فهرست مطالب

نشریه علوم زمین خوارزمی
سال یکم شماره 1 (بهار و تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/05/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سیداحمد بابازاده، مریم سلطانی نجف آبادی* صفحات 1-20
    گونه های متنوع Alveolinaبرای چینه نگاری زیستی سنگ های رسوبی ائوسن اهمیت دارند. در این تحقیق برای اولین بار گونه های Alveolina در برش های چلونک،کلاته رود و شرق بین آباد از شرق ایران گزارش و سن برش های بررسی شده ائوسن پیشین و میانی تعیین می شود. در برش چلونک با ضخامت 245 متر مجموعا 55 نمونه برداشت شده است. در این برش چهارزون تشخیص داده شده است که عبارتند از: Alveolina solida-Alveolina globula interval range zone، Alveolina solida-A. globosa interval range zone، Alveolina globusa total range zone. Alveolina aragonesis total range zone. بر اساس گونه های شاخص Alveolinana avellana، A. aragonensis، A. globula، A.leupoldi، A. globusa، A. elliptica nutalli، A.rotundata، A. corbarica، A. solida سن برش چلونک ائوسن پیشین پیشنهاد می شود. همچنین در این زون زیستی گونه هایی گزارش شده است مانند: Cuvilierina valensis، Nummulites globulus، Nummulites atacicus در برش کلاته رود با ضخامت242 متر درمجموع80 نمونه برداشت و بررسی شد. در این برش چهار بیوزون شناسایی شد: Alveolina solida-Alveolina globosa interval range zone، Alveolina globosa total range zone، Alveolina aragonensis-A. canavarii interval range zone، Alveolina canavarii total range zone. بر اساس گونه های شاخص Alveolina aragonensis، A. decipiens، A. Avellana، A. laxa، A.pasticillata، A. canavari. A. globosa، A. solida، A سن پیشنهادی برش کلاته رودائوسن پیشین است. در برش شرق بین آباد، ضخامت 900 متر است و مجموعا 150 نمونه برداشت و بررسی شدند. در این برش نیز چهار بیوزون تشخیص داده شد که عبارتند از: Glomalveolina lepidula-Alveolina solida interval range zone، Alveolina elliptica nutali Alveolina corbarica interval range zone، Alveolina corbarica total range zone، Alveolina ruetimeyeri A.levantina assemblage zone بر اساس گونه های شاخص solida. A.elliptica nuttalli، A Alveolina corbarica، A. roetimeyeri، A. decipiens. Glomalveolina lepidula A.levantina، سن این برش ائوسن پیشین است.
    کلیدواژگان: زیست چینه نگاری، ائوسن، لوت، فرامینیفرا
  • اسماعیل درویشی*، محمود خلیلی، علیرضا ندیمی صفحات 21-36

    توده گرانیتی مرزیان ازنا یکی از جمله توده های نفوذی متعدد پهنه ساختاری سنندج- سیرجان است که دارای ترکیب سنگ شناسی لوکوگرانیت، گرانیت و گرانودیوریت است. هم چنین در هاله همبری این توده (کردیریت و آندالوزیت شیست) لوکوگرانیت های تورمالین و گارنت دار، آپلیت، پگماتیت، سنگ های میلونیتی شده و میگماتیت های تزریقی رخنمون دارند. کانی های عمده آن ها شامل کوارتز، پلاژیوکلاز، فلدسپار پتاسیم دار، بیوتیت، موسکویت، تورمالین، گارنت است. بررسی های ساختاری بیان گر وجود پهنه های برشی به ویژه در قسمت های جنوب خاور ی و با روندهای شمال باختری- جنوب خاوری، شمال، شمال خاور ی- جنوب، جنوب باختر ی است و بررسی های ریز ساختاری نشان دهنده وجود چهار نوع ریز ساختار: 1) ریز ساختارهای ماگمایی، 2) ریزساختار حالت جامد دما بالا، 2) ریزساختار حالت جامد کم دما، 4) ریزساختار نیمه میلونیتی و میلونیتی در منطقه است.
