فهرست مطالب

سلامت اجتماعی - سال دوم شماره 2 (بهار 1394)

نشریه سلامت اجتماعی
سال دوم شماره 2 (بهار 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/02/07
  • تعداد عناوین: 8
|
  • بهاره غلامحسینی، آناهیتا خدابخشی کولایی*، داوود تقوایی صفحات 1-8
    مقدمه
    چاقی سبب ایجاد نگرش منفی، فشار روانی و همچنین افزایش خطر اختلالات روانی می شود.در سراسر جهان افسردگی مشکل جدی و ناتوان کننده درسلامت عمومی با شیوع بسیار بالا می باشد. از دیدگاه درمان پذیرش و تعهد (ACT) اختلالات روانشناختی ناشی از عدم انعطاف پذیری روان شناختی است. لذا این پژوهش باهدف بررسی اثربخشی درمان گروهی پذیرش و تعهد در بهبود افسردگی و تصویربدنی زنان مبتلا به چاقی انجام شد.
    روش
    روش شبه آزمایشی و از نوع پس آزمون، پیش آزمون با دو گروه کنترل و آزمایش می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه زنان مبتلا به چاقی دارای نشانه های افسردگی و تصویربدنی نا مطلوب که در سال 1393 به کلینیک های تغذیه و باشگاه های ورزشی در شرق تهران مراجعه کرده اند. نمونه پژوهش 30نفر از زنان مبتلا به چاقی دارای نشانه های افسردگی و تصویربدنی نامطلوب بودند که از طریق روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. 15نفر در گروه آزمایش و 15 نفردر گروه کنترل قرار گرفتند، بیماران گروه آزمایش تحت درمان پذیرش وتعهد در جلسات گروهی، هفته ایی یک جلسه به مدت 2ماه و 8 جلسه قرارگرفتندو بیماران گروه کنترل تحت هیچ مداخله ایی قرار نگرفتند. بیماران در جلسه ی اول و آخر با پرسشنامه افسردگی بک و تصویر بدنی فیشرمورد سنجش قرار گرفتند. جهت توصیف داده ها از شاخص های توصیفی مانند فراوانی، انحراف استاندارد واریانس، و برای تجزیه و تحلیل آماری آنها از آزمون t برای مقایسه دو گروه مستقل استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج، کاهش معناداری در نمرات افسردگی (p<0/01) و افزایش معناداری در نمرات تصویر بدنی(p=0/001) بیماران گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل نشان داد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از مطالعه نشان داد که درمان گروهی پذیرش و تعهد در زنان مبتلا به چاقی موجب کاهش افسردگی و افزایش ادراک از تصویربدنی گردید، لذا استفاده از این رویکرد درمانی در زنان مبتلا به چاقی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: درمان گروهی پذیرش و تعهد، چاقی، افسردگی، تصویر بدنی
  • علی اصغر کلاهی*، رخشانه پاکدامن، محمد میوه چی، پونه دهقان صفحات 9-16
    زمینه و هدف
    شیوع کبد چرب غیر الکلی و عوارض ناشی از آن در بزرگسالان در حال افزایش است. عادات تغذیه ای و به تبع آن چاقی، از عوامل خطر اصلی ابتلا به این بیماری هستند. این مطالعه با هدف مقایسه رفتارهای تغذیه ای و شاخص توده بدنی دو گروه افراد مبتلا و غیر مبتلا به کبد چرب غیر الکلی در تهران انجام شد.
    روش و
    مواد
    این مطالعه مورد شاهدی با مشارکت 170 در دو گروه مراجعه کننده 20 تا 55 ساله به بخش سونوگرافی بیمارستان طالقانی تهران با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انجام شد. با استفاده از تکمیل پرسشنامه از طریق مصاحبه نظام مند با افراد، ویژگی های دموگرافیک و اجتماعی، علت مراجعه و عادات غذایی آنان ارزیابی شد. اندازه گیری های آنتروپومتریک و سونوگرافی کبد نیز انجام شد. داده ها پس از جمع آوری، با استفاده از روش های آماری توصیفی برای تحلیل داده های توصیفی، آزمونt برای مقایسه میانگین ها در دوگروه و آزمون کای دو برای تعیین رابطه بین متغیرها تحلیل شد. سطح معنی داری آزمون ها کمتر یا مساوی 05/ 0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    گروه مبتلایان، به طور معنی داری بیشتر از غیر مبتلایان، لبنیات پرچرب مصرف می کردند (42% در مقابل 23%) (P=0.013). میانگین (انحراف معیار) مصرف هفتگی میوه در گروه مبتلا به طور معنی داری بالاتر از غیر مبتلایان بود (7/ 6) 6/ 11در مقابل (5/5) 2/ 8 واحد (P= 0.001). میانگین (انحراف معیار) شاخص توده بدنی مبتلایان بیشتر از گروه غیر مبتلا بود. به ترتیب (6/6) 8/ 32 در مقابل (3) 4/ 24 (P<0.001). بر خلاف انتظار میانگین (انحراف معیار) مصرف هفتگی غذاهای فوری درگروه غیر مبتلا به کبد چرب (9/ 0) 8/0 دو برابر مبتلایان (8/ 0) 4/ 0 بود (P= 0.012).
