فهرست مطالب

تصویر سلامت - سال سوم شماره 1 (بهار 1391)

مجله تصویر سلامت
سال سوم شماره 1 (بهار 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/03/19
  • تعداد عناوین: 7
|
  • علی جنتی، محمد سعادتی*، سمانه ولیزاده، رعنا غلام زاده نیکجو، هانیه عطایی، ویدا صالحی، زهره طباطبایی، فیروز طاهری، جلال شکوری صفحه 1
    زمینه و اهداف

    بخش استریلیزاسیون یکی از مهمترین بخش های هر بیمارستانی محسوب می شود چرا که بی تردید، یکی از مهمترین راه های پیشگیری از انتشار عفونت های بیمارستانی، ضدعفونی و استریل وسایل و ابزار بیمارستانی است. بنابراین مدیریت خطر در این بخش بسیار حائز اهمیت است. هدف از این مطالعه شناسایی، ارزیابی و رفع خطرات بالقوه موجود در بخش استریلیزاسیون بیمارستان گروه پزشکی شمس با استفاده از روش FMEA می باشد.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی، مداخله ای است. در این پژوهش، با بهره گیری از روش FMEA خطرات بالقوه ی بخش استریلیزاسیون شناسایی و ارزیابی شده و مداخلات لازم برای حذف و یا کاهش خطرات شناسایی شده صورت پذیرفت.

    یافته ها

    مطالعه ی حاضر به شناسایی 69 خطر بالقوه در بخش و نیز کمبودهایی در زمینه تطابق با استانداردهای ایمنی منجر شد. از میان خطرات، 10 خطر با اولویت متوسط، زیاد و غیر قابل تحمل، جهت اقدام انتخاب شدند. اقدامات اصلاحی با پیشنهاد اعضای تیم مدیریت خطر، برای حذف و یا کاهش این خطرات و نیز کمبودهای شناخته شده بکار گرفته شدند.

    نتیجه گیری

    بررسی 10 خطر اولویت دار نشان می دهد که وجود نقص در سیاست ها و رویه ها و نیز تجهیزات و شرایط فیزیکی عامل ایجاد این خطرات می باشد. ایجاد خط مشی ها و رویه های روشن برای ایمنی بیماران و کارکنان می تواند در این زمینه بسیار راهگشا باشد.

