فهرست مطالب

نشریه علوم زمین خوارزمی
سال سوم شماره 1 (بهار و تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/25
  • تعداد عناوین: 7
|
  • رضوان ابراهیمی*، مرتضی دلاوری، اصغر دولتی صفحه 1
    رخنمون های افیولیتی زون سیستان (غرب زاهدان و شمال سهل آباد) نمایانگر باقیمانده های لیتوسفر اقیانوسی نئوتتیس در حد فاصل بلوک های قاره ای لوت و افغان هستند. در این مناطق، پریدوتیت های گوشته ای بیشترین حجم سنگ های متعلق به مجموعه افیولیتی را به خود اختصاص داده و عمدتا شامل هارزبورژیت تا کلینوپیروکسن- هارزبورژیت هستند. شواهد پتروگرافی و تغییرات ژئوشیمیایی همچون تغییرات CaO (88/0 تا 94/2 درصد وزنی)، Al2O3 (76/0 تا 51/3 درصد وزنی) و MgO (79/38 تا 24/45 درصد وزنی) حاکی از مقادیر متفاوت تهی شدگی در این سنگ هاست. داده های شیمیایی کروم اسپینل نشان می دهد که این کانی حساسیت زیادی نسبت به آلتراسیون داشته بطوری که آلتراسیون باعث افزایش تمرکز Fe، Mn و در مواردی Si و کاهش تمرکز Al و Mg درکروم اسپینل شده است. بعلاوه در نتیجه آلتراسیون، Mg# کاهش و Cr# افزایش یافته است. چون ترکیب این کانی در تفاسیر پتروژنتیک بطور گسترده استفاده می شود باید حساسیت های لازم در این زمینه اعمال شود. بر اساس داده های شیمیایی کروم اسپینل سالم در یکی از نمونه های کلینوپیروکسن- هارزبورژیتی، میزان ذوب بخشی حدود 11 تا 5/11 درصد بدست آمده است. بعلاوه ترکیب این کانی از نظر مقدار Cr# (5/27 تا 6/28)، Mg# (9/64 تا 8/65) و Al2O3 (3/42 تا 4/ 43 درصد وزنی) بر جایگاه ژئودینامیک مشابه با پریدوتیت های آبیسال یا جایگاه MORB دلالت دارد. گرچه قیاس شیمی سنگ کل این نمونه و دیگر نمونه ها نشان می دهد که میزان تهی شدگی در پریدوتیت های مطالعه شده همخوان با دیگر مناطق زون سیستان تغییرات نسبتا گسترده ای دارد که می تواند گواه تحول در جایگاه تکتونوماگمایی زایش لیتوسفر اقیانوسی بین جایگاه MORB و SSZ باشد.
    کلیدواژگان: پریدوتیت های گوشته ای، افیولیت، زون جوش خورده سیستان، شرق ایران A
  • الهام اسدی مهماندوستی*، سعید میرزایی، سیدعلی معلمی، بیتا ارباب صفحه 25
    در نبود مطالعات پتروگرافی یا محدودیت آن، تعیین رخساره های الکتریکی و مدل سازی سه بعدی مخازن کربناته می تواند نقشی مهم در ارزیابی پارامترهای پتروفیزیکی نظیز تخلخل و تراوایی داشته باشد. بررسی نمودارهای گاما و چگالی سازند داریان در 27 حلقه چاه یکی از میدان نفتی خلیج فارس که دارای مقاطع نازک کربناته محدود می باشند، منجر به شناسایی 12 رخساره الکتریکی بر اساس روش خوشه بندی زمین آمار شد. مقایسه رخساره های الکتریکی شناسایی شده با داده های مغزه موجود نشان داد که رخساره الکتریکی 1 بهترین و رخساره های الکتریکی 11 و 12 پایین ترین کیفیت مخزنی را در سازند داریان در میدان نفتی مورد مطالعه دارند. با استفاده از رابطه تخلخل و تراوایی در هر یک از زون های سازند داریان و جایگذاری تخلخل موثر به جای تخلخل مغزه، نمودار تخمین تراوایی ترسیم شد. همچنین مدل سازی ساختمانی نشان داد که میدان نفتی مورد مطالعه تاقدیسی با روند شمال شرق- جنوب غرب است که دارای ساختار گنبدی