فهرست مطالب

تصویر سلامت - سال هفتم شماره 1 (بهار 1395)

مجله تصویر سلامت
سال هفتم شماره 1 (بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/04/03
  • تعداد عناوین: 9
|
  • لیلا نظری، مرضیه عبدالعلی پور، الناز اصغری* صفحه 1
    زمینه
    مطالعه ی حاضر با هدف تعیین رایج ترین داروهای مورد استفاده در مراکز بهداشتی - درمانی انجام شد تا با شناسایی داروهای رایج، نیازهای آموزشی فارماکولوژیکی پرستاران مشخص گردد و مسئولان بتوانند بر اساس رایج ترین داروها، آموزش های اختصاصی مورد نیاز و مربوطه را برای پرستاران فراهم نماید.
    روش کار
    در این گزارش توصیفی از داروخانه های مراکز آموزشی درمانی درخواست گردید تا اسامی ده مورد از پرمصرف ترین داروهای خود در طی 6 ماه گذشته را اعلام کنند. داده های به دست آمده توسط نرم افزار SPSS 13 با آزمون های توصیفی بررسی شد.
    یافته ها
    داروهای گوارشی و آنتی بیوتیکی در کلیه ی مراکز و داروی اکسی توسین در مراکز فعال زنان و مامایی رایج ترین داروهای مورد استفاده بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به عوارض مهم و خطرناک داروهای رایج و لزوم مصرف به موقع این داروها، تجدید اطلاعات پرستاران در این زمینه الزامی است.
    کلیدواژگان: داروهای رایج، نیازهای فارماکولوژیکی، پرستاران، گزارش کوتاه
  • ثریا هادی*، بهروز ساری صراف، ژیلا خامنیان، رویا دولتخواه، درنا غفاری، پرستو مرادی، سعید دستگیری صفحه 5
    زمینه
    تب مدیترانه ای فامیلی نوعی بیماری اتوزومال (Autosomal) مغلوب می باشد. اولین موارد ابتلا به بیماری تب مدیترانه ای فامیلی از ناحیه مدیترانه بوده است. سالانه افراد به دلیل عدم تشخیص صحیح پزشکان مورد جراحی های غیرضروری قرار می گیرند. هدف از این پژوهش بررسی میزان شیوع بیماری تب مدیترانه ای فامیلی در جهان و ایران بود، که به صورت مرور سیستماتیک و متاآنالیز انجام گرفت.
    روش کار
    بانک های اطلاعاتیGoogle Scholar، Pubmed، Medline، Ovid، IranMedex، Irandoc، SID، Magiran و منابع منتشر شده مکتوب بدون محدودیت زمانی جستجو شدند. کلیه مطالعات جمع آوری شده بدون اعمال هرگونه محدودیتی جهت تعیین مطالعات مرتبط مورد بررسی قرار گرفتند. داده های مورد نیاز از مطالعاتی که معیار ورود به پژوهش را داشتند استخراج و با استفاده از روش متاآنالیز در نرم افزار CMA تجزیه و تحلیل شدند و نقشه شیوع بیماری در جهان با استفاده از نرم افزار GIS ترسیم گردید.
    یافته ها
    در جستجوی اولیه، تعداد 400 مطالعه به دست آمد که تنها تعداد 23 مطالعه پذیرفته شدند که از این تعداد 2 مطالعه مربوط به ایران بود. نتایج حاصله از متاآنالیز نشان داد که شیوع کلی تب مدیترانه ای فامیلی در ایران 0.018 درصد (0.037- 0.001: 95CI درصد) معادل 18در صدهزار و در جهان 0.116 درصد ( 0.144- 0.088: 95CI درصد) معادل 116 در صدهزار می باشد. میزان شیوع کلی به دست آمده از ایران به خاطر محدود بودن مطالعات قابلیت تعمیم پذیری به سایر نقاط ایران را ندارد.
