فهرست مطالب

مجله علمی پژوهان
سال شانزدهم شماره 1 (پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/10/04
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عبدالمطلب صید محمدی، قربان عسگری *، مهدی کمری صفحات 1-9
    سابقه و هدف
    فنل به طور گسترده در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گرفته و از طریق پساب به محیط زیست وارد می شود. در این پژوهش اثربخشی فرایند پریودات فعال شده با امواج فرابنفش در حذف فنل از محلول های آبی مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه از یک راکتور از جنس استل ضد زنگ مجهز به یک لامپ بخار جیوه 55 واتی استفاده شد. تاثیر پارامترهای بهره برداری از جمله زمان تماس، pH محلول ( 3 تا 10) ، غلظت پریودات (8 تا 100 میلی مول بر لیتر)، غلظت اولیه فنل (50 تا 500 میلی گرم بر لیتر) و تاثیر تغییرات شدت یونی مورد بررسی قرار گرفت. غلظت نهائی فنل با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتری در طول موج 500 نانومتر و میزان معدنی سازی با اندازه گیری COD تعیین شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این مطالعه حاکی از تاثیرگذاری پارامترهای مختلف بهره برداری در حذف ماده آلی بود. شرایط بهینه بهره برداری در محیط اسیدی (3=pH)، غلظت اولیه پریودات برابر با 20 میلی مول بر لیتر و طی زمان 60 دقیقه بود که در این حالت بیشترین کارائی حذف به میزان 99/1 درصد حاصل شد. نتایج بیانگر حذف 69 درصدی COD در شرایط بهینه بهره برداری بود. همچنین نتایج نشان داد که تغییرات شدت یونی در حذف ماده آلی بی تاثیر بود.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که استفاده از فرایند مذکور می تواند به عنوان یک روش مناسب در حذف فنل در محلول های آبی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: فنل، فعال سازی پریودات، پرتو فرابنفش، محلول های آبی
  • سیدعلی حسینی، علی کاوسی، اکرم ثناگو *، لیلا جویباری، غلامرضا محمدی صفحات 10-18
    سابقه و هدف
    یکی از روش های افزایش سازگاری آموزش کنترل خشم می باشد. در صورتی که فردی نتواند استرس خود را کنترل نماید، سازگاری در او کاهش می یابد. بنابراین هدف از این مطالعه تعیین تاثیر آموزش مهارت های کنترل خشم بر سازگاری دانشجویان می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه شبه آزمایشی با 60 نفر از دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی گلستان در سال 1394 انجام گرفت. شرکت کنندگان به صورت تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. شرکت کنندگان قبل از مداخله پرسشنامه های مشخصات فردی- اجتماعی، سازگاری بل و پرخاشگری و چهار هفته پس از مداخله مجددا پرسشنامه سازگاری بل را تکمیل نمودند. گروه مداخله در هشت جلسه آموزشی مهارت های کنترل خشم شرکت نمودند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کواریانس چند متغیری و با استفاده از نرم افزار 16 SPSS صورت گرفت.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد، آموزش کنترل خشم بر نمره سازگاری کلی (گروه کنترل 45/77، مداخله 38/05)، سازگاری در خانه (گروه کنترل 7/96، گروه مداخله 6/14)، سازگاری بهداشتی (گروه کنترل 7/10،گروه مداخله 5/13) و سازگاری عاطفی (گروه کنترل 12/39، گروه مداخله 9/59) تاثیر معناداری داشت (<0/05P). اما بر سازگاری اجتماعی (گروه کنترل 9/91، گروه مداخله 8/14) و شغلی (گروه کنترل 8/23، گروه کنترل 8/27) تاثیر معناداری نداشت (0/05>p).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این پژوهش، آموزش این مهارت در دانشجویان می تواند سازگاری آن ها را در ابعاد متخلف افزایش دهد.
