فهرست مطالب

پژوهش در بهداشت محیط - سال یکم شماره 4 (زمستان 1394)

فصلنامه پژوهش در بهداشت محیط
سال یکم شماره 4 (زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1395/01/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سعید اکبری، محمدهادی دهقانی*، مهدی سالاری صفحات 245-250
    زمینه و هدف
    در میان عناصر، فلوراید به دلیل غلظت بالا در سطح زمین و بیماری زا بودن، برای انسان اهمیت بالایی دارد. فلوراید در غلظت های بالا برای انسان خطرنا ک می باشد و سازمان جهانی بهداشت غلظت مجاز آن را 1.5 میلی گرم بر لیتر اعلام کرده است. هدف از این تحقیق جدا سازی کیتوزان از پوسته میگوی بومی خلیج فارس و ارزیابی عملکرد آن در حذف فلوراید در محلول های آبی است.
    مواد و روش ها
    کیتوزان از پوسته میگوی بومی خلیج فارس طی سه مرحله جداسازی مواد پروتینی، جداسازی مواد معدنی و دی استیلاسیون استخراج شد و تاثیر pH ، زمان تماس و غلظت جاذب در عملکرد حذف فلوراید به وسیله دستگاه اسپکترو فتومتر DR5000 در سیستم ناپیوسته محاسبه گردید. سپس در شرایط بهینه ایزوترم و سینتیک جذب بررسی گردیدند.
    یافته ها
    نتایج آزمون ناپیوسته نشان داد با 100 میلی لیتر محلول 4 میلی گرم در لیتر فلوراید، بهترین حذف فلوراید در 7=pH ، زمان تماس 60 دقیقه و غلظت جاذب 2 گرم بر لیتر بوده است. نتایج آزمایش از سینتیک جذب درجه دوم تبعیت میکند. حداکثر ظرفیت جذب 157 / 0 میلی گرم بر گرم حذف فلوراید با کیتوزان بوده است.
    نتیجه گیری
    می توان از کیتوزان استخراج شده از پوسته میگو به عنوان جاذب موثر در حذف فلوراید از آب های آلوده استفاده نموده و مقدار فلوراید در آب آشامیدنی را به پایین تر از مقدار مجاز فلوراید رسانید.
    کلیدواژگان: فلوراید، کیتوزان، پوسته میگو، خلیج فارس
  • مژگان میرزایی*، عیسی سلگی صفحات 251-265
    زمینه و هدف
    ورود عوامل آلاینده ناشی از فعالیت های طبیعی و انسانی به محیط یکی از مهمترین مسائل رو در روی جوامع امروزی است.
    هدف
    پژوهش حاضر از مطالعات آزمایشگاهی، میدانی و مرور منابع بهره برده است. این مقاله با هدف تعیین غلظت فلزات سنگین (کادمیوم، مس، منگنز، نیکل، سرب و روی) در رسوبات رودخانه زاینده رود و مقایسه آنها در ایستگاه ها و فصول مختلف از اوایل مهر ماه 1393 تا اواخر شهریور ماه 1394 انجام شده است.
    روش کار
    جهت تعیین غلظت فلزات سنگین از تکنیک ICP-AES توسط دستگاه جذب اتمی استفاده شد و سپس با نرم افزارهای آماری و شاخص مولر به بررسی میزان آلایندگی فلزات پرداخته شد. حوضه آبخیز زاینده رود در طول جغرافیایی 50 درجه و 2 دقیقه تا 53 درجه و 24 دقیقه شرقی و عرض 31 درجه و 12 دقیقه تا 33 درجه و 42 دقیقه شمالی قرار دارد.
    یافته ها
    نتایج حاکی از میزان بالای غلظت کادمیوم در ایستگاه پل وحید در فصل تابستان با مقدار 0.0081±0.95، میلی گرم بر کیلوگرم وزن خشک است که از استاندارد کیفیت رسوب کانادا و نیویورک بالاتر است. شاخص مولر نیز میزان کادمیوم در پل وحید را در وضعیت آلودگی متوسط، نشان داد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاکی از میزان بالای غلظت کادمیوم و بیشتر از استاندادهای جهانی به دلیل صنایع آبکاری و فعالیت های کشاورزی در ایستگاهای بالادست است. میزان بالای منگنز در پل چوم و سرب در ورزنه نیز بیشتر به فعالیت های کشاورزی مربوط است. به طور کلی ایستگاه پل وحید نسبت به سایر ایستگاه ها وضعیت نامناسب تری دارد.
