فهرست مطالب

آموزش و توسعه منابع انسانی - پیاپی 15 (زمستان 1396)

فصلنامه آموزش و توسعه منابع انسانی
پیاپی 15 (زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1397/04/20
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مرتضی کرمی، حسین مومنی مهمویی، اکرم عابدیان اول، طاهره روضه صفحه 1
    امروزه نیروی انسانی مهم ترین و راهبردی ترین منبع برای هر سازمانی به حساب می آید و به روز نگاه داشتن دانش و اطلاعات کارکنان، یکی از عوامل موفقیت برای فعالیت های سازمانی به شمار می رود. به همین سبب نمی توان از نقش مهم آموزش، در پرورش کارکنان ماهر و متخصص چشم پوشی کرد. در این میان استفاده از مدرسان شایسته و باصلاحیت کمک شایانی به سازمان ها در رسیدن به اهداف آموزشی مورد نظر می نماید. در همین راستا پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی شایستگی مدرسان صنعت خودروسازی انجام شد. روش پژوهش مطالعه موردی بود. جامعه ی پژوهش شامل کلیه ی اسناد مربوط به حوزه آموزش و توسعه ی منابع انسانی گروه صنعتی خودروسازی و کلیه ی مدرسان آموزشی این گروه بوده است. در بخش اسناد، به روش سرشماری کلیه ی اسناد بررسی شد و در بخش مدرسان، نمونه لازم برای مصاحبه با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند انتخاب گردید. طراحی الگوی شایستگی، با استفاده از پنج مرحله انجام گرفت. بر این اساس ابتدا ادبیات موضوع، منابع علمی، تجارب سازمانی و اسناد موجود بررسی شد و فهرستی مشتمل بر 56 شایستگی از منظر 44 صاحب نظر و سازمان و در مرحله بعد فهرستی مشتمل بر 26 شایستگی از اسناد موجود شناسایی شد. سپس با هفت تن از مدرسان موفق سازمان مصاحبه انجام شد و فهرستی مشتمل بر 24 شایستگی شناسایی گردید. شایستگی های انتخاب شده در گروه های کانونی و توسط صاحبنظران اعتبار یابی شد و در نهایت 25 شایستگی در قالب پنج حیطه ی بنیان های حرفه ای، برنامه ریزی و آماده سازی، روش ها و راهبردهای آموزشی، هدایت آموزش و نظارت و ارزیابی مداوم سازمان دهی گردید.
    کلیدواژگان: الگوی شایستگی، شایستگی مدرسان، مدرسان خودروسازی، شایستگی، صنعت خودروسازی
  • رضا شریفی، قاسمعلی بازآیی، حسن اسدزاده صفحه 25
    به کارگیری ابزارهای فناوری اطلاعات و ارتباطات، راهکارهای نوینی را برای بهبود و توسعه نظام آموزشی ارائه کرده است که یادگیری همراه ازجمله نتایج آن است. از مسائل مهم بخش آموزش در راه آهن، شرایط خاص برخی از مشاغل در حوزه های سیر و حرکت، ناوگان، خط، ارتباطات و علائم الکتریکی است که امکان حضور آن ها را در دوره های مشخص و سیستمی کاهش می دهد. ازجمله این مشاغل حساس می توان به لوکوموتیورانی اشاره کرد که هدف این پژوهش نیز، بررسی اثر سیستم یادگیری همراه تعاملی بر عملکرد شخصی لوکوموتیوران است. بهمنظور بررسی مسئله تحقیق و آزمون فرضیه از روش تحقیق نیمه آزمایشی و از طرح پیشآزمون-پسآزمون با گروه کنترل استفاده شد. گروه ها با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایاز میان لکوموتیو رانان ایستگاه تهران انتخاب شدند. جامعه آماری شامل کلیه لوکوموتیورانان ایستگاه تهران به تعداد 420 نفر بود. سپس 45 نفر به عنوان نمونه آماری که نمره فرسودگی شغلی آنان در مولفه عملکرد شخصی پایین تر از 32 بود، به روش نمونه گیری خوش ای انتخاب شدند و به صورت تصادفی در سه گروه 15 نفری، دو گروه از شرکتکنندگان با رویکرد آموزش بزرگ سالان (آندراگوژی) و سیستم یادگیری همراه تعاملی (IMLS) با رویکرد هیتاگوژی و یک گروه کنترل جایگزین شدند. یافته ها نشان داد که آموزش به شیوه یادگیری همراه تعاملی در افزایش فراوانی و شدت عملکرد شخصی شرکت کنندگان پژوهش موثر بود.
