فهرست مطالب

مجله اطلاع رسانی پزشکی نوین
سال چهارم شماره 1 (پیاپی 7، بهار و تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/05/09
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نرگس هاشمی، ضحی حیدری نژاد، سامره فرحانی نژاد ، سعید کاشانی صفحات 1-8
    هدف
    تهیه آمار برحسب نوع فعالیت های تخصصی، جهت نظارت بر خدمات ارائه شده که در بخش های گوناگون بیمارستان انجام می شود، اهمیت فراوان دارد، بنابراین این مطالعه با هدف تعیین شاخص های عملکردی بخش های بستری بیمارستان شهید محمدی بندرعباس در سال 1396طراحی و اجرا گردید.
    روش ها
    مطالعه حاضر یک پژوهش کاربردی و توصیفی- مقطعی گذشته نگر با استفاده از مستندات موجود در مرکز آمار بیمارستان شهید محمدی بندرعباس در سال 1396 است. اطلاعات مربوط به شاخص های آماری بخش های بستری شامل درصد اشغال تخت، متوسط اقامت، فاصله عملکرد تخت، نسبت تخت فعال به ثابت، از طریق فرم استاندارد جمع آوری شد. سپس داده ها با استفاده از آمار توصیفی و نرم افزارهای Excel وSPSS تجزیه و تحلیل شدند.
    نتایج
    در پژوهش حاضر، ضریب اشغال تخت 19/86 درصد، فاصله اشغال تخت 88/0روز، متوسط روزهای بستری 68/3روز و نسبت فوت شدگان به بستری شدگان 6/2 درصد می باشد. بیشترین مدت بستری در بخش آی سی یو و کمترین آن مربوط به پست کت می باشد. میزان مرگ ومیر در بخش آی سی یو، داخلی مغز و اعصاب بیشترین و در بخش جراحی چشم کمترین میزان است.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه عملکرد سازمان های بهداشتی درمانی، مستقیما به حیات انسان ها وابسته است، یافته های این مطالعه می تواند در سیاست گذاری های بهداشتی درمانی و استفاده مفید و موثر از تخت های فعال بیمارستانی کمک کننده باشد.
    کلیدواژگان: شاخص های بیمارستانی، بخش بستری، بخش مدارک پزشکی
  • حمید قاضی زاده، لیلا مظفری، سعید غفاری، شعله زکیانی صفحات 9-16
    هدف
    یکی از متداو ل ترین روش های ارزیابی فعالیت های علمی یک دانشگاه، علم سنجی ست که با استفاده از پایگاه های اطلاعاتی امکان پذیر است. از این رو پژوهش حاضر با هدف بررسی تولیدات علمی پژوهشگران وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تاکید بر مشارکت های ملی و بین المللی با استفاده از داده های ISI طی سال های 2017-2010 صورت گرفت.
    روش ها
    پژوهش از نوع توصیفی کاربردی با استفاده از روش های علم سنجی انجام شده است. منبع داده ها، پایگاه ISI و جامعه آماری 6555 مدرک ثبت شده دانشگاه علوم پزشکی شیراز طی سال های 2017-2010 میلادی است. برای ترسیم نقشه ها از نرم افزارهای Citespace و VOSviewer و جهت تحلیل اطلاعات از نرم افزار Excel استفاده شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که پژوهشگران این دانشگاه جزء پر تولیدترین پژوهشگران بوده و بیشترین ارتباط را با یکدیگر دارند. دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سطح بین المللی، بیشترین مشارکت را با دانشگاه Thomas Jefferson داشته و ایران و روسیه از تاثیرگذارترین کشورها در شبکه ارتباط کشوری در تولیدات علمی دانشگاه علوم پزشکی شناخته شدند. همچنین ایران تمایل زیادی به مشارکت با کشورهای آمریکا، کانادا و استرالیا دارد. بیشتر تولیدات به زبان انگلیسی و در نشریه¬ Iranian Red Crescent Medical Journal چاپ شده اند. در حیطه موضوعی پزشکی عمومی داخلی بیشترین مورد مطالعه را به خود اختصاص داده است.
