فهرست مطالب

پژوهش در بهداشت محیط - سال یکم شماره 2 (تابستان 1394)

فصلنامه پژوهش در بهداشت محیط
سال یکم شماره 2 (تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/08/05
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محسن مهدی پور، محمدهادی دهقانی، سیمین ناصری، کاظم ندافی، امیرحسین محوی صفحه 79
    زمینه و هدف
    یکی از صنایع تولیدکننده آلاینده های زیست محیطی، صنعت تولید لاستیک خودروهاست که مخاطرات زیست محیطی فراوانی به همراه دارد. این مطالعه با هدف اساسی بررسی کارایی فرایندهای ازناسیون و انعقاد شیمیایی در کاهش COD فاضلاب صنعت لاستیک سازی انجام شد.
    مواد و رو شها: در این مطالعه، کارخانه لاستیک سازی با حجم فاضلاب صنعتی بالغ بر 2500 مترمکعب در ماه بررسی شد. به منظور ارزیابی کیفی فاضلاب این صنعت و روند کاهش بار آلودگی آن، مقدار COD به عنوان معیار کیفی در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در این مطالعه، میزان کاهش COD پساب ناشی از تصفیه شیمیایی با ماده کلرورفریک پس از ازن زنی 34 درصد و پساب تصفیه شیمیایی با ماده سولفات آلومینیوم پس از ازن زنی 48 درصد، کاهش میزان COD را نشان می دهد.
    نتیجه گیری
    یکی از راهکارهای علمی و عملی برای تصفیه این صنعت، استفاده از فرایندهای تلفیقی نظیر انعقاد شیمیایی و ازناسیون به همراه فرایندهای بیولوژیکی است.
  • رویا پیروی، حسین علیدادی، الله بخش جاوید، علی اصغر نجف پور، حبیب الله اسماعیلی، فاطمه جولایی صفحه 85
    زمینه و هدف
    آب مهمترین مسئله چالش برانگیز جهان است. بحران آب در ایران به دلیل قرار گرفتن در منطقه خشک و نیمه خشک، جدی تر از دیگر کشوها است. هدف از این مطالعه، مدل سازی تغییر کیفیت آب چاه های منطقه کشف رود دشت مشهد، ناشی از خشک سالی در سال های 86 تا 89 بود.
    مواد و رو شها: جامعه پژوهش، چاه های آب آشامیدنی و پیزومتریک منطقه کشف رود دشت مشهد بود. آمار بازه زمانی سال های 86 تا 89 مربوط به کیفیت و سطح ایستایی 16 حلقه چاه موجود در منطقه، به همراه پارامترهای هواشناسی استخراج گردید. داده ها پس از جمع آوری با استفاده از نرم افزار SPSS و Excel تجزیه و با نرم افزار STELLA مدل سازی شدند. برای یافتن ارتباط بین کیفیت (TH و TDS) و افت آب در سطح معنی داری 5 درصد، از آزمون طبیعی و همبستگی پیرسون استفاده شد.
    یافته ها
    سطح آب طی بازه سال های 86 تا 89 حدود 6 متر افت داشته است. کمترین بارندگی با میزان 104/7 در سال های 78 تا 79 و بیشترین در سال های 71 تا 72 به میزان 6/ 414 میلی متر بوده است. در ماه های گرم حداکثر دما بین 35 تا 40 درجه سانتیگراد بوده که افت شدید سطح ایستایی آب و همچنین کمبود بارش مشاهده شده است. تنها در مورد چاه شماره 5 (028 / P=0) و 9 (024 / P =0) بین تغییرات سطح آب و TH رابطه معنی دار بود. طبق نتایج خروجی مدل، می توان گفت مدل توانسته است غلظت شاخص های آب زیرزمینی را با صحت خوبی برآورد کند.
    نتیجه گیری
    افت مذکور در آب زیرزمینی منطقه، نشانگر لزوم برنامه ریزی و مدیریت درست منابع آبی و بارندگی است تا از تاثیرات خشک سالی ازجمله تغییر کیفیت، جلوگیری شود.
