فهرست مطالب

علوم مراقبتی نظامی - سال سوم شماره 3 (پاییز 1395)

مجله علوم مراقبتی نظامی
سال سوم شماره 3 (پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/10/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد جواد رستم پور *، فاطمه کلروزی، امیرحسین پیشگویی، شهلا علیاری صفحات 141-148
    مقدمه
    در هنگام بروز بحران های سلامت عملکرد مطلوب پرسنل تیم های بحران ضروری و قابل انتظار می باشد. تریاژ به عنوان کلید موفقیت در مدیریت تعداد بالای مصدومین با منابع محدود محسوب می گردد. از این رو آموزش تریاژ به پرستاران تیم های بحران امری بسیار حائز اهمیت است.
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی تاثیر آموزش تریاژ در بحران به روش الگوی پیش سازمان دهنده بر آگاهی پرستاران تیم های بحران بیمارستان های منتخب آجا می باشد.
    مواد روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی در سال 1394 دو بیمارستان منتخب آجا بر اساس مرکزیت بحران به عنوان جامعه پژوهش در نظر گرفته شدند و به روش تخصیص تصادفی به گروه های مداخله و کنترل تقسیم شدند، 50 پرستار این دو بیمارستان به صورت در دسترس انتخاب گردیدند. محتوی آموزشی تریاژ در بحران به روش الگوی پیش سازمان دهنده، در گروه آزمون در دو جلسه به مدت یک ساعت و نیم، آموزش داده شد و در گروه کنترل مداخله ای انجام نشد. جمع آوری اطلاعات در هر دو گروه به صورت پیش آزمون و پس آزمون با پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه ی سنجش آگاهی انجام شد. در نهایت داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی توسط نرم افزار spss نسخه 22 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد میانگین نمره سطح آگاهی پرستاران قبل از مداخله در گروه آزمون 65/1 ± 66/8 و در گروه کنترل 19/1 ± 57/7 بود (264/0=P) که پس از مداخله در گروه آزمون به 02/1 ± 66/15 و در گروه کنترل به 92/0 ± 03/8 افزایش یافت، آزمون آماری تی مستقل نشان داد این اختلاف در مرحله ی پس آزمون بین دو گروه به لحاظ آماری، معنادار بود (001/0 P <).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مثبت الگوی پیش سازمان دهنده بر ارتقاء سطح آگاهی پرستاران تیم های بحران، به کارگیری این روش آموزش در ارائه موضوع تریاژ در بحران در دانشکده های پرستاری و کارگاه های بازآموزی توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: آموزش، پرستار، تریاژ، روش پیش سازمان دهنده، یاددهی
  • محمدرضا شاهمرادی *، یاسر شیخویسی صفحات 149-155
    مقدمه
    در دهه های اخیر توجه به پیامدها و نتایج معنویت در بین کارکنان سازمان ها از جمله سازمان های نظامی افزایش یافته است. از جمله حوزه های تاثیرگذار بالا بودن معنویت، افزایش انضباط ظاهری و معنوی کارکنان می باشد.
    هدف
    این پژوهش با هدف بررسی نقش معنویت در انضباط معنوی کارکنان نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران انجام پذیرفته است.
    مواد و روش ها
    روش تحقیق در این پژوهش پیمایشی و حجم نمونه پژوهش شامل تعداد 390 نفر از کارکنان نیروهای مسلح می باشد که به روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده انتخاب شده اند. این پژوهش در سال 1394 انجام پذیرفته و برای اندازه گیری معنویت کارکنان از مقیاس پایدمونت استفاده شده است. همچنین از پرسشنامه محقق ساخته برای گردآوری اطلاعات استفاده شده و به منظور تعیین اعتبار از اعتبار صوری و به منظور سنجش پایایی از ضریب آلفای کرونباخ و بازآزمایی استفاده و جهت آزمون فرضیه ها از آزمون های آماری ضریب همبستگی کندال و اسپیرمن و رگرسیون چند متغیره استفاده گردیده است.
