان زنجان انجام شد. نمونه گیری به روش سرشماری طی سه ماه صورت گرفت. ابزار پژوهش عبارت بود از پرسشنامه استاندارد کیفیت زندگی بیماران کلیوی (KDQOL)، که از دو قسمت سوالات مربوط به فرم کوتاه کیفیت زندگی (sf36) و سوالات مربوط به عوامل مرتبط با بیماری کلیوی تشکیل شده است.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که 8/1 درصد کیفیت زندگی خوب، 70/2 درصد کیفیت زندگی متوسط و 21/217 درصد کیفیت زندگی ضعیف داشتند. میانگین نمره کیفیت زندگی نمونه های مورد پژوهش 44/4 بود. بیشترین میانگین نمره کیفیت زندگی نمونه های پژوهش در ابعاد نه گانه مربوط به درد با نمره 57/6 درصد و کمترین میانگین نمره کیفیت زندگی مربوط به مشکلات سلامت جسمانی با نمره 18/5 بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه می تواند اطلاعات با ارزشی در اختیار مسئولین و متخصصین گروه علوم پزشکی قرار دهد، تا در جهت افزایش کیفیت زندگی این بیماران از طریق تقویت و حمایت در ابعادی که مشکل وجود دارد برنامه ریزی های مناسبی انجام دهند.
    کلیدواژگان: نارسایی مزمن کلیه، همودیالیز، کیفیت زندگی
  • حسین قمری کیوی، عادل زاهد بابلان، داود فتحی* صفحات 60-69
    مقدمه و هدف
    تجربه ی سوگ یک پدیده شایع در سالمندان است. از دست دادن دوستان و همسالان از یک سو و پدیده ی پیری و نزدیک شدن به سال های پایانی زندگی، موجب افزایش برانگیختگی ذهنی و اضطراب سالمندان نسبت به پدیده ی مرگ می شود. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر گروه درمانی شناختی -رفتاری بر اضطراب مرگ در سالمندان مرد سوگوار انجام شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر از نوع شبه آزمایشی وطرح پیش آزمون- پس آزمون باگروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش سالمندان دارای تجربه ی سوگ در یکی از مراکز سرای سالمندان شهر اردبیل در سال 1393بودند. با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس 30سالمند دارای تجربه ی سوگ انتخاب شدند. از پرسشنامه ی اضطراب مرگ تمپلر (DAS) به عنوان پیش آزمون- پس آزمون در این پژوهش استفاده شد و مداخله شناختی رفتاری بصورت گروهی در 8جلسه ی 90 دقیقه ای روی آنها اجراء شد. داده ها با استفاده از روش آماری تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج تحلیل داده ها حاکی از آن بود که درمان شناختی، - رفتاری گروهی بر اضطراب مرگ سالمندان موثر بوده است و بین دو گروه تفاوت معنی داری وجود داشته است(0/001>p).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این پژوهش، گروه درمانی شناختی رفتاری از طریق کمک به سالمندان در پذیرش مرگ، موجب کاهش اضطراب مرگ سالمندان می شود.
    کلیدواژگان: گروه درمانی شناختی رفتاری، اضطراب مرگ، سالمندان سوگوار
  • مجید موحد مجد*، صدیقه جهانبازیان صفحات 70-81
    مقدمه و هدف
    سلامت درک شده راهی است برای بررسی وضعیت سلامت افراد که نیمرخ نسبتا کاملی در حیطه های بیولوژیکی، ذهنی، عملکردی و معنوی از سلامت فرد را مشخص می کند. هدف از این تحقیق بررسی خود ارزیابی سلامت میان سالمندان ساکن در شهر یاسوج است.
    مواد و روش ها
    جامعه آماری این تحقیق را افراد سالمند بالای 65 سال ساکن شهر یاسوج تشکیل داده است. برای گردآوری داده ها تعداد 360 نفر از سالمندان در شهر یاسوج به شیوه نمونه گیری خوشه ایتصادفی انتخاب شدند. روش پیمایش به عنوان روش مورد نظر این تحقیق مورد استفاده قرار گرفته است. تجزیه و تحلیل داده ها از طریق نرم افزار کامپیوتری SPSS در دو سطح آمار توصیفی و آزمون تی مستقل و رگرسیون انجام پذیرفت.