    کلیدواژگان: خشک سالی آب زیرزمینی، سختی کل، همه جامدات محلول، مدلسازی
  • محمدصالح علی طالشی، حمیدرضا عظیم زاده، محمدتقی قانعیان، سیده مهدیه نماینده صفحه 95
    زمینه و هدف
    بیماران همودیالیزی برای تولید مایعات دیالیز، هر هفته به 400 لیتر آب نیازمندند.ازاین رو، کیفیت آبی که برای درمان بیماران همودیالیزی استفاده می شود، عامل بسیار مهمی است. این مطالعه با هدف ارزیابی کارایی سیستم های اسمز معکوس مرکز دیالیز بیمارستان های آموزشی شهر یزد،برای بهبود کیفیت آب مورداستفاده انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش، 48 نمونه آب از ورودی و خروجی سیستم های اسمز معکوس دو بیمارستان آموزشی، در دوره زمانی آبان تا دی سال 1392 برداشت شد. سپس نمون ه ها ازنظر پارامترهای فیزیکوشیمیایی کلسیم، منیزیم، سدیم، پتاسیم، همه مواد جامد محلول، سولفات، کلراید، سختی، EC و pH با استفاده از روش های استاندارد آزمایش شدند و نتایج با نرم افزار SPSS نسخه 16 بررسی گردید.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که اختلاف معن یداری با اطمینان 99 درصد، بین آب ورودی به سیستم اسمز معکوس ازلحاظ متغیرهای کلسیم، همه مواد جامد محلول، کلراید، EC و pH وجود دارد. نتایج آزمون T جفتی و بررسی کارایی سیستم اسمز معکوس نشان داد که اختلاف معن یداری بین کیفیت آب، پیش و پس از سیستم در بیمارستان 1 وجود دارد. ب هاستثنای کلراید و سدیم، در بیمارستان شماره 2 نیز بین کیفیت آب در دو مرحله اختلاف معن یداری مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش نشان داد که سیستم اسمز معکوس، کیفیت آبی را که برای همودیالیز استفاده می شود، برای همه عناصر اندازه گیری شده ب هطور معن یداری بهبود بخشیده است؛ اما در صورت کارکرد مداوم امکان دارد با کاهش راندمان روبه رو شود؛ بنابراین، استفاده از روش های ترکیبی تصفیه آب برای جلوگیری از آلایند ه های فیزیکوشیمیایی، برای اطمینان از همودیالیز با کیفیت مناسب ضروری است.
    کلیدواژگان: کیفیت آب، همودیالیز، اسمز معکوس، پارامترهای فیزیکوشیمیایی
  • نسرین عبداللهی، محمدهادی دهقانی، کاظم ندافی، فضل الله چنگانی، امیرحسین محوی، نیاز مهدی اصفهانی صفحه 104
    زمینه و هدف
    روغن و گریس باعث صدمه به موجودات زنده آبزی واکوسیستم گیاهی و خاکی گردیده، برای انسان موتاژنیک و کارسینوژنیک هستند. هدف ازاین تحقیق، مطالعه کاهش آلودگی روغن وگریس موجوددرپساب کارخانه فولاد با استفاده ازسیستم شناورسازی با هوای فشرده بود.
    مواد و رو شها: درفاز اول این تحقیق ازپساب خام کارخانه برای سنجش میزان روغن وگریس، اکسیژن موردنیازشیمیایی،کل جامدات،جامدات معلق،جامدات محلول،کدورت وقلیائیت نمونه برداری شد. فازدوم مطالعه، استفاده ازفرایند شناورسازی با هوای فشرده با استفاده ازیک پایلوت شناورسازی با هوای فشرده و نمونه برداری وتعیین مجدد مقادیرپارامترهای ذکرشده برای تعیین راندمان حذف روغن وگریس درسه غلظت و چهارزمان ماند مختلف وبرای سایرپارامترها درغلظت وزمان ماند بهینه بود.
    یافته ها
    زمان ماندهای انتخابی شامل 30،45،60،90 دقیقه بوده وغلظ تهای انتخابی عبارت بودنداز 591،386،277 میلی گرم برلیتر. راندمان حذف برای پارامترهای روغن وگریس، اکسیژن مورد نیاز شیمیایی،کل جامدات، جامدات معلق،جامدات محلول،کدورت،قلیائیت برابربا 48،46،37،36،82،89،6درصد بدست آمد.
    نتیجه گیری
    باافزایش زمان هوادهی از 30 دقیقه به 90 دقیقه، راندمان حذف تمامی پارامترها افزایش یافت. اما راندمان حذف از 60 دقیقه تا 90 دقیقه تقریبا ثابت بود. راندمان حذف درغلظت های بالاترروغن وگریس (591 میلی گرم برلیتر) بیشترازراندمان حذف درغلظت های پایین ترروغن وگریس (277 میلی گرم برلیتر) بود.