    پهنه های برشی اکثر سنگ های منطقه را تحت تاثیر قرار می دهد. نشان گرهای سوی برش مانند فابریک S-C، پورفیروکلاست و پورفیروبلاست های نامتقارن، کینک نوارهای شکن بیوتیت و فلدسپارها، میکاها و آندالوزیت های ماهی گون و ریزساختارهای دومینو و بودین شده فلدسپار و تورمالین بیان گر تغییرات شکل پذیر با حرکت فشارشی برشی راست بر حاکم بر منطقه هستند. مجموع شواهد، بیان کننده این واقعیت است که پهنه های حالت ماگمایی و جامد دمای زیاد در شرایط رخساره شیست سبز تا آمفیبولیت پایینی (500-300 درجه سانتی گراد)، هم زمان با جای گیری توده های گرانیتی روی داده است و پهنه های حالت جامد کم دما، نیمه میلونیتی و میلونیتی و ساختارهای شکننده حاصل فعالیت های پس از جای گیری توده گرانیتی هستند.

    کلیدواژگان: گرانیت، مرزیان، شواهد دگرشکلی، پهنه های برشی، پهنه سنندج، سیرجان
  • فریبرز مسعودی*، فاطمه نادری صفحات 37-56
    منطقه علی آباد دمق در جنوب همدان، و شمال باختر سنندج- سیرجان واقع شده است. در این منطقه انواع متنوعی از سنگ های دگرگونی با عناصر متنوع فابریک رخنمون دارند. در این تحقیق سنگ های دگرگونی این منطقه بر اساس ریزساختارهای موجود از نظر دما بررسی شده است. در این گستره دگرشکلی ها در طول مدت تغییر دمای منطقه صورت گرفته اند. در سنگ های دگرگونی سه نسل برگوارگی و چهار مرحله دگرریختی قابل مشاهده است. رشد پورفیروبلاست ها نسبت به برگوارگی ها و شواهد ریزساختاری موجود در آن ها بیان گر آغاز دگرشکلی ها در دگرگونی ناحیه ای پیش رونده است، در صورتی که رشد میکاها و کلریت ها به صورت پس از تکتونیک نسبت به S3، نشان دهنده ادامه دگرگونی به صورت دگرگونی پس رونده است. اوج این دگرگونی در منطقه رخساره شیست سبز تا اول رخساره آمفیبولیت تعیین می شود. شواهد دگرشکلی در گرانیت میلونیت ها و سنگ های دگرگونی واقع در منطقه علی آباد دمق نشان از تاثیر دگرگونی دینامیک و تشکیل یک پهنه برشی وسیع از نوع شکل پذیر به دنبال دگرگونی ناحیه ای است. شواهد دگرشکلی در کربنات میلونیت ها، حضور پهنه ای برشی راست گرد در منطقه را تایید می کند. دمای دگرشکلی در دگرگونی دینامیک بر اساس ماکل های کلسیت در مرمرهای میلونیتی بیش تر از 200 درجه سانتی گراد تخمین زده شد. در این تحقیق با توجه به عکس العمل کانی های سازنده سنگ های منطقه بررسی شده و به طور کلی دگرریختی ها در برابر حرارت و نرخ کرنش، پهنه برشی از نوع شکل پذیر تا شکننده معرفی می شود.
    کلیدواژگان: همدان، پهنه برشی، دگرگونی ناحیه ای، دگرگونی دینامیک، دمای دگرریختی
  • مریم سادات میرعابدینی*، مریم آق آتابای صفحات 57-70
    زمین لرزه بلده-کجور که از بزرگ ترین زمین لرزه های صد سال اخیر نزدیک به تهران محسوب می شود، در خرداد 1383 در دامنه شمالی البرز روی داده است. در این پژوهش تغییرات مکانی پارامترهای فرکتالی برای بررسی الگوی لرزه خیزی منطقه بررسی شده است. به منظور ترسیم نقشه های تغییرات مکانی، ابعاد فرکتالی مکانی روکانون زمین لرزه ها (De)، توزیع زمانی رویداد آن ها (Dt) و b-value قبل و بعد از شوک اصلی محاسبه شد. نتایج نشان داد که پیش از زمین لرزه بلده-کجور مقدار این پارامترها در بخش خاوری روکانون اندک است. به نظر می رسد کم بودن این پارامترها پیش از زمین لرزه بلده-کجور به دلیل وجود خوشه های زمین لرزه ای بزرگ تر از پس زمینه و نیز زمین لرزه های کوچک تر پس از آن باشد. در محدوده اطراف روکانون زمین لرزه کاهش میزان لرزه خیزی (آرامش لرزه ای) مشاهده می شود. بعد از زمین لرزه مقدار پارامتر b-value و Dt در محدوده روکانون و بخش باختری اندک است. کم بودن این پارامترها بعد از زمین لرزه به دلیل تاثیر خوشه پس لرزه ها و آزاد شدن تنش در زمان زمین لرزه و در توالی پس لرزه ها است. در نقشه لرزشی زمین لرزه نیز زیاد بودن شدت زمین لرزه در این بخش مشاهده می شود. مقدار De بعد از رویداد شوک اصلی هم چنان زیاد است. کم بودن b-value و زیاد بودن De سطح بالایی از فعالیت لرزه خیزی را در منطقه نشان می دهد. در مجموع نتایج این تحقیق نشان می دهد که پارامتر های فرکتالی به خوشه بندی مکانی و زمانی زمین-لرزه ها بسیار حساس هستند و از آن ها می توان به عنوان ابزار پژوهش های پیش نشان گرهای لرزه ای زمین لرزه های بزرگ استفاده کرد.
