فهرست مطالب

انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی - سال دوم شماره 1 (پیاپی 3، بهار 1394)

مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی
سال دوم شماره 1 (پیاپی 3، بهار 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/06/05
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محترم نعمت اللهی، علی گراوند، حسین منعم صفحات 1-7
    مقدمه
    افزایش تقاضای پرونده های بیماران به عامل مهمی برای ایجاد تغییرات در ارایه خدمات درمانی تبدیل شده است. در جهت پاسخ-گویی به این نیازها، سیستم های زیادی در طی دهه های اخیر ایجاد شده است. مدارک پزشکی الکترونیکی یکی از این موارد است که در صورت اجرای موفق می تواند پاسخگوی بسیاری از نیازهای کادر درمان باشد. هدف این مطالعه تعیین عوامل موثر بر قصد استفاده از مدارک پزشکی الکترونیکی از دیدگاه مدیران ارشد و میانی بیمارستان های آموزشی شیراز می باشد.
    روش
    پژوهش حاضر مقطعی و از نوع توصیفی- تحلیلی است. جامعه پژوهش را مدیران ارشد و میانی بیمارستان های آموزشی شیراز تشکیل دادند. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته دارای 6 بعد، صورت گرفت. برای تایید پایایی پرسشنامه ضریب آلفای کرونباخ استفاده گردید و برای تایید روایی پرسشنامه از نظرات استادان و کارشناسان استفاده شد. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS16 و آزمون های آماری پیرسون، رگرسیون، t مستقل و ANOVA استفاده شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد، بین اطلاعات جمعیت شناختی و متغیرهای موجود در مطالعه رابطه ای وجود نداشت. همچنین بین تلاش مورد انتظار، شرایط تسهیل کننده، آشنایی با فناوری، قابلیت استفاده و نگرش استفاده با قصد استفاده از مدارک پزشکی الکترونیکی رابطه معناداری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    با بهبود عوامل تلاش مورد انتظار، تسهیل شرایط، افزایش آشنایی مدیران با فناوری، در نظر گرفتن قابلیت استفاده و نگرش استفاده می توان قصد استفاده از مدارک پزشکی الکترونیکی توسط مدیران ارشد و میانی را افزایش داد و با افزایش قصد استفاده، از شکست احتمالی آن هنگام اجرا جلوگیری نمود.
    کلیدواژگان: مدارک پزشکی الکترونیکی، قصد استفاده، مدیران ارشد و میانی
  • رضا خواجویی، سکینه سقاییان نژاد، مریم جهانبخش، محبوبه میرمحمدی صفحات 8-16
    مقدمه
    LIS سیستمی است که به منظور برنامه ریزی، سازماندهی و کنترل فعالیت های بالینی، مدیریتی و بهره وری از خدمات استفاده می شود. این پژوهش با هدف ارزیابی عملکرد سیستم اطلاعات آزمایشگاه بر اساس استانداردهای انجمن ملی آمریکا در بیمارستان های آموزشی و خصوصی شهر اصفهان انجام شد.
    روش
    این مطالعه، از نوع کاربردی و توصیفی -تحلیلی است. ابزار جمع آوری داده ها یک چک لیست محقق ساخته، منطبق با استانداردهای انجمن ملی آمریکا شامل LIS2-A، LIS-8A می باشد، که روایی آن توسط متخصصان علوم آزمایشگاهی، رایانه و اساتید گروه مدیریت اطلاعات سلامت تایید شده است؛ تحلیل داده ها در نرم افزار SPSS نسخه 20 و بر اساس آزمون های آماری T وANOVA برای بررسی محتوای اطلاعاتی سیستم اطلاعات آزمایشگاه بر اساس سه معیار ورود داده، ذخیره سازی و پردازش و معیار خروج داده با استفاده از استانداردهای ذکر شده وLeven برای آزمون برابری واریانس ها انجام شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که میانگین سه معیار بررسی شده (ورود داده، ذخیره سازی و پردازش و خروج داده) با استانداردها 27/53 می باشد که از این نظر تفاوتی بین بیمارستان های خصوصی و آموزشی وجود نداشت. همچنین سیستم نرم افزاری کوثر با مطابقت 29/53 درصد بیشترین میزان را نسبت به سیستم های دیگر در هر سه معیار داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مشخص شد که عملکرد سیستم اطلاعات آزمایشگاه در قالب معیارهای ارزیابی شده مورد توجه کافی قرار نگرفته است، پیشنهاد می شود استانداردهای ارائه شده از سوی سازمان های معتبر بررسی و مطالعه شود و براساس نیاز سنجی صورت گرفته از ذی نفعان سیستم، طراحی سیستمی راحت و پاسخگو انجام شود.
    کلیدواژگان: سیستم اطلاعات بیمارستان، سیستم اطلاعات آزمایشگاه، استاندارد، ارزیابی
  • شهلا دمنابی، شوبو عبدل نژاد، گلاویژ کریمی جوان صفحات 17-23
    مقدمه
    مدیریت اطلاعات بهداشتی، حرفه ای است که به ماهیت، ساختار و ترجمه داده ها به اشکال قابل استفاده اطلاعات، برای پیشبرد بهداشت و مراقبت بهداشتی افراد و جمعیت ها توجه دارد. پژوهش حاضر با هدف، شناسایی وضعیت مدیریت اطلاعات گفتار درمانی در مراکز توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تبریز انجام گرفت.
    روش