    نتیجه گیری
    همکاری در تالیف مشترک بین نویسندگان این دانشگاه و نویسندگان خارج از کشور از میزان قابل قبولی برخوردار است. به طور کلی می توان گفت میزان تولیدات و همکاری های علمی پژوهشگران وابسته به این دانشگاه روندی صعودی داشته و شناسایی نویسندگان برتر به این روند ، کمک شایانی خواهد کرد.
    کلیدواژگان: نقشه علمی، علم سنجی، آی اس آی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز _
  • سیما کریمی تزرجی، مهشید سرافراز، نسرین داوری دولت ابادی صفحات 17-22
    هدف
    استفاده نامناسب از دارو در هر یک از مراحل توزیع و تجویز آن خطای دارویی تعریف می شود که قابل پیشگیری است. پیامدهای ناشی از خطاهای دارویی همچون افزایش مرگ ومیر بیماران، افزایش طول مدت بستری و هزینه های درمانی را در بر دارد. هدف از این پژوهش تعیین انواع اشتباهات دارویی رایج پرستاران بخش مراقبت های ویژه بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان است.
    روش ها
    در این مطالعه توصیفی مقطعی جامعه مورد مطالعه کل پرستاران بخش مراقبت های ویژه بیمارستان های کودکان و شهید محمدی شهر بندرعباس (جمعا 50 نفر) در سال 1394 بود. ابزار گردآوری داده ها در این مطالعه پرسشنامه ای استاندارد است. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS و آمار توصیفی انجام شد.
    نتایج
    مهم ترین علل اشتباهات دارویی در مجموع حیطه ها به ترتیب اولویت شامل خستگی ناشی از کار اضافی 41 درصد، کمبود تعداد پرستار نسبت به تعداد بیمار در بخش40 درصد، تراکم زیاد کارها در بخش 40 درصد، و کمترین عامل مربوط به زمان اشتباه دارو 9/2 درصد بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به اشتباهات دارویی پرستاران، کلاس های بازآموزی در ارتباط با اطلاعات داروشناسی و اصلاح فرایند آموزش، تشویق و ترغیب پرستاران در جهت گزارش دهی اشتباهات دارویی و واکنش مثبت مدیران پرستاری به گزارش دهی اشتباهات پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: پرستاری، اشتباهات، دارو، مراقبت ویژه
  • خانم شعله زکیانی، سعید غفاری صفحات 23-29
    هدف
    کتابخانه بیمارستانی جهت اشاعه اطلاعات بالینی برای حرفه مندان پزشکی مانند پزشکان، پرستاران، تکنسین های آزمایشگاهی، پیراپزشکان و مدیران بیمارستان تاسیس می شود. هدف پژوهش حاضر بررسی نقش کتابخانه های بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در تامین اطلاعات تخصصی برای پزشکان متخصص بود.
    روش ها
    پژوهش حاضر به روش پیمایشی- تحلیلی در سال 1394 انجام شد. حجم نمونه 84 نفر از پزشکان متخصص و کتابداران شاغل در 10 بیمارستان آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تبریز براساس فرمول کوکران با استفاده از نمونه گیری تصادفی بود. دو پرسشنامه محقق ساخته مجزا برای پزشکان متخصص و کتابداران طراحی شد و داده های مورد نظر گردآوری گردید. جهت آنالیز داده ها از نرم افزار SPSS و آمار توصیفی و استنباطی (آزمون تی تک نمونه و آزمون فریدمن) استفاده گردید.
    نتایج
    نتایج نشان داد که پزشکان متخصص برای حل مسائل درمانی، پژوهشی و آموزشی از خدمات امانت منابع و نشریات کتابخانه های بیمارستانی استفاده می نمایند. همچنین خدمات اشاعه گزینشی اطلاعات فقط در 50 درصد کتابخانه ها ارائه می شود. محدودیت ساعات کار کتابخانه و نبود منابع اطلاعاتی از عمده ترین مشکلات پزشکان و محدودیت بودجه، کمبود کتابدار متخصص و نبود منابع و تجهیزات از مهم ترین مشکلات کتابخانه های بیمارستانی بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به اهمیت اطلاعات در حوزه پزشکی، لازم است کتابخانه های بیمارستانی برای دسترسی بهتر پزشکان متخصص به اطلاعات و استفاده از خدمات کتابخانه های بیمارستانی به استفاده از شیوه های نوین اطلاع رسانی و نوع و نحوه ارائه خدمات مجهز باشند.
