فهرست مطالب

علوم مراقبتی نظامی - سال سوم شماره 2 (تابستان 1395)

مجله علوم مراقبتی نظامی
سال سوم شماره 2 (تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/06/26
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهدی محمدعلی خلج، آرمین زارعیان* صفحات 69-79
    مقدمه
    تحقق برنامه چهارم توسعه و برنامه چشم انداز 20 ساله، مشروط به آن است که الزامات دیده شده و برنامه های راهبردی، متناسب با ماموریت دانش تدوین و اجرا شود. دانش عنوان جدیدی است که به زمان حاضر و یا آینده نزدیک اطلاق می شود. به همین منظور اهمیت روزافزون مدیریت یکپارچه دانش در سازمان ها هر روز بیشتر احساس می شود.
    هدف
    این تحقیق طراحی و برازش الگوی ساختاری پیاده سازی مدیریت دانش در دانشگاه علوم پزشکی آجا می باشد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه پیمایشی به شیوه مدل یابی معادلات ساختاری است که بر روی 110 نفر از کارکنان با تحصیلات کارشناسی و بالاتر در دانشگاه علوم پزشکی آجا در سال 1394 انجام شده است. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه بوده است و داده ها از طریق نرم افزار SPSS نسخه 16 و لیزرل نسخه 54/8 و با استفاده از آزمون های توصیفی و روش مدل یابی معادلات ساختاری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های این پژوهش نشان داد که فرهنگ سازمانی و ساختار سازمانی، فناوری اطلاعات و انگیزش زیر ساخت لازم برای پیاده سازی مدیریت دانش است. مبتنی بر نتایج پژوهش به نظر می رسد که فرهنگ سازمانی (یادگیری، اعتماد و همکاری) بیشترین اثرگذاری را بر اجرای مدیریت دانش داشته و فرهنگ قدرت تاثیر خاصی بر آن نداشت. همچنین ساختار عدم تمرکز و رسمیت سازمانی، به ترتیب دارای اثر قابل توجه و کمترین تاثیر بر پیاده سازی مدیریت دانش بوده اند.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج برازش الگوی ساختاری پیشنهادی، این پژوهش می تواند یک نقطه آغازین برای پیاده سازی مدیریت دانش در دانشگاه علوم پزشکی آجا باشد. با توجه به یافته های پژوهش، زیر ساخت های مدیریت دانش در سازمانی نظیر دانشگاه علوم پزشکی آجا بر اساس اولویت اجرا به صورت فرهنگ سازمانی، ساختار سازمانی، فناوری اطلاعات، انگیزش و در آخر فرهنگ قدرت ارزیابی می گردد که در صورت اجرا می تواند منجر به پیاده سازی مدیریت دانش در این سازمان آموزشی گردد.
    کلیدواژگان: پیاده سازی، دانشگاه علوم پزشکی آجا، طراحی الگو، مدیریت دانش
  • محمد توکلی، مریم روشندل *، آرمین زارعیان، امیرحسین پیشگویی صفحات 80-89
    مقدمه
    عمده ترین شکایت در مبتلایان به بیماری کلیه در مراحل انتهایی خستگی است، خستگی اثرات مخربی بر کیفیت زندگی بیماران تحت درمان با همودیالیز دارد.
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر برنامه آموزشی تغذیه محور بر خستگی بیماران همودیالیزی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه مورد - شاهدی است که در سال 1394 بر روی 44 بیمار همودیالیزی در بیمارستان های منتخب ارتش انجام شد. گروه آزمون برنامه مراقبتی تغذیه محور را دریافت کرد و گروه کنترل هیچگونه مراقبتی را دریافت نکردند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه چند بعدی خستگی20- MFI و پرسشنامه مشخصات دموگرافیک جمع آوری و با نرم افزار SPSS نسخه 21 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    در ابعاد خستگی کل، خستگی عمومی، خستگی ذهنی و خستگی در بعد کاهش انگیزه در گروه آزمون نسبت به گروه شاهد تفاوت معنی دار مشاهده شد (05/0 P<) ولی در ابعاد خستگی جسمی و خستگی فیزیکی تفاوت معنی داری مشاهده نشد (05/0 P>).
