فهرست مطالب

مجله علمی پژوهان
سال سیزدهم شماره 4 (تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/06/28
  • تعداد عناوین: 7
|
  • طاهره رضایی، سعید یزدی راوندی *، علی قلعه ایها، محمد علی سیف ربیعی صفحات 1-8
    مقدمه
    افسردگی از جمله شایع ترین اختلالات روانی است که اغلب شروع علایم این بیماری در دوران نوجوانی و اوایل جوانی است. دانشجویان نیز در این محدوده سنی قرار دارند. از آنجا که بروز افسردگی در سنین جوانی با افت شدید عملکرد اجتماعی و شغلی و نیز عملکرد تحصیلی همراه است، لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان افسردگی و متغیرهای جمعیت شناختی موثر بر آن در دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان در سال 1393 انجام گرفت.
    روش کار
    مطالعه حاضر توصیفی_تحلیلی از نوع مقطعی بود. که بر روی 222 دانشجوی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان که به روش نمونه گیری در دسترس در سال 1393 انتخاب شده بودند انجام گرفت. از پرسشنامه های اطلاعات جمعیت شناختی و پرسشنامه افسردگی بک ویرایش دوم جهت جمع آوری داده ها استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های مقایسه میانگین دو گروه مستقل (T-Test) و تحلیل واریانس یک راهه (ANOVA) و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد 101 نفر (45%) از دانشجویان طبیعی و 121 نفر (55%) درجاتی از افسردگی را نشان می دهند که 55 نفر (24%) افسردگی خفیف، 56 نفر (25/2%) افسردگی متوسط، 7 نفر (3/2%) دارای افسردگی شدید و 3 نفر (1/4) افسردگی خیلی شدید داشتند. ارتباط معناداری بین جنسیت، وضعیت تاهل، بومی و غیر بومی بودن، وضعیت سکونت و افسردگی وجود نداشت. همچنین نتایج تحلیل واریانس نشان داد بین مقطع تحصیلی دانشجویان و افسردگی ارتباط معناداری وجود ندارد (P=0/268).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهد که حداقل نیمی از دانشجویان مورد مطالعه دارای درجاتی از افسردگی بودند. بنابراین پیشنهاد می گردد برنامه هایی جهت ارتقاء سلامت روان و توانمندسازی دانشجویان به منظور کاهش بروز مشکلات روان شناختی از جمله افسردگی پیش بینی گردد.
    کلیدواژگان: افسردگی، دانشجویان پزشکی، متغیرهای جمعیت شناختی، دانشگاه علوم پزشکی همدان
  • قربان عسگری، عبدالمطلب صیدمحمدی، قاسم آذریان، مجتبی زیوری مهرانفر* صفحات 9-18
    مقدمه
    امروزه به دلیل فعالیت های مختلف صنعتی، فلزات سنگین به همراه آلاینده های شیمیایی و بیولوژیکی وارد منابع آبی شده و منجر به آلودگی وسیع این منابع می شوند. لذا در این مطالعه احیاء همزمان کروم شش ظرفیتی و نیترات با استفاده از منیزیم صفر گرانوله مورد پژوهش قرار گرفت.
    روش کار
    پژوهش حاضر یک مطالعه تجربی آزمایشگاهی است که به روش منقطع در ارلن های 250 میلی لیتری و در دستگاه ش کیر انکوباتور انجام گردیده و اثر متغیرهای pH، مقدار منیزیم صفر، غلظت اولیه کروم و نیترات، زمان تماس، دما و پتانسیل اکسیداسیون و احیاء مورد بررسی قرار گرفت. جهت اندازه گیری کروم از روش رنگ سنجی و برای اندازه گیری نیترات از روش احیاء کادمیوم به روش قرائت مستقیم استفاده گردید.
