فهرست مطالب

مجله علوم مراقبتی نظامی
سال یکم شماره 1 (پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/09/19
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله تحقیقاتی
  • معصومه حاجی زاده، مرجان سید مظهری *، سید امیر حسین پیشگویی، شهلا علیاری صفحات 1-8
    مقدمه
    زلزله خطر جدی برای زندگی مردم در سراسر دنیا محسوب می شود. از این رو آموزش اصول مقابله با زلزله، یک نیاز جدی و ضروری است. به همین منظور این پژوهش با هدف کلی بررسی تاثیر بسته های آموزشی دگرامدادی بر میزان آگاهی و نگرش همسران کارکنان نظامی در مواجهه با زلزله انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی که در سال 1392 انجام گردید، دو کوی سازمانی وابسته به ارتش که در دسترس بودند به طور تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند و تعداد 30 نفر از همسران کارکنان نظامی ساکن از هرکوی سازمانی وابسته به ارتش به طور تصادفی انتخاب شدند. آزمون اولیه از دو گروه با پرسشنامه پژوهشگر ساخته آگاهی و نگرش به عمل آمد و سپس به گروه مداخله محتوای آموزشی)کتابچه و فیلم آموزشی(ارائه گردید، ولی برای گروه کنترل اقدامی صورت نگرفت. پس از دو هفته، پس آزمون در دو گروه گرفته شد. در انتها داده ها با استفاده از آزمون آماری پارامتریک در نرم افزار spss21 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که نمرات قبل از مداخله در دو گروه آزمون و کنترل در دو حیطه دانش و نگرش اختلاف معنی داری نداشت ولی در نتایج پس از آزمون، نمرات حیطه دانش(52/ 2±60/ 17) در دو گروه اختلاف معنیدار آماری را نشان داد(100/ 0 >p)، به طوریکه میانگین نمرات دانش گروه مداخله به صورت معنا داری از میانگین نمرات گروه کنترل بالاتر بود ولی در حیطه نگرش پس از مداخله، اختلاف معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد(50/ 0< p).
    بحث و نتیجه گیری
    آموزش دگر امدادی می تواند سبب ارتقاء دانش افراد کمک کننده در بحران گردد اما برای تغییر نگرش آنها باید از سایر روش های آموزشی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: آموزش، دگرامدادی، زلزله، آگاهی، نگرش
  • نسرین بابایی ساری، شهلا علیاری*، امیر حسین پیشگویی، محمد جعفری صفحات 9-17
    مقدمه
    رسالت مراکز درمانی نظامی در مواجهه با مصدومین آلودگی هسته ای به دلیل ایجاد حجم بالای ضایعات و صدمات دو چندان می باشد. لذا هدف این مطالعه بررسی تاثیر اجرای کارگاه آموزشی بر عملکرد پرستاران در مواجهه با مصدومین جنگ های نوین می باشد.
    مواد و رو شها: این پژوهش از نوع نیمه تجربی قبل و بعد می باشد. تعداد 72 نفر از پرستاران بیمارستان های منتخب نظامی شهر تهران در سال 1392 به روش نمونه های در دسترس انتخاب و در دو گروه آزمون و کنترل قرار گرفتند. جهت گروه آزمون، کارگاه آموزشی در خصوص نحوه مواجهه با مصدومین آلودگی هسته ای اجرا شد. در حالی که برای گروه کنترل مداخله ای صورت نگرفت. میزان تاثیر کارگاه آموزشی در دو مرحله (قبل و دو هفته پس از آموزش) با استفاده از فهرست وارسی پژوهشگر ساخته ای حاوی 76 آیتم بررسی شد. روایی صوری و محتوایی فهرست وارسی توسط 10 نفر از اساتید و پایایی آن با استفاده از توافق نظر بین ارزیابان تعیین شد(9/ 0=r). همسانی درونی نیز با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ به دست آمد(9/ 0=α). داده ها با نرم افزارSPSS نسخه 21 و با استفاده از آزمون های اسپیرمن، تی مستقل و تی زوجی تحلیل شد. P<0/05 معنی دار نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار سطح عملکرد در مرحله قبل از آموزش در گروه آزمون و کنترل به ترتیب 42/ 1±6/ 1 و 49/ 1±33/ 1 و در دو هفته پس از آموزش به ترتیب 37/ 1±5/ 73 و 7/ 1±64/ 1 بود. آزمون آماری تی مستقل در مرحله پیش آزمون بین دو گروه در نمره عملکرد اختلاف معناداری را نشان نداد) 50/P<0(، در حالی که در مرحله پس آزمون بین دو گروه اختلاف معنادار آماری وجود داشت) 50/0 P<(. آزمون آماری تی زوجی در مرحله قبل و پس از مطالعه، در هر گروه)آزمون و کنترل(اختلاف معناداری را نشان داد(50/ 0 >P).