    یافته ها
    میانگین چهار بعد سلامت سالمندان مورد پژوهش 72/35 ± 13/65 بود و 64/2 درصد آنها وضعیت سلامت ادراک شده خود را در حد متوسط ارزیابی نمودند. میانگین نمرات سلامت جسمانی، اضطراب، کارکرد اجتماعی و افسردگی به ترتیب 4/86 ±14/72، 5/61 ±18/94، 0/5 ± 20/02، 3/96 ±18/66 بود. متغیر های جمعیتی مانند سن، تحصیلات، طبقه اقتصادی-اجتماعی، سابقه بیماری با خودارزیابی سلامت سالمندان رابطه معنی داری داشتند. همچنین متغیرهای فرهنگی و اجتماعی مانند رفتارهای سلامت، حمایت اجتماعی، عزت نفس با خودارزیابی سلامت رابطه معنی داری داشتند. آماره ضریب تعیین 2R نیز نشان می دهد که 27 درصد تغییرات متغیر وابسته یعنی)خودارزیابی سلامت(توسط چهار متغیر مستقل شامل عزت نفس، سابقه بیماری، رفتار سلامت و تحصیلات هستند تبیین می شود.
    نتیجه گیری
    اینکه فرد نسبت به خود چه احساسی داشته باشد و برای خود چه میزان ارزش و اهمیت بداند، می تواند بر خودارزیابی سلامت تاثیر بگذارد این مطالعه نشان داد، وضعیت سلامت سالمندان شهر یاسوج در حد متوسط بوده و از عوامل فرهنگی- اجتماعی تاثیر می پذیرد.
    کلیدواژگان: خودارزیابی سلامت، سالمندان، رفتارهای سلامت، عزت نفس، حمایت اجتماعی
  • سیده نرجس زمانی*، سید عبدالمجید بحرینیان، سحر اشرفی، شیرین مقتدری صفحات 82-94
    مقدمه و هدف
    پیرشدن جمعیت و سالمندی موجب مطرح شدن مسائل مربوط به این دوره از زندگی می گردد. عوارض روانشناختی متعددی سالمندان را درگیر می کند و سلامت روانی آنان را تحت تاثیر قرار دهد، اما هوش معنوی به عنوان زیربنای باورهای فرد نقش اساسی در زمینه های گوناگون زندگی انسان به ویژه تامین و ارتقای سلامت روانی و کیفیت زندگی ایفاء می کند. هدف مطالعه حاضر تعیین تاثیر آموزش هوش معنوی بر کیفیت زندگی و بهزیستی روانشناختی سالمندان بود.
    مواد و روش ها
    جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه سالمندان ساکن در خانه های سالمندان شهرستان بندرعباس بود(N=124)، در یک طرح نیمه تجربی، 50 شرکت کننده به صورت در دسترس از سالمندان ساکن در آسایشگاه لقمان حکیم شهرستان بندرعباس انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. ارزیابی روانی از طریق پرسشنامه های کیفیت زندگی SF-12 و بهزیستی روان شناختی (RPWB) انجام شد، شاخص های کیفیت زندگی و بهزیستی روانشناختی در سه مقطع زمانی قبل از جلسات مداخله، بعد از آخرین جلسه مداخله(15جلسه در دو ماه) و پیگیری دو ماه بعد از آن گردآوری شده و به کمک آماره های توصیفی و آزمون تحلیل واریانس چندمتغیری طرح اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی LSD آنالیز شدند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که شاخص های کیفیت زندگی و بهزیستی روان شناختی پس از مداخله آموزش هوش معنوی در پس آزمون و پیگیری به صورت معناداری بهبود یافتند(0001/P<0)، همچنین دو گروه در وضعیت متغیر های کیفیت زندگی و بهزیستی روان شناختی تفاوت معناداری نشان دادند(0001/P<0).
    نتیجه گیری
    براساس یافته ها می توان نتیجه گرفت که آموزش هوش معنوی بر کیفیت زندگی و بهزیستی روانشناختی سالمندان تاثیر داشته است.
    کلیدواژگان: هوش معنوی، کیفیت زندگی، بهزیستی روانشناختی، سالمندان
  • علی سیف زاده* صفحات 95-106
    مقدمه و هدف
    پیری یا سالمندی به عنوان آخرین دوره زندگی انسان همواره مورد توجه متفکران علوم انسانی و زیست شناسی بوده است. هدف اصلی این پژوهش، بررسی عوامل مرتبط با سلامت اجتماعی سالمندان شهر آذرشهر می باشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع مقطعی توصیفی است که با مشارکت 312 نفر از سالمندان 65 سال و بیشتر شهر آذر شهر که با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند، انجام گردید. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه سلامت اجتماعی کییز می باشد. این پرسشنامه استاندارد دارای 23 سوال با طیف 4 درجه ای لیکرت جهت سنجش سلامت اجتماعی می باشد. طیف مورد استفاده از «همیشه» تا «هرگز» تنظیم شده است. همچنین برای ارزیابی میزان برخورداری سالمندان از حمایت اجتماعی از پرسشنامه حمایت اجتماعی ساراسون استفاده شده است. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS در دو سطح توصیفی و تحلیلی با آزمونهای آماری تی مستقل و آنالیز واریانس یکطرفه انجام شد.