    یافته ها
    راندمان حذف کروم شش ظرفیتی و نیترات با افزایش مقدار منیزیم، غلظت اولیه آلاینده ها، زمان تماس و دما افزایش و با افزایش pH محلول کاهش یافت و بیشترین کارایی حذف در زمان 60 دقیقه، pH=3، غلظت منیزیم 0/7 g/L و با غلظت اولیه کروم و نیترات به میزان 100 mg/L بدست آمد. نتایج نشان می دهد که دو آلاینده بر هم مداخله داشته که این امر باعث کاهش راندمان می شود بطوریکه احیاء کروم شش ظرفیتی و نیترات در شرایط بهینه به ترتیب از 93/8% و 72% در روش احیاء مجزا به 81% و 46% در احیاء همزمان کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه در فاضلاب های صنعتی آلاینده های متعددی وجود دارد نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که فلز منیزیم صفر می تواند جهت حذف همزمان چند آلاینده بکار رود.
    کلیدواژگان: منیزیم صفر، کروم شش ظرفیتی، نیترات، احیاء همزمان
  • طاهره اشرف گنجویی، زهره کریم زاده، علی فرامرزی گوهر، سولماز سادات حسینی ذیجود، سید مصطفی حسینی ذیجود * صفحات 19-26
    مقدمه
    باروری ناخواسته مشکل جهانی سلامت می باشد، که پیامدهای منفی آن بر خانواده و اجتماع تاثیر گذار است. زنان با بارداری ناخواسته به علت داشتن احساسات ناخوشایند طی دوران بارداری، در معرض بروز افزایش فشارخون، سقط، زایمان زودرس و تولد نوزادان کم وزن هستند. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان حاملگی ناخواسته و علل مربوط به آن در زنان باردار شهر کرمان در سال 1392 انجام گرفته است.
    روش کار
    در مطالعه توصیفی_تحلیلی از نوع مقطعی حاضر 231 نفر از زنان باردار مراجعه کننده به زایشگاه افضلی پور شهر کرمان در سال 1392 بطور تصادفی مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات لازم با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته با ضریب پایایی 0/81 و روایی تایید شده از طریق مصاحبه فردی جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از شاخص های توصیفی و آزمون کای دو بوسیله نرم افزار SPSS نسخه 17 انجام گرفت
    یافته ها
    در مطالعه حاضر 30/3% حاملگی ناخواسته گزارش شد. شانس وقوع حاملگی ناخواسته با افزایش سن مادران افزایش (0/001=P) و با افزایش سواد مادران کاهش معنادار نشان داد (0/02=P). حاملگی ناخواسته در خانواده هایی که تعداد فرزندان بیشتر داشتند، بالاتر بود (0/0001=P). بین باروری ناخواسته با سن (0/002=P) و شغل همسر (0/02=P) ارتباط معنادار وجود داشت. همچنین ارتباط بین نوع روش پیشگیری و حاملگی ناخواسته معنی دار بود (0/04=P). میزان آگاهی از روش های پیشگیری در زنانی که حاملگی ناخواسته داشتند پایین بود (0/002=P). عمده منبع کسب اطلاعات افراد از روش های پیشگیری خانه بهداشت بود.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالع حاضر نشان داد بین بارداری ناخواسته و تعداد فرزندان، سواد پایین و سن بالای مادر رابطه معکوس وجود دارد. بنابراین این عوامل باید به عنوان شاخص های بسیار مهم در مشاوره جهت انتخاب روش پیشگیری موثر مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: حاملگی ناخواسته، سن، سواد، پیشگیری از بارداری
  • آراس شهیدی، محسن لطفی یار، محمد علی سیف ربیعی، فاطمه مهینی، محمد یوسف علیخانی * صفحات 27-33
    مقدمه
