فهرست مطالب

طب اورژانس ایران - سال سوم شماره 4 (پاییز 1395)

مجله طب اورژانس ایران
سال سوم شماره 4 (پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/09/04
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نامه به سردبیر
  • حامد امینی آهی دشتی صفحات 122-124
    با افزایش آمار پذیرش بیماران در بخش اورژانس و ازدیاد نسبت بیماران بدحالی که هنوز در سرویس های تخصصی دیگر پذیرش نشده اند و یا امکان انتقال ایشان به سایر بخش ها به دلیل شلوغی میسر نگردیده است، نیاز به ارائه مراقبت های ویژه در بخش اورژانس بیش از پیش محسوس شده است. ازدحام بیش از حد بیماران در بخش اورژانس یکی از شایعترین نگرانی های بین المللی است. تاخیر در پذیرش و انتقال بیماران به واحد مراقبت های ویژه در بسیاری از بیمارستان های شلوغ و فاقد تخت خالی مراقبت های ویژه اتفاق می افتد که این مشکل فقط مربوط به کشور ما نبوده و دامنگیر بسیاری از کشورهای توسعه یافته نیز می باشد. تخت های مراقبت های ویژه به طور متوسط تنها حدود 3/6 – 2/1 درصد کل تخت های یک بیمارستان را تشکیل می دهند. این در حالی است که بیش از 15 الی 20 درصد بودجه بیمارستانها به آنها اختصاص می یابد. مطالعات نشان داده اند که بیماران بدحال نیازمند مراقبت های ویژه، مدت زمان اقامت بیشتری در بخش اورژانس دارند و مانیتورینگ ناکافی و درمان غیراستاندارد در این بخش می تواند ضمن به خطر انداختن ایمنی بیماران باعث ایجاد عوارض و پیامد های نامطلوب برای آنها گردد. افزایش طول مدت اقامت بیماران نیازمند به مراقبت های ویژه در بخش اورژانس باعث افزایش موارد پنومونی ناشی از ونتیلاتور و مورتالیتی می گردد. بیشتر بخش های اورژانس نیروی انسانی لازم برای ارایه خدمات ضروری به بیماران بدحال را نداشته و لذا انجام اقدامات مراقبتی مانند تغییر پوزیشن بیماران برای کاهش بروز زخم بستر یا رعایت بهداشت دهان در بیماران تحت ونتیلاسیون مکانیکی در یک اورژانس شلوغ بسیار دشوار و گاهی غیرممکن است. افرادی که دارای بیماری جدی ولی با شرایط قابل برگشت بالقوه هستند بیشترین سود را از مراقبت های ویژه می برند. بسته به نوع و کیفیت ارائه خدمات، 2 تا80 درصد بیماران در بخش مراقبت های ویژه فقط مانیتورینگ قلبی-تنفسی می گردند تا اینکه یک اقدام درمانی حیاتی و موثر را دریافت کنند. امروزه باتوجه به افزایش بیماران بدحال نیازمند به مراقبت های ویژه و بالا بودن زمان اقامت این بیماران در بخش اورژانس، ایجاد امکانات و توانایی لازم نظیر مانیتورینگ قلبی، ونتیلاتور و نیروی انسانی آموزش دیده جهت ارایه مراقبت های اختصاصی به بیماران بدحال در این بخش ضروری است. این موضوع به عنوان یک تجربه موفق در بسیاری از کشورهایی که دارای سابقه طولانی تری در ارایه خدمات تخصصی در بخش اورژانس هستند، مورد آزمون قرار گرفته است. امروزه در بسیاری از بخش های اورژانس پیشرفته، قسمت مراقبت حیاتی در اورژانس وجود دارد. همچنین متخصصین طب اورژانسی که بطور ویژه در زمینه مراقبت های بحرانی آموزش دیده اند و تحت عنوان متخصص اقدامات حیاتی اورژانس در این واحدها فعالیت دارند. به نظر می رسد ایجاد دوره های آموزشی مراقبت ویژه برای متخصصین طب اورژانس و راه اندازی یک دوره فلوشیپ مراقبت های ویژه با توانایی ارایه خدمات پیشرفته ویژه در کشور لازم است. وجود چنین متخصصینی نه تنها باعث می گردد تا کمبود متخصصین مراقبت های ویژه جبران گردد بلکه باعث افزایش کیفیت خدمات حیاتی در بخش اورژانس و تسهیل هماهنگی بین بخش اورژانس و بخش مراقبت های ویژه می گردد
  • مقاله اصیل
  • سید محمد حسینی نژاد، حامد امینی آهی دشتی، سید حسین منتظر، فروزان الیاسی، محمود موسی زاده، نادیا احمدی صفحات 125-131
    مقدمه
    افزایش مطالبات و خواسته های محیطی و کاهش توانایی های فرد برای پاسخ به آنها موجب تشدید فشارهای روانی و فرسودگی شغلی می گردد. به دلیل عدم بررسی فرسودگی شغلی در پرستاران بیمارستان های وابسته به دانشگاه ها علوم پزشکی مازندران، پژوهش حاضر با هدف مقایسه میزان فرسودگی شغلی پرستاران بخش های اورژانس بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام گرفته است.