    کلیدواژگان: کتابخانه، بیمارستان، پزشکان، اطلاعات، دانشگاه علوم پزشکی تبریز _
  • شهرام صدقی، فاطمه عبدی ، سیروس پناهی صفحات 30-38
    هدف
    با توجه به حجم روزافزون اطلاعات هر فرد، نیازمند فراگیری مهارتها و توانمندی هایی فراتر از سواد سنتی است. هدف پژوهش حاضر، بررسی سطح سواد اطلاعاتی در بین دانشجویان رشته های توانبخشی می باشد.
    روش ها
    این مطالعه کاربردی بر روی 150 دانشجوی تحصیلات تکمیلی دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه استاندارد که براساس مدل آیزنبرگ بود. پایایی پرسشنامه با آلفای کرونباخ 96/0 درصد محاسبه شد. جهت تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS و آمار توصیفی و آمار استنباطی استفاده شد.
    نتایج
    مهارت جامعه پژوهش در درک نیاز اطلاعاتی (94/6±2/0) ، در راهبرد های جستجو (96/67±2/0) ، در مکان یابی اطلاعات (80/88±2/0) ، در استفاده از اطلاعات (76/95±2/0) ، در ترکیب اطلاعات (46/80±2/0) و از لحاظ ارزیابی اطلاعات (93/84±2/0) در حد متوسط قرار داشته است. نتایج کلی پژوهش، میانگین سواد اطلاعاتی دانشجویان تحصیلات تکمیلی را با میانگین 0/636±2/85 نشان داده است. نتایج نشان داد بین مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری با سطح سواد اطلاعاتی ارتباط معنی داری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    از آن جا که وضعیت سطح سواد اطلاعاتی جامعه پژوهش در سطح متوسط قرار داشت، توجه بیشتر نسبت به آموزش سواد اطلاعاتی از طریق برگزاری کلاس ها با محتوای غنی تر و مطابق با فناوری های جدید در بین دانشجویان هر رشته توانبخشی باید صورت پذیرد. همچنین ضروریست از متخصصان اطلاع رسانی برای بازبینی کارکردها و سیاست های آموزشی در جهت پیشبرد فرایند پژوهش دانشجویان استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: سواد اطلاعاتی، توانبخشی، دانشجویان _
  • کبری کهنوجی، راشل قاسمی ، نسرین داوری دولت آبادی صفحات 39-45
    هدف
    توسعه علمی هر کشور از طریق سنجش فعالیت ها و تولیدات علمی پژوهشگران آن کشور مورد بررسی قرار می گیرد. این پژوهش با هدف ارزشیابی فعالیت های پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان براساس شاخص های معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام شد.
    روش ها
    در این پژوهش توصیفی کاربردی، داده های مورد مطالعه کلیه فعالیت های پژوهشی انجام شده در دانشگاه در سال 1393 بود. داده ها براساس مدارک و مستندات موجود در معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه جمع آوری و در سامانه ارزشیابی دانشگاه های علوم پزشکی کشور ثبت گردید. ارزشیابی فعالیت های پژوهشی دانشگاه در قالب محورهای تولید و انتشار دانش، حاکمیت و رهبری، توانمندسازی و تحقیقات دانشجویی انجام شد.
    نتایج
    پس از نهایی شدن نتایج داوری ها، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با کسب 6393/98 امتیاز در میان 23 دانشگاه تیپ 2، رتبه 17 و در بین 50 دانشگاه علوم پزشکی کشور رتبه 20 را کسب نمود. کل امتیاز پژوهشی دانشگاه در چهار محور اصلی مورد ارزیابی 6393/98 بود.
    نتیجه گیری
    فعالیت های پژوهشی در دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان روند افزایشی داشته است اما با توجه به تغییر سیاست های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جهت افزایش کیفیت فعالیت های تحقیقاتی و اهمیت هم سو بودن برنامه های تحقیقاتی دانشگاه با سیاست های وزارت متبوع، دانشگاه می تواند با تغییر اهداف و برنامه های تحقیقاتی خود و تمرکز بر بهبود کیفیت تحقیقات و همچنین فراهم نمودن بسترهای مناسب در جهت ارتقا تولیدات علمی با کیفیت گام بردارد.