    در مطالعه توصیفی –مقطعی حاضر، وضعیت مدیریت اطلاعات مراکز گفتار درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تبریز، در سال 1392 مورد بررسی قرار گرفته است. ابزار جمع آوری داده ها چک لیستی که بر اساس مطالعات انجام گرفته و بررسی فهرست و متون موجود طراحی گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و به کمک Tتک نمونه ای (به منظور مقایسه میانگین نمونه آماری با میانگین جامعه آماری) صورت گرفته شد.
    نتایج
    یافته های پژوهش نشان داده است میانگین داده های دموگرافیک 0/42±2/15، روش های ذخیره و بازیابی اطلاعات 0/48±1/54، انواع و نحوه پردازش داده ها 0/48±1/45، محاسبه شاخص های آماری 0/56±1/73 می باشد. این امر، نشانگر وضعیت نسبتا مطلوب خرده مقیاس، داده های دموگرافیک و وضعیت نامطلوب خرده مقیاس های دیگر، مدیریت اطلاعات گفتار درمانی در مراکز توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تبریز می باشد.
    نتیجه گیری
    در زمینه گفتار درمانی وجود یک سیستم مدیریت اطلاعات پویا و کارآمد امری ضروری می باشد. بنابراین باید قوانین و استانداردهای مناسب جهت جمع آوری، ذخیره سازی، تجزیه و تحلیل داده ها، بازیابی اطلاعات و گزارش دهی منظم در سیستم اطلاعات به منظور اطمینان از اثر بخشی خدمات و در دسترس بودن اطلاعات تدوین گردد.
    کلیدواژگان: مدیریت اطلاعات، گفتار درمانی، مراکز توانبخشی
  • حمیدرضا طهماسبی، ملیحه آموزگار، هادی آدینه صفحات 24-32
    مقدمه
    وجود مقادیر مفقود در داده های پزشکی می تواند تمام فرآیند داده کاوی و تفسیرهای حاصل را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین برخورد با این مقادیر ضروری می باشد. در این پژوهش تاثیر روش های مختلف برخورد با مقادیر مفقود بر روی دقت کلاسه بندی داده های پزشکی مورد ارزیابی قرار گرفت.
    روش
    در این مطالعه، تاثیر روش های معروف جانشینی مقادیر مفقود شامل Mean/mode، Hot Deck، K-Nearest Neighbor، Maximum Possible Value، All Possible Value، Case Deletion و Regression بر روی دقت کلاسه بندی مجموعه داده های پزشکی سرطان سینه، ناراحتی قلبی، بیماری های پوستی، هپاتیت، تیروئید، دیابت، تومور اولیه، بیماران کبدی، سرطان ریه و بعد از جراحی، به ازای شش نرخ مختلف مقادیر مفقود، ارزیابی شد. در آزمایش ها از دو کلاسه بند شبکه های عصبی و نزدیکترین k همسایه در نرم افزار داده کاوی Weka استفاده شد. برای تخمین دقت، از روش 10-Fold cross validation استفاده شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد برای کلاسه بند شبکه های عصبی، همه روش های جانشینی در برابر نرخ های مختلف مقادیر مفقود، تاثیرات متفاوتی در دقت کلاسه بندی داشتند. برای کلاسه بند نزدیکترین k همسایه، روش جانشینی Mean/mode در مقایسه با سایر روش ها تقریبا با افزایش نرخ مقادیر مفقود، باعث افزایش دقت کلاسه بندی گردید. در مجموع، هیچ یک از روش های جانشینی به ازای همه نرخ-های مختلف مقادیر مفقود، همواره بیشترین دقت را نتیجه نداده و برتری نداشت.
    نتیجه گیری
    تحلیل نتایج نشان می دهد روش های جانشینی بررسی شده به ازای همه نرخ های مختلف از مقادیر مفقود شده لزوما باعث بهبود دقت کلاسه بندی نگردیده و هیچ کدام از روش های جانشینی بررسی شده بهترین روش نیستند.
    کلیدواژگان: مقادیر مفقود، روش های جانشینی، داده کاوی پزشکی، کلاسه بندی
  • علی گراوند صفحات 33-41
    مقدمه
    مدارک پزشکی الکترونیکی یکی از فناوری های نوین برای بهره برداری از اطلاعات سلامت است که به عنوان سیستمی با ارزش، جهت دسترسی به اطلاعات بیمار در بیمارستان ها شناخته شده است. هدف از این مطالعه تعیین امکان استقرار سیستم مدارک پزشکی الکترونیکی از دیدگاه کارکنان مدارک پزشکی بیمارستان های آموزشی شهر شیراز بوده است.
    روش
    مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی می باشد که اطلاعات آن از طریق پرسشنامه جمع آوری گردید. جامعه پژوهش کارکنان بخش مدارک پزشکی بیمارستان های آموزشی شیراز بوده است. نمونه گیری به صورت خوشه اییک مرحله ای انجام گردید. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 17و آزمون های آماری توصیفی و آزمون آنالیز واریانس یک طرفه استفاده گردید.
    نتایج
    در میان بیمارستان های مورد مطالعه میزان آگاهی افراد نسبت به مدارک پزشکی الکترونیک در حد زیاد بود (x=3/66) و الزامات فنی، الزمات سازمانی و الزامات قانونی در همه بیمارستان ها تا حدودی وجود دارد و در بین بیمارستان ها نیز تفاوت معنا داری وجود ندارد (0/05
    نتیجه گیری
    پیشنهاد می شود مسئولین مربوطه با در نظر گرفتن الزامات فنی، سازمانی و قانونی مربوط به مدارک پزشکی الکترونیکی در جهت پیاده سازی و اجرای آن تصمیمات لازم را اتخاذ نمایند.
    کلیدواژگان: مدارک پزشکی الکترونیکی، استقرار، کارکنان مدارک پزشکی
  • حسام کریم، ملیکا بابایی، لیلا احمدیان * صفحات 42-47
    مقدمه

