فهرست مطالب

تصویر سلامت - سال هشتم شماره 1 (بهار 1396)

مجله تصویر سلامت
سال هشتم شماره 1 (بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/04/05
  • تعداد عناوین: 9
|
  • لیلا دشمنگیر، محمدهیوا عبدخدا صفحه 1
  • الهام امیری، کوثر حیدری، علی خضری، علی ایمانی، فرزاد فرجی خیاوی صفحه 3
    زمینه
    رضایت شغلی از مهم ترین عوامل موثر در کارایی و بهره وری سازمان است. هدف از تحقیق حاضر، بررسی رضایت شغلی کارکنان بیمارستانهای آموزشی شهر اهواز بر اساس الگوی دوعاملی هرزبرگ بود.
    روش کار
    پژوهش از نوع توصیفی- تحلیلی و از نظر زمان مقطعی بود. حجم نمونه 147 محاسبه شد. نمونه گیری با روش طبقه ای انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه ای مشتمل بر دو بخش اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه رضایت شغلی در طیف لیکرت بود. داده ها با استفاده از آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و استنباطی (آزمون های پارامتریک) در نسخه 16 نرم افزار SPSS تحلیل شد.
    یافته ها
    در عوامل بقا آیتم حقوق بیشترین میانگین امتیاز (1٫05 ±3٫35) را داشت و سایر آیتم نسبتا ناراضی برآورد شدند. در عوامل انگیزشی تمام مولفه ها نسبتا ناراضی برآورد شدند. بین آیتم قدردانی و سن رابطه معناداری مشاهده شد (0.03>P). بین رضایت از حقوق و سطح تحصیلات رابطه معنی داری مشاهده شد (0.01>P).
    نتیجه گیری
    به منظور ارتقاء بهره وری کارکنان بیمارستانهای آموزشی لازم است علاوه بر ابعادی از کار که مانع از ترک شغل از جانب کارکنان می شود، بر انگیزش ایشان نیز تاکید شود.
    کلیدواژگان: تئوری هرزبرگ، رضایت شغلی، عوامل انگیزشی عوامل بهداشتی
  • جعفر بیک زاد، مهدی کهن، مرتضی عرب صفحه 11
    زمینه
    سازمان نیازمند رفتارهای فرانقشی است که دلبستگی افراد به موفقیت بلندمدت آن سازمان را منعکس کند. این رفتارها همان رفتارهای شهروندی سازمانی هستند. از آنجا که رفتار شهروندی سازمانی در بین اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز نقش عمده ای ایفا می کند، هدف این مطالعه تاثیر سرمایه روانشناختی بر رفتار شهروندی سازمانی اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز و ارائه پیشنهادهایی به منظور ارتقای رفتار شهروندی سازمانی در گروه هدف می باشد.
    روش کار
    تحقیق حاضر از نوع مقطعی است و در سال 1395 انجام شد. جمعیت مورد بررسی اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز می باشد و نمونه گیری به شیوه خوشه ایانجام شد. در تحقیق حاضر برای تجزیه و تحلیل اطلاعات جمع آوری شده از روش های آماری توصیفی و استنباطی استفاده شد. بدین ترتیب که برای تلخیص، طبقه بندی و تفسیر داده های آماری از روش های آمار توصیفی و در سطح استنباطی، برای آزمون فرضیه های تحقیق، از آزمون کلموگروف-اسمیرنف، پیرسون، اسپرمن و رگرسیون با نرم افزار SPSS استفاده شد.
