فهرست مطالب

مجله علوم مراقبتی نظامی
سال دوم شماره 3 (پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/10/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • خدابخش احمدی، جواد خدادادی سنگده* صفحه 127
    مقدمه
    مراقبت و نظارت ضعیف والدین با تمایل بیشتر فرزندان به ویژه نوجوانان برای مبادرت به رفتارهای آسیب زا همراه است. پژوهش حاضر به منظور بررسی وضعیت نظارت والدینی در میان نوجوانان خانواده های نظامی انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش توصیفی مقطعی، 457 نفر از نوجوانان دختر و پسر خانواده های نظامی به شیوه نمونه گیری چندمرحله ای انتخاب شدند و با استفاده از مقیاس نظارت والدینی مورد ارزیابی قرار گرفتند که ضریب آلفای کرونباخ آن 73/ 0 به دست آمده است. داده های به دست آمده به کمک نرم افزار SPSS نسخه 19 و با استفاده از روش های آمار توصیفی و آزمون T برای گروه های مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان داد که در مجموع 2/ 75 درصد از نوجوانان نظامی نظارت والدینی بالایی را گزارش کردند. این میزان برای پسران 2/ 63 درصد و برای دختران 2/ 84 درصد به دست آمد. بررسی تفاوت جنسیتی در نظارت والدینی نیز نشان داد که دختران نظارت والدینی بیشتری را تجربه میکنند.
    بحث و نتیجه گیری
    نظارت والدینی مستلزم توجه و پیگیری نسبت به آگاهی از مکان حضور فرزندان و اعمال آنها میباشد؛ بنابراین، توجه بیشتر به نقش نظارت والدینی در فرزندپروری برای سلامت فرزندان امری اساسی است. اجرای برنامه های آموزشی به والدین جهت نظارت بیشتر بر نوجوانان پسر ضروری به نظر میرسد.
    کلیدواژگان: خانواده نظامی، نوجوان، نظارت والدین
  • جواد خدادادی سنگده، خدابخش احمدی*، فروغ آموستی صفحه 135
    مقدمه
    معنویت نقش اساسی در داشتن خانواده سالم ایفا میکند، از این رو مطالعه حاضر با هدف شناسایی عوامل معنوی موثر بر سلامت خانواده نظامی مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر در حیطه پژوهش کیفی بود که با استفاده از روش پدیدارشناسی در بازه زمانی سال 1393-1394 انجام شد. جامعه آماری پژوهش متشکل از کلیه خانواده های نظامی شهر تهران بود. بدین منظور 18 شرکتکننده به روش نمونه گیری هدفمند و با استفاده از مصاحبه عمیق در طول یک دوره 12 ماهه مورد مطالعه قرار گرفتند. داده ها جمع آوری، ثبت و سپس کدگذاری انجام شد و در قالب مقوله های اصلی، مقوله بندی شدند.
    یافته ها
    نتایج حاصل از تحلیل مصاحبه شرکت کنندگان و کدگذاری مصاحبه ها به شناسایی 246 کد اولیه، 10 زیر مقوله و 2 مقوله اصلی شامل باورهای دینی و رفتارهای دینی منجر شد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که در سلامت خانواده عوامل معنوی مختلفی همچون تشابه در جهان بینی، توکل داشتن، توسل جویی، خیرخواهی، صبر، گذشت و انجام واجبات دینی نقش دارند. این عوامل در سلامت خانواده نقش بسیار مهمی ایفا میکنند، بنابراین لزوم توجه بیشتر به عوامل معنوی در پرداختن به خانواده های نظامی اهمیت اساسی دارد.