    گسترش فهرست واژگان، یکی از ضروریات تبادل اطلاعات در سیستم های اطلاعات سلامت محسوب می شوند. یک دسته از این فهرست ها، فهرست واژگان دارویی می باشد. این مطالعه ضمن مرور ساختار یافته یکی از سیستم های طبقه بندی داروها به نام (National Drug File-Reference Terminology) NDF-RT به معرفی و تشریح کاربرد های آن می پردازد.

    روش

    این پژوهش، به دو روش مرور ساختار یافته برای شناسایی مطالعات مربوط به کاربردهایNDF-RT و مرور غیرساختار یافته برای معرفی آن انجام شده است. جستجوی مطالعات با مراجعه به پایگاه های P ubMed و Google Scholar انجام شده است. در مطالعه مروری ساختار یافته مشخصات مقالات همچون موضوع، وابستگی نویسندگان، سال انتشار، نام نشریه و کاربرد NDF-RT، استخراج گردیده و با استفاده از نرم افزار اکسل 2010 تجزیه و تحلیل شد.

    نتایج

    سیستم طبقه بندیNDF-RT، داروها را براساس ساختار، مواد تشکیل دهنده و اثرات فیزیولوژیک آن، طبقه بندی می نماید. در مطالعه ساختار یافته، 13 مقاله بازیابی گردید که 9 مقاله به ارزیابی سیستمNDF-RT در رابطه با قابلیت استفاده و اجرای سیستم در محیط های مختلف بهداشتی و درمانی، ارتباط تشخیص ها با داروها و صحت طبقه بندی داروها پرداخته اند.

    نتیجه گیری

    فهرست واژگان داروییNDF-RT یکی از جامع ترین سیستم های واژه شناسی در زمینه طبقه بندی داروها می باشد که می تواند در استانداردسازی اطلاعات دارویی در سیستم های اطلاعات سلامت مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: National Drug File، NDF، RT، فهرست واژگان دارویی، سیستم واژه شناسی دارویی
  • روح الله خارا، مرضیه صارمیان * صفحات 48-56
    مقدمه

    یکی از جلوه های نوین فناوری اطلاعات که به دلیل داشتن قابلیت های منحصر به فرد در سازمان های سلامت به کار گرفته شده است، ابزار سیار می باشد. دانستن این که چه تهدیدات و خطراتی امنیت ابزار سیار و اطلاعات را به خطر می اندازد موجب کنترل بهتر و کاهش عواقب منفی در صورت بروز مشکل می شود. هدف از انجام این مطالعه شناخت تهدیدات و خطرات امنیتی مربوط به اطلاعات در استفاده از ابزار سیار در حوزه سلامت می باشد.

    روش

    این مقاله نوعی مطالعه مروری- نقلی است، که مقالات حاصل از جستجوی کلمات کلیدی مربوط که امنیت اطلاعات ابزار سیار در حوزه سلامت در پایگاه های داده های مرتبط و مربوط به سال 2005 لغایت 2015 را در بر می گیرد. همچنین مقالات مرتبط با موضوع در فهرست منابع مقالات منتخب نیز مورد بررسی قرار گرفتند. سپس مهم ترین تهدیدات، شناسایی و به صورت سازماندهی شده ارائه شد.

    نتایج

    طبق بررسی مطالعات انجام شده، مهم ترین تهدیدات و خطرات امنیت اطلاعات ابزار سیار شامل 19 مورد اصلی بوده است. بعضی از این موارد شامل: به سرقت رفتن یا گم شدن ابزار سیار، حملات هدف دار توسط هکرها، بد افزارها و مواردی از این قبیل هستند.

    نتیجه گیری

    سازمان های سلامت باید کلیه چالش های مربوط به استفاده از ابزار سیار به خصوص چالش های مربوط به امنیت را مورد توجه قرار دهند تا با آگاهی از این چالش ها بتوانند از این ابزار بهره گیری کامل را به عمل آورند.