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج حاکی از اثربخش بودن اجرای کارگاه آموزشی بود. لذا توصیه میگردد، دوره های آموزشی مورد نیاز به طور مداوم و مستمر به صورت)علمی و عملی(تکرار گردند.
    کلیدواژگان: پرستار، عملکرد، حوادث هسته ای، مصدومین هسته ای
  • احمد دولت یاری، سیمین تاج شریفی فر *، آرمین زارعیان، سید داوود تدریسی صفحات 19-27
    مقدمه
    سنجش سطوح رضایت مندی اعضای خانواده بیماران بستری یکی از اجزای اندازه گیری کیفیت مراقبت از بیماران است و موجب تحلیل وضع موجود خواهد شد. این مطالعه با هدف اندازه گیری رضایت مندی اعضای خانواده بیماران بزرگسال بستری در بخش های مراقبت ویژه طراحی شد.
    مواد و روش ها
    مقاله حاضر، حاصل یک مطالعه توصیفی در بخش های مراقبت ویژه در 5 بیمارستان منتخب نظامی شهر تهران است. نمونه گیری در 360 نفر از اعضای خانواده بیماران بستری در بخش های ویژه به روش نمونه گیری در دسترس انجام شد. ابزار مورد استفاده نسخه فارسی 30 گویه ای پرسشنامه رضایت مندی اعضای خانواده بیماران بزرگسال بستری در بخش های مراقبت ویژه با سه زیر مقیاس رضایت از عملکرد کارکنان درمانی، راحتی و تصمیم گیری بود. برای توصیف داده ها از میانگین، انحراف معیار، واریانس و درصد فراوانی توسط نرم افزار spss نسخه 16 استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین سنی افراد شرکت کننده 76/ 10±13 /36 بدست آمد. میزان پاسخ دهی به پرسشنامه 82% تعیین شد. بیشترین رضایت مندی به ترتیب مربوط به «زمان کافی برای فکر کردن در مورد اطلاعات ارائه شده در مورد مشارکت در تصمیم گیری برای بیمار» با کسب میانگین و انحراف معیار 04/ 46±66/ 69، «رضایت مندی کلی از تجربه در بخش های مراقبت ویژه»(29/ 22±75/ 62)، و کمترین رضایت مندی به ترتیب مربوط به «میزان مشارکت در روند تصمیم گیری»30/ 88)±75/ 41(، «مشارکت در روند مراقبت از بیمار»(83/ 30±91/ 42) تعیین شد. رضایت مندی کلی با پرسش در سه گویه تعیین شد، امتیازات این گویه ها به ترتیب 29/ 22±75/ 26، 61/ 24±58/ 75، 94/ 24±83/ 53 به دست آمد.
    بحث و نتیجه گیری
    رضایت مندی خانواده یکی از ابزارهای مهم بررسی کیفیت مراقبت در بخش های مراقبت ویژه است. کمترین امتیاز رضایت مندی مربوط به مشارکت در روند مراقبت از بیمار و میزان مشارکت در روند تصمیم گیری بود که بیانگر لزوم مداخلات مناسب به منظور ارتقای کیفیت خدمات در این بخش ها میباشد.
    کلیدواژگان: رضایت مندی، اعضای خانواده، بخش مراقبت ویژه
  • محمد دانشمندی، مریم نظام زاده*، آرمین زارعیان صفحات 28-35
    مقدمه
    بلایا اختلالات بوم شناختی یا وضعیت های اضطراری می باشند که بیشتر از توان سازمان ها و ارگانها بوده و در نتیجه منجر به خسارات مالی و جانی فراوانی میگردند بیمارستان ها به عنوان مهمترین موسسات درمانی باید قبل از وقوع حوادث از آمادگی لازم و کافی برخوردار باشند تا بتوانند به هنگام رویارویی با بحران ها، پاسخگویی سریع حادثه را تضمین نمایند. بر این اساس تحقیقی به منظور بررسی میزان آمادگی در مقابله با حوادث غیر مترقبه در یکی از بیمارستان های منتخب تهران انجام شده است.
