فهرست مطالب

نشریه پژوهش ملل
پیاپی 37 (دی 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/11/10
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محمد آرین منش، احمد جوانشیری، محسن مدیرشانه چی صفحه 7
    یکی از الزامات دستیابی به ریشه ها و زمینه های یک موضوع، بررسی روند تاریخی آن موضوع است. اما آنچه می تواند مهمتر از تاریخ یک موضوع مورد توجه قرار گیرد، چگونگی فهم و یا تصور آن است. روابط ایران و آمریکا طی قریب به دو قرن گذشته با فراز و فرودهایی همراه بوده و صاحب نظران نیز نسبت به تقسیم بندی آن به دوره های مختلف اقدام نموده اند. رویکرد اصلی این مقاله توجه به تاریخ روابط دو کشور، از منظر ملت و دولت ایران در ادوار مختلف تاریخی است. روش پژوهش توصیفی- تحلیلی و روش گردآوری داده ها کتابخانه ای می باشد. براساس یافته های پژوهش، روابط دو کشور به چهار دوره تاریخی تقسیم شده است. در دوره ابتدای روابط تا 1332 مناسبات دو کشور مثبت بوده و نوعی همراستایی در نگاه به این دوره بین ملت و دولت مشهود است. در دوره دوم که تا انقلاب 1357 به طول انجامیده شاهد نوعی تعارض در نگاه ملت با دولت در رابطه با آمریکا هستیم. پس از این دوره با شکل گیری انقلاب اسلامی و اشغال سفارت آمریکا به همراستایی نگاه ملت و دولت می رسیم. سومین دوره تاریخی از 1376 آغاز و کماکان تداوم یافته است. در این دوره ملت رفته رفته نگاه تخاصم آمیز با آمریکا را رها کرده و تمایل به توسعه روابط دارند اما این امر با مقاومت مقامات حکومت روبرو گردیده و شکل دهنده دوره ای از تعارض شده است. و دوره چهارم به تعارض ملت و دولت از 1376 تاکنون اختصاص یافته است.
    کلیدواژگان: روابط، ایران، آمریکا، ملت، دولت
  • ترجمه: فاطمه خليلي، نواب همتيان صفحه 33
    اینستاگرام یک نرم افزار رسانه اجتماعی است و این روزها بطور فزاینده ای در حال تبدیل شدن به یک ابزار ارتباطی پرطرفدار می باشد. این شبکه اجتماعی این امکان را به کاربران خود می دهد که عکس ها و ویدئوهای خود را در دیگر شبکه های اجتماعی مانند فیس بوک، توییتر، تامبلر و فلیکر همرسانی کنند. کاربران همچنین می توانند از فیلترهای دیجیتال برای تصاویرشان استفاده کنند. این امکانات باعث محبوبیت زیاد این شبکه و انتخاب آن از سوی کاربران بعنوان ابزار تجاری سودمند شده است. در این مطالعه موردی با بررسی 12 پست از اکانت اینستاگرام دونات های دانکین تلاش شده تا به درک برندسازی این شرکت از طریق تئوری چارچوب سازی پرداخته شود. براساس این تحقیق مشخص شد که آنها از نام برند، لوگو، رنگ ها و تصاویر محصولات شان بهره می برند تا یک ارائه قوی از برند خود داشته باشند. اما این شرکت در ایجاد این تصور که برندشان مشتری محور (فردمحور) است ناتوان بوده است؛ زیرا به ندرت از متن، تصاویر یا ویدیوهایی که نمایانگر طرفداران شان باشد یا آنها را نیز شامل شود استفاده کرده اند.