    نتیجه گیری
    شیوع چاقی و برخی عادات تغذیه ای ناسالم در مبتلایان به کبد چرب و افراد در معرض خطر، نیازمند طراحی و اجرای مداخلات آموزشی جهت افزایش آگاهی و بهبود نگرش افراد برای اتخاذ رفتارهای تغذیه ای سالم آنان است.
    کلیدواژگان: کبدچرب غیر الکلی، رفتار تغذیه ای، شاخص توده بدن، چاقی
  • محمدحسین صافی، فریما محمدی، ایمان عموزاده، شهنام عرشی* صفحات 17-26
    زمینه و هدف
    رفتار یا سبک رهبری مدیر به عنوان عامل تاثیر گذار بر عملکرد کارکنان محسوب می شود. پژوهش حاضر با هدف تعیین سبک رهبری مدیران و رابطه آن با رضایت و فرسودگی شغلی کارکنان مرکز بهداشت شمال تهران انجام شد.
    روش و
    مواد
    در این مطالعه مقطعی 207 نفر، شامل 16 مدیر و 191 نفر از کارکنان مراکز بهداشتی درمانی تحت پوشش مرکز بهداشت شمال تهران مشارکت داشتند. داده ها از طریق سه پرسشنامه سبک رهبری، رضایت شغلی و فرسودگی شغلی جمع آوری شد و سپس در نرم افزار SPSS-18 با استفاده از روش های آماری توصیفی و تحلیلی از جمله آزمون ضریب هبستگی پیرسون و آزمون t برای گروه های مستقل تحلیل شد..
    یافته ها
    9/85% سرپرستان مراکز بهداشتی و درمانی از سبک رهبری رابطه مدار استفاده می کنند. میانگین نمره رضایت شغلی کلی کارکنان 1 /50 (از 100) بود که در زنان 6/ 48 و در مردان 1/ 55 بود. سبک رهبری مدیران با رضایت شغلی کارکنان ارتباط مستقیم و معنی داری داشت P<0.001). 17/3%) از کارکنان دارای فرسودگی شغلی متوسط و 6/ 2% دارای فرسودگی بالا بودند. میانگین فرسودگی شغلی در مردان 5/ 32 و در زنان 5 /37 بود. سبک رهبری مدیران با فرسودگی شغلی کارکنان ارتباط معکوس و معنی دار داشت (P<0.001).
    نتیجه گیری
    انتخاب سبک رهبری متناسب با شرایط کاری و توجه به شیوه های نوین مدیریتی می تواند منجر به افزایش رضایت شغلی و کاهش فرسودگی شغلی و ارتقای کیفیت خدمات ارائه شده به مراجعین گردد.
    کلیدواژگان: سبک رهبری، رضایت شغلی، فرسودگی شغلی، مرکز بهداشت شمال تهران
  • فاطمه تیرکش، نصرت بهرامی*، سمیه بهرامی صفحات 27-34
    زمینه و هدف
    امروزه شاخص بهداشتی مرگ مادر یکی از مهم ترین شاخص های توسعه در جامعه می باشد. از اهداف توسعه هزاره سوم، کاهش 75 درصدی میزان مرگ و میر مادران تا سال 2015 نسبت به میزان سال 1990 می باشد. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی میزان دستیابی به هدف پنجم توسعه هزاره سوم در فاصله زمانی سال های 1390-1386 در دانشگاه علوم پزشکی دزفول انجام شد.
    روش و
    مواد
    این مطالعه مقطعی به صورت توصیفی تحلیلی انجام شد و جامعه پژوهش آن مادران بارداری بودند که از فروردین 1386 تا پایان اسفند 1390 در شهرستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی دزفول در اثر عوارض بارداری و زایمان فوت کردند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه های نظام مراقبت مرگ مادری بود. داده ها در نرم افزار آماریSPSS با استفاده از روش های توصیفی و تحلیلی شامل آنالیز واریانس یک طرفه و Chi-square تحلیل شدند.
    یافته ها
    افراد مورد مطالعه در محدوده سنی 18 تا 43 سال با میانگین (انحراف معیار) سنی 18/ 28 (7/ 6) بودند. میانگین کلی میزان مرگ مادران 91/ 34 نفر به ازاء هر صد هزار تولد زنده بود. در این مطالعه بیشترین علل مرگ مادری مربوط به علل غیرمستقیم بودند. شایع ترین علل مرگ در این دوره زمانی 5 ساله به ترتیب شامل بیماری های زمینه ای، خونریزی، آمبولی و نهایتا پره اکلامپسی بودند. بر اساس یافته های این مطالعه، علت مرگ مادر با سن مادر (P=0.016) ارتباط معنی داری داشت.
    نتیجه گیری
    ارایه خدمات با کیفیت در دوران بارداری به مادران پرخطر، می تواند موجب رسیدن به هدف مورد انتظار هزاره سوم توسعه و ارتقا سلامت مادران گردد.
    کلیدواژگان: بارداری، زایمان، مرگ و میر مادران
  • طیبه اسدی ملک آبادی*، محمود ابوالقاسمی، محبوبه عارفی صفحات 35-45
    زمینه و هدف