    روش کار
    پژوهش مقطعی حاضر بر روی کلیه پرستاران شاغل در بخش های اورژانس سه بیمارستان آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سال 1393 به روش سرشماری صورت گرفت. برای سنجش میزان فرسودگی شغلی از پرسشنامه استاندارد ماسلاچ و جاکسون استفاده شد. از نرم افزار آماری SPSS نسخه 20 برای آنالیز داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    در مجموع 93 پرستار با میانگین سنی 1/8 ± 4/32 سال (24-52 سال) مورد مطالعه قرار گرفتند (72 درصد زن). بیشترین فراوانی سنی مربوط به گروه 20 تا 30 سال (9/48 درصد) و با سابقه کاری 5 تا 9 سال (3/39 درصد) بود. بر اساس نتایج ماتریس چرخش یافته بار عاملی خستگی عاطفی، فقدان موفقیت فردی و شخصیت زدایی در بروز فرسودگی شغلی به ترتیب 42/7، 89/4 و 45/2 بود. میانگین شدت خستگی عاطفی 35/14 ± 19/33 (0 – 54)، شخصیت زدایی 27/5 ± 91/4 (0 – 20) و فقدان موفقیت فردی 57/8 ± 58/29 (8 – 45) بود. بطور کلی میزان فرسودگی شغلی در میان این پرستاران 96/14 درصد بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج مطالعه حاضر تمامی پرستاران بخش های اورژانس مورد ارزیابی دارای درجاتی از فرسوگی شغلی بودند. بیشترین بار عاملی در بروز فرسودگی شغلی مطالعه حاضر به ترتیب مربوط به خستگی عاطفی، فقدان موفقیت فردی و شخصیت زدایی بود. بیمارستان محل خدمت، سن، جنس و سابقه کاری در شدت فرسودگی شغلی تاثیر معنی داری نداشتند.
    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، بخش اورژانس، رضایت شغلی، پرستاران، شخصیت زدایی
  • حمید کریمان، حمیدرضا حاتم آبادی، سید عبدالله میرفضلی صفحات 132-137
    مقدمه
    هر چند استفاده از معیارهای بالینی برای پیشگویی شدت شوک به علت عدم نیاز به تجهیزات خاص و ارزیابی سریع مورد توجه پزشکان می باشد ولی قابل اعتماد بالایی ندارند. لذا مطالعه حاضر با هدف ارزیابی میزان توافق معیارهای شوک ایندکس و نقص باز در تعیین شدت شوک بیماران مبتلا به ترومای متعدد طراحی شده است.
    روش کار
    در مطالعه مقطعی آینده نگر حاضر، میزان توافق دو معیار شوک ایندکس و نقص باز در تعیین شدت شوک ناشی از تروما در بیماران مراجعه کننده به بخش اورژانس طراحی شده است. بیماران با ترومای متعدد غیر نافذ در محدوده سنی 15 تا 65 سال با سطح هوشیاری 8 تا 15 و بدون بیماری زمینه ای وارد مطالعه شدند و در نهایت اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20 آنالیز گردید.
    یافته ها
    در مجموع 387 بیمار با میانگین سنی 03/15 ± 31/36 سال (90-15) وارد مطالعه شدند (6/80 درصد مرد). بیشتر بیماران در رده سنی 21 تا 30 سال قرار داشتند ( 7/37 درصد( و شایع ترین مکانیسم های تروما تصادف با اتومبیل (1/50 درصد) و سقوط از ارتفاع (8/24 درصد) بودند. 15 (9/3 درصد) بیمار فشار خون سیستولیک کمتر از 90 میلی متر جیوه و 49 (7/12 درصد) بیمار تعداد ضربان قلب بالاتر از 100 بار در دقیقه داشتند. بر اساس ضریب توافق کاپا، توافقی برابر با 824/0 بین دو معیار مذکور در پیش بینی زودرس شوک بدست آمد. با افزایش شدت شوک تعداد واحد خون دریافتی در 6 ساعت ابتدایی ورود به اورژانس برای احیاء بیمار از 02/0 واحد به 72/1 واحد افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های مطالعه حاضر به نظر می رسد معیار های شوک ایندکس و نقص باز توافق قابل قبولی در پیشگویی شدت شوک بیماران مولتیپل تروما دارند. این توافق به خصوص در دو سر طیف یعنی موارد نرمال و شدید (درجه یک و چهار) بیشتر می باشد.