    کلیدواژگان: آلودگی، استان اصفهان، دستگاه جذب اتمی
  • مهدی صادقی*، کاوه خسروی، سید مصطفی خضری، ابوطالب بای صفحات 266-274
    زمینه و هدف
    امروزه به دلیل گسترش روزافزون صنایع و نیاز گسترده به آب در فرایند تولید، انواع فاضلاب ها با بار آلودگی بالا تولید می شوند. لذا این مطالعه با هدف تعیین کارآیی الکتروکواگولاسیون در تصفیه فاضلاب صنایع لبنی به صورت جریان پیوسته ( مطالعه موردی فاضلاب ورودی کارخانه پنیر صباح گنبد کاووس) طراحی و اجرا گردید.
    روش کار
    مطالعه به صورت توصیفی تحلیلی با رویکرد آزمایشگاهی انجام شد. نمونه ها از فاضلاب ورودی کارخانه پنیر صباح برداشت و وارد راکتور الکتروکواگولاسیون با جریان پیوسته شد و در زمانهای ماند مختلف 20، 40 و 60 دقیقه و جریان الکتریسیته با ولتاژهای 20، 40 و 60 ولت آزمایشات COD، BOD، کدورت، نیترات، فسفات انجام و نتایج حاصله آنالیز گردید.
    یافته ها
    میانگین COD ، BOD ، نیترات، فسفات و کدورت به ترتیب در فاضلاب کارخانه صباح به طور متوسط برابر 231±4933، 50±600 ، 8/14±6/48 ، 7/0±28میلی گرم در لیتر و NTU 6/297±1329بود. بیشترین میزان حذف این پارامترها در طول انجام مطالعه با توجه به زمان واکنش و میزان پتانسیل الکتریکی به ترتیب 62/84، 67/66، 55، 2/54 و 1/85 درصد بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مشخص شد که فرایند انعقاد الکتریکی به عنوان فرایند پیش تصفیه می تواند باعث حذف مواد آلی ،کدورت ، مواد مغذی ، کاهش بار آلی و افزایش تجزیه پذیری فاضلاب گردد و می تواند به عنوان گزینه ای موثر جهت تصفیه موثر فاضلاب ها ، جلوگیری از آلودگی محیط زیست ، منابع آب و حفاظت از آنها مد نظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: الکتروکواگولاسیون، فاضلاب، صنایع لبنی، جریان پیوسته
  • مجید کرمانی، محسن دولتی*، احمد جنیدی جعفری، روشنک رضایی کلانتری صفحات 275-284
    زمینه و هدف
    آلودگی هوا یکی ازعوامل مهم تهدید کننده سلامت انسان می باشد. کیفیت نامطلوب هوا باعث ایجاد آسیب های زیادی بر انسان و محیط زیست و اثرات بهداشتی مختلف می شود. از این رو مطالعه حاضر با هدف بررسی مقایسه ای شاخص بهداشت کیفیت هو (AQHI) و کاربردهای آن در کلانشهر تهران در سال های 86 تا 93 انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی می باشد ابتدا اطلاعات ساعتی مربوط به چهار آلاینده معیار از اداره کل محیط زیست تهران و شرکت کنترل کیفیت هوا جمع آوری گردید .سپس به وسیله معیار های سازمان جهانی بهداشت اعتبار سنجی گردید و با توجه به دستورالعمل ها، شاخص بهداشت کیفیت هوا محاسبه شد و بر مبنای جداول استاندارد کیفیت بهداشتی هوا در گروه های خطر کم، متوسط، زیاد و خیلی زیاد طبقه بندی گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بر اساس شاخص بهداشت کیفیت هوا میزان آلودگی هوا در شهر تهران در وضعیت نا مناسبی قرار دارد و بر این اساس طی سالهای 93-86 به ترتیب در 95 % ، 92 % ، 73 % ، 65 % ، 57 % ، 65 % ،52 % و 46% از روز ها کیفیت هوا از حد استاندارد تجاوز کرده است که شامل مجموع سطح خطر زیاد و سطح خطر خیلی زیاد می باشد.