    آموزش یکی از اقدامات راهبردی توسعه منابع انسانی است. هدف از آموزش بهبود نتایج عملکردی و افزایش دانش، مهارت و نگرش کارکنان است. از طرفی تناسب آموزش های سازمانی با نیازهای کارکنان خود زمینه ساز پرورش و تعالی ظرفیت های بالقوه کارکنان و نیز اثربخشی و بهبود عملکرد کارکنان می باشد. هدف این پژوهش نیازسنجی آموزشی مربیان بهداشت شهرستان کوهدشت از دیدگاه مدیران و خود آنان بود.
    روش و
    مواد
    این پژوهش از نوع توصیفی-کاربردی بود. جامعه آماری این پژوهش کلیه مربیان بهداشت ومدیران مدارس متوسطه (اول و دوم)، شهرستان کوهدشت شامل70 نفر (26 نفر مربی و 44 نفر مدیر) بودند. دراین پژوهش از پرسشنامه محقق ساخته با طیف لیکرت استفاده شد و از روش تجزیه وتحلیل وظیفه دانش، مهارت و نگرش مورد نیاز مربیان استخراج و مورد بررسی قرار گرفت. روایی و پایایی پرسشنامه محاسبه و تایید شد. از روش های آماری توصیفی و نیز آزمون t تک متغیره،t مستقل، آزمون رتبه ای فریدمن و تحلیل واریانس برای تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    اولویت نیازهای آموزشی مربیان از دیدگاه مربیان بهداشت در زمینه های مهارت های زندگی، آموزش مراقبت های جنسی (به دختران/پسران) و بیماری های عفونی شایع در نوجونان و جوانان بود. از دیدگاه مدیران، این اولویت ها شامل نیاز به آموزش در زمینه های دانش مربوط به اطلاعات دارویی و عوارض احتمالی آنها، راه های پیشگیری از اعتیاد نوجوانان و جوانان به مصرف مواد مخدر و در زمینه مهارت های زندگی بود. در زمینه نگرش میزان نیاز آموزشی مربیان از نظر مدیران بیشتر از نیاز آموزشی مربیان از نظر خودشان بود. میزان نیاز آموزشی مربیان مرد بیشتر از زن بود.
    نتیجه گیری
    نتایج در بعضی از گویه ها، نشان دهنده تفاوت معنی دار آماری بین سطح موجود و مطلوب دانش، مهارت و نگرش مربیان می باشد. بنا براین در مقام متخصصان، تربیت و بهسازی منابع انسانی جهت اثربخشی آموزش های سازمانی توجه به نیاز آموزشی کارکنان و مشارکت آنان در فرایند نیازسنجی مثمر ثمر خواهد بود.
    کلیدواژگان: مربیان بهداشت، مدارس متوسطه، نیازسنجی، مهارت آموزی
  • نیما محمدنژاد، علی محمد احمدی* صفحات 46-55
    زمینه و هدف
    مطالعات نشان می دهند طی سال های اخیر اختلالات روانی در جوامع مختلف افزایش یافته است. با توجه به پیوستگی علوم انسانی، بررسی توام عوامل اقتصادی اجتماعی می تواند توصیه های سیاستی مهمی در بر داشته باشد. از این رو این پژوهش با هدف تعیین تاثیر عوامل اجتماعی اقتصادی بر سلامت روان ایرانیان انجام شد.
    روش و
    مواد
    این مطالعه با رهیافتی تحلیلی توصیفی با استفاده از اطلاعات 30 استان ایران طی سال های 1386 تا 1390 و با رهیافتی تحلیلی توصیفی انجام شد و تاثیر محرک های اجتماعی و اقتصادی بر سلامت روان ایرانیان به تفکیک جنسیتی ارزیابی شد. تمام اطلاعات آماری از مرکز آمار ایران استخراج شد. در این مطالعه از نرخ خودکشی به عنوان شاخصی برای سلامت روان استفاده شد. رهیافت آماری استفاده شده، پانل تعمیم یافته با اثرات ثابت و با در نظر گرفتن واریانس ناهمسانی است.
    یافته ها
    در این مطالعه ضریب نرخ باسوادی مردان و زنان ایرانی به ترتیب 019 /0 و 092/ 0-، نرخ شهری سازی 34/ 0- و 11/ 0، نرخ بیکاری 048/ 0 و 025/ 0، نابرابری درآمد 37/ 0- و 06/ 0-، نرخ جرم و جنایت 081/ 0 و 067/ 0 و نرخ تورم 074/ 0 و 022/ 0 ارزیابی شد که تمامی متغیرها به جز نرخ با سوادی مردان رابطه معنی داری در سطح 1% با نرخ خودکشی داشتند.
    نتیجه گیری
    نرخ بیکاری، جرم، تورم و نابرابری درآمد در استان ها، تاثیر یکسان و معنی داری بر نرخ خودکشی مردان و زنان ایرانی داشتند. به طوری که تاثیر سه عامل اول منفی و عامل آخر مثبت ارزیابی شد و سایر عوامل (نرخ شهری سازی، طلاق و باسوادی) تاثیرات متضادی بر سلامت روان ایرانیان داشته اند. در این مطالعه از نرخ خودکشی به عنوان شاخصی برای سلامت روان بهره گرفته شده است.
    کلیدواژگان: سلامت روان، پانل تعمیم یافته، محرک های اجتماعی اقتصادی
  • مریم سلمانیان، علی اکبر جوکاریان، علی اصغر کلاهی، علیرضا ابدی، علی اصغر کرامتی نیا، محمدرضا محمدی * صفحات 56-67
    زمینه

