فهرست مطالب

علمی پژوهان - سال چهاردهم شماره 1 (پاییز 1394)

مجله علمی پژوهان
سال چهاردهم شماره 1 (پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/12/22
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سهراب امیری *، فیروزه سپهریان آذر، کبری ناصری تمرین صفحات 1-11
    مقدمه
    اعتیاد به اینترنت به عنوان حیطه نوین آسیب شناسی روانی ظهور یافته است. استفاده بیش از حد از اینترنت تبدیل به مشکلی شده است که می تواند سبب مشکلات شدید در زندگی روزانه، روابط اجتماعی، کار، تحصیل و سازگاری روان شناختی گردد. بر این اساس، هدف پژوهش حاضر تعیین نقش راهبردهای نظم جویی شناختی هیجان، تکانشگری و برون گرایی در گرایش اعتیاد به اینترنت دانشجویان دانشگاه ارومیه در سال 1393 بود.
    روش کار
    پژوهش حاضر از نوع مقطعی بود. از بین دانشجویان دانشگاه ارومیه در سال تحصیلی 94-93 تعداد 290 نفر از آنها بر اساس نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند. پرسش نامه اعتیاد به اینترنت یانگ، راهبردهای نظم جویی شناختی هیجان، مقیاس تکانشگری و برون گرایی بین شرکت کنندگان پژوهش توزیع شد تا پاسخ دهند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 و آزمون های ضریب همبستگی، تحلیل رگرسیون چندگانه همزمان مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج بیانگر این بود که همبستگی منفی معناداری بین راهبردهای نظم جویی شناختی هیجان و اعتیاد به اینترنت (0/001>P) وجود دارد و تنها در مورد دو مولفه ملامت خویشتن و فاجعه سازی رابطه معنادار نبود (0/05). همچنین همبستگی مثبت معناداری بین مقیاس تکانشگری و برون گرایی با اعتیاد به اینترنت بدست آمد (0/001>P). نتایج نشان داد که هر سه متغیر راهبردهای نظم جویی شناختی هیجان، تکانشگری و برون گرایی در معادله رگرسیون قادر به پیش بینی اعتیاد به اینترنت بودند (0/001>P).
    نتیجه گیری
    راهبردهای نظم جویی شناختی هیجان و تکانشگری و هم چنین صفت شخصیتی برون گرایی اهمیت ویژه ای در تبیین اعتیاد به اینترنت داشته و هر یک می توانند نقش موثری در گرایش به سمت درگیری در رفتارهای اینترنتی داشته باشند.
    کلیدواژگان: اعتیاد به اینترنت، برون گرایی، تکانشگری، راهبردهای نظم جویی شناختی هیجان
  • بهزاد غلامعلیئی، سلمان خزایی، سمیه جمورپور، عبدالله محمدیان هفشجانی *، حمید صالحی نیا صفحات 12-21
    مقدمه
    موتورسواری از عوامل مهم ایجاد آسیب است و موتورسواران از گروه های آسیب پذیر حوادث جاده ای محسوب می شوند. مطالعه خصوصیات اپیدمیولوژیکی حوادث ترافیکی در موتورسواران اطلاعات با ارزشی در تشخیص اولویت های پژوهشی در اختیار ما قرار می دهد. لذا این مطالعه با هدف تعیین اپیدمیولوژی حوادث ترافیکی در موتورسواران سطح کشور، طی سال 1392 انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی، داده های برنامه ثبت حوادث کل کشور در سال 1392 مورد بررسی قرار گرفت. تمامی حوادث ترافیکی که مجروح جهت دریافت خدمات به هر یک از بیمارستان های خصوصی و یا دولتی مراجعه نموده بود، در نظر گرفته شد. میزان بروز حوادث در موتورسواران در هر ده هزار نفر محاسبه شد. برای نقشه بندی رخداد حوادث از نرم افزار GIS و تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار 2010 Excel و 11 Stata استفاده شد.
    یافته ها
    در مطالعه حاضر تمامی موتورسواران دچار حوادث ترافیکی مجموعا شامل 168239 نفر مرد و 23222 نفر زن بودند. میزان حوادث ترافیکی در مردان بیشتر از زنان بود (به ترتیب 9/87 درصد و 1/12 درصد) و بیشترین افراد آسیب دیده مربوط به گروه سنی 20 تا 24 سال بود. همچنین بیشترین حوادث ترافیکی رانندگان، در کوچه و خیابان (12/84 درصد) رخ داده بود.