    مواد و رو شها: این پژوهش یک مطالعه توصیفی است که در بیمارستان منتخبی در شهر تهران انجام گرفت. بدین منظور میزان آمادگی بیمارستان در 10 حیطه توسط چک لیست مشاهده ای 210 سئوالی که در مطالعه ای قبلا ساخته و روایی محتوایی و صوری و پایایی آن سنجیده شده است مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    میزان آمادگی بیمارستان مورد پژوهش در واحد ترافیک با کسب نمره 3 /33 درصد در رده ضعیف و واحد های پذیرش، ارتباط، آموزش و انتقال تخلیه به ترتیب با میانگین 7 /14، 50، 2/ 14، 7/ 46 درصد در سطح متوسط ارزیابی گردید و بقیه قسمت ها شامل بخش های اورژانس، امنیت، پشتیبانی، نیروی انسانی و مدیریت به ترتیب دارای میانگین 7/ 66، 7/ 46، 3/ 46، 9/ 61 و 2/ 68 درصد بوده که در حد خوب ارزیابی شدند.
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس نتایج بدست آمده در این پژوهش مشخص گردید که میزان آمادگی بیمارستان در سطح متوسط است با این وجود به دلیل اهمیت نقش بیمارستان ها در بحران به نظر میرسد اهتمام بیشتر مدیران و مسئولان را در جهت آموزش و برنامه ریزی به منظور افزایش میزان آمادگی در زمان بحران طلب میکند.
    کلیدواژگان: آمادگی، حوادث غیر مترقبه، بیمارستان
  • راضیه فراز، فاطمه کلروزی *، امیر حسین پیشگویی، اسماء طاهریان، مرضیه لک صفحات 36-42
    مقدمه
    پرستاران به میزان زیادی در معرض خطر ابتلا به کمردرد قرار دارند. این مقاله با هدف تعیین میزان شیوع دردهای ستون فقرات و عوامل مرتبط به آن در پرستاران شاغل در بیمارستان های آجا واقع در شهر تهران انجام گردید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی بوده و به روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای بر روی 420 پرستار شاغل در 6 بیمارستان آجا واقع در شهر تهران صورت پذیرفت. به این منظور از پرسشنامه بین المللی سنجش شیوع کمردرد نوردیک، استفاده شد و داده ها با کمک نرم افزار SPSS نسخه 21 و روش های آماری توصیفی تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    در این پژوهش مشخص شد 4/ 56 درصد پرستاران علاوه بر شغل پرستاری، دارای شغل دوم غیر از پرستاری بوده و 9/ 77 درصد ایشان تقریبا بعد از یکسال از شروع کار پرستاری، دچار کمردرد شده اند، 9/ 87 درصد پرستاران علت کمردرد خود را بلند کردن و جابجایی بیماران و اجسام سنگین یا هل دادن و کشیدن وسایل در محل کار خود عنوان کردند، شیوع دردهای قسمت فوقانی ستون فقرات (گردن و شانه) در بین نمونه ها 7 /50 درصد و شیوع دردهای قسمت تحتانی ستون فقرات (کمر) در بین خانم ها 1 /92 درصد بود. 65 درصد به دنبال این دردها دچار کاهش فعالیت شغلی شده بودند، 4/ 77 درصد از گروه پرستاران چاق دارای دردهای ستون فقرات بوده و همچنین 6/ 22 درصد افرادی که وزن طبیعی داشتند نیز مبتلا به درد در این ناحیه بودند ولی تفاوت آماری معنیداربین شاخص BMI و کمردرد دیده نشد. بین وجود درد این نواحی در گروه های مختلف بر اساس جنس(20/ 0= p)، نوع بخش متغیرهای سن(01/ 0=p= 0/005)، (p)، وضعیت تاهل(200/ 0= p) و سابقه کار(10/ 0= p) تفاوت آماری معنیدار مشاهده گردید.
    بحث و نتیجه گیری
    شیوع دردهای ستون فقرات در بین پرستاران، بالا می باشد و لزوم برنامه ریزی مناسب برای کاهش بروز درد، به صورت برگزاری آموزش های ضمن خدمت در مورد بهداشت ستون فقرات و تامین امکانات و تجهیزات لازم جهت کاهش فشار کاری برای پرستاران را میطلبد.
