فهرست مطالب

علوم خبری - پیاپی 18 (تابستان 1395)

فصلنامه علوم خبری
پیاپی 18 (تابستان 1395)

  • بهای روی جلد: 140,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1395/06/13
  • تعداد عناوین: 7
|
  • هادی خانیکی، علی اصغر کیاء، صمد میر صفحه 11
    هدف این تحقیق بررسی نقش تبلیغات شبکه اجتماعی تلگرام در جلب اعتماد مخاطبان به خرید کالا می باشد. تحقیق با روش پیمایش و ابزار پرسشنامه و جامعه آماری، کاربران اینترنت و از اعضاء فعال شبکه تلگرام در شهر مشهد و در رده سنی بین 20 تا 65 سال منظور گردیده است. برای آزمون روایی یا ابزار تحقیق، از آزمون پایایی بازآزمایی و برای اعتبار تحقیق، از آلفای کرونباخ استفاده شده است. بر اساس فرمول نمونه گیری کوکران، حجم نمونه در میان کاربران تلگرام در محدوده جغرافیایی تحقیق، تعداد 384 نفر مشخص و روش نمونه گیری در این تحقیق، روش تلفیقی یا ترکیبی می باشد.
    پرسشنامه پس از توزیع بر حسب حجم نمونه و اخذ جواب آنها، داده ها به نرم افزار SPSS داده شد و نتایج در دو سطح توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و نتیجه به اینکه بین تبلیغات شبکه اجتماعی تلگرام در جلب اعتماد مخاطبان و خرید کالا، رابطه معناداری وجود دارد.
    مشخص شد افرادی که به تبلیغات در شبکه اجتماعی تلگرام اعتماد کمی دارند، کمتر به خرید کالا یا خدمات در تلگرام اقدام کرده اند. همچنین بین استفاده از افراد مشهور، جذابیت های تصویر) طراحی و گرافیک(، استفاده از نمادها و نشانه ها، جلب توجه به انیمیشن های تبلیغاتی و جذابیت شعارها در تبلیغات شبکه اجتماعی تلگرام و خرید کالا در تلگرام رابطه معناداری وجود دارد. زیرا هر چه نظر آنان را کمتر به خود جلب کرده است، کمتر به خرید کالا و خدمات اقدام کرده اند.
    کلیدواژگان: پیام های تبلیغاتی، تبلیغات، تلگرام، شبکه های اجتماعی، کالا
  • سید رضانقیب سادات، اسماعیل احمدی، ابوالفضل احمدی صفحه 59
    این مقاله سعی دارد با شناسایی آسیب ها و موانع اطلاع رسانی و روابط عمومی بسیج از نگاه معاونین و مدیران روابط عمومی بسیج کشور و ریشه یابی علل پیدایش آن ها، به منظور بر طرف نمودن این موانع، گامی اندک برای ارتقاء این جایگاه حساس و مهم بردارد؛ بنابراین، ضمن مروری بر مفهوم های روابط عمومی و بسیج اعم از: نگرش ها، وظایف و نظریه های مربوطه اطلاعات به دست آمده مورد مداقه و تجزیه و تحلیل قرارداده است.
    با توجه به محدود بودن جامعه ی آماری، کل جامعه ی آماری شامل 34 نفر ازمعاونین و مدیران فعلی و قبلی روابط عمومی مراکز استانی بسیج درسراسر کشور مورد تمام شماری قرارگرفته و با تکنیک پرسش نامه اطلاعات مورد نیاز جمع آوری شده و ضمن طبقه بندی و مقوله بندی آن ازطریق نرم افزار spss پردازش شده و نهایتا مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفته است.
    ازیافته های این پژوهش می توان به این موارداشاره نمود: هرچند مدیران ارشد به توانایی روابط عمومی باوردارند؛ ولیکن تسهیلات آموزشی لازم و کافی را دراختیار آنان قرار نمی هند؛ بنابراین، عدم کفایت اعتبارات مالی، عدم وجود نیروی انسانی(اعم ازکمی و کیفی) ازموانع به شمار می رود؛ هم چنین، «الگوی دو سویه همسنگ» ازمیان سایر الگوهای روابط عمومی، به عنوان متناسب ترین الگوی روابط عمومی های بسیج معرفی شده است که در آن ارتباطات مشارکت آمیز مبتنی بر اخلاق و تفاهم، نقش مساوی را به سازمان و مخاطب داده و مخاطب نیز فعال و سر سخت تلقی می شود. بی شک روابط عمومی های بسیج با تبعیت از این الگو، ضمن حفظ پویایی و ارتقاء خود، توفیقات شان در جلب و جذب افکار عمومی به بسیج نیز توسعه ی چشم گیری خواهد داشت.