    کلیدواژگان: مهارت های کنترل خشم، سازگاری، دانشجویان
  • طاهره منصوری، بهرام آرمون، محدثه خوشگفتار، سید محمد ریاحی، جواد هارونی* صفحات 19-26
    سابقه و هدف
    با توجه به روند جمعیت کشور و افزایش تعداد سالمندان و همچنین اهمیت ارزیابی وضعیت سلامت سالمندان مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت سلامت سالمندان شهرستان نائین انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی بود. نمونه های این مطالعه 220 نفر از سالمندان شهرستان نائین بودند که با استفاده از جدول اعداد تصادفی به صورت تصادفی ساده از بین پرونده خانوارهای دارای سالمند بالای 60 سال انتخاب شدند. روش گردآوری داده ها بصورت مصاحبه حضوری و چهره به چهره و پس از کسب رضایت آگاهانه از سالمندان بود. به منظور بررسی وضعیت سلامت از پرسشنامه 12 سوالی کیفیت زندگی (SF-12) استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین سنی مشارکت کنندگان 7/4±69/52 سال بود. آزمون رگرسیون خطی نشان داد که پس از تعدیل متغیرهای دموگرافیک و اجتماعی- اقتصادی با وضعیت سلامت جسمانی و روانی رابطه خطی برقرار بود. آزمون آنالیز واریانس رابطه معنی داری را بین سن و وضعیت سلامت نشان نداد ولی رابطه بین نمره سلامت و وضعیت درآمد معنادار بود (P<0.05). آزمون تعقیبی توکی نشان میدهد که نمره سلامت کلی در زیر گروه درآمد ضعیف کمتر از سایر گروه ها است (P<0.001). و در سایر زیرگروه ها تفاوت معنی داری مشاهد نشد.
    نتیجه گیری
    وضعیت سلامت سالمندان شهر نایین در حد متوسط بود، با توجه به تاثیر عواملی از قبیل سطح تحصیلات، وضعیت تاهل، وضعیت اقتصادی و درآمد بر سلامت سالمندان، توجه به این عوامل و انجام مداخلات مناسب در این زمینه ضرورت دارد.
    کلیدواژگان: سالمند، وضعیت سلامت، نائین
  • مونا رضاپور اصفهانی، لیلا جویباری، پرستو قاسم زاده پیرسرا، آرش رضایی شهمیرزادی، الهام مبشری، اکرم ثناگو *، سهیلا کلانتری صفحات 27-32
    سابقه و هدف
    پره اکلامپسی سومین علت مرگ و میر مادران در دنیا است. علی رغم تحقیقات فراوان، اتیولوژی آن ناشناخته باقی مانده است. شناسایی بروز این اختلال و عوامل خطر آن در مناطق مختلف می تواند در تشخیص، درمان و پیشگیری از عوارض آن مفید باشد. این پژوهش با هدف تعیین میزان بروز پره اکلامپسی و عوامل مرتبط با آن در زنان بستری در بخش های زنان و زایمان انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش توصیفی- مقطعی پرونده 572 زن باردار با حاملگی پرخطر مراجعه کننده به بخش های زنان و زایمان مرکز آموزشی درمانی شهید صیاد شیرازی گرگان طی ماه های فروردین تا اسفند 1392 با استفاده از چک لیست معتبر بررسی شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 صورت گرفت.
    یافته ها
    از کل پرونده های بررسی شده 43 مورد شناخته شده ی پره اکلامپسی و 17 مورد اکلامپسی بود. بروز پره اکلامپسی در بازه ی زمانی مورد نظر 7/51 درصد و اکلامپسی 2/97 درصد بود. میانگین سنی مادران بستری به دلیل پره اکلامپسی 29/11 سال بود. 55/8 درصد مادران در دامنه سنی 26-35 سال قرار داشتند. 5 درصد از مادران سابقه ی ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و 28/3 درصد از آنان سابقه ی ابتلا به پرفشاری خون داشتند.
    نتیجه گیری
    بستری شدن مادران به علت پره اکلامپسی در بین سایر مشکلات جدی بارداری از درصد بالایی برخوردار بود. همچنین شیوع سنی برای پره اکلامپسی در جمعیت مورد مطالعه با آمارهای جهانی تفاوت چشمگیری را نشان داد که نیازمند بررسی های بیشتر است.