    کلیدواژگان: درد، ستون فقرات، پرستاران
  • فائضه بنی یعقوبی، شهلا علیاری*، سیمین تاج شریفی فر، سید امیرحسین پیشگویی صفحات 43-51
    مقدمه
    امروزه خطرات ناشی از پرتوهای یون ساز از جمله عوارض انسانی آن، بر هیچ کس پوشیده نیست و با توجه به بالا بودن آمار حوادث و بلایا در ایران چگونگی مدیریت آن امر بسیار مهمی به شمار میرود.در این میان داشتن کادر بهداشتی درمانی مجرب و کار آمد، ضروری و اجتناب ناپذیراست.هدف از ارائه این مقاله آشنا کردن جامعه ی پرستاران با حوادث پرتویی و نحوه ی مقابله با آن در بحران ها می باشد.
    مواد و رو شها: این مقاله مروری بوده و اطلاعات مربوط به آن از طریق جستجو در منابع اینترنتی ازجمله(Elsevier، Pubmed) و منابع مختلف چاپی و کتابخانه ای با کلید واژه (حوادث پرتویی، اداره ی مصدومین پرتویی و پرستار) در سال های 1381-1393(2002-2014) کسب شده است.
    یافته ها
    عدم آگاهی پرسنل بهداشت و درمان از پروتکل های درمانی در زمان وقوع بلایا منجر به کارآمد نبودن خدمات سلامتی و ناهماهنگی در مواقع بحران می شود. علیرغم اهمیت درمان مصدومین پرتویی و این حقیقت که مواد رادیو اکتیو و پرتوهای یونیزان بخشی از زندگی مدرن محسوب می شوند، متاسفانه در برنامه های آموزش رشته های مختلف پزشکی از جمله پرستاری، توجه کافی به این امر مبذول نگردیده است. آموزش دانشجویان گروه پزشکی به خصوص پرستاری به عنوان بزرگترین گروه ارائه کننده مراقبت به جهت آمادگی در پاسخ به حوادث و بحران ها یک ضرورت است.
    بحث و نتیجه گیری
    آمادگی پرستاران برای مقابله با بحران موجب توانمندسازی آنان در پاسخ به بحران میگردد. هم اکنون نیاز به کسب و ارتقای آمادگی در بخش های اورژانس بیمارستانها، برای پاسخگویی پزشکی به مصدومین پرتویی در بسیاری از کشورهای پیشرفته و توسعه یافته مورد توجه جدی قرار گرفته است. گنجاندن مباحث مربوط به این مساله در برنامه درسی دانشجویان کارشناس پرستاری و نیز برنامه ریزی برای آموزش مداوم پرسنل پرستاری امری ضروری به نظرمی رسد و توجه هر چه بیشتر مسوولان به این مقوله را میطلبد.
    کلیدواژگان: حوادث پرتویی، اداره ی مصدومین پرتویی، پرستار
  • مقاله مروری
  • نسرین جعفری گلستان *، لیدا محسن پور صفحات 52-56
    مقدمه
    مدیران موفق افرادی هستند که از تمام جزئیات سازمان یا موسسه تحت امر خود آگاهی همه جانبه داشته باشند تا بتوانند بر اساس یک برنامه ریزی درست و پیش بینانه در مواقع خطر، قدرت تصمیم گیری و اعمال نفوذ داشته باشند. در غیر این صورت اداره چنین وضعیتی و مقابله با خطرات احتمالی، تبدیل به امری دشوار خواهد شد.
    مواد و رو شها: این مطالعه مروری بوده که با جستجو در منابع کتابخانه ای، اینترنت، پایان نامه ها و مقالات (1994تا 2011) انجام شده است.
    یافته ها
    محیط های بهداشتی و درمانی به طور خاص در معرض بروز انواع ریسک می باشند. مدیریت ریسک زمینه ساز تضمین کیفیت مراقبت های پرستاری است و سبب رفع مشکلات عدم تطابق عملکرد پ رستاران با استانداردهای مراقبتی درپرستاری خواهد شد. اجرای مدیریت ریسک محیط امنی را برای بیماران، مددجویان و کارکنان به وجود می آورد، که رسالت بزرگ حرفه پرستاری است.
    بحث و نتیجه گیری
    آموزش مدیریت ریسک به مدیران پرستاری و پرستاران بالین در قالب آموزش های حین خدمت، راهکاری است اجرایی و اثر بخش، که نقش مهمی در کاهش سهل انگار ی ها و سوء عملکردهای مراقبتی خواهد داشت.