ملایم با شیب 1 الی 3 درجه در دامنه ها بوده و قله ی این گنبد در لایه های مخزنی بسیار هموار می باشد. مدل سازی سه بعدی رخساره های الکتریکی شناسایی شده مخزن دارایان با استفاده از روش شبیه سازی شاخص متوالی نشان داد که زون 1 به دلیل فراوانی بالای رخساره های الکتریکی 11 و 12، اشباع آب بالا، پیریتی بودن و تخلخل و تراوایی پایین می تواند به عنوان یک زون غیرمخزنی در نظر گرفت. در حالی که زون 2 به دلیل فراوانی بالای رخساره های الکتریکی با کیفیت مخزنی بالا، تخلخل و تراوایی بالا و اشباع آب پایین بهترین کیفیت مخزنی را دارد. زون 3 سازند داریان دارای رخساره های الکتریکی با گامای بالا می باشد که کیفیت مخزنی پایینی نیز دارد، ولی نسبت به زون 1 از کیفیت مخزنی بالاتری برخوردار است. قسمت های بالایی زون 3 نیز اشباع آب پایینی دارند. فراوانی رخساره های الکتریکی با کیفیت مخزنی بالا در زون 4 نسبت به زون 2 کمتر می باشد، ولی کیفیت مخزنی بالاتری نسبت به زون 1 و 3 دارد. با این حال اشباع آب در بیشتر بخش های زون 4 بالا می باشد.
    کلیدواژگان: رخساره های الکتریکی، مدل سازی سه بعدی، سازند داریان، زمین آمار، کیفیت مخزنی
  • علی انصاری، حسین وزیری مقدم*، عزیزاله طاهری صفحه 45
    سازند آسماری در برش تاقدیس نیل به منظور معرفی ریزرخساره ها، محیط رسوبی و چینه نگاری سکانسی مورد مطالعه قرار گرفته است. در برش مورد مطالعه 10 ریزرخساره متعلق به زیرمحیط های پهنه کشندی تا دریای باز مورد شناسایی قرار گرفت. مجموعه های رخساره ای و روند تغییرات در ستون ریز رخساره ها نشانگر ته نشست سازند آسماری در یک رمپ همشیب می باشد. بر اساس الگوی کم عمق شدگی و عمیق شدگی رخساره ها و توزیع فرامینیفرها 5 سکانس رسوبی درجه سوم برای سازند آسماری در این ناحیه تشخیص داده شد. این سکانس ها با سکانس های تشخیص داده شده در سایر نواحی زاگرس مطابقت داده شدند.
    کلیدواژگان: سازند آسماری، تاقدیس نیل، ریزرخساره، رمپ جور شیب، چینه نگاری سکانسی
  • زهره سادات ریاضی راد* صفحه 61
    ایالت لرزه زمین ساخت زاگرس، یکی از فعالترین نواحی لرزه خیز، در ایران است. لذا در این مطالعه با استفاده از ایستگاه های لرزه نگاری، اطراف سد سیمره در استان ایلام، ساختار تکتونیکی منطقه، مورد بررسی قرار گرفت. زمینلرزه مورموری با بزرگی گشتاوری 1/6 در مردادماه 1393، در فاصله 77 کیلومتری جنوب شرقی ساختگاه سد، به وقوع پیوست و به خوبی در ایستگاه های محلی ثبت گردید. کلیه داده هایی که از سال 1393 تا 1395 در ایستگاه های لرزه نگاری اطراف سد سیمره ثبت شده بودند جمع آوری گردید. با روش توموگرافی لرزه ای، سرعت امواج لرزه ای از طریق معکوس سازی یک بعدی محاسبه گردید. با استفاده از مدل سرعتی محاسبه شده، مکانیابی به روش اختلاف زمانی دو گانه (hypoDD) کد نویسی شد و توزیع رومرکز و مقاطع عمقی بازبینی شده، ارائه گردید که تطابق خوبی با روندهای گسلی منطقه دارد. نسبت Vp/Vs، 65/1 محاسبه گردید که با نتایجی قبلی، پیش از وقوع زمینلرزه مورموری، در این منطقه تعیین گردیده بود، متفاوت می باشد. این امر نشان دهنده تغییرات تکتونیکی بعد از وقوع زلزله در منطقه است.