    کلیدواژگان: سلامت، خانواده نظامی، روش کیفی، معنویت
  • حمید سید النگی، سیده اعظم سجادی*، زهرا فارسی، اسماعیل محمد نژاد صفحه 143
    مقدمه
    با توجه به گسترش استفاده از روش کاتتریسم قلبی و عوارض ناشی از آن از قبیل احتباس ادراری، یافتن روشی امن و غیرتهاجمی در جهت رفع این عارضه ضروری می باشد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر کمپرس گرم بر احتباس ادراری حاد ناشی از کاتتریسم قلبی در بیماران مرد بستری در بیمارستانهای نظامی میباشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی تعداد 72 بیمار تحت کاتتریسم قلبی به روش نمونه گیری آسان در دسترس انتخاب و به طور مساوی در دو گروه آزمون و کنترل قرار گرفتند. این مطالعه بر اساس اندازه گیری زمان رفع احتباس ادراری و شدت احتباس ادراری در دو بازه زمانی شامل قبل از انجام مداخله و پایان مداخله و بر اساس مقیاس بصری مدرج انجام شد و داده ها با استفاده از آمار توصیفی - تحلیلی و با نرم افزار SPSS نسخه 21 تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه اختلاف معنی داری در شدت بروز احتباس ادراری در گروه کمپرس گرم، قبل و بعد از مداخله نشان داد در حالی که در گروه کنترل قبل و بعد از مداخله اختلاف معنی داری دیده نشد. همچنین مقایسه زمان رفع احتباس ادراری در گروه های مورد مطالعه نشانگر تاثیر مثبت مداخله کمپرس گرم در آزمون بود (p < 0.05).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مثبت کمپرس گرم در کاهش شدت احتباس ادراری و رفع سریعتر احتباس ادراری، میتوان از روش گذاشتن کمپرس گرم قبل از اقدام به سونداژ در ناحیه فوق عانه استفاده نمود.
    کلیدواژگان: احتباس ادراری، پرستاری، کاتتریسم قلبی، کمپرس گرم
  • مریم روحی، فهیمه دادگری*، زهرا فارسی صفحه 150
    مقدمه
    اضطراب مرگ یکی از تنش های بشر است که در بعضی از مشاغل از جمله پرستاری به صورت روزمره وجود داشته و عدم توجه به آن میتواند موجب عواقب ناخواسته و نامناسب از جمله نارضایتی شغلی، مشکلات روانی برای پرستاران و عدم دریافت مراقبت های صحیح و کافی برای بیماران گردد. این پژوهش با هدف تعیین میزان اضطراب مرگ پرستاران شاغل در بخشهای مراقبت ویژه بیمارستان های منتخب آجا و ارتباط آن با برخی از مشخصات جمعیت شناختی آنان اجرا گردید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی - همبستگی میباشد که بر روی 100 پرستار شاغل در بخشهای ویژه بیمارستان های منتخب آجا که به شیوه سر شماری انتخاب شدند، در سال 1392 انجام گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات در این مطالعه پرسشنامه دو قسمتی بود که بخش اول آن مشخصات فردی و بخش دوم، پرسشنامه اضطراب مرگ تمپلر میباشد. جهت تحلیل داده های به دست آمده از نسخه 19 spss استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین نمره ی کل اضطراب مرگ پرستاران (01/ 2±55/ 7) بود که 25 درصد آنان اضطراب مرگ خفیف، 36 درصد اضطراب مرگ متوسط و 39 درصد اضطراب مرگ شدید داشتند و میانگین نمره کل اضطراب مرگ با متغیرهای جمعیت شناختی ارتباط آماری معناداری نداشت (P>0/05).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر اضطراب مرگ بر جنبه های جسمی و روانی پرستاران و فرآیندهای مراقبتی ارائه شده توسط آنان، توجه به این مسئله در پرستاران بخشهای ویژه به جهت تماس نزدیک با بیماران در حال مرگ لازم میباشد و تعیین منابع اضطراب مرگ و ایجاد سیستم های حمایتی در بیمارستانها به منظور ارائه هر چه بهتر مراقبتها ضروری به نظر میرسد
    کلیدواژگان: اضطراب مرگ، اضطراب، پرستاران