    یافته ها
    56/5 درصد پاسخگویان از سلامت اجتماعی برخوردار و 43/5درصد نیز دارای سلامت اجتماعی در حد کمی بودند. بین سن (p=0.022)، حمایت اجتماعی (p=0.002)، پایگاه اقتصادی، اجتماعی (p<0.001) و سلامت اجتماعی افراد مورد پژوهش رابطه معنی داری وجود داشت در حالی که جنسیت (p=0.28) و وضع تاهل افراد (p=0.67) رابطه معنی داری با سلامت اجتماعی آن ها نشان نداد.
    نتیجه گیری
    سلامت اجتماعی سالمندانی که از حمایت اجتماعی زیادی برخوردار بودند، بیش از سایر سالمندان است و سالمندان دارای پایگاه اقتصادی - اجتماعی بالا از سلامت بیشتری نسبت به سایر سالمندان برخوردار بودند.
    کلیدواژگان: سلامت اجتماعی، سالمندی، مشخصه های اقتصادی، اجتماعی و جمعیتی
|
  • A. Sadrollahi, Z. Khalili*, M. Hosseinian, N. Masoudi Alavi Pages 9-23
    Introduction and
    Purpose
    Physical activity is an important component of health in old age. There is difference according to the type of activity، in energy expenditure. The current study aimed to evaluation energy expenditure metabolic equivalent based on the physical activity pattern of weekly in the elderly Kashan، Iran.
    Materials and Methods
    This is descriptive cross-sectional study in 2014. The study populations were 400 elderly above 60 years covered in health care center situation Kashan Iran. The energy expenditure physical activity elderly survey recorded in the questionnaire. Data analyzed by SPSS version 16. Descriptive statistics، Kolmogorov-Smirnov test، Kruskal-Wallis test and regression ordinal test used in data analysis. The significance level for all the tests were considered p<0.. 05
    Findings
    The results showed that moderate physical activity energy expenditure in elderly Kashan was 364. 84 ±326. 21per week based on metabolic equivalent (IQR=22/2). The most seniors (79. 2%) were in low energy expenditure activity. The majority population study (87. 2%) had low levels of physical activity. Results showed a significant difference between the average energy expenditure with physical activity level (p=0. 001) and energy expenditure levels (p=0. 001). The most effective predictor of energy expenditure activity in elderly Kashan based on regression ordinal results was related activities walks (p=0. 001)، personal affairs (p=0. 001)، housekeeping Affairs (p=0. 001)، activities related to leisure time (p=0. 001) and sedentary activities (p=0. 001).
    Conclusion
    The results showed Elderly surveyed in terms of energy consumption levels were low energy expenditure and physical activity levels are low. Exercise room design in all healthcare sites and Education of staff involved in physical activities for the elderly to achieve the desired level of activity in the elderly mentioned steps.
    Keywords: Aging, Physical activity, Energy expenditure
  • K. Barzegar Bafrooei, M. Ahali Abadeh, S. Mohamadi Ghaletaky Pages 24-35
    Introduction and
    Purpose
    Research on the issues of the elderly is of great concern in the world today especially in Iran with its growing number of old people. The objectives of the research are to find out whether there is any relationship between social support and sense of humor on the one hand and life expectancy on the other hand among Yazd old people.
    Materials and Methods
    This descriptive-correlational study was carried out on 100 available elders (male and female) in Yazd. Philips social support questionnaires, Thorson & Powel multidimensional sense of humor scale and Snyder’s life expectancy question are were used to assess the relationship between variables. Descriptive statistics, Pearson’s correlation coefficient, Regression and T-test were used to analyze the data.
    Findings
    The results indicate a significance relationship between social support and life expectancy. They also show a significance relationship between sense of humor and life expectancy. Regression analysis showed that two variable of social support and sense of humor can be predicted for life expectancy of elderly. Also, the results showed that men and women participating in the study in terms of humor and life expectancy is significantly different, that is, for the sense of humor, men more than women, and the life expectancy of women is higher than men. But, in terms of social support, there was no significant difference between the sexes.