    نتیجه گیری
    در نتیجه با توجه به میزان بالای آلودگی هوا و خطرات ناشی از آن، بایستی برنامه ریزی و مدیریت مناسبی در بخش بهداشت و محیط زیست جهت کنترل و کاهش آلودگی هوا صورت گیرد.
    کلیدواژگان: آلودگی هوا، شاخص بهداشت کیفیت هوا، کلانشهر تهران
  • علیرضا احسان زاده، فرهاد نژادکورکی*، علی طالبی صفحات 285-296
    زمینه و هدف
    کیفیت نامطلوب هوا ناشی از وجود غلظت های زیاد آلاینده ها در کلان شهر تهران موجب ایجاد بیماری های مختلف و مشکلات فراوان برای سلامتی و رفاه عمومی این کلان شهر گردیده است و همچنین موجب آسیب به محیط زیست و موجودات زنده می شود.
    روش کار
    شاخص کیفیت هوا (AQI) یک ابزار کلیدی جهت آگاهی از کیفیت هوا، نحوه اثر آلودگی هوا بر سلامت و روش های محافظتی در برابر آلودگی هوا است. هدف اصلی این تحقیق مدل سازی و برآورد شاخص کیفیت هوا با درخت تصمیم و الگوریتم بوستینگ تطبیقی است. از داده های ساعتی غلظت آلاینده های هوا و پارامترهای هواشناسی ایستگاه قلهک شهر تهران به منظور مدل سازی و برآورد AQI استفاده شد
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد که مدل درخت تصمیم عملکرد بهتری نسبت به مدل بوستینگ تطبیقی دارد. برای ارزیابی نتایج مدل های مذکور، ریشه میانگین مربعات خطا (RMSE)، میانگین مطلق خطا (MAE)، میانگین مربعات خطا (MSE) و ضریب همبستگی (R) در مدل درخت تصمیم برای مرحله آزمون به ترتیب 75/0 ، 101/0 ، 563/0 و 99/0 حاصل شد که در مقایسه با مدل بوستینگ تطبیقی (1/7RMSE=، 11/5MAE=، 52/50MSE= و 95/0R=) حاکی از برتری مطلق نتایج درخت تصمیم رگرسیون نسبت به مدل بوستینگ تطبیقی است.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که می توان از مدل درخت تصمیم رگرسیون به عنوان یک مدل کارآمد جهت مدل سازی و برآورد شاخص کیفیت هوا شهری استفاده نمود.
    کلیدواژگان: شبیه سازی، شاخص کیفیت هوا، آلودگی هوا، درخت تصمیم، الگوریتم بوستینگ
  • الهه رضایی، مهدی صادقی*، قدرت الله شمس خرم آبادی صفحات 297-305
    زمینه و هدف
    شیرابه زمین های دفن پسماند شهری، یکی از مشکلات مهم محیط زیستی است. انعقاد الکتریکی ازجمله روش هایی است که برای تصفیه شیرابه به آن توجه می شو د. هدف از این مطالعه، تصفیه پذیری شیرابه محل دفن پسماند به روش الکتروشیمیایی با استفاده از الکترودهای پلاتین و گرافیت در مقیاس آزمایشگاهی بوده است
    روش کار
    در این مطالعه، تجهیزات مربوط به راکتور الکتروشیمیایی شامل الکترودآندصفحه ای از جنس پلاتین تجاری و کاتد از جنس گرافیت به کار رفته است. درصد حذف کروم و مواد آلی در گستره شدت جریان الکتریکی، 1،2، 3 و 4 آمپر و زمان واکنش 1، 2، 3، 4، 5، 6، 7 و 8 ساعت تعیین مقدار شد.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که افزایش زمان سبب افزایش حذف COD و BOD و کروم می شود؛ همچنین، میزان تجزیه پذیری نیز افزایش می یابد. با افزایش میزان شدت جریان الکتریکی، زمان مورد نیاز برای رسیدن به راندمان های حذف مشابه کاهش می یابد و با کم شدن میزان شدت جریان الکتریکی، زمان مورد نیاز افزایش می یابد.