    کلیدواژگان: اطلاع رسانی، روابط عمومی، بسیج
  • عباس اسدی، محدثه الله یاری* صفحه 97
    از لحظه ای که خواهان دادخواست خود را به دادگاه تقدیم می کند تا زمانی که حکم قطعی به مرحله اجرا در می آید، دادگاه تصمیمات و اعمالی را راجع به پرونده اتخاذ می نماید. این تصمیمات بیان گر اراده ی دادرس دادگاه می باشد و نهایتا منجر به صدور رای می گردد. دادگاه ها همیشه مصدر تصمیمات قضایی نیستند و بعضی اوامر نیز از آنها صادر می شود که جنبه اداری دارند. تصمیمات قضایی و اداری به رغم شباهت های فراوانی که بیشتر در حوزه ی اصول حقوق بشری و قواعد دادرسی هستند، دارا می باشند دارای تفاوت هایی می باشند که مهم ترین تفاوت آنها در ماهیت تصمیماتشان می باشد. تصمیمات هیئت نظارت بر مطبوعات ماهیتی دوگانه دارد؛ یک نوع از تصمیماتش اداری و نوع دیگر شبه قضایی می باشد.
    کلیدواژگان: هیئت نظارت بر مطبوعات، حقوق ارتباطات، تصمیمات اداری
  • سمیه تاجیک اسماعیلی *، مسعود محبوبی صفحه 129
    پژوهش حاضر با هدف «بررسی میزان و ابعاد اعتماد اجتماعی کاربران اینترنت (جوانان شهر تهران)» انجام گرفته است. روش این تحقیق پیمایشی و ابزار اندازه گیری پرسشنامه بوده است و پس از پرشدن پرسشنامه ها، جداول توصیفی و استنباطی از طریق نرم افزار spss بدست آمده و تحلیل شد. جامعه آماری این پژوهش را جوانان شهر تهران تشکیل می دهند که نمونه آن براساس فرمول کوکران 384 نفر می باشد. روش نمونه گیری نیز به صورت خوشه ایچند مرحله ای صورت گرفته است.
    اعتماد اجتماعی را می توان احساس فرد نسبت به چیزهای موجود در جامعه دانست که مبین ارزیابی فرد از پدیده های موجود در جامعه است. در جهان امروز که ارتباط و کنش افراد از سطح روابط رودر رو فراتر رفته، اعتماد اجتماعی از جمله مواردی است که باعث تداوم کنش بین افراد و سازمانها شده و زمینه پیشرفت و توسعه را فراهم مینماید، تنوع و پیچیدگی های موجود در جامعه باعث شده که توجه به مسئله اعتماد اجتماعی بیش از پیش ضرورت پیدا نماید. اعتماد اجتماعی نیز همانند سایر پدیده های اجتماعی تحت تاثیر عوامل مختلف بوده است، رسانه های نوین به خصوص اینترنت از جمله عواملی است که میتواند بر اعتماد اجتماعی موجود در جامعه تاثیرگذار باشد، با افزایش روزافزون استفاده از رسانه های نوین در جامعه و تاثیر شگفت انگیز استفاده از رسانه ها در زندگی می توان بیان داشت که اعتماد اجتماعی نیز از این امر مبرا نبوده است.
    بررسی های انجام شده در این پژوهش نشان داد که میزان اعتماد بین شخصی کاربرانی که از اینترنت به مقدار زیادتری استفاده می کنند بیشتر از کاربرانی است که ساعتهای کمتری را به اینترنت اختصاص می دهند. میزان اعتماد بنیادی کاربرانی که از اینترنت به مقدار زیادتری استفاده می کنند بیشتر از کاربرانی است که ساعتهای کمتری را به اینترنت اختصاص می دهند. میزان اعتماد نهادی کاربرانی که از اینترنت به مقدار زیادتری استفاده می کنند بیشتر از کاربرانی است که ساعتهای کمتری را به اینترنت اختصاص می دهند. میزان اعتماد تعمیم یافته کاربرانی که از اینترنت به مقدار زیادتری استفاده می کنند بیشتر از کاربرانی است که ساعتهای کمتری را به اینترنت اختصاص می دهند.