    بحث و نتیجه گیری
    پژوهش حاضر نشان داد که آموزش تغذیه محور در گروه آزمون باعث کاهش میزان خستگی در مقایسه با گروه کنترل شد. با توجه به نتایج حاصل پیشنهاد می شود که از برنامه تغذیه محور به عنوان یک روش درمانی ساده و ارزان و غیرتهاجمی در درمان خستگی بیماران همودیالیزی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: برنامه آموزشی تغذیه محور، خستگی، همودیالیز
  • حسین سعیدی، جمال عاشوری* صفحات 90-99
    مقدمه
    سلامت روان یک ویژگی روانشناختی مهم برای کارکنان نیروی انتظامی است، لذا، توجه به سلامت روان آنان ضروری است. مهم ترین متغیرهای مرتبط با سلامت روان شامل سرمایه اجتماعی، حمایت اجتماعی ادراک شده و رفتار شهروندی سازمانی می باشند.
    هدف
    هدف این پژوهش بررسی ارتباط سرمایه اجتماعی، حمایت اجتماعی ادراک شده و رفتار شهروندی سازمانی با سلامت روان کارکنان نیروی انتظامی جنوب شرق تهران بود.
    مواد و روش ها
    این پژوهش توصیفی تحلیلی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش همه کارکنان نیروی انتظامی جنوب شرق تهران در سال 1394 بودند که از میان آنان 220 نفر به روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند. همه آن ها پرسشنامه های سرمایه اجتماعی، حمایت اجتماعی ادراک شده، رفتار شهروندی سازمانی و سلامت روان را تکمیل کردند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 و با روش های همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیری تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد بین متغیرهای سرمایه اجتماعی ( 01/ 0 P ≤، r= -0/237)، حمایت اجتماعی ادراک شده ( 01/ 0 P ≤ ، 0/350 -=r) و رفتار شهروندی سازمانی ( 01/ 0 P ≤ ، -0/414=r) با سلامت روانی رابطه منفی و معنادار وجود داشت. با توجه به اینکه نمره بالا در پرسشنامه سلامت روان به معنای داشتن سلامت روان پایین است؛ بنابراین با افزایش سرمایه اجتماعی، حمایت اجتماعی ادراک شده و رفتار شهروندی سازمانی میزان سلامت روانی کارکنان نیروی انتظامی افزایش می یابد. همچنین متغیرهای مذکور توانستند 8/26 درصد از تغییرات سلامت روانی را پیش بینی کنند (0/268=R2) که سهم رفتار شهروندی سازمانی ( -0/304= ß) بیش از سایر متغیرها بود (01/ 0 P ≤).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پیشنهاد می شود مشاوران و درمانگران برای بهبود سلامت روانی کارکنان نیروی انتظامی به ترتیب رفتار شهروندی سازمانی، حمایت اجتماعی ادراک شده و سرمایه اجتماعی را با استفاده از کارگاه های آموزشی مناسب آموزش دهند.
    کلیدواژگان: حمایت اجتماعی ادراک شده، رفتار شهروندی سازمانی، سلامت روان، سرمایه اجتماعی، کارکنان نیروی انتظامی
  • ابوالفضل حجاری، محسن شمس *، سلیمان افروغی، رضا فدایی، رضوان عباسپور نجف آبادی صفحات 100-106
    مقدمه
    بیماری تب مالت، به عنوان یک بیماری مشترک بین انسان و حیوان بوده و از نظر اجتماعی و اقتصادی دارای اهمیت است و باعث ایجاد عوارض جسمی، از کار افتادگی و تحمیل هزینه های درمانی می شود. پیشگیری، کنترل و حتی ریشه کنی بیماری تب مالت در یک کشور و یا منطقه، نیازمند سیاست گذاری و برنامه ریزی دقیق است که بر آمار و اطلاعات اپیدمیولوژیکی دقیق استوار است.
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی روند ده ساله این بیماری در شهرستان تیران و کرون است.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی است که در آن اطلاعات کلیه موارد شناسایی شده بیماری تب مالت طی سال های 1383 تا 1392 در شهرستان تیران و کرون که توسط بخش های دولتی و غیردولتی گزارش شده جمع آوری و پس از ورود به کامپیوتر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    تعداد 418 مورد بیمار مبتلا به تب مالت طی سال های مورد مطالعه بررسی شد که بالاترین میزان بروز بیماری در سال 1392 و با میزان بروز 106 در یک صد هزار نفر و کمترین آن مربوط به سال 1388 با میزان بروز 8/14 در یک صد هزار نفر جمعیت بود که 8/65 درصد را مردان و 2/34 درصد را زنان تشکیل می دادند که 6/86 درصد موارد ابتلا مربوطه به مناطق روستایی و 4/13 درصد از موارد در مناطق شهری بود.
