فهرست مطالب

مجله علمی پژوهان
سال پانزدهم شماره 2 (زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1396/01/07
  • تعداد عناوین: 8
|
  • آمنه تازیکه، فرشته عراقیان مجرد، اکرم ثناگو *، لیلا جویباری صفحات 1-4
  • صالح قیژانزاده، رویا مافی غلامی * صفحات 5-12
    مقدمه
    آلودگی آب با ترکیبات نفتی یکی از مهمترین معضلات زیست محیطی در کشورهای نفت خیز محسوب می گردد، زیرا می تواند تاثیرات نامطلوبی بر سلامت انسان و محیط زیست بر جای بگذارد. استفاده از روش های بهینه و کارآمد برای تصفیه پساب های حاوی مواد نفتی کاملا ضروری می باشد. از این رو پژوهش حاضر به عنوان نخستین مطالعه ی مدون، استفاده از روش انعقاد الکتریکی به منظور تصفیه ی پساب های نفتی را مورد بررسی قرار داد.
    روش کار
    ابتدا طی سی روز از پساب حوضچه نفتی خارگ نمونه برداری شد. سپس مقدار کل هیدروکربن های نفتی (TPHs) در نمونه ها، قبل و بعد از تصفیه با روش انعقاد الکتریکی با یکدیگر مقایسه شدند. همچنین مقادیر بهینه پارامترهای تاثیر گذار شامل pH، دانسیته جریان، زمان واکنش و هوادهی، جنس الکترود، اثر زمان ماند هیدرولیکی در راکتور جریان مداوم و فاصله الکترودها گزارش شدند.
    یافته ها
    بیشترین راندمان برای حذف TPHS با فرایند انعقاد الکتریکی به اندازه ی 94% بود که در شرایط استفاده از الکترودهای آهن– آهن، زمان واکنش 30 دقیقه و با حضور هوادهی، فاصله 1/5 سانتی متری الکترودها و با دانسیته جریان 20 میلی آمپر بر سانتی متر مربع به دست آمد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان دادند که فرایند انعقاد الکتریکی می تواند به عنوان یک روش مناسب برای تصفیه ی پساب های نفتی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: کل هیدروکربن های نفتی، انعقادالکتریکی، پساب نفتی، حوضچه نفت گیر
  • جمال عاشوری * صفحات 13-19
    مقدمه
    پرستاری یکی از مشاغل استرس زا است و استرس باعث فرسودگی شغلی می شود. فرسودگی شغلی دارای پیامدهای روانشناختی منفی زیادی است. بنابراین هدف این مطالعه پیش بینی فرسودگی شغلی پرستاران بر اساس سرمایه اجتماعی، حمایت اجتماعی ادراک شده و رفتار شهروندی سازمانی بود.
    روش کار
    این پژوهش توصیفی تحلیلی از نوع مقطعی بود. جامعه پژوهش پرستاران بیمارستان های شهر ورامین در سال 1395 بودند. در مجموع 180 پرستار با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. همه آنان پرسشنامه های سرمایه اجتماعی، حمایت اجتماعی ادراک شده، رفتار شهروندی سازمانی و فرسودگی شغلی را تکمیل کردند. داده ها با روش همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیری با مدل همزمان و به کمک نرم افزار SPSS-19 تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد سرمایه اجتماعی، حمایت اجتماعی ادراک شده و رفتار شهروندی سازمانی با فرسودگی شغلی پرستاران رابطه معنادار منفی داشتند. به عبارت دیگر با افزایش سرمایه اجتماعی، حمایت اجتماعی ادراک شده و رفتار شهروندی سازمانی میزان فرسودگی شغلی پرستاران کاهش می یابد (0/01P≤). در یک مدل پیش بین متغیرهای رفتار شهروندی سازمانی، حمایت اجتماعی ادراک شده و سرمایه اجتماعی توانستند 31/2 درصد از تغییرات فرسودگی شغلی پرستاران را پیش بینی کنند. سهم رفتار شهروندی سازمانی در پیش بینی فرسودگی شغلی پرستاران بیش از سایر متغیرها بود (0/001P≤).