    استفاده ازظروف یکبار مصرف غذایی در جامعه ایرانی به سرعت در حال افزایش است. به همین دلیل انجام بررسی های علمی برای شناخت مشکلات استفاده از این ظروف مانند آلودگی های میکروبی آنها ضرروری است، هدف از این مطالعه بررسی میزان آلودگی ظروف یکبار مصرف غذایی در دو نوع پلاستیکی و گیاهی و تعیین مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری های ایزوله شده در شهر همدان بوده است.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی، 200 عدد از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی و گیاهی به صورت تصادفی از مراکز عمده پخش تهیه شده و از سطوح داخلی آنها نمونه برداری انجام گردید. نمونه ها بر اساس روش های استاندارد میکروب شناسی مورد مطالعه و باکتری های ایزوله شده از نظر مقاومت دارویی نسبت به آنتی بیوتیک های آمپی سیلین، کلوگزاسیلین، کلیندامایسین، سیپروفلوکساسین، سفالکسین، اریترومایسین، آموکسی سیلین، کلرامفنیکل، تتراسایکلین و جنتامایسین مورد بررسی قرار گرفتند. یافته های بدست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS 16 و آزمون کای دو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد که 58 عدد (36/3%) از ظروف پلاستیکی و 15 عدد (37/5%) از ظروف گیاهی آلودگی میکروبی داشتند. باکتری های ایزوله شده عبارت بودند از گونه های کورینه باکتریوم، باسیلوس، میکروکوک و استافیلوکوک های کواگولاز منفی. همه باکتری های گرم مثبت ایزوله شده نسبت به کلوگزاسیلین دارای مقاومت 95 تا 100 درصد بودند. سویه های استافیلوکوک دارای بیشترین حساسیت (100%) نسبت به آنتی بیوتیک های آمپی سیلین و جنتامایسین بودند و نسبت به کلیندامایسین 75 درصد حساسیت نشان دادند و سویه های میکروکوک دارای حساسیت 100 درصدی نسبت به سیپروفلوکساسین و جنتامایسین بودند.
    نتیجه گیری
    هر چند که درصد آلودگی در ظروف گیاهی و پلاستیکی تقریبا مشابه بود با این وجود ظروف گیاهی به علت تنوع کمتر باکتری های ایزوله شده ترجیح داده می شود. با این وجود نگرانی از نظر وجود گونه های استافیلوکوک در ظروف آلوده وجود دارد و باید مورد توجه قرار گیرند.
    کلیدواژگان: آلودگی میکروبی، ظروف یکبار مصرف غذایی، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • مصطفی پویاکیان، سید ابوالفضل ذاکریان، علی آوخ، سهیلا خداکریم، فاروق محمدیان، مهدی کنگاوری* صفحات 34-41
    مقدمه
    امروزه قرار گیری افراد در مشاغلی که با توانایی ها و محدودیت های آنها سازگار باشد، از اولویت های مهم بهداشت حرفه ای و مدیران شرکت ها می باشد. لذا این مطالعه با هدف تعیین شاخص توانایی کار و تعیین عوامل تاثیرگذار بر آن، در کارگران شاغل در غرفه های میوه و تره بار سازمان میادین شهر تهران در سال 1393 اجراء گردید.
    روش کار
    مطالعه حاضر توصیفی_تحلیلی از نوع مقطعی بود. افراد مورد مطالعه 268 نفر از کارگران غرفه های میوه و تره بار سازمان میادین مناطق 22 گانه شهر تهران بودند که به روش تصادفی ساده انتخاب شده بودند. جهت پیش بینی توانایی انجام کار، پرسشنامه مشخصات فردی، شغلی و پرسشنامه شاخص توانایی کار استفاده شد. بر اساس نمرات کسب شده افراد در چهار گروه جهت پیش بینی توانایی کار طبقه بندی شدند. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از آزمون های آماری کای اسکویر، ضریب همبستگی و تی تست توسط نرم افزار SPSS نسخه 18 انجام شد.
    یافته ها
    میانگین شاخص توانایی کار 6/44±36/46 بدست آمد. نتایج ضرایب همبستگی ارتباط معنی دار اما معکوسی را بین سن (0/01>P) و سابقه کار (0/03>P) با شاخص توانایی کار نشان داد. همچنین اختلاف میانگین شاخص توانایی کار در گروه های شش گانه شغلی، از لحاظ آماری معنادار نبود (0/06=P). بین سطح تحصیلات و توانایی انجام کار نیز ارتباط معناداری وجود نداشت (0/12=P). از طرفی میانگین شاخص توانایی انجام کار در افراد مجرد به طور معنی داری از افراد متاهل بیشتر بود (0/03=P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج، شاخص توانایی کار در کارگران غرفه های میوه و تره بار متوسط بود. لذا پیشنهاد می شود برنامه های آموزشی، پوشش بیمه، حقوق و مزایا بر اساس قانون کار و اصلاح ایستگاه های کاری در اولویت اقدامات برنامه ریزان قرار گیرد.
