فهرست مطالب

پرستاری دیابت - سال پنجم شماره 4 (پاییز 1396)

فصلنامه پرستاری دیابت
سال پنجم شماره 4 (پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/10/20
  • تعداد عناوین: 7
|
  • حسین شهدادی، ناصر شیرانی، علی منصوری صفحات 236-245
    مقدمه و هدف
    بیماری دیابت شایعترین بیماری ناشی از اختلالات متابولیسم در انسان هاست. این بیماری خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، نفروپاتی، فشارخون، عوارض چشمی و اختلالات روانی از جمله اضطراب را افزایش می دهد. اضطراب می تواند زیان قابل توجهی بر کیفیت زندگی افراد بگذارد. یکی از راه های غیر دارویی کاهش اضطراب استفاده از طب فشاری است. این روش برای رفع اضطراب و علائم فیزیولوژیکی متعاقب آن مورد استفاده قرار می گیرد.بر همین اساس این مطالعه با هدف تعیین تاثیر طب فشاری بر اضطراب و کیفیت زندگی در بیماران دیابتی انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر یک مطالعه نیمه تجربی تک گروهه از نوع قبل و بعد بود. 40 نفر از بیماران مراجعه کننده به کلینیک دیابت زابل که شرایط ورود به مطالعه را داشتند به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابتدا پرسشنامه های اضطراب اشپیل برگر و کیفیت زندگی SF-36توسط نمونه ها پر و سپس مداخله به مدت 4 هفته انجام شد. پس از انجام مداخله مجددا پرسشنامه ها تکمیل گردید. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    بر اساس یافته ها میانگین نمره اضطراب قبل از مداخله 17/82± 111/21بود اما پس از مداخله این نمره به 9/13 ± 78/91کاهش یافت نتایج بررسی اضطراب، قبل و بعد از مداخله اختلاف معنی داری را در همه حیطه ها نشان داد (P<0/05). همچنین نتایج نشان داد میانگین نمره کیفیت زندگی قبل از مداخله 12/91± 54/26 بود اما پس از مداخله این نمره به14/72 ± 69/75 افزایش یافت. نتایج بررسی کیفیت زندگی نیز، قبل و بعد از مداخله اختلاف معنی داری را در همه حیطه ها نشان داد (P<0/05).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه حاضر و تاثیر مثبت طب فشاری بر کاهش اضطراب و بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به دیابت، پیشنهاد می گردد آموزش های لازم به پرسنل درمانی از جمله پرستاران در مورد انجام طب فشاری و تاثیر آن انجام گیرد.
    کلیدواژگان: طب فشاری، اضطراب، کیفیت زندگی، دیابت
  • محمد افشار، روح انگیز کریمی، مرتضی سلیمیان، علیرضا شریف، ابوالفضل افشار صفحات 246-255
    مقدمه و هدف
    دیابت یک بیماری مزمن است که به واسطه عارضه زخم پای ناشی از آن سالیانه 50000 تا 60000 آمپوتاسیون انجام می گیرد. چنانچه عوارض ناشی از زخم پای بیماران دیابتی کنترل نشود؛ هزینه های قابل توجهی را در پی خواهد داشت. لذا این مطالعه به بررسی مقایسه پانسمان پی آر پی و نرمال سالین در بهبود زخم پای دیابتی پرداخت.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر به روش کار آزمایی بالینی بر روی60 بیمار دیابتی مراجعه کننده به بیمارستان شهید بهشتی کاشان که مبتلا به زخم پای دیابتی در مرحله 1 یا 2 (بر اساس مقیاس واگنر) بودند، انجام پذیرفت. در این مطالعه ابتدا اطلاعات بیوگرافی جمع آوری و سپس بیماران توسط متخصص عفونی ویزیت و در صورت داشتن شرایط مطالعه به عنوان نمونه انتخاب شد، نمونه های انتخابی بطور تصادفی در دو گروه استفاده کننده از پانسمان پی آر پی و پانسمان نرمال سالین قرار داده شد و در ابتدا و پایان هفته های اول - دوم و سوم پس از انجام پانسمان از نظر عمق و مساحت زخم مورد بررسی قرار گرفتند و سپس از نظر آماری با ازمون های آماری فیشر، کای 2 و تی تست تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    از60 بیمار مراجعه کننده، 10 نفر از مطالعه خارج شدند که نهایتا 25 نفر در گروه پانسمان با پی آر پی و 25 نفر در گروه پانسمان با نرمال سالین قرار گرفتند. از 50 بیمار دیابتی 5 نفر دارای دیابت تیپ 1 و 45 نفر مبتلا به دیابت تیپ 2 با میانگین مدت ابتلا 76/6±78/ 12 که 41 نفر آنها تزریق انسولین و 9 نفر دارو های خوراکی مصرف می کردند و داری میانگین هموگلوبین گلیکوزیله 98/0±12/8 و میانگین قند خون ناشتای 76/236 بودند که از نظر آماری هیچ اختلاف معنی داری در گروه کنترل با مداخله در شروع مطالعه دیده نشد لیکن برحسب مساحت و عمق زخم در پایان هفته های اول، دوم و سوم اختلاف آماری معنی دار بین گروهای مطالعه دیده شد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که پانسمان با پی آر پی در مقایسه با پانسمان نرمال سالین در بهبود سریعتر و بهتر زخم پای دیابتی بهتر عمل می کند.
    کلیدواژگان: دیابت، زخم پای دیابتی، پانسمان پی آر پی، پانسمان نرمال سالین، کار آزمایی بالینی
  • ساناز نهبندانی، فاطمه ناهیدی، نورالسادات کریمان، ملیحه نصیری صفحات 256-267
    مقدمه
    اندوه پس از زایمان شایع ترین اختلال خلقی در دوره پس از زایمان است. مشکلات طبی در بارداری ممکن است شخص را مستعد ابتلا به اندوه پس از زایمان کند. شناسایی عوامل خطر، به کشف زنان در معرض خطر کمک می کند، لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین ارتباط دیابت بارداری با اندوه پس از زایمان در مراجعه کنندگان به درمانگاه های بهداشت شهرستان زابل در سال 1394انجام شد.
    روش پژوهش: این مطالعه تحلیلی آینده نگر بر روی 105 زن باردار با تشخیص قطعی دیابت و 157 زن باردار سالم انجام شد. اطلاعات مربوط به پژوهش با استفاده از فرم اطلاعات فردی، پرسشنامه افسردگی بک، پرسشنامه رضایت ازدواج اینریچ، حمایت اجتماعی وین فیلد و تایگمن و افسردگی پس از زایمان ادین برگ جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSSنسخه 21 و آزمون های کای دو، تی تست، من ویتنی و میزان خطر نسبی انجام شد. میزان p کمتر از 0/05 معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    آزمون آماری کای دو ارتباط معنی داری بین دیابت بارداری با اندوه پس از زایمان را نشان داد (P=0/001). نتایج پژوهش نشان داد زنان مبتلا به دیابت بارداری 1/88 برابر نسبت به زنان غیر مبتلا در معرض ابتلا به اندوه پس از زایمان بودند.
    نتیجه گیری
    دیابت بارداری می تواند به عنوان یک عامل خطر احتمالی در بروز اندوه پس از زایمان باشد، بنابراین توصیه می شود با تدابیر پیشگیرانه و درمان به موقع این بیماری، میزان اندوه پس از زایمان را کاهش داد.
    کلیدواژگان: اندوه، دیابت بارداری، دوران پس از زایمان
  • مهناز صلحی، صادق حضرتی، مسعود شعبانی، نازیلا نژاددادگر صفحات 268-279
    مقدمه وهدف
    دیابت یکی از شایعترین بیماری های غیرواگیر با عوارض قابل توجه در سراسر جهان می باشد. یکی ازراهکارهای کنترل عوارض بیماری دیابت خودمراقبتی و مسئولیت پذیری بیمار در فرایند درمان است . هدف این مطالعه نیازسنجی آموزشی جهت تعیین اولویت مداخلات به منظور افزایش مشارکت و خودمراقبتی بیماران با استفاده از الگوی پرسید در شهرستان اردبیل در سال 1396 بود .