    کلیدواژگان: معیار شدت بیماری، شوک، تعادل اسید و باز، طب اورژانس
  • محمد منوچهری فر، سعیده قاسمی، مجید شجاعی، طلا شاه حسینی، اکرم لشگری صفحات 138-142
    مقدمه
    برنامه ریزی های بهداشتی به منظور مدیریت بیماران مراجعه کننده به بخش اورژانس بیش از هر چیز وابسته به داشتن آمار و اطلاعات دقیق اینگونه مراجعات است. از آنجا که درد قفسه سینه از جمله شکایت های رایج این بیماران است، مطالعه حاضر با هدف بررسی اپیدمیولوژیک بیماران مراجعه کننده به بخش اورژانس به دنبال درد قفسه سینه و تشخیص نهایی سکته قلبی صورت پذیرفته است.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی گذشته نگر برای بررسی ویژگی های بیماران مبتلا به سکته قلبی، پرونده بالینی تمامی بیماران مراجعه کننده به بخش اورژانس بیمارستان شهید مفتح، ورامین، ایران، طی سالهای 1390 تا 1394 با شکایت درد قفسه سینه و تشخیص نهایی سکته قلبی حاد مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل چک لیست از پیش تهیه شد شامل اطلاعات دموگرافیک، ویژگی های درد، سابقه بیماری های قلبی و فاکتورهای خطر بیماری های قلبی عروقی، درمان های صورت گرفته، فاصله زمانی شروع علائم تا مراجعه، سابقه شکایت مشابه قبلی، طول مدت بستری در بخش اورژانس، محل سکته، وضعیت سطح تروپونین در بدو مراجعه و در نهایت پیامد نهایی آنها بود.
    یافته ها
    168 بیمار با میانگین سنی 46/12 ± 05/58 (85-28) سال با شکایت درد قفسه سینه و تشخیص نهایی انفارکتوس قلبی حاد در طول مطالعه به مرکز مورد نظر مراجعه کرده بودند (8/76 درصد مرد). این بیماران قبل از بستری در بخش مراقبت های ویژه قلبی به طور متوسط 5/6 ± 6/12 (5/23 -2/0) ساعت در بخش اورژانس بستری شده بودند. اکثریت بیماران در گروه سنی بالای 50 سال (3/74 درصد) و با تحصیلات زیر دیپلم (7/91 درصد) بودند. متوسط مدت ابتلا به فشارخون، دیابت، بیماری های قلبی، هیپرکلسترولمی و مصرف سیگار برای افراد مورد بررسی به ترتیب 7/4 ± 1/6 (20-1) سال، 9/5 ± 34/6 (30-1) سال، 2/5 ± 1/7 (21-1)، 3/3 ± 1/4 (14-1) سال و 11 ± 5/21 (50-2) سال بود. متوسط فاصله زمانی از شروع علائم تا مراجعه بیمار به بخش اورژانس 3/6 ± 9/12 (24-1) ساعت بود. بیماران سابقه درد های مشابه را از حدود 4/3 ± 9/6 (12- 1) ماه پیش ذکر می کردند. مکان درد بیشتر بیماران در قدام قفسه سینه (7/88 درصد)، همراه با تعریق (01/61 درصد) و بدون انتشار به بازو یا فک بود (3/86 درصد). شایعترین دیس ریتمی مشاهده شده در این گروه از بیماران تاکی کاردی بطنی بود (4/24 درصد). برای همه بیماران با توجه به در دسترس نبودن امکانات آنژیوگرافی و مداخله جراحی، ترومبولیتیک تراپی صورت گرفت. تنها 16 بیمار (5/9 درصد) در بدو ورود تروپونین مثبت داشتند. در نهایت 9 (4/5 درصد) بیمار فوت نموده بودند.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های مطالعه حاضر، اکثریت موارد سکته قلبی در مرکز مورد مطالعه مربوط به مردان بالای 50 سال، سیگاری و زیر دیپلم بود. شایعترین محل انفارکتوس در دیواره قدامی قلب همراه با درد قدام سینه، تعریق و تاکی کاردی بطنی گزارش گردیده بود. در این بررسی میزان مرگ و میر بیماران مبتلا به سکته قلبی در بخش اورژانس نیز معادل 4/5 درصد برآورد گردید.
    کلیدواژگان: سکته قلبی، اپیدمیولوژی، بخش اورژانس، مرگ و میر، درد قفسه سینه
  • احسان رحمانی، علی خانی جیحونی، حسین حسینی فهرجی صفحات 143-148
    مقدمه
    در زمان بحران با توجه به تعداد زیاد مصدومین و محدود بودن امکانات و خدمات نیاز به دسته بندی صحیح و اختصاصی بهترین خدمات برای بیشترین مصدومان و مجروحان وجود دارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی سطح آگاهی و مهارت اعضای تیم مدیریت بحران یک بیمارستان در زمینه تریاژ در زمان بحران طراحی شده است.