    کلیدواژگان: مدیریت خطر، FMEA، بخش استریلیزاسیون
  • فرید غریبی، میر علی اعتراف اسکویی*، جعفر صادق تبریزی، محمد اصغری جعفر آبادی صفحه 11
    زمینه و اهداف
    حقوق بیمار شامل موارد مراقبتی است که بیمار حق دریافت آنها را دارد و مطالعات نشان داده است که بکارگیری اصول مربوط به حقوق بیمار منجر به بهبود نتایج درمانی و نیز افزایش رضایت مندی مشتریان خواهد شد. مطالعه حاضر در این راستا و با هدف بررسی میزان رعایت حقوق بیمار و ارتقای میزان رعایت آن از طریق مداخلات کارا و اثربخش در سال های 89 و 90 به انجام رسید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی مداخله ای می باشد که در طی 15 ماه در کلینیک فیزیوتراپی دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تبریز انجام گرفت. داده ها به وسیله ی پرسشنامه محقق ساخته ای که روایی و پایایی آن توسط آزمون های آماری مورد تایید قرار گرفته بود جمع آوری گردید. پرسشنامه در مرحله پیش از انجام مداخله شامل 7 سوال در مورد اطلاعات دموگرافیک و 34 سوال در مورد 11 بعد کیفیت خدمت که در مرحله پس آزمون، تعداد جنبه ها به 12 و تعداد سوالات به 38 افزایش یافت.
    یافته ها
    در تحلیل های صورت گرفته بر روی داده های حاصل از مرحله پیش آزمون، در 6 بعد از حقوق بیمار یعنی انتخاب ارائه کننده ی خدمت، اختیار، احترام، ایمنی، پیشگیری و دسترسی، کیفیت خدمت، نامطلوب ارزیابی گردید که با انجام مداخلات کارا و اثربخش از طرف تیم ارتقاء، تمامی جنبه ها اصلاح و امتیاز آنها به حد مطلوب ارتقاء یافت.
    نتیجه گیری
    نتایج برگرفته از مطالعه حاضر نشان می دهد که می توان با تحلیل درست مشکلات، اولویت بندی آنها و ارائه راهکارهای کاربردی در جهت مرتفع کردن آنها گام برداشت. یافته های بدست آمده از این مطالعه می تواند در محیط های مشابه و نیز در تمامی عرصه های علوم پزشکی بکار گرفته شده و نوید بخش ایجاد محیط های مراقبت سلامت سرشار از کرامت انسانی و احترام متقابل باشد.
    کلیدواژگان: آموزش، فیزیوتراپی، کلینیک، حقوق بیمار
  • علی ایمانی، مینا گلستانی* صفحه 19
    زمینه و اهداف
    تحلیل تصمیم گیری (Decision Analysis) از تئوری بازی (Game Theory) مشتق شده و در سال 1920 توسط ون نیومن تعریف و سپس بصورت گسترده ای در اقتصاد مورد استفاده قرار گرفت. مدل های تحلیل تصمیم گیری، چهارچوب مفهومی برای اکثر مطالعات هزینه – اثربخشی (CEA) و هزینه مطلوبیت (CUA) بوده و این مدل بصورت روزافزون در تصمیم گیری نقش اساسی ایفا می نمایند. هدف اصلی این مطالعه بسط مبانی و بهبود درک و استفاده از تئوری تحلیل تصمیم گیری و تکنیک های مدل سازی اقتصادی، با تاکید خاص بر درخت تصمیم گیری و مدل سازی مارکوف در نظام سلامت می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع مروری بوده که بصورت نظام مند صورت گرفته و در مجموع با بهره گیری از 7 موتور جستجو و بانک اطلاعاتی شامل Web of Science، PubMed، Cochrane، Embase، EconLit، EBSCO، HEED و با استفاده از کلیدواژه-های اصلی این تحقیق که عبارت بودند از: Decision Analysis، Economic Modelling، Health و TreeAge و ترکیب آنها، جستجوی اینترنتی انجام شد. در نهایت با استفاده از بررسی ادبیات موضوع بدست آمده در این زمینه به تبیین ساختار و کاربردهای مختلف تحلیل تصمیم گیری و تکنیک های رایج مدل سازی در بخش سلامت از جمله مدل سازی مارکف، درخت تصمیم گیری و آنالیز حساسیت و محدودیت های هر کدام پرداخته شده است.
    یافته ها
    تعداد 19 مورد مقاله با توجه به میزان مرتبط بودن با موضوع مورد مطالعه از میان مقالات بدست آمده گزینش و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. مطالعه مروری حاضر نشان داد که مدل سازی اقتصادی و تکنیک های تحلیل تصمیم گیری بصورت گسترده ای در ارزیابی اقتصادی مداخلات مختلف مراقبت های سلامت با هدف تولید اطلاعات با ارزش در جهت کمک به اتخاذ سیاست های مناسب و تخصیص بهینه منابع کمیاب سلامت مورد استفاده قرار می گیرند.
    نتیجه گیری