    کلیدواژگان: اينستاگرام، برندسازي، تئوري چارچوب سازي، رسانه جمعي، برندسازي تصويري
  • فاطمه پاک زاد، زهرا پاک زاد صفحه 51
    تروریسم مفهومی کهن در ادبیات سیاسی محسوب می شود. این مفهوم گرچه قدمت طولانی دارد اما در دهه اول قرن بیست و یکم اهمیت جهانی یافت. با وقوع حادثه تروریستی در سال 2001 عده ای از تروریست های وابسته به گروه القاعده حادثه تاریخی 11 سپتامبر را رقم زدند. از این زمان به بعد تروریسم با مذهب پیوند عمیقی یافت و گروه های اسلامی، از سوی افکار عمومی جهانی که عمدتا از رسانه های غربی سیراب می شدند، بعنوان تروریست شناخته شدند، رسانه های غربی با سوء استفاده از این موضوع اسلام را بطورکلی متهم به ترویج آموزه های تروریستی نمودند. امروزه با گسترش فرایند جهانی شدن و توسعه رسانه ها و ارتباطات، بعنوان یکی از ابزارهای بسیار مهم در گستره سیاست است. در این میان امکانات رسانه ای جدید (اینترنت و فضای مجازی) تاثیرگذاری بر افکار عمومی را که تاکنون فقط در انحصار دولت ها بوده است، برای افراد و گروه های دیگر نیز ممکن کرده است. هدف این مقاله، پاسخ به این پرسش است که، اینترنت و رسانه های مجازی چه تاثیری بر گسترش افکار عمومی و جذب گروه های تروریستی داشته است؟ با این فرضیه، گروه های تروریستی پیش از داعش نیز برای دستیابی به هدف های خود از شبکه های ارتباطی استفاده کرده اند، برخلاف گروه های پیشین، داعش به خوبی توانسته است از امکانات رسانه ای موجود، برای دستیابی به هدف های خویش بهره برد. در مقاله حاضر تلاش شده است ضمن بررسی مباحث نظری کارکرد رسانه در عصر اطلاعات و پیوند آن با سیاست، پدیده تروریست و بهره گیری از شگردهای گوناگون رسانه ای برای پیشبرد هدف های خود در منطقه خاورمیانه تبیین کند. این پژوهش با روش توصیفی-تحلیلی و با استفاده از منابع کتابخانه ای و اینترنتی انجام شده است.
    کلیدواژگان: رسانه، افکار عمومي، تروريسم، خاورميانه، اسلام
  • فاطمه رئوفی راد، حسین داور زنی صفحه 71
    از جمله جرائم پراهمیت و دارای آثار منفی عدیده در حوزه های مختلف اقتصادی، اجتماعی و… جرائم ثبتی می باشد. همچنین از آنجائیکه کاداستر ماهیتی چندمنظوره دارد و اطلاعات پایه ای در آن در اختیار سازمان و نهادهای مختلف است لازم است برای ایجاد بستر همکاری مناسب و الزام دستگاه های مرتبط با این مقوله، قانون به صورت شفاف و جامع دستگاه های ذیربط را مکلف و موظف به همکاری با کاداستر جامع (چندمنظوره) کند. البته پیش نیاز و لازمه چنین اصلاحی در قانون ثبت کشور نیازمند تغییر رویکرد این سازمان به مقوله کاداستر است. این رویکرد در حال حاضر کاداستر را بعنوان ابزاری برای انجام اجرائیات عادی و روزمره همچون پرینت کروکی و نقشه ملک تقلیل کارکرد داده است که این نگاه به کاداستر لازم است بعنوان مفهومی نوین در ثبت املاک یعنی ثبت الکترونیکی املاک تغییر یابد و در این سازمان همه امکانات و ظرفیت های قانونی موجود برای تحقق نظام ثبت الکترونیکی املاک مورد استفاده قرار گیرد. در این مقاله به بررسی جرائم ثبتی و عوامل زمینه ساز این جرائم می پردازیم. لذا در این پژوهش تلاش بر آن است تا با کاداستر، جرائم ثبتی خاص، جرائم ثبتی در حکم جعل و خیانت در امانت و کلاهبرداری انواع و ارکان هر نوع از آن و نقش کاداستر در پیشگیری از آنها آشنا گردیم.
