فهرست مطالب

مجله علمی پژوهان
سال پانزدهم شماره 4 (تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/07/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ادریس حسین زاده، عباس رضایی *، ثریا فاضلی، معصومه زمانیان، مینا قهرچی، آقا امیر ادیب زاده صفحات 1-9
    مقدمه
    فرایند الکتروشیمیایی کارآیی بالایی در حذف نیترات دارد که همزمان با حذف نیترات تغییر در میزان کلر آزاد باقیمانده، سختی و قلیائیت نیز محتمل است. در این مطالعه میزان تغییرات این پارامترها طی فرایند دنیتریفیکاسیون الکتروشیمیایی بررسی شده است.
    روش کار
    مطالعه حاضر یک مطالعه تجربی - آزمایشگاهی بود که در راکتوری به حجم موثر 3/5 لیتر دارای الکترود استیل مش و کربن پارچه ای و با اعمال جریان مستقیم (DC)، بر روی نمونه های سنتتیک انجام شد. غلظت اولیه نیترات در محدوده mg/L 150-50 تنظیم شد. اثر جریان الکتریکی در محدوده mA60-5، دوز کلرید سدیم (g/L5-0/2) و pH اولیه (4،7،9) بر تغییر مقدار کلر آزاد باقیمانده، سختی و قلیائیت در طی فرایند دنیتریفیکاسیون الکتروشیمیایی بررسی شد.
    یافته ها
    با افزایش دوز کلرید سدیم مقدار قلیائیت و سختی کلسیمی تا زمان تماس 60 دقیقه کاهش نسبی داشت، سپس با افزایش زمان تماس، مقدار تمام پارامترها ثابت ماند. مقدار کلر آزاد باقیمانده در دوز g/L 2 از کلرید سدیم و pH اولیه 7 و 9 دارای مقدار باقیمانده بود که به ترتیب برای pH برابر با 9، با افزایش زمان تماس از 60 به 120 دقیقه، مقدار آن از mg/L 1 به صفر کاهش یافت ولی برای pH برابر 4 این حالت بعد از زمان تماس 40 دقیقه مشاهده شد. فقط در pH برابر با 9 و بدون اضافه کردن NaCl در انتهای زمان تماس، کلر آزاد باقیمانده مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده می توان گفت در فرآیند دنیتریفیکاسیون الکتروشیمیایی پیشنهادی، تغییر قابل توجهی در پارامترهای مقدار کلر آزاد باقیمانده، سختی و قلیائیت ایجاد نمی شود و می تواند به صورت انتخابی حذف نیترات را انجام دهد.
    کلیدواژگان: نیترات، سختی، قلیائیت، الکتروشیمیایی، دنیتریفیکاسیون
  • منیژه کاشی نهنجی، محمد فلاح، مسعود سعیدی جم، محمد متینی، خسرو سرداریان، امیر حسین مقصود * صفحات 10-17
    مقدمه
    ژیاردیا لامبلیا یکی از عوامل اسهال های ناتوان کننده به صورت آندمیک و اپیدمیک در سراسر جهان در بین اطفال و جهانگردان است. هدف این مطالعه تعیین شیوع و عوامل خطر مرتبط با آلودگی به ژیاردیا لامبلیا در مراجعه کنندگان به بیمارستان ها و مراکز بهداشتی و درمانی شهر همدان بود.
