فهرست مطالب

سلامت روان کودک - پیاپی 2 (بهار 1394)

فصلنامه سلامت روان کودک
پیاپی 2 (بهار 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/04/13
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سمانه زاهدیان*، سید موسی کافی ماسوله، مهناز خسرو جاوید، مهناز فلاحی صفحات 15-25
    زمینه و هدف
    تنظم هیجانی یکی از مهمترین مهارت های ضروری در تضمین سلامت روانی است. پژوهش حاضر به منظور اثربخشی آموزش تنظیم هیجانی بر سبک های مقابله ای دانش آموزان دختر ابتدایی انجام شد.
    روش
    طرح پژوهش شبه آزمایشی از نوع پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل بود. 24 نفر از دانش آموزان دختر دوره پنجم ابتدایی شهر قزوین که کمترین نمره در پرسشنامه رفتارهای کنار آمدن کودکان را کسب نمودند انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش (12نفر) و کنترل (12نفر) جایدهی شدند و به پرسشنامه رفتارهای کنار آمدن کودکان (هرنادز، 2008) پاسخ دادند. گروه آزمایش به مدت 8 جلسه 40 دقیقه ای تنظیم هیجانی را آموزش دیدند در حالی که گروه کنترل چنین آموزشی را دریافت نکردند.
    یافته ها
    نتایج آزمون تحلیل کواریانس یک متغییری نشان داد آموزش تنظیم هیجانی موجب افزایش معنادار در میانگین نمرات سبک مقابله کنار آمدن با مشکل (P=0/001) و سبک مقابله انحراف از مشکل (P=0/05) گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل گردید، ولی میانگین سبک کنار آمدن ویرانگر گروه آزمایش (P=0/15) تفاوت معنا داری با گروه کنترل نشان نداد.
    نتیجه گیری
    بنابراین با توجه به یافته های این پژوهش می توان گفت که دانش آموزان با کسب چنین مهارت هایی، موقعیت های تنیدگی زا را کمتر تهدیدکننده ارزیابی کنند و از سبک مقابله ای مناسبی استفاده کنند.
    کلیدواژگان: تنظیم هیجانی، سبک های مقابله ای، دانش آموزان دختر ابتدایی
  • حدیثه خوشحال*، عباسعلی حسین خانزاده، اکرم پرند صفحات 27-40
    زمینه و هدف
    ناتوانی های یادگیری مهم ترین علت عملکرد ضعیف تحصیلی محسوب می شوند و تقریبا 6 درصد از دانش آموزان مدارس عمومی با یک نوع ناتوانی یادگیری شناسایی می شوند. بین سال های 1991 تا 2000، در تشخیص ناتوانی یادگیری، حدود 5/28 درصد افزایش وجود داشته است. با توجه به اهمیت پیشگیری اولیه و مداخله زودهنگام در این زمینه، پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش راهبردهای درک مطلب (آموزش دوجانبه) بر پیشرفت خواندن دانش آموزان مبتلا به نارساخوانی انجام شد.
    روش
    طرح پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل بود. 30 نفر از دانش آموزان مقطع ابتدایی مبتلا به نارساخوانی شهر رشت در سال تحصیلی 94-1393 که در مراکز اختلال های یادگیری، خدمات آموزشی و درمانی را دریافت می کردند با توجه به شرایط ورود به پژوهش بر اساس روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب و به شیوه تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جای دهی شدند. برنامه آموزش راهبردهای درک مطلب، در طی 8 جلسه 45 دقیقه ای به گروه آزمایش آموزش داده شد در حالی که گروه کنترل، آموزشی در این زمینه دریافت نکردند.
    یافته ها
    نتایج تحلیل کوواریانس چندمتغیری نشان داد که در مرحله پس آزمون پیشرفت خواندن گروه آزمایش به طور معناداری بیشتر از گروه کنترل است (01/0> P).
    نتیجه گیری
    آموزش راهبردهای درک مطلب با افزایش درک خواندن می تواند به عنوان یک برنامه آموزشی کارآمد در جهت حل مشکلات دانش آموزان نارساخوان، مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: راهبردهای درک مطلب، آموزش دوجانبه، نارساخوانی
  • فاطمه خدا مهری*، سید موسی کافی ماسوله، مهناز خسرو جاوید، مهناز فلاحی صفحات 41-53
    زمینه و هدف
    خواندن یکی از اساسی ترین مهارت های مورد نیاز در عصر حاضر است. بدیهی است که بروز اختلال در آن می تواند مشکلات زیادی را برای فرد مبتلا ایجاد کند. پژوهش حاضر به منظور بررسی اثربخشی روش آموزشی دیویس بر عملکرد خواندن دانش آموزان پسر مبتلا به نارساخوانی انجام شد.