    کلیدواژگان: پارامترهای فرکتالی، بلده، کجور، البرز مرکزی، خوشه پس لرزه، آرامش لرزه ای
  • اکرم سادات میرلوحی*، محمود خلیلی، سیدمحسن طباطبایی منش، هانس ماسونه صفحات 71-88
    گارنت میکاشیست های ارتفاعات حاجی قارا، شمال گلپایگان، بخشی ازسنگ های دگرگونی پهنه سنندج- سیرجان را تشکیل می دهند. لپیدوپورفیروبلاست و پورفیروپویی کیلوبلاست از جمله بافت های عمده و میکای سیاه (بیوتیت آهن دار)، میکای سفید (موسکویت و فری فنژیت)، کلریت های دگرگونی آهن و منیزیم دار (نوع I و IIb)، گارنت (آلماندین) و کوارتز، مهم ترین کانی های این سنگ هاست. کانی های فرعی شامل استروتید، آندالوزیت، پلاژیوکلاز، مواد کربن دار، اکسید آهن و تورمالین است. شواهد پتروگرافی، شیمی میکاها در کنار دیگر کانی های همراه و دماسنجی های تخمین زده شده، بیان گر آن است که پس از پیشرفت دگرگونی تا رخساره آمفیبولیت، مسیر دگرگونی به سمت کاهش فشار و نیز افزایش دما تغییر کرده است. شواهد موجود به حضور توده نفوذی (به صورت محلی) اشاره دارد که موجب رشد پورفیروبلاست های گارنت، بیوتیت و موسکویت (در جهتی تقریبا عمود بر شیستوزیته قبلی سنگ) و آندالوزیت شده است. حضور کلریت، فری فنژیت و اکسید آهن، حاکی از رخداد دگرگونی برگشتی در طی کاهش حرارت و سرد شدن سنگ های مورد بحث در جریان بالاآمدگی است.
    کلیدواژگان: میکا، دگرگونی، متاپلیت، گلپایگان، پهنه سنندج، سیرجان
  • حمیدرضا ناصری، زهرا کی همایون*، محمد نخعی صفحات 89-106
    با هدف شناخت خصوصیات انتقالی آبخوان و نحوه انتقال نیترات با سیستم جریان آب زیرزمینی در محدوده تمرکز فعالیت های کشاورزی دشت لنجانات، پس از تعیین غلظت این آنیون به صورت فصلی، جریان آب زیرزمینی در آبخوان مدل سازی شده و سپس انتقال نیترات با آن شبیه سازی شده است. سنجش فصلی غلظت نیترات در نمونه های آب زیرزمینی محدوده بررسی شده و مقایسه آن با استانداردهای آب شرب انسان و دام و آبیاری حاکی از غلظت بیش از حد استاندارد این آنیون در آب زیرزمینی دشت است. نتایج مدل سازی جریان آب زیرزمینی با استفاده از کد MODFLOW نشان می دهد که سیستم جریان آب زیرزمینی دشت لنجانات متاثر از خصوصیات ثابت هیدروژئولوژی آبخوان است. تنش های غیرطبیعی وارد بر سیستم جریان از طریق میزان زیاد پمپاژ از چاه های استفاده شده، سبب افت سطح ایستابی و کاهش ذخیره آبخوان شده است. نتایج حاصل از واسنجی و تحلیل حساسیت مدل انتقال نیترات با استفاده از کد MT3DMS نشان می دهد که تغذیه نیترات از سطح، میزان تجزیه مرتبه اول، تخلخل موثر و بارش، بیش ترین تاثیر را در ورود و ماندگاری این آنیون در آب زیرزمینی محدوده بررسی شده دارد. شرایط اکسیدی حاکم بر آبخوان لنجانات و وجود غلظت های زیاد اکسیژن در آب زیرزمینی به همراه مقادیر اندک مواد آلی سبب کاهش میزان نیترات زدایی در آبخوان شده است. نیمه عمر آنیون نیترات در آبخوان بررسی شده بیش از 5/2 سال است و حرکت آن عمدتا از طریق انتقال همرفت انجام می شود. بر اساس نوع و میزان حاصل خیز کننده های نیتراته مصرفی در محدوده بررسی شده و کارایی جهانی جذب نیتروژن و با توجه به جرم محاسبه شده برای نیترات ورودی به آبخوان با مدل انتقال، میزان نیتروژن فروشویی شده به آب زیرزمینی محدوده بررسی شده 1-yr1-kgNha 108 است.