    روش کار
    مطالعه حاضر بر روی مراجعین به مراکز بهداشتی و درمانی همدان در سال های 1394-1393 انجام پذیرفت. پس از کسب رضایت آگاهانه و ثبت اطلاعات دموگرافیک و نشانه های بالینی، نمونه مدفوع داوطلبین با روش گستره مستقیم بررسی و نمونه های مشکوک با روش فرمالین- اتر و رنگ آمیزی تری کروم مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج با آزمون کای- دو و آزمون دقیق فیشر تجزیه و تحلیل شدند. سطح معناداری 0/05 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    از 4066 فرد (2004 مذکر و 2062 مونث با میانگین سنی 32 سال) مورد بررسی، 64 نفر (1/57%) آلوده به ژیاردیا لامبلیا بودند. آلودگی در آقایان (2/09%) تقریبا دو برابر خانم ها (1/05%) بود (0/001>P). شایع ترین نشانه های بالینی بیماران نفخ و درد شکم بود. بین آلودگی به انگل و عواملی چون نوع آب آشامیدنی، سن و سطح تحصیلات افراد رابطه معناداری مشاهده شد، اما ارتباط آماری معناداری بین آلودگی به ژیاردیا و محل سکونت، تماس با حیوانات، نحوه ی شستشوی سبزی و سابقه مسافرت مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    گرچه نتایج شیوع نسبتا پایین آلودگی به ژیاردیا را در همدان نشان داد، اما با توجه به عوارض ژیاردیوز مانند سوءتغذیه و اختلال در رشد به خصوص در کودکان، ارتقاء سطح بهداشت به ویژه تامین آب آشامیدنی سالم جهت پیشگیری و کنترل این عفونت، باید مدنظر قرار داشته باشد.
    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، ژیاردیا لامبلیا، ایران
  • سید محمد مهدی هزاوه ئی، الهام قیسوندی *، نوشین سلیمی، میترا دوگونچی، خدیجه عزتی رستگار صفحات 18-26
    مقدمه
    سلامت دهان و دندان در طول دوران بارداری برای مادر و جنین ضروری است. عدم توجه به این مسئله علاوه بر مشکلات دهان و دندان، می تواند بر سلامت سایر سیستم های بدن مادر و جنین تاثیر بگذارد. یکی از استراتژی های کاربردی در این امر آموزش بهداشت می باشد، لذا این مطالعه با هدف تعیین تاثیر مداخلات آموزشی در بهبود رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت دهان و دندان در زنان باردار انجام گردید.
    روش کار
    جستجوی الکترونیکی از پایگاه هایPubMed ، Sciencedirec، Web of Science،Embase ،Scopus و بانک اطلاعات علمی(SID) و Iran Medex از اول بهمن ماه 1394 تا پایان اردیبهشت ماه 1395، انجام و مطالعاتی که بر جزئیات مداخلات آموزشی اشاره شده بود، انتخاب گردید.
    یافته ها
    بیشتر مطالعات به صورت کارآزمایی بالینی شاهددار و با استفاده از مدل ها و تئوری های آموزش بهداشت و ارتقای سلامت بود. مداخلات بیشتر به شکل آموزش، معاینه و حمایت ابزاری و در مدت زمان متفاوت انجام شده بود.
    نتیجه‏ گیری: آموزش بهداشت تاثیر بسزایی در بهبود رفتارهای ارتقاءدهنده سلامت دهان و دندان در زنان باردار دارد، ولی استفاده از تئوری و مدل این ویژگی را دارد، که مهمترین عوامل تاثیرگذار بر مشکل و به دنبال آن استراتژی مناسب را مشخص نماید.
    کلیدواژگان: زنان باردار، بهداشت دهان و دندان، تئوری ها و مدل های آموزش بهداشت، مرور نظام مند
  • عادل زاهد بابلان *، غفار کریمیان پور، علیرضا مرآتی صفحات 27-34
    مقدمه
    امروزه پذیرش و سازگاری با تغییرات، برای همه سازمان ها ضروری است و سبک رهبری سازمان در کنار سایر عوامل، همواره در تغییرات سازمانی مورد توجه قرار گرفته است. بر همین مبنا پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بین سبک رهبری تحولی و تعهد به تغییر با میانجی گری عدالت سازمانی در سال 1394 در بین کارکنان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل انجام گرفت.
    روش کار
    روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی (معادلات ساختاری) و جامعه آماری آن کارکنان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل بودند که نمونه ای 183 نفری با استفاده از جدول مورگان، با روش تصادفی ساده انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های رهبری تحولی، پرسشنامه عدالت و تعهد به تغییر استفاده شد. برای تحلیل داده ها از نرم افزارهای SPSS نسخه 22 (ضریب همبستگی پیرسون و آمار توصیفی) وAmos استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که سبک رهبری تحولی بر میزان تعهد به تغییر در کارکنان اثر مثبت و مستقیم دارد و نیز از طریق عدالت سازمانی به صورت غیرمستقیم بر تعهد به تغییر در کارکنان تاثیر می گذارد. همچنین عدالت سازمانی بر میزان تعهد به تغییر در کارکنان اثر مثبت و مستقیم دارد.
