فهرست مطالب

Health Literacy - Volume:3 Issue: 3, 2018

Journal of Health Literacy
Volume:3 Issue: 3, 2018

  • تاریخ انتشار: 1397/08/14
  • تعداد عناوین: 8
|
  • صفحات 149-150
    با تاییدات خداوند متعال و در ظل توجهات حضرت ولی عصر (عج) ؛ نهمین کنگره ملی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت و دومین همایش سواد سلامت، با حضور فعال و گسترده اندیشمندان، صاحب نظران، اساتید و دانشجویان رشته آموزش بهداشت و ارتقای سلامت و همچنین سایر رشته های مرتبط با سلامت، با برنامه ریزی و هدایت شایسته و در خور تحسین دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در قالب منطقه 9 آمایشی (دانشگاه های علوم پزشکی مشهد، خراسان شمالی و خراسان جنوبی) و همکاری ارزشمند انجمن علمی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت ایران و دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت متبوع از تاریخ 27 تا 29 آبان ماه 1397 در شهر مشهد مقدس برگزار گردید. در این کنگره شش مناظره (فوروم) اختصاصی و دو میزگرد هم اندیشی در حوزه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت و همچنین از مجموع 1037 مقاله رسیده به دبیرخانه کنگره، 650 مقاله پژوهشی در قالب سخنرانی و پوستر الکترونیکی و چهار کارگاه آموزشی ارائه گردید.
    کلیدواژگان: کنگره، آموزش بهداشت، ارتقاي سلامت
  • افسانه کرمی، علیرضا حیدرنیا *، فاطمه زارعی صفحات 151-162
    زمینه و هدف
    هدف این مطالعه مقایسه دو روش آموزش همسالان و آموزش کلاسیک بر ارتقای رفتارهای بهداشتی دهان و دندان دانش آموزان دختر منطقه 6 تهران است.
    مواد و روش ها
    این یک مطالعه مداخله ای نیمه تجربی از نوع پیش آزمون/پس آزمون همراه با گروه کنترل است. 120 دانش آموز دختر پایه چهارم ابتدایی از مدارس منطقه 6 تهران به صورت تصادفی انتخاب شدند و در دو گروه الف (دریافت آموزش از طرف مربی بهداشت مدرسه با جمعیت30 نفر) و گروه ب (دریافت آموزش توسط همسالان با جمعیت نفر) قرار گرفتند. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه ای معتبر بود که بعد از پیش آزمون در هر دو گروه، مداخله آموزشی در سه جلسه آموزشی، هر جلسه 1 ساعت در گروه آزمون اجرا شد. پس آزمون یک ماه بعد از مداخله با پرسشنامه اولیه انجام شد. داده ها با آزمون تی مستقل و کای دو در نرم افزار SPSS16 تحلیل گردید.
    یافته ها
    میانگین نمرات آگاهی و عملکرد در هر دو گروه بعد از مداخله آموزشی به طور معنی داری افزایش یافت (0/001>P). میانگین نمرات نگرش نیز در هر دو گروه بعد از مداخله افزایش یافت ولی این افزایش فقط در گروه همسالان معنی دار بود (0/001>P). نتایج مربوط به اختلاف میانگین نمرات آگاهی، نگرش و عملکرد بین دو گروه نشان داد که گروه همسالان در افزایش آگاهی، تغیر نگرش و بهبود عملکرد، موثرتر از گروه مربی بهداشت عمل نموده است.
    نتیجه گیری
    آموزش با کمک گروه همسالان موجب افزایش میانگین نمرات آگاهی، نگرش و عملکرد دانش آموزان در زمینه بهداشت دهان و دندان در مقایسه با آموزش توسط گروه مربی گردید. از این رو، رویکرد های آموزشی با محوریت همسالان و مشارکت فعال دانش آموز پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: آموزش هم سالان، دانش آموزان، بهداشت دهان و دندان
  • هدی خزاعی، بهنام اوحدی ایران بد* صفحات 163-173
     