    کلیدواژگان: مدل سازی جریان آب زیرزمینی، شبیه سازی انتقال نیترات، کد MT3DMS، آبخوان لنجانات
  • فاطمه نوری، حسین عزیزی* صفحات 107-124
    در جنوب شرق صحنه و در شمال رودخانه گاماسیاب، در غرب ایران توده های پراکنده گابرویی با روند شمال شرق- جنوب غرب که بخشی از مجموعه افیولیتی زاگرس هستند رخنمون دارند. این مجموعه از واحدهای مجاور به وسیله گسل های عمیق جدا شده است و در بعضی بخش ها نیز دایک های پیروکسنیتی آن ها را قطع کرده اند. شواهد صحرائی، پتروگرافی و ژئوشیمیایی این سنگ ها نشان می دهد که تغییرات شدیدی در مجموعه کانیایی و فراوانی عناصر این سنگ ها نسبت به گابروهای سالم روی داده است. به علاوه نسبت های ایزوتوپی زیاد 143Nd/144Nd (512945/ 0-513021/ 0) و نسبت های کم (87Sr/ 86Sr (0/70334- 0/70656 از یک منشا گوشته ای تهی شده زیراقیانوسی برای این سنگ ها حکایت دارد. ثابت ماندن تغییرات نسبت های ایزوتوپی 143Nd/144Nd هم زمان با افزایش نسبت های ایزوتوپی 87Sr/86Sr، هم چنین تهی شدن شدید این سنگ ها از SiO2 و غنی شدن آن ها از CaO و Al2O3 دلالت بر واکنش شدید گابروها با آب دریا دارد. مجموعه کانی های این سنگ ها شامل گراسولار/ هیدروگراسولار، آندرادیت، اپیدوت، پرهنیت، وزوویانیت و دیوپسید است که نشان گر فرایند رودنگیتی شدن گابروها در آب های نه چندان عمیق در محیطی قلیایی است.
    کلیدواژگان: زاگرس، رودنگیت، نسبت های ایزوتوپی Sr، Nd، گوشته تهی شده
|
  • Babazadeh S.A., Soltani Najafabadi M.* Pages 1-20
    The various species of Alveolina for biostratigraphy of Eocene sedimentary rocks are very important. In this research, the species of Alveolina are reported for the first time in three cross sections: Chalonak, Kalaterood and East Beinabad. These sections are attributes to Early- Middle Eocene age. The 55 samples collected from Chalonak section and the thickness is reached to 245 m. In this section, four biozones are distinguished. They are following: Alveolina globula-Alveolina solida interval range zone, Alveolina solida-A. globosa interval range zone, Alveolina globusa total range zone and Alveolina aragonesis total range zone. On the basis of index fossils such as Alveolinana avellana, A. aragonensis,A. globula, A. leupoldi, A. globusa, A. elliptica nutalli, A. rotundata, A. corbarica, A.solida, which are existing in these biozones, the age of this section is attributed to Early Eocene. Of course two species of Nummulites (Nummulites globulus, N. atacicus) and Cuvilierina valensis are determined in Chalonak section. The 80 samples are collected from Kalaterood section and the thickness is reached to 242 m. In this section, four biozones are distinguished. They are following: Alveolina solida- A. globosa interval range zone, Alveolina globosa total range zone, Alveolina aragonensis-A. canavarii interval range zone and A. canavarii total range zone. The several index fossils are found in this section following: Alveolina aragonensis, A. decipiens, A. Avellana, A. laxa, A. pasticillata, A. canavari, A. globosa and A. solida. The age of this section is Early Eocene. The 150 samples are collected from East Binabad section and the thickness is reached to 900 m. In this section, four biozones are presented. They are Glomalveolina lepidula – Alveolina solida interval rage zone. Alveolina elliptica nutali- Alveolina corbarica interval range zone, Alveolina corbarica total range zone and Alveolina ruetimeyeri-Alveolina levantina assemblage zone. There are several index fossils such as Alveolina corbarica, A. elliptica nuttalli, A.levantina, A. roetimeyeri and A. decipiens, Glomalveolina lepidula. The age of this section is early Eocene.