  • مجتبی راد*، نورالدین محمدی، مهناز سیدالشهدایی، حمید حقانی، سمانه عصارزاده صفحه 158
    مقدمه
    دلیریوم سندرومی است که با اختلال هوشیاری و تغییر در شناخت مشخص می شود که درصد بالایی از بیماران پس از عمل جراحی از آن رنج میبرند. این مطالعه با هدف تعیین عوامل خطر مرتبط با دلیریوم متعاقب عمل جراحی قلب باز انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی-مقطعی بود که در سال 1388 در بیمارستانهای شهید رجایی و محب انجام شد. تعداد شرکتکنندگان در این مطالعه 370 نفر بودند. در این پژوهش کلیه بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه متعاقب عمل جراحی قلب باز مورد مطالعه قرار گرفتند. عوامل خطر مورد بررسی شامل اطلاعات دموگرافیک (سن- جنس -میزان تحصیلات-سطح درآمد)، دیابت، بیماری روانی، فیبریلاسیون دهلیزی، میزان هماتوکریت، مصرف سیگار و مواد مخدر، پرفشاری خون، سابقه سکتهی مغزی و عمل جراحی مجدد، کسر تخلی های بطن چپ، استفاده یا عدم استفاده از پمپ قلبی-ریوی در حین عمل جراحی و سابقهی مصرف داروهای خوابآور بود. روش جمعآوری داده ها به صورت در دسترس و غیر تصادفی بود. پژوهشگر بیماران را پس از انجام عمل جراحی و جداسازی از دستگاه تهویه مکانیکی و خروج لوله تراشه، با استفاده از مقیاس غربالگری مشاهدهای دلیریوم (DOSS) تا ترخیص آنان از بخش مراقبت ویژه و انتقال به بخش جراحی ارزیابی کرد. برای آنالیز یافته ها از نرم افزار SPSS نسخه 5/ 11 و آزمونهای آماری کای دو و تست دقیق فیشر استفاده شد.
    یافته ها
    در این مطالعه میزان بروز دلیریوم 23 درصد به دست آمد. از بین متغیرهای مورد بررسی در این مطالعه سطح درآمد، بیماری روانی، فیبریلاسیون دهلیزی و میزان هماتوکریت با دلیریوم از نظر آماری معنی دار شدند.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به بروز دلیریوم بعد از جراحی، شناسایی و غربالگری دلیریوم بعد از عمل جراحی قلب باز از اهمیت بالایی برخوردار میباشد. همچنین با نگاه به مشخصات فردی و عوامل مرتبط با بروز دلیریوم شناسایی شده در این مطالعه، لازم است تا با توجه به وضعیت اقتصادی بیماران و بیماری های زمینه ای آنان و با اصلاح عوامل خونی بروز دلیریوم بعد از عمل جراحی را کاهش داد.
    کلیدواژگان: جراحی قلب باز، دلیریوم، عوامل خطر
  • فاطمه سلطان نژاد*، زهرا فارسی صفحه 167
    مقدمه
    پیوند کلیه به دلیل ارتقای کیفیت زندگی به عنوان بهترین درمان مبتلایان به بیماری کلیه در مراحل پایانی شناسایی شده است. این مطالعه با هدف «بررسی کیفیت زندگی در گیرندگان پیوند کلیه» انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه ی توصیفی- مقطعی در سال 1391 بر روی 81 نفر از بیماران پیوند کلیه در شهر تهران، با روش نمونه گیری آسان انجام شد. ابزار گردآوری داده شامل فرم جمعآوری اطلاعات فردی و پرسشنامه اندازه گیری کیفیت زندگی (SF-8) بود. از آزمون های آماری توصیفی و تحلیلی و نرم افزار SPSS نسخه 15 برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل نشان داد که 3/75 درصد گیرندگان پیوند کلیه کیفیت زندگی متوسط و 9/ 23 درصد گیرندگان پیوند کلیه کیفیت زندگی پایین داشتند. بین نمره کیفیت زندگی، مدت زمان بیماری و انتظار در لیست پیوند ارتباط معنی داری دیده شد (002/ 0=P)؛ اما در بررسی نمره کیفیت زندگی با سایر متغیرهای جمعیت شناسی ارتباط معنی داری مشاهده نشد (P >0.05).
    بحث و نتیجه گیری
    در این مطالعه نمره اکثریت گیرندگان کلیه در حد متوسط گزارش شد که با توجه به هزینه های پیوند و تحمیل فشارهای روانی و مالی زیاد بر بیماران و خانواده ایشان، انجام مطالعاتی برای شناسایی عوامل مختل کننده کیفیت زندگی محرز میباشد.