    کلیدواژگان: توانایی شغلی، شاخص توانایی کار، سازمان میادین میوه و تره بار
  • بابک معینی، وحید کفعمی *، سعید بشیریان، مجید براتی، امیرعباس موسعلی صفحات 42-52
    مقدمه
    سوء مصرف مواد مخدر به عنوان یکی از مهم ترین چالش ها در زمینه سلامت فرد، خانواده و جامعه مطرح می شود. با توجه به نادیده انگاشتن خطرات ناشی از سوء مصرف مواد، در نظر گرفتن متقاضیان دریافت گواهینامه رانندگی که در معرض مصرف مواد مخدر در حین رانندگی هستند، لازم به نظر می رسد. هدف این مطالعه تعیین فاکتورهای پیش بینی کننده سوء مصرف مواد در بین متقاضیان دریافت گواهینامه رانندگی شهر همدان با استفاده از تئوری رفتار برنامه ریزی شده بود.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی_تحلیلی از نوع مقطعی بود. 388 نفر از متقاضیان دریافت گواهینامه رانندگی از 6 آموزشگاه تعلیم رانندگی شهر همدان در فاصله زمانی تیر تا مرداد ماه 1391 به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه های مبتنی بر تئوری رفتار برنامه ریزی شده جمع آوری و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 16 و با استفاده از آزمون های آماری کای دو، همبستگی پیرسون و آنالیز رگرسیون لجستیک تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج ارتباط معنی داری بین تجربه سوء مصرف مواد و جنس (0/001=P) و وضعیت تاهل نشان داد (0/046>P). همچنین رابطه معنی داری بین تجربه سوء مصرف و قصد مصرف مواد مخدر، داشتن دوستان مصرف کننده مشروبات الکلی، مواد مخدر و داروهای درمان اعتیاد و تجربه مصرف مواد توسط خود فرد وجود داشت (0/05>P). آنالیز رگرسیون لجستیک نشان داد که هنجارهای انتزاعی (0/003=P) و کنترل رفتاری درک شده (0/001=P) پیش بینی کننده های بهتری برای قصد مصرف مواد در افراد بودند.
    نتیجه گیری
    هنجارهای انتزاعی و کنترل رفتاری درک شده می توانند به منظور پیش بینی رفتارهای پرخطر و تدوین برنامه های پیشگیری از سوءمصرف ماده مخدر در نظر گرفته شوند.
    کلیدواژگان: سوء مصرف مواد مخدر، رفتار، قصد
  • رضا علیپور *، عبدالحمید ابراهیمی، رقیه امیدی، آروین هدایتی، حسام رنجبر، سالار حسین پور صفحات 51-59
    مقدمه
    واکنش های هیجانی نامناسب مثل استرس، اضطراب و افسردگی در جوامع امروز بسیار مشهود است و جامعه پرستاری را درگیر کرده و موجب مشکلات عدیده ای برای پرستاران و بیماران شده است. این مطالعه با هدف تعیین میزان اضطراب، استرس، افسردگی و نقش متغیرهای جمعیت شناختی مرتبط با آن در پرستاران شاغل در بیمارستان ولی عصر شهر فسا در سال 1393 طراحی گردید.
    روش کار
    مطالعه حاضر توصیفی_ تحلیلی از نوع مقطعی بود. که بر روی 142 پرستار شاغل دانشگاه علوم پزشکی فسا که به روش نمونه گیری تصادفی در سال 1393 انتخاب شده بودند انجام گرفت. از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه افسردگی DASS21 جهت جمع آوری داده ها استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های ضریب همبستگی اسپیرمن و آزمون من ویتنی و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 انجام گرفت.