    کلیدواژگان: کاداستر، جرائم ثبتی، پیشگیری جرائم ثبتی، جرم، جعل اسناد
  • حمید جهان آرا صفحه 95
    خلیج فارس به دلیل داشتن موقعیت ژئوپلیتیک و در اختیار داشتن حجم بالای ذخایر انرژی، از دیرباز مورد توجه بازیگران منطقه ای و بین المللی بوده است. این ویژگی ها موجب شده است تا موضوع امنیت، از اولویت های کشورهای این منطقه حساس باشد اما دیدگاه های متفاوت درباره امنیت ، مانع از شکل گیری اعتماد و همکاری میان بازیگران منطقه شده است. راهبردهای امنیتی عربستان سعودی بعنوان یکی از بازیگران اصلی در معادلات امنیتی خلیج فارس عبارتند از: همکاری و ائتلاف با غرب (آمریکا) ، همکاری های منطقه ای در قالب شورای همکاری خلیج فارس و ائتلاف با بازیگران عربی و غیرعربی و افزایش قدرت نظامی. چرایی اتخاذ این راهبرد ها از سوی عربستان سعودی پرسش اصلی این مقاله است. به نظر می رسد دلایل اتخاذ این راهبردها را باید در قدرت پایین تر عربستان سعودی نسبت به ایران و تلاش این کشور برای حفظ وضع موجود در منطقه جستجو کرد. روش این پژوهش براساس ماهیت تحقیق تبیینی و داده ها و اطلاعات مورد نیاز با روش کتابخانه ای گردآوری شده است.
    کلیدواژگان: امنیت، عربستان سعودی، قدرت، سمت گیری سیاست خارجی، خلیج فارس
  • حسنعلی شوقی صفحه 115
    از مهمترین تحولات در منطقه خاورمیانه در سال های اخیر که تاثیراتی نیز برای جمهوری اسلامی ایران داشته است شکل گیری گروه های تکفیری یا تروریستی می باشد که ضمن تاثیر بر مبانی امنیتی آنها، امنیت ج. ا. ایران را در ابعاد مختلف آن مورد تهدید قرار داده اند. لذا این پژوهش بر آن است تا به این پرسش پاسخ دهد که: راهبردهای سیاست خارجی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران در قبال گروه های تکفیری در سوریه، عراق و یمن چگونه بوده است؟ روش تحقیق در این پژوهش از نوع توصیفی- تحلیلی بوده و مکتب کپنهاگ بعنوان مکتب امنیتی که امنیت را بطور موسع و فراتر از امنیت نظامی و در ابعاد اجتماعی، سیاسی و اقتصادی آن مورد توجه قرار می دهد، بعنوان چارچوب نظری این انتخاب گردیده است. فرضیه این پژوهش گویای آن است که جمهوری اسلامی ایران در برابر تهدیدات امنیتی گسترده گروه های تکفیری راهبردها و راهکارهای داخلی، شامل پدافند غیرعامل؛ منطقه ای و بین المللی شامل شکل دهی و تقویت اتحادها و ائتلافات منطقه ای، تنش زدایی و تلاش در باز نمودن مسیرهای دموکراتیک و سهیم نمودن گروه های مختلف در عرصه قدرت را مورد توجه قرار داده است.