    نتیجه گیری
    تب مدیترانه ای فامیلی در جهان در نواحی مدیترانه وخاورمیانه به ترتیب در میان نژادهای ترک، ارامنی، یهود و عرب شایع می باشد. اما شیوع بیماری با مهاجرت هایی که از کشورهای مدیترانه و خاورمیانه به سایر نقاط جهان صورت می گیرد و همچنین افزایش حساسیت های تشخیصی به سرعت در حال تغییر می باشد و به نظر می رسد که در سال های آینده تب مدیترانه ای فامیلی به عنوان یک بیماری جهانی مدنظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: تب مدیترانه ای فامیلی، شیوع، جهش ژنMEFV، جهان، ایران
  • جمشید بهمئی*، حامد رحیمی، ایمان رهگشای، زهرا کاوسی صفحه 18
    زمینه
    ماموریت اصلی بیمارستان در نظام سلامت، تامین مراقبت با کیفیت برای بیماران و برآوردن نیازها و انتظارات آن هاست. این مطالعه با هدف ارزیابی کیفیت خدمات بخش اورژانس از دیدگاه بیماران در بیمارستان نمازی شیراز انجام شد.
    روش کار
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی - تحلیلی بود که به روش مقطعی در طی ماه های اسفند 1392 و فروردین 1393 صورت گرفت. جامعه آماری این مطالعه، کلیه بیماران بستری در بخش اورژانس بیمارستان نمازی بودند. نمونه گیری به صورت تصادفی ساده انجام شد و حجم نمونه 582 نفر تعیین گردید. داده ها از طریق پرسشنامه سروکوال جمع آوری شدند. روایی پرسشنامه با استفاده از نظر خبرگان و آزمون تحلیل عاملی و پایایی آن با استفاده از آزمون ضریب آلفای کرونباخ 87/0 اثبات گردید .پرسشنامه، شکاف کیفیت را در شش بعد کیفیت خدمت شامل؛ ملموسات، اطمینان، تضمین، همدلی، پاسخگویی و دسترسی به خدمات اندازه گیری کرد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و به کارگیری آماره های توصیفی، آزمون های تی- زوجی، تی- مستقل و آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بیشترین و کمترین شکاف به ترتیب در ابعاد تضمین (86/ 0±55 /0-) و پاسخگویی (98/ 0±31/ 0-) بوده است. در ابعاد ملموسات، قابلیت اطمینان و دسترسی به خدمات بین انتظارات و ادراکات اختلاف معناداری وجود داشت (05/ 0>P) و در ابعاد پاسخگویی، تضمین و همدلی اختلاف معناداری وجود نداشت (05/ 0>P).
    نتیجه گیری
    کیفیت خدمات در بخش اورژانس این بیمارستان وضعیت مناسبی داشت؛ اما شکاف معنیدار کیفیت در برخی ابعاد در بیمارستان، بیانگر لزوم توجه بیشتر مدیران نسبت به برنامه های بهبود کیفیت است تا رضایت مندی بیشتر بیماران را فراهم آورد.
    کلیدواژگان: اورژانس، شکاف کیفیت، انتظارات، ادراک
  • محمد سعادتی، زهرا سادات قریشی* صفحه 27
    زمینه
    سبک زندگی ارتقا دهنده سلامت از عوامل تعیین کننده در سلامت روحی و جسمی افراد دارد. با توجه به جمعیت جوان کشورمان که بخش اعظمی از آن را دانشجویان تشکیل می دهند، انتخاب سبک زندگی ارتقا دهنده سلامت می تواند در ارتقای سلامت جامعه مفید واقع گردد. هدف این مطالعه بررسی سبک زندگی ارتقا دهنده سلامت در بین دانشجویان ستاد شاهد دانشگاه علوم پزشکی تبریز می باشد.
    روش کار
    مطالعه حاضر یک مطالعه ی مقطعی می باشد که با استفاده از پرسشنامه استاندارد سبک زندگی ارتقا دهنده سلامت انجام گرفت. تعداد نمونه 152 نفر محاسبه گردیده و نمونه گیری به روش آسان و دردسترس در مهرماه 1393 انجام گرفت. داده ها با استفاده از آمار تحلیلی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین امتیاز رعایت سبک زندگی ارتقا دهنده سلامت (13.31± 53.09) محاسبه گردید که حیطه رشد روحی و معنویات با میانگین 17.04± 65.76 بیشترین امتیاز را کسب کرد. بین پسران و دختران در دو حیطه مدیریت استرس و مسئولیت پذیری درقبال سلامت تفاوت معنی داری مشاهده گردید (p-value < 0.05)؛ به طوری که دختران در مسئولیت پذیری درقبال سلامت و پسران در مدیریت استرس امتیاز بالاتری دریافت کردند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد سبک زندگی ارتقادهنده سلامت در بین دانشجویان ستاد شاهد دانشگاه علوم پزشکی تبریز در حد قابل قبولی نمی باشد. نیاز هست تا مسئولین امر توجه خاصی به ابعاد مختلف زندگی این دانشجویان، به خصوص در زمینه فعالیت فیزیکی، داشته باشند.