    بحث و نتیجه گیری
    اگرچه در کشور روند بروز بیماری تب مالت طی سال های اخیر روند صعودی داشت ولی شهرستان تیران و کرون دارای میزان بروز بالاتری از متوسط کشوری و استانی است که توجه ویژه مسئولین را در این مناطق می طلبد و از آنجایی که بیشترین جمعیت مبتلایان در مناطق روستایی زندگی می کردند، باید ضمن جلب مشارکت های عمومی و همکاری بین بخشی برای کنترل تب مالت به نقش بهورزان و خانه های بهداشت در کنترل بیماری توجه شود.
    کلیدواژگان: اصفهان، تب مالت، روند
  • معصومه معصومی، نسرین حنیفی *، محمدرضا جمشیدی، سقراط فقیه زاده صفحات 107-114
    مقدمه
    بهداشت دهان یکی از مراقبت های ضروری در بیماران بستری در بخش های ویژه است. بهداشت دهان نامناسب منجر به عوارض ناخوشایند دهانی در بیماران می شود که می تواند سایر ارگان ها مانند ریه را نیز درگیر نماید.
    هدف
    این مطالعه به منظور بررسی ارتباط ضایعات دهانی و پنومونی زودرس وابسته به تهویه مکانیکی طراحی شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه ی مقطعی از نوع توصیفی– تحلیلی بود که در سال 1392 انجام شد. در این مطالعه 74 بیمار مورد بررسی قرار گرفتند. ابزارهای مورد استفاده شامل اطلاعات جمعیت شناختی، مقیاس Beck وCPIS بود. میزان ابتلا به ضایعات دهانی و پنومونی در روزهای سوم و چهارم بستری بودن بیماران و نیز ارتباط این دو متغیر با استفاده از آمار توصیفی و آزمون مک نمار مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد در روز سوم 7/79% و در روز چهارم 54/90% از بیماران به ضایعات دهانی مبتلا شدند. میزان ابتلا به پنومونی نیز در روز سوم 4/5% و در روز چهارم 02/27% گزارش شد. بین ضایعات دهانی و ابتلا به پنومونی با آزمون مک-نمار در روز سوم با 001/0 P < و در روز چهارم با 001/0 P < ارتباط آماری معنادار نشان داده شد.
    بحث و نتیجه گیری
    توصیه می شود، پرستاران برای پیشگیری از پنومونی به بهداشت دهان بیماران تحت تهویه مکانیکی بیشتر توجه کنند، زیرا ابتلا به پنومونی، وابستگی بیشتر بیمار به دستگاه تهویه مکانیکی و افزایش طول مدت بستری را در پی خواهد داشت.
    کلیدواژگان: بخش مراقبت های ویژه، پنومونی وابسته به تهویه مکانیکی، تهویه مکانیکی، ضایعات دهانی
  • احمد سهرابی، عهدیه جهانی، طاهره محرابیان *، فاطمه مرعشیان، صدیقه ظاهری صفحات 115-122
    مقدمه
    رضایت زناشویی احساس خشنودی و رضایت توسط زن یا شوهر است، زمانی که همه جنبه های ازدواج خود را در نظر می گیرند. رضایت یک متغیر نگرشی است، بنابراین یک خصوصیت فردی زن و شوهر محسوب می شود. یکی از شاخص های بهداشت روانی میزان رضایت زناشویی است.
    هدف
    پژوهش حاضر به منظور بررسی رابطه بین کیفیت زندگی و استرس با رضایت زناشویی در زنان مبتلا به سردرد میگرنی در شهرستان اهواز انجام شد.