    نتیجه گیری
    بیشتر حوادث ترافیکی در افراد جوان و در مناطق درون شهری رخ داده بود، لذا بایستی با تصویب قوانین سخت گیرانه و فرهنگ سازی جهت اصلاح رفتارهای مخاطره آمیز، میزان بروز حوادث ترافیکی در موتورسواران را کاهش دهیم.
    کلیدواژگان: حوادث ترافیکی، آسیب، موتور سواران
  • سعید یزدی راوندی، زهرا تسلیمی، فرشید شمسایی *، علی قلعه ایها، صابر سالمی شکوری، علی نیکخواه صفحات 22-29
    مقدمه
    ایدز یکی از خطرناک ترین بیماری های واگیر در جهان و به ویژه در جوانان است و پیشگیری مهم ترین راه مقابله با آن شناخته میشود. پیشگیری از ایدز نیازمند کسب آگاهی و نگرش صحیح در مورد بیماری، نحوه ی انتقال و روش های جلوگیری از آن است. لذا این پژوهش با هدف تعیین آگاهی و نگرش دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی همدان در مورد بیماری ایدز در نیمسال دوم تحصیلی 94-1393 انجام گرفت.
    روش کار
    مطالعه حاضر توصیفی_تحلیلی از نوع مقطعی بود. 320 نفر از دانشجویان دانشکده های پزشکی، پرستاری و مامایی و پیراپزشکی در سال تحصیلی 94-1393 به روش نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند. برای جمع آوری داده ها ابتدا اطلاعات دموگرافیک تکمیل و از پرسشنامه بین المللی ایدز استفاده شد. تحلیل داده ها بوسیله آزمون Mann–Whitney و Kruskal–Wallis با نرم افزار SPSS ویرایش 22 انجام گردید.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار نمرات آگاهی دانشجویان نسبت به بیماری ایدز به طور کلی 54/43±5/89 و نگرش آنان 20/12±3/54 بود. نتایج نشان داد بین جنسیت و میزان آگاهی (0/391=P) و نگرش درباره بیماری ایدز (0/104=P) تفاوت معناداری وجود ندارد. همچنین بین دانشکده محل و مقطع تحصیلی آگاهی و نگرش دانشجویان دانشگاه اختلاف معناداری وجود نداشت (0/05
    نتیجه گیری
    با توجه به ضرورتی که در مورد افزایش آگاهی در مورد راه های انتقال ایدز و نگرش مناسب نسبت به افراد مبتلا به آن احساس می شود. مسئولان باید با توجه به شرایط فرهنگی و اجتماعی جامعه، برنامه هایی جهت افزایش آگاهی و بهبود نگرش افراد جامعه در این زمینه، به ویژه برنامه های پیشگیری از آن را طراحی و اجرا کنند.
    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، ایدز، دانشجویان
  • علیرضا رحمانی، سمانه شانه ساز، کاظم گودینی، قاسم آذریان صفحات 30-38
    مقدمه
    تولید و فرآوری کشمش در نواحی مختلف و بر اساس شرایط آب و هوایی و تکنولوژی هر منطقه، متفاوت است. به همین دلیل کمیت و کیفیت فاضلاب تولیدی از تغییرات محسوسی برخوردار می باشد. لذا در این مطالعه جهت تصفیه فاضلاب آن از یک فرآیند الکتروشیمیایی ساده و دوستدار محیط زیست استفاده گردید.
    روش کار
    مطالعه تجربی حاضر در مقیاس آزمایشگاهی و در راکتوری با جریان منقطع و حجم موثر 80 میلی لیتر انجام گرفت و فاضلاب یکی از کارگاه های کشمش پاک کنی ملایر با استفاده از الکترودهای دی اکسید سرب و طی فرآیند الکترواکسیداسیون مورد تصفیه قرار گرفت. جهت بررسی میزان کارایی این فرآیند در حذف مواد آلی، COD نمونه قبل و بعد از فرآیند مورد آزمایش قرار گرفت و تاثیر پارامترهای pH، شدت جریان الکتریکی و مدت زمان واکنش مورد بررسی قرار گرفته و انرژی الکتریکی مصرفی اندازه گیری گردید.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد که در 3=pH، شدت جریان الکتریکی برابر با 40 میلی آمپر بر سانتی متر مربع و مدت زمان 360 دقیقه، این روش قادر به حذف 86 درصد COD بوده، به گونه ایی که افزایش میزان شدت جریان الکتریکی و مدت زمان واکنش منجر به افزایش راندمان حذف می گردد و در شرایط بهینه میزان مصرف انرژی الکتریکی به میزان 5/4 کیلووات ساعت به ازای هر کیلوگرم COD می باشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به بار بسیار بالای فاضلاب مورد مطالعه، این سیستم علیرغم راندمان بالا فقط می تواند به عنوان یک فرآیند پیش تصفیه بکار گرفته شود و پساب حاصل نیازمند تصفیه تکمیلی جهت تامین استانداردهای زیست محیطی می باشد.