    یافته ها
    تعداد کل نمونه ها در این مطالعه 300 نفر و درصد پاسخگویی 85 درصد بوده است. بر اساس نتایج این مطالعه، میانگین سرمایه روانشناختی اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، 82/4 و میانگین رفتار شهروندی سازمانی، 75/3 می باشد. میانگین ابعاد مختلف سرمایه روانشناختی شامل خودکارآمدی، امیدواری، تاب آوری و خوش بینی، به ترتیب برابر 22/5، 19/5، 62/4 و 30/4 بود. ضریب همبستگی اسپیرمن برای تعیین همبستگی بین سرمایه روانشناختی و رفتار شهروندی سازمانی 258/0 بود (P ≤0.001).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه 8 درصد تغییرات رفتار شهروندی سازمانی اعضای هیات علمی، توسط تغییرات در سرمایه روانشناختی تبیین می گردد. در نتیجه می توان بیان نمود که یک واحد افزایش در سرمایه روانشناختی باعث 0.068 واحد افزایش در رفتار شهروندی سازمانی اعضا هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز می شود.
    کلیدواژگان: سرمایه روانشناختی، رفتار شهروندی سازمانی، اعضای هیات علمی تبریز
  • حبیبه صحرانورد گرگری، امینه صحرانورد گرگری، مصطفی قشلاقی صفحه 18
    زمینه
    با وجود اینکه سبک زندگی فعال یکی از تعیین کننده های اساسی سلامتی است، انجام فعالیت فیزیکی منظم در زنان نسبت به مردان کمتر بوده و همین مقدار نیز با افزایش سن کاهش می یابد. حمایت خانواده، دوستان، همکاران و اجتماع به خصوص محل کار تاثیر مثبت بر میزان مشارکت افراد در فعالیت فیزیکی دارد. هدف از این پژوهش بررسی وضعیت حمایت اجتماعی و فعالیت فیزیکی مرتبط با محل کار معلمان زن شهرستان جلفا می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی230 نفر از معلمان شاغل در مدارس شهرستان جلفا به با توجه به معیارهای ورود بررسی شدند. ابزارگردآوری اطلاعات در این مطالعه، پرسشنامه های بین المللی فعالیت بدنی IPAQ (International Physical Activity Questionnaire) و حمایت اجتماعی دوستان و همکاران (سالیس و همکاران) بود و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS انجام شد.
    یافته ها
    میانه فعالیت فیزیکی مرتبط با کارمعلمان 20 دقیقه در هفته به دست آمد که در سطح پایین بود. 10 درصد آنان فعالیت سبکو 61.7 درصد فعالیت متوسط و 28.3 درصد فعالیت شدید داشتند. بین فعالیت فیزیکی کلی با حمایت اجتماعی ارتباط معنی داری دیده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که درصد زیادی از معلمان از نظر فیزیکی فعالیت کافی ندارند بر انجام فعالیت فیزیکی به ویژه در محل کار و ایجاد شبکه اجتماعی از طریق تشویق دوستان و همکاران جهت ارتقای فعالیت بدنی تاکید می گردد.
    کلیدواژگان: حمایت اجتماعی، فعالیت فیزیکی، معلم جلفا
  • مرتضی محمدپور، جمال عیوضی ضیایی، امین باطنی، زهره صناعت، فاطمه قطره سامانی، لعیا فرزدی، محمد ادیب پور، رضا شبانلویی صفحه 28
    زمینه
    سرطان پستان شایع ترین و دومین عامل مرگ ومیر ناشی از سرطان، در بین جوامع مختلف است. با بهره گیری از درمان های شیمی درمانی کمکی، بقای بیماران مبتلا به سرطان پستانی که به صورت زودرس تشخیص داده شده اند، افزایش می یابد. اما از طرف دیگر بروز آمنوره در این بیماران پره منوپوز افزایش یافته است. هدف از انجام این مطالعه ارزیابی آمنوره مرتبط با شیمی درمانی با به کارگیری روش های تصویربرداری، تعیین سطوح هورمون آنتی مولرین و همچنین مقایسه اثرات رژیم های مختلف کموتراپی در این روش ها بوده است.