    مواد و روش ها
    طرح پژوهش حاضر از نوع همبستگی است که در زمره تحقیقات توصیفی قرار می گیرد. جامعه مورد نظر در این پژوهش کلیه زنان مبتلا به سردرد میگرنی مراجعه کننده به بخش نورولوژی بیمارستان های شهرستان اهواز در سال 1393 بودند که 100 نفر از آن ها به روش نمونه گیری غیر تصادفی هدفمند انتخاب شدند و 3 پرسشنامه ی کیفیت زندگی، استرس و رضایت زناشویی را تکمیل نمودند. داده های تحقیق با روش ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندمتغیری با روش stepwise و با نرم افزار SPSS نسخه 18 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که بین کیفیت زندگی و رضایت زناشویی رابطه مثبت معناداری وجود دارد (44/0= r و 001/0 P <)، همچنین بین استرس و رضایت زناشویی در زنان مبتلا به سردرد میگرن رابطه منفی معناداری وجود دارد (72/0-r= و 001/0 P <). بالاترین ضریب همبستگی مربوط به استرس است که مهم ترین متغیر پیش بین در این پژوهش می باشد. هر دو متغیر استرس و کیفیت زندگی توانستند 52% از واریانس رضایت زناشویی را در زنان مبتلا به سردرد میگرنی در شهرستان اهواز تبیین کنند.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این پژوهش می توان گفت که به منظور افزایش میزان رضایت زناشویی افراد و به ویژه بیماران مبتلا به سردرد میگرنی، بهتر است که میزان استرس آن ها کاهش و همچنین کیفیت زندگی آن ها افزایش یابد.
    کلیدواژگان: استرس، رضایت زناشویی، سردرد میگرنی، کیفیت زندگی
  • سوزان حسینعلی زاده، جمیله مختاری نوری *، ارسیا تقوا، مریم عزیزی صفحات 123-132
    مقدمه
    اختلالات روانی یکی از معضلات بهداشتی و اقتصادی پیش روی جوامع بشری است. گستردگی اختلالات روانی، باعث شده پرستاران به عنوان اصلی ترین مراقبان تیم درمان برای ارائه ی مراقبت های کیفی مناسب، حرفه ای و استاندارد نیازمند راهنمایی و تعلیم باشند. دستورالعمل های پرستاری مبتنی بر شواهد ابزارهای مهمی در افزایش کیفیت کار بالینی پرستاران هستند.
    هدف
    این مطالعه با هدف «تعیین تاثیر اجرای دستورالعمل های پرستاری مبتنی بر شواهد بر کیفیت استاندارد مراقبت در بیماران بستری در بخش اعصاب و روان» انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک پژوهش نیمه تجربی قبل و بعد بود که در سال 1394 در بخش اعصاب و روان بیمارستان 505 نیروی زمینی ارتش در شهر تهران انجام شد. مداخله شامل: آموزش دستورالعمل های مراقبت پرستاری مبتنی بر شواهد به پرستاران شاغل در بخش اعصاب و روان و اجرای این دستورالعمل ها بر اساس فرایند پرستاری روی بیماران مبتلا به اختلالات اضطرابی بستری در بخش اعصاب و روان بود. قبل و بعد از مداخله کیفیت مراقبت پرستاری توسط چک لیست کیفیت استانداردهای مراقبت پرستاری برگرفته از استانداردهای مراقبت پرستاری آنا از طریق مشاهده و بررسی مستندات پرونده 66 بیمار بستری در بخش اعصاب و روان (33 پرونده قبل از مداخله و 33 پرونده بعد از مداخله) اندازه گیری شد. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی و با نرم افزار SPSS نسخه 21 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    مقایسه میانگین نمرات تمامی مراحل فرایند پرستاری قبل و بعد از مداخله تفاوت آماری معناداری (001/0 P <) پیدا کرد. به طوری که قبل از مداخله میانگین و انحراف معیار نمرات ثبت مراحل فرایند پرستاری در مرحله تشخیص و برنامه ریزی صفر، در مرحله اجرا 09/6 (814/1) و در مرحله ی ارزشیابی 27/1 (95/1) بود. در حالی که نتایج بعد از مداخله میانگین نمرات را در مرحله تشخیص 4 (0)، برنامه ریزی 94/5 (68/0)، اجرا 24/14 (001/1) و ارزشیابی 21/6 (27/0) نشان داد.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر اجرای دستورالعمل های مراقبت پرستاری مبتنی بر شواهد بر کیفیت استانداردهای مراقبت پرستاری به سیستم های ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی توصیه می شود که آموزش و اجرای دستورالعمل های مبتنی بر شواهد را در دستور کار خود قرار دهند.