    کلیدواژگان: یادگیری همراه، تعامل، عملکرد شخصی، لوکوموتیوران
  • رضوان حسین قلی زاده، علیه متاجی نیمور، اکبر امراهی صفحه 39
    هدف اصلی این پژوهش، طراحی برنامه های آموزشی مدیران دانشگاهی برمبنای رویکرد شایستگی است. برای دستیابی به این هدف از روش پژوهش آمیخته بهره گرفته شد. به منظور گردآوری داده های موردنیاز از تحلیل اسناد، مصاحبه و پرسشنامه استفاده شد. جمعیت موردمطالعه را کلیه مدیران دانشگاه فردوسی مشهد در سطوح عالی، میانی و اجرایی تشکیل دادند. رویکرد موردنظر در طراحی الگوی شایستگی، اقتباسی- طراحی است. با این توضیح که با نظر به شواهد نظری و پژوهشی فراوان و تجربیات معتبر در این زمینه، فهرستی از شایستگی های مورد انتظار مدیران در محیط های دانشگاهی و غیردانشگاهی شناسایی و استخراج شد. علاوه براین، ضمن مصاحبه با خبرگان حوزه مدیریت منابع انسانی، اسناد مرتبط با جایگاه مدیران در دانشگاه مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج به دست آمده از تحلیل منابع اطلاعاتی مختلف حاکی از شناسایی 71 شایستگی در پنج دسته شایستگی های سازمانی، ادراکی، تغییر و نوآوری، فردی و میان فردی است. این مجموعه شامل 22 شایستگی سازمانی، 12 شایستگی میان فردی، 6 شایستگی تغییر و نوآوری، 7 شایستگی ادراکی، و 24 شایستگی فردی است. همچنین، یافته ها نشان داد شایستگی های مدیران دانشگاه فردوسی مشهد برحسب تناسب آن با نوع مسئولیت و سطح مدیریتی متفاوت است. لذا، شایستگی ها برحسب این دو ویژگی در بین پاسخگویان به پرسشنامه شایستگی ها رتبه بندی شدند. به طورکلی، نتایج حاکی از اختصاص بالاترین رتبه به شایستگی های سازمانی، میان فردی، سپس ادراکی و تغییر و نوآوری است. در ادامه، برمبنای مدل شایستگی پیشنهادی، 34 عنوان برنامه آموزشی مفهوم سازی شد و مخاطبان آن برمبنای نتایج رتبه بندی شایستگی ها مشخص شدند. سرانجام با رجوع به تعریف و شاخص های رفتاری مرتبط با هر یک از شایستگی ها، مشخصات برنامه آموزشی موردنظر بر اساس چهارچوب عناصر طراحی برنامه آموزشی تدوین گردید.
    کلیدواژگان: برنامه آموزشی، شایستگی ها، مدیران، دانشگاه فردوسی مشهد
  • علاء نوری (سلاله نوری)، پریوش جعفری، نادرقلی قورچیان صفحه 61
    هدف از این پژوهش شناسایی عوامل پدیداری و شرایط زمینه ای یادگیری حین کار معلمان مدارس خاص شهر تهران می باشد. این پژوهش کیفی و مبتنی بر نظریه داده بنیاد بوده، داده ها به روش بررسی متون مرتبط و مصاحبه های نیمهساختمند با 47 نفر(برای رسیدن به اشباع نظری و بیشترین اعتماد) از افراد مطلع (مدیران فعلی و قبلی، معلمان و کارشناسان آموزشی مدارس خاص) که به روش هدفمند انتخاب شدند، جمعآوری شده اند. داده ها به روش کدگذاری باز، محوری و گزینشی تحلیل شد. نتایج پژوهش نشان داد دو دسته ویژگی موجب یادگیری حین کار معلمان میشوند: 1-ویژگی های فردی (استعداد و توانایی های کلی فرد، انگیزه های درونی، و احساس معنا و هدفمندی در کار) 2- ویژگی های شغل معلمی (ضرورت رشد مستمر در شغل معلمی، رسالت و تکلیف انسان سازی، تلاش برای بهبود مستمر حرفهای، فرصت بکارگیری آموخته ها، اهمیت ایدهپردازی و خلاقیت). شرایطی زمینه ای برای یادگیری حین کار معلمان عبارتند از: 1-فرهنگ سازمانی (کیفیت تعاملات، فرصتهای یادگیری، نظام بازخورد، سبک تصمیمگیری، تاکید بر نوآوری و...)،2- الگوهای نقش (نفوذ پیشکسوتان، مدیران به عنوان الگوی یادگیری، بلندپروازی و اشتیاق شغلی و...)، 3-حمایت سازمانی (توجه به منافع مادی و معنوی معلمان)، و 4-کیفیت و کمیت دوره های آموزشی (تناسب هدفها، محتوا، روش ها، ارزشیابی و امکانات آموزشی). بدینگونه اگر محل کار به محل یادگیری تبدیل شود، یادگیری حین کار افراد موجب تحول پیوسته خودشان و سازمانشان می شود.