    کلیدواژگان: تهدید امنیتی، ابزار، سیار، امنیت، اطلاعات سلامت
|
  • Mohtaram Nematollahi, Ali Garavand, Hossein Monem Pages 1-7
    Introduction
    The high demand for the patient's documents cause a great change in service provision methods. Different systems have been established during decades to feed this need. The use of information technology in different parts of health care system, particularly in hospitals, has high potential for improving the quality of provided services. One of these technologies is Electronic Medical Record (EMR). This study is aimed to determine the factors affecting the intention to use EMR from the perspective of top and middle managers of Shiraz educational hospitals.
    Method
    This research is a cross sectional analytic-descriptive study. The study population were top and middle managers of Shiraz educational hospitals. Data were collected using searcher-made questionnaire with six sections. The data was collected by a researcher-made questionnaire that its content validity was confirmed by specialists. Its reliability was confirmed using Cronbach’s alpha. The data was analyzed by Regression and Pearson, independent sample t-test, and ANOVA Tests using SPSS16 software.
    Results
    The results showed‌ that there isnt a relationship between demographics and the variables in the study. Also there was a significant relationship between effort expectancy, facilitating conditions, familiarity with technology, perceived ease of use, and attitude toward use of EMR with intention to use.
    Conclusion
    With the improvement of effort expectancy, facilitating condition, manager's familiarity with technology, perceived ease of use, and attitude toward use can raise the intention to use EMR by top and middle managers. Increasing the intention to use can also avoid probable failure of the system during performance.
    Keywords: Electronic Medical Records, Intention to use, Top, Middle Managers
  • Reza Khajouei, Sakineh Saghaeiannejad *, Maryam Jahanbakhsh, Mahboobeh Mirmohammadi Pages 8-16
    Introduction
    LIS is a system developed for the purpose of collecting, processing, storing, and retrieving the data created in laboratory context. Accordingly, this research intends to evaluate the performance of the LIS based on the standards of the ‎American National Standards Institute (ANSI) in the educational and private hospitals situated in the city of Isfahan.
    Method
    This study is applied and descriptive-analytical in nature. The data were collected using a self-designed checklist prepared on the basis of standards of the ANSI including LIS-8A and LIS2-A, the validity and reliability of which were assessed and confirmed by the experts on laboratory and computer sciences as well as the department’s professors. The data were analyzed using SPSS 20 software using some statistical tests including T-test and ANOVA test so as to examine the informational content of the LISs based on three criteria, namely, data input, data storage, and processing and data output using the foregoing standard. In addition, LEVEN test was used for checking the equality of the variances.
    Results
    Based on the findings of the study, the mean score for the three criteria (data input, data storage and processing, and data output) examined, referring to the standards, was found to be 27.53. As a result, the private and educational hospitals under study did not show any difference in this regard. Furthermore, among the systems in question and in terms of the level of meeting three standards, Kowsar system (%44.5) enjoyed the highest rank compared to other software systems.
    Conclusion
    Given the results, it was found that the standards under study for the LISs have not been given due attention. Hence, it is recommended that the proposed standards be examined and studied by organizations so that a user-friendly and responsive system can be developed based on the results of the needs-analysisdone from the beneficiary organizations.
    Keywords: hospital information system, laboratory information system, standard, assessment
  • Shahla Damanabi, Shawbo Abdolnezhad, Gelavizh Karimi Javan Pages 17-23
    Introduction
    Health Information Management is a profession that attends to the nature, structure, and translation of data into usable forms of information to promote health and health care of individuals and populations. Therefore, this study was conducted to identify the situation of speech therapy information management in rehabilitation centers affiliated with Tabriz University of Medical Science.
    Method