    یافته ها
    نتایج آزمون های آماری نشان داد بین معنویت و انضباط ظاهری (t =4/395 و 0/05 P<) و معنویت و انضباط معنوی (5/465 =t و P<0/01) کارکنان نیروهای مسلح رابطه معناداری وجود دارد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج رگرسیون همزمان انضباط ظاهری و معنوی بر روی متغیر معنویت نشان می دهد که مولفه وحدت به صورت معنی داری پیش بینی کننده انضباط ظاهری کارکنان نیروهای مسلح و مولفه پیوند معنوی به صورت معنی داری پیش بینی کننده انضباط معنوی کارکنان می باشد.
    کلیدواژگان: انضباط، انضباط ظاهری، معنوی معنویت
  • مجتبی آهنگری، زهرا فارسی *، فهیمه دادگری صفحات 156-164
    مقدمه
    تغذیه یک نیاز اصلی بشر و یک چالش بزرگ در بخش های ویژه است و می تواند عامل خطرزا در ابتلا به عفونت باشد و کمبود آن یا سوء تغذیه با عوارض متعددی همراه خواهد بود. در بیماران بخش های ویژه حمایت تغذیه ای معمولا به صورت گاواژ است که با عوارض متعددی مانند آسپیراسیون همراه است.
    هدف
    هدف کلی این مطالعه مقایسه دو روش تغذیه بلوس و متناوب بر میزان آسپیراسیون بیماران مبتلا به سپسیس بستری در بخش های مراقبت ویژه می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی سه سو کور بوده که به مدت سه روز روی 60 بیمار مبتلا به سپسیس بستری در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان چمران تهران در سال 95- 1394 انجام شد. بیماران در سه گروه بلوس، متناوب و کنترل جای گرفتند که در هرگروه بیست بیمار مورد بررسی قرار گرفت. جهت بررسی آسپیراسیون تنفسی محلول متیلن بلو به محلول غذایی اضافه شد و هنگام ساکشن لوله تنفسی، ترشحات ریوی از نظر وجود رنگ آبی متیلن بلو مورد بررسی قرار گرفتند. جهت تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 22 استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده از آزمون کروسکال والیس بیان گر عدم وجود تفاوت معنی دار در بین سه گروه از نظر تعداد دفعات آسپیراسیون در روزهای اول، دوم و سوم ( P>0/05) بود. همچنین آزمون فریدمن و کوکران هم نشان دادند که در آسپیراسیون تنفسی بیماران در سه روز متوالی تغییر معنی دار آماری ایجاد نشد ( P>0/05).
    بحث و نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد هیچ تفاوت معنی داری از نظر میزان آسپیراسیون در سه گروه با روش های تغذیه ای بولوس، متناوب و متداول (کنترل) مشاهده نشد. انجام مطالعات بیشتر با حجم نمونه بالاتر و دوره زمانی طولانی تر پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: آسپیراسیون، بخش مراقبت ویژه، تغذیه بلوس، تغذیه متناوب، سپسیس
  • صدیقه معلمی *، مهدیه آدروم صفحات 165-173
    مقدمه
    استرس و رضایت شغلی ازجمله عوامل تاثیرگذار در کارایی پرستاران می باشد در کنار همه عوامل، شرایط متفاوت کاری در بخش های مختلف بیمارستان ها از مسائل قابل توجه می باشد.
    هدف
    از این رو پژوهش حاضر به مقایسه وضعیت استرس شغلی و رضایت شغلی در بین پرستاران 4 بخش داخلی، جراحی، مراقبت های ویژه، اورژانس پرداخته است.
    مواد و روش ها
    این تحقیق از نوع توصیفی در سال 1393 بین پرستاران بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی و بیمارستان تامین اجتماعی زاهدان انجام شده است. جامعه آماری 523 نفر بود که 103 نفر با نمونه گیری طبقه ای تصادفی انتخاب شدند. از پرسشنامه های رضایت شغلی سینک و مقیاس استرس پرستاری گری تافت و اندرسون استفاده شد. داده ها با SPSS نسخه 16 با استفاده از آزمون های آماری ANOVA تحلیل شدند.