    کلیدواژگان: سبک زندگی ارتقا دهنده سلامت، ستاد شاهد، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشجویان
  • علیرضا زمستانی*، نادر فقیری بیرامی، علیرضا حسین زاده فسقندیس، سید رسول هاشمی اقدم، عادل ابراهیم زاده صفحه 34
    زمینه
    تب مالت یا بروسلوز یکی ازمهم ترین زئونوزهای شایع در سطح جهان و ایران می باشد. از آنجایی که این بیماری نیروی کار و تولید جامعه را بیشتر درگیر می کند، خسارت های مالی زیادی را بر جامعه تحمیل می نماید. هدف این مطالعه توصیف سیمای اپیدمیولوژیک این بیماری در شهرستان اسکو می باشد.
    روش کار
    مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی توصیفی-تحلیلی می باشد که بر روی تمامی افرد مبتلا به تب مالت در فاصله سال های 1386 الی 1393 در شهرستان اسکو انجام گرفته است. کلیه داده های فرم های اپیدمیولوژیک تکمیل شده برای بیماران در نظام مراقبت بیماری ها در نرم افزار SPSS نسخه 17 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    بیشترین فراوانی بیماری در گروه سنی 24-15 و کمترین فراوانی در گروه سنی 4-1 ساله مشاهده گردید. از کلیه موارد ثبت شده، 8/94% ساکن روستا و 2/5 % ساکن شهر بودند. میزان بروز در کل جمعیت شهرستان، 15/41 مورد در یکصد هزار نفر می باشد. بیشترین و کمترین فراوانی به ترتیب در ماه های اردیبهشت و آذر دیده می شود. سابقه مصرف لبنیات غیر پاستوریزه در 36/69 % موارد وجود داشت.
    نتیجه گیری
    افزایش میزان بروز بیماری در سال های اخیر را می توان به افزایش بیماریابی، افزایش گزارش دهی نظام مراقبت آزمایشگاهی و احتمالا پوشش کم واکسیناسیون دام ها نسبت داد. با توجه به این که فقط حدود نیمی از دام های مبتلایان به بیماری بر علیه بیماری بروسلوز واکسینه شده اند و ایمن سازی مناسبترین روش جهت کنترل بیماری در دام ها می باشد، لذا باید به هزینه های واکسیناسیون دام ها به منزله سرمایه گذاری در جهت پیشگیری و کنترل بیماری تب مالت نگریست و با برنامه ریزی های مدون و منظم به این امر همت گماشت.
    کلیدواژگان: تب مالت، شیوع، اپیدمیولوژی، اسکو
  • امین طالب پور، مرتضی قوجازاده، پریسا قدرتی*، زهره رضایی صفحه 43
    زمینه
    مطابق الگوی جهانی در ایران نیز جمعیت شهرنشین بیشتر از جمعیت روستایی می باشد. اما آیا میزان استفاده از خدمات بستری این دو گروه در مراکز آموزشی و درمانی دولتی نیز به همان نسبت می باشد؟ پژوهش حاضر در نظر دارد با بررسی آمار بستری سالانه بزرگترین مرکز ارجاع شمال غرب کشور میزان تاثیر محل سکونت بر میزان بستری را تعیین نماید.