    کلیدواژگان: ارزشیابی، تولیدات علمی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان _
  • رضا نکوییان، خانم لیلا پورآقاسی ، علی ماهر صفحات 46-54
    هدف
    بیوتکنولوژی پزشکی یکی از جدیدترین رشته های بیوتکنولوژی است که موجب تغییرات شگرفی در تشخیص و درمان بیماری های مختلف شده است. این موضوع در کشور ما طرحی نو بوده و کمتر بدان توجه شده است. هدف از مطالعه حاضر، مرور مهمترین استراتژی های کاربردی اتحادیه اروپا، آمریکا و کانادا به عنوان پیشتازان عرصه بیوتکنولوژی پزشکی برای شناخت این صنعت نوین و ارائه راهکارهای عملی برای ایران می باشد.
    روش ها
    این مطالعه مروری غیر سیستماتیک است که در سال 1394 انجام شده است. در این مطالعه از روش مرور حیطه توسعه یافته برای تحلیل داده ها استفاده شده است. شاخص های مورد مطالعه در این پژوهش شاخص های اقتصادی و شاخص های آموزشی می باشند. داده ها از طریق بررسی مقالات و متون کتابخآن های، جستجوهای اینترنتی و مراجعات مستقیم به سازمآن های مرتبط با موضوع این پژوهش جمع آوری شد.
    نتایج
    درآمد شرکت های بیوتکنولوژی پزشکی در مجموع 8 درصد، هزینه های تحقیق و توسعه 5 درصد و درآمد خالص در سال 2012 نسبت به سال قبل 37 درصد رشد یافته است. شرکت های رهبران مالی نسبت به شرکت های دولتی و سایر شرکت ها، پیشتاز هستند. وضعیت این صنعت در آمریکا بهتر از کانادا و اتحادیه اروپا مشاهده شد. همچنین، مشاهده می شود بیشترین میزان های رشد در شرکت های رهبران مالی آمریکا و پس از آن در شرکت های دولتی آمریکا بوده است. در خصوص وضعیت شاخص های آموزشی در صنعت بیوتکنولوژی، مشاهده شد تعداد سرفصل های آموزشی برای مدیریت ارشد کسب و کار، بیش از سرفصل های آموزشی بیوتکنولوژی و بیوتکنولوژی پزشکی است.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج لزوم توجه به حمایت از ایجاد موسسات خصوصی و تشویق آن ها به تفکر اقتصادی، صنعتی و بازاریابی جهانی به دانش حاصل از بیوتکنولوژی و نیز الحاق به قوانین جهانی مالکیت معنوی و تجارت جهانی، که زمینه ساز ورود به این عرصه و بازار جهانی می باشد، ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: مدیریت، صنعت، بیوتکنولوژی
  • محمدحسین حیوی حقیقی، زهرا مستانه صفحات 55-61
    هدف
    به تناسبی که سیستم های اطلاعاتی با فراوانی در نظام سلامت نفوذ کرده اند؛ به همان اندازه کارآمد نبوده اند. بخش عمده ای از این ناکارآمدی مربوط به مشکلات کاربردپذیری این سیستم ها است. با توجه به اهمیت این موضوع، هدف پژوهش حاضر؛ بررسی مفهوم کاربردپذیری، تعیین ارتباط آن با کاربر و ارائه راهکارهایی برای ارتقای آن می باشد.
    منابع اطلاعات یا داده ها: این مطالعه مروری براساس جستجوی موضوعی از بانک های اطلاعاتیProquest ،Pubmed ،Google Scholar ، Science Direct و Scopus و نیز بررسی وب سایت ها و کتب تخصصی با کلیدواژه های مرتبط و استاندارد انجام شد.
    روش های انتخاب برای مطالعه: در اثر جستجوی اولیه، متن کامل 50 مقاله، 12 کتاب و 6 مطلب علمی حاصل شد که با مطالعه دقیق این موارد، 34 مورد به دلیل شباهت محتوایی و تطابق با اهداف مطالعه انتخاب شد و در تدوین مقاله پایانی مورد استفاده قرار گرفت.