    کلیدواژگان: اختلالات اعصاب و روان، دستورالعمل های مراقبت پرستاری، مراقبت پرستاری مبتنی بر شواهد
  • مسعود محمدی *، مسعود میرزایی، حدیث براتی صفحات 133-138
    مقدمه
    فشار خون بالا یکی از مهم ترین مشکلات بهداشتی در جهان است. در ایران و به طور کلی در استان های آن شیوع چاقی و فشار خون بالا روند افزایشی را دارا است.
    هدف
    این مطالعه بر آن است تا تعیین کند کسر منتسب به جمعیت فشار خون در اثر توام چاقی و چاقی شکمی در مردان استان قم چه میزان می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک مطالعه اپیدمیولوژیک می باشد که از اطلاعات مربوط به داده های نظام مراقبت بیماری های غیر واگیر که در سال 1388 به دست آمده استفاده شده است. نسبت شانس مورد استفاده نیز از داده های حاصل از مطالعه قند و لیپید به دست آمده و پس از استاندارد سازی داده های شیوع، خطر منتسب به جمعیت برای استان قم محاسبه شده است.
    یافته ها
    در استان قم بر حسب کسر منتسب به جمعیت فشار خون در اثر توام چاقی و چاقی شکمی، این میزان منتسب به جنس مذکر با میزان 07/31 درصد می باشد و در بین گروه های سنی نیز در جنس مذکر گروه سنی 65-55 سال با میزان 1/10 درصد بیشترین مقدار را به خود اختصاص می دهد.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به اهمیت شیوع و تاثیر فشار خون در ایجاد بیماری های قلبی و عروقی لازم است تا در زمینه پیشگیری از شیوع این بیماری ها و عوامل خطر آن در مردان استان قم اقدامات موثری صورت گیرد.
    کلیدواژگان: چاقی، چاقی شکمی، فشار خون، کسر منتسب به جمعیت، مردان
|
  • M. Khalaj, A. Zareiyan* Pages 69-79
    Introduction
    The Fourth Development Plan and Vision of the next 20 years, provided requirements and strategic plans, in accordance with the mission of development. Knowledge is a new title that refers to the present and near future. For this purpose, the increasing importance of integrated management of knowledge in organizations is felt more every day. The aim of this study was to design a model for the required infrastructure to implement knowledge management in AJA University of Medical Sciences.
    Objective
    The first plan was to implement knowledge management in the Islamic Republic of Iran University of Medical Sciences.
    Materials And Methods
    This study was a research of the structural equation modeling techniques on 110 people with bachelor degree or higher at AJA University of Medical Sciences during year 2013. The data was analyzed using the SPSS and LISREL software with Pearson correlation (Spearman) and structural equation modeling.
    Results
    The findings showed that organizational culture and organizational structure, technology, information and motivation are the necessary infrastructure for implementation of knowledge management. According to the findings, it seems that organizational culture (learning, trust and cooperation) has the greatest influence on the implementation of knowledge management, and culture had special potency. The structure of decentralization and organizational formalization, respectively, have a significant effect and have least impact on the implementation of knowledge management.
    Discussion and
    Conclusion
    According to the results of the proposed structure, this study could be a starting point for implementing knowledge management at the AJA University of Medical Sciences. According to the research findings, infrastructure knowledge management in organizations such as AJA University of Medical Sciences is based on organizational culture, organizational structure, information technology, motivation and strength, and culture, which if implemented could lead to the implementation of knowledge management in the educational organization.
    Keywords: AJA University of Medical Science, Implementation, Knowledge Management, Pattern Design
  • M. Tavakoli, M. Roshandel*, A. Zareiyan, A. Pishgooei Pages 80-89
    Introduction
    The most common complaint in patients with End Stage Renal Disease (ESRD) is fatigue. Fatigue has devastating effects on the quality of life of patients undergoing hemodialysis.
    Objective
    This study aimed to investigate the effect of nutrition-based education on fatigue of patients on hemodialysis.
    Materials And Methods
    This case-control study was conducted on 44 patients at selected AJA hospitals. The experimental group received based nutrition program and the control group did not receive care. Multidimensional Fatigue Inventory (MFI-20) and a demographic collection tool were used and the obtained data were analyzed with the SPSS 21 software.
    Results
    The samples were 3.52% males and 4.86% were married, and the highest percentage of people was in the age range of 71 to 80 years (8.31%). In terms of total fatigue, general fatigue, mental fatigue and reduced motivation fatigue, values were significantly different in the intervention group compared to the control group (P value Discussion and
    Conclusion
    The results suggested that nutrition-based programs could be useful as simple, inexpensive and non-invasive therapy modalities for the treatment of fatigue in patients undergoing hemodialysis.