    نتیجه گیری
    سرمایه اجتماعی، حمایت اجتماعی ادراک شده و رفتار شهروندی سازمانی نقش موثری در پیش بینی فرسودگی شغلی پرستاران داشتند. بنابراین پیشنهاد می شود مشاوران و درمانگران برای کاهش فرسوگی شغلی پرستاران، میزان رفتار شهروندی سازمانی، حمایت اجتماعی ادراک شده و سرمایه اجتماعی پرستاران را افزایش دهند.
    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، سرمایه اجتماعی، حمایت اجتماعی ادراک شده، رفتار شهروندی سازمانی، پرستاران
  • علی وفایی نجار، محمد واحدیان شاهرودی، میترا دوگونچی *، عبدالمنان دوگونچی صفحات 20-26
    مقدمه
    فرسودگی شغلی حالت پیشرفته فشار روانی است که هسته آن خستگی عاطفی است. این نشانگان همراه با خستگی فیزیکی، هیجانی و روانی، به دنبال قرار گرفتن طولانی مدت در موقعیت کار سخت می باشد. لذا این مطاله با هدف تعیین اثربخشی آموزش فعالیت بدنی بر خستگی عاطفی کارمندان در سال 92 انجام شد.
    روش کار
    این پژوهش نیمه تجربی، با مشارکت 200 نفر از کارمندان شهرستان آق قلا در سال 92 انجام شد. این افراد به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه 3 قسمتی مشتمل بر مشخصات دموگرافیک افراد، پرسشنامه فعالیت بدنی (IPAQ) و پرسشنامه فرسودگی شغلی (MBI) بود. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های آماری T Test ، T زوجی، من ویتنی، ضریب همبستگی پیرسون و آنالیز واریانس یک طرفه با نرم افزار SPSS 16 در سطح معنی داری 0/05 تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان دادکه 57/5 درصد از افراد را مردان تشکیل دادند که 91 درصد آنها متاهل بودند. میانگین سنی افراد 7/86±38/52 سال بود. 60 درصد از کارمندان دارای فعالیت سبک و بی تحرک بودند. آزمون من ویتنی نشان داد که بین خستگی عاطفی و جنسیت ارتباط معناداری وجود دارد (0/02=P). همچنین آزمون پیرسون نشان داد که بین خستگی عاطفی و فعالیت بدنی ارتباط معناداری وجود دارد (0/03P= ).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که افزایش فعالیت بدنی می تواند ظرفیت افراد را برای مقابله با مطالبات روزمره بالا ببرد و یکی از راهکارهای کاهش فشار عصبی در محیط کار و خستگی عاطفی در کارمندان می باشد. بنابراین ضروری است برای حفظ عملکرد خوب در شغل و سلامت روانی، عوامل تاثیرگذار شناسایی شود.
    کلیدواژگان: فعالیت بدنی، خستگی عاطفی، کارمند، آموزش
  • امیر اسدی فخر *، سودابه اسدی صفحات 27-31
    مقدمه
    امروزه نیروی انسانی به عنوان ارزشمندترین سرمایه سازمان با مسائل و مشکلات عدیده ای روبه رو است. یکی از این مشکلات، وجود عوامل استرس زا در محیط شغلی است که آثار نامطلوبی بر جسم و روح پرستاران داشته و از کارایی آنان می کاهد. این مطالعه با هدف تعیین عوامل استرس زای اتاق عمل و تاثیر آن ها بر روی پرستاران اتاق عمل انجام شد.
    روش کار
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی مقطعی بود. جامعه پژوهشی شامل 172 نفر از پرستاران اتاق عمل 5 بیمارستان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی همدان در سال1391 بودند. این افراد با استفاده از سرشماری انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بود. اطلاعات مربوط به عوامل استرس زا در 5 حیطه، روانی- اجتماعی، اقتصادی و رفاهی، محیطی، مدیریتی و جسمی توسط شاخص های آمار توصیفی و آزمون های آماری تی مستقل و همبستگی با استفاده نرم افزار 16 SPSS تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که 62/2 درصد از جامعه پژوهش در معرض استرس در حد زیاد قرار داشتند. عوامل روحی روانی و محیطی دارای بیشترین عامل تنش زایی (59/21 و 39/65) و حیطه مدیریتی دارای کمترین عامل تنش زایی بود (17/7). از بین عوامل تنش زا بیشترین عامل تنش زایی مربوط به صدمات ناشی از آلودگی با سوزن و آسیب به پوست بود (50 درصد).