    روش کار
    روش این مطالعه توصیفی مقطعی بوده و کلیه موارد بستری در مرکز آموزشی درمانی و تحقیقاتی امام رضا (ع) دانشگاه علوم پزشکی تبریز به عنوان بزرگترین مرکز ارجاع شمال غرب کشور به روش نمونه گیری در دسترس جهت انجام مطالعه انتخاب گردیده است. پرونده30260 بیمار بستری در این مرکز در سال 93 به روش مشاهده مستقیم مورد بررسی قرار گرفت و آیتم های استخراج شده از این پرونده ها در چک لیست ثبت گردید. برای تعیین ارتباط بین متغیرها از آزمون کای دو استفاده گردید و مقدار P-value کمتر از 05/ 0 در نظر گرفته شد. داده های به دست آمده توسط نرم افزار SPSS.16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های این پژوهش نشان داد که توزیع فراوانی بیماران از لحاظ شهری یا روستایی بودن اختلاف آماری معنادارای با یکدیگر نداشت (P>0/05). همچنین یافته ها نشان داد که بیشترین میزان بستری در بیماران شهری با میزان 16.1 درصد (3305 نفر) مربوط به بخش جراحی و در بیماران روستایی با میزان 14.2 درصد (1384 نفر) مربوط به بخش ارتوپدی بود. کمترین اختلاف آماری بین میزان بستری شهری و روستایی در بخش ها مربوط به بخش کلیه بود که از کل بیماران بستری شده در این بخش میزان 72.9 درصد (1162 نفر) را بیماران شهری و 27.1 درصد(432 نفر) را بیماران روستایی تشکیل داده اند که تقریبا منطبق بر نسبت جمعیت دو گروه در جامعه بود.
    بیشترین اختلاف بین میزان بستری بیماران شهری و روستایی در بخش ها مربوط به بخش ICU بود که از کل بیماران بستری شده در این بخش 44.9 درصد (297 نفر) را بیماران شهری و 55.1 درصد (365 نفر) را بیماران روستایی تشکیل داده اند که در مقایسه با نسبت جمعیتی دو گروه معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    مقایسه نسبی نوع بیماری ها در جمعیت شهری و روستایی به غیر از بیماری های مربوط به تروما و سوانح که در جمعیت روستایی بیشتر بود، تا حدود زیادی منطبق بر نسبت جمعیت دو گروه بوده و تفاوت چشمگیری در این زمینه مشهود نمی باشد. براساس یافته های پژوهش حاضر می توان به این نتیجه رسید که محل سکونت تاثیری بر میزان بستری در مراکز آموزشی درمانی دولتی ندارد.
    کلیدواژگان: آمار بستری، مرکز آموزشی درمانی امام رضا، محل سکونت بیماران، تبریز
  • خدیجه نصیری، ریحانه ایوان بقاء، نسرین نظری، محمدتقی سوادپور، پریسا سلیمانی فرد*، زهرا خلیلی صفحه 49
    زمینه
    رفلکسولوژی شکل خاصی از ماساژ بوده که با اعمال فشار بر روی نقاط رفلکسی که معمولا در پاها می باشند، همراه است و اعتقاد بر این است که این نقاط با تمام نقاط بدن در ارتباط می باشد و فشار بر آن ها می تواند پاسخ های فیزیولوژیک بدن را تحت تاثیر قرار دهد. لذا هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر بخشی مطالعات انجام شده در ایران در زمینه رفلکسولوژی بر روی سیستم های مختلف بدن می باشد.
    روش کار
    مطالعه حاضر یک مرور سیستماتیک می باشد که به بررسی مطالعات ایرانی انجام شده در زمینه اثرات رفلکسولوژی می پردازد. برای دستیابی به مطالعات انجام شده جست و جو با کلیدواژه های بازتاب درمانی و رفلکسولوژی، ماساژ بازتابی پا در پایگاه های اطلاعاتی SID Google Scholar، Pub Med، انجام شد.
    یافته ها
    از مجموع 46 مطالعه چاپ شده، 11 مطالعه به زبان انگلیسی و 35 مطالعه به زبان فارسی بودند. در این مطالعات متغیرهایی مانند خستگی، خواب، یبوست، شدت و طول مدت لیبر، استفراغ بعد از شیمی درمانی، اضطراب، شاخص های فیزیولوژیک، علائم PMS، کمردرد و بی قراری مورد مطالعه قرار گرفت که از این میان بیشترین مطالعه بر روی درد (20 مورد) و بیشترین جامعه آماری مربوط به زنان (30 مطالعه) بوده است.
    نتیجه گیری
    مجموع یافته های این مطالعه مروری تاثیر مطلوب و مثبت رفلکسولوژی بر بیماری ها و اختلالات مختلف را نشان می دهد. اگرچه نمی توان از رفلکسولوژی به عنوان درمان جایگزین استفاده کرد، اما می توان گفت رفلکسولوژی، یک روش درمانی جانبی و تجربه ای خوشایند و آرام بخش می باشد. پیشنهاد می شود مطالعات آتی با روش های نمونه گیری دقیق تر، حجم نمونه بالاتر و با رعایت اصول معاهده CONSORT انجام شود.