    مواد وروش ها
    این مطالعه یک مطالعه توصیفی –تحلیلی می باشد که بر روی 129 بیمار دیابتی مراجعه کننده به مرکز دیابت شهر اردبیل، به روش نمونه گیری تصادفی ساده انجام شده است. ابزار جمع آوری اطلاعات فرم مشخصات ، پرسشنامه استاندارد خودمراقبتی و چک لیست محقق ساخته بر اساس سازه های الگوی پرسید بود. تجزیه وتحلیل داده ها از طریق نرم افزار 16 SPSS و آزمونهای آماری انجام شد.
    یافته ها
    نتایج مطالعه جاری نشان داد آگاهی بیماران مبتلا به دیابت در زمینه عوارض عدم کنترل بیماری دیابت، علائم بیماری، رعایت رژیم غذایی و فعالیت فیزکی مناسب نمی باشد. دسترسی به کلاسهای آموزشی، مکان مناسب ورزشی و مشاوره تغذیه رایگان از خواسته های بیماران مورد مطالعه می باشد. همچنین یافته های این مطالعه نشان داد بین رفتار خودمراقبتی بیماران با تحصیلات ارتباط معنی دار آماری وجود دارد و متغیر خودکارآمدی مهم ترین پیش گویی کننده رفتار خود مراقبتی در جمعیت شرکت کننده در مطالعه بود.
    بحث و
    نتیجه گیری
    انجام نیازسنجی قبل از اجرای مداخلات آموزشی خودمراقبتی به برنامه ریزان کمک می کندتا در طراحی و اجرای مداخلات و تهیه رسانه های آموزشی، اولویتهای تاثیرگذار را شناسایی کرده و به صورت هدفمند عمل نمایند .
    کلیدواژگان: الگوی پرسید، نیازسنجی آموزشی، دیابت، خودمراقبتی
  • فهیمه خوشابی، راحیل لطیف، محمدرضا شادان، سمیه باقری صفحات 280-292
    مقدمه و هدف
    دیابت نوع 2 یک مشکل بهداشتی و یک بیماری جدی می باشد. این نوع دیابت و مشکلات ناشی از آن جایگاه قابل توجهی نه فقط برای بیمار و خانواده ی وی بلکه در سیستم مراقبت های بهداشتی نیز دارد که سبب مرگ های زودرس می شود. همچنین سبب یکسری از بیماری ها از قبیل بیماری های قلبی، سکته، بیماری کلیوی، کوری آسیب های عصبی و قطع ساق و کف پا و سرانجام مرگ می گردد. تغییر رفتار و تطابق آن با سبک زندگی سالم کمک به پیشگیری و یا کاهش مشکلات ناشی از دیابت نوع 2 می کند. از انجایی که اگاهی و نگرش و عملکرد بسیاری از این بیماران در ارتباط با سبک زندگی سالم ناکافی است لذا برآن شدیم تا مطالعه ای با هدف تعیین سبک زندگی بیماران دیابتیک نوع 2 شهر زابل انجام دهیم.
    مواد روش ها
    در یک مطالعه ی توصیفی- تحلیلی مقطعی تعداد 320 نفر از بیماران دیابتی نوع 2 مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی و کلینیک دیابت شهر زابل با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب گردید. اطلاعات مورد نظر با پرسشنامه ای که شامل دو بخش بود جمع آوری گردید و داده ها توسط نرم افزار SPSS با آزمون های t مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون توکی آنالیز شد.