    Keywords: Biostratigraphy, Eocene, Lut, Foraminifera
  • Darvishi E.*, Khalili M., Nadimi A Pages 21-36

    Marziyan granitic pluton is one of the numerous intrusive bodies in Sanandaj-Sirjan structural zone. The pluton is composed of locogranite, granite and granodiorite and its contact metamorphic rocks are consisting of cordierite and andalusite schist. Tourmaline and garnet bearing locogranite, aplite, pegmatite, mylonite and injected migmatite are exposed in the metamorphic halo. The major minerals include quartz, plagioclase, K-feldspar, biotite as well as muscovite, tourmaline and garnet. Structural studies indicate the presence of shear zones, especially in the southeastern parts with NNW-SSE trend. Four types of microstructures are present in the region; 1) magmatic microstructures, 2) high temperature solid state microstructure, 3) low temperature solid state microstructure and 4) sub-mylonitic and mylonitic microstructure. All rocks of the region have been subjected to shear deformation which led the formation of S-C foliations and other sense of shear markers. The presence of asymmetric porphyroclasts and porphyroblast, biotite and feldspar kink bands, mica-fish mica and andalusite and domino and boudinaged structures of feldspar and tourmaline are evidences of ductile deformation in a contractional and dextral shear regime. All evidences indicate that high temperature solid state zones in greenschist facies to lower amphibolite conditions (300-500°C) have formed simultaneously with emplacement of granitic bodies. Low temperature solid state, sub-mylonitic and mylonitic zones developed following the emplacement of granitic bodies.

    Keywords: Granite, Marzyian, Deformation Evidence, Shear Zone, Sanandaj, Sirjan Zone
  • Masoudi F.*, Naderi F Pages 37-56
    Aliabad Damagh region in southern Hamadan, is located NW of Sanandaj Sirjan Zone. In this region, different metamorphic rocks with a variety of fabric elements are exposed. In this research, metamorphic rocks were investigated based on the microfabric and temperature. In the area deformation occurred along the temperature variations path. Three generations of foliation and four deformation phases are present in the region. Porphyroblasts growth in foliation and microfabric evidence reveal that deformation began during regional metamorphism, while mica and chlorite crystallized as post tectonic minerals compare to S3 during retrograde metamorphism. The highest grade of this metamorphism is green schist to amphibolite facies.Deformation elements in granite mylonite and metamorphic rocks in Aliabad Damagh region imply occurrence of regional metamorphism followed by a dynamic metamorphism which cause a widespread ductile shear zone. Deformation elements in carbonate mylonites, confirm the presence of a right lateral shear zone. Based on calcite twinning in mylonitize marbles the temperature of dynamic metamorphism is higher than 200 ˚C. Based on the effect of temperature on lithology, fabric and strain rate, the shear zone in Aliabad Damagh region is ductile to brittle.
    Keywords: Hamadan, Shear zone, Regional metamorphism, Dynamic metamorphism, Temperature of the deformation
  • Mirabedini *, Agh, Ataby M Pages 57-70
    Baladeh-Kojour earthquake of May 28th, 2004 is one of the largest earthquakes in vicinity of Tehran, occurred in the northern part of the Alborz range. In this research, spatial variation of fractal parameters has been studied to estimate the seismic pattern of the study area. In order to draw the spatial variation maps, b-value, correlation dimension of epicentral and temporal distribution of earthquakes, De and Dt have been calculated for the data sets of before and after the mainshock, separately. The results show that before the earthquake, these parameters have low values in the eastern side of the mainshock epicenter. It seems that these low values before the earthquake may arise due to clusters of events with larger magnitude and small events after it. Seismic rate has decreased in the surroundings of the mainshock (seismic quiescence). After the mainshock, the lowest values of b-value and Dt is seen in the epicentral and western part of the mainshock. These low values are due to aftershock clustering and stress release, took placed just after the mainshock and during the aftershock sequence. Intensity increasing is observed in the shake map of earthquake. The De parameter is low after the mainshock occurrence. Low b-value and high De indicate high level of seismic activity in the region. The obtained results show the fractal parameters sensitivity to spatial and temporal clustering of earthquakes. Therefore, these parameters can be used as an indicator for seismic precursory patterns of major earthquakes.