    روش کار
    مطالعه مقطعی حاضر 1395 با هدف ارزیابی سطح آگاهی و مهارت اعضای تیم مدیریت بحران بیمارستان شهید رجائی گچساران از تریاژ در شرایط بحران طراحی و انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه بی نام و محقق ساخته ای بود که پژوهشگر به طور حضوری و با مراجعه به اعضاء تیم مدیریت بحران بیمارستان و پس از بیان اهداف و دلایل انجام مطالعه تکمیل گردید. داده ها با نرم افزار spss نسخه 22 و با استفاده از روش های آماری توصیفی (گرایش مرکزی و پراکندگی مانند فراوانی، میانگین و انحراف معیار) و استنباطی مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در مجموع 140 پرسشنامه تکمیل و جمع آوری شد. میانگین سنی شرکت کنندگان در مطالعه90/7± 62/34 بود (7/50 درصد زن). میانگین سابقه کار 36/6 ± 9 سال و میانگین سابقه کار در بخش اورژانس یا ویژه 54/4 ± 03/3 بود. میانگین نمره آگاهی از تریاژ 35/2 ± 87/5 (0-11) بود و میانگین نمره مهارت 56/2 ± 67/3 (0-9)بود. اختلاف میانگین نمره آگاهی پزشکان 22/2 ± 54/6، پرستاران 09/2 ± 45/6، اداری 71/2 ± 53/4، خدماتی 59/1 ± 60/4 و پرسنل واحد های پاراکلینیکی (آزمایشگاه، رادیولوژی و...) 12/2 ± 6 با یکدیگر تفاوت معنی داری نداشت (08/0). بین سابقه کار و آگاهی از تریاژ (06/0 = r، 46/0 = p) و مهارت در زمینه انجام تریاژ (01/0 = r، 91/0 = p) رابطه معناداری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    یافته های مطالعه حاضر نشان داد که آگاهی و مهارت اعضاء تیم مدیریت بحران بیمارستان شهید رجائی گچساران در زمینه تریاژ در شرایط بلایا ضعیف می باشد. در این زمینه هیچ گونه ارتباط معنی داری بین دو فاکتور مذکور و فاکتورهای دموگرافیکی چون سن، جنس، سابقه کار، سابقه انجام تریاژ، سطح تحصیلات و پست سازمانی وجود نداشت.
    کلیدواژگان: بحران، بیمارستان، اعضای کمیته، تریاژ، آگاهی
  • گزارش کوتاه
  • علی عسگری داریان، کامبیز معصومی، آرش فروزان، حسن برزگری، سعید یزدان خواه، بهزاد زهره وندی، فرهاد احمدزاده صفحات 149-153
    مقدمه
    مارکرهای بیوشیمیایی مربوط به آسیب میوکارد به خصوص در مواردی که یافته های الکتروکاردیوگرافیک وجود ندارند، اهمیتی بنیادی در تشخیص یا رد عارضه قلبی دارند. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی پیامد یک ماهه بیماران مراجعه کننده به بخش اورژانس به دنبال سندرم کروناری حاد با کراتین کیناز-ام بی مثبت و تروپنین منفی طراحی شده است.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی آینده نگر بر روی بیماران مراجعه کننده به بخش اورژانس با شکایت درد حاد قفسه سینه و تشخیص سندرم کروناری حاد صورت پذیرفته است. بیمارانی که یافته الکتروکاردیوگرافیک واضحی به نفع سکته قلبی حاد نداشتند (بالا رفتن قطعه ST) و از طرفی در بررسی آزمایشگاهی سطح سرمی کراتین کیناز-ام بی مثبت و تروپونین منفی داشتند وارد مطالعه شدند. متغیرهای دموگرافیک و پایه، سطح سرمی کراتین کیناز، کراتین کیناز-ام بی و تروپونین و پیامد 30 روزه بیماران با نرم افزار آماریSPSS نسخه 19 مورد آنالیز قرار گرفتند.