    نتیجه گیری
    امروزه تغییر، بخشی از زندگی سازمانی است و نگرش و تعهد کارکنان به تغییرات، مهمترین عامل سازگاری سازمان ها با محیط است. بر اساس یافته ها، می توان گفت که اعمال سبک رهبری تحولی در سازمان و رعایت عدالت سازمانی در آن می تواند به عنوان عوامل موثر بر افزایش تعهد کارکنان به تغییر مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سبک رهبری تحولی، تعهد به تغییر، عدالت سازمانی
  • سمیه حسینی راد، مریم پاشایی، محمدرضا امیری * صفحات 35-41
    مقدمه
    پایگاه های اطلاعاتی نقش زیادی در آموزش و پژوهش ایفا می کند، لذا دانشگاهیان باید با آن ها آشنایی داشته و از آن استفاده بهینه بعمل آورند. هدف پژوهش حاضر تعیین میزان آشنایی و استفاده دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی همدان از پایگاه های چندرسانه ای پزشکی موجود در کتابخانه ملی دیجیتال می باشد.
    روش کار
    پژوهش حاضر از نوع پیمایشی توصیفی بود. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه می باشد. تعداد260 نفر به عنوان نمونه به روش تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. در نهایت 200 پرسشنامه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. در تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری توصیفی نظیر فراوانی، درصد فراوانی و میانگین با کمک نرم افزار SPSS 16 استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که میزان آشنایی 85/1 درصد افراد مورد مطالعه با پایگاه های چندرسانه ای پزشکی مطالعه نامطلوب و 3/66 درصد از افراد اصلا از پایگاه های چندرسانه ای مورد بررسی در این پژوهش استفاده نمی کردند. مهمترین مانع در استفاده از پایگاه های چندرسانه ای پزشکی عدم اطلاع رسانی در مورد وجود پایگاه های اطلاعاتی (74 درصد) بود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که اکثر دانشجویان با پایگاه های چندرسانه های آشنایی نداشته و از آن ها استفاده نمی کنند. با توجه به نتایج این پژوهش و همچنین هزینه زیادی که صرف اشتراک این پایگاه ها می شود، لازم است که توجه بیشتری بر امر آموزش استفاده از پایگاه های اطلاعاتی توسط متخصصان معطوف گردد.
    کلیدواژگان: پایگاه های چندرسانه ای، دانشگاه علوم پزشکی همدان، دانشجویان تحصیلات تکمیلی
  • زهرا حاج صادقی، سودابه بساک نژاد *، ساسان رزمجو صفحات 42-49
    مقدمه
    درمان پذیرش و تعهد، یکی از درمان های موج سوم در زمینه درمان اختلالات خلقی است. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر افسردگی و اضطراب زنان مبتلا به سرطان پستان شهر اهواز بود.
    روش کار
    این مطالعه، نیمه تجربی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود، نمونه مورد مطالعه به روش نمونه گیری در دسترس از میان زنان مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به بخش کلینیکال انکولوژی بیمارستان گلستان اهواز که شیمی درمانی آن ها به اتمام رسیده بود؛ در سال 1394 انتخاب و به طور تصادفی، به دو گروه 15 نفری تقسیم شدند. گروه آزمایش تحت درمان گروهی پذیرش و تعهد قرار گرفتند. گروه کنترل، هیچگونه درمانی دریافت نکرد. در پایان داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون تحلیل کواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج ارزیابی های پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری نشان داد که میانگین نمرات افسردگی به ترتیب (19/27، 16/13، 15/53) و میانگین نمرات اضطراب به ترتیب (35/20، 29/20، 28/13)، در گروه مداخله به صورت معناداری نسبت به گروه کنترل کاهش یافته بود و این کاهش به صورت معناداری در مدت پیگیری دو ماهه ادامه داشت. همچنین نتایج تحلیل واریانس مکرر برای متغیر افسردگی و اضطراب 0/05>P را نشان داد. بنابراین درمان گروهی پذیرش و تعهد برکاهش افسردگی و اضطراب زنان مبتلا به سرطان پستان موثر بود.