    یافته ها
    در بین بخش های مختلف در نمره استرس شغلی و بعضی از خرده مقیاس های آن تفاوت معنادار مشاهده شد (05/0 P≤). استرس مربوط به مرگ و مردن (24/2) بیشترین میزان و سپس به ترتیب استرس حجم کار (21/2)، عدم اطمینان به درمان (20/2) در رتبه های بعدی قرار داشتند و کمترین استرس مربوط به تبعیض (34/1) محاسبه شد. همچنین بر اساس نتایج پرستاران بخش های داخلی و اورژانس در نمره کلی استرس و بیشتر خرده مقیاس های استرس نمرات بالایی را نشان دادند. با توجه به نتایج بین رضایت شغلی پرستاران بخش های مختلف تفاوت معناداری مشاهده نشد (64/0= P) و به طور کلی رضایت و استرس شغلی پرستاران در هر دو مورد در حد متوسط مشاهده شد (استرس شغلی =89/57؛ رضایت شغلی =56/17).
    بحث و نتیجه گیری
    جهت کاهش استرس در ارتباط با مرگ بیمار می توان به داشتن جلسات مشاوره بعد از مواجهه با مرگ بیمار و به طور کلی تر توجه به پرستاران بخش اورژانس و داخلی، تنظیم حجم کاری، دادن آموزش های لازم و کافی در زمان کارورزی (با توجه به متغیر عدم اطمینان به درمان) ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: استرس روانشناختی، بخشهای بیمارستان، پرستار، رضایت شغلی
  • فهیمه عابدینی، آرمین زارعیان *، فاطمه الحانی، فاطمه تیموری صفحات 174-183
    مقدمه
    بیماران پس از جراحی قلب در معرض مشکلات و نگرانی های متعدد قرار دارند و ماهیت مزمن بیماری ایجاب می نماید که این بیماران، برای ادامه زندگی آمادگی های لازم را کسب نمایند. در این راستا، توانمندسازی یکی از روش های کاربردی و کم هزینه می باشد.
    هدف
    در این مطالعه به بررسی تاثیر الگوی توانمندسازی خانواده محور بر شاخص های توانمندی بیماران با دریچه مصنوعی قلبی پرداخته شده است.
    مواد و روش ها
    این کارآزمایی بالینی در سال 1394 انجام شده است، پس از انتقال بیماران از واحد مراقبت های ویژه به بخش، به روش در دسترس، ابتدا گروه آزمون و سپس گروه کنترل انتخاب شدند. برای گروه آزمون الگوی توانمندسازی خانواده محور در چهار گام؛ تهدید درک شده، خودکارآمدی، عزت نفس و ارزشیابی، از طریق آموزش گروهی، حل مسئله گروهی و مشارکت آموزشی، در طی 3-5 جلسه صورت گرفت و کارت های آموزشی و کتابچه آموزشی در اختیار موارد پژوهش و عضو فعال خانواده آن ها قرار گرفت. گروه کنترل مراقبت های رایج را دریافت کردند. شاخص های توانمندی (تهدید درک شده، خودکارآمدی و عزت نفس) بیماران قبل از مداخله و پس از مداخله و یک و نیم ماه بعد ارزیابی شد ولی در گروه کنترل مداخله ای انجام نگرفت. سپس داده ها از طریق نرم افزار SPSS نسخه 23 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    هر دو گروه قبل از مداخله از نظر متغیرهای جمعیت شناسی مشابه بودند. قبل از مداخله میانگین نمرات توانمندی در دو گروه در هر سه حیطه تهدید درک شده، خودکارآمدی و عزت نفس تفاوت معنادار نداشت اما پس از مداخله، در گروه آزمون در هر سه حیطه ارتقاء توانمندی به طور معنادار وجود داشت (0/05 P<) و ارتقاء توانمندی پس از یک و نیم ماه نه تنها پایدار بلکه افزایش نیز داشت.
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این مطالعه، اجرای الگو و مجموعه تدابیر پرستاری که در الگوی توانمندسازی خانواده محور به کار می رود موجب بهبود شاخص های توانمندی در بیماران با دریچه مصنوعی می شود.