    ترکیب مطالب و
    نتایج
    ایزو، کاربردپذیری را گستره ای تعریف می کند که یک محصول می تواند توسط کاربران مشخص برای دستیابی به اهداف همراه با کارایی، اثربخشی و رضایت مندی و در یک بستر مشخص مورد استفاده قرار گیرد. امروزه طراحان نرم افزارهای سیستم های اطلاعاتی سعی در مشارکت بیشتر کاربران دارند، به گونه ای که این سیستم ها، کاربرمدار باشند تا امکان ارتقای عملکرد کاربران را فراهم کنند. اصول این روش، درک نیازهای کاربر و محیط کاری، دخیل کردن کاربر، تعیین اهداف عملکرد کاربر، طراحی واسط مطابق اصول رفتاری و الگوهای رایج، اجرای تست های کاربردپذیری و اعمال ویرایش های نهایی قبل از ارائه نهایی واسط کاربری می باشد.
    نتیجه گیری
    در کاربردپذیری تلاش می شود تا با استفاده از خرد جمعی و دخیل کردن همه جانبه کاربران و آشنا کردن آن ها با مجموعه کارکردهای سیستم، آمادگی لازم برای پذیرش و استفاده بهینه از سیستم فراهم شود.
    کلیدواژگان: کاربردپذیری، کاربر، سیستم های اطلاعاتی، طراحی کاربرمحور
|
  • Narges Hashemi , Zoha Heidarinejad , Samereh Farhani nizhad , Saeed Kashani Pages 1-8
    Aim
    The provision of statistics according to the type of specialized activities to monitor the services provided in different parts of the hospital is important. Therefore, this study was conducted with the aim of determining the functional indicators of hospital admissions in the Shahid Mohammadi Hospital of Bandar Abbas in 2018.
    Methods
    This study is a descriptive cross-sectional study that was carried out using data from the statistical center of the Shahid Mohammadi Hospital in Bandar Abbas in 2018. Selected indicators including bed occupancy rate, bed turnover rate, mean length of hospitalization and active/fixed bed ratio, were collected and analyzed using descriptive statistics (mean, deviation criterion, and percentage) and Excel 2010 and Spss 16 software.
    Results
    In the present study, bed occupancy rate was 18.19-bed turnover rate was 0.88 days, mean length of hospitalization was 68.6 days, and active/fixed bed ratio was 6.2%. Most days of admission are in the ICU section and the lowest is the postal coat. The mortality rate is highest in the internal ICU in the neurology and is minimal in the eye surgery section.
    Conclusion
    Given the fact that the performance of healthcare organizations is directly related to human life, the findings of this study can be helpful in healthcare policy and effective use of hospital beds
    Keywords: Hospital, Performance Indicators, Standard
  • Hamid Ghazizadeh Dr, Leyla Mozaffari , Saeed Zakiani Dr, Sholeh Zakiani Mrs Pages 9-16
    Aim
    One of the most commonly used methods for evaluating the academic activities of a university is the scientometrics that is possible using databases. Therefore, this study was conducted with the aim of investigating the scientific production of researchers affiliated with Shiraz University of Medical Sciences with emphasis on national and international contributions using ISI data for 2010-2017.
    Methods
    This is a descriptive-applied study with using scientometric methods. Data were selected via searching ISI and research society of the study was 6555 records. Citespace and VOSviewer software were used to draw maps and Excel software was used to analyze the data.
    Results
    The findings showed that the researchers of this university are among the most prolific researchers and have the greatest relationship with each other, and the internationally-acclaimed university has had the largest participation with Thomson Jefferson University, and Iran and Russia are among the most influential countries in the national communication network in the scientific products of the University of Medical Sciences And Iran is more willing to engage with the United States, Canada and Australia. Most of the products are also published in English and published in the Iranian Red Crescent Medical Journal. The subject of "General Public Medicine" was the most studied.