    مدل های تحلیل تصمیم گیری امکان استفاده از یک رویکرد منطقی، علمی، قابل دستیابی و به موقع به منظور اندازه گیری کارایی فناوری های نوین پزشکی از طریق استفاده از بهترین شواهد موجود بدست آمده از منابع مختلف جهت برآورد دقیق شاخص های بالینی و اقتصادی را فراهم می نمایند. همچنین علیرغم اینکه نرم افزار TreeAge Pro در کشورهای پیشرفته بصورت روزافزون در مطالعات مدل سازی اقتصادی مداخلات مختلف سلامتی بکار گرفته می شود ولی متاسفانه نقش و جایگاه آن در ایران هنوز بصورت شایسته شناخته نشده است.
    کلیدواژگان: تحلیل تصمیم گیری، مدل سازی اقتصادی، درخت تصمیم گیری، مدلسازی مارکف و TreeAge Pro 2011
  • باب الله قاسمی، علی اکبر ابهری، سمانه ولیزاده*، محمد سعادتی صفحه 27
    زمینه و اهداف
    ارزشیابی بیمارستانها؛ به عنوان یکی از نهادهای مهم ارائه دهنده ی خدمات بهداشتی و درمانی بخش سلامت، از حساسیت و اهمیت ویژه ای برخوردار است. یکی از مهمترین ابزارها برای سنجش کارایی و اثربخشی بیمارستان ها، شاخص های عملکردی است. این پ‍‍ژوهش با هدف بررسی ارتباط بین درجه ارزشیابی بخش های NICU بیمارستانهای استان آذربایجان شرقی با شاخص های عملکردی در سال 1390 انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر، یک مطالعه توصیفی - مقطعی است که درسال 1390 صورت پذیرفت. جامعه پژوهش را کلیه بخش های NICU فعال در استان آذربایجان شرقی تشکیل می دهد. شاخص های عملکردی و نیز درجه ارزشیابی بخش های NICU، از اطلاعات موجود در معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز استخراج گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS16 و آزمون آماری T مستقل تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در مجموع میانگین درصد اشغال تخت، نسبت چرخش تخت و متوسط اقامت بیمار به ترتیب برابر با 31/ 96، 4/ 88 و 39 /6 بود. میان درجه ارزشیابی و شاخص های عملکردی مذکور در بخش های NICU بیمارستان های مورد مطالعه هیچگونه رابطه معناداری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نبود رابطه معنی دار بین درجه ارزشیابی بخش های NICU با هیچ یک از شاخص های عملکردی بررسی شده، لزوم بازنگری و تصحیح نحوه ارزشیابی بخش های NICU را یادآور می نماید. پیشنهاد می شود در ارزشیابی های بیمارستان ها، شاخص های عملکردی که نشان دهنده کارایی منابع و برنامه های بیمارستان ها هستند، مورد توجه قرار گیرند.
    کلیدواژگان: درصد اشغال تخت، نسبت چرخش تخت، متوسط اقامت بیمار، درجه ارزشیابی، NICU
  • معصومه قلیزاده، مهدی جعفری، علی جنتی*، سارا حسینی صفحه 33
    زمینه و اهداف
    تحلیل هزینه خدمات سلامت یک ابزار مدیریتی مهم برای تصمیم گیری های مبتنی بر شواهد در نظام سلامت است. این پژوهش با هدف تحلیل هزینه خدمات و تعیین سهم عوامل مختلف در قیمت تمام شده خدمات ارائه شده در مراکز بهداشتی و درمانی شهری، در سطح شهر تبریز انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی - تحلیلی بود که بصورت مقطعی با هدف تحلیل هزینه خدمات و تعیین سهم عوامل مختلف در قیمت تمام شده خدمات ارائه شده در مراکز بهداشتی و درمانی شهری، در سطح شهر تبریز انجام گرفت. از روش تحلیل هزینه ABC بر مبنای فعالیت برای محاسبه هزینه ها استفاده شد. جامعه آماری این پژوهش را کلیه مراکز بهداشتی و درمانی شهری تبریز تشکیل می دادند. در این پژوهش با استفاده از روش نمونه گیری چند مرحله ای نمونه مورد نظر انتخاب و برای جمع آوری داده ها از چک-لیست محقق ساخته استفاده شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار Excel تجزیه و تحلیل و با جداول نمودار توصیف گردیدند.
    یافته ها