    کلیدواژگان: رفلکسولوژی، ماساژ بازتابی پا
  • درنا غفاری*، بهروز ساری صراف، ژیلا خامنیان، رویا دولتخواه، پرستو مرادی، ثریا هادی، سعید دستگیری صفحه 62
    زمینه
    سندرم بهجت یک اختلال التهابی با علت نامعلوم است که شیوع و پراکندگی خاصی در سطح جهان دارد. هدف این مطالعه بررسی شیوع سندرم بهجت در جهان و ایران به روش مرور سیستماتیک و متاآنالیز است.
    روش کار
    بانک های اطلاعاتی Ovid، MEDLINE، Rheumatology، Google scholar، Springer، Pub Med، Science direct Wiley، Magiran، SID، Iranmedex، Irandoc از سال 1990 به بعد جستجو شدند. کلیه مطالعات مقطعی مرتبط با شیوع سندرم بهجت در جهان و ایران وارد مطالعه شدند. میزان شیوع سندرم بهجت به عنوان شاخص قابل اندازه گیری با حدود اطمینان 95% محاسبه گردید. جهت انجام تحلیل های آماری، مقادیر شیوع وارد نرم افزار Comprehensive Meta-Analysis (CMA) شدند. در نهایت نیز نقشه پراکندگی شیوع سندرم بهجت در جهان با استفاده از نرم افزار Geographic Information Systems (GIS) ترسیم گردید.
    یافته ها
    در این بررسی 23 مطالعه پذیرفته شدند. شیوع کلی سندرم بهجت در جهان 4/ 42 در صد هزار نفر(465/ 0-382/ 0 : CI95 %) بود. مقدار ناهمگونی مطالعات با 23 مطالعه برابر با 5/ 1127 و با 21 مطالعه برابر با 3/ 490 بود. بیشترین مقدار شیوع مربوط به کشور ترکیه بود که شیوع 2/ 4 در یک هزار نفر (327 /4-073/ 4 : CI95 %) بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های حاصل از این مطالعه، بیشترین میزان شیوع سندرم بهجت در بین کشورهای ترکیه، فلسطین اشغالی و ایران است اما در کشورهای اروپایی، امریکا و دیگر کشورهای آسیایی نیز شیوع دارد.
    کلیدواژگان: سندرم بهجت، شیوع، مرور سیستماتیک، متا آنالیز، ایران، جهان
  • مصطفی فرح بخش* صفحه 71
    نوسان جزئی از زندگی روزانه هر فرد بوده و همیشه وجود دارد. نوسان زاییده تفاوتهاست. تفاوت های سرشتی هر فرایند باعث می شود که محصولات در طول زمان، مختلف باشند. تشخیص درست الگوی نوسانات برای به حداقل رساندن خسارت ها ضروری است. ارتقای مستمر کیفیت را می توان فرایند کاهش نوسانات عملکردی یک فرایند برای رسیدن یک محصول خوب به دست مشتری تعریف نمود. در دیدگاه دمینگ علت انحراف از کیفیت به دو دسته علل اساسی عام و خاص طبقه بندی می گردد. نوسان واژه تازه نیست، بلکه آگاهی از نوسان و تاثیر آن در رفتار روزانه، تازه و بدیع است. گام اول در مدیریت نوسان های عملکردی یک فرایند پذیرش و باور نوسان است. برای مدیریت درست نوسان ها باید ابزار مناسب و کاربردی برای کشف و نمایش نوسان ها در سازمان به کار گرفته شوند. نمودارهای کنترل ابزارهای سودمندی در شناخت، تحلیل و برطرف کردن نوسان های عملکردی یک فرایند هستند.
    کلیدواژگان: نوسان، کیفیت، عملکرد، مدیریت
|
  • Leila Nazari, Marzie Abdolalipor, Elnaz Asghari* Page 1
    Background And Objectives
    This study was carried out to determine the most commonly used drugs in health centers. By identifying common medications¡ pharmacological educational needs of nurses gets clear and officials can provide nurses specific relevant training about common drugs.
    Material and
    Methods
    In this descriptive report¡ the hospitals’ pharmacies were asked to name ten of the most widely used drugs in the past 6 months. The obtained data were analyzed by SPSS 13 software using descriptive tests.
    Results
    Gastrointestinal drugs and antibiotics in all centers and oxytocin in obstetrics and gynecological centers were the most commonly used drugs.