    کلیدواژگان: الکترواکسیداسیون، الکترود دی اکسید سرب، فاضلاب، کارخانه های کشمش پاک کنی، ملایر
  • آرزو شایان، سیده زهرا معصومی *، سعید یزدی راوندی، محمد زارع نژاد صفحات 39-48
    مقدمه
    همسرآزاری به هر رفتار خشنی اطلاق میگردد که وابسته به جنسیت بوده و به آسیبهای جسمی، جنسی، روانی و رنج زنان منجر می شود. همسر آزاری پیامدهای نامطلوب اجتماعی و خانوادگی را به دنبال دارد، پژوهش حاضر با هدف تعیین عوامل موثر بر همسرآزاری، در شهر شیراز انجام شد.
    روش کار
    مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی_تحلیلی از نوع مقطعی بود، که از بین زنان دچار همسرآزاری ارجاع شده به مرکز پزشکی قانونی شهر شیراز، تعداد 197 نفر به روش تصادفی ساده، در سال 1392 انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها فرم مشخصات دموگرافیک، پرسشنامه های استاندارد سنجش خشونت علیه زنان، سلامت عمومی و عملکرد جنسی بود. داده ها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه بوسیله نرم افزار SPSS نسخه 18 مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بیشترین میزان همسرآزاری بین افراد، خشونت روانی با میانگین (55/80) و کمترین میزان خشونت اقتصادی با میانگین (6/11) بود. بین ابعاد خشونت فیزیکی (P=0.001 ; r: 0.10)، خشونت اقتصادی (P=0.007 ; r: 0.15) و خشونت کل (P=0.052 ; r: 0.11) و عملکرد جنسی کل همبستگی معنادار و مستقیمی وجود داشت. همچنین متغیرهای سابقه پیشگیری از بارداری، دخالت خویشاوندان همسر، سابقه اعتیاد شوهر، تعداد فرزندان، طبقه اقتصادی والدین زن و همسر، سن همسر و عملکرد جنسی کل به طور معناداری همسرآزاری را پیش بینی نمود (0/05>P).
    نتیجه گیری
    با توجه به پیامدهای همسر آزاری و ارتباط آن با برخی ویژگی های زوجین، افزایش آگاهی های لازم در زمینه شناخت بیشتر این مشکل و عوامل موثر بر آن ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: پزشکی قانونی، سلامت عمومی، عملکرد جنسی، شیراز، همسرآزاری
  • محمدتقی صمدی، افسانه چاوشانی، فاطمه سمیعی* صفحات 49-56
    مقدمه
    پلی اتیلن تری فتالات یکی از مهمترین ترکیبات پلاستیکی است که جهت تولید محصولات گوناگونی همانند فیبر و ظروف بسته بندی مواد غذایی بکار می رود. با توجه به پایداری پلاستیک ها در طبیعت و همچنین قابلیت استفاده مجدد از برخی ضایعات پلاستیکی تدوین برنامه ای جامع به منظور جمع آوری و بازیافت این مواد امری ضروری می باشد.
    روش کار
    پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی بوده که در سال 1391 در مناطق چهارگانه تحت پوشش شهرداری همدان انجام گرفته است. اطلاعات مورد نیاز آن از طریق مقالات، سایت های معتبر، پرسشنامه و مصاحبه با مدیریت مواد زائد جامد و مدیریت سازمان بازیافت شهرداری شهر همدان بدست آمده است. جهت برآورد میزان پلیمر مور نظر در پسماند، مقدار کل ضایعات جمع آوری شده توسط بخش های دولتی، خصوصی و... مورد بررسی قرار گرفته و سپس متوسط میزان پلی اتیلن تری فتالات بازیافتی در هر ماه در شهر همدان محاسبه گردید.