    Keywords: Fatigue, Hemodialysis, Nutrition Based Education Program
  • H. Saeedi, J. Ashoori* Pages 90-99
    Introduction
    Mental health is an important psychological requirement for police force employees; therefore attention to their mental health is essential. The most important variables related to mental health include social capital, perceived social support and organizational citizenship behavior.
    Objectives
    The aim of this research was to investigate the relationship between social capital, perceived social support and organizational citizenship behavior, and mental health of police force employees.
    Results
    The findings showed a negative and significant relationship between social capital (r=-0/237, P≤0/01), perceived social support (r=-0/350, P≤0/01) and organizational citizenship behavior (r=-0/414, P≤0/01), and mental health. A high score in the mental health questionnaire indicated poor mental health. Therefore an increase in organizational citizenship behavior, perceived social support and social capital increases the rate of mental health among police force employees. Also the mentioned variables could predict 26.8% of variance of mental health (R2=0/268) with the share of organizational citizenship behavior (ß=-0/304) being higher than the other variables (P≤0/01).
    Discussion and
    Conclusion
    Regarding the findings it is suggested that counselors and therapists should be employed to teach organizational citizenship behavior, perceived social support and social capital to police force employees by using appropriate educational workshops to improve their mental health.
    Keywords: Organizational Citizenship Behavior, Perceived Social Support, Police Force Employees Social Capital, Mental Health
  • A. Hajari, M. Shams*, S. Afroghi, R. Fadaei, R. Abaspoor Najafabadi Pages 100-106
    Introduction
    brucellosis is a disease common to humans and animals, with social and economic importance, causing physical symptoms and disability, which can impose health care costs. Prevention, control and eradication of brucellosis in a country or region require policy-making and careful planning based on accurate epidemiological data.
    Objectives
    the purpose of this study was to evaluate the 10-year trend of the disease in the city of Tiran & Karvan, Iran.
    Materials And Methods
    This was a cross-sectional study in which data of all the cases detected with brucellosis in Tiran & Karvan during 2004-2013, reported by the government and NGOs, were collected and then analyzed with computer. From a total of 418 patients with brucellosis during the study period, the highest incidence of the disease was in 2013 and the lowest in 2009, with incidence rates of 106 and 14.8 per 100,000 populations, respectively. In total, 65.8% of cases were males and 34.2% were females; 86.6% of the cases lived in rural and 13.4% in urban areas.
    Discussion and
    Conclusions
    Although the incidence of brucellosis has been increasing in recent years, it has a more increasing trend than the national average in Tiran and Karvan city. Provincial authorities in this field need to pay particular attention, and since most of the patients’ populations live in rural areas, there should also be public participation and intersectional collaboration to control brucellosis, with emphasis the role of health workers and health centers in disease control.
    Keywords: Brucellosis, Esfahan, Process
  • M. Masoumi, N. Hanifi*, Mr. Jamshidi, S. Faghihzadeh Pages 107-114
    Introduction
    Oral hygiene is one of the necessary cares for patients hospitalized in special wards. Improper oral hygiene leads to unpleasant oral side effects, which can also affect other organs such as the lungs.
    Objective
    This study was designed to investigate the relationship between oral lesions and early mechanical ventilation-associated pneumonia (VAP).
    Materials And Methods
    The present research was a cross-sectional study of the descriptive correlation type, comprised of 74 patientsd. The tools used included demographic information, Beck oral assessment scale (BOAS), and clinical pulmonary infection score (CPIS). The incidence of oral lesions and VAP in third and fourth days of patients› hospitalization as well as their relationship were analyzed using McNemar test and descriptive statistics.
    Results
    The results showed that in the third day 79.7%, and in the fourth day 90.54% of patients were diagnosed with oral lesions. The rate of VAP was 5.4% in the third and 27.02% in the fourth days. There was a meaningful statistical association between VAP and oral lesions, shown by the Mc nemar test, in the third day with a PDiscussion and
    Conclusion
    It is recommended that nurses pay more attention to the oral hygiene of patients undergoing mechanical ventilation in order to prevent VAP, because the risk of VAP will lead to more dependence to ventilator for patients and increased length of stay.