    کلیدواژگان: شناورسازی با هوا، روغن وگریس، پساب، کارخانه فولاد
  • رویا پیروی، محمد واحدیان شاهرودی، حسین علیدادی، ملیحه نوری سیستانی صفحه 112
    زمینه و هدف
    بازرسان بهداشت محیط، عضو ضروری سیستم بهداشتی هستند و در پیشگیری از بیماری ها نقش بسزایی دارند. آنها نقش و وظایف خود را از طریق مشاوره، بازرسی و پایش ایفا می کنند و در صورت لزوم، قوانین بهداشتی را به کار می برند. حفاظت از بهسازی محیط و ارتقای سلامت جامعه، مستلزم وجود قوانین محکمی است که بتواند آثار سوء آلودگی های محیط ی را به پایین ترین سطح ممکن برساند. لذا این مطالعه با هدف تعیین آگاهی بازرسان بهداشت محیط، نسبت به مرحل ه های اجرایی ماده 13 انجام شد.
    مواد و رو شها: این مطالعه توصیفی و مقطعی است که در سال 1393 انجام شد، پرسشنامه توسط بازرسان تکمیل و نمره دهی شد. رابطه بین میزان آگاهی و مشخصات دموگرافیک با کمک نرم افزار SPSS و آزمون آماری تی زوجی، آنالیز واریانس یک طرفه و کای - دو، در سطح معنی داری 5 درصدتجزیه وتحلیل گردید.
    یافته ها
    میانگین سنی افراد (54 بازرس بهداشت محیط) برابر با 2/ 6 ± 2/ 34 و میانگین سابقه کاری آنها 8/ 7± 35 / 10 سال بود. شمار افراد با آگاهی خوب، تقریبا با تعداد افراد با آگاهی ضعیف برابر بوده است. بیشترین درصد افراد (3/ 33 درصد) آگاهی متوسط داشتند. رابطه آگاهی با وضعیت استخدامی (p=0/036)) و مقطع تحصیلی معنادار بود (05 /. p=0)
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این پژوهش و اهمیت نقش بازرسان بهداشت محیط در ارتقای سطح سلامت جامعه، نیاز به برنامه ریزی برای ارتقای سطح آگاهی بازرسان درباره مرحله های اجرایی ماده 13 احساس می شود. برای اجرایی شد این امر، به تدوین برنامه های آموزشی بدو استخدام و آموزش مداوم نیاز است.
    کلیدواژگان: آگاهی، بازرسان بهداشت محیط، ماده
  • سیده نگار اسعدی صفحه 119
    زمینه و هدف
    اختلالات عضلانی – اسکلتی شغلی، ازجمله اختلالات شغلی شایع در بین گروه های گوناگون شاغلان است. این اختلالات بر بازده کاری افراد تاثیر م یگذارند و به میزان چشمگیری آن را کاهش می دهند. هدف اصلی این مطالعه، تعیین عوامل خطر مرتبط با ایجاد اختلالات عضلانی – اسکلتی شغلی اندام فوقانی در کارکنان آموزشی بود.
    مواد و رو شها: در یک مطالعه کوهورت هیستوریکال، 350 نفر از شاغلان موسس ه های آموزشی برای شرکت در مطالعه انتخاب شدند. همه شاغلان در طول مطالعه مورد پیگیری از جهت وضعیت سلامتی عضلانی – اسکلتی و اختلالات وابسته قرار داشتند. شر ح حال، معاینه و اقدامات پاراکلینیک برایشان انجام شد. در این مطالعه پرسشنامه استاندارد نوردیک، بررسی ارگونومیک رولا و از یک چک لیست استفاده گردید که اطلاعات وارد آن می شد. سپس اطلاعات در نرم افزار 16 SPSS تجزیه وتحلیل شد و از T-test، تست کای - دو و خطر نسبی استفاده گردید (05 /. P < 0)
    یافته ها
    میزان اختلالات عضلانی - اسکلتی کمتر از مطالعات قبلی بوده است. در بررسی و مقایسه عوامل خطر کار با رایانه، کار در بالاتر از سطح شانه، خم و راست شدن و چرخش اندام فوقانی در بین گروه دارای اختلالات عضلانی – اسکلتی به طور معنی داری بیشتر بود (05 / P < 0). سابقه خانوادگی و سابقه بیماری مشابه در خود فرد، سیگار کشیدن و داشتن اختلال روان با ایجاد اختلالات عضلانی – اسکلتی مرتبط بودند(05 /. P < 0)
    نتیجه گیری
    وضعیت موسسات آموزشی ازلحاظ به وجود نیامدن اختلالات عضلانی- اسکلتی مطلوب است. عوامل خطر غیر شغلی و شغلی برای ایجاد اختلالات عضلانی – اسکلتی اندام فوقانی در مراکز آموزشی وجود دارد؛ اما دریافت شر ححال و معاینه های سالانه برای شناسایی و پیشگیری از ایجاد اختلالات مزمن توصیه می شود.