    نتایج مطالعه حاضر، سهم عوامل مختلف را در تعیین قیمت تمام شده خدمات مراکز بهداشتی و درمانی نشان می دهد به طوری که سهم عوامل انسانی در تعیین هزینه تمام شده 58%، فضای فیزیکی 8 %، لوازم غیرمصرفی اختصاصی (تجهیزات پزشکی) 3/ 1% و هزینه-های مصارف عمومی، تعمیرات، لوازم غیرمصرفی عمومی، لوازم مصرفی عمومی، بافی مانده سهم هزینه های خدمات بهداشتی و درمانی را به خود اختصاص داده بودند.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج مطالعه و از آنجایی که بالاترین سهم هزینه ها را عواملی انسانی به خود اختصاص داده است فلذا می توان گفت که متناسب کردن تعداد نیروی انسانی با حجم کار، مدیریت مبتنی بر عملکرد و استفاده از کارکنان چند پیشه در ارائه خدمات مرکز بهداشتی، می تواند منجر به کاهش هزینه تمام شده خدمات گردد.
    کلیدواژگان: تحلیل هزینه، قیمت تمام شده، مراکز بهداشتی درمانی
  • جواد بابایی*، محمد جواد مرادیان صفحه 41
    زمینه و اهداف
    هاری بیماری عفونی حاد و کشنده است که به علت کشندگی بالا، خسارات اقتصادی دام ها و صرف مبالغ زیاد جهت خرید سرم و واکسن ضدهاری اهمیت فراوانی دارد. اصلی ترین راه سرایت بیماری از طریق گازگرفتگی به وسیله حیوانات هار می باشد و گزش حیوانات تهدیدی مهم برای سلامتی انسان است. هدف این مطالعه بررسی اپیدمیولوژیک حیوان گزیدگی در بین دانش آموزان شهرستان هشترود است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، مشخصات دانش آموزان حیوان گزیده، از دفتر ثبت مشخصات مراجعین حیوان گزیده مرکز بهداشت هشترود در بین سال های 1385 تا 1389، به طور سرشماری استخراج و داده ها با نرم افزار آماری SPSS15 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میزان بروز حیوان گزیدگی در طی 5 سال 9.07 به ازای هر 1000 نفر دانش آموز بود. از 439 نفر دانش آموز حیوان گزیده، 80.9 %پسر و 19.1 %دختر بودند. 88.4 %ساکن روستا، 11.2 %ساکن شهر بودند. عامل گزش 87.92 %سگ ها بودند. در 86.5 %، گزش بصورت سطحی و در %8.4 عمیق بود. 16.6 %سرم هاری نیز دریافت کرده بودند. 16.2 %واکسن ضدکزاز دریافت کرده بودند. 4.8 %سابقه قبلی گزش داشتند. 78.8 %در 24 ساعت، 11.4% در 25 تا 48 ساعت، 3.6 %، 49 تا 72 ساعت پس از گزش مراجعه کرده بودند. هیچ گونه مورد مرگ انسانی ناشی از هاری وجود نداشت. 95.2 %واکسیناسیون ناقص ضدهاری دریافت کرده بودند. 4.1 %، 5 نوبت واکسن دریافت کرده بودند.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به بالا بودن موارد حیوان گزیدگی در بین دانش آموزان، آموزش دانش آموزان در خصوص اهمیت هاری و نحوه رفتار با سگ ها و مراجعه سریع بعد از مواجهه بایستی جدی گرفته شود و برای مقید نمودن سگ ها در مناطق روستائی هم برای آموزش صاحبان سگ ها و هم از طرق قانونی باید اقدام کرد.
    کلیدواژگان: هاری، حیوان گزیدگی، دانش آموز، هشترود
  • پیمان شیخ زاده، وحیده زارع گاوگانی* صفحه 47
    زمینه و اهداف
    فناوری نانو یکی از فناوری های نوین و پرکاربرد دهه اخیر می باشد که به خاطر اهمیت فراوان آن، کشورهای مختلف در جهت بسط و گسترش این فناوری نوپا و مطالعات عمیق روی آن سرمایه گذاری های کلانی کرده اند. هدف از این بررسی تعیین روند انتشار مقالات منتشره در موضوع نانوتکنولوژی در حوزه زیست - پزشکی در طی 10 سال گذشته (2010 - 2000) در پایگاه اطلاعاتی مدلاین/پاب مد است. بررسی روی پراکندگی جغرافیایی انتشارات علمی، کشورها، دانشگاه ها و بخصوص سهم ایران و دانشگاه های ایرانی تاکید دارد.
    مواد و روش ها
    این بررسی یک بررسی توصیفی از نوع مروری بوده و از روش های علم سنجی استفاده می کند. پایگاه اطلاعاتی مدلاین با استفاده از پاب مد به وسیله کلیدواژه نانوتکنولوژی زیست - پزشکی مورد جستجو قرار گرفت. نتایج جستجو به 10سال فوق الذکر محدود شد. از برچسب های Major، تاریخ و وابستگی استفاده شد.
    یافته ها و
    نتیجه گیری
    نتایج در جدوال و نمودار گزارش شده است. ایران با 28 مقاله در حوزه خاورمیانه دارای بیشترین انتشارات و دانشگاه تربیت مدرس پرکارترین دانشگاه شناخته شد.
    کلیدواژگان: فناوری زیست - پزشکی، علم سنجی، مرور، ایران
|
  • Ali Jannati, Mohammad Saadati, Samaneh Valizadeh, Rana Gholamzadeh, Hanieh Ataie, Vida Salehi, Zohreh Tabatabayie, Firouz Taheri, Jalal Shakuori Page 1
    Background And Objectives