    کلیدواژگان: پره اکلامپسی، اکلامپسی، حاملگی پرخطر، اپیدمیولوژی، زنان، مطالعه بیمارستانی
  • علی کاوسی، زهرا علیزاه مهدی محله، زینب رضاپور، علی موحدی، وحید معینی قمچینی، غلامرضا محمدی* صفحات 33-41
    سابقه و هدف
    در جهان کنونی هر فرد در زندگی روزمره به شکلی استرس را تجربه می کند. زندگی دانشجویی بر حسب این که موقعیت تاز ای به حساب می آید، می تواند زمینه ساز انواع استرس ها برای دانشجویان باشد. مقابله غیر موثر باعث استرس بیشتر، عدم سازگاری و بروز اختلالات و مشکلات روانی می گردد. لذا این پژوهش با هدف تعیین سطح استرس و شیوه های مقابله با آن در دانشجویان دانشکده علوم پزشکی نیشابور انجام شد.
    مواد و روش ها
    دراین پژوهش توصیفی- تحلیلی، تعداد 178 دانشجوی واجد شرایط دانشکده علوم پزشکی نیشابور (1395) با روش نمونه گیری طبقه ای وارد پژوهش شدند. ابزار گردآوری اطلاعات یک پرسشنامه سه بخشی، شامل اطلاعات فردی اجتماعی (15سوال)، سنجش میزان استرس با DASS-21 (21سوال) و شیوه های مقابله با استرس لازاروس (66سوال) بود. داده ها با نرم افزار 24SPSS و با استفاده از آزمون های فیشر، تی تست و تحلیل واریانس یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد، 139 نفر از دانشجویان دارای استرس غیرطبیعی بودند. بیشترین منابع استرس زا برای دانشجویان، به ترتیب عملکرد اساتید دروس تئوری (44 درصد) و عملکرد اساتید دروس بالینی (42 درصد) بود. همچنین نتایج نشان داد که شایع ترین شیوه مقابله با استرس در بین دانشجویان، سبک هیجان محور بود (9/98±33/00). آزمون آماری تی تست بین تاهل با سبک هیجان مدار ارتباط معناداری را نشان داد (0/05P<). همچنین آزمون آماری فیشر بین میزان استرس با رشته تحصیلی و معدل دانشجویان ارتباط معناداری را نشان داد (0/05P<).
    نتیجه گیری
    روش غالب دانشجویان در مقابله با استرس، سبک هیجان محور بوده است. با توجه به اینکه سلامت دانشجویان علوم پزشکی به جهت کار در محیط بالین و نقش عمده آنان در مواجهه با بیماران از اهمیت زیادی برخوردار است، برنامه ریزی در جهت آموزش شیوه های مقابله مناسب و ترغیب همه دانشجویان جهت استفاده از شیوه مناسب مواجهه با موقعیت های استرس زا سودمند باشد.
    کلیدواژگان: استرس، شیوه مقابله، سبک مسئله محور، سبک هیجان محور
  • سکینه جولایی ها*، حسین زارع، سارا موسوی صفحات 42-48
    سابقه و هدف
    هدف این پژوهش معرفی ساختار پرسشنامه فرا والدگری و همچنین فراهم آوردن قابلیت اطمینان اولیه ابزار جدید طراحی شده برای اندازه گیری سازه و ارائه نتایج حاصل از تحقیقات تجربی اولیه بود.
    مواد و روش ها
    روش تحقیق حاضر توصیفی از نوع پیمایشی بود و نوع پژوهش از نظر هدف در زمره پژوهش های توسعه ای محسوب می شود. جامعه آماری پژوهش تمام مادران منطقه 15 تهران است که تعداد 200 نفر به روش نمونه گیری هدفمند درسال 1395-1394 انتخاب شدند. پرسشنامه نهایی در 170 نفر از مادران بین سنین 20 تا 55 سال مورد استفاده قرار گرفت. جهت سنجش پایایی از آلفای کرونباخ و گاتمن و برای روایی از ضریب همبستگی ساده پیرسون بین دو فرم کوتاه و بلند پرسشنامه فراوالدگری استفاده شد. همچنین برای نرم سازی نمرات به نمر ه Z و سپس به نمره T تبدیل شدند. در نهایت داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 23 مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج تحلیل عوامل وجود 4 عامل در گویه ها را تایید نمود که 63/38% از واریانس کل مقیاس را تبیین نمود. آزمون KMOبرابر با 0/88 و در سطح مطلوب بود و آزمون کرویت بارتلت از نظر آماری معنی دار بود. تحلیل عامل تاییدی، نتایج حاصل از تحلیل عامل اکتشافی را تایید کرد و مدل بدست آمده با داده های پژوهش برازش داشت.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد از جنبه های مهم این پرسشنامه توسعه مهارت های فرزند پروری سازنده و مناسب است که برای پرورش رشد کودک بسیار مهم است.