    اختلال سلوک با ویژگی های رفتارهای پرخاشگرانه، فریب یا دزدی، تخریب اموال و نقض جدی قوانین، قبل از سن 18 سالگی مشخص می شود. دلبستگی به خدا، روابط شخص با خداست که جنبه های تصور فردی از خدا را نشان می دهد. دلبستگی ایمن با افزایش توانایی بخشش همراه است. مطالعات مختلف، ارتباط بین دلبستگی ناایمن و بزهکاری و رفتارهای جنایی را نشان دادند. هدف این مطالعه، بررسی دلبستگی به خدا و بخشش در نوجوانان مبتلا به اختلال سلوک در کانون اصلاح و تربیت شهر تهران است.

    روش مطالعه

    مطالعه حاضر، یک پژوهش مقطعی توصیفی تحلیلی است. پرسشنامه های دلبستگی به خدا، و انگیزه های بین فردی مرتبط با خطاکاری، توسط 60 نوجوان 14 تا 18 سال مبتلا به اختلال سلوک، با و بدون اختلال های سوء مصرف مواد، و نقص توجه- بیش فعالی، در کانون اصلاح و تربیت شهر تهران، تکمیل شد. از روش های آمار توصیفی و رگرسیون خطی برای تحلیل داده ها در نسخه 16 SPSS، استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج این پژوهش نشان داد که میزان دلبستگی اضطرابی و اجتنابی به خدا، و انگیزه های اجتناب و انتقام در نوجوانان مبتلا به اختلال سلوک، بالا است. سابقه اعتیاد، مجرمیت، و اختلالات روانپزشکی در میان اعضای خانواده، در مدل تک متغیری، افزایش دلبستگی اجتنابی به خدا را در میان این گروه از نوجوانان، پیش بینی می کند. همچنین، متغیرهای طلاق والدین و اختلال نقص توجه-بیش فعالی، پیش بینی کننده افزایش انگیزه های انتقام در مدل تک متغیری، و بیکار بودن پدر، پیش بین افزایش انگیزه های اجتناب، در مدل چندمتغیری بود.

    نتیجه گیری

    باتوجه به وجود دلبستگی ناایمن و نقص در توانایی بخشش در نوجوانان مبتلا به اختلال سلوک، نیاز اساسی برای طراحی مداخلات و برنامه های درمان معنوی خاص این گروه از نوجوانان، وجود دارد.