    کلیدواژگان: اختلالات عضلانی- اسکلتی، اندام فوقانی، عوامل خطر، شغل
  • نگار اردویی، محمدهادی دهقانی، آیدا بیاتی، کامبیز لاریجانی، نیازمهدی اصفهانی صفحه 125
    زمینه و هدف
    پسماندهای آزمایشگاهی در حجم کم ولی تنوع زیاد تولید می شوند و از نظر معیار خطرپذیری دارای چهار خصوصیت خورندگی، سمیت، اشتعال پذیری و واکنش پذیری می باشند به همین دلیل در دست هی پسماندهای خطرناک قرار می گیرند. برای جلوگیری از خسار تهای وارده به انسان و محیط زیست، این پسماندها نیازمند مدیریت صحیح می باشند، به همین منظور این مطالعه با هدف ارزیابی کمی، کیفی و مدیریت پسماندهای آزمایشگاهی مجتمع زکریای رازی دانشگاه علوم و تحقیقات تهران به اجرا درامد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، با مصاحبه ی حضوری، آزمایشگاه های پر کاربرد مشخص و سپس از بین آن ها، دو آزمایشگاه آموزشی و دو آزمایشگاه پژوهشی برای نمونه گیری کمی و کیفی پسماند انتخاب شدند، پس از نمونه گیری، پسماندهای خطرناک بر اساس کلاس خطر آنها به چهار گروه پسماند خورنده، سمی، اشتعال پذیر و واکنش پذیر طبقه بندی شدند.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که آزمایشگاه های پژوهشی با 54 درصد بیشترین سهم تولید پسماند اشتعال پذیر و آزمایشگا ه های آموزشی با 56 درصد بیشترین سهم تولید پسماند خورنده را به خود اختصاص داده اند.
    نتیجه گیری
    در اکثر آزمایشگا ه های این مجتمع (88 درصد) لیست مشخصی از پسماندهای تولیدی وجود ندارد و همچنین به جز 16 درصد از آزمایشگاه ها که پسماندهای خطرناک را تفکیک و در ظروف ایمن دفن می کنند، در سایر آزمایشگاه ها این پسماندها داخل سینک های فاضلاب تخلیه می گردند و مدیریت صحیح وجود ندارد و لازم است لیست پسماندهای تولیدی در هر آزمایشگاه با کمک مسئول آزمایشگاه ها تهیه شود.
    کلیدواژگان: پسماند آزمایشگاهی، پسماند خطرناک، آزمایشگاه آموزشی و پژوهشی، مجتمع زکریای رازی
  • مونس اسدی شوکی، الهه محمودی، نگین والایی صفحه 134
    زمینه و هدف
    استخرها از مراکز پرطرفدار ورزشی هستند که موادی مانند ترشحات بینی، بزاق و ادرار را که وارد آب می شوند، دریافت می کنند و بهداشت شناگران را به مخاطره می اندازند. این مطالعه با هدف تعیین آلودگی باکتریایی و قارچیاستخرهای شنای شهر کرج و تاثیر برخی عوامل محیطی بر میزان آلودگی انجام گردید.
    مواد و رو شها: در این پژوهش، 7استخر شهر کرج و تعداد 103 نمونه شامل آب و سطوح محیطی با روش های استاندارد آزمایش شدند. مقدار کلر باق یمانده، PH، تعداد شناگران و درجه حرارت سنجیده شد. آنالیز داده ها با نرم افزار آماری spss19 و سطح معنی داری 05 / P< 0 صورت گرفت.