    کلیدواژگان: پرسشنامه کیفیت زندگی، پیوند کلیه، کیفیت زندگی
  • مهدی جعفری، شهلا علیاری*، آرمین زارعیان، فهیمه دادگری صفحه 173
    مقدمه
    پرستاران که بیش از 70 درصد اعضای تیم بهداشتی و درمانی را تشکیل میدهند، نقش ارزندهای در آموزش به مددجویان دارند لذا هدف از این مطالعه، طراحی برنامه آموزش به مددجویان بستری در بخش ویژه قلب و بررسی تاثیر بکارگیری آن در یک مطالعه مقدماتی بر عملکرد آموزشی پرستاران شاغل در بخش ویژه قلب میباشد.
    مواد و روش ها
    طی یک مطالعه کتابخانه ای، برنامه آموزش به مددجویان طراحی گردید. در مرحله بعد در یک مطالعه شبه تجربی از نوع قبل و بعد در سال 1394 در بخش ویژه قلب یک بیمارستان منتخب ارتش به طور مقدماتی اجرا گردید. پرستاران شاغل در بخش ویژه به روش تمام شماری وارد مطالعه شدند. عملکرد آموزشی پرستاران، قبل از آموزش توسط فهرست وارسی پژوهشگر ساخته مشتمل بر 18 گویه بررسی گردید. روایی محتوای کیفی فهرست وارسی، توسط 10 نفر از اساتید خبره در زمینه ی آموزش به بیمار و پایایی آن بر اساس ارزیابی درونی تعیین شد (869/ 0=α). برنامه آموزش به مددجو به شکل سه جلسه 60 دقیقه ای و سه روز کار عملی در سه شیفت کاری، طی دو هفته آموزش داده شد. سه روز بعد از اجرای طرح، عملکرد آموزشی پرستاران مجددا توسط همان فهرست وارسی بررسی گردید. داده های جمع آوری شده توسط نرم افزار SPSS نسخه 15 و آزمونهای آماری توصیفی و تی زوجی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    برنامه آموزش به مددجوی طراحی شده در این مطالعه شامل: تدوین اهداف آموزشی، انتخاب محتوای مناسب آموزشی، انتخاب و کاربست روش ها و فنون مناسب آموزشی و بررسی درک مددجو از آموزش های ارائه شده بود. میانگین و انحراف معیار عملکرد کلی آموزشی پرستاران قبل و بعد از اجرای این برنامه، به ترتیب 479/ 3±90/ 27 و 932 /1±20/ 33 بود. آزمون تی زوجی نشان داد که عملکرد کلی آموزشی پرستاران دارای تفاوت معنادار آماری است (003/ 0=p).
    بحث و نتیجه گیری
    بکارگیری برنامه آموزش به مددجو به عنوان یک روش ساده و کم هزینه، تاثیر بسیار مطلوب بر عملکرد آموزشی پرستاران دارد و کیفیت آموزش را در پرستاری ارتقاء می بخشد.
    کلیدواژگان: آموزش، بخش ویژه، بیمار، پرستاران
  • مهدی مالمیر، *فاطمه تیموری، سید امیرحسین پیشگویی، پرویز دباغی صفحه 182
    مقدمه
    یکی از مشکلات رایج بیماران تحت عمل جراحی قلب باز، اضطراب میباشد که میتواند پیامدهای نامطلوبی را به دنبال داشته باشد. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر آرام سازی بنسون بر سطح اضطراب آشکار بیماران کاندید عمل جراحی قلب باز انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک کارآزمایی بالینی است که بر روی 90 بیمار کاندید عمل جراحی قلب باز بیمارستان منتخب دانشگاه علوم پزشکی آجا در شهر تهران در سال 1393 انجام شده است. واحدهای مورد پژوهش به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و با تخصیص تصادفی در دو گروه آزمون و کنترل قرار گرفتند. ابزار جمع آوری داده ها شامل پرسشنامه دموگرافیک و پرسشنامه استاندارد اضطراب آشکار اشپیل برگر بود؛ که در دو گروه کنترل و آزمون عصر روز قبل از عمل جراحی و پس از آموزش آرام سازی بنسون در گروه مداخله، صبح روز عمل در هر دو گروه نیم ساعت قبل از عمل، اضطراب بیماران را ارزیابی نمود. تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه 21 با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی (آزمونهای کای اسکوئر، تی زوجی و تی مستقل) انجام شد.