    کلیدواژگان: گروه های تکفیری، محور مقاومت، امنیت، کپنهاگ، راهبرد
  • مهدی رحیمی صفحه 131
    یکی از وظایف اصلی مدیران در واحدهای تولیدی تمام فعالیت ها و اقداماتی که در همه زمینه ها توسط افراد بشر انجام می شود حاصل فرایند تصمیم گیری است. لذا در زمینه ای که تصمیم های سازنده ای اتخاذ می شوند، تصمیم گیرندگان محتاطانه عمل می کنند بنابراین می توان با بهره گیری از تکنولوژی های مناسب برای تحقق تصمیم گیری درست جهت ایجاد آینده ای مطلوب گام برداشت. این پژوهش، به بررسی فرایندهای تصمیم گیری در ارزیابی تکنولوژی می پردازد تا مسیری را برای ارزیابی تکنولوژی های مختلف در یک واحد تولیدی تعیین کرده و به مدیران در تصمیم گیری و انتخاب بهترین تکنولوژی کمک نماید. سوال اصلی این است که فرایند تصمیم گیری در ارزیابی تکنولوژی چگونه است؟ تدوین فرایند تصمیم گیری برای ارزیابی تکنولوژی انعطاف پذیری، دقت و سرعت اتخاذ تصمیم را بطور چشمگیری افزایش می دهد. یافته ها نشان می دهد که فرایند تصمیم گیری برای ارزیابی تکنولوژی یک روش منطقی و سیستماتیک است و بر اصول و تکنیک هایی استوار است که به مدیران کمک می کند تا با بهره گیری از چنین فرایندهایی شاهد انتخاب های بهتر و مناسب تر تکنولوژی باشند.
    کلیدواژگان: ارزیابی تکنولوژی، تصمیم گیری، فرایندهای تصمیم گیری
|
  • Mohammad Arian Manesh, Ahmad Janshiri, Mohsen Modirshanehchi Page 7
    One of the requirements to having access to roots and aspects of an issue is its historical process examination. But more important of its history is the way of understanding and imagining of that issue. The relations between Iran and USA in about two former centuries have had lots of ups and downs and the experts also have divided it into different periods. The main purpose of this article is attention to history of relations between two countries from the landscape of Iranian nation and government. The research method is descriptive-analytical and the data is collected from library. Based on findings from researches, the relations between two countries have divided into four historical periods. At the beginning of the relations until 1332, the connection between countries was positive and there was a kind of alignment of views between nation and government. In the second period that had continued until 1357 revolution, there was a conflict between the opinions of nation and government about the relation with USA. After this period that was entwined with Islamic revolution and occupation of USA's embassy, again was an alignment of views. This is the third period that had continued until 1376 and after that is the fourth historical period that has been continued until today. In this period, the nation started to abandon their hostility to USA and want to develop the relations with United States but the regime still resists to this desire and another age of confliction has been started.
    Keywords: Relations, Iran, USA, Nation, Government
  • Kally A. Lavoie Page 33
    Instagram, a social media app, is becoming increasingly popular as a business and communication tool. Analyzing 12 posts on Dunkin’ Donuts’ Instagram account, this case study attempted to understand branding through framing theory. The study found that Dunkin’ Donuts used its brand name, logo, colors, and images of its products on Instagram to create a strong brand presence. But the company failed in creating an image of its brand as being people-oriented because it scarcely used text, photos, or videos to represent its fans or involve them. Instagram is a social medium software and dramatically is going to become a popular social tool these days. This social medium allows its users to collaborate their photos and videos in other social media such as Facebook, twitter, flicker, and Tumblr. The users can also use digital filters for uploading their photos. These features make Instagram as a popular medium and beneficial business tool.
    Keywords: International Criminal Court, Victim, Compensation, Participation
  • Fatemeh Pakzad, Zahra Pakzad Page 51
    Terrorism is an old concept in political literature. Although this concept is related to a long time ago, it has become universally important in the first decade of the twenty-first century. Following the terrorist incident in 2001, a number of terrorist groups affiliated with the al-Qaeda group formed the September 11 attacks. Since then, terrorism has become deeply linked to religion, and Islamic groups have been identified as terrorists in global public opinion, by the effort of Western media, in which, abusing this issue, they generally accused Islam of promoting Terrorism.Today, with the expansion of the process of globalization and the development of the media and communications, it is one of the most important tools in the field of politics. Meanwhile, it has been possible for other individuals and groups to make new media (Internet and cyberspace) impact on public opinion, which has so far only been monopolized by governments. The purpose of this article is to answer the question of how the Internet and the virtual media have had an impact on the spread of public opinion and the recruitment of terrorist groups. With this hypothesis, terrorist groups used IS networks to achieve their goals before ISIS. Unlike previous groups, ISIS has been well versed in utilizing existing media capabilities to achieve its goals. In the present article, it has been tried to explain the theoretical issues of media function in the information age and its link with politics, the phenomenon terrorists and the use of various media strategies to advance its objectives in the Middle East. This research was conducted using a descriptive analytical method using library and internet resources.