    یافته ها
    از بین 320 شرکت کننده 1/28درصد آقا و 9/71 درصد خانم بودند. میانگین سن، شاخص توده بدنی به ترتیب 19/10± 87/53 سال و kg/m249/4 ±61/26 بود. بین جنسیت، سابقه بیماری با سبک زندگی ارتباط آماری معناداری وجود نداشت (p > 0/05) اما بین گروه های سنی، شغل، شاخص توده بدنی، میزان تحصیلات و میزان درآمد با سبک زندگی رابطه معناداری مشاهده شد(p <0/05). در طبقه بندی میزان سبک زندگی در افراد مورد مطالعه 5/2 درصد دارای سبک زندگی خوب، 1/68 درصد دارای سبک زندگی متوسط و 4/29 درصد دارای سبک زندگی ضعیفی بودند.
    بحث و نتیجه گیری
    برای پیشگیری از دیابت نوع 2 و یا افرادی که در معرض ابتلا هستند مداخله در سبک زندگی به علت آسانی و کم هزینه بودن مناسب می باشد. لذا انجام تمرینات ورزشی و فعالیت فیزیکی همراه با تغییر در عادات غذایی به عنوان بخشی از درمان و یا پیشگیری از ایجاد دیابت پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، دیابت نوع 2، بیماران دیابتیک
  • اکرم دهقانی صفحات 293-304
    مقدمه و هدف
    در قرن بیست و یکم صنعتی شدن، جهانی شدن و تغییر در سبک زندگی مردم سراسر جهان را شاهد هستیم. یکی از نتایج این تغییرات دگرگونی در الگوی بیماری ها و شایع شدن بیماری های مزمن از قبیل دیابت است. سبک زندگی و کیفیت زندگی تاثیر بسزایی در تشدید علائم دیابت دارند، که به نوبه خود شرایط روحی و روانی فرد بیمار را نیز به مخاطره خواهند انداخت. هدف از پژوهش حاضر پیش بینی افسردگی بر اساس سبک زندگی و کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 بود.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش حاضر از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری شامل کلیه افراد مبتلا به دیابت نوع 2 در مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم در شهر اصفهان در تابستان 1395 بود. تعداد 100 نفر از طریق نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند.کلیه مراجعه کنندگان پرسشنامه های سبک زندگی ارتقاءدهنده سلامت والکر و همکارانش (1987)، پرسشنامه کیفیت زندگی (فرم کوتاه 36SF) وار و شربون (1992) و افسردگی بک را تکمیل نمودند.
    یافته ها
    تجزیه و تحلیل یافته ها با استفاده از نرم افزار Spss-20 و با استفاده از رگرسیون چند متغیره انجام شد. یافته ها نشان داد بین سبک زندگی با کیفیت زندگی و افسردگی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 رابطه معناداری وجود دارد (0/001>p). نتایج روش رگرسیون حاکی از آن بود که دو متغیر کیفیت زندگی و سبک زندگی هر دو توان پیش بینی افسردگی در بیماران را داشتند.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج بدست آمده پیشنهاد می شود که توجه به مسائل روحی و روانی و کیفیت زندگی بیماران مراجعه کننده به کلینکی ها، مورد توجه و اولویت قرار گیرد، که این امر کمک شایانی در پیشگیری از شدت علائم آنها خواهند داشت.
    کلیدواژگان: افسردگی، سبک زندگی، کیفیت زندگی، دیابت نوع 2
  • جاسم الله یاری، ناصر شیرانی، علی منصوری، محمدصادق سرگلزایی صفحات 305-313
    مقدمه و هدف
    بیماری دیابت به عنوان یکی از علل اصلی مرگ و میر در جهان رو به افزایش است. کلید درمان دیابت آموزش و انجام رفتارهای خودمراقبتی می باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر الگوی مراقبت پیگیر بر رفتارهای خودمراقبتی بیماران دیابتی انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی طی آن 80 بیمار مبتلا به دیابت مبتنی بر هدف انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل مورد مطالعه قرار گرفتند. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه رفتارهای خودمراقبتی بیماران دیابتی استفاده گردید. گروه مداخله از ابتدای تیر تا پایان مرداد تحت مدل مرقبت پیگیر قرار گرفتند. در این حین برای گروه کنترل اقدام خاصی صورت نپذیرفت و مداخلات روتین را دریافت می کردند. پس از پایان مداخله پرسشنامه ها مجددا تکمیل و با استفاده از آزمون های آماری من ویتنی و ویلکاسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نمره خودمراقبتی بیماران در گروه کنترل و مداخله به ترتیب 36/42 و 39/32بود که از نظر آماری تفاوت معنی داری نشان نداد (p=0/28). بعد از مداخله نمره خودمراقبتی گروه کنترل و مداخله به ترتیب 37/91 و 55/22 بود از نظر آماری تفاوت معنی داری را نشان می داد (p=0/001).