    کلیدواژگان: الگوی توانمندسازی خانواده محور، دریچه مصنوعی قلب، شاخص های توانمندی و پرستاری
  • فروغ زارع *، سید امیرحسین پیشگویی، مریم روشندل صفحات 185-191
    مقدمه
    ساکشن درون لوله تراشه یکی از مداخلات مهم در مراقبت از بیماران وابسته به دستگاه ونتیلاتور می باشد و معمولا توسط پرستاران انجام می شود که چنانچه به روش صحیح انجام نشود، عوارض بسیاری خواهد داشت.
    هدف
    این پژوهش با هدف تعیین تاثیر ساکشن لوله تراشه به روش استاندارد و معمول بر شاخص های همودینامیک بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه انجام شده است.
    مواد و روش ها
    روش این پژوهش، مداخله ای از نوع کارآزمایی بالینی می باشد که در بخش های مراقبت ویژه بیمارستان بعثت تهران در سال 1394 انجام شده است. پس از تهیه دستورالعمل ساکشن استاندارد لوله تراشه به روش مبتنی بر شواهد، توسط پژوهشگر و تائید روایی، جهت 36 بیمار برحسب نیاز و به طور تصادفی، با پرتاب سکه، ساکشن استاندارد (توسط پژوهشگر) و در نوبت دوم ساکشن معمول (توسط پرستار بیمار) یا بالعکس انجام شد. تعداد ضربان قلب، درصد اشباع اکسیژن شریانی (O2Sat) و حداکثر فشار راه هوایی در دم، یک نوبت قبل از اجرای پروسیجر و سپس بلافاصله 5، 10 و 15 دقیقه پس از آن ثبت شد. سپس داده های موجود با استفاده از آزمون های آماری t مستقل و آزمون آنالیز واریانس با تکرار مشاهدات، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین O2Sat، قبل از ساکشن بین دو روش تفاوت معنادار نداشت؛ اما بلافاصله، 5، 10 و 15 دقیقه پس از ساکشن در روش استاندارد به طور معناداری بیشتر از روش معمول بود ( P>0/05)؛ اما میانگین حداکثر فشار راه هوایی و ضربان قلب، قبل از ساکشن، بلافاصله 5، 10 و 15 دقیقه پس از ساکشن در دو روش با یکدیگر اختلاف معنادار نداشت ( P>0/05).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به اجتناب ناپذیری ساکشن لوله تراشه در پاکسازی ترشحات، با انجام ساکشن به روش اصولی و انجام هیپراکسیژناسیون 60-30 ثانیه قبل و یک دقیقه پس از ساکشن، کاهش زمان آن به کمتر از 15 ثانیه و استفاده از کاتتری با قطری کمتر از نصف قطر داخلی لوله تراشه می توان عوارض ناشی از آن را به حداقل رساند و از هیپوکسی بیمار پیشگیری کرد.
    کلیدواژگان: اشباع اکسیژن خون شریانی، تهویه مکانیکی، حداکثر فشار راه هوایی در دم، ساکشن لوله تراشه، ضربان قلب، همودینامیک
  • زهرا فارسی * صفحات 192-203
    مقدمه
    با توجه به اهمیت کلیدی آزمون ها در دستیابی به کیفیت بهینه فرآیندهای آموزشی و نقش اساسی آن ها در ایجاد تغییرات مطلوب در سطح دانش، نگرش و عملکرد فراگیران نسبت به فرایندهای آموزشی از جمله آموزش به بیمار سبب شد تا تدوین و پیاده سازی ابزاری که دید جامعی در خصوص ارزیابی فراگیران داشته باشد و نهایتا منجر به بهبود عملکرد آنان در عرصه های مختلف شود، امری ضروری به نظر رسد.
    هدف
    هدف از این مطالعه طراحی و پیاده سازی چک لیست ارزشیابی فعالیت های آموزشی دانشجویان در درس آموزش به بیمار بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه با رویکرد روش شناسی در سال های 94-1391 صورت پذیرفت. چک لیستی مشتمل بر 6 بعد جهت ارزشیابی فعالیت های آموزشی فراگیران در درس آموزش به بیمار طراحی شد. روایی صوری و محتوای چک لیست مورد تایید قرار گرفت. جهت تایید پایایی ابزار از ضریب توافق بین ارزیابان استفاده شد. با استفاده از فرمول کاپا درجه توافق سئوالات بررسی شد؛ که بین 1-0/7 متغیر بود که حاکی از توافق بالای بین دو ارزیاب بود. جهت تائید ثبات درونی ابزار از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد که برای هر حیطه و کل چک لیست بالاتر از 0/8 بود.