    کلیدواژگان: مدیریت ریسک، تضمین کیفیت، پرستاری
  • علیرضا قربانی، رضا اعتمادی، نسرین جعفری گلستان* صفحات 57-62
    مقدمه
    در حال حاضر، نظام مراقبت بهداشتی، درمانی وارد عصر پاسخگویی شده و با تغییرات سریعی که در این نظام رخ میدهد پاسخگویی حرفه ای، از اهمیت بالایی برخوردار گردیده. پاسخگویی عبارت است از، وضعیت جوابگو بودن فرد در برابر دیگران در قبال کارهای انجام شده.
    مواد و رو شها: این مقاله از نوع مروری بوده و در تدوین آن، از جستجوی کتابخانه ای و اینترنتی در پایگاه های اطلاعاتی google، yahoo magiran، sid، iranmedex، استفاده شده است.
    یافته ها
    مراقبت های پرستاری، یکی از مهم ترین جنبه های موجود در کار بالینی است. مراقبت اساس عملکرد پرستاری است و کیفیت مراقبت و جلب رضایت مراقبت شوندگان از اهداف آن محسوب می شود. پرستاران شالوده اصلی فرآیند بهبود کیفیت مراقبت ها هستند؛ بنابراین عملکرد شان در پیشبرد اهداف سازمانی بسیار ثمر بخش است و مسئولیت پذیری پرستاران نقش مهمی در تحقق رسالت نظام سلامت ایفا میکند.
    بحث و نتیجه گیری
    پرستاران، یکی از بزرگ ترین گروه های ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی، درمانی اند و بیماران نیز تماس بیشتری با پرستاران در قیاس با سایر کارکنان ارائه دهنده مراقبت دارند. لذا برای عرضه ی خدمات پرستاری با کیفیت و بهبودی بیماران، نیاز است که استاندارد های عملکرد پرستاری در نظرگرفته شود که از جمله این استانداردها، مسئولیت پذیری) اخلاق حرفه ای و انسانی)، وجدان کاری و پاسخگویی است.
    کلیدواژگان: مسئولیت پذیری، پرستاران، بهبودی بیماران
|
  • Haji Zadeh. M., Seyyed Mazhari. M. *, Pishgooie. A., Aliyari. Sh Pages 1-8
    Introduction
    earthquake education، the need is urgent. Therefore، this study is the effect of buddy aid education packages on the wives of military personnel awareness and attitude in the face with earth quake.
    Material and Methods
    Initial tests of the two groups were conducted and the experimental group training packages including manuals and training videos were presented and then two weeks after the test was performed in both groups. Finally، data and software using parametric statistical analysis was spss21.
    Results
    The result of study indicated that the scores of the control and comparison groups in the fields of knowledge and attitude statistically significant. Difference before the intervention، however the post test score in the field of knowledge showed statistically significant difference between the group; the in the mean score of the intervention group was significantly different from the mean score of the control group but the intervention did not cause any significant differences between the two groups in the field of attitude (p> 0/05) Discussion &
    Conclusion
    The findings of this study can be concluded that other buddy aid can help people improve knowledge of the causes of the crisis، but to change attitudes and raise their attitude to other methods of training can be used.
    Keywords: education, buddy aid, earthquake, awareness, attitude
  • Babai Sari. N., Aliyari. Sh *, Pishgooie. A., Jafari. M Pages 9-17
    Introduction
    The mission of the military medical centers is doubled when facing nuclear casualties، because of their severe injuries. Therefore، the aim of this paper is to study the effect of educational workshops of encountering the Casualties of the modern wars on performance of nurses.
    Materials And Methods
    This is a pre- and post- test quasi-experimental study. The hospitals were selected based on the object-centered sampling method. The samples were 72 nurses of the military hospitals in Tehran. They were divided in test and control groups، using available samples method. The test group was provided with an educational workshop on the way of facing the nuclear infected casualties. However، the control group had no intervention program. The amount of the workshop effects were compared in two stages (before and two weeks after the test)، using the Checklist 21 and a researcher-made questionnaire with 76 items. Data analysis was conducted through SPSS software، Spearman، independent T and square T tests. The criterion for being meaningful was considered as P<0. 05.