    روش
    این پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. نمونه ای شامل 30 دانش آموز نارساخوان پسر پایه سوم ابتدائی شهر رشت به شیوه نمونه گیری تصادفی خوشه ایچندمرحله ای انتخاب و به شیوه تصادفی در گروه های آزمایش و کنترل جایدهیه شدند. ابزارهای مورد استفاده، چک لیست شناسایی کودکان نارساخوان، فرم تاریخچه موردی (کریمی 1383)، مقیاس هوشی وکسلر کودکان و آزمون خواندن و نارساخوانی (کرمی نوری و مرادی، 1387) بود. روش دیویس (مشاوره موقعیت یابی و تسلط بر نماد) در 16 جلسه 30 دقیقه ای به صورت انفرادی بر روی گروه آزمایش انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج آزمون تحلیل کوواریانس نشان داد که روش آموزشی دیویس بر عملکرد حیطه های مختلف خواندن دانش آموزان نارساخوان تاثیر مثبت دارد (01/0> p).
    نتیجه گیری
    استفاده از روش های آموزشی- ترمیمی اثرات مطلوبی بر عملکرد خواندن دانش آموزان نارساخوان دارد. نتایج به دست آمده تلویحات مهمی برای معلمان این دانش آموزان دارد که در مقاله مورد بحث قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: روش دیویس، دانش آموز نارساخوان، عملکرد خواندن
  • محبوبه طاهر*، باباله بخشی پور، آرزو مجرد، مریم کوچک پور صفحات 55-66
    زمینه و هدف
    هوش هیجانی و خلاقیت از عوامل موثر و تعیین کننده در برآیندهای زندگی واقعی مانند موفقیت در مدرسه و تحصیل، موفقیت در شغل و روابط بین فردی و به طور کلی در کنش وری سلامت هستند. پژوهش حاضر با هدف مقایسه هوش هیجانی و خلاقیت دانش آموزان تیزهوش و دانش آموزان با هوش متوسط انجام شده است.
    روش
    طرح پژوهش توصیفی از نوع علی- مقایسه ای است. جامعه آماری شامل تمامی دانش آموزان مقطع دبیرستان شهرستان دامغان در سال تحصیلی 93-1392 بود که از بین آنها نمونه ای به حجم 60 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند (30 دانش آموز تیزهوش و 30 دانش آموز با هوش متوسط). شرکت کنندگان به مقیاس های خلاقیت (عابدی، 1363) و هوش هیجانی (بار- ان، 1999) پاسخ دادند.
    یافته ها
    نتایج آزمون تی مستقل نشان داد که هوش هیجانی و خلاقیت (به جز مولفه انعطاف پذیری) دانش آموزان تیزهوش به طور معناداری بیشتر از دانش آموزان با هوش متوسط است (05/0> P).
    نتیجه گیری
    با استفاده از برنامه های آموزشی مربوط به هوش هیجانی و چگونگی پرورش خلاقیت به دانش آموزان با هوش متوسط، می توان عملکرد این دانش آموزان را بهبود بخشید. تلویحات ضمنی نتایج این پژوهش نیز در این مقاله مورد بحث قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، خلاقیت، دانش آموزان تیزهوش
  • فرشته باعزت*، لیلا فلاح صفحات 67-77
    زمینه و هدف
    بسیاری از دانش آموزان دارای مشکلات ریاضی در مهارت های حل مسئله ضعیف هستند. پژوهش حاضر با هدف بررسی میزان اثربخشی نرم افزار آموزشی حل مسئله یار بر تقویت حل مسئله دانش آموزان با اختلال یادگیری ریاضی صورت گرفت.