    Since one of the effective ways to prevent infections is the proper sterilization of instruments, CSR is one of the most important units in hospitals. Thus, risk management has a high priority in CSR. The aim of this study was to identify and prevent potential risks in CSR unit in Shams Hospital using FMEA technique.

    Material And Methods

    This is a descriptive and interventional study. Using FMEA technique, potential risks were identified. Risks were prioritized and corrective interventions were implemented to reduce risks.

    Results

    The current study identified 69 risks that 10 risks were marked as high priority. Corrective activities were suggested by risk management teams which were applied.

    Conclusion

    The results showed that flaws in safety policies, equipment and physical conditions were the most important risk factors. Implementing risk management plan and clear safety policies could be useful.

    Keywords: Risk Management, CSR, FMEA
  • Farid Gharibi, Mir Ali Eteraf Oskouei*, Jafar Sadegh Tabrizi, Mohammad Asghari Jafarabadi Page 11
    Background And Objectives
    Patient rights include care issues that patients expect to receive. Studies show that compliance of patient rights leads to improvement of therapeutic outcomes and clients’ satisfaction. The purpose of this study was to evaluate the patient rights’ compliance and improvement in physiotherapy clinic of Tabriz Rehabilitation Faculty in 1389-1390 by applying effective and efficient interventions.
    Material And Methods
    This is a descriptive-interventional study that was performed in 15 months by participation of 204 patients. Data were collected using a researcher-made questionnaire which its reliability and validity were assessed and approved. In pretest, the questionnaire included 7 questions in demographic factors and 38 questions in 11 aspects of service quality. In posttest, the number of aspects and questions were increased to 12 and 38, respectively. The collected data were analyzed using SPSS 16 software.
    Results
    According to the results of pretest data, aspects such as choosing provider, safety, prevention, dignity, autonomy and accessibility had non-acceptable service quality scores which were improved by applying effective and efficient interventions.
    Conclusion
    Regarding the obtained results, patient rights could be improved by analyzing, prioritization and implementation of proper interventions. The acquired results from this study could be employed in same contexts to build a respectful environment in health care services.
    Keywords: Physiotherapy Services, Clinic, Patient's Rights
  • Ali Imani, Mina Golestani* Page 19
    Background And Objectives
    Decision analysis models are conceptual framework for most of the cost - effectiveness (CEA) and cost-utility (CUA) analyses and this model increasingly plays an important role in decision making. The aim of this study was to improve the understanding and use of decision analysis and economic modeling techniques with a particular emphasis on decision trees and Markov modeling.
    Material And Methods
    A review of the published literature was performed using the seven search engines and databases which include Web of Science, PubMed, Cochrane, Embase, EconLit, EBSCO and HEED with key words including: Decision Analysis, Health Economic Modeling and TreeAge and their combination to describe the structure, application, and limitations of the more popular decision analytic methods including decision trees, Markov models, and sensitivity analysis in healthcare.
    Results
    We identified 19 relevant published articles. The results indicated that decision analytical models are widely used in economic evaluation of health care interventions with the objective of generating valuable information to assist health policy decision-makers to allocate scarce health care resources efficiently.
    Conclusion
    Decision analytic modeling allows a rational, feasible, scientific, and timely approach to measure the efficiency of new medical technologies in health care by using the best available evidence of different sources to produce detailed estimates of the clinical and economic indicators. Despite TreeAge Pro software increasing use in developing countries as economic modeling studies of various health interventions, unfortunately its role and impact are not known in Iran yet.
    Keywords: Decision Analysis, Economic Modeling, Decision Tree, Markov Models, TreeAge Pro 2011
  • Babollah Ghasemi, Ali Akbar Abhari, Samaneh Valizadeh*, Mohammad Saadati Page 27
    Background And Objectives
    Hospitals are of high importance in the society. Therefore, evaluation of health care provided by hospitals is in high priority. Performance indicators are used as a tool for evaluation of effectiveness and efficiency of services. The aim of this study was to investigate the relationship between performance indicators and Neonatal Intensive Care Units (NICU) evaluating score in East Azerbaijan.
    Material And Methods
    This cross-sectional study was conducted in 2011 in all East Azerbaijan hospitals with active NICU wards. Data regarding performance indicators and evaluating score of NICU units were collected from Deputy of Treatment of Tabriz University of Medical Sciences and were analyzed using SPSS 16 and t-test was applied.
    Results