    کلیدواژگان: یادگیری حین کار، مدارس غیر انتفاعی خاص، شرایط علی، شرایط زمینهای
  • مژگان اسمعیل نیا، حسینعلی کوهستانی، علی معقول، حسن نودهی صفحه 83
    هدف پژوهش حاضر ارائه مدل تعالی آموزش های مجازی در دانشگاه فرهنگیان در راستای توسعه منابع انسانی می باشد. این پژوهش در چارچوب رویکرد کیفی و راهبرد مبتنی بر تئوری داده بنیاد انجام شده است. در این راستا با استفاده از رویکرد هدفمند و به کارگیری معیار اشباع نظری، مصاحبه های نیمه ساختار یافته با 18 نفر از کارکنان صاحب نظر در حوزه آموزش های مجازی و اساتید و دانشجویان دانشگاه فرهنگیان خراسان رضوی، شمالی و جنوبی انجام شد. به منظور اعتباربخشی یافته ها از راهبرد های بازبینی اعضا و تحلیل همگنان استفاده شده و نتایج طی چندین مرحله تعدیل شدند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از کد گذاری باز و محوری استفاده شد. درنهایت مقوله ها در قالب 14 مقوله اصلی در دل ابعاد 6 گانه مدل پارادایمی به صورت موجبات علی (فعالیت های یاددهی و یادگیری، کنشگران انسانی، مدیریت)، مقوله اصلی: تعالی آموزش مجازی دانشگاه فرهنگیان(بهبود کیفیت)، راهبردها (سطح خرد، سطح میانی، سطح کلان) شرایط زمینه ای (ماهیت آموزش های مجازی دانشگاه فرهنگیان)، شرایط مداخله گر (اینترنت، امکانات سخت افزاری، وب) و پیامدها (پیامد های فردی، پیامد های سازمانی، پیامد های فرا سازمانی) قرار گرفتند.