    یافته ها
    میانگین سنی واحدهای مورد پژوهش 82/ 55 سال بود که 6/ 55% مرد و 2/ 82% متاهل بودند. میانگین نمره اضطراب قبل از مداخله در گروه آزمون 43/ 4±35/ 34 و در گروه کنترل 20/ 5±26 /35 بود (P=0.374) که پس از مداخله در گروه آزمون به 74/ 2±73/ 26 کاهش ولی در گروه کنترل به 85/ 4±91/ 50 افزایش یافت (P=0.001). مقایسه نمره اضطراب دو گروه آزمون و کنترل پس از مداخله حاکی از این بود که این دو گروه اختلاف معنی داری با یکدیگر داشتند (P>0.05).
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این پژوهش، آرام سازی بنسون به طور معناداری موجب کاهش سطح اضطراب آشکار بیماران کاندید عمل جراحی قلب باز شده و پیشنهاد می شود که پرستاران از این روش به عنوان یکی از روش های طب مکمل و غیردارویی برای کاهش سطح اضطراب بیماران کاندید عمل جراحی قلب باز استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: آرام سازی، اضطراب، جراحی قلب باز
|
  • Ahmadi. Kh, Khodadadi Sangdeh. J.* Page 127
    Introduction
    Poorly parental Monitored adolescents are more likely to participate in pathological behaviors. The current study aims to investigate parental monitoring among military families’ adolescents.
    Material And Methods
    In this cross-sectional study, 457 high school female and male students were selected through cluster sampling method and were assessed by Parental Monitoring Scale and Cronbach alpha coefficient for the scale was 0.73. Data was analyzed with SPSS-19 and using descriptive statistics and independent sample T-test.
    Results
    According to study results, 75.2 percent of adolescents were going through high parental monitoring. Furthermore 63.2% of the male adolescents and 84.2% of female adolescents reported high parental monitoring. Moreover, the results showed that there was a significant difference between girls and boys in parental monitoring.Discussion and
    Conclusion
    Parental monitoring involves attending to and keeping track of the adolescent. So, it is critical to take account of parental monitoring in parenting to bring up healthy adolescents. Additional, monitoring male adolescents is highly recommended.
    Keywords: Adolescent, Military family, Parental monitoring
  • Khodadadi Sangdeh. J., Ahmadi. Kh*, Amoosti, F Page 135
    Introduction
    Spirituality has a fundamental role in creation a healthy family, this study aimed to identifying effective spiritual factors in healthy of military families.
    Materials And Methods
    The present research is a qualitative research, in which phenomenological method was used. Statistical population of the study included all military families of Tehran. For this purpose, 18 participants were selected by purposive sampling method and were studied via deep interviews during a 12 month period. Data were collected, registered and encoded in main categories.
    Results
    Analyzing the interview by codified data were resulted in identifying 246 primary codes, 10 sub category, and 2 main category including religion beliefs and religion manners.Discussion and
    Conclusion
    Results shown that spiritual factors effects on healthy family including symmetry to worldview, reliance, recourse, benevolence, patience, forgiveness, and perform to necessitous. These factors have fundamental role in healthy of military families, Therefore in dealing with of military families it is necessary to pay more attention to spiritual factors.
    Keywords: Healthy, Military Family, Quantitative method, Spirituality
  • Seyedalang. Sh, Sajadi. Sa*, Farsi. Z., Mohamadnezhad. E Page 143
    Introduction
    With the increasing use of cardiac catheterization and its accompanied complications such as urinary retention, finding out a safe and non-invasive way to solve this problem is essential. The purpose of this study was to investigate the effect of warm compresses on acute urinary retention following cardiac catheterization in male patients of military hospitals.