    Conclusion
    Collaboration in a joint compilation between the authors of the university and writers abroad is of an acceptable size. In general, the scientific production and scientific cooperation of researchers affiliated with this university has been growing. Identifying top authors will help in this upward trend
    Keywords: Scientific Research, Scientometric, Shiraz University of Medical Sciences
  • Mahshid Sarafraz , Nasrin Davaridolatabadi Pages 17-22
    Aim
    Improper use of medications in any of distribution and prescription stages is called medication error which is preventable. The consequences of medication errors include increase in death rate, duration of hospitalization and medical costs. The goal of the study is to determine types of medication errors and their reasons, and to provide solutions for reducing their frequency in order to prevent the side effects.
    Methods
    The study is descriptive-analytic and the statistical population are 35 people employed at the ICU department of Children and Shahid Mohammadi Hospitals in 2016. The sampling was performed randomly and the data gathering tools were questionnaires. The analysis was performed deploying descriptive statistics and utilizing SPSS software.
    Results
    The most important reasons for medication errors were: exhaustion from extra work 82%, lack of enough number of nurses compared to the number of patients 73%, similarities in the forms of medications 72%, similarities in the names of medications 52%, the arrangement of medications on shelves 43%, shortage on pharmacological knowledge 40%, and the least errors were concerned with the wrong patient at 3%.
    Conclusion
    Considering the findings, it seems that reducing the working shifts, increasing the working shifts, increasing the number of personnel, development of a proper space for the medication room, and retraining courses concerning pharmacology are all directly related to safety of the patients and their expansion is necessary
    Keywords: Nursing, Errors, Medicine, Intensive Care
  • Sholeh Zakiani Mrs, Saeed Ghaffari Dr Pages 23-29
     
    Aim
    The hospital library is being established to disseminate clinical information for medical practitioners such as doctors, nurses, laboratory technicians, paramedics and hospital managers. The purpose of this study was to investigate the role of hospitals in Tabriz University of Medical Sciences in providing specialized information for specialized physicians.
    Methods
    The present study was carried out through a survey-analytical method in 2015. Sample size of 84 professional physicians and librarians working in 10 educational hospitals of Tabriz University of Medical Sciences based on Cochran formula and using random sampling. Two separate researcher-made questionnaires were designed for specialist doctors and librarians and the data were collected. SPSS software version 22 and descriptive and inferential statistics were used to analyze the data.
    Results
    The results showed that specialist physicians use the first priority to solve medical, research and educational issues from hospital libraries for personal study, resource lending and the use of publications. Also, selective dissemination services are provided in only 50% of libraries. Limiting the hours of the library and the lack of information resources about the major problems of doctors and budget constraints, the lack of expert librarians and the lack of resources and equipment are one of the most important problems in hospital libraries.
    Conclusion
    Considering the importance of information in medical area, the hospital libraries should transform the type and manner of their services provision and using the information technologies possibilities for offering new information conveying manners
    Keywords: libraries, Hospital, physicians, Information, Tabriz University of Medical Sciences.
  • Sharam Sedghi , Fatemeh Abdi , Sirus Panahi Pages 30-38
    Aim
    Given the increasing amount of information, every individual needs to acquire skills and abilities beyond traditional literacy. The purpose of this study is to investigate the level of information literacy among students of rehab field.
    Methods
    This applied study was conducted on 150 graduate students of the Faculty of Rehabilitation Sciences of Iran University of Medical Sciences. The data collection tool was a standard questionnaire based on the Eisenberg model. The reliability of the questionnaire was calculated with Cronbach's alpha of 0.96%. SPSS software, descriptive statistics and inferential statistics were used to analyze the data.
    Results
    The knowledge of the research community in understanding the information needs was at the average level (problem recognition) with a mean score of 2.94, in search strategies with an average score of 2.96, in the location of information with an average score of 2.80, 2, in the combination of information with a mean of 2.46 and in the evaluation of information with an average of 2.93. The overall results of the study indicated the average literacy of graduate students with an average of 2.856 ± 0.636. Results showed that there is a significant relationship between the educational level of MS and Ph.D.
    Conclusion
    Since the status of the information literacy level of the research community was at an intermediate level, more attention should be paid to educating information literacy through conducting classes with richer content and according to new technologies among students in every field of rehabilitation. It is also necessary to use information specialists to review the functions and educational policies to advance the student research process
    Keywords: Information Literacy, Rehabilitation, Students, Model
  • Kobra Kahnuji , Rachel Ghasemi , Nasrin Davaridolatabadi Pages 39-45
    Aim
    today, the scientific development of each country is examined through assessment of research activities and scientific productions. The aim of this research was to evaluate research activities in Hormozgan University of medical sciences by criterions issue each year based on the indices released by Research and Technology department of ministry of health.