    روش کار
    این مطالعه به شکل آینده نگر در بیمارستان شهید قاضی تبریز انجام گرفته است. 45 زن در سنین باروری که به تازگی تشخیص کانسر پستان مرحله 1 تا 3 در آن ها مسجل شده بود، وارد مطالعه شدند. ارزیابی سونوگرافیک و اندازه گیری سطوح سرمی هورمون آنتی مولرین با استفاده از روش الایزا در همه شرکت کنندگان، قبل و بعد از کموتراپی صورت پذیرفت. برای آنالیز داده های وابسته از آزمون Paired t test یا معادل ناپارامتری آن یعنی Wilcoxon rank test استفاده شد و برای آنالیز داده های مستقل از آزمون Independent t test یا معادل ناپارامتری آن یعنی mann whitney U test استفاده شد.
    یافته ها
    در این مطالعه 45 بیمار مبتلا به کانسر پستان وارد مطالعه شدند. میانه سنی بیماران 43 سال بوده و در محدوده 54-25 سال قرار داشتند. 18 نفر (40%) از بیماران تحت رژیم اپی روبیسین و سیکلوفسفامید و فلئورواوراسیل (ECF) و 27 نفر(60%) از بیماران تحت رژیم تاکسان و آدریامایسین و سیکلوفسفامید ((AC-T قرار گرفته بوده اند. سطح هورمون آنتی مولرین قبل از درمان کموتراپی 2.38 نانوگرم در میلی متر بود و بعد از درمان به 0.38 نانو گرم در میلی متر کاهش یافت Pvalue<0.001)). بر اساس ارزیابی های سونوگرافیک میانگین اندازه تخمدان های راست و چپ به ترتیب در بیماران قبل از کموتراپی 7.1±9.03 و 7.8±10.92 سانتی متر گزارش گردید. پس از کموتراپی میانگین اندازه تخمدان راست و چپ به ترتیب به 3.4±5.09 و 3.6±5.08 کاهش یافت (P value<0.001). هم چنین کاهش معنی داری در تعداد فولیکول های تخمدان های راست و چپ در بیماران مشاهده شد (P value<0.05).
    نتیجه گیری
    از شاخص های سونوگرافیک و سطوح هورمون آنتی مولرین می توان در ارزیابی آمنوره مرتبط با کموتراپی در مبتلایان به کانسر پستان بهره برد. ارزیابی سریال این موارد جهت پیشگویی بهتر وضعیت قاعدگی در این بیماران توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: کانسر پستان، هورمون آنتی مولرین، سونوگرافی تخمدان
  • فریده نصیری کناری، مرضیه علیوندی وفا صفحه 34
    زمینه
    این تحقیق با هدف بررسی رابطه ی بهزیستی ذهنی و شادکامی با اضطراب بارداری زنان باردار شهر تبریز انجام گرفته است. طرح تحقیق حاضر در چهارچوب طرح های توصیفی از نوع همبستگی قرار دارد.
    روش کار
    با توجه به طرح تحقیق و جامعه ی آماری، 97 نفر زن باردار با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس برای این تحقیق در نظر گرفته شدند. در فرآیند گردآوری داده ها، از پرسشنامه های شادکامی آکسفورد، اضطراب بک و بهزیستی ذهنی کی یز و ماگیارمو استفاده گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS23 و با به کارگیری آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه استفاده شد.
    یافته ها
    با استفاده از روش تجزیه و تحلیل آماری پیرسون و رگرسیون چندگانه (p<0.05)، نتایج نشانگر رابطه ی معنادار منفی بین بهزیستی ذهنی و اضطراب بارداری؛ و شادکامی و اضطراب بارداری بود. همچنین، در خصوص فرضیه ی اصلی تحقیق، یافته ها حاکی از آن بود که ترکیب متغیرهای بهزیستی ذهنی و شادکامی به طور معنی داری توانستند اضطراب بارداری را تبیین کنند و در حالی که متغیر بهزیستی ذهنی به تنهایی توانسته بود 35 درصد از واریانس اضطراب بارداری را در این مدل تبیین نماید؛ شادکامی سهمی در تبیین مدل ایفا نکرد.