    یافته ها
    13759 بیمار در طول زمان مطالعه با شکایت درد قفسه سینه به بخش اورژانس مذکور مراجعه کرده بودند (57 درصد زن). 1003 (3/7 درصد) بیمار دارای تست تروپونین مثبت و 12704 (3/92 درصد) مورد اندکس کراتین کیناز-ام بی منفی داشتند و درنتیجه از مطالعه حذف شدند. در نهایت52 (4/0 درصد) نفر اندکس کراتین کیناز-ام بی مثبت و تروپونین منفی داشتند. 35 (3/67 درصد) بیمار با انجام نوار قلب سریال و تست تروپونین منفی از بخش اورژانس ترخیص گردیدند. 11 (2/21 درصد) بیمار در بخش سی سی یو بستری شدند که در فاصله زمانی 12 ساعت دو بار تروپونین منفی و نوار قلبی سریال نرمال داشته و ترخیص شدند.6 (5/11 درصد) بیمار نیز جهت انجام مداخلات جراحی ارجاع شدند. هیچ مورد مورتالیتی در پیگیری یک ماهه مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج مطالعه حاضر تنها 4/0 درصد از بیماران مبتلا به سندرم کروناری حاد مراجعه کننده به بخش اورژانس مذکور دارای اندکس کراتین کیناز-ام بی مثبت و تروپونین منفی بودند که در بررسی پیامد یک ماهه هیچ موردی از مرگ و میر و سکته قلبی در آنها مشاهده نگردید. تنها 2 (8/3 درصد) مورد نیازمند مداخله جراحی شدند.
    کلیدواژگان: درد قفسه سینه، تروپونین، سندرم کرونری حاد، بیومارکرها
  • مهرداد اسماعیلیان، محمدحسین صالح نیا، شادی حسن صفحات 154-158
    مقدمه
    مطالعه حاضر با هدف بررسی روش های افزایش ظرفیت بخش اورژانس بیمارستان الزهرا اصفهان و در نتیجه افزایش کارایی کل بیمارستان در صورت مواجهه با یک حادثه با تلفات بالا به انجام رسید تا با شناسایی راهکارهای افزایش ظرفیت بیمارستان بتوان نسبت به افزایش ظرفیت اورژانس در شرایط بحرانی اقدام نمود.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی در سال 1393 در مرکز پزشکی آموزشی و درمانی الزهرا اصفهان به انجام رسید. شاخص های متوسط درصد اشغال تخت بخش اورژانس، مدت اقامت بیماران در بخش اورژانس، وضعیت تریاژ، فاصله چرخش تخت و فضای فیزیکی موجود مشخص و تعداد بیمارانی که می توان ظرف مدت چهار تا شش ساعت از بخش اورژانس بیمارستان مرخص کرد یا در بخشها بستری نمود تعیین شد. سپس بر اساس تعداد تخت های بیمارستان، بخش رادیولوژی و اتاق های عمل تعداد بیماران سرپایی بد حال و نیازمند مراقبت های ویژه مشخص گردید. در مرحله بعد امکان سنجی انجام تریاژ معکوس بررسی شده و تعداد بیمارانی که امکان ترخیص آنها وجود داشت، مشخص گردید.
    یافته ها
    تعداد کل بیماران پذیرش شده در سال 1392 برابر با 50836 نفر بود که 6444 نفر را بیماران سرپایی و 44392 نفر را بیماران نیازمند خدمات اورژانس تشکیل دادند. پذیرش اورژانس در سال 1392 شامل 20125 (3/45 درصد) مورد بیمار حاد جراحی، 8890 (20درصد) مورد بیمار حاد داخلی و 6215 (14درصد) مورد بیمار تحت حاد بود. بالاترین مدت اقامت بر حسب وضعیت بیماران بستری شده، مربوط به بیماران حاد داخلی با میانگین مدت اقامت 9/35 ساعت بود. تعداد کل تخت قابل استفاده در بخش اورژانس برای بیماران در زمان انجام این مطالعه 80 تخت بود. متوسط اشغال تخت اورژانس در سال 1392 معادل 3/92 درصد بود. متوسط اقامت بیماران در بخش اورژانس در سال 1392 نیز معادل 2/14 ساعت و فاصله چرخش تخت 3/1 در روز بود.
    نتیجه گیری
    ظرفیت قابل پذیرش بیماران در بخش اورژانس در حالت عادی شامل 13 تخت اکسترا و 30 تخت شرایط اضطراری خواهد بود. از طرف دیگر در صورتی که بتوان با انجام تریاژ معکوس، بیماران تحت حاد را از اورژانس ترخیص نمود، تعداد 22 تخت نیز اضافه می گردد. با توجه به درصد اشغال تخت اورژانس، تعداد تخت های خالی حدودا 5 تخت می باشد و لذا با توجه به امکانات موجود، ظرفیت قابل افزایش بخش اورژانس بیمارستان الزهرا اصفهان 68 تخت خواهد بود.