    کلیدواژگان: نوجوان، اختلال سلوک، دلبستگی به خدا، بخشش
  • نرگس رحمت الهی، آناهیتا خدابخشی کولایی*، لادن منصور، تقی پورابراهیم صفحات 68-77
    مقدمه
    انواع خشونت در زنان بویژه در دوره بعد از زایمان تاثیرات منفی متعددی را به همراه دارد. همچنین، حمایت اجتماعی یکی از فاکتورهای افزایش دهنده سلامت روان در این زمان به شمار می آید. بنابراین، هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین خشونت جسمی، کلامی- عاطفی و حمایت اجتماعی در زنان مبتلا به افسردگی پس از زایمان می باشد.
    روش
    این پژوهش از نوع همبستگی توصیفی است. جامعه متشکل از زنان مبتلا به افسردگی پس از زایمان در شهر تهران در سال 93-94 می باشد. 140 زن مبتلا به افسردگی پس از زایمان به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری عبارتند از پرسشنامه افسردگی ادینبورگ(EPDS)، پرسشنامه شیوه های تعارض در اختلافات زناشویی (CTS-2)، مقیاس حمایت اجتماعی ادراک شده چند بعدی (MSPSS). داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه مورد تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    یافته ها نشان داد که رابطه بین نمره کلی خشونت و افسردگی پس از زایمان از نظر آماری معنادار می باشد (p<0.001)، با این وجود رابطه معناداری بین خشونت کلامی-هیجانی و افسردگی پس از زایمان وجود ندارد (p<0.001). همچنین، نمره کلی حمایت اجتماعی درک شده و افسردگی پس از زایمان از نظر آماری معنادار است. بعلاوه، خشونت و حمایت اجتماعی ادراک شده به ترتیب؛ 9/16% و 319/0-% واریانس افسردگی پس از زایمان را پیش بینی می کنند.
    نتیجه گیری
    این نتایج تاکید دارند که خشونت و نبود حمایت اجتماعی ابتلا به افسردگی پس از زایمان را افزایش می دهد. بنابراین، این عوامل خطرزا می بایست در مداخلات درمانی و برنامه های پیشگیری افسردگی مورد توجه قرار گیرند.
    کلیدواژگان: خشونت جسمی، خشونت کلامی، خشونت عاطفی، حمایت اجتماعی ادراک شده، افسردگی پس از زایمان
|
  • Bahareh Gholamhoseini, Anahita Khodabakhshi Koolaee*, Davoud Taghvaee Pages 1-8
    Background And Objective
    From the perspective of psychology, obesity can lead to the negative attitude, stress and the increasing the risks of psychological disorders. From the viewpoint of Acceptance and Commitment Therapy (ACT), psychological disorders are due to the fusion of psychological and cognitive inflexibility. This study aimed to determine the effectiveness of an acceptance and commitment group therapy on improving the depression and body image among female with obesity.
    Materials And Methods
    This quasi-experimental study was performed through pre-posttest with the intervention and the control groups. The target population of this research was total obese women depression symptoms and negative body image who referred to nutrition and sports clubs in East of Tehran in 2014. 30 obese women with depression symptoms and negative body image were selected through purposeful sampling and randomly divided in the intervention and the control groups. The intervention group participated in acceptance and commitment group therapy sessions include once a week for two months (a total of 8 sessions).The control group received no intervention. All participants were evaluated in the first and last meeting by the Beck Depression Inventory and body image questionnaires. To analyze the data descriptive parameters such as frequency and standard deviation and statistical tests such as t-test for comparison two independent groups were used.
    Results
    The results showed a significant reduction in depression scores (P<0.01) and a significant increase in body image scores (P=0.001) in patients of the intervention group compared to the control group.
    Conclusion
    The study showed that acceptance and commitment group therapy in women with obesity lead to the reduction in depression and increase the desirable perception of body image, therefore, the use of this therapeutic approach is recommended in women with obesity.
    Keywords: Acceptance, commitment group therapy, Obesity, Depression, Body image
  • Ali, Asghar Kolahi*, Rakhshaneh Pakdaman, Mohammad Mivehchi, Pooneh Dehghan Pages 9-16
    Background And Objective
    The prevalence of non-alcoholic fatty liver Disease (NAFLD) and its complications in adults are increasing. Nutritional habits and its consequent obesity are major risk factors for developing the disease. The aim of this study was comparing nutritional habits and body mass index in two groups of participants with and without NAFLD.
    Materials And Methods