    کلیدواژگان: سرعت موج، توموگرافی، پوسته، غرب ایران، لرزه خیزی
  • مهدی سعادت دستنایی*، مجید نبی بید هندی صفحه 83
    تعیین خواص پتروفیزیکی مخزن در تولید و صیانت از مخازن هیدروکربوری نقش به سزایی دارد. روش های تعیین این خواص متنوع است و مدل هایی که این خواص را تعیین می کنند روز به روز در حال تکامل هستند. مدل BISQ مدل جدیدی است که دقت آن در تعیین خواص لرزه ای سنگ مخزن با توجه به مقادیر پتروفیزیکی آن، توسط محققان مختلف تایید شده است. از طرفی به این دلیل که این مدل یک مدل غیرخطی است وارون سازی خواص پتروفیزیکی مخزن دخیل در این مدل با روش های مرسوم امکان پذیر نیست از این رو، در این جا از یک روش بهینه سازی سراسری برای تعیین خواص پتروفیزیکی مخزن استفاده شده است. الگوریتم ژنتیک ترکیبی (HGA) با اعمال مفاهیم خود انطباقی بر الگوریتم ژنتیک حقیقی قدرت جست جو و کیفیت پاسخ های این الگوریتم را بهبود می بخشد. در این مقاله روش وارون ساز معرفی شده برای تعیین خواص پتروفیزیکی داده های مصنوعی ایجاد شده با مدل BISQ و هم چنین داده های یک چاه به کار رفته است و نتایج ان بررسی شده اند.
    کلیدواژگان: مدل BISQ، وارونسازی سراسری، الگوریتم ژنتیک
  • همایون مقیمی* صفحه 93
    برای تشخیص فرایندهای کنترل کننده و تعیین منشا یونهای موجود در آب زیرزمینی از 26 چاه بهره برداری که مربوط به میانگین دو دوره حداقل و حداکثر سطح ایستابی از سال 1390 و 1394 است، استفاده شده است. در این نمونه برداری یون های اصلی و نیترات همراه با سختی، قلیلئیت، pH،TDS،EC ارزیابی شده است. در این پژوهش در تحلیل عاملی و خوشه بندی از نرم افزار SPSS و در تحلیل خوشه بندی از روش وارد و فاصله اقلیدسی استفاده شده است. نتایج تحلیل عاملی نشان داد، سه مولفه ای که تغییرات کیفی آب زیرزمینی را کنترل می کنند در دوره حداقل و حداکثر سطح ایستابی مقدار واریانس تجمعی آن ها 5/83% در حداقل و 1/80% در حداکثر هستند. این مولفه ها شامل شوری، انحلال و فعالیت های انسانی است. پس از انجام خوشه بندی و تعیین زیرخوشه ها برای تعیین فرایندهای شیمیایی حاکم بر آبخوان دشت قائم شهر از نمودارهای گیبس، پایپر و تبادل یونی استفاده و نمودارهای ترکیبی آن ها ترسیم شد. در نمودار گیبس عامل هوازدگی و تبخیر و تبلور کنترل کننده شیمی آب زیرزمینی هستند. در نمودار پایپر نوع آب ها اکثرا کلسیم بی کربنات هستند و تعداد کمی نیز سدیم کلرایدی و یا اختلاطی (کلسیم، منیزیم و کلراید) هستند و نوع آخر از سدیم- منیزیم بی کربنات تشکیل شده است. این نوع آب ها ناشی از هوازدگی و انحلال رسوبات کربناته، نفوذ آب شور دریا و نشت از آبخوان های شور بوده است که براثر فرایندهای تبادل یونی و یا عکس آن همراه با واکنش های شیمیایی به وقوع می پیوندد. به طورکلی سه فرایند طبیعی، غیرطبیعی و اختلاط این دو، وضعیت شیمی آب زیرزمینی را کنترل می کنند. فرایند طبیعی شامل؛ تعامل بین آب- سنگ، نفوذ آب شور و تبخیر از سطح ایستابی است. فرایند غیرطبیعی (فعالیت های انسانی) شامل؛ ورود فاضلاب های شهری و روستایی، پساب مراکز صنعتی و پساب های کشاورزی که ناشی از انواع کودهای شیمیایی (ازته، سولفاته و فسفاته) است. در فرایند سوم مجموعه عوامل طبیعی و انسانی است. زیرا با برداشت های بی رویه از آبخوان باعث افت سطح ایستابی شده و در نتیجه نفوذ و پیش روی آب شور از دریا و آبخوان های شور را سبب می شوند. این تحقیق نشان داد که استفاده از روش های آماری چند متغیره می تواند در تجزیه و تحلیل روش های معمول هیدروژئوشیمیایی سودمند باشد.