    نتیجه گیری
    بر این اساس، نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد بهزیستی ذهنی و شادکامی به عنوان دو سازه مثبت در کاهش اضطراب موثر می باشند و از نتایج این پژوهش متخصصان زنان و زایمان و روانشناسان می توانند استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: بهزیستی ذهنی شادکامی اضطراب بارداری
  • خلیل علی محمد زاده، سید مجتبی حسینی، محمدرضا نویدی صفحه 44
    زمینه
    اورژانس پیش بیمارستانی (115اورژانس) یکی از تعیین کننده ترین مراحل در تعیین سرنوشت بیماران می باشد. رضایت از خدمات اورژانس پیش بیمارستانی موجب جلب اعتماد بیماران شده و منجر به ارتقای کیفیت خدمات خواهد شد. این مطالعه با هدف بررسی رضایت مندی بیماران از خدمات فوریت های پزشکی(مرکز اورژانس 115) شهر تبریز انجام گرفت.
    روش کار
    این مطالعه به روش توصیفی تحلیلی انجام گرفت. جمع آوری داده با استفاده از پرسشنامه معتبر صورت گرفت. نمونه گیری از بین استفاده کنندگان از خدمات اورژانس 115 در سال 1393 در شهر تبریز انجام گرفت و براساس فرمول کوکران تعداد 1052 نفر به صورت نمونه گیری سیستماتیک با استفاده از لیست وارد مطالعه گردید. اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS21 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    52.8% از تماس گیرندگان با اورژانس 115، مرد و اکثریت (62%) آنان متاهل بودند. 74% از بیمارانی که از خدمات اورژانس 115 استفاده کرده بودند، بهبود یافته بودند. نتایج نشان داد 69.2% از افراد از خدمات اورژانس 115 کاملا راضی بودند. بررسی ارتباط بین متغیرهای مطالعه و میزان رضایت نشان داد به جز وضعیت تاهل و جنسیت افراد، سایر متغیرها همبستگی معنی داری با رضایت افراد داشت.
    نتیجه گیری
    نتایج حاکی از رضایت قابل قبول مشتریان از خدمات اورژانس پیش بیمارستانی شهر تبریز می باشد. برای حفظ و ارتقای رضایت مردم از خدمات اورژانس 115، باید عوامل تاثیرگذار شناسایی شده در این مطالعه به دقت مورد بررسی قرار گرفته و سیاست های مناسب اتخاذ گردد تا در نهایت کیفیت خدمات بهبود یابد.
    کلیدواژگان: رضایت بیمار اورژانس پیش بیمارستانی
  • میثم داستانی، معصومه ستاری صفحه 50
    زمینه
    نتایج این پژوهش تصویر روشنی از کیفیت وب سایت بیمارستان های خراسان رضوی، در چهار بعد محتوا، عملکرد، مدیریت و نحوه استفاده از وب سایت ارائه داده است.
    روش کار
    پژوهش حاضر یک مطالعه پیمایشی است و حجم نمونه آن را 49 وب سایت بیمارستان استان خراسان رضوی، تشکیل می دهد. ابزار مورد استفاده در این پژوهش، چک لیستی شامل چهار معیار (محتوا، عملکرد، طراحی و مدیریت و نحوه استفاده از وب سایت) و 21 گزینه است که روایی و پایایی آن، در مطالعات پیشین به دست آمده است. داده های به دست آمده، با استفاده از آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد، تنها 59 درصد از بیمارستان های استان خراسان رضوی، دارای وب سایت فعال بودند. اغلب وب سایت ها به ترتیب از وضعیت خیلی ضعیف (51 درصد)، متوسط (26.5 درصد) و ضعیف ( 16.3درصد)، برخوردار بودند. در رابطه با معیار محتوا، عملکرد، مدیریت و نحوه استفاده از وب سایت و طراحی، یافته ها نشان داد وب سایت های مورد بررسی، در وضعیت نامطلوب قرار داشتند. از بین 16 وب سایت با کیفیت انتخاب شده نیز، تنها سه وب سایت بیمارستان سینای مشهد، جواد الائمه مشهد و رضوی، در وضعیت خوب قرار داشتند و بقیه وب سایت ها از وضعیت نامطلوب برخوردار بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش بیانگر آن است، که هنوز اکثر وب سایت های بیمارستانی استانداردهای حداقلی طراحی را رعایت نمی کنند و نمی توانند ارتباط مناسبی با مخاطبان شان برقرار کنند. لذا یافته های این پژوهش می تواند در زمینه شناسایی و به کارگیری معیارهای کیفیت وب سایت های بیمارستانی؛ از بعد طراحی، محتوا، عملکرد، مدیریت و نحوه استفاده، در طراحی و توسعه وب سایت های بیمارستانی موثر باشد.