    Conclusion
    This study shows that the sense of human and social support can increase life expectancy among old people and accordingly improve their lives. Since the elderly population in Iran is important, it is suggested that more researches should be done to study the issue affecting the Iranian old people. Moreover, the government and people should try to support this part of the society.
    Keywords: Life expectancy, Sense of humor, Social support, Elderly
  • M. Abdiani, M. Golpayegani, D. Khajavi, M. Abdiani, N. Rezvanjoo Pages 36-48
    Introduction and
    Purpose
    Balance is an index to determine the level of independency of elderly in their daily activities.The present study, aimed at determining the validity and reliability of "dynamic gaiting index (DGI)" in elderly women.
    Materials And Methods
    This Methodology research was conducted on 80 elderlyin Dehdashtsubjects in the age range of 60 and over. The subjects selected.. The data were analyzed using Exploratory Factor Analysis, main component analysis with Varimax rotation tests, Spearman’s correlation coefficient, Cronbach’s Alpha, and U-Man-Withney.
    Findings
    The results indicated that the Persian version of DGI among older adults is consisted of one factor. The specific value of the factor was 6.901 which predicted 86.262 percent of variance.Cronbach’s Alpha was calculated 0.890. Inter-rater reliability shows that the correlation between grades twice collected by the two raters, was significant and high (p˂0/0001, r=0/714). The test-retest correlation, was significant and high(p˂0/0001, r=0/876).
    Conclusion
    The results showed that the Persian version of dynamic gait index in the elderly is also acceptable level consistent with the English version and can be used in clinical, therapeutic and research use to identify seniors at risk of falling.
    Keywords: reliability, validity, Dynamic Gait Index, older people
  • V. Moeini *, P. Shiri, M. Akhlaghi Pages 49-59
    Introduction and
    Purpose
    Quality of life assessment helps to consider the fundamentally problems of patients and treatment methods are reviewed. This survey quality of life of hemodialysis patients hospitalized in HazratVali-Asr and Dr Beheshti hospitals Zanjan city is studied.
    Materials And Methods
    This survey was Cross-sectional performedon 74 patients in Zanjan city hemodialysis two center. Sampling survey was carried out over three months. Data tool weres tandardized quality of life questionnaire for patients with renal failure (KDQOL), the two section, questions related to quality of life short form(sf36), and questions related to factors associated with renal disease has been established.
    Findings
    The results showed that 8.1 percent poor quality of life, 70.2 percent relatively good quality of life, and 20.2 percent had a good life. Mean quality of life samples was 44.4. The highest quality of life mean score of the study sample nine dimensions related to pain score 57.6% and the lowest mean score of quality of life related to physical health problems with score was18.5.
    Conclusion
    The results of this study Can provide valuable information on the authorities and medical professionals. In order to enhance the quality of life of these patients by strengthening and supporting scale that is difficult to do proper planning.
    Keywords: Chronic renal failure, dialysis, quality of life
  • H. Ghamari Kivi, A. Zahed Bablan, D. Fathi* Pages 60-69
    Introduction and
    Purpose
    The mourning experience is a common phenomenon among the elderly. Losing friends and peers along withsenility and proximity to the last years of life causes intensification of mental distress and anxiety of the elderly toward the death phenomenon. The present research was carried out aimed at analyzing the effectiveness of group cognitive-behavioral therapy on death anxiety among the Breavement elderly man.
    Materials And Methods
    The current study is a semi-experimental research using posttest-pretest plan with control group. The statistical population of the research included the Breavement elderly living in the one of the nursing homes of Ardebil City in 2014. 30 mournful old adults were selected using the available sampling technique.Templer Death anxiety questionnaire (DAS) was applied as pretest-posttest in the research and cognitive-behavioral intervention was implimented on the examinee groups in 8 sessions of 90 minutes.
    Findings
    The data were analyzed using analysis of covariance (ANCOVA) statistical method. The analysis results indicate that groupcognitive-behavioral therapy has been effective on the death anxiety of the elderly and there was a significant difference between the two groups(p<0.001).
    Conclusion
    According to the results of this research, group cognitive-behavioral therapy leads to reduction of death anxiety of the elderly via helping them to accept death.
    Keywords: GroupCognitive, Behavioral Therapy, Death Anxiety, the Breavement Elderly
  • M. Movahedmajd*, S. Jahanbazian Pages 70-81
    Introduction and
    Purpose
    self-Assessed health is a way to assess the quality of that information in the area of biological, mental, and spiritual health function specifies.The aim of this study is to assess the health of the elderly in the city of Yasuj.