    کلیدواژگان: فاصله اقلیدسی، روش وارد، هیدروژئوشیمی، نمودار پایپر، تبادل یونی
  • محمد مومنی طارمسری، مریم ده بزرگی*، علی قربانی صفحه 113
    سنجش ازدور ابزاری سودمند در شناسایی پدیده های زمینی است، در نواحی که سنگ ها رخنمون خوبی داشته و پوشش گیاهی اندک باشد، سنجش ازدور در شناسایی کانی ها و سنگ ها و دیگر عوارض زمین شناسی کاربرد فراوانی دارد. مناطق دگرسانی به طور معمول با کانی های مشخصی همراه هستند، در این مطالعه به بررسی دگرسانی کانی های رسی از جمله ایلیت، کائولینیت و دگرسانی کانی های گروه اکسید آهن مانند گوئتیت، هماتیت و جاروسیت در منطقه ازبک کوه پرداخته شد. کوه های ازبک کوه با راستای شمال شرق- جنوب غرب در ورقه ایران مرکزی در پهنه گسلی کلمرد قرار دارند. در این پژوهش از تصویر ASTER برای شناسایی کانی های گروه اکسید آهن و هیدروکسید آهن در کوه های ازبک کوه استفاده گردید. بدین منظور از روش لگاریتم باقی مانده برای پیش پردازش و از روش پالایش تطبیق یافته(MF) برای شناسایی دگرسانی ها بهره گرفته شد. سپس نقشه دگرسانی مربوط به هریک از این کانی ها برای منطقه مطالعاتی تهیه گردید، و ارتباط این دگرسانی ها با گسل های اصلی منطقه ازبک کوه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج حاصل نشان دهنده ارتباط آشکار دگرسانی های استخراج شده با سه گسل اصلی منطقه ازبک کوه(F1، F2، F3) هستند، که در بازدیدهای صحرایی صورت گرفته از منطقه مورد مطالعه، این گسل ها اندازه گیری و برداشت گردیدند. روند گسل های اندازه گیری شده مانند روند اصلی کوه های ازبک کوه، شمال شرق- جنوب غرب است و شواهد جنبشی مربوط به این گسل ها راستالغز راست بر با اندکی مولفه معکوس تشخیص داده شد، که این حرکت مشابه روند اصلی گسل کلمرد در ایران مرکزی است و نشانگر تاثیر این پهنه گسلی بر فازهای مختلف دگرسانی در منطقه ازبک کوه می باشد.
    کلیدواژگان: سنجش از دور، زون های دگرسانی، گسل کلمرد، ازبک کوه، ایران مرکزی
|
  • R. Ebrahimi*, M. Delavari, A. Dolati Page 1
    Ophiolitic outcrops of Sistan zone are remnants of Neo-Tethyan oceanic lithosphere, once existed between Lut and Afghan continental blocks. Mantle peridotites including harzburgites and cpx-harzburgites are dominant ophiolitic outcrops. Petrographical evidence together with geochemical characteristics such as CaO (0.88 – 2.94 wt.%), Al2O3 (0.76- 3.51 wt.%) and MgO (38.79- 45.25 wt.%) variations suggest different degrees of mantle depletion. The study of chemical composition of Cr-spinel shows it’s highly sensitive nature to alteration. During alteration, Cr-spinel commonly displays increasing Fe, Mn, Cr# and in some cases Si and decreasing Al, Mg and Mg# values. Since the chemistry of Cr-spinel is commonly used as a petrogenetic tool so it should be regarded with caution. Based on the chemistry of fresh Cr-spinels of a cpx-harzburgite sample, the melting percent of about 11 to 11.5% has been obtained. Moreover, the Cr# (26.5 to 27.5), Mg# (64.9 to 65.8) and Al2O3 (42.3 to 43.4 wt.%) of Cr-spinels suggest abyssal peridotite or MORB-like geodynamic setting. Although, based on the whole rock chemistry, the mantle peridotites display various depletion degrees which may imply various mid-ocean ridge to supra-subduction zone tectonic settings of ophiolite generation.