    کلیدواژگان: وب سایت بیمارستان ارزیابی وب سایت کیفیت وب سایت طراحی وب سایت
  • فتح الله پورعلی، زهرا عبدالهی، لیلا روفه گری نژاد، جعفر صادق تبریزی، احمد کوشا صفحه 57
    بیماری های غیرواگیر (NCDs) نه تنها در کشورهای توسعه یافته بلکه در کشورهای درحال توسعه به یک مشکل عمده سلامت تبدیل شده اند، به طوری که بیماری های قلبی عروقی، علت اصلی مرگ ومیر در جهان بشمار می روند. رژیم غذایی ناسالم، فعالیت بدنی ناکافی و همچنین مصرف دخانیات، تعیین کننده های اصلی NCDs در جهان هستند. بر اساس گزارش ها، مصرف روزانه نمک در ایران بیش از توصیه های سازمان جهانی بهداشت است، درحالی که مصرف بیش ازحد آن بر سلامت انسان ها تاثیر منفی می گذارد و سازمان جهانی بهداشت کاهش نمک جمعیت را به عنوان یکی از مقرون به صرفه ترین اقدامات برای بهبود سلامت عمومی می شمارد. علی رغم اینکه کاهش مصرف نمک در جامعه دشوار است، اما با انجام اقدامات و استراتژی های خاص ازجمله: 1) پیروی از رژیم غذایی محدود از سدیم و پایش محتوای سدیم مواد غذایی 2) بسیج ها و پویش های اطلاع رسانی (استراتژی رسانه ها و ارتباطات) 3) برچسب گذاری و توسعه علامت های شناسایی محصولات کم نمک 4) استراتژی انگلستان-کاهش تدریجی سدیم 5) استراتژی صنعت غذا (فرمولاسیون مجدد) و 6) وضع مالیات و افزایش قیمت مواد غذایی ناسالم، کاهش بخش عمده ای از نمک دریافتی جمعیت امکان پذیر است و کشورهای موفق در کاهش مصرف نمک از طریق همین راهکارها مصرف نمک در جامعه را کاهش داده اند.
    کلیدواژگان: بیماری های غیرواگیر (NCDs)سدیم نمک طعام استراتژی کاهش نمک
|
  • Elham Amiri, Kosar Heidari, Ali Khezri, Ali Imani, Farzad Faraji-Khiavi Page 3
    Background And Objectives
    Job satisfaction is the most important factor affecting the performance and productivity of the organization. The purpose of this study was to assess job satisfaction among staff of Jundishapur medical teaching hospitals; based on Herzberg's two-factor model.
    Material and
    Methods
    This was a cross-sectional study. The sample size of 147 was calculated. Stratified sampling method was used. The questionnaire used to collect data consisted of demographic characteristics and job satisfaction in a Likert scale. Data were analyzed using descriptive statistics (mean score and standard deviation) and analytical statistics (Parametric test) in SPSS16 software.
    Results
    In survival factors, the highest average belonged to salary subscale with mean score (3.35 ± 1.05). The other subscales were estimated relatively inappropriate .Regarding motivational factors; all subscales were estimated relatively inappropriate. The recognition subscale showed a significant association with age (P
    Conclusion
    In order to enhance the efficiency of hospital staff, in addition to the domains that prevent staff from quitting their job, it needs to emphasize on their motivation as well.