    Materials And Methods
    In this study 72 patients with cardiac catheterization case selected by simple sampling and assigned equally to 2 experimental and control groups. The study was based on a visual scale measuring (VAS) of the elimination time of urinary retention, severity of urinary retention before and after the intervention. Descriptive and analytical statistics of the Data were performed by SPSS (version 21). The results were statistically analyzed with T-test and P-value under 0.05.
    Results
    The results showed a significant difference in the severity of urinary retention of warm compresses group before and after the intervention, whereas the control group showed no significant difference. In addition, comparison of the removal time of urinary retention, showed the positive effect of the warm compresses intervention (p < 0.05).Discussion and
    Conclusion
    Given the positive effects of the warm compresses in relieving the severity of urinary retention and its elimination, in order to relieve the urinary retention, we suggest to use it prior to the catheterization of the supra-pubic area.
    Keywords: Cardiac catheterization, Nursing, Urinary retention, Warm compresses
  • Rohi. M., Dadgri. F.*, Farsi, Z Page 150
    Introduction
    Death anxiety can cause tension for people. It exists in some jobs like nursing continuously and has undesirable impacts like job dissatisfaction, psychological disorders and in patient insufficient care. The aim of this study was to determine death anxiety in nurses working in critical care units and related factors.
    Material And Methods
    This research is a descriptive - correlation study in which 100 nurses (working in critical care units) from teaching hospitals affiliated to AJA University of Medical Sciences were recruited by census sampling. Demographic information sheet and Templer’s Death Anxiety Scale were used to collect data. Then the data were analyzed using SPSS software.
    Results
    Mean score of death anxiety in nurses (7.55±2.1) calculated that 25% of death anxiety mild, 36% of death anxiety moderate and 39% death anxiety severe and the results was not showed significantly correlated between mean death anxiety and demographic variables.Discussion and
    Conclusion
    Death anxiety affects physical and emotional aspects of nurse’s life, thereby affecting process of caring. Results showed that death anxiety was higher in critical care nurses. So, they need special attention about death anxiety and its causes, and require institutional support to enable them for providing quality care for patients.
    Keywords: Anxiety, Death, anxiety, Nurses
  • Rad. M.*, Nooredin. M., Syedoshohdaee. M., Haghani. H., Assarzadeh.S Page 158
    Introduction
    Delirium is a syndrome characterized by impaired consciousness and changes in cognition. Which lots of patients after coronary by-pass graft have several neurological complications, This study aimed to recognize some risk factors related to delirium in patient who had a by- pass operation.
    Materials And Methods
    this cross-sectional study was conducted on 370 patients ranging from 18 to 85 years old and hospitalized in intensive care unit after coronary artery bypass graft surgery. Risk factors assessed including demographic variables, Diabetes Mellitus, drug abuse and smoking, hypertension, history of stroke and previous surgery, hematocrit lower than 30 percent, psychological disease. The convenience sampling method was used. After ending surgery and the separation from mechanical ventilation, the patients’ mental status was daily examined by means of observational Delirium Screening Scale until they were discharged and transferred from ICU to the surgical ward.
    Results
    The incidence of delirium is reported 23%. There is a significant relation between the incidence of delirium and variables such as atrial fibrillation, psychological disease, Income level and range of hematocrit.Discussion and
    Conclusion
    According to the results, screening and diagnosis of delirium after cardiac surgery is very important. With attention to individual profile and postoperative factors related to delirium, it is necessary to train about economic condition, product of blood and corrects this, underlying disease in order to decrease of delirium.
    Keywords: Coronary artery bypass graft, Delirium, Risk factors
  • Soltannezhad. F.*, Farsi. Z Page 167
    Introduction
    the quality of life in renal transplant among ESRD patients have been identified the best treatment. This study, was done with the aim of “Quality of life in renal transplant recipients” done.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was done in 81 patients with kidney transplantation in Tehran in 2012, with simple sampling. Data collection tools include a demographic data collection form and a questionnaire which measured quality of life (SF-8). Analytical and test SPSS 15 software was used to analyze the data.