    نتیجه گیری
    نتایج، بر اهمیت کاربرد این مداخلات در افسردگی و اضطراب افراد مبتلا به بیماری سرطان پستان و ارائه افقهای جدید در مداخلات بالینی به شیوه روان شناختی این بیماران تأکید دارد.
    کلیدواژگان: ش، اد، ااب، سرطان پستان
  • نرمین حسینی، صدیقه سادات میرباقری *، پیام امینی صفحات 50-55
    مقدمه
    نیروی گرفتن قدرتی و ظریف، از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر عملکرد دست هستند که ارزیابی آن به عنوان شاخص فعالیت، بیماری و میزان عملکرد دست از اهمیت زیادی برخوردار است. هدف از این مطالعه تعیین ارتباط بین استفاده از موبایل های لمسی با قدرت گرفتن دست و انگشتان و میزان درد در دانشجویان می باشد.
    روش کار
    تعداد 350 نفر (212 زن و 138 مرد) از دانشجویان واجد شرایط به مطالعه وارد شدند. نیروی گرفتن قدرتی دست غالب 3 بار با استفاده از داینامومتر هیدرولیک و آزمون سه نوع گرفتن ظریف Tip، Key and Palmar در دو بار متوالی برای دست غالب با استفاده از پینچ گیج اندازه گیری گردید. میزان درد در نواحی اندام فوقانی (شانه، آرنج، ساعد، مچ دست، انگشتان دست و انگشت شست و گردن) با معیار مشاهده ای درد Visual Analog Scale (VAS) ارزیابی گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری 21SPSS انجام شد.
    یافته ها
    بین زمان استفاده از موبایل لمسی و میزان درد در انگشت شست، گردن، بازو، ساعد، مچ و انگشتان دست ارتباط آماری معنی داری مشاهده نگردید (0/05
    نتیجه گیری
    اگر چه نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از موبایل های لمسی، ارتباطی با قدرت گرفتن، پینچ و درد در اندام فوقانی و گردن ندارد. اما با توجه به مطالعات قبلی استفاده از موبایل های لمسی باعث خستگی عضلانی خواهد شد. همچنین دوره زمانی استفاده از موبایل نیز تعیین کننده خواهد بود.
    کلیدواژگان: موبایل لمسی، گرفتن قدرتی، گرفتن ظریف، درد، اندام فوقانی
  • مجید کاشف، خلیل الله منیخ *، علیرضا کاشف صفحات 56-65
    مقدمه
    کافئین یک محرک فیزیولوژیکی پرمصرف در سراسر جهان است که از طریق منابع طبیعی مانند قهوه و چای و منابعی که در حال حاضر به صورت نوشیدنی های انرژی زا و مکمل های غذایی در بازار عرضه می شوند، دریافت می گردد. تحقیق حاضر به منظور بررسی تاثیر مقادیر مختلف کافئین (دوزهای mg/kg 2/5 و mg/kg5) بر زمان رسیدن به واماندگی، سطوح استراحتی و پاسخ های قلبی- عروقی در مردان ورزشکار انجام شد.
    روش کار
    هشت دانشجوی پسر ورزشکار به طور هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی در یک طرح متقاطع در سه حالت کنترل، دوز mg/kg 2/5 کافئین و دوز mg/kg5 کافئین قرار گرفتند. پروتکل ورزشی شامل دویدن وامانده ساز (با استفاده از آزمون بروس) روی نوار گردان بود. فشار خون، ضربان قلب و شاخص اکسیژن مصرفی میوکارد، در سه مرحله (قبل، یک ساعت پس از مصرف کافئین و بلافاصله پس از رسیدن به واماندگی) اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون شاپیرو- ویلک، تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر (در سطح معنی داری 0/05) و آزمون تعقیبی بونفرونی (در سطح معنی داری 0/0167) تحلیل شدند.