    This case control study was performed with participation of 170 people aged 20-55, who referred to the department of sonography in the Taleghani teaching hospital of Tehran. The sampling method was convenience sampling. Data collected by interview with the individuals. Socio-demographic characteristics, reason for referring, and nutritional habits were determined. Anthropometric measurements and liver ultrasound were also performed. Data were analyzed by using t-test for comparing the means between 2 groups and chi-square test for determining the relationship between the variables. P-values of 0.05 or less were considered statistically significant.
    Results
    The group with the disease significantly consumed more high-fat dairy products than the group without the disease (42% vs. 23%) (P=0.013). The mean (SD) for weekly consumption of fruits in the group with the disease was significantly higher than that in the group without the disease 11.6(6.7) vs. 8.2(5.5) unit (P=0.001). The mean (SD) for BMI of the group with the disease was higher than that of the group without the disease 32.8(6.6) vs. 24.4(3) respectively (P<0.001). Unexpectedly, the mean (SD) for weekly consumption of fast foods in the group without fatty liver with 0.8(0.9) was two times more than that in the affected group with 0.4(0.8) (P=0.012).
    Conclusion
    The prevalence of obesity and some unhealthy eating habits in patients with NAFLD and those at risk, requires designing and implementing educational interventions for increasing individuals’ awareness and improving their attitude towards healthy eating behaviors.
    Keywords: Non, Alcoholic Fatty Liver Disease, Nutritional Behavior, Body Mass Index, Obesity
  • Mohammah, Hossein Safi, Farima Mohamadi, Iman Amouzadeh, Shahnam Arshi* Pages 17-26
    Background And Objective
    Leadership style or behavior is an effective factor in employee performance. The purpose of the study was to determine head's leadership style and its relationship with job satisfaction and burnout in staff of Shomal health center of Tehran.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 207 subjects, including 16 heads and 191 health care staff of Shomal health center of Tehran participated. Data were collected using three questionnaires (leadership style, job satisfaction and burnout questionnaires). Statistical analysis was conducted using SPSS-18 software. Descriptive and analytic methods such as Pearson's correlation coefficient and t-test were used for analysis.
    Results
    In this study 85.9% of heads of health centers use consideration leadership style. Overall job satisfaction of staff score was 50.1 (from 100), 48.6 in women and 55.1 in men. Managers’ leadership style had direct and significant relationship with job satisfaction of employees (P<0.001).17.3% of staff had average job burnout and 2.6% of them had high job burnout. Average job burnout in men and women were 32.5 and 37.5, respectively. Manager's leadership style had significantly inverse relationship with job burnout in staff (P<0.001).
    Conclusion
    Selecting leadership style according to the working conditions and attention to modern management methods can lead to increased job satisfaction.
    Keywords: Leadership style, Job burnout, Job satisfaction, Shomal health center of Tehran
  • Fatemeh Tirkesh, Nosrat Bahrami*, Somayeh Bahrami Pages 27-34
    Background And Objective
    The health indicator of maternal mortality is as one of the most important of development indicators in the community. The third Millennium Development Goal is to reduce maternal mortality by 75 percent from 2015 compared to 1990 levels. The aim of this study was to Evaluation of Achievement to the fifth millennium development goal (improving maternal health) in Dezful University of Medical Sciences.
    Materials And Methods
    This study was descriptive – analysis and cross sectional study, the study population consisted of mothers who had died from April 1386 to March 1390 at cities of Dezful University of Medical Sciences. The research data were collected using a completed questionnaire of maternal mortality surveillance system. Data using SPSS statistics software and descriptive statistics, one way ANOVA and Chi-square analyzes were performed. The p-value of less than 0.05 was considered significant.
    Results