    یافته ها
    طبق یافته ها (32 درصد) از پرستاران از افسردگی، (19 درصد) از اضطراب و (52 درصد) از استرس رنج می برند. بین سابقه کار و میزان استرس ارتباط معنی دار وجود داشت (0/035=P) همچنین بین سن و میزان افسردگی رابطه معنی داری به دست آمد (0/006=P). اما بین میزان افسردگی، اضطراب، استرس با میزان تحصیلات، جنسیت افراد و وضعیت تاهل ارتباط معنی داری نبود.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج در تعداد قابل توجهی از پرستاران درجاتی از افسردگی، اضطراب و استرس مشاهده می شود. نظر به اینکه پرستاران نقش مهمی در بهبود و ارتقاء سلامت افراد جامعه دارند رفع عوامل زمینه ساز، ایجاد کننده واکنش های هیجانی در پرستاران، به عنوان یک اولویت بهداشتی مطرح می گردد.
    کلیدواژگان: پرستار، استرس، افسردگی، اضطراب
|
  • Tahereh Rezaei, Saeid Yazdi-Ravandi *, Ali Ghaleiha, Mohammad Ali Seif Rabiei Pages 1-8
    Introduction
    Depression is one of the most common mental disorder and most often، the symptoms begin to emerge in adolescence and early youth. Students are in this age range. Since development of depression is associated with dramatic decrease in social، occupational، and educational functioning in the youth، the current study was aimed to evaluate the prevalence of depression and its effective demographic variables among the medical students of Hamadan University of Medical Sciences in 2014.
    Methods
    This descriptive، analytical، cross-sectional study was performed on 222 medical students of Hamadan University of Medical Sciences who were selected through convenience sampling in 2014. The questionnaires of demographic information and Beck Depression Inventory II (BDI-II) were used for data gathering. Student’s t-test and one-way analysis of variance (ANOVA) were used for data analysis by using SPSS software version 22.
    Results
    The results showed that 101 (45%) of the students were normal and 121 (55%) suffering from various degrees of depression، including 55 (24%) with mild depression، 56 (25. 2%) with moderate depression، 7 (3. 2%) with severe depression and 3 (1. 4%) very severe depression. There was no significant relationship between sex، marriage، native/non-native، habitat and depression. Also، one-way analysis of variance indicated no significant relationship between grade and depression (P=0. 268).
    Conclusion
    The results showed that at least half of the subjects had some degrees of depression. Therefore، it is proposed that the programs are required to promote mental health of the students to reduce the psychological problems such as depression.
    Keywords: Depression, Students medical, Demographic variables, Hamadan University of Medical
  • Ghorbal Asgari, Abdol Motaleb Seid Mohammadi, Ghasem Azarian, Mojtaba Zivari Mehranfar* Pages 9-18
    Introduction
    Nowadays, owing to industrial activities heavy metals alongside chemical and physical pollutants are discharged to the environment resulting in extensive pollution of water bodies. Thus, simultaneous reduction of hexa-valent chromium and nitrate using granular zero-valent magnesium was studied.
    Methods
    The current experimental study was conducted in 250 ml erlens on a shaker as bench scale. The effects of pH, zero-valent magnesium concentration, initial concentration of chromium and nitrate, contact time, temperature and reduction-oxidation potential were studied. In order to measure chromium and nitrate, the methods of colorimetric and cadmium reduction were applied by using direct reading.
    Results
    The efficiency of hexa-valent chromium and nitrate removal increased with increasing magnesium concentration, initial concentration of pollutants, contact time and temperature, while it decreased when there was an increase in pH value. The highest efficiency was reached in the following conditions: pH=3, magnesium concentration=0.7 g/L, and initial chromium concentration=100 mg/L. The findings showed that the two pollutants interface each other leading to a decrease in the efficiency as the reduction of hexa-valent chromium and nitrate decreased to, respectively, 93.8 and 72% at the optimum conditions and 81 and 46% at the separate simultaneous reduction.
    Conclusion
    Considering there are various pollutants in industrial wastewaters, the results of this study illustrated that zero-valent magnesium can be applied to remove several pollutants simultaneously.
    Keywords: Zerovalet magnesium, Hexavalent chromium, Nitrate, Simultaneous reduction
  • Tahereh Ashraf Ganjouei, Zohreh Karim Zadeh, Ali Faramarzi Gohar, Solmaz Sadat Hosseini, Zijoud, Seyed Mostafa Hosseini, Zijoud* Pages 19-26
    Introduction
    Unwanted pregnancy is a global health issue which impacts the families and societies, negatively. Women with unwanted pregnancy due to unpleasant sensations during pregnancy, are at the risk of hypertension, abortion, preterm birth and low birth weight. The current study was aimed to survey unwanted pregnancy rate and related causes in pregnant women in Kerman, 2013.