    یافته ها
    داده ها نشان دادند که مصرف هر دو دوز (mg/kg 2/5 و mg/kg5) کافئین موجب افزایش معنادار زمان رسیدن به واماندگی شد (0/016>P). به علاوه، مصرف دوز mg/kg 5 کافئین باعث افزایش معنادار فشار خون سیستولی و شاخص اکسیژن مصرفی در حالت استراحت، ضربان قلب، فشار خون سیستولی و شاخص اکسیژن مصرفی در حالت بلافاصله پس از رسیدن به واماندگی شد (0/016>P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد، مردان ورزشکار برای بهبود زمان رسیدن به واماندگی می توانند از دوز پایین کافئین (mg/kg2/5) به جای دوزهای بالاتر(mg/kg5) آن، بدون اثرات جانبی مخرب قلبی- عروقی در زمان یک ساعت قبل از فعالیت ورزشی سود ببرند. برای نتیجه گیری قطعی مطالعات بیشتری ضرورت دارد.
    کلیدواژگان: کافئین، فشار خون، شاخص اکسیژن مصرفی میوکارد، زمان رسیدن به واماندگی، مردان ورزشکار
|
  • Edris Hoseinzadeh, Abbas Rezaee *, Soraya Fazeli, Masumeh Zamanian, Mina Ghahrchi, Amir Adibzadeh Pages 1-9
    Introduction
    The Electrochemical process has high performance efficiency in nitrate removal. And the process may change the values of the residual chlorine dosages, hardness and alkalinity alongside nitrate removal. In this study, the changes of these parameters during the electrochemical denitrification process were studied.
    Methods
    This experimental study was performed on synthetic wastewater in a reactor with an effective capacity of 3.5 L having carbon cloth and stainless steel mesh electrodes and powered by direct current (DC). The initial nitrate concentration was fixed in range of 50-150 mg/L in experiments. Moreover, the impacts of applied current density (5-60 mA), NaCL dosage (0.5-2 g/L) and initial pH (4, 7 and 9) on the changing free residual chlorine, hardness and alkalinity over the electrochemical denitrification process were studied.
    Results
    A relative decline was observed in the levels of alkalinity and calcium hardness by the contact time of 60 min with increasing NaCl dosage. The amounts of all parameters leveled off with rising contact time. Free residual chlorine was detected at 2 g/L of NaCL dosage and initial PHS of 7 and 9. In pH of 9, residual chlorine decreased to zero by increasing contact time from 60 to 120 min, while, in pH of 4, residual chlorine was generated after 40 min of contact time. The residual chlorine at the end of the electrochemical denitrification was achieved only at the initial pH of 9 without NaCl addition.
    Conclusion
    According to the obtained results, the proposed electrochemical denitrification process can remove nitrates, while other water quality parameters such as hardness and alkalinity remain approximately unchanged. Therefore, by this process the selective removal of nitrate can be achieved.
    Keywords: Nitrate, Hardness, Alkalinity, Electrochemical, Denitrification
  • Manizheh Kashinahanji, Mohammad Fallah, Masoud Saidijam, Mohammad Matini, Khosro Sardarian, Amir Hossein Maghsood * Pages 10-17
    Introduction
    Giardia lamblia is one of the main causative agents of debilitating diarrhea and occurs in endemic and epidemic forms among children and travelers all around the world. The aim of this study was determining the prevalence and associated risk factors of giardiasis among hospitalized and health care centers patients of Hamadan city.
    Methods
    This study was accomplished on people admitted to the hospitals and health care centers of Hamadan during 2014 to 2015. After getting informed consent and recording of demographic data and clinical symptoms, faucal samples of volunteers were examined, using direct wet preparations and the suspicious samples were tested by formalin-ether and trichrome staining procedures. The data were analyzed with Chi-square and Fisher's exact tests. The level of significance was set at 0.05.
    Results
    From a total of 4066 (2004 male and 2062 female, with a mean age of 32 years) examined people, 64 (1.6%) were infected with G. lamblia. The incidence rate for males was nearly twice as great as females (2.09% vs. 1.05%) (P
    Conclusion
    Although the results showed the relatively low prevalence of giardiasis in Hamadan (1.6%), but due to complications of giardiasis such as malnutrition and failure to thrive, especially in children, promotion of public health especially providing safe drinking water must be considered for the prevention and control of the infection.