    سابقه و هدف
    رضایت زناشویی یکی از عوامل مهم در ثبات و پایایی خانواده است. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثر بخشی مداخله آموزشی (فیلم درمانی) بر رضایت زناشویی زوجین صورت گرفته است.
    مواد و روش ها
    پژوهش از نوع نیمه تجربی با پس آزمون و گروه کنترل بود. 14 زوج در گروه مداخله و 15 زوج در گروه کنترل قرار داشتند. روش گرد آوری اطلاعات میدانی بود، به این ترتیب که پرسشنامه انریچ توسط بیماران در طول مدت 2 ماه تکمیل شد. به این ترتیب که فرا خوان مشارکت در مطالعه از طریق تلگرام به مدت شش ماه فرستاده شد و نهایتا 32 زوج (با حذف شدن 3 زوج از مطالعه) از بین داوطلبین که واجد شرایط ورود به مداخله بودند با روش تصادفی ساده انتخاب گردیدند. سپس تعداد 6 فیلم آموزشی به تشخیص پزشک معالج در بهتر شدن روابط زناشویی برای بیماران نمایش داده شد.
    یافته ها
    تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد، که میانگین نمره رضایت کلی زناشویی در گروه آزمون از 6/56 ± 146/42 به 11/3 ± 152/46 افزایش یافت. (گروه کنترل از 10/4 ± 149/2 به 10/1± 65 /149). در بعد مدیریت مالی و ارتباط زناشویی گروه آزمون بعد از مداخله افزایش معنا داری را نشان داد (0/05>P).
    نتیجه گیری
    این مطالعه بیانگر تاثیر مداخله (نمایش شش فیلم) بر نمره کل رضایت زناشویی و بعضی از ابعاد نه گانه (بعد مدیریت مالی و ارتباط زنا شویی) در گروه آزمون نسبت به گروه کنترل در دو دوره قبل و بعد از مداخله می باشد.
    کلیدواژگان: رضایت زناشویی، فیلم درمانی، مداخله، پرسش نامه انریچ
  • نسرین رضایی، مریم سراجی * صفحات 174-181
     
    سابقه و هدف
    نارسایی قلبی یک بیماری مزمن و پرهزینه ای است که سبک زندگی سالم در پیشگیری از آن موثر بوده و سواد سلامت نیز باعث ارتقای خود مراقبتی و بهبود این بیماری می گردد. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین سواد سلامت و سبک زندگی در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی بستری در بیمارستان های شهر زاهدان انجام شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر مطالعه ای توصیفی- تحلیلی بود که در سال 1396 در میان 180 نفر از بیماران نارسایی قلب بستری در بیمارستان های شهر زاهدان که شرایط ورود به مطالعه را داشتند، انجام شد. نمونه ها به صورت سرشماری انتخاب شدند. داده ها از طریق دو پرسشنامه (پرسشنامه سواد سلامت TFOHLA و پرسشنامه سبک زندگی ارتقای دهنده سلامت HPLP) جمع آوری شد. داده های جمع آوری شده به کمک نرم افزار 19 SPSS و آزمونهای آماری، تی مستقل، ANOVA، ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در این مطالعه، 40% (72 نفر) دارای سواد سلامتی ناکافی، 45% (81 نفر) دارای سطح سواد متوسط و 15% (27 نفر) دارای سطح سواد کافی و مطلوب بودند. بین سواد سلامت و سبک زندگی رابطه مستقیم و از نظر آماری معنی داری وجود داشت (0/02=p=0/51=r) یعنی با افزایش سواد سلامت، سبک زندگی ارتقای پیدا می کرد.
    نتیجه گیری
    یافته های حاصل از این پژوهش نشان دادند که در بیماران نارسایی قلبی با افزایش سواد سلامت، سبک زندگی ارتقای پیدا می کند. با توجه به نتایج بدست آمده توصیه می گردد تا سواد سلامت این بیماران با استفاده از روش های مختلف آموزشی، ارتقای داده شود و سبک زندگی سالم به صورت هدفمند و مستمر برای بیماران مبتلا به نارسایی قلبی آموزش داده شود.
    کلیدواژگان: سواد سلامت، سبک زندگی، نارسایی قلبی
  • بهاره عبدالمالکی*، نوشین پیمان ، حبیب الله اسماعیلی صفحات 182-190
     