    کلیدواژگان: الگوی مفهومی، آموزشگاهی، تعالی آموزش مجازی، تئوری داده بنیاد، دانشگاه فرهنگیان
  • رضا منصوری، علی خلخالی صفحه 109
    هدف مقاله حاضر ارائه مدل جامع مدیریت آموزش جهت ارتقاء بهره وری مدیران و کارکنان صنعت چاپ و نشر بانک ملی ایران است. این پژوهش از نوع طرح های تحقیق آمیخته است و در آن پژوهش کیفی از نوع تحلیل پدیدارشناسانه و کمی از نوع همبستگی مورد استفاده قرار گرفته است. جامعه پژوهش متکشل از دو گروه است. بخش اول؛ خبرگان صنعت چاپ و نشر هستند که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند تا مرز اشباع نظری 45 نفر از خبرگان صنعت چاپ و نشر به عنوان نمونه نهایی، در این پژوهش مشارکت داشتند. همجنین در بخش دوم کلیه کارکنان شرکت چاپ و نشر بانک ملی ایران جامعه پژوهش را تشکیل دادند که با استفاده از فرمول کوکران و نیز نمونه گیری تصادفی 150 نفر از کارکنان این شرکت به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. روش گردآوری داده ها در مرحله اول با استفاده از مصاحبه نیمه ساختارمند انجام گرفته است و همچنین ابزار جمع آوری داده ها در بخش دوم پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته میباشد. در این پژوهش برای تحلیل داده ها در بخش کیفی از رویکرد کلایزی و برای تحلیل داده های حاصله از اجرای بخش کمی پژوهش از روش معادلات ساختاری استفاده شد. تحلیل و تفسیر داده ها با اجرای فرضیه های ساختاری در مدل، نشان می دهد که نیازسنجی آموزشی، برنامه ریزی آموزشی، ارائه و اجرای آموزش، ارزیابی نتیجه آموزش و دستاوردهای آن و نظارت، پنج عامل مستقل موثر بر وضعیت «سیستم مدیریت آموزش» در صنعت چاپ و نشر بانک ملی ایران هستند. همچنین مدل معادلات ساختاری پیشنهادی از برازندگی خوبی برخوردار است. در نهایت نتایج پژوهش نشان داد که مدل جامع مدیریت آموزش، جهت ارتقاء بهره وری مدیران و کارکنان صنعت چاپ و نشر بانک ملی ایران که در این مقاله طراحی و از لحاظ نظری و تجربی مورد تایید قرار گرفت، کاملا آماده استقرار در این شرکت می باشد.
    کلیدواژگان: مدیریت آموزش، ارتقاء بهره وری، صنعت چاپ، کارکنان و مدیران
  • محمد محمدی، فتاح شریف زاده صفحه 133
    در طول چند دهه گذشته تطبیق و به کارگیری روش های مدیریت عملکرد جهت بهبود ارائه خدمات و کسب پیامدهای کلیدی از اجزاء اصلی تغییرات مهم در توسعه منابع انسانی دولت ها شده است. با توجه به وضعیت نظام اداری کشور در خصوص مدیریت عمکرد کارکنان و با عنایت به اینکه مدلی که امروز اجرا می-شود، در عمل توانایی ارزیابی عملکرد صحیح کارکنان و به دنبال آن توسعه منابع انسانی را ندارد، هدف اصلی این پژوهش طراحی الگوی مدیریت عملکرد با رویکرد توسعه منابع انسانی در بخش دولتی طرح ریزی شد. این تحقیق با روش تحلیل محتوای کیفی در بخش استخراج مدل و بر پایه پیمایشی میدانی برای ارزیابی آن اجرا شده است که منجر به طراحی الگوی مطلوب مدیریت عملکرد برای توسعه منابع انسانی در دستگاه های دولتی کشور شد. ابعاد اصلی این مدل شامل تاثیرپذیری استراتژی سرمایه انسانی از استراتژی سازمانی و اسناد بالادستی، همخوانی و هماهنگی فرایند پاسخگویی، ارتباط مسئولیت و اختیار با شاخص های ارزیابی عملکرد کارکنان؛ تاثیر استراتژی های ارزیابی بر فرایند ارزیابی عملکرد کارکنان؛ وجود رابطه معنادار ویژگی های فردی کارکنان با فرایند ارزیابی عملکرد آنان و در نهایت تاثیر ویژگی روابط کاری فی مابین بر مدیریت عملکرد کارکنان است.
    کلیدواژگان: ارزیابی، ارزیابی عملکرد، مدیریت عملکرد، توسعه منابع انسانی
|
  • Morteza Karami, Hossein Momeni Mahmouei, Akram Abediyanaval, Tahere Rozeh Page 1
    Today, human resources are the most important and strategic resource for any organization and updating the knowledge and information of employees is one of the success factors for organizational activities. For this reason, the important role of education can’t be ignored in the training of skilled and expert staff. Meanwhile, the use of competent instructors helps organizations to achieve their educational goals. In this regard, the present study aimed to design a model of competency for instructors of the automotive industry. The research method was a case study. The study population consisted of all the documents related to the field of education and human resource development in the automotive industry group and all the teaching staff of this group. In the documents section, all documents were counted and in the teacher’s section, the sample was selected for interview by using a purposive sampling method. The competency model design was done by using five steps. Accordingly, in the first, literature, scientific resources, organizational experiences and existing documents were examined. A list of 56 competencies from the perspective of 44 experts and organizations was identified and in the next stage, a list of 26 competencies was identified from existing document. Then, the interview was conducted with seven successful organization instructors and a list of 24 competencies was identified. The competencies selected in the focus groups were validated by the experts. Finally, 25 competencies were organized in the form of five domains, professional foundations, planning and preparation, methods and educational strategies, Guiding education, Supervision, and continuous evaluation.