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که بیش از نیمی از افراد دارای استرس زیاد بودند و در رابطه با عوامل استرس زای روحی روانی و حیطه محیطی باید اقدامات جدی صورت گیرد. پیشنهاد می گردد که مداخلاتی با هدف حمایت پرستاران اتاق عمل در مقابل استرس های شغلی طراحی و اجرا گردد.
    کلیدواژگان: استرس، اتاق عمل، پرستار
  • زینب خوشحال *، علی جهان، مجید میرزایی صفحات 32-39
    مقدمه
    خزانه واژگان کودکان با افزایش سن گسترش می یابد و دانستن روند رشد آن برای اهداف پژوهشی و بالینی حائز اهمیت است. پژوهش حاضر با هدف یافتن پرکاربردترین واژگان و طبقه های واژگانی در بین کودکان 18 ماهه آذری زبان و چگونگی روند رشد آن ها تا 24 ماهگی صورت گرفت.
    روش کار
    این پژوهش طولی به مدت 6 ماه بر روی 17 کودک آذری زبان 18 ماهه که به روش خوشه ایاز مهد کودک های شهر تبریز انتخاب شده بودند، اجرا شد. ابزار جمع آوری داده ها شامل برگه ثبت واژگان هفتگی کودک و فهرست واژگان بود. داده ها با استفاده از آمار توصیفی تحلیل شدند.
    یافته ها
    از 279 واژه مورد بررسی، 31 مورد در هفته اول 18 ماهگی گفته شدند که کلمات کودکانه، خوراکی ها و کلیشه ها از پرکاربرد ترین واژگان بودند. پر واژه ترین طبقه متعلق به طبقه کلمات کودکانه و کم واژه ترین طبقه متعلق به طبقه حیوانات بود. سی و هفت واژه در طول 6 ماه به سن اکتساب دست یافتند که طبقه کلمات کودکانه با داشتن 11 واژه بیشترین کلمه ها و طبقه واژگان دستوری و مکان با دارا بودن 1 واژه، کمترین کلمه ها را به خود اختصاص داد.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه کلمات کودکانه از سایر طبقات پرکاربرد تر بودند می توان نتیجه گرفت که در ابتدا، کودکان بیشتر واژه هایی را بیان می کنند که تلفظ راحت تری دارد و با افزایش سن، اندازه خزانه واژگان بیانی و تنوع طبقات آن ها افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: خزانه واژگان بیانی، زبان آذری، فهرست تکامل برقراری ارتباط، واژگان پربسامد
  • صفورا قاسمی، حیدر صادقی، زهرا بصیری *، احمد تحملی رودسری صفحات 40-45
    مقدمه
    ورزش زمانی بر تراکم استخوان نواحی مختلف بدن موثر می باشد که بتواند موجب افزایش بار مکانیکی یا فشار دینامیکی در آن ناحیه از بدن گردد، بنابراین هدف از تحقیق حاضر، تاثیر تمرینات ورزشی در آب بر تراکم استخوان زنان پری منوپوز بود.
    روش کار
    این تحقیق نیمه تجربی از نوع پیش آزمون _ پس آزمون بود. 20 زن پری منوپوز 40 تا 45 سال شهر همدان در سال 1394 در دو گروه 10 نفری (گروه تمرین در آب و گروه کنترل) تقسیم شدند. گروه تجربی 12 هفته تمرین در آب را سه بار در هفته و هر جلسه 70 دقیقه انجام دادند. تراکم مواد معدنی استخوان ران (کل هیپ و سر فمور) آزمودنی ها قبل و پس از 12 هفته توسط دستگاه سنجش تراکم استخوان دگزا مورد سنجش قرار گرفت. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از آمار توصیفی، تی تست مستقل و وابسته و تحلیل کوواریانس توسط نرم افزار SPSS نسخه 21 صورت گرفت. سطح معناداری در کلیه آزمون ها کمتر از 0/05 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    تراکم استخوان ران (کل هیپ و گردن فمور) در گروه تمرین در آب در مقایسه با گروه کنترل اختلاف معناداری را نشان داد (0/002=P و 46 0/0=P). در گروه کنترل کاهش تراکم استخوان ران در ناحیه کل هیپ و گردن فمور (0/004=P و 0/033=P) مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که تفاوت در بین گروه تمرین در آب و گروه کنترل مشاهده شد، تمرینات تحمل وزن در آب به زنان پری منوپوز توصیه می شود، زیرا باعث جلوگیری از کاهش تراکم مواد معدنی استخوان ناشی از افزایش سن در این دوران می شود.