    زمینه و هدف
    سوادسلامت یکی از مولفه های اجتماعی سلامت است که نقش حیاتی در آموزش بهداشت و ارتقای سلامت داشته است. عدم آگاهی زنان و پایین بودن سواد سلامت و همچنین توانمندی آن ها نسبت به مدیریت یائسگی و عوارض آن سبب کاهش کیفیت زندگی زنان یائسه می گردد. کلید حل این مشکل تنها در آموزش زنان با شیوه های مناسب یادگیری است. با توجه به اهمیت آن، این پژوهش با هدف تعیین سواد سلامت در بین زنان یائسه مشهد انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی تحلیلی است. جامعه آماری را 425 نفر از زنان یائسه 65-45ساله تشکیل دادند. روش نمونه گیری به شکل خوشه ایانجام شد. ابزار مورد استفاده پرسشنامه های دموگرافیک زمینه ای و فرم کوتاه سواد سلامت بالغین بود. نتایج به دست آمده با استفاده از آزمون کلموگروف اسمیرنف و آزمون های همبستگی و کای دو در نرم افزار SPSS_24 انجام شد.
    یافته ها
    میانگین سواد سلامت بین گروه هدف 20/69±54/06 از100 بود که معادل سطح مرزی می شود. در این پژوهش 47/8 درصد افراد سطح ناکافی، 17/2 درصد سطح مرزی و 35/1 درصد سطح کافی از سواد سلامت برخوردار بودند.
    نتیجه گیری
    نمره کلی سواد سلامت در جمعیت نمونه بیانگر آن است که درصد بالایی از زنان سواد سلامت ناکافی دارند و خواهان استفاده از شیوه های آموزشی برای رویارویی بهتر با این شرایط می باشند. باید اشاره شود زنان نیازمند اطلاعاتی هستند تا بتوانند قضاوت کنند که آیا علائم آن ها نیاز به درمان دارد یا خیر و چگونه مراقبتهای پزشکی را پیگیری کنند. در این راستا آگاه سازی این گروه در مورد یائسگی و عوارض آن نیازمند مداخلات اساسی می باشد.
    کلیدواژگان: سواد سلامت، یائسگی، آموزش، سلامت و زنان
  • هادی طهرانی، مهیا رحمانی، علیرضا جعفری* صفحات 191-198
    سابقه و هدف
    سواد سلامت یک عنصر ضروری در توانایی زنان برای درک، پردازش و انجام اطلاعات مرتبط با سلامت و گسترش فعالیتهای پیشگیری از بیماری می باشد. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت سواد سلامت، سلامت عمومی و ارتباط بین آنها در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی انجام شده است.
    مواد و
    روش
    این مطالعه مقطعی- تحلیلی روی 100 نفر از زنان سنین 18تا 65 ساله مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی انجام شده است. نمونه ها به صورت روش تصادفی ساده از بین افرادی که معیار های ورود به مطالعه را داشتند انتخاب شدند. در این مطالعه از پرسشنامه سنجش سواد سلامت ایرانیان ((HELIA) و پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ-28) استفاده گردید.
    یافته ها
    در این مطالعه میانگین (انحراف معیار) نمره سواد سلامت و سلامت عمومی به ترتیب برابر 68/42 (17/29) و 27/16 (11/74) بود. تنها 21/3 درصد افراد دارای سطح سواد سلامت عالی بودند. همچنین بر اساس نتایج حاصل شده تنها 41/5 درصد شرکت کننده گان از نظر متغیر های سلامت عمومی، سالم بودند. بر اساس نتایج همبستگی پیرسون سواد سلامت تنها با متغیر اختلال در عملکرد اجتماعی همبستگی معنی داری داشت و با سایر سازه های سلامت عمومی همبستگی معنی داری نشان نداد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج بدست آمده در این مطالعه، بیشتر افراد شرکت کننده در این مطالعه دارای سطح سواد سلامت نامناسبی می باشند و از طرفی وضعیت سلامت عمومی اکثریت آنها نامطلوب می باشد. با توجه به نقش مهمی که زنان در خانواده و جامعه دارند لازم است تا به وضعیت سلامت این گروه در جامعه توجه بیشتر شود و برنامه های آموزشی مناسب برای افزایش سطح سواد سلامت آنها طراحی و اجرا گردد.
    کلیدواژگان: سواد سلامت، سلامت عمومی، زنان
  • نسرین عبدی *، محمدحسین تقدیسی، فرشته زمانی علوی جه، رویا صادقی صفحات 199-202
    زمینه و اهداف
    تعاریف سواد سلامت به تدریج تکامل یافته اند به صورتی که این مفهوم به طور معمول اشاره به ظرفیت افراد برای کسب، پردازش و درک اطلاعات و خدمات پایه ی سلامت دارد که برای تصمیم گیری های بهداشتی مورد نیاز هستند. در حقیقت بهبود دسترسی افراد به اطلاعات بهداشتی و بهبود ظرفیت آنها برای استفاده از این ها به شیوه ای موثر و یک ابزار مهم برای توانمندسازی جامعه محسوب می شود. در حیطه ارتقای سلامت، سواد سلامت فراتر از توانایی خواندن دستورات پزشکی و استفاده از خدمات بهداشتی است، در رویکرد ارتقای سلامت بر تجارب بیماری یا استفاده مطلوب از خدمات پزشکی تاکید نمی شود، بلکه تاکید بر بهبود شرایط زندگی مردم است و بدنبال تامین و ارتقای منابع مورد نیاز مردم برای زندگی بهتر است. از دیدگاه ارتقای سلامت، سواد سلامت نیز توانایی مردم در اخذ تصمیمات بهتر در زمینه سلامت می باشد. رویکرد سواد سلامت نیز باید به سمت ارتقای دانش و مهارتهای مورد نیاز مردم در زمینه تعیین کننده های سلامت و چگونگی حفظ و یا تعدیل آنها باشد. اگر بخواهیم از دیدگاه کاربردی به آموزش بهداشت بنگریم اغراق نیست که نتیجه نهایی آموزش بهداشت و ارتباطات را افزایش سطح سواد سلامت بدانیم. مروری بر رویکردها، سطوح و انواع سواد سلامت می تواند مسیر انجام مطالعات مرتبط در این زمینه را هموارتر سازد.
    کلیدواژگان: سواد سلامت، سواد تغذیه ای، ارتقای سلامت
  • ازاده وحیدی*، هیمن محمود فخه صفحات 203-213
    سابقه و هدف
    هدف پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی دو روش آموزش مبتنی بر تلفن همراه و سخنرانی بر اضطراب بیماران تحت عمل جراحی قلب در بیمارستان سیدالشهدا ارومیه در سال 1396 بود.
    مواد و
    روش
    طرح پژوهشی نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون، پس آزمون و گروه کنترل است. جامعه آماری این پژوهش کلیه بیماران تحت عمل جراحی قلب در بیمارستان سیدالشهدای ارومیه در سال 97-1396 بودند که به روش نمونه گیری در دسترس تعداد 60 بیمار انتخاب و به صورت تصادفی در 3 گروه، 2 گروه آزمایش (هر کدام 20 نفر) و 1 گروه کنترل (20 نفر) قرار گرفتند. آزمودنی های گروه آزمایش1 (مبتنی بر تلفن همراه) ، تحت آموزش به شیوه تلفن همراه قرار گرفته و آزمودنی های گروه آزمایش 2 (سخنرانی) ، تحت آموزش به شیوه سخنرانی قرار گرفتند و در مقابل گروه کنترل هیچ آموزشی را دریافت نکرد. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه اضطراب اشپیلبرگر استفاده شد. تجریه و تحلیل داده ها با روش آماری تحلیل کواریانس و آزمون تعقیبی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که آموزش مبتنی بر تلفن همراه و سخنرانی بر اضطراب بیماران تاثیر دارد و باعث کاهش اضطراب بیماران تحت عمل جراحی قلب می شود. همچنین نتایج آزمون تعقیبی نشان داد که بین آموزش مبتنی بر تلفن همراه و سخنرانی تفاوت معناداری وجود ندارد و هیچ کدام بر دیگری ارجحیت ندارد.
    نتیجه گیری
    توجه به آموزش مبتنی بر تلفن همراه و سخنرانی نقش مهمی در کاهش اضطراب بیماران دارد.
    کلیدواژگان: اضطراب، آموزش مبتنی بر تلفن همراه، آموزش سخنرانی، جراحی قلب
|
  • Afsaneh Karami Joyani, alireza heydarnia*, fatemeh Zarei Pages 151-162
     