    کلیدواژگان: ارزیابی، ویژگی های روانسنجی، پرسشنامه، فرا والدگری
  • سعیده احمدی گودینی*، ناصر بهپور، وحید تادیبی صفحات 49-55
    سابقه و هدف
    هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیرات 4هفته تمرین استقامتی- مقاومتی و مصرف مکمل آهن بر شاخص های هماتولوژیک خون دختران فعال بوده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 16دختر فعال با نمونه گیری تصادفی در دو گروه هشت نفره آزمایش (تمرین استقامتی- مقاومتی با مکمل آهن) و کنترل (تمرین استقامتی- مقاومتی با دارونما) قرار گرفتند. مدت تمرینات 4 هفته، هفته ای 3جلسه و جلسه ای 90 دقیقه بود. شب قبل تمرین مکمل آهن و دارونما (آرد) مصرف می شد. برای اندازه گیری هموگلوبین و فریتین در 2 روز پیش از شروع مداخله (پیش آزمون) و 2 روز پس از پایان آن (پس آزمون)، افراد به حالت ناشتا خون دادند. در پژوهش حاضر آزمون های کولموگروف- اسمیرنوف و T-test برای بررسی تغییرات در سطح معناداری P<0.05 استفاده شد.
    یافته ها
    بعد از 4 هفته تمرین و مصرف مکمل افزایش غیر معنادار هموگلوبین و کاهش غیر معنادار فریتین دیده شد. در گروه کنترل کاهش غیر معنادار هموگلوبین و افزایش غیر معنادار فریتین دیده شد. میان تاثیرات گروه آزمایش و کنترل بر فریتین و هموگلوبین خون در پس آزمون تفاوت معناداری یافت نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصله حاکی از عدم تغییر معنادار در هموگلوبین و فریتین بود و دلایل آن مکانیسم های هموستاز، دوز کم آهن و قاعدگی می تواند باشد. لذا توصیه می شود مکمل آهن در ورزشکاران دارای کم خونی و کمبود آهن با تجویز پزشک مصرف شود.
    کلیدواژگان: مکمل آهن، شاخصهای هماتولوژیک خون، تمرین استقامتی، مقاومتی
  • رسول فراست کیش، محسن ضیایی فرد، هومن بخشنده، امین خلف زاد* صفحات 56-64
    سابقه و هدف
    پرستاران نقش بی همتایی در حمایت خانواده و کمک به آن ها در سازگاری با موقعیت استرس زا دارند. پرستاران نیازمند آگاهی از انتظارات اعضای خانواده بیمار از نقش خود هستند تا بتوانند سیاست موثر حمایت از اعضای خانواده را اجرا نموده و رضایت مندی اعضای خانواده را به حداکثر برسانند. هدف این مطالعه تعیین میزان درک اعضای خانواده بیمار از نقش های پرستاران بخش های مراقبت ویژه که بوسیله اعضای خانواده درک شده بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک مطالعه توصیفی- تحلیلی بود. در این مطالعه تعداد 302 نفر از اعضای خانواده بیماران بستری در بخش های مختلف مراقبت ویژه مرکز قلب و عروق شهید رجایی به صورت در دسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات، از پرسشنامه درک اعضای خانواده از انتظارات نقش رفتاری/ درک نقش انجام شده اقتباس شده از پرسشنامه درک پرستاران از نقش خود در برابر اعضای خانواده هیکی و لواندسکی استفاده شد. با استفاده از آزمون های آماری توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آزمون های تحلیلی (آنالیز واریانس یک طرفه و تی مستقل) جهت آنالیز داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که برآورده شدن انتظارات اعضای خانواده از نقش پرستار مناسب بود و بیشتر اعضای خانواده ها نقش پرستاران بخش مراقبت ویژه را مثبت می دانستند.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد اگرچه درک اعضای خانواده از نقش پرستاران مثبت بود و بین برخی انتظارات اعضای خانواده و عملکرد پرستاران بخش ویژه اختلاف معنی داری وجود داشت اما پرستاران بخش مراقبت ویژه باید آگاهی خود از انتظارات اعضای خانواده بیماران را افزایش دهند.