    Keywords: Oral lesions, Mechanical Ventilation Mechanical Ventilation, Intensive Care Unit, Ventilation Associated Pneumonia
  • A. Sohrabi, A. Jahani, T. Mehrabian*, F. Marashian, S. Zaheri Pages 115-122
    Introduction
    Marital satisfaction is the feeling of fulfillment, gratification and pleasure experienced by a wife or a husband, when taking all their marital aspects into consideration. Satisfaction is an attitudinal variable so, it is considered an individualistic characteristic of wife or husbands. One of the mental health indicators is satisfaction level of the matrimony.
    Objective
    The present research was conducted in order to analyze the relationship between quality of life and stress, and marital satisfaction in females with migraine headaches in Ahvaz city.
    Materials And Methods
    The design of the research was correlational, under the descriptive research category. The population in the research were all females with migraine headaches referred to neurology departments, of Ahvaz hospital during year 2014, 100 of whom were selected by non-random purposeful sampling method. The participants completed quality of life, stress and marital satisfaction questionnaires. The research data were analyzed using Pearson correlation coefficient and multivariate regression analysis with the stepwise method, using the SPSS-18 software.
    Results
    The research findings showed that there was a positive meaningful relationship between quality of life and marital satisfaction (PDiscussion and
    Conclusion
    According to the research findings it can be said that in order to increase the individual marital satisfaction level, especially in patients with migraine headaches, it is recommended for their stress level and quality of life to be decreased and increased, respectively.
    Keywords: Marital Satisfaction, Migraine Headaches, Quality of Life, Stress
  • S. Hossein Ali Zadeh, J. Mokhtari Nuri*, A. Taghva, M. Azizi Pages 123-132
    Introduction
    Mental disorders are one of the major health problems facing the society and economy. The prevalence of mental disorders has led the nurses, as the main caregivers of a medical team, to need guidance and training in order to provide good quality care and professional standard services. Evidence-based nursing guidelines are important tools in increasing the quality of nurses› clinical practices.
    Objective
    This study aimed to investigate the effect of evidence-based nursing guidelines on the quality standard of care in patients hospitalized in the psychiatric section.
    Materials And Methods
    This clinical trial was carried out in the Psychiatric Ward of Army 505 Hospital in Tehran in 2015. Interventions included training guidelines of evidence-based nursing care for psychiatric nurses and to put the same guidelines based on the nursing process into enforcement for patients admitted to the Psychiatry Care Unit. Before and after the intervention, the quality of nursing care was measured via American Nurses Association (ANA) questionnaire as well as through observation and review of documentations from the records of 66 patients admitted to the Psychiatry Care Unit (33 cases before and 33 after the intervention). The usual nursing care quality was assessed and recorded via standards of quality nursing care questionnaires from the ANA standards of nursing care, and then, evidence-based nursing guidelines were taught. Data were collected after the intervention. The collected information was analyzed using descriptive statistics and SPSS version 21.
    Results
    Comparing the average score for all the stages of the nursing process, there was a significant difference before and after the intervention (PDiscussion and
    Conclusion
    Evidence-based care has an important role in improving the quality of nursing care. Therefore, the implementation of evidence-based care guidelines is recommended for health care trainings.
    Keywords: Evidence, Based Nursing Care, Nursing Care Guidelines, Psychiatric Disorders
  • M. Mohammadi*, M. Mirzaei, H. Barati Pages 133-138
    Introduction
    High blood pressure is one of the most important health problems in the world. In provinces of Iran, the prevalence of obesity and high blood pressure has an increasing trend.
    Objective
    This study aimed to determine the effect of blood pressure on the population-attributable fraction of obesity and abdominal obesity in males living in Qom province, Iran.
    Materials And Methods
    In this study, the data of non-communicable diseases surveillance in 2009 were obtained. Odds ratios using the data were obtained from Lipid and Glucose study. After standardizing the data rate based on EXCEL software, the population-attributable risk for Qom province based on the above formula was calculated.
    Results
    In Qom province, in terms of population-attributable fraction of hypertension attributable to obesity, the highest rate of 31.07% was in males, and among males aged 55-65 years it was 10.1%.
    Discussion and
    Conclusion
    Given the importance of blood pressure prevalence and the impact on cardiovascular diseases, it is necessary to prevent the spread of this disease and its risk factors such as obesity and abdominal obesity in males of Qom, taking effective measures.
    Keywords: Abdominal Obesity, Blood Pressure, Obesity, Men, Population Attributable Fraction