    Background and Objective
    this study aimed to comparison of two educational methods to improve oral health behaviors among female student.
    Methods
    The quasi-experimental study. 120 fourth grade female students of 6th region of Tehran, Iran were randomly selected and allocated to group A (received oral health education from a health educator, n=30) and group B (received the same education through the peer education approach, n=30). Data were collected via a valid Tool. After pre-test an educational intervention were implemented on both group. Intervention set up for three sessions per session 1 hour of training. Post-test was performed after one month later using the same questionnaire. The collected data were analyzed by independent t- test and chi square using spssver16.
    Results
    The average mean score of the knowledge and practice in both group after educational intervention significantly increased (P<0.001). Mean scores of the attitude also increased in both groups after intervention, but this increase was significant only in child to child group (P<0.001). The mean score of knowledge, attitude and practice between the two groups showed that child to child education has been effective than Classic education.
    Conclusion
    Oral health education using active learning methods and the participant involvement is recommended
    Keywords: Keywords: peer education, Students, Oral Health
  • hoda khazaee*, Behnam Ohadi Iranbod Pages 163-173
      Research
    background
    sexual satisfaction is one of the affective factors on family sustainability and its continuity, and it results in family’s emotional health Therefore, the study is designed to measure the effects of film therapy on couple’s marital satisfaction.
    Methods
    This semi experimental study with case-control group is conducted with 58 individuals, 14 couples in case and 15 in the control group. Field study method applied. The participants completed the short version of the Enrich questionnaire with 48 questions, using self-completion method during 2 months. virtual invitations, using the telegram application, were sent to 400 individuals for 6 months. 29 couples registered in this group, considering inclusion criteria the age of 55-18; married for at least 3 months; high school education and willing to participate in the study. Jobless couples and addicted or depressed couples were excluded. using random sampling method, the participants were placed into, two groups of case and control. Finally, the package included of six educational films, effective on improving marital satisfaction were posted to them.
    Results
    Data analysis showed that the mean total scores of general marriage satisfaction of the case groups increased from 146.42 ±6.56 to 152.46± 11.3. (control group from149.2±10.4 to 149.65±10.1) after the intervention, and the dimension of marital relationship and economic management became significantly higher (P≤0.05).
    Conclusion
    The results of this study reveals the affective impact of the intervention on the total mean score of the sexual satisfaction of the couples after the intervention
    Keywords: sexual marriage satisfaction, movie therapy, enrich, intervention
  • nasrin rezaee, maryam seraji* Pages 174-181