    کلیدواژگان: اعضای خانواده، نقش های پرستار بخش ویژه، برآورده شدن انتظارات
|
  • Abdolmotaleb Seidmohammadi, Gorban Asgari Dr*, Mehdi Kamari Pages 1-9
    Background And Objectives
    Phenol is extensively used in various industries and it is mainly discharged to the enviroment from their effluents. In this study, the effectivness of UV activated periodate for removal of phenol in aqueous solutions was investigated.
    Materials And Methods
    In this research,experimens were conducted in a bench scale stainless steel reactor equipped with a 55W Hg vapor lamp. The effects of operational parameters such as solution pH (3-10), initial phenol concentration (50-500 mg/L), periodate concentration (8-100 mmol/L) were evaluated. Further, ionic strengh was changed to study its impact on the performance. The final concentration of phenol and mineralization rate were determined using DR-6000 spectrophotometer (at thewavelenght of 500 nm) and COD analysis, respectively.
    Results
    The findings indicated that the removal of phenol was influenced by different operational parameters. The highest removal rate was obtained at acidic conditions (pH=3), initial periodate concentration of 20 mmol/Land contact time of 60 min, which more than 99.1% of phenol was removed under these optimal conditions. Also,the results showed that maximum COD removal rate was 69% in optimum conditions. It was found that different ionic strengths did not affect the phenol removal rate.
    Conclusions
    The results indicated that UV activated persulfate process in optimal condition can be used as an alternative technology for treatment of various industrial wastewaters containing phenol.
    Keywords: Phenol, Periodate activation, Ultraviolet, Aqueous solution
  • Seyed Ali Hosseini, Ali Kavosi, Akram Sanagoo*, Leila Jouybari, Gholamreza Mohammadi Pages 10-18
    Background And Objectives
    Anger control training is a way of adaptability promotion. Adaptability reduces in the event that a person is unable to control his stress. The aim of this study was to determine the effect of education skills anger control on adaptability of the students.
    Materials And Methods
    This quasi experimental study was conducted on 60 undergraduate students of Golestan University of Medical Sciences (in year 2015). Participants were randomly divided into two groups of case and control. Before the intervention Participants completed questionnaires of demographic, bell adaptation and aggression. These were completed again after eight training sessions of anger management skills in four weeks. Data were analyzed with SPSS ver. 16 and multivariate analysis of covariance.
    Results
    The results showed that anger control training on total adaptability (control group 45.77, intervention 38.05), adaptability at home (7.96 control group, 6.14 intervention group), health adaptability (control 7.1, intervention 5.13) and emotional adaptability (12.39 control, 9.59 intervention) had a significant different (P0.05).
    Conclusions
    According to the results, educating these skills in students can increase their adaptability in different situations.
    Keywords: Anger control skills, Adaptability, Students
  • Tahere Mansouri, Bahram Armoon, Mohaddese Khoshgoftar, Javad Harooni* Pages 19-26
    Background and Objectives
    Considering the population trend in Iran, an increase in the number of the elderly, and the significance of evaluating their health status, the present study was aimed to determinate the health status of the elderly in Nain, Iran.
    Materials And Methods
    Present research was a descriptive-analytic study (cross-sectional). The study population consisted of 220 elderly people from Nain who were randomly selected using randomized simple table from among households with elderly over 60. After the informed consent was obtained from the elderly, data were collected in face-to-face, in-person interviews. In order to determine their health status, The Short Form Health Survey-12 (SF-12) questionnaire was utilized.