    Conclusion
    Due to the important and dangerous side-effects of these common medications¡ renewing nurses’ information in this field is required.
    Keywords: Common Medications, Pharmacological Needs, Nurses, Short Communication
  • Soraya Hadi*, Behrooz Sari Sarraf, Zhila Khamnian, Roya Dolatkhah, Dorna Ghafari, Parastoo Moradi, Saeid Dastgiri Page 5
    Background And Objectives
    Familial Mediterranean fever (FMF) is an autosomal recessive disease. Generally¡ the Mediterranean basin is the region where the first cases of FMF have been identified. Yearly¡ some people undergo unnecessary surgery¡ due to misdiagnosis of doctors. In this study¡ our aim was to determine the prevalence rate and status of familial Mediterranean fever in the world and Iran which was done using meta-analysis method.
    Material and
    Methods
    In this study¡ Google Scholar¡ Pubmed¡ Medline¡ Ovid¡ IranMedex¡ Irandoc¡ SID¡ Magiran databases and published written sources were searched without limit of time. Then¡ all the studies were collected without limitation¡ to determine the relevant studies were assessed. After verifying the quality of the studies¡ required data were extracted and analyzed using the method of meta-analysis (random effects model) in the CMA software. In the end¡ world map of the prevalence of familial Mediterranean fever disease was traced by the GIS software.
    Results
    The primary search identified 400 studies which only 23 studies had the required quality for inclusion in the meta-analysis. Two of the studies were related to Iran.The results of the meta-analysis showed that the overall prevalence rate of familial Mediterranean fever in the world and in Iran along with their 95% confidence intervals (in parentheses) are 0.116% (0.088 - 0.144) and 0.018% (0.001 - 0.037)¡ respectively. Since the studies were limited¡ the overall prevalence rate obtained from Iran does not have the capability of generalization to other regions of Iran.
    Conclusion
    FMF in the world is prevalent in the Mediterranean and the Middle East region¡ among ethnic Turks¡ Armenians¡ Jews and Arabs¡ respectively. But FMF epidemiology is rapidly changing¡ due to population migrations from Mediterranean countries and the Middle East to the rest of the world and the increasing diagnostic sensitivity. The FMF has to be considered as a worldwide disease¡ even if it initially originated in the Mediterranean area.
    Keywords: Familial Mediterranean Fever, Prevalence, Gene Mutation MEFV, World, Iran
  • Jamshid Bahmei*, Hamed Rahimi, Iman Rahgoshay, Zahra Kavosi Page 18
    Background And Objectives
    The main mission of the hospitals in the health system is to provide quality care for patients and fulfilling their needs and expectations. This study was conducted with the aim of quality evaluation of emergency department services from patients’ viewpoint in Shiraz Nemazee hospital.
    Material and
    Methods
    This was an analytic descriptive study performed as cross sectional in 2014-2015. The population of this study consisted of all the patients admitted to the emergency department of Nemazee hospital. Sample size was determined 582 patients with simple sampling method. Data were collected through SERVQUAL questionnaire. Questionnaire validity was confirmed using experts’ opinion and factor analysis and its reliability was confirmed 87% using Cronbach''s alpha coefficient. The questionnaire measured quality gap in six dimensions including: tangibles¡ reliability¡ assurance¡ empathy¡ responsiveness and access to services. Data were analyzed using SPSS software and applying descriptive statistics tests¡ paired t-test¡ independent t-test and One-way analysis variance.
    Results
    The results showed that the biggest and smallest gaps in the studied dimensions were as follows: assurance (-0/55±0/86)¡ responsiveness (-0/31±0/98). There was a significant difference between expectations and perceptions in tangibles¡ reliability and access to services dimensions (P>0/05) and there was no significant difference in responsiveness¡ assurance and empathy dimensions (P
    Conclusion
    The quality of services in the emergency department of the hospital was suitable but significant quality gaps in some aspects in the hospital suggest that managers need to pay more attention to quality improvement programs to provide patients more satisfaction.
    Keywords: Emergency Department, Quality Gap, Expectations, Perceptions
  • Mohammad Saadati, Zahra Sadat Ghoreishi* Page 27
    Background And Objectives
    Health promoting lifestyle is one of the major determinants of one’s physical and psychological health. A great proportion of population in our country belongs to university students which their lifestyle could affect the community health. The aim of this study was to determine health promoting lifestyle among Shahed students in Tabriz University of Medical Sciences.