    Materials and Methods
    The population of elderly people over 65 years, residents of this research has formed Yasuj. 360 elders were selected as samples in Yasuj in order to collected data, and random clustering sampling method was used. In this study, the survey method is used. Analysis of the data by computer software SPSS descriptive statistics, independent t- test and Regression was performed.
    Findings
    The average of four health dimension for elders who were researched was 13/65 ± 72/35 from which 64/2 percent of their perceived health situation was investigated to be in the average level. The average of marks for physical health, anxiety, social efficiency and depression were 14/72 ± 4/86, 18/94 ±5/61, 20/02 ±5/0, 18/66 ±3/96 respectively. Demographic variables such as age, education, socio-economic class, disease was significantly associated with health self-assessment. There was no any significant relation between gender and health self -assessment. also the cultural and social values such as health behaviors, social support, self-esteem and self- assessed health was a significant relationship. Determination coefficient statistic R2 also shows that 27 percent of changes of related values it means (self- assessment) by 4 independent values that remains in the equation and includes self - esteem, the patient history, health behavior, education are explained.
    Conclusion
    This study indicates that the elder's health situation in Yasuj was in the average level, and The status of health in Yasuj is affected by cultural- social factors.
    Keywords: Self, Assessed Health, Elderly, health behavior, self, esteem, social support
  • Sn Zamani *, Sa Bahrainian, S. Ashrafi, Sh Moqtaderi Pages 82-94
    Introduction and
    Purpose
    aging population brings issues related to this period of lifetime. Several psychological disorders in the elderly and mental health affect them, But spiritual intelligence as the foundation of individual beliefs which performing fundamental role in various fields of human life, especially to provide and promote mental health and the quality of life. The purpose of this research was to Determine the Impresment Spiritual Intelligence on the Quality of life and Psychological well Being Among the Elderly Living Nursing home in Bandar Abbas.
    Materials and Methods
    the population of this research included Elderly Living Nursing at Bandar Abbas city (N:124), in a mid_experimental design, the 50 visible participants was select from Elder at Hospice Loghman Hakim of Bandar Abbas city and divided into two groups of intervention and evidence randomaly. Psychological assessment was perform via questionnaires about the quality of life (SF-12) and psychological well_being (RPWB),their indicators were collected in three sessions before the intervention, after the last intervention session (15 sessions in two months) and follow up them in two months later. Then, a repeated measurement design were analysis by using MNOVA (variance analysis test) and Post hoc test LSD descriptive statics.
    Findings
    the results showed that the quality of life and psychological well_being were significantly improved after the intervention of spiritual intelligence by the tests and follow up them(P<0.0001), also, both two groups showed significantly differences in situational variables of the quality of life and psychological well_being(P<0.0001).
    Conclusion
    based on our findings, we can conclude that spiritual intelligence was vulnerary impacted on the quality of life and psychological well_being into Elderly.
    Keywords: Spiritual Intelligence Quality of life, Psychological Well Being, Elderly
  • A. Seyfzadeh* Pages 95-106
    Introduction and
    Purpose
    elderly has been addressed as the last period of human life by the scholars of humanities and biology. The main purpose of this study was investigating the factors related to the elders’ social health in Azarshahr city.
    Materials And Methods
    The current study is cross-sectional and descriptive which was conducted by the participation of 312 elders; 65 years and above from Azarshahr city using stratified random sampling method. The research tool was Keyes's Social well-being Questionnaire consisted of 23 questions (4-points Likert type) ranging from “Always” to “Never”. Also, the degree of elders’ social support was assessed using Sarason’s Social Support Questionnaire. One-dimensional tables and independent t test and ANOVA were used to describe and analysis of the data by SPSS software.
    Findings
    56.5 percent of respondents had social health at an acceptable and 43.5 percent had a low level of social health. There is significant relationship between age (p=0.022), social support (p=0.002), and socio-economic status (p<0.001) with social health in elderly. But the relationship between gender (p=0.28), and marital status (p=0.67) with the elders’ social health was not significant.
    Conclusion
    Males and females have similar degree of social health. It is almost similar for married and single elders. Increase in age showed decrease in health and increase in social support showed increase in health. So, elders with high social support are healthier than the others. Finally, the relationship between socio-economic status and social health is direct; indicating that the elders with high level of economic and social status have higher health than the others.
    Keywords: Social health, elderly, socio, economic, demographic characteristics