    یافته ها
    بر اساس نتایج حاصله 17/60 درصد از مواد زائد شهری شهر همدان از نوع زائدات خشک بوده که سهم ضایعات پلی اتیلن تری فتالات 0/99 درصد می باشد. همچنین با استفاده از فرایند بازیافت می توان به میزان 3160000 مگاژول انرژی و 56100 دلار به ازای 51 تن ضایعات پلیمری در سرمایه ارزی صرفه جویی نمود.
    نتیجه گیری
    بررسی ها نشان داد که روش بازیافت از مبدا دارای کارایی بسیار بالاتری نسبت به سایر روش های مدیریتی جمع آوری ضایعات می باشد. در همین راستا آموزش شهروندان نیز تاثیر بسزایی در گسترش فرهنگ بازیافت خواهد داشت.
    کلیدواژگان: پلی اتیلن تری فتالات، بازیافت، زائدات خشک
  • بهروز داوری، محسن کولیوند *، علی پورمحمدی، علی فرامرزی گوهر، فریبا فیضی، سمیه رفعت بخش، سمانه احمدی صفحات 57-63
    مقدمه
    با وجود پیشرفت سطح بهداشت هنوز شپش های انسانی به عنوان یک چالش بهداشتی مطرح هستند. شپش می تواند بیماری های مختلفی نظیر تب راجعه اپیدمیک، تیفوس اپیدمیک و تب سنگر را به انسان منتقل نماید. مطالعه حاضر به منظور تعیین عوامل موثر بر شپش سر در دانش آموزان شهرستان پاکدشت تهران در پاییز سال 92 انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه یک بررسی توصیفی_تحلیلی از نوع مقطعی می باشد. از میان تمامی دانش آموزان پس از بررسی از نظر آلودگی به پدیکولوزیس تعداد 678 دانش آموز مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات استخراج شده با استفاده از آزمون کای دو و نرم افزار SPSS نسخه 20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    از مجموع 53732 دانش آموز در مقاطع مختلف 556 نفر (82 درصد) از دانش آموزان آلوده دختر و 122 نفر (18 درصد) از دانش آموزان پسر بودند. بین میزان آلودگی و جنسیت دانش آموزان اختلاف معناداری وجود داشت (0/001>P). همچنین نتایج نشان داد که میزان آلودگی به طور معناداری در دانش آموزان مقطع ابتدایی (73/1 درصد) نسبت به سایر مقاطع بیشتر بود (0/03=P). از طرفی بین تحصیلات مادر دانش آموزان و میزان آلودگی اختلاف معناداری وجود داشت (0/04=P).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان میدهد آلودگی به شپش سر هنوز به عنوان یک مشکل اساسی به عواملی از جمله وضعیت اقتصادی، آموزش کم و... بستگی دارد و حل این معضل که در ارتباط با مسائل فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی بوده نیازمند مشارکت ارگان مختلف: آموزش و پرورش، وزارت بهداشت، دانش آموزان و خانواده آنان خواهد بود.
    کلیدواژگان: پدیکولوزیس، دانش آموزان، پاکدشت
|
  • Sohrab Amiri *, Firouzeh Sepehrian Azar, Kobra Naseri Tamrin Pages 1-11
    Introduction
    Internet addiction has been emerged as a new field of psychopathology. Excessive use of the Internet has become a problem which can cause severe difficulties in daily life, social relationships, work, education and psychological adjustment. Accordingly, the aim of this study was to determine the role of the cognitive emotion regulation strategies, Impulsivity and Extraversion In the tendency of Internet addiction in students of Urmia University in 2014.
    Methods
    Present study was a cross-sectional one. For this purpose, from Urmia University students in 2014, 290 individuals were selected by Stratified sampling. Then the Young’s Internet Addiction Scale, Cognitive Emotion Regulation Strategies, impulsivity Scale and Extraversion were distributed among research participants. Collected data were analyzed using SPSS-19 and descriptive indicators, correlation coefficient and simultaneous multiple regression analysis was utilized.
    Results
    Outcomes explained that there is a negative correlation between Cognitive Emotion Regulation Strategies and Internet addiction (P0.05). Also, a significant positive correlation was found between impulsivity and extraversion scales with internet addiction (P
    Conclusion
    Cognitive emotion regulation strategies and impulsivity and also personality trait of extraversion, have a special role in the tendency to engage into the internet behaviors.