    Keywords: mantle peridotites, ophiolite, sistan suture zone, eastern Iran
  • Elham Asadi Mehmandosti*, Saeed Mirzaee, Seyed Ali Moallemi, Bita Arbab Page 25
    In the absence or limitation in of petrographical studies, Electrofacies determination and three-dimensional modeling of the carbonate reservoirs can have an important role in petrophysical assessment such as porosity and permeability. Study of gamma ray and density logs of the Dariyan Formation in 27 wells of one Persian Gulf oilfields that have limit amount of thinsections, lead to recognition of 12 Electofacies bases on geostatistic clustering. Correlation of identified Electrofacies with core data in the Dariyan Formation at studied oilfields, indicate that Electrofacies 1 is the best and Electrofacies 11 and 12 have low reservoir quality in compare to others. With using of porosity and permeability relation in each zone of the Dariyan reservoir and placement of effective porosityinsted of core porosity, the loge of estimated permeability was drawn. Also, structural modeling show that the studied oilfield is an anticline with NE-SW trend that have a gentle dome structure with 1 – 3 dip degree in flanks and the crest of the dome is very flat in reservoir layers. Three-dimensional modeling of identified Electrofacies of the Dariyan reservoir with Sequential Indicator Simulation (SIS) Method indicate that, Zone 1 due to high frequency of Electrofacies 11 and 12, high water saturation, pyritization and low porosity and permeability can be considered as a non-reservoirs zone. While zone 2 due to high frequency Electrofacies with high reservoir quality, high porosity and permeability and low water saturation is the best reservoir quality. Zone 3 of the Dariyan Formation has Electrofacies with high gamma ray that show low reservoir quality, but has a higher quality in compare to zone 1. The upper section of zone 3 has low water saturation. Frequency of Electrofacies with high reservoir quality in zone 4 in compare to zone 2 is lower, but this zone has higher reservoir quality than zone 1 and 3. However, for the most part of zone 4 water saturation is high.
    Keywords: Electrofacies, 3D modeling, Dariyan Formation, Geostatistics, Reservoir Quality
  • Ali Ansari, H. Vazirimoghadam*, A. Taheri Page 45
    The Asmari Formation at Nil anticline area has been studied in order to determine microfacies, depositional environment and sequence stratigraphy. In the studied section, 10 microfacies belonging to the environments from tidal flat to open sea were identified. Facies assemblages and gradual changes in microfacies column represent deposition on a homoclinal ramp. Based on shallowing and deepening pattern of microfacies and foraminifera distribution, 5 third order depositional sequences have been recognized for the Asmari Formation at this area. These sequenses were correlated with the sequences diagnosed in other parts of Zagros.
    Keywords: Asmari Formation, Nil Anticline, Microfacies, Homoclinal Ramp, Sequence Stratigraphy
  • Dr. Zohreh Sadat Riazi Rad* Page 61
    Seismotectonic Zone of Zagros is one of the most active seismic areas in Iran. Therefore, in this study, the tectonic structure of the area was investigated using seismographic stations around the Seymare dam in Ilam province. Mormori earthquake with magnitude of 6.1 occurred in August 2014, 77 km south-east of the dam site and well recorded at local stations. All data collected from seismic stations around Seymare Dam from 2014 to 2016 was collected. By seismic tomography, the velocity of seismic waves was calculated by one-dimensional inversion. Using the calculated velocity model, location was coded using hypoDD method and distribution of center and depth sections were reviewed which is in good agreement with the fault processes of the area. The Vp / Vs ratio was calculated to be 1.65 Which is different from the previous results of the Mormori earthquake in the area. This indicates tectonic changes after the earthquake in the region.