    Material and
    Methods
    This is a cross-sectional study conducted by using health promoting lifestyle standard questionnaire. Convenience sampling method was used to select 150 participants in October 2014. Data were analyzed using Kolmogorov-Smirnov¡ Independent t and one way ANOVA tests.
    Results
    The mean score of health promoting lifestyle was 53.09± 13.31. Spiritual growth subscale obtained the highest mean score (Mean= 65.76± 17.04). There was a significant difference between male and female in stress management and health responsibility subscales (P-value
    Conclusion
    Results demonstrated that health promoting lifestyle was not in an acceptable level among Shahed students. So¡ it is necessary to employ proper strategies¡ especially in physical activity to promote students’ life quality.
    Keywords: Lifestyle Health Promoting, Shahed, Tabriz University of Medical Sciences, Students
  • Alireza Zemestani*, Nader Faghiri, Beirami, Alireza Hosseinzadeh Fasaghandis, Seyed, Rasoul Hashemi, Aghdam, Adel Ebrahimzadeh Page 34
    Background And Objectives
    Brucellosis is one of the most common Zoonotic infections in the world and Iran. Since this disease is more engaged with workforce and community production¡ society is imposed by heavy financial losses. The aim of this study was to describe the epidemiological aspects of the disease in the Osku County.
    Material and
    Methods
    This study is a cross sectional descriptive study conducted on all individuals with brucellosis between 2007 and 2014 in the Osku County. Epidemiological data forms for all patients in the surveillance system were analyzed using SPSS version 17.
    Results
    The most frequency of the disease was in the age group 15-24 years and the lowest prevalence was observed in the age group 1-4 years. Of all cases registered¡ 94.8% were in rural areas and 5.2% were urban. Incidence rate in the total population of the county was 41.15 per hundred thousand. The highest and lowest frequencies are observed in May (Ordibehesht) and December (Azar)¡ respectively. Unpasteurized dairy consumption was recorded in 69.36% of the cases.
    Conclusion
    Increased incidence in recent years can be attributed to increase in case finding¡ enhanced surveillance system¡ laboratory reporting and likely¡ low vaccination coverage. Given that only about half of the animals with the disease have been vaccinated against brucellosis and since vaccination is the best way to control the disease in animals¡ therefore¡ the costs of vaccination of animals should be regarded as an investment for brucellosis disease control and prevention. This needs proper planning and conducting.
    Keywords: Brucellosis, Prevalence, Epidemiology, Oskou
  • Amin Talebpour, Morteza Ghogazadeh, Parisa Ghodrati*, Zohreh Rezaei Page 43
    Background And Objectives
    In accordance with the global pattern¡ the urban population in Iran is higher than the rural population. But¡ are the statistics of using hospitalization services in public hospitals in these two categories similar to this pattern? This study seeks to determine the effect of place of residence on hospitalization rate by examining annual hospitalization statistics of the country’s biggest referral hospital in the northwest.
    Material and
    Methods
    The method used in this study is cross-sectional and all cases of hospitalization in Imam Reza Hospital as the northwest’s biggest referral hospital were picked by available sampling method. The cases of 30260 hospitalized patients were examined through direct observation and items extracted from their files were recorded in the checklist. In order to determine the relations between the variables¡ K2 test was applied and the P-value was considered less than 0.05 The obtained data were analyzed by SPSS.16 software.
    Results
    Results indicated that the frequency distribution of patients in terms of their urban or rural residence did not yield any significant difference (P>0/05). Results also showed that the highest hospitalization rate for urban patients was 16.1% (3305 individuals) in surgery ward while it was 14.2% (1384 individuals) for rural patients in orthopedic ward. The least significant statistical difference between urban and rural hospitalization rates was observed in renal ward with 72.9% (1162 individual) urban patients and 27.1% (432 individuals) rural patients of total patients hospitalized in this ward.
    The most significant statistical difference between urban and rural hospitalization rates was observed in ICU with 44.9% (297 individuals) urban patients and 55.1% (365 individuals) rural patients of the total patients hospitalized in this ward.
    Conclusion
    A relative comparison among illnesses in urban and rural populations¡ aside from illnesses caused by trauma and accidents which were higher in the rural population¡ showed that they were in accordance with the population and no significant difference was observed. Based on the results of the current study¡ it is concluded that place of residence does not affect hospitalization rate in public hospitals.