    نتیجه گیری
    فرایند الکتروشیمیایی به عنوان فرایند پیش تصفیه می تواند سبب حذف مواد آلی، فلزات سنگین، کاهش بار آلی و افزایش تجزیه پذیری فاضلاب شود. همچنین، می تواند به عنوان گزینه ای موثر برای تصفیه موثر فاضلاب ها، جلوگیری از آلودگی محیط زیست، منابع آب و حفاظت از آنها مدنظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: پسماند، شیرابه، فرایند الکتروشیمیایی، کروم، مواد آلی
  • وحید جباری، علیرضا صفاری، علیرضا رعنایی* صفحات 306-313
    زمینه و هدف
    در سال 1393 به طور میانگین روزانه 300 تن مواد زائد شهری در شهر قزوین تولید شده است که سرانه آن 680 گرم به ازای هر نفر در روز است با توجه به تولید میزان زیاد پسماند در این شهر جهت مدیریت اصولی آنها نیاز است روش های تلفیقی شامل کمپوست سازی ،دفن و تبدیل زباله به انرژی به کار گرفته شود . متداولترین روش تبدیل پسماند به انرژی در نیروگاهای زباله سوز انجام می شود .بر اساس گزارش بانک جهانی در خصوص ساخت نیروگاه زباله سوز، جهت سوختن پایدار زباله بدون نیاز به سوخت اضافی ، حداقل ارزش حرارتی پایین زباله می بایست Mj/kg7 باشد و هیچ زمانی کمتر از Mj/kg6 نباشد همچنین نوسانات هفتگی آن کمتر از 20 % باشد.
    روش کار
    جهت انجام این مطالعه ابتدا از پسماند مخلوط شهر قزوین نمونه برداری انجام شد ، نمونه ها (در تمام طول سال ، هفته ای سه روز شنبه ،دوشنبه و پنج شنبه و هر بار 5 نمونه) تهیه شدند همه نمونه ها جهت مشخص کردن ویژگی های کمی و کیفی زباله مخلوط از ایستگاه انتقال زباله شهر قزوین تهیه شد . جهت تعین ویژگی های پسماند خروجی از تاسیسات پردازش نیز 260 نمونه از انتهای خط پردازش تهیه گردید و آنالیز رطوبت ، مواد قابل احتراق و خاکستر و همچنین محتوای ارزش حرارتی بر اساس روش های استاندارد انجام شد .
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد میزان ارزش حرارتی پایین پسماند مخلوط شهر قزوین معادل Mj/ Kg 133/6 می باشد، همچنین میزان رطوبت معادل 3/50% و درصد خاکستر و مواد قابل احتراق به ترتیب 1/30 و 9/27 محاسبه شد. ارزش حرارتی پسماند خروجی از تاسیسات پردازش نیز معادل Mj/ Kg8/11 برآورد گردید ، میزان خاکستر ، مواد قابل احتراق و رطوبت نیز به ترتیب 46/25 ،49/42 و 89/20 درصد اندازه گیری شد . نتایج حاصل سپس با مثلث ارزیابی سوزاندن زباله تانر مقایسه گردید.
    نتیجه گیری
    پسماند خروجی از تاسیسات پردازش با الگوی تانر مطابقت بیشتری دارد . با توجه به بالا بودن ارزش حرارتی پسماند خروجی از تاسیسات پردازش و پایین بودن میزان رطوبت آن پیشنهاد می گردد جهت مدیریت پسماند شهر قزوین زباله سوز از نوع ریجک سوز استفاده گردد.
    کلیدواژگان: ارزش حرارتی، زباله شهری، مثلث تانر، قزوین
  • حسین علیدادی، حبیب الله اسماعیلی، سیده فاطمه آقایی*، سید ابوالفضل میرزایی، محمد ناصر شفیعی جعفرآبادی صفحات 314-322
    زمینه و هدف
    امروزه یکی از مهمترین معضلات زیست محیطی، پسماند تولیدی در مراکز دندانپزشکی است که به علت داشتن عوامل خطرناک، سمی و بیماریزا از اهمیت خاصی برخوردار است. این مطالعه با هدف بررسی وآنالیز زباله های تولیدی در مطب های دندانپزشکی شهر بجنورد انجام شد.