    کلیدواژگان: رسانه های نوین، اینترنت، اعتماد اجتماعی، ابعاد اعتماد
  • مهدی شریفی، علی اصغر منتظری صفحه 153
    این مقاله به بررسی روابط میان فرهنگ سازمانی و رهبری دینی در سازمان می پردازد. فرهنگ سازمانی از عوامل مهم تاثیر گذار بر عملکرد سازمان و رهبری دینی نیز از اجزای کلیدی در موفقیت سازمان به شمار می رود. بنابراین شناخت نسبت به چگونگی روابط بین این دو عامل تاثیر گذار بر عملکرد سازمان، مهم و دارای اهمیت می باشد. در این تحقیق سه فرهنگ سازمانی گروهی، توسعه ای و سلسله مراتبی و دو سبک رهبری تحول آفرین و مبادله رهبر- پیرو مورد بررسی قرار گرفته اند. روش تحقیق حاضر از لحاظ هدف کاربردی، از لحاظ شیوه گردآوری اطلاعات توصیفی یا غیر آزمایشی و از شاخه همبستگی می باشد
    نتایج تحقیق مورد استفاده پیمایشی- همبستگی و بطور مشخص مبتنی بر مدل معادلات ساختاری می باشد همچنین درتحقیق حاضر نشان داده شده که فرهنگ گروهی بر مبادله رهبر-پیرو و فرهنگ توسعه ای بر هر دو سبک رهبری تحول آفرین و مبادله رهبر- پیرو اثر مثبت و معنی داری دارند اما، فرهنگ سلسله مراتبی اثر منفی بر هردو سبک رهبری از خود بر جای می گذارد. در پایان نیز بر اساس هدف مطالعه مدل مفهومی ارائه و در راستای آن پیشنهادات کاربردی و پیشنهاداتی برای تحقیقات آتی ارائه گردیده است.
    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، رهبری دینی، رهبری تحول آفرین، مبادله رهبر، پیرو
  • نوریه قربانی ابراهیمی* صفحه 187
    بدون شک یکی ازراه های شناخت یک کشور، دولت و مردم یک جامعه ودر نتیجه تعاملات همه جانبه با آن در سایه مطالعه مطبوعات آن کشور می تواند حاصل گردد. بررسی مطبوعات یک جامعه بعنوان یکی از ارکان مهم و اصلی رسانه های گروهی، به ما برای شناخت هر چه بیشتر فرهنگ، آداب و رسوم و بایدها ونبایدهای آن جامعه کمک می کند. با مطالعه بر روی دیدگاه ها ومدل های تهیه ، انتخاب، ارائه نوع خبر و چگونگی بیان و طرح آن از طرف رسانه های جمعی از جمله روزنامه ها و مجلات، میزان حساسیت هرجامعه بر روی مسائل مختلف روشن می گردد. محتوای رسانه ها نه تنها بازتاب ویژگی های یک جامعه هستند، بلکه منعکس کننده تغییرات تاریخی، فرهنگی و سیاسی آن جامعه نیز می باشند. به طور مثال میزان توجه و پردازش و به کارگیری سبک ها و ژانرهای ادبی قدیم و یا معاصر از سوی مطبوعات ادبی- هنری نشان دهنده جهت گیری فکری و سلیقه ای ناشران و روزنامه نگاران یک جامعه است.
    دراین تحقیق علمی-پژوهشی با نگاهی کلی به مجلات جمهوری بلاروس، کشوری که بعد از انقلاب اسلامی همواره روابطه سیاسی، اقتصادی و اجتماعی خود را با کشور عزیزمان ایران گسترش داده است، سعی شده است نه تنها فضای مطبوعاتی جمهوری بلاروس، بلکه کارکرد روزنامه نگاری آن کشور را از دیدگاه توصیف کمی و کیفی و همچنین تحلیل محتوای مورد ارزیابی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مطبوعات جمهوری بلاروس، روزنامه نگاری، مجلات ادبی، هنری
  • مریم فروغی، حسین شهنوازی* صفحه 203
    در سالهای اخیر رسانه های مجازی به سرعت رشد یافته و استفاده گسترده ای از سایتهایی مانند فیسبوک و توییتر در بین دانشجویان و پزشکان وجود دارد.همچنبن تعداد زیادی وبلاگ و سایت های اینترنتی تازه تاسیس وجود دارد که به طور مشخص در راستای اهداف متخصصین قرار دارند.