    Results
    The results showed that the quality of life in renal transplant recipients was average (75.3%). And 23.9% were low quality of life in renal transplant recipients. Between the quality of life, duration of disease and the expected significant links were found on the list (P=0.002); but the evaluation of the quality of life was not significantly associated with demographic variables (P >0.05). In this study, the majority of recipients were reported to be moderate given the high financial cost of the transplant and impose stress on patients and their families, studies to identify the factors disrupting the quality of life is established.Discussion and
    Conclusion
    In this study, the majority of recipients were reported to be moderate. Given the high financial cost of the transplant and impose stress on patients and their families, studies to identify the factors disrupting the quality of life is established.
    Keywords: Kidney transplantation, Quality of life, Questionnaire quality of life
  • Jafari. M., Aliyari. Sh*, Zareian. A., Dadgary. F Page 173
    Introduction
    Nurses, who make up more than 70 percent of the health care team, have an important role in educating the patients. Therefore, the aim of this study is to design an education program for patients admitted to the intensive cardiac care unit and investigate the effect of using it in a preliminary study on nurses working in cardiac care unit.
    Materials And Methods
    During a library study, patients’ education program was designed. On the next step, it was implemented preliminary in a pre-experimental study of the before and after type in 2015 in cardiac care unit of a selected military hospital. Nurses working in cardiac care unit were entered into the study using complete enumeration method. Educational performance of nurses working in cardiac care unit was investigated before education by the researcher-made checklist consisting of 18 items. Quality content validity of the checklist was determined by 10 professors and experts in the field of education to patients and its reliability was determined on the basis of internal assessment (α=0.869). Patients’ education program was taught to the nurses in the form of three 60-minute sessions and in three working shifts during a two weeks period. 3 days after the implementation of the program, performance of nurses was re-assessed by the same checklist. Data collected was analyzed using the software SPSS ver.15 and descriptive statistics and paired t-test.
    Results
    The designed patients’ education program in this study included: the development of educational objectives, selection of appropriate education content, selection and implementation of appropriate educational methods and techniques and reviewing the patient’s understanding of the provided education. The mean and standard deviation of the overall performance of nurses before and after the implementation of the program was 27.90±3.479 and 33.20±1.932, respectively. Paired t-test showed that the overall educational performance of nurses has a statistically significant difference (P=0.003).Discussion and
    Conclusion
    The use of patient education program as a simple and low cost, has a great effect on nurses and also enhance the quality of education.
    Keywords: Education, Intensive care unit, Nurses, Patients
  • Malmir. M., Teimouri. F.*, Pishgooie. S.A., Dabaghi. P Page 182
    Introduction
    One of the common problems in patients undergoing open heart surgery is anxiety which can have undesirable consequences. This study aimed to evaluate the effects of Benson relaxation on state anxiety in patients undergoing open heart surgery was performed.
    Materials And Methods
    This study is a clinical trial that performed on 90 patients undergoing open heart surgery in selected hospitals of AJA University Medical Science in Tehran in 2014. the studied components were selected by simple sampling method and then with random allocation assigned to two experimental and control groups. Data collection instruments included a demographic questionnaire, and the Spielberg’s state anxiety inventory. The patients were randomly assigned into two experimental and control groups. Anxiety levels in two groups the day before surgery measuring by questionnaire Spielberg’s state anxiety and then in the experimental group were trained Benson’s relaxation. In the morning of surgery, Benson’s relaxation were performed by the experimental group and then anxiety levels control and evaluation in both groups about half an hour before was sent to the operating room. Finally data were analyzed by SPSS 21 with using the descriptive and analytic statistics (Chi square test, t-test and independent t) was performed.
    Results
    The mean age of the sample was 55.82 with 55.6% of men and 82.2% were married. The mean score of anxiety before intervention in the experimental group was 34.35 ± 4.43 and in the control group was 35.26 ± 5.20 that after the intervention in the experimental group decreased (26.73 ± 2.74), but in the control group increased (50.91 ± 4.85), (P=0.001). In comparison score of anxiety two groups after the intervention indicated that these two groups were significantly different from each other (P>0.05).Discussion and
    Conclusion
    According to the results of this study, Benson’s relaxation significantly are reduce the level of state anxiety in patients undergoing open heart surgery and suggested that nurses use this technique as one of complementary medicine and non-medicine methods to reduce the level of anxiety in patients undergoing open heart surgery.
    Keywords: Anxiety, Open heart surgery, Relaxation