    کلیدواژگان: تراکم استخوان، تمرین ورزشی در آب، زنان پری منوپوز
  • مریم دافعی، علی دهقانی، زهرا مومنی *، خدیجه کلان فرمانفرما، مسلم کوه گردی، مرضیه جلالی، زهرا پور شرافتی صفحات 46-53
    مقدمه
    سرطان پستان به عنوان شایع ترین بیماری بدخیم زنان در سراسر دنیا و یکی از اولویت های بهداشتی در یزد است. تداوم مرگ از این سرطان در زنان ایرانی تا حدودی بعلت میزان استفاده پایین رفتارهای غربالگری و تشخیص دیررس بیماری است بنابراین مطالعه حاضر با هدف تعیین آگاهی، نگرش و رفتارهای پیشگیرانه از سرطان پستان در یزد انجام پذیرفت.
    روش کار
    مطالعه حاضر توصیفی- تحلیلی بود که با مشارکت 384 نفر از زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهر یزد در سال 1394 که به صورت تصادفی و با روش نمونه گیری خوشه ایوارد مطالعه شدند، صورت گرفته است. اطلاعات جمع آوری شده بوسیله پرسشنامه با استفاده از نرم افزارSPSS نسخه 16 و آزمون آماری T-Test ، ANOVA و کای اسکوئر تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین سنی زنان مورد مطالعه 97/7±31/30 سال بود. میانگین آگاهی این افراد از سرطان پستان 52/53 (از نمره کل 52) و میانگین نگرش 36/29 (از نمره کل 50) و میانگین رفتارهای پیشگیرانه از سرطان پستان 12/03 (از نمره کل 24) بدست آمد و نتیجه آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که بین آگاهی (P=0/001، r=0/177) و نگرش (p=0/0001، r=0/257) با عملکرد افراد رابطه همبستگی مثبت و معنی داری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به میانگین نمره رفتار که کمتر از متوسط نمره در این سازه بوده، این موضوع نشان دهنده نیاز گروه هدف به یک مداخله آموزشی در این زمینه در جهت تغییر رفتار است.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، آگاهی، نگرش، رفتارهای پیشگیرانه، یزد
|
  • Ameneh Tazikeh, Fereshteh Araghian Mojarad, Akram Sanagoo *, Leila Jouybari Pages 1-4
  • Saleh Ghizanzadeh, Roya Mafi Gholami * Pages 5-12
    Introduction
    Water pollution by petroleum compounds is one of the most environmental challenges in oil-rich countries as it can have unsuitable effects on human health and the environment. Application of an efficient method for treating wastewaters containing oil materials is of great importance. Thus, this study investigated the using of the electrocoagulation for treating oil effluents for the first time.
    Methods
    First, the effluent of the oil catchment of Kharg was sampled over 30 days. Then, the concentrations of total petroleum of hydrocarbons (TPHs) were compared before and after the treatment by the electrocoagulation method. Also, the optimum values of influencing parameters including solution pH, current density, contact and aeration time, electrode type, hydraulic detention time and distance of electrodes were reported.
    Results
    The highest removal of TPHs (94%) was attained at the following conditions: Fe-Fe electrodes, contact time of 30 min in the presence of aeration, 1.5 Cm of electrode distance and current density of 20 mA Cm-2.
    Conclusion
    It was found that the electrocoagulation method can be applied as a suitable way for treating effluents containing petroleum compounds.
    Keywords: Total petroleum hydrocarbons (TPHs), Electrocoagulation, Oil effluent, Oil catchment
  • Jamal Ashoori * Pages 13-19
    Introduction
    Nursing is a stressful jobs and stress causes burnout. Job burnout has a lot negative psychological consequences. Thus, the aim of this study was to predict nurse’s job burnout based on the social capital, perceived social support and organizational citizenship behavior.