    روش کار
    تعداد 28 مطب دندانپزشکی شهر بجنورد مورد مطالعه قرار گرفت. از هر مطب سه نمونه در سه روز متوالی هر هفته برداشت شد. نمونه ها به صورت دستی جداسازی و به 64 جزء تفکیک شده و با ترازوی دیجیتال با دقت 01/0 گرم توزین شدند. اجزا بر اساس پتانسیل خطرزایی در 4 گروه دسته بندی شدند. اطلاعات با استفاده از روش آمار توصیفی، توسط نرم افزار SPSS نسخه 19 و Excel تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    سهم تولید پسماند های عفونی، شبه خانگی، شیمیایی و دارویی و سمی به ترتیب 85/40، 99/49، 47/7، 69/1 درصد بود. کل پسماند دندانپزشکی تولیدی سالیانه در بجنورد 31/6162 کیلوگرم می باشد. اجزای اصلی تشکیل دهنده زباله های تولیدی در مطب های دندان پزشکی بجنورد 16 جزء بوده که در مجموع بیش از 80 درصد زباله های دندانپزشکی را تشکیل می دهند.
    نتیجه گیری
    آموزش دندان پزشکان جهت انجام فعالیت های مربوط به کاهش، جداسازی و بازیافت پسماند در داخل مطب مطابق با دستورالعمل ها پیشنهاد می شود زیرا با تفکیک بخش قابل بازیافت زباله های دندانپزشکی از سایر بخش ها، می توان حجم زیادی از پسماندها را کم کرد که این مقدار بخش قابل توجهی از هزینه های جمع آوری و حمل و نقل و دفع و بی خطرسازی را کم می کند
    کلیدواژگان: بجنورد، پسماند دندان پزشکی، مدیریت پسماند
|
  • Saeed Akbari, Mohammad Hadi Dehghani*, Mehdi Salari Pages 245-250
    Background And Objective
    Due to its high concentration on the surface and its pathogenic function, fluoride is noticeable. Fluoride at high concentrations can be dangerous. The World Health Organization's allowable concentration is 1.5milligrams per liter. The aim of this study was to take chitosan from shrimp shells and evaluate its performance in the removal of fluoride in aqueous solutions. The purpose of this study was to isolate chitosan from shrimp shells native Persian Gulf and evaluate its performance in the removal of fluoride in aqueous solutions.
    Materials and Methods
    Chitosan from shells native Persian Gulf shrimps in three stages, protein , minerals and de-acetylation separation. The isotherms and adsorption kinetics were evaluated in optimal conditions.
    Results
    The results showed with 100 ml of 4
    Results
    milligrams per liter of fluoride, the fluoride removal at pH = 7, 60 minutes contact time and adsorbent concentration of 2 grams per liter respectively. The result of the absorption curve obeys a second-order. Freundlich adsorption isotherm data were more consistent. Maximum capacities of 0.157 milligrams per gram was with the removal of fluoride with chitosan.
    Conclusion
    The extracted chitosan can be an effective adsorbent for the removal of fluoride from contaminated water so that the amount of fluoride in drinking water is reduced to below the allowable level of fluoride.
    Keywords: Fluoride, Chitosan, Shrimp shells, Persian Gulf
  • Mojgan Mirzaei*, Eisa Solgi Pages 251-265
    Background And Objective
    Emission of pollutants caused by natural and human activities on the environment is one of the most important issues in today's society.
    Objective
    This study was based on laboratory studies, field and review of the literature. The aim of this study to determine the concentration of heavy metals (cadmium, copper, manganese, nickel, lead and zinc) in the sediment of Zayandehrood river sediments and comparing them at different stations and various seasons from early October 2014 until late September 2015.
    Materials and Methods
    ICP-AES techniques were used to determine the concentrations of heavy metals by atomic absorption spectrophotometer and then the emissions of metals evaluated with statistical software and Mueller indicator. Zayanderood basin is located in 50° 2´ to 53° 24´ east longitude and 31° 12´ to 33° 42´ north latitude.
    Results
    The results showed high levels of cadmium concentration in Vahid Bridge station in the summer with the amount of 0.0081 ± 0.95, milligrams per kilogram of dry weight that is higher than Canada and New York sediment quality standard.
    Conclusion
    The results showed high levels of cadmium and further concentration of global standards for electroplating industry and agricultural activities in upstream stations. High levels of manganese and lead in Chum Bridge and Varzaneh are related to agricultural activities mainly. Generally, Vahid Bridge station has more unsuitable situation than the other stations.