    بحث و نتیجه گیری
    استفاده از مدل مراقبت پیگیر می تواند به عنوان روشی موثر در جهت ارتقاء رویه های خودمراقبتی در بیماران دیابتی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: خودمراقبتی، مدل مراقبت پیگیر، دیابت
|
  • Hosein Shahdadi, Naser Shirani, Ali Mansouri Pages 236-245
    Introduction
    Diabetes is the most common metabolic disorder and is considered as a risk factor of cardiovascular diseases, nephropathy, hypertension, eye complications, and psychological disorders such as anxiety. Anxiety can negatively affect the patients’ quality of life. One of the non-pharmaceutical methods of relieving the anxiety is using acupressure, which helps to relieve anxiety and its subsequent physiological signs. This study aimed to determine the effect of acupressure on anxiety and quality of life in diabetic patients.
    Materials And Method
    This quasi-experimental study was conducted on 40 patients referred to diabetes clinic in Zabol, Sistan and Baluchestan, Iran, using single subject and pre-test-post-test designs. The Spielberger (SF-36) questionnaires of anxiety and quality of life were filled out by the participants and the intervention was done for four weeks. The questionnaires were re-completed after the intervention period. Data analysis performed using SPSS version 22.
    Results
    The mean scores of anxiety before and after the intervention were reported 111/21±17/72 and 78/91±9/13, respectively. Therefore, significant differences were observed before and after intervention in all aspects (P
    Conclusion
    The results of this study confirmed that acupressure had a positive effect on relieving anxiety and improving the quality of diabetic patients’ life. Therefore, it is recommended to train the healthcare workers such as nurses about the impacts and ways of administrating this procedure.
    Keywords: Acupressure, Anxiety, Quality of life, Diabetes
  • Mohammad Afshar, Rohangiz Karimi, Morteza Salimian, Alireza Sharif, Abolfazl Afshar Pages 246-255
    Introduction
    Diabetes is a chronic disease that is accompanied by some complications, such as diabetic foot ulcers, which account for 50,000-60,000 amputations annually. The non-treatment of the complications caused by these ulcers would result in significant costs. Regarding this, the present study aimed to compare the effectiveness of platelet rich plasma (PRP) dressing with that of normal saline dressing in the improvement of diabetic wounds
    Materials and Methodgy: This clinical trial was conducted on 60 diabetic patients with grades 1 and 2 diabetic foot ulcers based on Wagner classification, who referred to Shahid Beheshti Hospital in Kashan, Iran. After the collection of the demographic data, the patients were visited by an infectious disease specialist and entered in the study in case of meeting the inclusion criteria. Subsequently, the participants were randomly assigned into two groups of PRP and normal saline dressing. The two groups were examined in terms of the depth and area of the wound at the beginning and end of the first, second, and third weeks of the intervention. The data were analyzed using Fisher’s exact test, Chi-square test, and t-test.
    Results
    Out of the 60 patients referring to Shahid Beheshti Hospital, 10 patients were excluded from the study. Therefore, the study was continued with 50 patients divided equally into two groups. According to the results, 45 males had type 2 diabetes mellitus, and the rest suffered from type 1 diabetes. The mean disease duration was 12.78±6.76 years. Furthermore, 41 and 9 patients received insulin injections and oral medications, respectively. The mean glycosylated hemoglobin and fasting blood glucose were 12.28±0.98 and 232.66 mmol/L, respectively, which were not statistically different between the two groups at the beginning of the study. However, there was a significant difference between the study groups at the end of the first, second, and third weeks in terms of the area and depth of wound. .