    Keywords: Media, Public Opinion, Terrorism, Middle East, Islam
  • Fatemeh Raoufirad, Hossein Davarzani Page 71
    One of the important crimes that has many disadvantages in social and economical and so many other fields is registering crimes. Also, since the cadaster has a multiple nature and its basic information is accessible to different organizations and companies, its necessary that the law obligate different organs to corporate clearly and comprehensively with multiple cadaster in order to developing a new base of corporation. Although, the requirement for such a modify in country's registering law is changing the approach of this organization to cadaster. Now, this approach changes and reduces the usage of cadaster as a tool for daily and routine implementation and also printing the map of a property, so this approach to cadaster has to change as a new concept in properties' registry that is the electric registry and in such an organization all the capacities and facilities should utilize to gain this electric registry system. The focus of this article is on introducing the cadaster and all aspects of it and other related concepts and also its history in Iran and throughout the world and we try to prevent these crimes by examining the registering crimes and the main reasons of them. Therefore, in this research you get familiar to cadaster, specific registering crimes, barratry, forging, and all kinds of fraudulence and the role of cadaster in preventing them.
    Keywords: Cadaster, Registering Crimes, Prevention of Registering Crimes, Crime, Forging
  • Hamid Jahanara Page 95
    Since Persian Gulf have the geopolitical situation and the possession of large amounts of energy resources, it had been considered by regional and international actors. These characteristics has caused security issues being the priorities of countries in this sensitive area, but different views in security, prevents the formation of trust and cooperation between actors in the region. Security policies of Saudi Arabia as a major actor in the Persian Gulf security equations are: cooperation and coalition with the West (American), regional cooperation in form of the Persian Gulf Cooperation Council and the coalition with the Arabic and non-Arabic players, and rising military power. Why these policies adopted by Saudi Arabia, is the main question of this article. It seems that we should research the reasons for adopting these policies, in its lower power than Iran and Saudi Arabia is trying to keep current situation in the area. The method in this research is based on the nature of explanatory research and the data and information needed are collected in library.
    Keywords: Security, Saudi Arabia, Power, Foreign Policy Orientation, Persian Gulf
  • Hasanali Shoghi Page 115
    One of the most important evolutions in middle east through last years was the emerging of TAKFIRI or terrorist groups that has had influences on IRI. Beside its effects on security basics, it has threatened the safety of Islamic Republic of Iran in various aspects. So this investigation wants to answer the following question: How was the Strategies of foreign and security policies of IRI in confrontation to Takfiri groups in Syria, Iraq, and Yemen? The research method of this investigation is descriptive-analytical and the Copenhagen school has been chosen as security school and theoretical framework that attends security over than military security, but in social, economic, and political dimensions. The hypothesis of this research shows that IRI attends domestic strategies and approaches such as passive, international, and regional defense that includes alliance improvements and efforts in opening the democratic ways and applying different groups in power field against vast security threatens of TAKFIRI groups.
    Keywords: Takfiri groups, Axis of Resistance, Security, Copenhagen, Approach
  • Mahdi Rahimi Page 131
    One of the main duties of managers in production units and all the activities and actions that are being done by humans are the result of decision making process. So where the main decisions are made, the determiners work warily. Therefore, by applying technology evaluation, a good decision and an appropriate future can be made. This research determines the decision making process in technology evaluation to define a good way in evaluation of different technologies in production units and to help the managers in choosing the best technology. The main question is that how is this process? Codification of this process enhances the flexibility, accuracy, and speed of decision making dramatically. Findings show that decision making process for technology evaluation is a systematic and logical method that is steady on the basis of principles and techniques that helps managers to choose better and more suitable technologies.
    Keywords: Technology Evaluation, Decision Making, Decision Making Process