    Methods
    In this descriptive applied research, the data the whole the research activities carried out at the university in 2014 where they studied. The data were collected based on the deeds and documents of the university's research and technology department were recorded in the evaluation system of the medical universities of the country. The evaluation of university research activities was conducted in the form of knowledge production, dissemination, leadership, empowerment and student research.
    Results
    After the finalizing process of judgment Hormozgan University of Medical Sciences, ranked 17 among 23 class 2 medical universities and 20 among whole 50 medical Universities of Iran obtaining 6393/98. The total score of Hormozgan University of medical sciences obtained from research checklist was 6393/98.
    Conclusion
    level of research activities in Hormozgan University of Medical Sciences has experienced an increasing trend, but due to the changes in the policies of the Ministry of Health, toward the increase of the quality of research productions and the importance of designing programs being accordant to the policies of the ministry of Health on the other hand, the university can change the goals and plans of the research and focus on improving the quality of research activities and also provide the appropriate basis, in order to upgrade the level of health services in the stat
    Keywords: Assessment, Research, University
  • Reza Nekouian Dr., Leila Pouraghasi Ms. , Ali Maher Dr. Pages 46-54
    Aim
    Medical biotechnology is one of the newest fields of biotechnology which has been underlie the dramatic changes in diagnosis and treatment of various diseases. This topic is a new plan in our country. The purpose of this study is to review the most important strategies of Europe :::union:::, America and Canada and provide practical solution for Iran.
    Methods
    This is a non-systematic review study which has been conducted in 2016. This review was based on Scoping Review methodology. Studied indicators in this study include economic and educational. Data was collected through review of library texts, internet searches and direct referral to the relevant organizations.
    Results
    The income of biotechnology companies have increased 80 percent and the costs of R&D in these centers have increased 5 percent. The remarkable point is the net income growth of 37 percent in 2012 compared to last year. Results shows that commercial leaders ahead of public & other companies in Financial indices. The status of biotechnology industry in The US was observed better than Canada and Europe :::union:::. Regarding the status of educational indices in the biotechnology industry, the number of MBA subjects seems more than the number of biotechnology and medical biotechnology subjects.
    Conclusion
    Support the establishment of private institutions and encourage them to look at the knowledge gained from biotechnology with economic, industrial and global marketing thinking as well as acceding to the global laws of intellectual property and global trade can be underlie entering the biotechnology industry arena and global market which the experts of this industry and technology will play an effective in this arena
    Keywords: Management, Industry, Biotechnology
  • Mohammad Hosein Hayavi Haghighi , Zahra Mastaneh Pages 55-61
    Introduction
    Informational system couldn’t be efficient enough as much as their penetration to the large part of the health system. Most of this inefficiency is due to Applicability problems with these systems. Given the importance of this issue, the aim of this study is to investigate the concept of Applicability, its relationship with users and ways to improve it.
    Information sources or data: This review study was conducted using the Thematic search on the online databases such as PubMed, ProQuest, Google Scholar, Science Direct, Scopus and professional web sites and books.
    Selection methods for study: Articles and content were selected based on the similarity of content and their adaptation to the study objectives that were fifty full text articles, 12 books and 6 scientific materials. These materials were studied in detail and 38 of them were used to compile the final version of the study.
    Combine content and
    results
    ISO defines usability as an extension a product can be used by specific users to achieve goals with efficiency, effectiveness, and satisfaction in a specific context. Nowadays, system developers are trying to involve users to improve their performance by designing user-centered systems. The principles of this approach are to understand the needs of the user and the work environment, involve the user, determine the purposes of the user's performance, design the interface in accordance with the principles of behavior and common patterns, run tests of usability and apply the final edits before the final presentation of the System.
    Conclusion
    In usability it is attempted to provide readiness for the acceptance and optimal use of the system using wisdom and engaging all users and familiarizing them with the set of system functions
    Keywords: Usability, User, Information Systems, User- centered Design