    Research
    background
    Cardiac failure is a chronic and costly disease that healthy lifestyle is effective in preventing it, and health literacy is also needed to improve their self-care. The purpose of this study was to determine the relationship between health literacy and lifestyle in patients with heart failure hospitalized in Zahedan.
    Methods
    This descriptive-analytical study was performed on 180 patients with heart failure hospitalized in Zahedan in 1396. Samples were selected using simple random sampling. Data were collected using a questionnaire.
    Results
    The average level of health literacy level was 22.7 (out of 43) with a standard deviation of 6.6. 40% had inadequate health literacy, 45% had a moderate level of education, and 15% had an adequate and desirable level of literacy. The mean score of lifestyle was 12.28 and the standard deviation was 6.9 (out of 245), which was more than average. According to the Pearson correlation coefficient, there was a direct and statistically significant relationship between health literacy and lifestyle (p = 0.02, r = 0.51).
    Conclusion
    The findings of this study showed that patients with heart failure experienced a healthier lifestyle with increasing health literacy, and although they had not enough health literacy, their healthy lifestyle was above average
    Keywords: Health Literacy, lifestyle, heart failure
  • Bahareh Abdolmalaki*, Nooshin Peyman, Habibollah Esmaeili Pages 182-190
     
    Background and objective
    Health literacy is one of the social components of health, which plays a vital role in health education and health promotion. The lack of awareness of women and the low level of literacy and its complications reduce the quality of life in postmenopausal women. The key to solving this problem is only to educate women with the right methods of learning. Considering its importance, this study was conducted to determine the health literacy among postmenopausal women in Mashhad.
    Materials and Methods
    This research is a descriptive-analytic study. The statistical population consisted of 425menopausal women aged between 45and65 years old. The cluster sampling method was performed. The tools used for demographic and adult literacy questionnaires were short forms. The results were analyzed using Kolmogorov-Smirnov test and correlation and chi-square tests in SPSS_24 software.
    Results
    The average literacy rate between the target groups was 54.06±20.69 out of100, which is equivalent to the borderline level. In this study, 47.8%of the subjects were inadequate, 17.2% borderline and 35.1% adequate level of health literacy.
    Conclusion
    The overall health literacy score in the sample population indicates that a high percentage of women do not have good health literacy. It should be noted that women need to have enough information to judge whether their symptoms need to be treated and how to monitor medical care in order to empower the group for menopause and its complications. In this regard, awareness of this group about menopause and its complications requires essential interventions
    Keywords: Health Literacy, Menopause, Education, health, Women
  • Hadi Tehrani, Mahya Rahmani, Alireza Jafari* Pages 191-198