    Keywords: Fractal Parameters, Baladeh, Kojour, Cetral Alborz, Aftershock Cluster, Seismic Quiescence
  • Mirlohi A.*, Khalili M., Tabatabaeimanesh S. M., Massonneh H Pages 71-88
    Garnet-micaschists from Haji Qara high, north of Golpayegan, are part of the metamorphic rocks of the Sanandaj-Sirjan Zone (SSZ). Lepidoporphyroblastic and porphyropoikiloblastic are the main textures and the mineral assemblages consist dominantly of Fe-biotite, muscovite and ferriphengite, metamorphic Fe-Mg chlorites (I-type and IIb), garnet and quartz. Staurolite, andalusite, plagioclase carbon, Fe-oxides and tourmaline are present as accessories. Petrographic evidences as well as mica chemistry along with other paragenesis and thermometric estimations indicate a path change from amphibolites facies to lower pressure and higher temperature gradient suggesting the presence of a local pluton which led to garnet porphyroblast, biotite and muscovite (overprinted in different orientation) and andalusite crystallization. The occurrence of chlorite, ferriphengite and Fe-oxides demonstrate a retrograde metamorphism during uplift and decompressional cooling path in the area.
    Keywords: Mica, Metamorphism, Metapelite, Golpayegan, Sanandaj, Sirjan Zone (SSZ)
  • Naseri H.R., Keyhomayon Z.*, Nakhaee M Pages 89-106
    The present study aimed at identifying the nitrate transport in the groundwater of Lenjanat plain, Isfahan. Nitrate concentrations were measured seasonally and groundwater flow was modeled for nitrate transport simulation using MODFLOW and MT3DMS codes. The nitrate concentrations were compared with the human and livestock drinking water and irrigation water standards. The results show that nitrate concentrations are higher than the guidelines limits in groundwaters. The flow modeling reveals that the groundwater flow system of the study aquifer has been influenced by the aquifer hydrogeological characteristics. The falling watertable and reduce aquifer storage are due to the anthropogenic stresses on flow system. The transport model calibration and sensitivity analysis shows that nitrate leaching from agricultural land, first–order irreversible rate reaction, effective porosity and precipitation are the major factors affecting the entry and retention of nitrate in Lenjanat groundwater. Denitrification rate in the aquifer has been decreased due to high concentration of dissolved oxygen in groundwater and low extent of organic carbon. Half-life of nitrate in Lenjanat aquifer is more than 2.5 years. Nitrate transport in the aquifer is mainly by convection. Considering the calculated mass with transport model, the nitrogen leaching to groundwater of study area is 108 kg N ha-1 yr-1.
    Keywords: Groundwater flow modeling, Nitrate transport simulation, MT3DMS code, Lenjanat aquifer
  • Noori F., Azizi H.* Pages 107-124
    Gabbroic bodies with NW-SE trend outcropped in the southwest of Sahneh in the north of Gamassiab River, W. Iran are part of Zagros ophiolite. This complex is separated from the other geological units by deep faults and cut by pyroxenitic dikes. The field evidences, petrographic, geochemical and mineral paragenesis of these rocks are completely different from the fresh and un-altered gabbroic rocks. Furthermore; the high ratios of 143Nd/144Nd (0.512945-0.513021) and low ratios of 87Sr/86Sr (0.70334-0.70656) indicate the sub-oceanic depleted mantle source for the origin of these rocks. Low variation of 143Nd/144Nd ratios, increasing of 87Sr/86Sr ratios, decreasing of SiO2 and increasing of CaO and Al2O3 mainly concludes the high reaction of gabbroic rocks with seawater. The pargenetic assemblages of altered gabbros are grossular/hydrogrossular, anderadite, epidote, idocrase (vesuvianite) and diopside. The mineral paragenesis reveals that the rodingitization was occurred by reaction of gabbroic bodies with high alkali water at a shallow depth.
    Keywords: Zagros, Rodingite, Sr, Nd Isotopic ratios, Depleted mantle