    یافته ها
    ابعاد اصلی چک لیست شامل بررسی کیفیت طرح درس جهت آموزش به فراگیران (دانشجویان، بیماران و مددجویان) (15 گویه)؛ کیفیت ارائه سخنرانی (17 گویه)؛ کیفیت روش های نوین تدریس یا ایفای نقش (10 گویه)؛ کیفیت سناریوی آموزشی (6 گویه)؛ کیفیت کار گروهی فراگیران (8 گویه)؛ کیفیت وسایل کمک آموزشی [اسلایدهای تهیه شده در نرم افزار پاورپوینت (12 گویه)، پوستر، پمفیلت، بوکلت (16 گویه) و کیفیت شبکه های اجتماعی مجازی (وبلاگ، تلگرام، اینستاگرام) (16 گویه) ] مورد استفاده در روند آموزش توسط فراگیران بود.
    بحث و نتیجه گیری
    داشتن دیدی کل نگر و جامع جهت تدوین ابزارهای ارزشیابی فعالیت های آموزشی فراگیران می تواند گامی موثر در راستای رسیدن به اهداف آموزشی باشد. انجام مطالعات بیشتر با استفاده از ابزار طراحی شده در سایر محیط های آموزشی و بررسی تعمیم پذیری آن پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: ابزار، آموزش، ارزشیابی، ارزیابی، فعالیت های آموزشی، عملکرد، چک لیست، فراگیران
  • رقیه سیدی، سیمین تاج شریفی فر *، آرمین زارعیان صفحات 204-212
    مقدمه
    تب های خونریزی دهنده ویروسی، نوعی بیماری عفونی مشترک بین انسان و حیوانات هستند که با سندروم بالینی تب، میالژی، ضعف و بی حالی، هموراژی و در بعضی موارد با افت فشار خون، شوک و مرگ مشخص می شوند. از میان تب های خونریزی دهنده، بیماری ابولا، به عنوان وحشتناک ترین بیماری قرن اخیر و بیماری تب کریمه کونگو که به عنوان یک بیماری بومی کشور ایران مطرح است، قابلیت ایجاد طغیان های بیمارستانی دارند.
    هدف
    هدف از تدوین این مقاله، مروری بر مطالعات انجام شده در خصوص عوامل ایجاد کننده و همه گیری و طغیان های تب های خونریزی دهنده ابولا و کریمه کونگو و نقش خود حفاظتی در پیشگیری از آن ها می باشد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه مروری است که بر پایه جستجو در پایگاه های داده ای داخلی و خارجی از جمله Pubmed،،Google scholar، SID و همچنین جستجو در سایت های who، CDC از سال 2001 تا سال 2016 تدوین شده است.
    یافته ها
    در این مقاله به دو بیماری مهم از تب های خونریزی دهنده، ابولا و تب کریمه کونگو پرداخته شده است که اولی سبب ایجاد بزرگترین اپیدمی در تاریخ این بیماری شده است و دومی به عنوان بیماری اندمیک ایران مطرح است و همچنان سالانه تعدادی از هم وطنان در اثر این بیماری فوت می نمایند.
    بحث و نتیجه گیری
    عوامل ایجاد کننده تب های خونریزی دهنده دارای اهمیت خاص بهداشت عمومی هستند. این عوامل تاکنون در طغیان های طبیعی با قابلیت سرایت بالا، جمعیت زیادی را درگیر کرده اند که تعداد زیادی از مبتلایان، دست اندرکاران بخش بهداشت و سلامت بوده اند. موفقیت در کنترل طغیان تب های خونریزی دهنده نیازمند قطع چرخه انتقال انسان به انسان این عوامل است، بنابراین آموزش خود حفاظتی در ارتباط با این بیماری ها بسیار حائز اهمیت است.