    روش
    طرح پژوهش شبه آزمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. به منظور انجام این پژوهش، تعداد 30 دانش آموز مبتلا به اختلال یادگیری ریاضی، از میان جامعه آماری دانش آموزان دختر پایه های چهارم و پنجم ابتدایی شهرستان قائمشهر پس از اجرای آزمون های تشخیصی هوشی وکسلر کودکان (شهیم، 1385) و آزمون تشخیصی ریاضی ایرانی کی مت (محمد اسماعیل و هومن، 1381) به شیوه نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند. سپس افراد نمونه به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه جای دهی شدند. آزمودنی های گروه آزمایش به مدت 8 جلسه 45 دقیقه ای، تحت آموزش نرم افزار حل مسئله یار قرار گرفتند، اما گروه کنترل هیچ مداخله ای را دریافت نکرد. داده های به دست آمده با استفاده از روش آماری تحلیل واریانس آمیخته از نوع اندازه گیری مکرر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد میانگین نمرات حل مسئله گروه آزمایشی به طور معناداری بالاتر از گروه کنترل است (001/0 >(p. بنابراین بر مبنای این پژوهش می توان نتیجه گرفت که برنامه نرم افزار آموزشی حل مسئله یار موجب تقویت حل مسئله در دانش آموزان دچار اختلال یادگیری ریاضی می شود. همچنین این روش آموزشی موجب پایداری آموخته ها (پس از گذشت 3 ماه) در این گروه از دانش آموزان شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده از پژوهش حاضر می توان گفت استفاده از نرم افزارهای آموزشی کارآمد می تواند به عنوان یکی از ابزارهای آموزشی مفید در درمان ناتوانی های یادگیری مورد استفاده قرار گیرد. تلویحات ضمنی نتیجه به دست آمده در مقاله مورد بحث قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: نرم افزار حل مسئله یار، حل مسئله، اختلال یادگیری ریاضی، دانش آموزان ابتدایی
  • ستاره شجاعی* صفحات 79-90
    اختلال های طیف اتیسم ناتوانی های تحولی - عصبی پایداری هستند که پیش از 36 ماهگی شروع می شوند. کودکان با اختلال های طیف اتیسم سه نارسایی اساسی دارند که عبارتند از نارسایی های مهارت اجتماعی، مشکلات ارتباطی و زبان، و رفتارهای غیرعادی. این کودکان چالش های بسیاری را برای خانواده شان به وجود می آورند. ناتوانی فرزند خانواده از جمله شرایطی است که مشکلات والدین و به تبع آن تنیدگی فرزندپروری آنها را افزایش می دهد. خانواده های کودکان با اختلال های طیف اتیسم به شدت تحت تاثیر شکست های گوناگون کودکانشان هستند و این شکست ها بر شخصیت والدین، روابط زناشویی، رابطه والد-کودک و سایر کودکان خانواده تاثیر می گذارد. افزون بر این، این قبیل خانواده ها سطح تنیدگی بالایی را تجربه نموده و احساس گناه و شرم می کنند. این مقاله به مرور مشکلات اساسی خانواده های کودکان با اختلال های طیف اتیسم از قبیل تنیدگی، مشکلات فرزندپروری، مشکلات خواهران و برادران، مشکلات مالی و مشکلات روابط زناشویی می پردازد و در پایان راهبردهایی برای مدیریت مشکلات یاد شده در خانواده های کودکان با اختلال های طیف اتیسم ارائه می کند.
    کلیدواژگان: اختلال های طیف اتیسم، مشکلات خانواده ها
  • جبار صالح*، عثمان محمودی، مسعود پایدار صفحات 91-96
    مقدمه و هدف
    افسردگی یکی از رایج ترین اختلال های روان شناختی است که بسیاری از روان درمان گران به آن توجه ویژه داشته اند. در پژوهش های مختلف، درمان های شناختی - رفتاری یکی از روش های مناسب در درمان اختلال های افسردگی تشخیص داده شده اند. بر این اساس هدف از پژوهش حاضر مطالعه تاثیر درمان شناختی- رفتاری بر کاهش افسردگی دانش آموزان است.
    روش
    طرح پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل بود و بدین منظور از بین دانش آموزانی که به مرکز مشاوره بهزیستی و آموزش و پرورش شهرستان کرمانشاه مراجعه می کردند نمونه ای به حجم 30 دانش آموز با افسردگی شدید به صورت در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی ساده در دو گروه آزمایش و کنترل گمارده شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه خلق و احساس (انگلود و همکاران، 1987) و مصاحبه بالینی بر اساس ملاک های ویرایش چهارم طبقه بندی اختلال های روانی (انجمن روان پزشکی آمریکا، 2000) بود.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که روش درمان شناختی - رفتاری در کاهش افسردگی دانش آموزان در مرحله پس آزمون تاثیر معناداری (0/0001 = P) داشته است.