    Methods
    The current research was a descriptive and analytical cross-sectional study. The population included the nurses of Varamin’s hospitals in 2016. Totally, 180 nurses were selected by the simple random sampling method. All of them completed the questionnaires included social capital, perceived social support, organizational citizenship behavior and job burnout. Data were analyzed by Pearson correlation and multivariate regression by enter model and with Assistance SPSS-19 software.
    Results
    The results showed that social capital, perceived social support and organizational citizenship behavior had a negative significant relationship with nurse’s job burnout. In other words, the rate of nurse’s job burnout decreases with increasing social capital, perceived social support and organizational citizenship behavior (P≤0/01). A model predicting organizational citizenship behavior, perceived social support and social capital could predict 31.2% of the variations of nurse’s job burnout. The share of organizational citizenship behavior in predicting nurse’s job burnout was over than other variables (P≤0/001).
    Conclusion
    Social capital, perceived social support and organizational citizenship behavior had an effective role in predicting the nurse’s job burnout. Therefore, it is suggested that, in order to decrease the nurse’s job burnout, counselors and therapists increase the rate of organizational citizenship behavior, perceived social support and social capital of nurses.
    Keywords: Job burnout, Social capital, Perceived social support, Organizational citizenship behavior, Nurses
  • Ali Vafaee Njar, Mohammad Vahedian Shahrvdy, Mitra Dogonchi *, Abdul Mannan Dogonchi Pages 20-26
    Introduction
    Burnout is an advanced state of stress and emotional exhaustion is its core. This syndrome is associated with physical, emotional and mental fatigue as a consequence of long term exposure to difficult conditions. This study was conducted to determine the effect of physical activity on emotional exhaustion of employees in 2013.
    Methods
    This semi-experimental study was carried out on 200 employees in AghGhala, the north of Iran, in 2013. Individuals were selected by convenience sampling. Data gathered by a 3-part questionnaire involved demographic characteristics, Physical Activity Questionnaire (IPAQ) and Maslach Burnout Inventory (MBI). Data were analyzed using descriptive statistics, ANOVA, Paired t-test, Man-Whitney and Pearson correlation coefficient of 0.05 with spss16 software.
    Results
    The results showed that 57.5% of the studied individuals were male that 91% of them were married. Average of their age was 38.52 ± 7.86 years, 60 percent of the employees had no or low physical inactivity. Mann-Whitney test showed that there was a significant relation between emotional exhaustion and gender (p=0.02). The Pearson test showed that there was a significant relation between emotional exhaustion and physical activity (P =0.03).
    Conclusion
    The results showed that increase of physical activity can enhance people's capacity to cope with everyday problems. It is also one of the ways of reducing stress and emotional exhaustion of employees in workplace. Therefore to have better work performance, it is necessary to detect effective factors.
    Keywords: Physical activity, Emotional exhaustion, Employee, Training
  • Amir Asadi Fakhr *, Sodabeh Asadi Pages 27-31
    Introduction
    Nowadays, workforce, as the most valuable asset, is facing many problems. Stressors in workforce, which have adverse effects on the body and spirit of nurses, can result in the performance of staff. The objective of this study was to determine stressors in operating room and its impacts on nurses.
    Methods
    This research was a cross-sectional study and the study population consisted of 172 operating room nurses working in five hospitals of Hamadan University of Medical sciences. The individuals were selected by using the total number of sampling method. The instrument for data collecting was a questionnaire that has checked stressors in five domains: psycho - social, economic and welfare, environmental, managerial and physical factors.For data analysis, SPSS 16 software, descriptive statistics, and independent t tests and correlation were used.
    Results
    Results showed that 62.2% of the individuals were exposed to high stress. Psychological and environmental factors had the highest levels of stress (59.21, 39.65) and the managerial domain had the lowest level of stress (17.7). Among operating room stressors, the risk of injuries from contaminated needles and the damage to the skin (50%) was most likely to cause stress.
    Conclusion
    The present study showed that more than half of the nurses suffer from high levels of stress and serious actions should be taken in relation to the manage mental and environmental domains. It is suggested that in order to support operating room nurses against occupational stressors, some interventions should be designed and performed.