    Conclusion
    As the findings indicated, PRP dressing was more effective in improving the diabetic foot ulcer as compared to the normal saline dressing As the findings indicated, PRP dressing was more effective in improving the diabetic foot ulcer as compared to the normal saline dressing.
    Keywords: Diabetes mellitus, Diabetic foot ulcer, PRP dressing, Saline normal dressing, Clinical trial
  • Sanaz Nehbandani, Fatemeh Nahidi, Nourossadat Kariman, Maliheh Nasiri Pages 256-267
    Introduction
    Postpartum depression is the most common postpartum mood disorder. Medical complications during pregnancy may predispose the person to postpartum depression. Determining the risk factors for postpartum depression can help identify high-risk women. Thus, we aimed to determine the relationship between gestational diabetes mellitus and postpartum depression in women visiting health care centers in Zabol, Iran, during 2015.
    Materials And Methods
    This prospective study was conducted among 105 pregnant women with definitive diagnosis of gestational diabetes and 157 healthy pregnant women selected using the multistage cluster sampling method. Data were collected by using a demographic characteristics form, Beck Depression Inventory, Vinfild and Tighmen’s social support scale, ENRICH marital satisfaction scale, and Edinburgh Postnatal Depression Scale. To analyze the data, t-test, Chi-squared test, Mann-Whitney U test, and relative-risk test were run in SPSS, version 21. P-value less than 0.05 was considered statistically significant.
    Results
    Chi-squared test reflected a significant relationship between gestational diabetes mellitus and postpartum depression (P=0.001). The results of this study signified that women with gestational diabetes were 1.88 times more likely to suffer from postpartum depression than non-diabetic women were (CI=1.53-2.22).
    Conclusion
    Gestational diabetes can be a potential risk factor for postpartum depression, therefore, taking preventive measures and timely treatment of the disease are recommended to reduce the level of postpartum depression.
    Keywords: Depression, Gestational diabetes, Postpartum period
  • Mahnaz Solhi, Sadegh Hazrati, Masoud Shabani, Nazila Nejaddadgar Pages 268-279
    Introduction
    Diabetes is one of the most common non-communicable diseases with significant complications throughout the world. One of the strategies for controlling the complications of diabetes is to improve the patient's self-care and involvement in the treatment process. Regarding this, the present study aimed to determine the educational need assessment for the prioritization of the interventions targeted toward the improvement of patient's involvement and self-care using the PRECEDE Model in Ardabil, Iran, in 2016.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted on 129 patients with type II diabetes mellitus referring to the Ardabil Diabetes Clinic. The study population was selected using simple random sampling technique. Data collection tools included the demographic form, the Summary of Diabetes Self-Care Activities (SDSCA), and a researcher-made checklist based on the PRECEDE model components. The data were analyzed in SPSS, version 16.
    Results
    According to the results, the patients had an undesirable level of awareness regarding the disease side-effects, symptoms, adherence to diet, and physical activity. The patient's demands included the increased access to educational classes, sports venues, and free nutrition consultant. Furthermore, there was a significant relationship between the self-care behaviors and education level. Self-efficacy was identified to be the most important predictor of self-car behavior.
    Conclusion
    As the findings indicated, the implementation of need assessment before the execution of any self-care educational interventions could help the planners to identify the effective priorities in the process of designing and administering the educational interventions and act purposefully in this regard.