    کلیدواژگان: ابولا، تب های خونریزی دهنده، تب کریمه کونگو، خود حفاظت
|
  • M. Rostampour *, A. Pishgooie, Sh. Aliyari Pages 141-148
    Introduction
    In the event of health crisis, optimum performance crisis team personnel, are necessary and expected, and the key to success in managing the large number of victims with limited resources is triage; therefore triage training of crisis team nurses is very important.
    Objective
    The purpose of this study was to determine the effect of triage education by pre-advance organizer model on knowledge of crisis team nurses at AJA selected hospitals.
    Materials And Methods
    In this quasi-experimental study, during year 2015, two hospitals affiliated to the army, based on the centrality of the crisis, were considered as the study population and assigned to intervention and control groups, 50 nurses from the two hospitals were selected, based on available sampling. Educational content triage in crisis by the pre-advance organizer model in two sessions for an hour and a half was held for the experimental group while the control group did not receive any intervention. For both groups, pretest and post test tools, demographic questionnaire, and knowledge questionnaire were used. Finally data were analyzed by using descriptive analytic statistics using the SPSS version 22 software.
    Results
    The results showed that the mean knowledge of nurses before the intervention in the experimental group was 8.66±1.65 and in the control group was 7.57±1.19, respectively (p=0/264) , and after the intervention, in the experimental group it increased to 15.66 ±1.02 and in the control group to 8.3±0.92; the independent T-test showed a difference between the two groups, which was statistically meaningful (PDiscussion and
    Conclusion
    Considering the positive results, the use of pre-advance organizing model to promote awareness of crisis team nurses, and subject triage crisis training for faculty of nursing and retraining workshops are recommended.
    Keywords: Nurse, Pre advance, Organizer Model, Teaching, Triage
  • Mr. Shahmoradi *, Y. Shaikhvaisi Pages 149-155
    Introduction
    In the recent decades interest in the consequences of spirituality among the staff of military organizations has increased; this involves areas affected by high levels of spirituality, increase physical and spiritual discipline employees. This study examined the role of spirituality on physical and spiritual discipline of staff of the armed forces of the Islamic Republic of Iran has accepted.
    Objective
    This study aimed to examine the role of spirituality in the spiritual discipline of staff of the armed forces of the Islamic Republic of Iran.
    Materials And Methods
    This study was a survey and the sample size consisted of 390 employees of the armed forces that were selected by stratified random sampling method. The research was carried out during year 2015 and was used to measure spirituality of employees, using the Piedmont scale. In order to assess the reliability of the questionnaire Cronbach›s alpha coefficient and test retest methods were used, and to test the hypotheses, Kendall and Spearman correlation coefficient and multivariate regression were used.
    Results
    The results indicated a significant relationship between variables of spirituality and physical and spiritual discipline of the armed forces personnel and confirmed both hypotheses (influence of spirituality on physical discipline and spirituality).
    Discussion and
    Conclusion
    The test results between spirituality and physical discipline (t=4/395 & P
    Keywords: Discipline Appearance, Spirituality, Spiritual Discipline
  • M. Ahangari, Z. Farsi *, F. Dadgari Pages 156-164
    Introduction
    Nutrition is a basic human need and a great challenge at intensive care units. Studies have shown that unsuitable nutrition can be a risk factor for many complications including aspiration.
    Objective
    The purpose of this study was to compare two methods of bolus and intermittent feeding on aspiration in patients with sepsis, hospitalized at intensive care units.
    Materials And Methods
    This study was a triple blind randomized controlled trial that was performed on 60 patients with sepsis, hospitalized at the intensive care units of Chamran Hospital, Tehran, Iran, for three days, during years 2015 and 2016. Patients were divided to three groups (bolus feeding, intermittent feeding and control). Methylene blue solution was used to evaluate pulmonary aspiration of the patients. Therefore, aspiration was emphasized with suctioning of the respiratory tract and assessing lung secretions in terms of blue color of methylene blue solution. The SPSS (version 22) software was used to analyze the data.
    Results
    The Kruskal-Wallis test indicated no significant difference between groups in terms of frequency of aspiration in three days (P>0.05). Friedman and Cochran tests also showed no significant difference in pulmonary aspiration during the three consecutive days in each of the groups (P>0.05).