    Keywords: pollution, Isfahan province, atomic absorption spectrophotometer
  • Mahdi Sadeghi*, Kaveh Khosravi, Seyed Mostafa Khezri, Abotaleb Bay Pages 266-274
    Background And Objective
    Today, with the development, the need for water in the production processes is increasing and so we have sewage with high level of pollution. This study aimed at determining the effectiveness of electrocoagulation for treatment of dairy industry wastewater in a continuous flow (case study wastewater of Sabah cheese factory Gonbad-e Qabus).
    Materials and Methods
    This study was descriptive and analytical with experimental approach. The samples were collected from Sabah dairy factory and put into the electrocoagulation reactor with continuous flow. At retention times of 20, 40 and 60 minutes with an electric current of voltages 20, 40 and 60 were purged. The samples were carried to the laboratory and various tests of COD, BOD, pH, turbidity, nitrate and phosphate were done. Then the results were compared and analyzed.
    Results
    The mean of COD, BOD, nitrates, phosphorus and turbidity was 4933 ± 231, 600 ± 50, 48.6 ± 14.8, 28 ± 0.7 mg/L and1329 ± 297.6 NTU respectively. The most removal efficiency of these parameters during the study was 84.62, 66.67,55, 54.2 and 85.1 percent respectively.
    Conclusion
    This study showed that electrocoagulation process as a pre-treatment process can remove organic matters, turbidity and nutrients. It can also reduce organic load and increase wastewater biodegradability and it can be an effective option for treating wastewater effectively and thereby preventing pollution in our environment and water resources.
    Keywords: Electrocoagulation, Wastewater, Dairy industry, Continuous flow
  • Majid Kermani, Mohsen Dowlati*, Ahmad Jonidi Jaffari, Roshanak Rezaei Kalantari Pages 275-284
    Background And Objective
    Air pollution is one of the major factors threatening human health and our environment. This study aimed at the comparative investigation of Air Quality Health Index (AQHI) and its application in the city of Tehran since 2007 to 2014.
    Materials and Methods
    This Study was a descriptive–analytic one. First, the required data were taken from Department of Environment and the Air Quality Control Company. The data were validated by the World Health Organization criteria .The air quality health index was measured based on the air quality standard tables and classified into low, medium, high and very high degrees.
    Results
    The results show that according to air quality health index, the level of air pollution in Tehran has been undesirable since 2007 to 2014 and in 95%,92%,73%,65%,57%,65%,52%,46% of days Air quality has exceeded the standard level respectively .So, the level of risk has been high and sometimes very high.
    Conclusion
    As a result, due to high level of air pollution and its dangerous effects, proper planning and management should be considered in environmental health sectors to control and reduce air pollution.
    Keywords: Air pollution, air quality health index, Tehran Megacity
  • Alireza Ehsanzadeh, Farhad Nejadkoorki*, Ali Taleb Pages 285-296
    Background And Objective
    Air pollution in Tehran, because of high concentration of pollutants, has caused various diseases and many problems concerning the public health and welfare of citizens and also damages to the environment and living organisms.
    Materials and Methods
    Air Quality Index (AQI) is a key tool to monitor the air quality, to realize the effects of air pollution on health and to choose methods against air pollution. This study aimed at modeling and estimation AQI by CART algorithm and adaptive boosting algorithm (AdaBoost). Hourly data on concentration of air pollutants and meteorological parameters related to Gholhak stations in Tehran was used for modeling and estimation of AQI.
    Results
    The results showed that CART model had better performance than AdaBoost model. To evaluate these models, root mean square error (RMSE), mean absolute error (MAE), mean squared error (MSE) and correlation coefficient (R) of the CART model for the test, were respectively, 0.75, 0.101, 0.563, and 0.99 when compared to the AdaBoost model (RMSE=7.1, MAE=5.11, MSE=50.52 and R=0.95) which implies the absolute superiority of the CART model than the AdaBoost model.
    Conclusion
    The results of this study showed that regression decision tree model can be used as an efficient model for modelling and estimation of urban air quality index.