    Keywords: Epidemiology, Giardia lamblia, Iran
  • Seyed Mohammad Mahdi Hazavehei, Elham Gheysvandi *, Nooshin Salimi, Mitra Dogonchi, Khadije Ezzati Rastgar Pages 18-26
    Introduction
    Oral and dental health is essential for mothers and fetus during pregnancy. Ignoring this issue influences not only oral problems but also other body systems of both mother and fetus. One of the practical strategies in this regard is health education. Therefore, the aim of this study was to determine the effect of educational interventions on improving oral and dental health promotion behaviors in pregnant women.
    Methods
    Electronic search was performed from the beginning of January first 2016 until the end of May 2016 using Persian and English key words from information bank websites (Iran Medex), Scientific Information Database (SID), PubMed, Science direct, Web of Science, and Embase. And, studies in which effects of educational interventions had been investigated were selected.
    Results
    Most of the studies were of controlled clinical trial using the models and theories of health education and health promotion. Further interventions were in the form of training, examination and instrumental support, and time different.
    Conclusion
    Health education has a significant influence on improving oral and dental health promotion behaviors in pregnant women. But using theories and models has the feature of specifying the most important factors affecting the issue and then determining a suitable strategy.
    Keywords: Pregnant women, Oral, dental health, Health education theories, models, Systematic review
  • Adel Zahedbabelan *, Ghaffar Karimianpour, Alireza Merati Pages 27-34
    Introduction
    Today, acceptance and adaptation to environmental change is essential for all organizations and the style of organization's leadership with other factors has been taken into account in organizational change. Thus, this study aimed to study the relationship between transformational leadership style and commitment to change through the mediation of organizational justice in 2015 among employees of Ardabil University of Medical Sciences.
    Methods
    The research methodology was of descriptive, correlational study (structural equation modeling; SEM) and the population was all the employees of the university. By using the Morgan table, 183 samples were selected by simple random sampling. In order to collect data, transformational leadership questionnaire and commitment to change questionnaire and organizational justice were used. For data analysis, software spss (Pearson correlation and descriptive statistics) and Amos were applied.
    Results
    The results showed that transformational leadership style had positive and direct and indirect effect on employees` commitment to change through organizational justice. Also, organizational justice directly affected employees` commitment to change.
    Conclusion
    Nowadays, the change is part of organizational life and the attitude and commitment of staff to these changes and the most important factor is the organizational adaptation to changes. It can be said that the transformational leadership style in organizations and organizational justice can be considered as factors to increase employee' commitment to change.
    Keywords: Transformational leadership style, Commitment to change, Organizational justice
  • Somayyeh Hosseinirad, Maryam Pashaei, Mohammad Reza Amiri * Pages 35-41
    Introduction
    Databases play a main role in education and research, so academics should be familiar with them and use them optimally. The aim of this study was to investigate the use and awareness of medical multimedia databases in integrated digital library by graduate students at the Hamadan University of Medical Sciences.
    Methods
    The current research is a descriptive survey and data collection tool is questionnaire. 260 people, as sample size, were selected by the stratified randomized sampling technique and finally 200 questionnaires were analyzed. And, the collected data were analyzed by means of descriptive statistics like frequency, frequency distribution, and mean using the SPSS16 software.
    Results
    The results showed that familiarity rate of 85.1% of the Students with medical multimedia databases were unfavorable and 66.3% of the participants never used the multimedia databases. The most important barrier in using multimedia databases was the lack of notification about existence of the databases (74%).
    Conclusion
    Most of the graduate students were not familiar with multimedia databases at all and never used them. Considering the results of the current study as well as high costs spent on database subscription, it is necessary to pay more attention to the education and use of the databases by experts.
    Keywords: Multimedia databases, Hamadan University of Medical Sciences, Graduate students
  • Zahra Hajsadeghi, Soodabeh Bassak Nejad *, Sasan Razmjoo Pages 42-49
    Introduction
    Acceptance and commitment therapy is a third generation behavior therapy in treatment of mood and anxiety disorders. The purpose of this study was to investigate the effectiveness of acceptance and commitment group therapy on depression and anxiety among women with breast cancer in the Ahvaz city.