    Discussion and
    Conclusions
    The present study showed no significant difference among the three groups (bolus feeding, intermittent feeding and routine) in terms of aspiration. More studies with larger sample sizes during longer period are suggested.
    Keywords: Aspiration, Bolus Feeding, Intensive Care Unit, Intermittent Feeding, Sepsis
  • S. Moallemi *, M. Adroom Pages 165-173
    Introduction
    Occupational stress and low job satisfaction are key factors in reducing staff productivity in organizations with physical and psychological impacts on employees. Nursing is amongst the most stressful professions.
    Objective
    This study aimed to determine the difference between job stress and job satisfaction among nurses of four internal departments, intensive care emergency and surgery units.
    Materials And Methods
    This descriptive study included 103 nurses selected from hospitals of Zahedan University of Medical Sciences and Hospital of Social Security Organization during year 2014, by random sampling. The Nursing Stress Scale (NSS-57) and Job Satisfaction Questionnaire were used. The hypotheses were tested using one-way Analysis of Variance (ANOVA) and Lease Significant Difference (LSD).
    Results
    According to the results of the current study, there was a significant difference between the nurses› job stress in different units and several subscales (P ≤ 0.05). The highest measure was related to death and dying subscale (2.24) , workload (2.21) and certainty concerning treatment (2.20) , respectively and the lowest correlation was with discrimination (1.34). The results showed there was no significant difference between the nurses› job satisfaction at different units (P = 0.64).The nurses of internal department and emergency had high level of stress in total score and most of the subscales of stress (job satisfaction = 17.56, nursing stress = 57.89).
    Discussion and
    Conclusion
    Counseling sessions for nurses, on how to deal with a patient›s death (the highest score) can be useful. It is currently crucial to pay attention to emergency department nurses. To set the amount of work for nurses, and organize sufficient education in internship courses can be useful to reduce stress.
    Keywords: Hospital Units, Psychological Stress, Nursing, Job Satisfaction
  • F. Abedini, A. Zareiyan *, F. Alhani, F. Timori Pages 174-183
    Introduction
    After heart surgery, patients are at risk of multiple problems and concerns. It is essential to prepare them to continue living with the chronic nature of the disease. Empowerment is one of functional and low-cost methods.
    Objectives
    The aim of this study was to assess the effect of family-centered empowerment model on empowerment parameters in patients with artificial heart valves.
    Materials And Methods
    This clinical trial study was done during year 2015. After the patient was transferred from the Intensive Care Unit (ICU) , the test group and control group were selected by the available sampling method. For the test group, the family-centered empowerment model was performed in four steps: threat perceived, self-efficacy, self-esteem and evaluation through group training, group problem solving and educational participation during three to five sessions. Educational cards and booklets were provided for the cases and an active member of their family. The control group received routine care. Patient capability indexes (threat perceived, self-efficacy and self-esteem) was evaluated before, immediately after the intervention and one and half months after the intervention. The data was analyzed by SPSS version 23 software.
    Results
    Both groups were similar before the intervention in terms of demographic variables. The level of empowerment of the two groups before the intervention, in all three areas was not significantly different, but after the intervention, the test group’s level of empowerment was significantly improved in all three areas (PDiscussion and
    Conclusion
    Based on the findings, implementation of the model and nursing interventions as part of the family-centered empowerment model improved the empowerment parameters of patients with prosthetic heart valve.
    Keywords: Artificial Heart Valves, Family, centered Empowerment Model, Indicators of Empowerment, Nursing
  • F. Zarea *, A. Pishgooie Pages 185-191
    Introduction
    Suctioning the airways through an endotracheal tube is an important intervention to manage patients under mechanical ventilation, which is usually performed by nurses and if not accomplished properly, it can cause lots of side-effects.
    Objectives
    The aim of this research was to determine the effects of standard and routine endotracheal suctioning on hemodynamic indexes of patients admitted to intensive care unit.
    Materials And Methods
    This was a clinical trial conducted at Besat hospital in Tehran in 2015. After preparing the instruction of standard suction by the researcher and validity confirmation, standard suction (by researcher) , and in the second turn routine suction (by the nurse of patient) , or conversely was performed for 36 patients considering their needs, randomly by tossing coin. HR, O2Sat and PIP were recorded just before and immediately, 5, 10 and 15 minutes after the procedure. Data were analyzed with independent t-test and ANOVA with repeated measurement.