    هنگامی که بسیاری از متخصصین پزشکی از رسانه های اجتماعی بدون مواجهه شدن با مشکلی استفاده می نمایند ،علاقه به رسانه و جستجو ها آنلاین بعنوان نمونه هایی ازرفتارهای غیرحرفه ای پزشکان و دانشجویان این نگرانی ها را ایجاد میکند که برخی از پزشکان و دانشجویان پزشکی ممکن است ندانسته درزمان استفاده از برنامه های کاربردی و آپلود اطلاعات شخصی در اینترنت خود را در معرض خطر قرار دهند.
    اگرچه متخصصان پزشکی باید در استفاده از بسیاری از مزایای شخصی و حرفه ای که در رسانه های اجتماعی می تواند ارائه گردد، آزاد باشد، مهم این است که آنها از خطرات بالقوه آن نیزآگاهی یابند.
    این مقاله خطوط راهنمای اخلاقی و عملی در خصوص مسائل مختلفی که پزشکان و دانشجویان پزشکی ممکن است در زمان استفاده از رسانه اجتماعی با ان مواجهه شوند را ارائه می دهد.
    کلیدواژگان: اصول اخلاقی، رسانه های اجتماعی، اخلاق پزشکی
|
  • Hadi Khaniki, Ali Asghar Kia, Samad Mir Page 11
    The aim of this study is to evaluate the role of telegram's advertisements (a social network) in ensuring readers to buy goods. To assess the validity or utility of this study and testing it's reliability and validity, Cronbach's alpha is used. Based on Cochran sampling formula, the sample size among cable users in the geographic area of research, 384 person were identified. Sampling in this research is synthesis method. It was found that people have little trust on telegram's advertisments, have less purchase goods or get services on it. Also, there is a significant relationship between using celebrities, attractive image (design and graphics), symbols and signs, animated promotional and attractive slogans in telegram's advertisements and buy goods on it. Because whatever they have attracted less, have less purchase goods or get services on it.
    Keywords: promotional messages, advertisement, Telegram, Social Network, product
  • Ismail Ahmadi, Abolfazl Ahmadi, Seyed Reza Naghibolsaddat Page 59
    This article aims to study the suffering and awarenes's barriers of mobilization from the view of Iran's mobilization public relation's deputies and managers and it's causes, in order to overcome these obstacles, a small step to enhance this critical position, so, we review concepts of public relations and mobilization such as approaches, tasks and relevant theories. Due to the limited number of statistics, the total population of 34 current and former deputies and managers of public relations of mobilization's provincial capitals across the country were asked and by questionnaire technique, the required information is collected and the classification and categorization of software spss been processed, and finally analyzed. The findings of these cases can be cited: although senior managers believe in the ability of public relations; however, training facilities do not provide them with necessary and sufficient; Thus, inadequate funding, lack of manpower (both qualitative and quantitative) are the barriers; also, "the equivalent of a two-way pattern" among other patterns of public relations, has been introduced the most appropriate paradigm for public relations of mobilization that is based on ethics and understanding of the Community participation, equal role in the organization and active audience and the audience is treated and hardened.Undoubtedly, the public relations of mobilization incompliance with this model, while maintaining and improving its dynamics, has significant development to recruitment the public opinion.
    Keywords: awarenes, public relations, mobilization, obstacles, challenges, models, theories
  • Allahyari Mohadeseh*, Abbas Asadi Page 97
    From the moment that Complainant would present his demand to the court until a final judgment is implemented, court makes decisions and do some actions about the case. These decisions reflect the will of the court magistrate and ultimately cause a pronouncement. Courts are always a source of judicial decisions but some of them also issue orders that are purely administrative. Despite the many similarities in the field of human rights principles and rules of procedure in judicial and administrative decisions, there are some between them that the most important difference is the nature of their decisions. The Press Supervisory Board's decisions have dual nature; A type of administrative decisions and the other is quasi-judicial.