    Results
    The mean age of the subjects was 69.52±7.4 years. The linear regression test showed that there was linear relationship between the physical and mental health status after adjusting the demographic and socioeconomic variables, ANOVA showed no significant relationship between the health status and age, but there was a significant association between the income level and the health score (P
    Conclusions
    The health status of the elderly was moderate in Nain. Since factors such as the education level, marital status, income level, and economic conditions affect elderly people’s health, it is necessary to take these into account and conduct appropriate interventions in this field.
    Keywords: Elderly, Health status, Nain
  • Mona Rezapour Esfahani, Leila Jouybari, Parastoo Ghasemzadeh Pirsara, Arash Rezaee Shahmirzadi, Elham Mobaseri, Akram Sanagoo*, Soheyla Kalantari Pages 27-32
    Background And Objectives
    Preeclampsia is the third leading cause of maternal mortality in the world. Despite extensive studies, its etiology remains unknown. Determining the incidence and the risk factors of the disorder in different regions can be useful in diagnosis, treatment and prevention of complications. The aim of this study was to determine the incidence of preeclampsia and its related factors in the women admitted to obstetrics and gynecology ward of Shahid Sayyad Shirazi Hospital.
    Materials And Methods
    In this descriptive cross-sectional study, 572 high risk pregnant women referred to obstetrics and gynecology department of Shahid Sayyad Shirazi Teaching Hospital in Gorgan during April to March 2013 were evaluated using valid checklist. Data were analyzed by SPSS software version 16 and descriptive statistics.
    Results
    Among total of 572 records, 43 women were known preeclampsia cases and 17 of them were eclampsia. The incidence of preeclampsia was 7.51% and ecclampsia was 2.97%. The mean age of hospitalized mothers due to preeclampsia was 29.11 years. 55.8% of mothers were in age range of 26-35 years. Five percents of the mothers had a history of cardiovascular disease and 28.3% had a history of hypertension.
    Conclusions
    Maternal hospitalization due to preeclampsia was high among other serious pregnancy problems. The prevalence of preeclampsia in our study population was significantly different from global statistics requiring further investigation.
    Keywords: Preeclampsia, Eclampsia, High risk Pregnancy, Epidemiology, Women
  • Ali Kavosi, Zahra Alizadeh, Zeynab Rezapoor, Ali Movahedi, Vahid Moeini, Gholamreza Mohammadi* Pages 33-41
    Background And Objectives
    In Current world, everyone experiences stress somehow in his daily life. Since student life can be considered as a new status, it can be a precursor to a variety of stress for students. Ineffective coping causes more stress, incompatibility and the occurrence of disorders and psychological problems. Therefore, the aim of this study was to determine the level of stress and its coping strategies among the students of Neyshabur University of Medical Sciences in 2016.
    Materials And Methods
    In this descriptive and analytical study, 178 students of Neyshabur University of Medical Sciences (2016) were recruited randomly by the stratified sampling method into the study. Data were collected using a three-part questionnaire including social demographic information (15 items), measuring the level of stress with DASS-21(21 items) and Lazarus way of Coping Questionnaire (WOCQ) (66 items). The data were analyzed using SPSS24 software by means of descriptive, Fisher t-test and ANOVA analyses.
    Results
    The results showed that 139 of the students had abnormal stress. Most sources of stress among the students were teachers’ theory performance (44%) and teachers’ clinical performance (42%). It was also found that the most common coping styles among students were emotional-centered coping styles (33.00 ± 9.98). The T-test showed a significant difference between married and emotional-centered coping styles (p
    Conclusions
    The main method coping styles among the students was the emotional-centered coping style. Considering that the mental health of medical science students is important because of their role in clinical settings caring for patients, planning to teach proper coping strategies is recommended.
    Keywords: Stress, Coping styles, Emotional-centered styles, Problem-centered styles
  • Sakineh Julaieha*, Hossein Zare, Sara Mousavi Pages 42-48
    Background And Objectives
    The aim of this study was to introduce the basic structure of the meta-parenting questionnaire as well as providing new tools designed to measure the reliability of the structure, and the results of empirical research early.