    The mean of bed occupancy, bed turnover and length of stay in studied NICU units were 96.31%, 4.88% and 6.39%, prospectively. There was no significant relationship between performance indicators and NICU units evaluating score.
    Conclusion
    The lack of significant relationship between performance indicators and evaluating score indicates that evaluation tools and procedure must be reconsidered to assess the effectiveness and efficiency of services properly.
    Keywords: Performance Indicators, Evaluation Score, NICU, Hospital
  • Masumeh Gholizadeh, Mahdi Jafari, Ali Janati*, Sara Hosseini Page 33
    Background And Objectives
    Health Services cost analyzing is an important management tool for evidence-based decision making in health system. This study was conducted with the purpose of cost analyzing and identifying the proportion of different factors on total cost of health services that are provided in urban health centers in Tabriz.
    Material And Methods
    This study was a descriptive and analytic study. Activity Based Costing method (ABC) was used for cost analyzing. This cross–sectional survey analyzed and identified the proportion of different factors on total cost of health services that are provided in Tabriz urban health centers. The statistical population of this study was comprised of urban community health centers in Tabriz. In this study, a multi-stage sampling method was used to collect data. Excel software was used for data analyzing. The results were described with tables and graphs.
    Results
    The study results showed the portion of different factors in various health services. Human factors by 58%, physical space 8%, medical equipment 1.3% were allocated with high portion of expenditures and costs of health services in Tabriz urban health centers.
    Conclusion
    Based on study results, since the human factors included the highest portion of health services costs and expenditures in Tabriz urban health centers, balancing workload with staff number, institutionalizing performance-based management and using multidisciplinary staffs may lead to reduced costs of services.
    Keywords: Cost Analyzing, Health Services, Health Centers
  • Javad Babaie*, Mohammad Javad Moradian Page 41
    Background And Objectives
    Rabies is an acute and fatal infectious disease that is very important due to high economic losses to livestock and the amounts of expenditures that are paid for purchasing serum and vaccine. The main way of disease transmitting is bites by rabid animals. Animal bite is an important threat for human health. The main aim of this research was epidemiological study of animal bite in the students of Hashtrood town.
    Material And Methods
    In this cross-sectional study, animal bitten students’ data were collected trough the records of Hashtrood health centers registry lists between 2006-2009. The census data collecting method was used and the data were analyzed with statistical software SPSS15.
    Results
    The incidence of animal bites in the past 5 years was 9.07 per 1,000 students. From 439 animal bitten students, 80.9% were male and 19.1% were female. According to the results, 88.4% were rural and 11.2% were urban residents. Dogs bite was the cause of 87.92%. In 86.5% of the cases, the bite was superficial and in 8.4% of the cases, bites were deeper. Among them, 16.6% received anti rabies serum, 16.2% received vaccine. This study showed that 4.8% had a previous history of bite. Of total, 78.8% made a visit to health centers in the first 24 hours, 11.4% within 25 to 48 hours, and 3.6% within 49 to 72 hours after bites. There was no human death report from rabies. Results showed that 95.2% were given incomplete vaccination and 4.1% had received five complete vaccines.
    Conclusion
    Regarding the high prevalence of animal bites among students, educating students about the importance of rabies, students’ behavior with dogs and immediate visit to health centers after exposure to dogs should be taken serious. Restraining dogs by training dog owners and legal means should be attempted.
    Keywords: Animal Bites, Rabies, Students, Hashtrood
  • Peyman Sheikhzade, Vahideh Z. Gavgani* Page 47
    Background And Objectives
    Nanotechnology is a new technology which is increasingly used over the past decade. Due to its great significance, governments are tending to invest greatly on the research and development on nanotechnology in various sectors and aspects. The purpose of this study was to determine the status of biomedical nanotechnology publications over the past ten years (2010-2000) in Medline/ PubMed.
    Material And Methods
    This was a descriptive study. The Medline database was searched through PubMed with the ‘biomedical nanotechnology’ keyword and was limited to the years 2000 to 2010 with following tags: publication date, major and affiliation. The results of the search were analyzed with factors of the geographical distribution, countries, universities and colleges with a specific focus on Iranian publications. The proportion of Iranian publication was compared with the international publication to determine the rate of Iranian research and development activities in biomedical nanotechnology.Results and
    Conclusions
    The results of the study were presented using table and diagram. Iran was ranked the first among other Middle East countries with having 28 papers and among Iranian universities, the university of Tarbiat Modares presented the highest number of publications.
    Keywords: Biomedical Technology, Scientometrics, Review, Iran