    کلیدواژگان: بخش اورژانس، بحران، ظرفیت تخت بیمارستانی، تریاژ
  • گزارش مورد
  • فاطمه محمدی، رضا مصدق، سمیرا وزیری، اعظم فتاحی، نسیم وفایی صفحات 159-162
    درد شکم یکی از شایعترین شکایت های دوران بارداری است و بدلیل تشخیص های افتراقی متعددی که به همراه دارد همواره مورد بحث می باشد. هرچند در برخورد با این بیماران تشخیص های مرتبط با شرایط بارداری و پاتولوژی های فضای رحم و اطراف آن در اولویت قرار دارند، ولی هرگز نباید از سایر تشخیص های غیرمرتبط با بارداری که در این دوران تظاهرات متفاوتی از خود نشان می دهند، غافل بود. آپاندیسیت حاد شایعترین عارضه نیازمند جراحی در دوران بارداری است و شیوع آن یک مورد در هر 1500 مورد زن باردار گزارش شده است. به گواه مطالعات موجود آپاندیسیت حاد در دوران بارداری در 35-30 درصد موارد دیر تشخیص داده می شود. این کم توجهی می تواند عوارض وخیمی در پی داشته و موجب مرگ و میر مادر و جنین گردد. ظن بالینی قوی پزشک در کنار استفاده از اقدامات پاراکلینیک مناسب و پیشرفته می تواند از میزان بروز خطا در این زمینه بکاهد. به جهت تاکید بر اهمیت این موضوع به گزارش یک مورد آپاندیست در بارداری پرداخته ایم.
    کلیدواژگان: آپاندیسیت، بارداری، درد شکم، تشخیص سریع
|
  • Hamed Aminiahidashti Pages 122-124
    With the increasing number of patients admitted to emerge ncy department (ED) there is a raise in ratio of patients with severe conditions, who have not yet been admitted to other specialist services or their disposition to other departments has not been done due to overcrowding; therefore, the need for providing intensive care in ED is felt more than ever. Patient overcrowding in ED is one of the most common international concerns. Delays in admission and disposition of patients to intensive care unit (ICU) happen in most crowded hospitals that lack free ICU beds . This problem is not restricted to our country and can even be seen in many developed countries. ICU beds only make up an average of 1.2 – 6.3% of all beds in a hospital, while more than 15 - 20% of the hospital budget is dedicated to them. Studies have sho wn that patients with severe conditions in need of intensive care stay longer in ED and insufficient monitoring and non - standard care in this department can jeopardize the safety of these patients and result in side effects and undesirable outcomes for the m. Long ED stay of patients in need of intensive care leads to increase in ventilator - induced pneumonia and mortality. Most EDs lack the required human resources for providing the care patients with severe conditions need. Therefore, providing cares such a s changing the position of patients for reducing the chance of developing bedsore or keeping mouth hygiene in those under mechanical ventilation in a crowded ED is very difficult if not impossible. Patients with potentially reversible severe diseases reap the most benefit from intensive care. Based on type and quality of care provided, 2 to 80% of patients in ICU are only under cardiopulmonary monitoring and not receiving a vital and effective treatment. Currently, considering the increased number of severe ly ill patients in need of intensive care and their long ED stay, providing equipment and resources needed such as cardiac monitoring, ventilator, and trained staff for providing intensive care for severely ill patients is necessary in ED. This has been te sted and proved successful in many countries, which have a longer history in providing intensive care in ED. Nowadays there is a critical care unit in many developed EDs. In addition, emergency physicians that have been trained in the field of critical car e are working in these units as emergency critical care specialists. It seems that establishing critical care training courses for emergency physicians and initiating an intensive care fellowship course with high capacity for providing intensive care is ne cessary in our country. Existence of these specialists not only provides compensation for scarcity of intensive care specialists, but also increases the quality of critical care in ED and facilitates coordination between ED and ICU.
  • Seyed Mohammad Hosseininejad, Hamed Aminiahidashti, Seyed Hossein Montazer, Forouzan Elyasi, Mahmood Moosazadeh, Nadia Ahmadi Pages 125-131
    Introduction
    Increased environmental demand and decreased ability of an individual for responding to them raises mental pressures and leads to job burnout. Since job burnout has never been evaluated in nurses working in hospitals affiliated to Mazandaran University of Medical Sciences, the present study was carried out with the aim of evaluating job burnout rate in nurses working in emergency departments (EDs) of hospitals affiliated to Mazandaran University of Medical Sciences.
    Methods
    The present cross-sectional study included all of the nurses working in EDs of 3 teaching hospitals affiliated to Mazandaran University of Medical Sciences using consecutive sampling. The standard Maslach and Jackson questionnaire was used for assessment of job burnout. SPSS version 20 was used for analyzing data.
    Results
    A total of 93 nurses with the mean age of 32.48 ± 8.1 were evaluated (72% female). The highest frequency belonged to 20-30 years age range (48.9%) and 5-9 years job experience (39.3%). Based on the results of rotated factor matrix, the load of emotional exhaustion, lack of personal success, and depersonalization in prevalence of job burnout was 7.42, 4.89 and 2.45 respectively. Mean intensity of emotional exhaustion was 33.19 ± 14.35 (0 –54), depersonalization was 4.91 ± 5.27 (0 –20) and lack of personal success was 29.58 ± 8.57 (8–45).