    Keywords: : Herzberg's Theory, Job Satisfaction, Motivational Factors, Health Factors
  • Jafar Beikzad, Mehdi Kohan, Morteza Arab-Zozani Page 11
    Background And Objectives
    An organization requires some behavior which reflects individuals’ long-term interests for success. The behavior is termed as organizational citizenship behavior. Since organizational citizenship behavior plays an important role among Tabriz University of Medical Sciences’ academic staff, the purpose of the current study was to explore the effect of psychological capital on organizational citizenship and provide suggestions to promote the behavior within the group.
    Material and
    Methods
    This is a cross-sectional study and was carried out in 1395. The population was the academic staff of Tabriz University of Medical Sciences. The sampling process was done in cluster form and data analysis was conducted through descriptive and analytical statistic methods. In order to purify, classify and interpret the data, we used statistic descriptive methods and in the analytical level, Pearson and regression were used by SPSS software to examine the hypotheses of the study.
    Results
    The overall samples of the study were 300 people and the percentage of responsiveness was 85%. According to the study, average psychological capital of the academic staff in Tabriz University of Medical Sciences was 4.82 and average organizational citizenship behavior amounted to 3.75. Various dimensions of psychological capital including self-efficiency, hope, tolerance and optimism averaged 5.22, 5.19, 4.62 and 4.30, respectively. Spearman coefficient for psychological capital and organizational citizenship behavior was 0.258 (P ≤0.001).
    Conclusion
    According to the results of the study, the amount of changes in the citizenship behavior in academic staff amounts to eight percent through changes in the psychological capital. As a result, it can be claimed that one unit increase in psychological capital causes 0.068 unit increase in the academic staffs’ organizational citizenship behavior in Tabriz University of Medical Sciences.
    Keywords: Psychological Capital, Organizational, Citizenship Behavior, Members of Academic, Staff Tabriz
  • Habibeh Sahranavard-Gargari, Amineh Sahranavard-Gargari, Mostafa Gheshlaghi Page 18
    Background And Objectives
    Although active life style is one of the main determining factors of health, the amount of regular physical activities in women is less than in men and even this amount, decreases with aging. Family, friends, colleagues and society’s support, especially at workplace, have a positive effect on the amount of engagement in physical activities. The aim of this study was to investigate the status of social support and physical activity related to workplace among female teachers in Jolfa.
    Material and
    Methods
    In this study, 230 female teachers working at different schools in Jolfa were selected according to the inclusion criteria. Required data were collected using International Physical Activity Questionnaire (IPAQ) and social support questionnaire by Sallis et al. The data were analyzed using SPSS software.
    Results
    The average of physical activity related to teachers’ work was about 20 minutes per week which is very low. Ten percent of them had light physical activity, 61.7% had moderate physical activity and 28.3% had heavy activity. The results of this study proved a significant relationship between social support and physical activity.
    Conclusion
    Regarding the fact that a large percentage of the teachers do not have enough physical activity, having more physical activity and creating a social network through encouraging friends and colleagues to promote physical activity is emphasized.
    Keywords: Social Support Physical Activity Teacher Jolfa
  • Farideh Nasiri Kanari, Marziyeh Alivandi Vafa Page 34
    Background And Objectives
    This study intended to examine the relationship of subjective well-being and happiness with pregnancy anxiety among pregnant women in Tabriz.
    Material and
    Methods
    Drawing on a correlational research design, we selected 97 pregnant women through the convenience sampling procedure. The data were gathered by means of Oxford Subjective Well-being Scale, Beck Anxiety Inventory, and Keyes & Magyarmv Mental Well-being Scale. For data analysis, SPSS 23 software and Pearson’s correlation and multiple regressions were used.
    Results
    Data analysis based on Pearson r and regression analysis (p
    Conclusion
    Findings of the present study indicated that mental well-being and happiness are two positive and effective factors in decreasing pregnancy anxiety and therefore the study results can be of use by gynecologists and psychologists.