    Keywords: Hospitalization Rate Residence, Imam Reza Hospital, Urban, Rural Patients, Tabriz
  • Khadijeh Nasiri, Reyhaneh Eyvanbagha, Nasrin Nazari, Mohammad, Taghi Savadpoor, Parisa Soleymanifard*, Zahra Khalili Page 49
    Background And Objectives
    Reflexology is a form of massage that is associated with applying pressure on reflexive points of the feet. It is believed that these points are connected with all parts of the body. The pressure on reflexive Points can affect the body''s physiological responses. The aim of this study was to investigate the efficacy of studies conducted in Iran in the field of reflexology on various systems of the body.
    Material and
    Methods
    This is a systematic review on studies carried out in Iran in the field of reflexology in various conditions. To access the studies¡ the search was done by following keywords in PubMed¡ Google Scholar and SID databases: reflexology massage and reflexology¡ foot reflexology.
    Results
    Among the total of 46 published studies which were reviewed¡ 11 were in English and 35 in Persian language. In these studies¡ variables such as fatigue¡ sleepiness¡ constipation¡ and length of labor¡ vomiting after chemotherapy¡ anxiety¡ physiological symptoms of PMS¡ back pain and agitation were examined. The most studies had been conducted on pain (20 cases) and the highest number of study population belonged to women (30 studies).
    Conclusion
    The results of this study showed the positive effect of reflexology on various diseases and disorders. Although reflexology cannot be used as a replacement treatment but it can be concluded that it is an alternative treatment and relaxing and rewarding experience. It is suggested that future studies are conducted with more accurate sampling method¡ larger sample size and following the principles of CONSORT.
    Keywords: Reflexology, Foot Reflexology, Foot Massage, Zone Therapy
  • Dorna Ghafari*, Behrooz Sari Sarraf, Zhila Khamnian, Roya Dolatkhah, Parastoo Moradi, Soraya Hadi, Saeid Dastgiri Page 62
    Background And Objectives
    Behçet''s syndrome is an inflammatory disorder of unknown etiology that has a unique worldwide prevalence and distribution. The aim of this study was to estimate the prevalence of Behçet''s syndrome in the world and in Iran using a systematic review and meta-analysis approach.
    Material and
    Methods
    Data banks of Ovid¡ MEDLINE¡ Rheumatology¡ Google scholar¡ Springer¡ PubMed¡ Science direct¡ Wiley¡ Magiran¡ SID¡ Iranmedex and Irandoc from 1990 onwards were searched. All cross-sectional studies relevant to the prevalence of Behçet''s in the world and in Iran were studied. Prevalence rate of Behçet''s syndrome with 95% confidence limits was calculated. For statistical analysis¡ prevalence rates were entered in the Comprehensive Meta Analysis (CMA) software. The prevalence of Behçet''s was mapped with the Geographic Information Systems (GIS).
    Results
    In this study¡ 23 articles were finally accepted. The overall prevalence of Behçet''s syndrome in the world was 42.4 per 100000 (95% CI: 0.382 -0.465). Heterogeneity rate with 23 studies was 1127.5¡ and with 21 studies were 490.3. The highest rates were reported from Turkey with the overall prevalence of 4.2 per 1000 (95% CI: 4.073- 4.327).
    Conclusion
    Our findings showed that the highest occurrence of Behçet''s disease was observed in Turkey¡ Palestine and Iran. It is also¡ however¡ common in Europe¡ America and other Asian countries.
    Keywords: Behcet's Syndrome, Prevalence, Systematic Review, Meta, Analysis, Iran, World
  • Mustafa Farahbakhsh* Page 71
    Variation is part of everyday life and exists all the time. Variation is the product of differences. Difference in nature of processes results in different products during the time. Proper diagnosis of variation patterns in minimizing the loss is necessary. Continuous quality improvement is regarded as successive reduction of performance variation for delivering high quality products to the customers. In Deming viewpoint¡ quality deviation is classified to two groups of common and special causes. Variation is not a new word¡ but understanding and concerns about it are modern. First step in performance variation management is acceptance and belief of variation. For proper management of variations¡ appropriate tools should be used for detection and display of them. Control are useful tools in recognition¡ analysis and removing process performance variations.
    Keywords: Variation, Quality, Performance, Management