    یافته ها
    میانگین PH و کلر آزاد باقی مانده به ترتیب 5/ 7 و 2/20 ppm بود. 27 / 24 درصد از نمونه ها یک یا چند آلودگی قارچی داشتند. گونه های آسپرژیلوس به میزان 71 / 65 درصد، کاندیدا 20 درصد، رودوترولا 86 / 2 درصد، قارچ های ساپروفیت 57 / 8 درصد و دیگر گونه های مخمر به میزان 86 / 2 درصد بودند. مقدار MPN و HPC به ترتیب در 4/ 93 و 6/ 84 درصد از نمونه ها در محدوده استاندارد بود. بیشترین آلودگی در نمونه برداری از سطوح در قسمت رختکن مشاهده شد. ارتباط مستقیمی بین کاهش کلر باقی مانده و افزایش تعداد شناگران با افزایش آلودگی ها وجود داشت.
    نتیجه گیری
    نتایج آزمای شها حاکی از وجود آلودگی های باکتریایی و قارچی در آب و سطوحاستخرها بوده است. ب هکارگیری از سیستم های تصفیه و کلرزنی مناسب و آموزش به افراد در خصوص رعایت بهداشت پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: آلودگی باکتریایی، آلودگی قارچی، استخرهای شنا، کرج
|
  • Mohsen Mehdipoor, Mohammad Hadi Dehghani, Simin Nasseri, Kazem Nadafi, Amir Hossein Mahvi Page 79
    Background And Objective
    One of the industries producing environmental pollutant is the rubber industry, which has a lot of in environmental dangers. This study was conducted in the purpose of investigation on Ozone and coagulant material’s (Aluminum sulfate –Ferric chloride) efficiency in waste water treatmentof Rubber Industry.
    Materials And Method
    In this work Rubber industries with the industrial waste volume over 2500 m3 per mount was studied. In order to qualitative evaluation of wastewater in this industry, the reduction of turbidity and the amount of COD were considered as the qualitative criteria.
    Results
    In this study, the reduction rate of COD by chemical treatment with Ferric chloride after ozonation was 34 percent and the wastewater of chemical treatment with aluminum sulfate after ozonation shown 48 percent, the reduction of COD.
    Conclusion
    One of the scientific and practical approaches for the treatment of wastewater in these industries is the use of complex process like chemical coagulation and ozonation along with possible biological processes.
    Keywords: Rubber industry, Chemical coagulation, COD, Ozonation
  • Rouya Peiravi, Hossein Alidadi, Allah Bakhsh Javid, Ali Asghar Najafpoor, Habibollah Esmaeili, Fatemeh Joulaei Page 85
    Background And Objectives
    Water is the major challenging issue worldwide. In Iran, water shortage is more serious than other countries because it is located on arid and semi-arid region. The objective of this research was modeling of drought effects on variation of chemical water quality in the wells of Kashaf Rood area in Mashhad plain in 2006-2010.
    Materials And Method
    Quality and levelraw data(2006-2010) of 16 drinking water wells in Kashaf Rood area and also meteorological parameters were extracted. Data were analyezed by SPSS and Excel softwares and modeled was by STELLA software.Normal and Pearson corrolate test were used in significance level α= 0.05, to understand relationship between water level and quality.
    Results
    Ground water level from 2006 to 2010 have had 6 meter loss. Mashhad plain experienced the least rainfall with an average annual 104.7 mm in 1998-99 and the most rainfall with an minimum annual 414.6 mm. Maximum temperature have been 35 to 40 0C in the hot months and also shortage rain and intensive water level loss were observed in these months in 1991-1992. Examination between water level variation and water ground indexes (TDS & TH) determined that all wells had no significant relationship between those parameters except wells No 5(p=0.028) and 9 (p=0.024). According to model results could be concluded model have good accuracy to estimate groundwater characteristics concentration.
    Conclusion
    Mentioned ground water level loss in the area indicates need for appropriate planninig and management of water resources and rainfall so that will be prevented direct and indirect drought (ie: quality change).
    Keywords: Ground water Drought, Wter Quality, Water Well, Modelling
  • Mohammad Saleh Ali Taleshi, Hamid Reza Azimzadeh, Mohammad Taghi Ghaneian, Seyedeh Mahdieh Namayandeh Page 95
    Background And Objective
    Every week, hemodialysis patients need to approximately 400 l of water for producing dialysis fluids. So, the quality of water used for treatment of hemodialysis patients is an important factor. This study evaluated the performance of reverse osmosis systems of Yazd educational hospitalsdialysis centers for improving the quality of water used.