    نتیجه گیری
    بر این اساس می توان گفت مداخله شناختی - رفتاری می تواند به عنوان یکی از شیوه های درمانی موثر در درمان مشکلات هیجانی/رفتاری دانش آموزان به کار گرفته شود. تلویحات ضمنی نتیجه به دست آمده در مقاله مورد بحث قرار گرفت.
    کلیدواژگان: درمان شناختی، رفتاری، افسردگی، دانش آموزان
  • محمد طاهری*، محمد علیپور، سجاد علمردانی صومعه، ثریا چایاری ایلخچی ابرهیم زارعی، بهار عرشی صفحات 97-106
    زمینه و هدف
    الگوی دلبستگی، تعیین کننده آمادگی فرد برای حل و فصل مشکلات و سازش یافتگی ها در برابر مشکلات و کام نایافتگی ها است. هدف این مطالعه بررسی رابطه سبک های دلبستگی با سبک های مقابله ای اجتنابی مادران دانش آموزان مبتلا به آسیب شنوایی است.
    روش
    در مطالعه همبستگی حاضر، با استفاده از روش سر شماری 151 مادر دارای فرزند با آسیب شنوایی مشغول به تحصیل در دوره ابتدایی مدارس استثنایی شهر تبریز و حومه در سال تحصیلی 93-1392 انتخاب شدند و پرسش نامه سبک دلبستگی بزرگسالان (رد و کولین، 1990) و پرسش نامه سبک های مقابله ای (اندلر و پارکر، 1990) را تکمیل کردند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد دلبستگی ناایمن اجتنابی مادران دارای دانش آموزان با آسیب شنوایی توانسته به طور معناداری سبک های مقابله ای اجتنابی آنها را پیش بینی کند (t=2،P<0/04)، ولی دلبستگی ایمن (t=0/91،P≤0/36) و ناایمن دوسوگرا ((t=1/11،P≤0/261 نتوانستند به طور معناداری سبک های مقابله ای اجتنابی این مادران را پیش بینی کنند. در نتیجه نوع سبک دلبستگی مادران دارای فرزند مبتلا به آسیب شنوایی با سبک های مقابله ای اجتنابی آنها ارتباطی نداشته و فقط دلبستگی ناایمن اجتنابی مادران پیش بینی کننده استفاده آنها از سبک های مقابله ای اجتنابی است.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این پژوهش می توان نتیجه گرفت که احتمالا عدم بهزیستی روان شناختی مادران دارای فرزند مبتلا به آسیب شنوایی رابطه نوع سبک دلبستگی و مهارت های مقابله ای اجتنابی آنها را تحت شعاع خود قرار می دهد.
    کلیدواژگان: سبک دلبستگی، سبک های مقابله ای اجتنابی، مادر، آسیب شنوایی
|
  • Samaneh Zahediyan*, Seyed Mosa Kafi Masule, Mahnaz Khosrov Javid, Mahnaz Fallahi Pages 15-25
    Background and
    Purpose
    Emotion regulation skill is one of the most necessary skills in maintenance of mental health. Present study aimed to investigate the efficacy of emotion regulation training on coping strategies among female elementary school students.
    Method
    Present research was a quasi-experimental study with pretest-posttest control group design. Study sample consisted of 24 fifth grade female students who were studying in the schools of Qazvin in 2014-2015 academic year and gained the lowest scores in the Children’s Coping Behavior Questionnaire (Hernandez, 2008) and randomly assigned to experimental (n = 12) and control (n = 2) groups. Experimental group received eight 40-minute sessions of emotional regulation training, while control group received no training.
    Results
    The results of univariate analysis of covariance showed that emotion regulation training could significantly increase the mean scores of coping with problem (p = 0.001) and deviation of the problem (p = 0.05) in experimental group comparing to the control group. However, there was no significantly difference between experimental and control group in terms of destructive coping strategy (p = 0.15).
    Conclusion
    Aaccording to the findings of this study, by learning these skills students will evaluate stressful situations less intimidating and use more appropriate coping strategies.