    The results showed that the subjects were age range of 18-43 years with a mean age of 28/2±6.7, and the mean average of mortality rate were 34.9 person per hundred thousand live births. Most causes of maternal mortality rate in this study were related to indirect causes of maternal mortality. The most common causes of death in 5-year periods, respectively, were including the previous medical diseases, hemorrhage, embolism, and preeclampsia. Based on our findings, the cause of maternal mortality and maternal age (P =0.02) were significantly.
    Conclusion
    Provide quality services for high-risk mothers during pregnancy results in achieving the third millennium development goal and improving maternal health.
    Keywords: Pregnancy, Delivery, Maternal Mortality
  • Tayyebeh Asadi Malek Abadi*, Mahmood Abolghasemi, Mahboobeh Arefi Pages 35-45
    Background And Objective
    Education is one of the strategic actions for human resources development. The purpose of education is improvement in functional outcomes and the knowledge, skills and attitude of staff. Appropriateness of organizational training and needs of employees predisposes improvement in potential capacity of employees and effectiveness and improvement of the performance of employees. The Purpose of this study was to explore the educational needs assessment of health educator teachers of Kouhdasht city from the perspective of administrators and themselves health educators.
    Materials And Methods
    In this descriptive-applied study all health educator teachers and administrators in high schools (primary and secondary) in Koohdasht, Lorestan, Iran participated. The sample size consisted of 70 subjects (26 men and 44 women). Data were collected through the questionnaire that was based on Likert scale. Through task analysis, knowledge, skills and attitude of educators were extracted and examined validity and reliability of the questionnaire proved to be satisfactory. Descriptive methods, one sample T-test, independent T-test, Friedman test and analysis of variance were used for analysis.
    Results
    Prioritize educational needs of health educator teachers from the perspective of themselves were life skills education, sex education (to girls/boys) and common infectious diseases in adolescents. From the perspective of school administrators, these priorities were Knowledge of pharmaceutical information and their side effects, methods of prevention of drug abuse among adolescents and life skills education.
    Conclusion
    Results of study showed significant differences between the existing and desired level of knowledge, skill and attitude of health educator teachers. Consideration the educational needs of employees and their involvement in the assessment process will be helpful.
    Keywords: Health educator teachers, High schools, Needs Assessment, Training
  • Nima Mohammadnejad, Ali, Mohammad Ahmadi* Pages 46-55
    Background And Objective
    Studies show that in recent years, mental disorders have increased in various communities. Because of continuity of social sciences, study of combined socioeconomic factors can lead to important policy recommendations. The purpose of this study was to determine the effect of socioeconomic factors on mental health of Iranian people.
    Materials And Methods
    This analytical descriptive study was performed using data from 30 provinces of Iran from 2007 to 2011 and the effect of social and economic incentives on mental health of Iranian people was evaluated. All data were obtained from Statistical Center of Iran. In this study, the suicide rate was used as an indicator (proxy) of mental health. Generalized panel with fixed effects and taking into consideration the heteroscedasticity was used to estimate coefficients.
    Results
    Coefficients for Iranian men and women are estimated and results are as follow: Enrolment rate 0.019 and -0.092, urbanization rate -0.34 and 0.11, unemployment rate 0.048 and 0.025, income inequality rate -0.37 and -0.06, crime rate 0.081 and 0.067 and inflation rate 0.074 and 0.022. All variables e men’s enrolment rate had significant relationship with suicide rates (P<0.01).
    Conclusion
    Unemployment, crime and inflation rates and income inequality had significantly equal effect on suicide rate of men and women. The first three factors have negative and the fourth has positive effect and other factors (urbanization, divorce and enrolment rates) have distinguished effects.
    Keywords: Mental health, Generalized Fixed Effect Panel, Socioeconomic Triggers
  • Maryam Salmanian, AliAkbar Jokarian, Asghar Kolahi, Alireza Abadi, Asghar Keramatinia, MohammadReza Mohammadi* Pages 56-67
    Background And Objective