    Keywords: Competency Model, Competency of Instructors, Automotive Instructors, Competency, Automotive Industry
  • Reza Sharifi, Ghasemali Bazaee, Hassan Asadzadeh Page 25
    The use of information and communication technology tools has provided new solutions to the development and improvement of the educational system, which is an e-learning and mobile learning outcome. Among the important issues of the education sector in the railways are certain conditions for some occupations, including operation, fleet, track, communications, and signaling, which diminish the possibility of their presence in specific periods of time. This research was carried out using a semi-experimental research and a pretest-posttest with the control group. The aim of this study was to investigate the effect of interactive mobile learning system on the personal performance of drivers. In order to investigate the research problem and hypothesis testing, a quasi-experimental research method was used and a pre-test post-test design with the control group was used. The groups were selected through a purposeful sampling method from drivers in Tehran station and randomly divided into experimental and control groups. The statistical population consisted of all locomotives in Tehran station with 420 people. Purposefully, 45 people were selected as a sample of their job burnout score in their personal performance component below 32. Using random sampling method and randomly divided into three groups of 15, two groups of participants with adult education (andragogy) and interactive mobile learning system (IMLS) with a heutagogy approach and a control group. According to the test results, learning by interactive learning method was effective in increasing the frequency and intensity of the individual performance of the drivers.
    Keywords: Interactive, Mobile learning, Personal performance, Drivers
  • Rezvan Hosseingholizadeh, Aliye Mataji Nimvar, Akbar Amrah Page 39
    The main purpose of this study was to design a Competency-Based Training Program for managers at the Ferdowsi University of Mashhad (FUM). To achieve this goal, mixed research method was used. Document analysis, interview, and questionnaire were used to collect data. The population was comprised of all the managers at the different organizational levels. Adaptation-design approach was used to design. For this, a list of expected competencies of managers in academic and non-academic environments was identified and extracted based on research literature review. In addition, interview with experts was done and documents related to the position of managers at the university were analyzed. According to results, 71 competencies were identified and then categorized into five categories including organizational, conceptual, change and innovation, individual and interpersonal competencies. They include 22 organizational competencies, 12 interpersonal competencies, 6 competencies of change and innovation, 7 conceptual competences, and 24 individual competencies. Also, the findings showed that the competencies of the managers at FUM vary according to their type of responsibility and management level. Therefore, competencies were ranked in the competency questionnaire according to these two characteristics. In general, results indicated that the highest rank has been attributed to organizational, interpersonal, and then conceptual, and change-innovation. Subsequently, based on the proposed model of competency, 34 topics were identified for designing curriculum. Finally, components of the curriculum were developed based on the recommended framework.