    Keywords: Internet addiction, Extraversion, Impulsive behavior, Cognitive emotion regulation strategies
  • Behzad Gholamaliee, Salman Khazaei, Somayeh Jamorpour, Abdollah Mohammadian Hafshejani*, Hamid Salehinia Pages 12-21
    Introduction
    Motorcycling is one of the most important factors of causing injury and motorcyclists are assumed to be as a vulnerable group of road accidents. Evaluation of epidemiological characteristics of traffic accidents in motorcyclists provides valuable information to be used for determination of research priorities. This study aimed to investigate the epidemiology of country-level traffic accidents among motorcyclists in 2013.
    Methods
    In this Cross-sectional study data was collected and studied from the national accidents record program in 2013. All traffic accidents, that injured people has received medical services in any private or public hospitals, were considered. Incident rate of accidents in motorcyclists was calculated per ten thousand. For the occurrence of accidents, GIS software package was used and data analysis was done by Ecxel 2010 and Stata 11.
    Results
    In the present study, all injured motorcyclists included 168239 male and 23222 female. Number of traffic accidents in men was higher than women [87.9% and 12.1%, respectively] and the most affected people were in range of 20-24 years old group. Also, most of the traffic accidents has occurred on streets and alleys (84.12%).
    Conclusion
    Most of the traffic accidents has occurred in young people and urban areas. To reduce the risky behaviors and therefore decrease in the rate of motorcyclists’ traffic accident, development of strict laws and improvement of the cultural awareness should be emphasized more strongly.
    Keywords: Accidents, Traffic, Injuries, Motorcycles
  • Saeid Yazdi, Ravandi, Zahra Taslimi, Farshid Shamsaei *, Ali Ghaleiha, Saber Salemi Shakoori, Ali Nikkhah Pages 22-29
    Introduction
    AIDS is one of the most dangerous infectious diseases in the world and especially among young people. Prevention is known as the most principal approach to manage this issue. AIDS prevention requires gaining knowledge and real attitude of transmission and prevention of this illness. Therefore, this study aimed to determine the knowledge and attitudes toward AIDS between students of Hamadan University of Medical Sciences, in 2015.
    Methods
    This investigation was a cross-sectional descriptive study. 320 students from medicine, nursing, midwifery and paramedical sciences schools were selected by sampling methods in 2014-2015. To collect data, demographic and the international AIDS questionnaire was used. Data analysis was performed by Mann-Whitney test and Kruskal-Wallis with SPSS software, version 22.
    Results
    The mean and standard deviation score of students’ knowledge toward AIDS in general was 5.89±54.43 and 3.54±20.12 for attitudes score. The results showed that between gender and level of knowledge (P=0.391) and attitude about AIDS (P=0.104) no significant difference was seen. Also, between faculty and educational level of students and their knowledge and attitudes no significant changes was recognized (P
    Conclusion
    Due to the necessity of increasing knowledge about routes of AIDS transmission and appropriate attitudes toward patients, authorities should design and organize programs, based on cultural and social conditions, to raise knowledge and improve attitudes, specially prevetion of AIDS transmission, in society.
    Keywords: AIDS, Attitude, Knowledge, Students
  • Alireza Rahmani, Samaneh Shanesaz, Kazem Godini, Ghasem Azarian Pages 30-38
    Introduction
    Production and processing of raisin different areas are different based on weather conditions and their technological devices. Thus, generated wastewaters in each area are very different from another one in terms of quality and quantity. The objective of this study was to investigate the efficiency of the electrochemical process, which is an environmentally benign and simple technique, in the effluent of a raisin cleaning factory.
    Methods
    The wastewater from a raisin cleaning factory was treated by the electro-oxidation process in pilot-scale reactor (as batch) with an effective liquid volume of 80 ml. In order to study the amount of the performance of this process in organic matters removal, chemical oxygen demand (COD) of the samples were measured before and after every run. Moreover, the effects of parameters pH, current density, and reaction time were studied and consumed electrical power was calculated.
    Results
    It was found that 86% of COD was removed at the following conditions: pH 3, current density 40 mA/cm2 and reaction time 360 min and the efficiency went up with increasing both time and current density. Further, at optimum conditions, the amount of electrical energy consumption was 5.4 kW/h COD.