    Keywords: Emotion regulation, coping strategies, female elementary school students
  • Hadise Khoshhal*, Abbas Ali Hossein Khanzadeh, Akram Parand Pages 27-40
    Background &
    Purpose
    Learning disabilities are the most important reason for poor academic performance, and approximately six percent of students are identified as having specific learning disabilities. During 1991 to 2000, the number of students identified as having learning disability has increased about 28.5 percent. Given to the importance of early prevention and intervention in this disorder, present study aimed to investigate the efficacy of reading comprehension strategy training (bilateral training) on reading achievement among students with dyslexia.
    Method
    Current research was a quasi-experimental study with pretest-posttest and control group design. Study sample consisted of 30 elementary students with dyslexia who were studying in schools of Rasht in 2014-2015 academic year and received therapeutic and educational services from learning disability centers were selected using simple random sampling method and randomly assigned to experimental and control groups. Experimental group received eight 45-minute sessions of reading comprehension strategy training, while control group received no training.
    Results
    The results of multivariate analysis of covariance showed that experimental group gained significantly higher scores in reading achievement in posttest (p < 0.01).
    Conclusion
    Reading comprehension strategy training can be administered as an effective training program in the treatment of reading problems in students with dyslexia.
    Keywords: Reading comprehension strategy training, bilateral training, dyslexia
  • Fatemeh Khodamehri, Seyed Mosa Kafi Masule, Mahnaz Khosrov Javid, Mahnaz Fallahi Pages 41-53
    Background and
    Purpose
    reading is one of the most fundamental necessary skills in today’s world, and there is no surprise that any disability in reading can cause various problems for people. Therefore, current study aimed to examine the efficacy of Davis Dyslexia Correction Program on reading performance of students with dyslexia.
    Method
    present research was a quasi-experimental study with pretest-posttest and control group. The study sample consisted of 30 third grade male students with dyslexia who were studying in elementary schools of Rasht City and were selected using random cluster sampling method and randomly assigned to experimental and control groups. Data were collected by Dyslexia Children’s Checklist, Case History Form (Karimi, 2005), Wechsler Intelligence Scale for Children, and Dyslexia Scale (Korominouri & Moradi, 2008). Experimental group received 16 30-minute sessions of individual therapy according to Davis Dyslexia method.
    Findings
    the results of analysis of covariance showed that Davis Dyslexia Correction Program could significantly improve reading performance in experimental group (p < 0.01).
    Conclusion
    administration of reconstructive-educational methods has positive effects on reading performance among students with dyslexia. These findings have important implications for the teachers. These implications are discussed further in the paper.
    Keywords: Davis dyslexia correction Program, students with dyslexia, reading performance
  • Mahboobe Taher*, Baballah Bakhshipour, Arezoo Mojarrad, Maryam Koochakpour Pages 55-66
    Background and
    Purpose
    Emotional intelligence and creativity are among effective factors in real life outcomes such as academic achievement, business success, successful interpersonal relationships, and general mental health. Present study aimed to compare emotional intelligence and creativity in gifted students and students with average intelligence.
    Method
    present research was a descriptive study with casual-comparative design. Study population consisted of all the high school students who were studying in the schools of Damghan in 1392-93 academic year. Sample consisted of 60 students that were selected using convenient sampling method (30 gifted students and 30 students with average intelligence) and completed Creativity Scale (Abedi, 1984) and Emotional Intelligence Test (Bar-On, 1999).
    Results
    results of independent sample t test indicated that comparing students with average intelligence, gifted students gained significantly higher scores on emotional intelligence and creativity (except the flexibility subscale) (p < 0.05).
    Conclusion
    the performance of students with average intelligence can foster through administering effective training programs on emotional intelligence and creativity. The implications are discussed further in the paper.
    Keywords: Emotional intelligence, creativity, gifted students
  • Fereshte Baezzat, Fllah Leila Pages 67-77
    Background and
    Purpose
    Many of the students with mathematical problems show poor problem-solving skills. Present study aimed to investigate the efficacy of problem-solving assistant training software on improvement of problem-solving skills among elementary school students with mathematics disorder.
    Method
    Present research was a quasi-experimental study with pretest-posttest control group design. Study sample consisted of 30 students with mathematics disorders, who were selected using random cluster sampling method among all the female fourth and fifth graders with mathematics disorder that where studying in elementary schools of Qaemshahr City. These students were selected using Wechsler Intelligence Scale for Children (Shahim, 2006) and Iran Key math Test (Mohammad Ismael & Houman, 2002). Participants randomly assigned to control and experimental groups. Experimental group received eight 45-minute training sessions using problem-solving assistant software, while control group received no training. Data was analyzed using mixed-design analysis of variance for repeated measures.