    This descriptive cross-sectional study was performed in 2013 to assess the speech therapy information management in rehabilitation centers affiliated with Tabriz University of Medical Sciences. Data collection tool is a check list designed based on previous studies and also analyzed using SPSS21and One Sample t Test (to compare the average of statistical sample with that of statistical population).
    Results
    There Result of total rate was so: demographic data (2/15 ± 42/0); method of storing and retrieving information (1/54 ± 48/0); data processing (1/45 ± 48/0); and calculation of indices (1/73 ± 56/0).This indicates that the demographic sub-scales are favorable, but the other sub-scales of speech therapy information management are unfavorable at the rehabilitation centers of Tabriz University of Medical Sciences.
    Conclusion
    The existence of dynamic and efficient speech therapy information management system is necessary. Therefore, the rules and standards should be suitable to collect, store, and analyze the data, retrieve the information, and regularly report to ensure effectiveness of service.
    Keywords: Information Management, Speech therapy, Rehabilitation Centers
  • Hamidreza Tahmasbi, Malihe Amoozgar, Hadi Adine Pages 24-32
    Introduction
    The missing values in medical data may impact the data mining process and any kind of interpretation. Thus the treatment of these missing values is a necessary task. In this research, the effect of various methods of dealing with missing values on medical data classification accuracy is evaluated.
    Method
    This paper studied the effect of missing data replacement methods including Mean/Mode, Hot Deck, K-Nearest Neighbor, Maximum Possible Value, All Possible Value, Case Deletion, and Regression on classification accuracy for two popular classifiers namely K-nearest-neighbor and Neural Networks from Weka Data mining tool on 10 medical datasets including Breast Cancer, Cardiac Problems, Dermatology, Hepatitis, Thyroid, Diabetes, Primary Tumor, Liver Patient, Lung Cancer and Post-Operative Patient. These were selected from the six amounts of missing values. For classification accuracy estimation, the 10-fold cross validation method is used.
    Results
    The results show that although the mean/mode method almost had better classification improvement that, none of the replacement methods for all amounts of missing values, is not always the most accurate classification with increasing amounts of missing values for the K-nearest-neighbor classifier. There was no supremacy for all the replacement methods against the various amounts of missing values for any of the replacement methods for all data sets with different amounts of missing values.
    Conclusion
    The current study shows that the replacement methods that have been evaluated for all the different rates of missing values do not necessarily improve the accuracy of classification and none of the investigated replacement methods is not absolutely the best one.
    Keywords: Missing values, Replacement methods, Medical Data Mining, Classification
  • Ali Garavand Pages 33-41
    Introduction
    Electronic Medical records is one of the new technologies for utilization of patient's health information known as a system to access the valuable information in hospitals. The purpose of this study was to determine the possibility of Electronic Medical Records system deployment from the perspective of medical records staff at Shiraz teaching hospitals.
    Method
    This study was a descriptive analytical and cross-sectional study, the data of which were collected through a questionnaire. The study population consisted of all the staff working at medical record department in Shiraz teaching hospitals. Data were analyzed using SPSS v.17 software, descriptive statistical methods, and one-way ANOVA test.
    Results
    Among the studied hospitals, the rate of awareness with electronic medical record was high (x = 3.66), and there were kind of technical, organizational, and legal requirements among these hospitals. There were not significant differences among hospitals (P-value> 0.05). Four of the six hospitals were properly ready in preparation for the deployment of electronic medical records, and two of them were somewhat prepared to deploy their electronic medical records.
    Conclusion
    It is suggested that authorities take the necessary decisions to implement and enforce electronic medical records regarding its technical, organizational, and legal requirements.
    Keywords: Electronic Medical Records, deployment, medical records employee
  • Hesam Karim, Melika Babaie, Leila Ahmadian Pages 42-47