  • Khalil Ali-Mohammadzadeh, Seyyed-Mojtaba Hosseini, Mohammad-Reza Navidi Page 44
    Background And Objectives
    Pre-hospital emergency services are one of the main determinants of the services outcome. Patient's satisfactions from these services lead to promoting their trust and finally improving the services quality. The aim of this study was to survey patient's satisfaction from pre-hospital emergency services in Tabriz.
    Material and
    Methods
    In this cross sectional study, data were gathered using a validated questionnaire. Sampling was conducted among pre-hospital emergency services users in 2013 in Tabriz. Using Cochran formula, 1052 samples were selected through systematic random sampling method. Data analysis was performed using SPSS 21.
    Results
    Among the pre-hospital emergency services users, 52.8% were men, most of them were married (62%) and 74% of the patients using pre-hospital emergency services were recovered. It was revealed that 69.2% of the participants were completely satisfied with emergency services. Patient's marital status and gender had no correlation with satisfaction level.
    Conclusion
    Results showed an acceptable level of patient's satisfaction from pre-hospital emergency services in Tabriz. To maintain and improve the patient's satisfaction, its identified determinants in this study should be considered and appropriate policies need to be made to improve services quality.
    Keywords: Satisfaction, Patient, Pre-Hospital Emergency, Services
  • Meisam Dastani, Masoume Sattari Page 50
    Background And Objectives
    The aim of the present study was to demonstrate a clear vision of the quality status of Khorasan Razavi hospitals’ websites in four dimensions of content, performance, management and using the website.
    Material and
    Methods
    This was a survey study. The sample size consisted of 49 hospital websites of Khorasan Razavi province. A check list including 21 components and four criteria (content, performance, management and how to use the website) was used as the assessing instrument. Its validity and reliability have been proved through previous studies. Also, the data were analyzed using descriptive statistics.
    Results
    The findings showed that only 59% of the hospitals in Khorasan Razavi had active websites. The overall status of the websites showed the following: too weak (51%), moderate (26.5%) and weak (16.3%), respectively. Regarding the content, performance, management and using the website and design criteria, the findings showed that 40.8% of the websites had an unfavorable condition. Of the 16 high quality websites selected, only three websites including Sina Hospital in Mashhad, Javdoll-Aemeh in Mashhad and Razavi were in good condition; meanwhile the others were in poor condition.
    Conclusion
    The results of this study indicated that most websites do not consider minimal medical standards and also, they could not establish good relationships with their audiences. In fact, in Iran, considering the quality and performance of websites has not been a priority for improving service quality in hospitals. The findings of this study can be effective in the identification and development of hospital websites quality criteria in terms of design, content, performance and management and how to use websites.
    Keywords: Hospital Website, Evaluation Website, Quality Website, Website Design
  • Fathollah Pourali, Zahra Abdollahi, Leila Roufegarinejad, Jafar Sadegh Tabrizi, Ahmad Kousha Page 57
    Non-communicable diseases (NCDs) have become a major public health problem not only in developed countries, but also in developing countries; as cardiovascular disease is considered to be the leading cause of death in the world. Unhealthy diet, insufficient physical activity and smoking are the main determinants of NCDs in the world. According to the reports, daily intake of salt in Iran is above the recommendations of the World Health Organization (WHO), while taking too much salt affects the human health negatively and WHO regards reducing population salt intake as one of the most cost-effective measures to improve public health. Despite the fact that reducing salt intake in the population is difficult, but with specific actions and strategies, reducing most of the population's salt intake is possible. These actions and strategies include: 1) sodium-restricted diet and monitoring sodium content of foods, 2) awareness campaigns (media and communications strategy), 3) labeling and development of symbols identifying low-salt products, 4) United Kingdom strategy-gradual reduction of sodium, 5) food industry strategy (re-formulation), and 6) taxation on and rising prices of unhealthy food. Successful countries in reducing salt intake have followed these practices.
    Keywords: Non-Communicable, Diseases (Ncds), Sodium, Salt Salt Reduction Strategy