    Conclusion
    Based on the findings of this study, all the nurses working in the evaluated EDs showed degrees of job burnout. The highest load in prevalence of job burnout belonged to em otional exhaustion, lack of personal success, and depersonalization, respectively. The hospital in which they worked, age, sex, and job experience did not significantly affect the intensity of job burnout.
    Keywords: Burnout, professional, emergency department, job satisfaction, nurses, depersonalization
  • Hamid Kariman, Hamid Reza Hatamabadi, Seyed Abdollah Mirfazli Pages 132-137
    Introduction
    Although using clinical scales to predict shock severity is interesting for physicians as they provide rapid evaluation without need for special equipment, they are not highly reliable. Therefore, the present study was designed with the aim of assessing the agreement between shock index and base defects as scales of determining shock severity in multiple trauma patients.
    Methods
    In the present prospective cross - sectional study, the agreement of shock index and base defects in determining shock severity in multiple trauma patients presenting to emergency department (ED) was assessed. Patients with blunt multiple trauma aged between 15 to 6 years with 8-15 consciousness level and without any underlying illness were enrolled and finally the data were analyzed using SPSS 20.
    Results
    In total, 387 patients with the mean age of 36.31 ± 15.03 years (15 – 90) were studied (80.6% male). M ost patients were in the 21 - 30 years age group (37.7%) and the most common trauma mechanisms were car accident (50.1%) and falling from height (24.8%). In addition, 15 (3.9%) patients had systolic blood pressure 10 0/min. According to kappa coefficient, a 0.824 agreement was seen between these scales in rapid prediction of shock index. With the shock index increasing, the number of blood units received in the initial 6 hours of admission to ED for patient resuscitati on rose from 0.02 to 1.72 units.
    Conclusion
    Considering the results of the present study, it seems that shock index and base defect scales have acceptable agreement in prediction of shock severity in multiple trauma patients. This agreement increases in the 2 extremes namely normal and severe cases (level 1 and 4).
    Keywords: Severity of illness index, shock, acid, base equilibrium, emergency medicine
  • Mohammad Manouchehrifar, Saeedeh Ghasemi, Majid Shojaee, Tala Shahhosseini, Akram Lashgari Pages 138-142
    Introduction
    Health care planning for management of patients visiting emergency department (ED) requires accurate statistics and data more than anything. Since chest pain is one of the most common complaints of patients in this department, the present study was done aiming to epidemiologically assess the patients presenting to ED following chest pain with the final diagnosis of myocardial infarction (MI).
    Methods
    In this retrospective cross - sectional study, to evaluate the characteristics of MI patients, medical profiles of all the patients presenting to ED of Shahid Mofatte h Hospital, Varamin, Iran, during 2011 to 2015, with complaint of chest pain and final diagnosis of acute MI were assessed. A pre - designed checklist was used that included demographic data, pain characteristics, history of cardiac diseases and risk factors of cardiovascular diseases, treatments received, time interval between symptom manifestation and presentation to ED, history of similar complaint, duration of hospitalization in ED, site of MI, troponin level on arrival, and final outcome.
    Results
    168 pa tients with the mean age of 58.05 ± 12.46 years (range: 28 – 85) with complaint of chest pain and final diagnosis of acute MI visited the center during the study period (76.8% male). Before hospitalization in the cardiac care unit, these patients stayed in ED for an average of 12.6 ± 6.5 hours (range: 0.2 – 23.5). Most patients were in the > 50 years age group (74.3%) and had an education level less than high school diploma (91.7%). Mean duration of being affected with hypertension, diabetes, cardiac diseas es, hypercholesterolemia, and smoking for the studied patients were 6.1 ± 4.7 (1 - 20), 6.34 ± 5.9 (1 - 30), 7.1 ± 5.2 (1 - 21), 4.1 ± 3.3 (1 - 14), and 21.5 ± 11 (2 - 50) years, respectively. Mean time interval between symptom manifestation and ED visit was 12.9 ± 6.3 (1 - 24) hours. Patients reported their history of similar pains to go back to about 6.9 ± 3.4 ( - 12) months prior. In most patients, pain site was in anterior chest (88.7%), with sweating 61.01%) and without radiating to arms or jaws (86.3%). Most comm on dysrhythmia observed in this group of patients was ventricular tachycardia (24.4%). Since angiography and surgical intervention equipment were not available, all patients underwent thrombolytic therapy. Only 16 (9.5%) patients had positive troponin on a rrival. Finally, 9 (5.4%) patients died.
    Conclusion
    Based on the findings of the present study, most cases of MI in the studied center were male, over the age of 50 years, smokers, and had an education level less than high school diploma. The most common site of MI was in the anterior heart wall with anterior chest pain and ventricular tachycardia. In this evaluation, mortality rate of patients with MI was calculated to be 5.4% in the studied center.