    Keywords: PRECEDE model, Educational need assessment, Diabetes, Self-care
  • Fahimeh Khoushabi, Rahil Latif, Mohammad Reza Shadan, Somayeh Bagheri Pages 280-292
    Introduction
    Type II diabetes is a serious disease and a major health concern. This type of diabetes and its complications pose a considerable burden not only on patients and their families, but also on health care systems. Type II diabetes is the leading cause of premature death. If improperly managed, it can lead to a number of health problems, including cardiovascular diseases, cerebrovascular accident, renal disease, blindness, nerve damage, leg or foot amputation, and death. Behavioral change and adoption of a healthy lifestyle can help prevent or hinder the complications of type II diabetes. Since the knowledge and practice of healthy lifestyle are inadequate in most diabetic patients, we sought to design a study to determine the lifestyle status of type II diabetic patients in Zabol, Iran.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted among 320 type 2 diabetic patients who were selected using the simple random sampling method. The required information was gathered by using a questionnaire consisting of two parts. To analyze the data, independent t-test, One-way ANOVA, and Tukey’s post hoc were run in SPSS.
    Results
    Of the 320 participants, 28.1% were males and 71.9% were females. The mean age and body mass index (BMI) of the subjects were respectively 53.87±10.19 years and 26.61±4.49 kg/m2. The associations of gender and disease history with life style were not significant (P>0.05). However, the relationships of age group, occupation, BMI, educational level, and income status with lifestyle were significant (P
    Conclusion
    Lifestyle intervention is a simple and cost-effective approach for the prevention of type 2 diabetes and hindering its progression in pre-diabetes patients. Thus, physical activity and exercise, along with change in dietary habits should be integrated into diabetes treatment and prevention plans.
    Keywords: Lifestyle, Type II diabetes, Diabetic patients
  • Akram Dehghani Pages 293-304
    Introduction
    In the 21st century, industrialization, globalization, increased life expectancy, and lifestyle changes are evident all over the world. One of the outcomes of these changes is alteration in disease pattern and enhanced prevalence of chronic diseases such as diabetes. Lifestyle and quality of life have a significant impact on exacerbation of diabetes symptoms, which in turn, will undermine the patient's psychological condition. We sought to predict depression based on lifestyle and quality of life in patients with type 2 diabetes.
    Materials And Methods
    The target population in this correlational study was all the type 2 diabetic patients visiting the Endocrinology and Metabolism Research Institute of Isfahan, Iran, during 2016. One hundred subjects were selected by using the purposive sampling method. All the participants completed a set of questionnaires including Health-Promoting Lifestyle Profile (Walker et al., 1987), Quality of Life (36-item short-form version; Ware and Sherbourne, 1992), and Beck Depression Inventory. To analyze the data, multivariate regression was performed in SPSS, version 20.
    Results
    The relationship of lifestyle with quality of life and depression was significant among the type 2 diabetic patients (P
    Conclusion
    Psychological issues and quality of life of patients visiting healthcare centers should be considered to prevent aggravation of their symptoms.
    Keywords: Depression, Lifestyle, Quality of life, Type II diabetes mellitus
  • Jasem Allahyari, Nasser Shirani, Ali Mansouri, Mohammad Sadeghsadegh Sargolzaei Pages 305-313
    Introduction
    The incidence of diabetes as one of the leading causes of morbidity and mortality is on a growing trend. The key to diabetes treatment is to train self-care behaviors. We aimed to determine the effect of the continuous care model on self-care behaviors of diabetic patients.
    Materials And Method
    This clinical trial was performed on 80 patients with diabetes who were selected through purposive sampling and randomly assigned to intervention and control groups. A demographic form and the self-care behaviors questionnaire for diabetic patients were used to collect the data. The intervention group was followed up based on the continuous care model from the beginning of July to the end of August. During this time, the control group only received the routine care. After completing the intervention, the questionnaires were completed again, and the obtained data were analyzed by Mann-Whitney and Wilcoxon statistical tests.
    Results
    Mean self-care scores of patients in the control and intervention groups were 36.42 and 39.32, respectively, which did not show any significant differences (P=0.28). After the intervention, the mean self-care scores of the control and intervention groups were 37.95 and 55.22, respectively, indicating significant intergroup differences (P=0.001).
    Conclusion
    The continuous care model can be used as an effective method to promote self-care behaviors in diabetic patients.
    Keywords: Self-care, Continuous care model, Diabetes