    Materials And Method
    In this study, 48 samples of input and output of reverse osmosis systems collected in two educational hospitals during October to December in 2013. Then samples analyzed from the aspect of the physicochemical parameters such as calcium, magnesium, sodium, potassium, total dissolved solids (TDS), sulfate, chloride, total hardness (TH), EC and pH using standard methods of experiment and the results were analyzed using SPSS v.16. software.
    Results
    The findings of research showed that there is significant difference with 99% confidence between input water to reverse osmosis from aspect of calcium, TDS, EC, pH. Results of paired T-Test and evaluation of performance of reverse osmosis showed that there is significant difference between water quality, before and after of system in the hospital No.1. Except chloride and sodium, there is a significant difference between water qualities in two phases in the hospital No.2.
    Conclusion
    The results of this research showed that reverse osmosis system improves the quality of water used for hemodialysis significantly, but in continuous operation may be faced with reduced efficiency. Thus, using combination methods of water treatment is necessary to prevent the physicochemical pollution for ensuring the hemodialysis with good quality.
    Keywords: Water Quality, Hemodialysis, Reverse Osmosis, Physicochemical Parameters
  • Nasrin Abdollahi, Mohammad Hadi Dehghani, Kazem Nadafi, Fazlollah Changani, Amir Hossein Mahvi, Niaz Mahdi Esfahani Page 104
    Background And Objective
    Oil and grease causes damages for aquatic organisms, soil ecosystem, and mutagenic and carcinogenic for human. The aim of this research was to study the reduction of pollution of oil and grease of steel mill wastewater with Air Flotation system.
    Materials And Method
    At first phase of this examination the sampling performed of raw wastewater for determine amount of oil and grease, COD, TS, TDS, TSS, Turbidity and Alkalinity. The second phase flotation with dispersed air performed at pilot vessel and the second sampling performed for determinationof removal efficiency of oil and grease in 3 different concentration and 4 different retention time and measured for other parameters in best concentration and retention time.
    Results
    The retention time were selected 30, 45, 60 and 90 min and concentrations were 591 mg/l, 386 mg/l and 277 mg/l. removal efficiency for parameters of oil and grease, COD, TS, TDS, TSS, Turbidity, Alkalinity, obtained %48, %46, %37, %36, %82, %89, %6.
    Conclusion
    This study showed with increases of retention time from 30minute to 90minute removal efficiency for all of parameters gently increased but between 60 and 90 minute retention time removal efficiency was almost stable. Removal efficiency in high concentration of oil and grease(591mg/l) was more than removal efficiency in low concentration of oil and grease (277mg/l).
    Keywords: Air flotation, Oil, grease, Wastewater, Steel factory
  • Rouya Peiravi, Mohammad Vahedian, Shahroodi, Hossein Alidadi, Malihe Noori Sistani Page 112
    Background And Objective
    Environmental Health Officers (EHO) being essential members of health systems play a key role in the prevention of disease and the environmental sanitation by consulting, inspecting, monitoring and law enforcing (if it’s necessary). Protection of the environment and promotion ofthe community health need to enforce strict rules so that the adverse effects of environmental pollution reduced as much as possible. This study was carried out to survey the knowledge of Environmental Health Officers about the executive process of legal item 13.
    Materials And Method
    This cross-sectional study was performed in 2014, after testing the validity and reliability of questionnaire, they were filled by inspectors.The questions regarding the Knowledge were scored. Relationship between the knowledge and demographic characteristics was analyzed by SPSSsoftware through statistical test including paired T-Test, one-way ANOVA andChi square test at a significant level of 0.05.
    Results
    The mean age of 54 Environmental Health Inspectors was equal to 34.2±6.2, and their mean job experience was 10.35±7.8 years. The number of people with a good knowledge was almost equal to the number of people with poor knowledge. The highest percentage of people (33.3%) had moderateknowledge. The relationship between knowledge with employment status (p= 0.036) and knowledge with academic degree (p=0.05) were significant.
    Conclusion
    According to the obtained results and the importance of EHO’s role in the promotion of community health, it is necessary that a regular training program is structured to increase the EHO’s awareness in regard to the executive process of legal item13 after their employment and before their starting work.