    Keywords: Simulation, Air Quality Index, Air pollution, Decision Tree, Adaptive Boosting Algorithm
  • Elahe Rezaie, Mahdi Sadeghi*, Ghodratollah Shams Khoramabadi Pages 297-305
    Background And Objective
    One of the major environmental problems of municipal landfill is leachate. Electrochemical methods are considered for the treatment of leachate. This study aimed at the treatment of landfill leachate electrochemical method using a platinum electrode and graphite based on a laboratory scale.
    Materials and Methods
    In this study, the equipment for electrochemical reactor included an anode electrode made of platinum and a cathode electrode made of graphite. Chromium and organic matter removal percentage in the electric current density range of 1, 2, 3, 4 A and reaction time of 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, and 8 hours were surveyed.
    Results
    The results showed that electrical coagulation process can increase removal of organic matter and heavy metals and by increasing the time the removal of COD and BOD and chromium will increase. Meanwhile, the rate of degradation wills elevates. By increasing the intensity of electric current, the time required to achieve the same removal efficiency is reduced and by reducing the amount of electrical current, the required time increases.
    Conclusion
    The results indicated that electrochemical process, by using a platinum electrode and graphite is a method for treating wastewater containing heavy metals, BOD and COD .Elerochemical process as a pre-treatment process can remove organic matters, heavy metals. It also reduces the organic load and increases the degradation of sewage. The method can be used as an effective option for the treatment of sewage, prevention of environmental pollution, and protection of water supplies.
    Keywords: Solid waste, Leachate, Electrochemical process, Chromium, Organic Matter
  • Vahid Jabari, Alireza Safari, Alireza Ranaei* Pages 306-313
    Background And Objective
    In 1393, the daily average of waste produced in Qazvin was 300 tons that Per capita waste generation is 680 grams per person per day. To control these wastes, methods including composting, landfill and waste-to-energy conversion should be applied. The most common method of converting waste to energy incineration is done in the power plant. According to the World Bank, to build a waste incineration plant for burning waste without using additional fuel. The calorific value must be at least 7 Mj/kg and not less than 6 Mj/kg .Also the weekly fluctuations should be less than 20%.
    Materials and Methods
    In this study the samples of mixed wastes were taken to determine the quantitative and qualitative characteristics of the mixed wastes for one year. The samples were collected during one year. (Saturday, Monday and Thursday of each week) each time 5 samples were taken. To determine the characteristics of the output waste from processing facilities. Analysis of moisture, combustible materials and ash content, heating value were done according to standard criteria.
    Results
    The results showed that the calorific value of Urban mixed waste of Qazvin is 6.133 Mj / Kg. The percentage of moisture was 50.3%, the ash 30.1% and the combustible materials 27. 9% .The calorific value wastes output of processing facilities was 11.8 Mj / Kg.
    Conclusion
    The waste output of processing facilities is more adaptable with Tanner pattern. Due to the high calorific value wastes output from processing facilities and its low moisture content. The Refuse derived fuel facility should be applied for waste management in Qazvin.
    Keywords: Calorific value, Municipal Solid Waste, Tanner triangle, Qazvin
  • Hosein Alidadi, Habibollah Esmaili, Sayede Fateme Aghaee*, Sayed Abolfazl Mirzaee, Mohammad Naser Shafiee Jafarabadi Pages 314-322
    Background And Objective
    Nowadays, wastes of dental offices have become a major environmental issue for their hazardous, toxic and pathogenic features. The aim of this study was to survey on the wastes produced in dental offices of Bojnord.
    Materials and Methods
    In this study 28 dentist's offices were studied. From each office, three samples were taken for three consecutive day’s week in a week. The samples were manually separated into 64 different components and weighed with a digital scale .The components were classified in 4 groups based on their hazardous characteristics. We analyzed the data by using descriptive statistics, SPSS 19 and the Excel software.
    Results
    The total wastes production was 6162.31 Kg in one year. The share of infectious, semi household, chemical - pharmaceutical and toxic wastes was 40.85, 49.99, 7.47, and 1.69% respectively. The main wastes produced in dental offices consisted of 16 components which can be considered as more than 80% of the dental wastes.
    Conclusion
    It is suggested that dentists should be trained to reduce, separate and recycle the wastes in accordance with relevant rules and regulations. Because the segregation of recyclable parts from dental wastes can lead to reduction of a large amount of wastes and so that the costs of collection, transportation, disposal and disinfecting will be reduced.
    Keywords: Bojnord, dental waste, waste Management