    Keywords: Training program, Competency, managers, Academic environments
  • Ala Solaleh Nouri, Parivash Jafari, Nadergholi Ghourchian Page 61
    The purpose of this study was to investigate the causal conditions and contextual condition to teachers’ training while working on the part of the special school of Tehran, Iran. In this qualitative study based on grounded theory (GT), data were collected by review of related texts and semi-structured interviews with 47 (to achieve theoretical saturation and maximum dependability) informant individuals (Present and past managers, teachers and educational experts of special schools) selected through purposive sampling. Data analysis was done using open, axial, and selective coding. The results of the study showed that the two categories are the casual condition for teachers’ training while working 1-individual characteristics (individual aptitude and capacities, internal motives, sense of meaning and purpose in work). 2-characteristics of the teacher's job (the necessity of continuous growth in teaching, the human-nurturing obligation of teachers, the attempt at continuous vocational betterment, the opportunity for the application of acquired knowledge, and the significance of idea development and creativity). The contextual conditions include: 1- Organizational culture (interaction quality, learning opportunity, feedback system, decision-making style, emphasis on innovation), 2- Role patterns (influence of pioneers, principals as learning models, ambition, job engagement), 3-Organizational support (taking the material and spiritual benefits of teachers into account), 4- Quality and quantity of educational programs (consistency between educational, goals, content, methods, evaluation, and facilities). Thus, if the workplace becomes a learning location, learning while working will lead to a constant development in our organization and ourselves,
    Keywords: Training while working, Private special schools, Causal conditions, Contextual conditions
  • Mozhgan Esmaeilnia, Hosseinali Kouhestani, Ali Maghool, Hassan Nodehi Page 83
    The purpose of this research was to present the Quality Improvement Model of virtual education for Human Resource Development at Farhangian University. This research has been carried out in the framework of a qualitative approach based on the Grounded theory method. In this regard, semi-structured interviews were conducted using purposeful approach and application of theoretical saturation criterion with 18 experts and professors and students of Farhangian University of North, South and Razavi Khorasan. To evaluate the validity and reliability of data, two methods are implemented; the member's matching methods as well as peer review. Open and axial coding method was used to analyze the data. Finally, the categories are categorized into 14 main categories in the six dimensions of the paradigm model as causal (teaching and learning activities, human actors, management), phenomenon: quality improvement in virtual education of Farhangian University, strategies (micro level, intermediate level, macro level), contextual conditions (nature of virtual education of Farhangian University), intervening conditions (1. internet, 2. hardware facilities, 3.web) and consequences (individual, organizational and transactional outcomes).
    Keywords: Conceptual Model, Virtual Learning, Quality Improvement of Virtual Learning, Grounded Theory, Farhangian University
  • Reza Mansouri, Ali Khalkhali Page 109
    The purpose of this paper was to express and emphasis on the necessity of training for management team and employees and at the same time to provide a comprehensive training model to compensate lack of training in the Bank Melli printing and publishing company (BMIPCO). It was mixed method study based on the scope of the research. Moreover, the conducted structure of the research was based on two different phases as follow: The research in phase 1 was conducted with qualitative nature. The goal was set to obtain an analytical phenomenological analysis in connection with the current status of training management in the printing industry of Iran. In this level, 45 printing experts were interviewed. The selection of the experts was based on the purposive sampling method. The collected data were analyzed based on phenomenological research methodology and with the Colizzi’s method Results of analysis concluded that lack of “Training Management System” is the major issue which caused mentioned deficiencies and skills retardation in this industry. In the second phase, the research was conducted with quantitative nature. The goal was set to check the conformance of a structural domain with experimental data. The research type was conducted based on correlation method. Research was implemented on 150 employees of BMIPCO with employment of Cochran formula. Data collection tool was consisted of a questionnaire which was developed on a research basis. Analyzing and interpretation of the collected data, with the implementation of the structural hypotheses in the model, suggests that deficiencies of training assessment, educational planning, provision and execution of training, evaluation of the result of training and its outcomes and supervision are five essential independent factors that affect the situation of the “Training Management System” in the BMIPCO. Analyzing of the collected data indicates that the proposed structural model enjoyed a great popularity among participants. Eventually, to enhance productivity in BMI PCO, “Comprehensive Training Management Model” which has been approved both theoretically and experimentally is quite ready for “Deployment and Establishment” on management and employees of this company.
    Keywords: Educational Management, Productivity, Printing, Publishing Company
  • Mohammad Mohammadi, Fattah Sharif Zadeh Page 133
    Over the past few decades, the implementation and application of performance management methods to improve service provision and the acquisition of key impacts have been key elements in the development of human resources development in governments. Considering the state of the country's administrative system regarding performance management for the development of human resources and considering that the model being implemented today does not have the ability to properly assess employees, the main objective of this research is to design a model of performance management with the approach of HR development in the administrative sector was considered. This research has been implemented with qualitative content analysis method in the field of model extraction and based on a field survey to evaluate it, which led to the design of performance management model for human resource development in government agencies. The main dimensions of this model include the impact of human capital strategy on organizational strategy and reference laws; the coordination of accountability process; the relationship of responsibility and authority with employee performance appraisal; the impact of evaluation strategies on the process of employee performance evaluation; the existence of a significant relationship between the individual characteristics of employees and their evaluation process; Finally, the effect of the relationship of labor relations on employee performance management.
    Keywords: Evaluation, Performance evaluation, Performance management, Human resource development