    Methods
    A cross-sectional descriptive-analytical study was randomly carried out on 231 pregnant women referring to the Afzalipour Maternity Center of Kerman in 2013. Information was collected by individual interviews, using a confirmed researcher-made questionnaire with reliability of 0.81 and validity coefficient. Data analysis was done by descriptive indices and chi-square test, using SPSS-17 software.
    Results
    In current study 30.3% unwanted pregnancy was reported. The probability of having unwanted pregnancy was significantly increased with increasing mother’s age, (P=0.001) and decreased with increasing level of mother’s education (P=0.02). The chance of unwanted pregnancy in families with more children was higher (P=0.0001). There was significant relation between unwanted pregnancy and the husband’s age (P=0.02) and job (P=0.02). Also significant relationship was seen between unplanned pregnancy and contraceptive method (P=0.04). The level of knowledge in unwanted pregnancy group was less than wanted pregnancy group and it was statistically significant, too (P=0.002). The health care centers were the main source of getting contraceptive information.
    Conclusion
    The results of this study state that there is an inverse relationship between unwanted pregnancy and number of children, low level of women’s education and higher age of mother. Thus, these factors should be considered more precisely in consulting for choosing the contraceptive methods.
    Keywords: Unwanted pregnancy, Age, Education, Contraceptive method
  • Aras Rashidi, Mohsen Lotphiyar, Mohammad Ali Seifrabie, Fatemeh Mahini, Mohammad Yousef Alikhani* Pages 27-33
    Introduction
    The widespread application of disposable food containers in Iranian society has been rapidly increased. Scientific evaluation for detecting problems of such containers and their microbial contamination is necessarily inevitable. The aim of this study was to determine the level of contamination in plastic and plant disposable food containers and examining the antibiotic resistances of the isolated bacteria.
    Methods
    In this cross-sectional study, 200 samples of disposable plastic and plant type food containers, were randomly collected from the main distributors in Hamadan. Swab cultures were taken from the internal surface of containers. Based on microbiological standard methods, samples were studied. Isolated bacteria were examined by consideration of antibiotic resistance, using antibiotic disks consisting: ampicillin, cloxacillin, clindamycin, ciprofloxacin, cephalexin, chloramphenicol, erythromycin, tetracycline, gentamycin and amoxicillin. To do the statistical analysis, SPSS version 16 was utilized. The data were analyzed using chi-square test.
    Results
    The results showed that 58 (36.3%) plastic containers and 15 (37.5%) plant disposable containers had microbial contamination. The isolated bacteria included Corynebacterium, Bacillus, Micrococcus and coagulase-negative Staphylococci species. All Gram-positive bacteria isolated were resistant (95 to 100%) to cloxacillin. Staphylococci strains had the highest sensitivity (100%) compared to the ampicillin and gentamycin and 75% to the clindamycin. Micrococcus strains demonstrated 100% sensitivity to the ciprofloxacin and gentamycin.
    Conclusion
    Although, the percentage of contamination in plastic and plant disposable containers was approximately similar, Because of less diversity of isolated bacteria in plant disposable containers, These containers are recommended. However, there are concerns about species of coagulase-negative Staphylococci contamination in the containers, which must be considered.
    Keywords: Microbial contamination, Food containers, Antibiotic resistance
  • Mostafa Poyakian, Seyed Abolfazle Zakerian, Ali Avakh, Soheila Khoda Karim, Farogh Mohamadian, Mehdi Kangavari * Pages 34-41
    Introduction
    Now a days being involved in the jobs that are consistent with the capabilities and limitations, is one of the most important priorities of occupational health and company executives. The aim of this study was to determine the work ability index and factors affecting it in the fruit and vegetable stands workers in the fields of Tehran in 2014.