    Results
    The mean and standard deviation of the performance level in the pre intervention stage were 1. 6±1. 42 and 1. 33±1. 49، for the test and control groups، respectively. The values changed into 73. 5±1. 37 and 1. 64±1. 7 two weeks after the intervention. The independent statistical T test revealed no significant difference before test among the two groups، concerning the performance score (P> 0. 05); while in post-test stage there appeared such a difference (P<0. 05). However، the statistical square T test revealed a significant difference before and after test among the two groups (P<0. 05). Discussion and
    Conclusion
    the results showed that the educational workshop was efficient. Therefore، we suggest repetition of the required educational courses regularly، in practical and scientific forms.
    Keywords: Nurse, Performance, Nuclear accidents, Nuclear casualties
  • Dolatyari. A., Sharififar. S.*, Armin. Z Pages 19-27
    Introduction
    Family satisfaction is the reflection of needs and expectations made by family members of the patient admitted in ICU by the individuals who take care after the professional health. Measuring the satisfaction levels of family members of the patients admitted، is in a sense، one of the components of measuring the quality of taking care after patients and will improve the analysis of the existing situation and basic measures in promoting this dimension of taking care after the patients.
    Material And Methods
    The present article is the result of a descriptive study in the intensive care units in 5 selected military hospitals in Tehran. In this research، a 30-item questionnaire in Persian on satisfaction of family members of patients admitted in intensive care units with three sub-scales of satisfaction of the performance of treatment staffs، comfort and decision making was used. For description of data were used mean، variance، standard deviation and frequency that calculated with SPSS16.
    Results
    The average age of the participating individuals was 36/13± 10/7. Responding rate was 82%. The most scores of satisfaction was related to the item of «Enough time to think about the information provided about the patient’s with an average and standard deviation 69/66±46/04، General satisfaction with the experience in ICU”، (62/75±22/29) and the least scores of satisfactions was related to the “rate of participation in decision making trend:” (41/75 ± 30/88)، and “participation in the trend of care after the patient” (42/91±30/83). General satisfaction with decision making، care and satisfaction with the intensive care units were determined in three items. The average and standard deviations of the scores of these items were 62/75± 22/، 57/58± 24/16، 2953/83 ± 24/49. Discussion and
    Conclusion
    Family satisfaction is one of the important tools to study the quality of care in the intensive care units. The least score gained in satisfaction was related to the participation in the trend of care after the patient، the rate of participation in the decision making trend. This shows the necessity of proper intervention in order to promote the quality of services in ICU.
    Keywords: Satisfaction, Family Members, Intensive Care Unit (ICU)
  • Daneshmandi. M., Nezamzadeh. M.*, Zareiyan. A Pages 28-35
    Introduction
    disasters are ecological or emergency situations that are most of the organizations and institution’s potential. And the resulting to enormous financial and physical losses. Hospitals as the important health institutions should be ready before the events of sufficiently، to be able to cope with emergencies، ensuring rapid response to the incident. Based on a survey to determine the level of preparedness to deal with disasters in one of the selected hospitals in Tehran.
    Materials And Methods
    This descriptive study was conducted in selected hospitals in Tehran. In order to prepare the hospital was used in 10 scopes by a 210-item check list that in a study made previously and face and content validity and reliability was assessed.
    Results
    Amount of preparation of the study hospital in the department’s traffic 33. 3% In the category of weak and units of acceptance، communication، education and transport، discharge respectively، with an average 41. 7%، 50%، 41. 2%، 46. 7% was assessed average level Other areas include the emergency department، security، support، staffing and management، respectively، with an mean 66. 7%، 64. 7%64. 3%61. 9% and 68. 2% which were rated as good. Discussion and
    Conclusions
    Based on the results obtained in this study showed the level of hospital preparedness is average however، due to the important role of hospitals in crisis seems most dedication of the managers to training and planning demand to increase the level of preparedness in times of crisis.
    Keywords: preparedness, disaster, hospital
  • Faraz. R., Kalroozi. F.*, Pishgooie. A., Taheriyan. A., Lak. M Pages 36-42
    Introduction
    Nurses are at risk for low back pain. This paper aims to determine the prevalence of spinal pain and related Factors in nurses AJA hospitals in Tehran.
    Materials And Methods
    This study was cross-sectional and multi-stage random sampling research on 420 nurses AJA Hospitals، located in 6 hospitals in Tehran. International Nordic questionnaire was used with 21 SPSS software and descriptive statistics.