    Results
    Results showed that experimental group gained significantly higher scores in problem-solving posttest comparing to control group (p < 0.001). Therefore, according to our findings, problem-solving assistant training software could significantly improve problem-solving skills among students with mathematics disorder. Moreover, the results of a 3-month follow up showed stability in learnt lessons.
    Conclusion
    According to the findings of current study, the administration of effective training software can be advantageous in treatment of learning disabilities. Implications are discussed in the paper.
    Keywords: problem, solving assistant software, problem, solving, mathematics disorder, elementary school students
  • Setare Shojaee Pages 79-90
    Autism spectrum disorders are life-long neurodevelopmental disabilities with onset before 36 months. Children with autism spectrum disorders show main deficits in three domains including: impairments in reciprocal social interactions, impairments in verbal and non-verbal communication skills, and stereotyped behaviors. These children cause enormous challenge for their families. Actually families of children with autism spectrum disorders are intensely affected by the multiple failures of their children, and these failures affect parents’ personality, marital relationship, parent-child relationship, and families’ other children. Moreover, these families experience intense stress, guilt, and shame. Present paper highlights the major challenges and difficulties which are faced by the families of children with autism disorder, such as stress, parenting problems, siblings’ problems, financial problems, and marital conflicts, and finally presents several strategies for the management of mentioned problems.
    Keywords: Autism spectrum disorders, family challenges
  • Jabar Saleh, Osman Mahmoudi, Masoud Paydar Pages 91-96
    Background and
    Purpose
    Depression is one of the most common psychological disorders, which has attracted researchers’ attention. Many studies have introduced cognitive-behavioral therapy as an effective treatment for depression. Therefore, current study aimed to investigate the efficacy of cognitive-behavioral therapy on the reduction of depression among students.
    Method
    Current research was a quasi-experimental study with pretest-posttest control group design. Among all the students referred to the Welfare and Educational Counseling Center of Kermanshah City, 30 students with severe depression were selected using convenient sampling method and randomly assigned to experimental and control group. Data were collected using clinical interview based on fourth edition of diagnostic and statistical manual of mental disorders (American Association of Psychology, 2000) and Mood and Feelings Questionnaire (Angold & et al, 1987).
    Results
    Results showed that cognitive-behavioral therapy significantly reduced depression among experimental group in posttest (p <. 0001).
    Conclusion
    according to our findings, cognitive-behavioral therapy can be used as an effective treatment for emotional-behavioral problems among students. Implications are discussed in paper.
    Keywords: Cognitive, behavioral therapy, depression, students
  • Mohammad Taheri*, Mohammad Alipour, Sajjad Almardani Someeh, Soraya Chayari Ilkhchi, Ibrahim Zarei, Bahar Arshi Pages 97-106
    Background and
    Purpose
    Attachment style is a determining factor in one’s capability in problem solving and adaptation to problems and frustrations. Present study aimed to investigate the relationship between attachment styles with avoidant coping styles in mothers of children with hearing impairment.
    Method
    Current research was a correlational study. 151 mothers of children with hearing impairment that were studying in special schools in Tabriz and its suburbs in 2013-2014 academic year were selected using census sampling method. Participants completed Adult Attachment Style Questionnaire (Read and Collins, 1990) and Coping Inventory for Stressful Situations (Endler & Parker, 1990).
    Results
    The results showed that avoidant insecure attachment in mothers of children with hearing impairment could predict their avoidant coping strategy (t=2, p0/04>); However, secure attachment style (t=0/91, p0/36>) and ambivalent insecure attachment style (t=1/11, p0/261>) could not significantly predict avoidant coping strategies. Therefore, there was no correlation between attachment styles of mothers of children with hearing impairment and their avoidant coping strategy, and insecure attachment style of mothers was the only variable that could predict their avoidant coping strategy.
    Conclusion
    According to our findings, mothers’ psychological well-being deficits may affect the relationship between attachment styles and avoidant coping strategies in mothers of children with hearing impairment.
    Keywords: Attachment styles, avoidant coping strategies, mother, hearing impairment