    Keywords: Wave velocity, Tomography, Crust, West of Iran, Seismicity
  • Mahdi Saadat*, Majid Nabi Bidhendi Page 83
    It is essential to dtermine petrophysical properties of reservoir rock in exploration and poroduction processes.There are several methods in which predicts such properties and these methode are evolving every day. BISQ model is a novel model that it’s accuracy in determination of seismic properties of reservoir rock is confirmed by different researchers. This model predicts seismic properties such as p-wave and s-wave velocity and quality factor using some petrophysical and elastic properties of reservoir rock. Because of a high order of non-linearity in the BISQ model, inversion of associated petrophysical properties using conventional linear methods is not feasible. So in this paper we used a global optimization method to detemine petrophysical properties of reservoir rock. Inversion process includes two major step. First one is a physical or petrophysical model in which predicts data. And second one is a mathmatical method in which estimate model parameter through an objective function. Selection of mathmatical method depend on physical or petrophysical modle that pridicts data. In this case the petrophysical model is non-linear so we should select a robust mathmatical method that has capibility of determination global optimum point in a highly non-linear space. We use a hybrid genetic algorithm(HGA) in which employs some self adaptive concepts to enhance search ability , diversity , and quality of answers in comparsion with conventional GAs. Here we first introduce inverse methode then the methode is applied on a synthtic and a real data and the results are analyzed.
    Keywords: BISQ model, global inversion, Genetic algorithm
  • H. Moghimi* Page 93
    In this study, 26 wells in exploitation are used which corresponds to the average of two periods of minimum and maximum of (water table levels) from 2011to 2015, to detect controlling process and to determine the origin of groundwater ions. In this sample, the main ions, and nitrate with hardness and alkalinity, pH, EC and TDS are evaluated. In this study in factor analysis and clustering SPSS software is used, also in the cluster analysis ward’ method and Euclidean distance are used. The results of the factor analysis showed three components which control qualitative changes of groundwater in the minimum and maximum periods of water table have 83.5percent in minimum and 80.1% in maximum period in comulatative variance. These components are salinity, dissolution, and human activities. After clustering a determining the sub clusters, ion exchange, Gibbs and Piper diagrams are used to determine the chemical processes governing the aquifer of Ghaemshahr plain and their combined diagrams are depicted. In the Gibbs diagram, the weathering and evaporation and crystallization factors are groundwater chemistry controllers. In the Piper diagram, the type of water is mostly calcium bicarbonate and a small number of sodium chloride, mixing (Ca, Mg, and Cl), and last type is sodium-magnesium bicarbonate. This type of water is due to weathering and dissolution of carbonate sediments, the influence of salty water, and the leakage from saline aquifers that occurs due to ionic or invers-exchange processes along with chemical reactions. In general, three natural, non-natural, and mixing factors control the status of groundwater chemistry. The natural factors include the interaction between water-rock, salt water intrusion and evaporation from the surface of the water table. The Non natural processes (human activities) include the entry of urban sewage, industrial wastewater, and, agricultural effluent from various chemical types of fertilizers (nitrogen, sulfate and phosphate). The third process involves the increase of water level, the salt water intrusion, and advance in the aquifer, and evaporation from the water table resulting from excessive harvesting. This study showed that the use of multivariate statistical methods can be useful in analyzing the usual hydro-geochemical methods.
    Keywords: Euclidean Distance, Ward's Method, Hydro-geochemistry, Piper diagram, Ion Exchange
  • Mohammad Moumeni Taromsari, Dr Maryam Dehbozorgi*, Ali Ghorbani Page 113
    Remote sensing is considered as a beneficial tool to recognize ground phenomenon, particularly in the region where the rocks have been exposed well due to low vegetation. As altered areas contain special minerals, we have evaluated the alteration of some minerals namely Illite, Kaolinite, Goethite, Hematite and Jarosite in Ozbak-Kuh Mountain. In order to perform this research, we used ASTER image to discern ferruginous minerals and ferric hydroxide in the study area. Thus, we applied both Log Residuals method to preprocess and Matched Filtering (MF) method to identify alterations. Then, we made the alteration map for each mineral in Ozbak-Kuh area and analyzed the relationship between the main faults and alterations. The results have indicated the key role of the main faults such as F1, F2 and F3 on the alterations in this part of Iran. Furthermore, the field studies has shown that the strikes of these faults are the parallel to Ozbak-Kuh mountain in NW-SE direction and the kinematic of them is right lateral strike slip with reverse elements, which is similar to the Kalmard fault in the Central Iran. Since these faults have been considered as the main segments of Kalmard fault zone, this research has represented the important influence role of the Kalmard fault zone on different phases of alterations in the Ozbak kuh area.
    Keywords: Remote sensing, Alteration zones, Kalmard fault, Ozbak-Kuh, Central Iran