    Methods
    In this Quasi-Experimental study with pre-test and post-test, control group, the sample group was selected by available sampling method from women with breast cancer who referred to Golestan hospital, the department of clinical oncology of Ahvaz. All patients had finished their chemotherapy. Thirty patients that have had high depression and anxiety scores with high acceptance and action scores in pre-test qustionnaires were chosen and randomly assigned to two control and experimental groups (each group with 15 subjects). The experimental group experienced the treatment based on commitment and acceptance group therapy and the control group did not receive any treatment. These questionnaires again conducted on both group in post-test.
    Results
    The results of pre-test, post-test, and follow-up exams showed that the mean depression scores (19.27, 16.13, and 15.53) and the mean anxiety scores (35.20, 29.20, and 28.13) significantly decreased in experimental group compared to the control group respectively. The decrease significantly continued after two-month fallow-up (depression P
    Conclusion
    The results emphasize the importance of using acceptance and commitment therapy in patients with cancer suffering from depression and/or anxiety, and offer new horizons to psychological based clinical interventions in these patients.
    Keywords: Acceptance, Commitment, Depression, Anxiety, Breast cancer
  • Narmin Hosseini, Sedigheh Sadat Mirbagheri *, Payam Amini Pages 50-55
    Introduction
    Grip and pinch strength are the most important factors affecting the performance of hand and evaluating them as an indicator of activity, illness and performance is important. The aim of this study is to survey the relationship between the use of smart phones with the grip and pinch strength and the pain in students.
    Methods
    350 students (212 female and 138 male) entered the study. The grip and pinch strength including tip, key and palmer pinch of dominant hand was measured 3 times with hydraulic dynamometer and Pinch Gauge. The pain in areas of the upper extremity (shoulder, elbow, forearm, wrist, fingers, thumb and neck) was evaluated with Visual Analog Scale (VAS). Data analysis was performed using SPSS 21 statistical software.
    Results
    Smartphone use and pain in the thumb, neck, arm, forearm, wrist and fingers relation was not statistically significant (P>0.05). Smartphone use and grip and pinch strength did not show statistically difference as well (P>0.05).
    Conclusion
    Although result of this study show no relation between smart phone use and grip, pinch and pain in upper limb and neck, but according to previous studies, using the Smartphone will cause muscle fatigue. Also duration of Smartphone use is determinant.
    Keywords: Smart phone, Grip strength, Pinch strength, Pain, Upper limb
  • Majid Kashef, Khalil Ullah Moonikh *, Aliraza Kashef Pages 56-65
    Introduction
    Caffeine is the most widely consumed physiological stimulant which is consumed via natural sources, such as coffee and tea as an energetic drink and dietary supplement. The present study was conducted to identify the effect of different doses of caffeine on time to exhaustion, resting level and cardiovascular responses in male athletes.
    Methods
    Eight male student athletes targeted and were randomly divided into three groups of control, dose of 2.5 mg/ kg caffeine, and dose of 5 mg/ kg caffeine, in a crossover design. Exercise protocol included exhausting running on treadmill (Using Bruce test). Blood pressure (BP), HR and RPP (rate pressure product) was measured before and 1 hour after taking caffeine and immediately after exercise. The data was analyzed using the Shapiro-Wilk, ANOVA with repeated measures (at significance level of 0.05) and Bonferroni post-hoc tests (at significance level of 0.0167).
    Results
    The data showed that taking both doses of 2.5 mg/ kg and 5 mg/ kg caffeine significantly increased time to exhaustion (P≤0.0167). In addition, dose 5 mg/ kg caffeine significantly Increase systolic blood pressure and RPP at rest, heart rate, systolic blood pressure and RPP at immediately after to exhaustion (P≤0.0167).
    Conclusion
    It seems that male athletes can increase/improve the time to exhaustion by consuming 2.5 mg/ kg of caffeine supplements without deleterious side effects of cardiovascular instead of 5 mg/ kg 1 hour before exercise. Further researches are necessary, to draw firm conclusions.
    Keywords: Caffeine, Blood pressure, RPP, Time to exhaustion, Male athlete