    Materials And Methods
    This study is a descriptive survey and is a part of research development. The statistical population is all the mothers in Tehran Region 15, in which 200 were selected by the purposive sampling method in 2015-2016. The final questionnaire on 170 women between the ages of 20 and 55 years was conducted. To obtain reliability, Cronbach's alpha, Tansif, and Gotmann was used and for the validity of the Pearson correlation coefficients between short- and long-form meta-parenting questionnaires was used and also for softening scores to Z scores and the scores of T converted. Finally, data were analyzed using SPSS 23 software.
    Results
    KMO test become equal to 0.88 and at optimal levels and Bartlett test of sphericity was statistically significant. There are four factors in factor analysis confirmed 63.38% of the total variance explained scale. Confirmatory factor analysis confirmed the results of exploratory factor analysis and model fitting was obtained with research data.
    Conclusions
    The questionnaire appears to be an important aspect of the development of constructive and good parenting skills to foster the development of children is very important.
    Keywords: Evaluation, Psychometric Properties, Meta- Parenting, Questionnaire
  • Saideh Ahmadigodini*, Naser Behpoor, Vahid Tadibi Pages 49-55
    Background And Objectives
    The aim of this research was to evaluate the effect of four weeks endurance- resistance exercises with iron supplementation on blood hematological indexes of active girls.
    Materials And Methods
    In this study, 16 active girls were placed in two groups of eight girl's experiment (endurance- resistance exercises with iron supplementation) and control (endurance- resistance exercises with placebo) with random sampling. Four weeks training duration was three sessions per week and each session was 90 minutes. Iron supplementation and placebo (flour) were consumed the night before the exercise.
    For measuring hemoglobin and ferritin in two days before starting the intervention (pre-test) and two days after ending the intervention (post-test). The fasting blood samples were taken. The data were analyzed using the Kolmogorov - Smirnov and T-Test and the significant level was considered as P
    Results
    After four weeks of training and iron supplementation, a significant increase in Hb and a correspond decrease in Fer were observed. In control group, a significant increase in Hb and a correspond decrease in Fer were not seen. Also, there was not a significant relationship between effects of groups: control and experiment on Hb and Fer in after the test.
    Conclusions
    The findings illustrated that there was not a significant change in Hb and Fer because of mechanisms of homeostasis, low doses of iron and menstruation. Thus, it is recommended that iron supplements should be prescribed by physicians to be taken by athletes with iron-deficiency anemia and should.
    Keywords: Iron Supplementation, Hematological Indices, Endurance-Resistance Trainings
  • Rasool Farasat Kish, Mohsen Ziaei Fard, Hooman Bakhshandeh, Amin Khalaf Zad* Pages 56-64
    Background And Objectives
    Nurses play a unique role in supporting and contributing to families to adaopt with strerssful situations. Nurses play a unique role in supporting and contributing to families to adaopt with strerssful situations. Thus, nurses need to be aware of the expectations of patient's family members of their roles to be able to perform the policy of the support of family members and maximize the satisfiction of them. The purpose of this study was to assess Patient's family member perception of the role of nurses working in intensive care units that was perceive by family members.
    Materials And Methods
    This study is descriptive-analytical. In this study, 302 family members of the patients admitted to the intensive care ward of Shahid Rajaee Heart Center were selected. To collect information, a family member questionnaire was used for understanding the behavioral expectations / perceptions of the nurses adapted from the questionnaire to understand their role in the family and Lvandsky Hyky. By using descriptive statistical tests (mean and standard deviation) and analytical tests (One-way ANOVA and independent-t), the data were analyzed.
    Results
    It was found that meeting the expectations of family members of the role of nurses has been suitable and most of the family members think that the role of the nurses in intensive care units is positive.
    Conclusions
    The findings of the present study show that, although family member's preception of the role of nurses is positive and there is a significant relationship between some expections of family members and the performance of the nurses working in intensive care units, the nurses should should increase their awareness of patient's family member's expectations.
    Keywords: Family members, Role of ICU nurses, Meeting expectations