    The development of terminological systems is one of the requirements of the exchange of information in health information systems. A group of these terminological systems is drug terminology. In this study, we reviewed and introduced one of the drug terminological systems called NDF-RT's (National Drug File-Reference Terminology) and explained its applications systematically.

    Method

    This research has been done using two

    Methods

    a systematic review to identify studies concerning the application of NDF-RT and a non-systematic review to introduce this system. Articles were searched in Pub Med and Google Scholar databases. In the systematic review, the papers information including title, author's affiliation, year of publication, journal's name, and application of NDF-RT, were extracted and analyzed using Microsoft excel 2010.

    Results

    NDF-RT classification system classifies drugs based on their structure, ingredients, and their physiologic effects. In our systematic review, thirteen papers were retrieved, nine of which have evaluated NDF-RT system for usability and deployment of the system in health care environments, diagnosis and drug relationships, and accuracy of drugs classification.

    Conclusion

    NDF-RT drug terminology is one of the most comprehensive terminological systems for the classification of drugs which can be used for drugs information standardization in health information systems.

    Keywords: National Drug File, NDF, RT, Drug Nomenclature System, Drug Terminological System
  • Ruhollah Khara, Marzieh Saremian Pages 48-56
    Introduction

    One of the innovative aspects of information technology that has been used in health organizations due to its unique capabilities is mobile devices. Knowing the threats and risks of mobile devices and information security leads to a better management and reduction in the negative consequences of problems. The purpose of this study was to identify threats and security risks of information associated with using mobile devices in health domain.

    Method

    This article is a narrative review. We searched keywords related to information security of mobile devices in the field of health through related databases, in Persian and English language articles published from 2005 to 2014. Also related articles in the selected articles list have been analyzed. Then the most important threats and dangers have been recognized and presented in a systematic way.

    Results

    According to this survey, the main security risks of mobile devices in the field of health generally included 16 cases. Some of these cases could be the mobile devices being lost or stolen, targeted threats of hackers, and malware.

    Conclusion

    The health organizations need to consider all security challenges about mobile devices, especially those related to security. Thus they can take full advantage of these tools consciously.

    Keywords: Security Threat, Devices, Mobile, Security, Health Information