    Research
    background
    Health literacy is an essential element of a woman’s ability to understand, process, and act on health-related information and spans health promotion and disease prevention activities. The aim of this study was to determine the status of health literacy, general health and the relationship between them in women referring to health centers.
    Methods
    This cross-sectional study was performed on 100 women aged 18-65 years old referred to health centers. Samples were selected randomly from among those who had the criteria for entering the study. In this study, questionnaires of Health Literacy for Iranian Adults (HELIA) and general health (GHQ-28) were used.
    Results
    In this study, the mean (standard deviation) of the health literacy and public health scores were 68.42 (17.29) and 27.16 (11.74) respectively. Only 21.3% of people had adequate levels of health literacy. Also, based on the results, only 41.5% of the participants were healthy in terms of general health variables. According to Pearson correlation results, health literacy was significantly correlated with the social function disorder variable and did not show a significant correlation with other general health constructs.
    Conclusion
    Based on the results obtained in this study, most people in this study have an inappropriate health literacy level and, on the other hand, the general health status of most of them is undesirable. According to the important role that women have in family and community, it is necessary to pay more attention to the health status of this group in the community and to design and implement appropriate training programs to increase their level of health literacy
    Keywords: Health Literacy, General Health, Women
  • nasrin abdi*, mohammad hosien taghdisi, fereshte zamani alavijeh, roya sadeghi Pages 199-202
     
    Background and objective
    Various definitions of health literacy have developed gradually. This concept refers to individuals’ capacity to acquire, process and perceive information and basic healthcare services. The above items are required to make decisions on healthcare. In fact, improving both the individuals' access to health information and their capacity to use such information effectively are considered as efficient tools for community empowerment. In the domain of healthcare promotion, health literacy goes beyond the ability to read medical orders and use healthcare services. In the healthcare promotion approach, the emphasis is not put on disease experience or the appropriate use of medical services. Besides, the emphasis is put on the improvement of individuals' life conditions, and providing and promoting required resources for a better life. From the viewpoint of healthcare promotion, healthcare literacy is relegated to the individuals’ ability to make better decisions in the realm of health care. Health literacy approach must try to promote individuals' required knowledge and skills in the domain of healthcare determiners and the way to maintain and modify them. Looking at health education from an applied viewpoint, the final result of health education and communication is to increase the level of healthcare literacy. Reviewing various approaches, levels and types of healthcare literacy will pave the way to conduct researches in this domain
    Keywords: Nutritional literacy, Health Literacy, health promotion
  • azadeh Vahidi*, himen mahmodfekhe Pages 203-213
     
    Background and objective
    The purpose of this study was the Comparison of the effectiveness of two Methods of mobile education and speech therapy on anxiety in cardiac surgery patients in Seyyedol Shohada Hospital in Urmia in 2017.

    Materials and Methods
    The experimental design is a pre-test, post-test, and control group. The statistical population of this study was all patients undergoing cardiac surgery in Seyyed-Al-Shohada Hospital in Urmia in the years 2007-2012. Sixty patients were selected through random sampling and randomly divided into 3 groups, 2 experimental groups (each of 20) and 1 Control (20 people). Subjects in the experimental group 1 (mobile phone) were trained in a mobile way, and subjects in the experimental group 2 (lecture) were trained in lecture and received no training in front of the control group. Data were collected using Spielberger anxiety inventory. Data were analyzed using covariance analysis and post hoc test.

    Results
    The results of this study showed that mobile-based education and lecture had an effect on patients' anxiety and decreased anxiety in patients undergoing cardiac surgery. Also, the results of post hoc test showed that there was no significant difference between mobile education and lecture, and none of them was superior to the other.

    Conclusion
    Therefore, attention to mobile-based education and lecture has an important role in reducing anxiety in patients
    Keywords: Anxiety, mobile based education, speech training, heart surgery