    Keywords: administrative decision, judicial decision, verdict, court, Press, The Press Supervisory Board
  • Somayeh Tajik Esmaeili*, Masoud Mahboobi Page 129
    The study " The amount and size of social trust of Internet users (young in Tehran)" has been done. The method was survey and measuring instrument was questionnaire. After filling the questionnaires, descriptive and inferential tables were analyzed through spss software. The study population comprised the youth in Tehran and it's sample that based on Cochran sampling formula is 384 people. Multistage cluster sampling method also taken. Social trust is the individual's feelings about things in society that indicate the individual's assessment of phenomena in society. In today's world that people's relation and interaction exceeded the level of face to face relations, social trust is one of the factors causes contunity of interaction between individuals and organizations that provides progress and development. Diversity and complexities exists in society causes necessity of more attention to social trust more than ever. Social trust just like other social phenomena influenced by various factors. New media, especially the Internet is one of the factors that could have an impact on social trust in society.With increasing use of new media and surprisingly effects of using them in our life, can be said that social trust is not immune from this role. Studies conducted in this study showed that interpersonal trust of Internet users is more than users who devote fewer hours to the Internet. The basic trust of Internet users is more than users who devote fewer hours to the Internet.The institutional trust of Internet users is more than users who devote fewer hours to the Internet.Greater values of generalized trust exists in Internet users than users who have fewer hours devote to the Internet.
    Keywords: new media, internet, social trust, confidence's dimension
  • Ali Asghar Montazery, Mehdi Sharifi Page 153
    This paper examines the relationships between organizational culture and religious leadership in organizations. Organizational culture is an important factor affecting the performance of the organization and religious leadership also is a component's key in organization's success. Therefore it is important to khnow how the relationship between these two factors affecting the organization's performance. In this research, three groups of organizational culture including; gregarious, developmental and hierarchical and also two style of leadership means; transformational and leaderfollower exchange has been studied.Practical aim and data collection method in this study is descriptive and based on branch correlation. The results of the research is survey - correlation and in fact is based on structural equations model. The research has also shown that gregarious culture has influence on leader-follower exchange and also developmental culture has positive and significant effect on both transformational leadership and leader-follower exchange, but hierarchical culture has negative impact on both leadership style. At the end, based on the aim of this study, conceptual model and some practical recommendations and suggestions for future research is presented.
    Keywords: organizational culture, religious leader, transformational leadership, leader, follower exchange
  • Noorieh Ghorbani Ebrahimi* Page 187
    Undoubtedly, following press and media of a country is one of the ways to know that country, it's government and people for interacting with them. Reviewing the press of a society as a major pillar of it's public media, helps us understand its culture, traditions, and rules more better. Study of viewpoints, production models, news selections, and expressions in public media including magazines and newspapers, can reveal the value of sensitivity on different subjects in each society. The contents of the media not only show the characteristics of a society, but also reflect the historical, cultural, and political changes of that society. For example, the amount of attention, process and use of old or contemporary literature in literary-artistic productions, represents the way of thinking and the preferences of journalists and producers in a society. This study with general review of magazines in Republic of Belarus, a country that has always developed its political, scientific, economic, and social relationship with our precious country Iran after islamic revolution, attempts to describe not only the media atmosphere in Republic of Belarus, but also the quality and the quantity of journalism in this country as well as the analysis of its contents.
    Keywords: The press in Republic of Belarus, journalism, literary, artistic magazines, writers, audience
  • Maryam Foroghi, Hissein Shahnavazi* Page 203
    The popularity of social media has grown rapidly in recent years. There is widespread use of sites such as Facebook and Twitter amongst medical students and doctors and there are a growing number of well-established blogs and internet forums that are aimed specifically at medical professionals. While many medical professionals use social media without encountering any difficulties, media interest and research into examples of unprofessional behaviour online have raised concerns that some doctors and medical students may be unknowingly exposing themselves to risk in the way they are using these applications and uploading personal material onto the internet. Although medical professionals should be free to take advantage of the many personal and professional benefits that social media can offer, it is important that they are aware of the potential risks involved. This paper provides practical and ethical guideline on the different issues that doctors and medical students may encounter when using social media.
    Keywords: ethics principles, social media, medical ethics