    Conduct disorder is characterized with aggressive behaviors, deceitfulness or theft, destruction of property and serious violations of rules, prior to age 18 years. Attachment to God is a relationship with God that reveals aspects of individual thought. Secure attachment is associated with an increased ability to forgive. Various studies indicated the association between insecure attachment and delinquency and criminal behavior. The aim of this study was to evaluate the attachment to God and forgiveness in adolescents with conduct disorder at Tehran reformatory.

    Materials And Methods

    This study is a cross-sectional study. The attachment to God and Transgression-Related Interpersonal Motivations Scale--12-Item Form (TRIM-12), were completed by 60 adolescents between 14 -18 years old with conduct disorder, with or without substance abuse disorders, and ADHD, at Tehran reformatory. Descriptive statistics and linear regression methods was used to analyze the data in SPSS-16.

    Results

    The results showed that anxiety and avoidant attachments to God and avoidance and revenge motivations in adolescents with conduct disorder are high. A history of addiction, criminality, and mental disorders among family members predicted increasing avoidant attachment to God among this group of adolescents in the univariate model. Also, parental divorce and attention deficit-hyperactivity variables predicted increased revenge motivation in the univariate model, and unemployed father predicted avoidance motivation, in the multivariate model.

    Conclusion

    There is a defect in the ability to forgive in adolescents with insecure attachment and conduct disorder, there are basic requirements for the design of interventions and spiritual treatment programs specifically for this group of adolescents.

    Keywords: Adolescent, Conduct disorder, Attachment to god, Forgiveness
  • Narges Rahmatollahi, Anahita Khodabakhshi, Koolaee*, Ladan Mansoor, Taghi Pour, Ebrahim Pages 68-77
    Background And Objective
    Diverse violence against women has several negative effects, especially after partum. Also, social supportive is one of the factors to enhance the mental health during this phase. Therefore, the aim of current study is to investigate the relationship between physical and emotional-verbal violence and social support with postpartum depression among women.
    Materials And Methods
    This research is a descriptive correlational. The population is comprised women with postpartum depression in Tehran city in the years of 2014-15. The 140 women with postpartum depression were selected in a purposed sampling. The measuring instruments are Edinburgh Postnatal Depression (EPDS), Scale methods of conflict in marital disputes (CTS-2) and perceived social support scale multi-dimensional (MSPSS). Data was analyzed utilizing Pearson correlation coefficient and multiple regressions.
    Results
    The results indicated that the relationship of total score of violence rate and postpartum depression are statistically significant (p<0.001), although there is not the significant relationship between the verbal- emotional violence and postpartum depression (p<0.001). Also, the total score of perceived social support and postpartum depression are statistically significant. In addition, violence and perceived social support can be predicted 16.9% and -0.319% of the variance of postpartum depression respectively.
    Conclusion
    These findings emphasize that violence and lack of social support increase the occurrence of postpartum depression. Hence, it should be considered as risk factors in therapeutic intervention and postpartum depression prevention programs.
    Keywords: Physical violence, Verbal violence, Emotional violence, Perceived social support, Postpartum depression