    Keywords: Stress, Operating room, Nurse
  • Zeynab Kkhoshhal *, Ali Jahan, Majid Mirzaee Pages 32-39
    Introduction
    Child's vocabulary increases with age and knowing its growth is important for research and clinical purposes. This study aimed to determine the most frequent words and lexical categories in Azari-speaking children aged from 18 to 24 months. Also the lexical development trend up to 24 months was studied.
    Methods
    This longitudinal study was conducted on 17 18-24 month old Azari-speaking children selected by the cluster sampling method from Tabriz’s kindergartens and lasted for 6 months. The tools for the collection of data included weekly children's vocabulary sheet and vocabulary lists. The data were analyzed using descriptive statistics.
    Results
    Among 279 words, 31 words were used in the first week of 18 months. Childlike words: foods and stereotypes were the most used words. Childlike words made the largest category and animal words made the smallest category. Thirty seven words met the age of acquisition criteria during 6 months that the childlike category with 11 words was the largest and grammatical words and location categories each with 1 word were the smallest categories.
    Conclusion
    Considering that childlike words are most used compared to other categories, it can be concluded that children, at first, learn words that are easier pronounced and expressive lexicon size and variety of its categorizes increase by age increase.
    Keywords: Expressive words size, Azari language, Connection development content, Most frequent words
  • Safoura Ghasemi, Heydar Sadeghi, Zahra Basiri *, Ahmad Tahamoli Roudsari Pages 40-45
    Introduction
    Exercises are effective in bone density in different areas of the body when they can increase the mechanical load or dynamic pressure in those areas. Therefore, the aim of this study was to investigate the effect of exercises in water on bone density of premenopausal women.
    Methods
    This semi-experimental study was of pretest-posttest design. Twenty premenopausal women, between 40 to 45 years, were randomly selected in two groups of exercise in water and control group in the city of Hamadan in 2016. The experimental group completed 12 week exercise training, three times a week and 70 minutes per session. Before and after 12 weeks, femoral bone mineral density (Total Hip and Femoral Neck) in subjects were measured by DEXA bone mineral densitometry. The data obtained were analyzed by descriptive statistics, dependent and independent t-test and ANCOVA on a significant level P
    Results
    Femoral bone density (total hip and femoral neck) in water training group compared with the control group showed a significant difference (P=0.002 and P=0.046). In control group decrease in bone density of the hip in total hip and femoral neck (P=0.004 and P=0.033) were observed.
    Conclusion
    Regarding the differences in the training in water group and the control group, weight-bearing exercises in water in premenopausal women are recommended, because it can prevent a decrease in bone mineral density stemming from aging in this period.
    Keywords: Bone density, exercise in the water, Premenopausal women
  • Maryam Dafei, Ali Dehghani, Zahra Momeni *, Khadijeh Kalanfarmanfarma, Moslem Koohgardi, Marzieh Jalali, Zahra Pour Sherafati Pages 46-53
    Introduction
    Breast cancer is the most prevalent cancer among all cancers worldwide and also one of the helth priorities in Yazd. Continuing deaths from this disease among the Iranian females is mainly because of the low use of screening behaviors and late diagnosis. The purpose of this study was to evaluate the women’s knowledge, attitude, and preventive behaviorse of breast cancer in Yazd, Iran in 2015.
    Methods
    This study was a cross-sectional study. The participants were 384 women referring to health centers of the city of Yazd selected in 2016selected by the cluster sampling method. Data were collected by a quesstionarre and designed by SPSS (version 16) (t-test, ANOVA and Chi-Square).
    Results
    The mean age of the participants was 30.31±7.97 years. The mean score of the knowledge and attitude of the subjects was 52.53 out of 78 and 36.29 out of 50, respectively. And, the mean score of preventive behaviors of the cancer was 12.03 (out of 24). According to the Pearson's correlation test, a significant positive correlation was detected between the practice of breast diagnostic examination and the knowledge (P = 0.001, r = 0.177) and attitude score (p = 0.0001, r = 0.257).
    Conclusion
    Since the mean score of the women’s behavior is lower than the average level, an education intervention plan should be designed and implemented to motivate women to use the screening methods.
    Keywords: Breast cancer, Knowledge, Attitudes, Preventive behaviors, Yazd