    Keywords: Health literacy, Environmental Health Officer, legal item13
  • Seyedeh Negar Assadi Page 119
    Background And Objective
    The occupational musculoskeletal disorders are prevalent in different jobs. These have effects on results of works. The main objective of this study was the determination of the occupational risk factors for upper limbs musculoskeletal disorders in educational employees.
    Materials And Method
    In this historical cohort study, 350 employees were chosen from educational institutes. During this study, all employees were considered from the aspect of musculoskeletal health and its dependent problems.. In present study, Nordic questionnaire along with RULA and a check list forthe risk factors were took advantage of. Finally, SPSS 16 software was used to analysis of the obtained data through T-Test, Chi-2 and relative risk (P<0.05).
    Results
    The obtained results showed that the frequencies of musculoskeletal disorders were less than other studies. In investigation and comparison of occupational risk factors in employees, it was revealed that, amongst the employees with musculoskeletal disorders, work with computer, work above the shoulderlevel, flexion and extension and twisting on upper limbs were significantly more than the others (P<0.05). Also, Family history, previous history of the same disorders, smoking and psychological stress were related with musculoskeletal disorders (P<0.05).
    Conclusion
    There is an appropriate situation in the educational institutes from the aspect of upper limb musculoskeletal disorders existence. There are non occupational and occupational risk factors in the educational centers. In order to prevention of chronic disorders, annual examinations are recommended.
    Keywords: Musculoskeletal disorders, Upper limbs, Risk factors, Occupation
  • Negar Ordooei, Mohammad Hadi Dehghani, Aida Bayati, Kambiz Larijani, Niaz Mahdi Esfahani Page 125
    Background And Objective
    Laboratory wastes are produced in small, but varied quantities. These wastes need to be managed correctly. Consequently, this research has undertaken a quantitative and qualitative assessment and management of the laboratory wastes of Zakaria Razi Laboratory Complex in TehranScience Research Branch Islamic Azad University.
    Materials And Method
    This study, primarily with the help of interviews, determined the most productive laboratories of the Complex, which then led to the selection of two educational laboratories and two research laboratories for qualitative and quantitative sampling. After sampling which the samples werecatalogued according to the four categories of corrosive, toxic, flammable and reactive.
    Results
    The findings of this research show that 54% of the hazardous waste of the research laboratories is flammable and in the educational laboratories 56% of the waste produced is corrosive.
    Conclusion
    In most of the laboratories in this complex (88%), a list of the hazardous waste produced is not compiled and stored, and in all but 16% of the laboratories where hazardous waste is disposed after being secured in appropriate containers, this waste is poured into the drain without any proper management. A list of produced wastes in each laboratory is required to be prepared, using the laboratory operator’s assistance.
    Keywords: Laboratories waste, Hazardous waste, educational research laboratory, Zakaria Razi Complex
  • Mounes Asadi Shavaki, Elaheh Mahmoodi, Negin Valaei Page 134
    Background And Objective
    Swimming pools being some of the popular sport centers are able to potentially receive some pollutants such as nasal secretions, saliva and urine and endanger the health of swimmers. The aim of this study was to determine the bacterial and fungal pollution of swimming pools in Karajcity and effect of some environmental factors on it.
    Materials And Method
    In this study, 7 pools and 103 samples including water and environmental surfaces were evaluated with standard methods. Residual chlorine, pH, number of swimmers and temperatur were studied. SPSS statistical software (version 19) was used for data analysis and the P-value was ≤ 0.05.
    Results
    research showed that the average of PH and residual chlorine was 7/5 & 2/20 ppm, correspondingly. 24/27% of samples were positive for one or more fungal contamination. Aspergillus spp were 65/71%, Candida spp 20%, Rodotrolla spp 2/86%, other filamentous fungi 8/57% and other yeast species 2/86%.MPN test in 93/4% and HPC test in 84/6% were in the standard range. Results of tests with carpet samples showed the highest contamination was in dressing room. statistical analysis indicated that there is a direct relationship between decrease of residual chlorine, increase of number of swimmers with increaseof contamination.
    Conclusion
    Test results indicate the presence of bacterial and fungal contamination in water and equipment pools. It is proffered to use the filtration and chlorination systems and teaching people about compliance hygiene.
    Keywords: Bacterial contamination, Fungal contamination, Swimming pools, Karaj city