    Methods
    The present study was a cross-sectional descriptive-analytical study. The studied group was 268 workers, chosen by simple random selection, in the fruit and vegetable stands of 22 different zones of Tehran’s fields. In order to predict the work ability, demographic and career information questionnaire and work ability index questionnaire was used. Based on obtained scores, individuals were classified into four groups for the prediction of work ability. Statistical methods such as chi-square, correlation coefficient and T-test were utilized to data analyze, by using SPSS version 18.
    Results
    Mean of work ability index was 36.46±6.44. All Correlation coefficients showed a significant inverse relationship between age (P<0.001) and job experience (P<0.03) with work ability index. Also difference of mean work ability in six job groups was not statistically significant (P=0.06). No significant relationship was seen between level of education and work ability (P=0.12). On the other hand, mean of work ability index for singles was significantly higher, compared with married ones (P=0.03).
    Conclusion
    According to the results, the ability index of workers in fruit and vegetable stands was intermediate. Therefore, it is suggested that training programs, insurance coverage and pensions to be more considered based on labor law and modifying workstations, in the priorities of employers.
    Keywords: Job ability, Work ability index, Fields of fruit, vegetable
  • Babak Moeini, Vahid Kafami *, Saeid Bashirian, Majid Barati, Amir Abbas Mousali Pages 42-52
    Introduction
    Drug abuse is regarded as one of the most important challenges in the field of individual family and community health. Due to ignoring the dangers of drug abuse, considering the driver’s license applicants who are exposed to drugs while driving is necessary. The purpose of this study was to determine predicting factors with drug abuse among applicants for driving license in Hamadan by application of the Theory of Planned Behavior.
    Methods
    This study was a cross-sectional descriptive-analytic. 388 applicants for driving licenses of 6 Driving School in Hamadan, from July to August 2012 were selected by the cluster sampling. The data were collected using the standard questionnaire based on theory of planned behavior and analyzed using statistical software SPSS version 16, with chi-square test, Pearson correlation and logistic regression.
    Results
    There was a significant relationship between the experience of drug abuse and the following demographics variables: sex (P=0.001) and marriage status (P=0.046). Also, there was a significant relationship between the experiences of drug abuse and the following variables: intention to drug abuse, having friends who had experienced alcohol, drug abuse and medications addiction treatment, having the experience of alcohol consumption, drug abuse consumption and medications addiction treatment (P<0.05). Logistic regression analysis showed that subjective norms (P=0.003), and perceived behavioral control (P=0.001) were the most influential predictors of intention drug abuse on these pepole.
    Conclusion
    Subjective norms and perceived behavioral control can be taken into account for predicting risk behaviors and drug abuse prevention programs codification.
    Keywords: Substance abuse, Behavior, Intention
  • Reza Alipoor *, Abdolhamid Ebrahimi, Roghiyeh Omidi, Arvin Hedayati, Hesam Ranjbar, Salar Hosseinpour Pages 51-59
    Introduction
    Inappropriate emotional reactions such as stress, anxiety and depression is very evident in today’s societies, affecting and causing too many problems for nurses and patients. Therefore, this study aimed to determine the level of anxiety, stress, depression and the role of demographic variables in nurses in Fasa Valiasr hospitals, in 2014.
    Methods
    This was a descriptive analytical cross-sectional study on 142 nurses, who work in Fasa University of Medical Sciences, that were selected through random sampling in 2014. In order to collect the data, the questionnaire, consisting two part: demographic information and DASS-21 Depression questionnaire, was used. Data analysis was performed by the Spearman correlation coefficient and Mann-Whitney test, using SPSS version 22.
    Results
    According to the findings, (32%) of nurses suffer from depression, (19%) from anxiety and (52%) from stress. There was a significant relationship between work experience and the level of stress (P=0.035). Also a significant relationship between age and depression was found (P=0.006). But there wasn’t any significant relationship between depression, anxiety, stress and level of education, gender and marital status.
    Conclusion
    As the results show, depression, anxiety and stress can be seen in a significant number of nurses. Considering the important role of nurses in improvement and promotion of public health, elimination of underlying factors that cause emotional reactions in nursing must be addressed, as a health priority.
    Keywords: Depression, Anxiety, Stress, Nurses