    Results
    56. 4% had secondary job، and 77. 9%، nearly a year after starting nursing، had been experiencing back pain. 87. 9% nurses with back pain due to lifting heavy objects or pushing، pulling and moving patients and equipment. Pain in the upper spine (neck and shoulder) between samples 50. 7% and the prevalence of pain in the lower spine (lumbar) in the Women was 92. 1%. because of this pain 65%nurses were decreased their jobs activity. 88. 6%had changed in life style. Based on body mass index (BMI) was determined 77. 4% of obese nurses had spinal pain. But there was no significant difference between BMI index andspinal pain. There was a significant statistical relationship between pain and age (p= 0/01)، pain and sex (p =0/02)، pain and kind of wards (p =0/02)، pain and marital status (p =0/00) and pain and work experience (p= 0/01). Discussion and
    Conclusions
    The prevalence of LBP among nurses is high and is necessary for proper planning to reduce pain، to organize training and supplying facilities to reduce workload for nurses.
    Keywords: Pain, Calumne pain, nurses
  • Baniyaghoobi F., Aliyari Sh*, Sharififar S., Pishgooei Ah Pages 43-51
    Introduction
    Nowadays، the dangers Caused by of ionizing radiation including of the human complications nothings hidden on nobody and according to the high statistics ofdisaster in Iran how disaster management is very important. In the meantime having health care personnel - trained and efficient، is necessary and inevitable. The purpose of this article is acquaint nurses with the radiation accidents And how to deal with in the crisis.
    Materials And Methods
    This paper is a review article that based on collecting data from electronic sources (Elsevier & Pubmed) and published from 2002 to 2014 research related to the topic.
    Results
    Health professionals’ lack of knowledge of treatment protocols in time of disastersleads to a lack of effective health services and coordination in times of crisis. Despite the importance of treatment of radiation injured and The fact that Radioactive materials and ionizing radiation are considered part of modern life، unfortunately، in the various fields of medical education programs including the nursing has not paid the enough attention to it. Training of medical students، especially nursing as the largest care provider in order to respond to readiness for disasters and crises is a necessity. Discussion and
    Conclusions
    Preparation nurses to deal with the crisis iscaused that they empower In response to the crisis. Currently need to acquire and improve preparedness in emergency departments of hospitals، for medical response to radiation injured in many developed countries seriously has been considered. The inclusion of issues related to this topic in the curriculum for nursing students and seems that Planning continuous education for nursing staff be necessaryand is needed most attention the responsible.
    Keywords: Radiation accidents, Radiation injured management, Nurse
  • Jafari Golestan. N.*, Mohsenpoor. L Pages 52-56
    Introduction
    Successful managers are those who know all the details of the organization or his subordinates had to be based on a comprehensive and predictive planning just in case of danger، decision making power and influence they have. Otherwise handle this situation and deal with adversities will become difficult.
    Materials And Methods
    This study was reviewed by searching library resources، the Internet، dissertations، and articles (1994 to 2011) were conducted.
    Results
    Environmental health risks are particularly predisposed. Nursing care quality assurance and risk management underlying cause mismatch problems nurses with nursing care standards at will. Implementation of risk management، safe environment for patients، clients and employees can create; the nursing profession is a big deal. Discussion and
    Conclusions
    Risk management training to nurse managers and nurses in job training، implementation and effectiveness of the strategy، an important role in reducing neglect and abuse will be caring.
    Keywords: nursing, quality assurance, risk management
  • Ghorbani. A., Etemadi. R., Jafari Golestan. N. * Pages 57-62
    Introduction
    now، the health care system، the era of therapeutic response and rapid changes that occur in the system of professional accountability، are very important. Accountability is the status of the person responsible for the work done by others.
    Materials And Methods
    This paper is an overview of the compilation، the library and Internet searches in databases google، yahoo magiran، sid، iranmedex، has been used.
    Results
    Nursing cares، one of the most important aspects of clinical work is in Performance is based care، nursing care and quality of care and satisfaction of those goals is to The main thrust of nursing care quality improvement process are، so their performance is very fruitful in advancing organizational goals and accountability nurses have an important role in fulfilling the mission of the health system plays. Discussion and
    Conclusions
    Nurses، one of the largest health care provider groups، health care and more contact with patients than nurses and other staff who care provider. We offer quality services and improve patient care، nursing practice standards need to apply such standards، accountability (professional ethics and human)، work ethic and accountability
    Keywords: accountability, nurses, improve patient