    Results
    there was no significant difference in the mean O2Sat between the two groups before the procedure, but a significant increase was observed immediately, 5, 10 and 15 minutes after the standard procedure. HR and PIP did not change significantly between the two groups.
    Discussion and
    Conclusion
    considering the necessity of endotracheal suctioning for cleaning the secretions, by performing it in a correct way, conducting hyper-oxygenation before suctioning for 30-60 seconds and after that for one minute, reducing its time to less than 15 seconds, and using a catheter with a diameter less than the half of endotracheal internal diameter, we can reduce the side-effects, as well as preventing hypoxia in patient.
    Keywords: Endotracheal tube, Endotracheal tube suctioning, Hemodynamic, Mechanical ventilation, Vital sign
  • Z. Farsi * Pages 192-203
    Introduction
    Due to the key importance of tests in achieving optimal quality of educational processes and their essential role in creating favorable changes in knowledge, attitude and practice of students toward educational processes including patient education, development and implementation of tools with comprehensive overview of the evaluation of learners is essential and contributes to the improvement of their performance in different fields.
    Objectives
    The aim of this study was to design and implement a checklist to evaluate educational activities of students in patient education course.
    Materials And Methods
    This study was performed with methodological approach during 2013-2016. A checklist with eight dimensions was designed to evaluate students’ educational performance. Face and content validity of the checklist was confirmed. In order to confirm the reliability of tools, an agreement between the two raters was used. Kappa formula was used to examine the contingency coefficient of questions which varied between 0.7 and 1, indicating an excellent agreement between the two raters. The internal consistency of checklist (α = 0.8) was approved.
    Results
    The main dimensions of checklist included designing lesson plans to teach students/patients and clients (15 items) , quality of presentation (17 items) , quality of modern teaching methods (role-modelling) (10 items) , quality of educational scenario (6 items) , quality of teamwork of learners (8 items) , quality of teaching aids (slides provided in the PowerPoint software (12 items) , poster, pamphlet, booklets (16 items)) and quality of media and social networks (Blog, Telegram, Instagram) (16 items) used in the educational process by students.
    Discussion and
    Conclusion
    Having a holistic and comprehensive vision to develop evaluation tools of educational activities can be an effective step towards achieving the goals of education. Further research in other educational settings by using the designed tool and assessing its generalization is suggested.
    Keywords: Assessment, Checklist, Education, Educational activity, Evaluation, Tool, Performance, Students
  • R. Seyedi, S. Sharififar *, A. Zareiyan Pages 204-212
    Introduction
    Viral hemorrhagic fevers are a kind of zoonotic infectious diseases. They have clinical symptoms such as: fever, myalgia, weakness, paralysis, hemorrhage, and in some cases hypotension, shock and death. Among Viral hemorrhagic fevers, Ebola is the most terrible disease.
    Objectives
    The purpose of this research was a review of studies on the causes of hemorrhagic fevers outbreaks and epidemics regarding Ebola and Crimean-Congo hemorrhagic fevers.
    Materials And Methods
    This was a review study based on internal and external search in databases such as PubMed, Google Scholar and SID, as well as search sites of WHO and CDC from 2001 to 2016.
    Results
    In this paper, two important diseases of hemorrhagic fever, Ebola and Crimean Congo, have been explained. It also talks about the biggest epidemic of Ebola in its history in the recent years as well as Crimean Congo hemorrhagic fever as an endemic disease in Iran. A number of people die from Crimean Congo hemorrhagic fever annually in Iran.
    Discussion and
    Conclusion
    The agents of hemorrhagic fevers are important for public health. These agents have the ability to extensively spread in natural outbreaks. They infect a mass population, and a large number of patients are health care providers. For success in controlling the outbreak of hemorrhagic fevers, it needs to interrupt the cycle of transmission. Therefore, self-protection education among health care providers is very important.
    Keywords: Crimean Congo fever, Ebola, Hemorrhagic fever, Personal protection