    Conclusion
    Considering high loading rate of the wastewater in this study, this system can be applied as a pretreatment step despite having high efficiency and the effluent from this process requires further treatment to meet environmental standards.
    Keywords: Electro, oxidation, PbO2 electrode, Wastewater, Raisin cleaning factory, Malayer
  • Arezoo Shayan, Seyedeh Zahra Masoumi *, Saeid Yazdi, Ravandi, Mohammad Zarenezhad Pages 39-48
    Introduction
    Spouse abuse refers to any violent behavior dependent on gender and resulting in physical, sexual, psychological injuries and women suffering. It has adverse consequences in society and family. Current study was aimed to assess factors affecting spouse abuse in women in Shiraz city.
    Methods
    This descriptive, analytical, cross-sectional study was conducted on women victims of spouse abuse referring to center of legal medicine of Shiraz city, 197 patients were randomly selected in 2013. The data were collected using a demographic information form, a standard questionnaire assessing violence against women, general health questionnaire, and Female Sexual Function Index. The data were analyzed by the SPSS version 18 statistical software using, Pearson’s correlation coefficient and regression.
    Results
    Among the highest rates of spouse abuse, psychological violence, with an average (55.80) and the lowest economic violence with an average of (6.11), respectively. There was a significant and direct correlation between in dimensions of physical violence (P=0.001; r: 0.10), economic violence (P=0.007; r: 0.15) and general violence (P=0.052; r: 0.11) and the general sexual function. Moreover, the variables of contraception, family involvement spouse, history of husband addiction, number of children, economic class of parents spouses, spouse age and sexual function significantly predicted the spouse abuse in women (P
    Conclusion
    Due to the high prevalence of domestic violence and its relationship with the couple’s characteristics, increase awareness of the problem and the factors influencing it, seems necessary.
    Keywords: Forensic medicine, Public health, Sexual function, Shiraz, Spouse Abuse
  • Mohammad Taghi Samadi, Afsane Chavoshani, Fateme Samiee* Pages 49-56
    Introduction
    Poly ethylene terephthalate (PET) is one of the major plastic compounds which are used to make different productions such as fibers and food containers. Due to the stability of the plastic in the nature, as well as reuse ability of some plastic wastes, codification of an integrated program to collect and recycle these materials is necessary.
    Methods
    In this cross-sectional study, being done in four areas covered by Hamadan municipality, data was drawn from the range of journals, authentic internet sites, prepared questioners and direct interviews with solid waste manager and recycling organization director of Hamadan municipality. In order to estimate the amount of plastic waste, the total amount of wastes collected by public, private and itinerant sectors were evaluated. Then, the average rate of recycled PET was calculated per month.
    Results
    According to results, 17.6% of city waste matters in Hamadan was in form of solid wastes, which PET’s contribution was 0.99%. By recycling process, also, it is possible to save 3160000 MJ energy and 56100$ from 51 tonnes of plastic waste.
    Conclusion
    The result of this study showed that household recycling approach is more effective than other waste collecting management methods. In line with this, training people can play an essential role in learning recycling approaches.
    Keywords: Poly ethylene terephthalate, Recycling, Dry waste
  • Behroz Davari, Mohsen Kolivand *, Ali Poomohammadi, Ali Faramarzi Gohar, Fariba Feizei, Somayeh Rafat Bakhsh, Samaneh Ahmadi Pages 57-63
    Introduction
    Despite progress in health, human lice are still considered as a health problem. Lice could transmit different diseases to human such as epidemic relapsing fever, epidemic typhus and trench fever. The aim of this study was to determine the major factors on pediculosis capitis in students of Pakdasht county in autumn of 2013.
    Methods
    This was a cross-sectional descriptive and analytic study. Among all students, after investigating in terms of pediculosis, 678 infested individuals were selected. The extracted data were analyzed by using SPSS version 20 software and Chi-square test.
    Results
    From total number of 53732 students in different school grades, 556 females (82%) and 122 males (18%) were found to be infested by head lice. A significant relationship was recognized between the rate of infestation and students’ gender (P
    Conclusion
    The results illustrate that head lice infestation, as a major problem, is related to some factors including economic conditions and poor education. To find strategies for this issue, regarding its cultural, economical and social aspects, cooperation of different organs like ministries of education and health and also students and their parents is clearly required.
    Keywords: Pediculus capitis, Students, Pakdasht