    Keywords: Myocardial infarction, epidemiology, emergency department, Mortality, Chest Pain
  • Ehsan Rahmani, Ali Khani Jeihooni, Hossein Hosseini Fahraji Pages 143-148
    Introduction
    At times of disaster, considering the large number of injured patients and limited availability of equipment and service, the injured need to be classified accurately in order to receive the best treatment. The present study was designed aiming to evaluate the knowledge and skill of a hospital’s disaster management team regarding triage at times of disaster.
    Methods
    The present cross - sectional study carried out in 2016 aimed to evaluate the knowledge and skill of the disaster management team in Shahid Rajaei Hospital, Gachsaran, Iran, regarding triage at times of disaster. An anonymous questionnaire designed by researchers was used for gathering data. The questionnaire was filled by a researcher after meeting the disaster team in person and explaining the aim s of the study to them. Data were analyzed using SPSS version 22 and descriptive statsistic tests (central tendency and distribution such as frequency, mean, and standard deviation) as well as inferential ones.
    Results
    In total, 140 questionnaires were fi lled and gathered. Mean age of participants was 36.42 ± 7.9 (50.7% female). Their mean job experience was 9 ± 6.36 years and their mean experience in emergency department or intensive care unit was 3.03 ± 4.54 years. Mean score for knowledge regarding tria ge was 5.87 ± 2.35 (0 - 11) and mean score for skill was 3.67 ± 2.56 (0 - 9). Mean difference of knowledge score for physicians 6.54 ± 2.22, nurses 6.45 ± 2.09, office workers 4.53 ± 2.71, maintenance 4.60 ± 1.59, and staff of paraclinical units (laboratory, rad iology,...) 6 ± 2.12 did not vary significantly (p = 0.08). There was no significant correlation between job experience and knowledge of triage (p = 0.46, r = 0.01) or triage skill (p = 0.91, r = 0.01).
    Conclusion
    Findings of the present study showed that knowledge and skill of the disaster management team in Shahid Rajaei Hospital, Gachsaran, Iran, regarding triage at times of disaster is poor. No significant relationship was found between these factors and demographic factors such as age, sex, job experien ce, history of doing triage, level of education, and organizational position.
    Keywords: Disasters, hospitals, committee membership, triage, knowledge
  • Ali Asgari Darian, Kambiz Masoumi, Arash Forouzan, Hassan Barzegari, Saeed Yazdankhah, Behzad Zohrevandi, Farhadahmadzadeh Pages 149-153
    Introduction
    Biochemical markers of myocardial injuries have radical importance in diagnosis or dismissing cardiac events, especially in cases that electrocardiographic findings are not present. Therefore, this study was designed aiming to appraise 1-month outcome of patients presenting to emergency department (ED) following acute coronary syndrome (ACS) with positive creatine kinase-MB (CK-MB) and negative troponin.
    Methods
    This prospective cross - sectional study was done on patients presenting to ED with complaint of acute chest pain and diagnosis of ACS. Patients who did not have a clear electrocardiographic finding indicating acute myocardial infarction (MI) (ST segment elevation) and had positive CK - MB and negative troponin in laboratory tests of serum were included. Demographic data and baseline characteristics, CK serum level, CK-MB, troponin, and 30-day outcome of the patients were analyzed using SPSS version 19.
    Results
    13759 patients had visited the ED with complaint of chest pain during the study period (57% f emale). 1003 (7.3%) patients had positive troponin test and 12704 (92.3%) had negative CK - MB index and were therefore eliminated from the study. Finally, 52 (0.4%) had both positive CK - MB and negative troponin indices. 35 (67.3%) of them were discharged fr om ED after serial electrocardiography and negative troponin test. 11 (21.2%) were admitted to critical care unit but were discharged due to having 2 negative troponin tests in 12 hours and normal serial electrocardiogram. 6 (11.5%) were referred for surgi cal interventions. No mortality was seen in 1-month follow-up.
    Conclusion
    Based on the results of the present study, only 0.4% of ACS patients presenting to the studied ED had positive CK - MB and negative troponin indices. During 1 - month follow - up, no case of mortality or MI was observed among them. Only 2 (3.8%) cases needed surgical intervention.
    Keywords: Chest pain, troponin, acute coronary syndrome, biomarkers
  • Mehrdad Esmailian, Mohammad Hossein Salehnia, Shadi Hasan Pages 154-158
    Introduction
    The present study was done aiming to assess and identify methods of increasing the capacity of emergency department (ED) and therefore, enhancing the efficiency of Alzahra Hospital, Isfahan, Iran, as a whole in facing a disaster with high mortality rate.
    Methods
    This descriptive study was carried out in 2014 in Alzahra teaching hospital, Isfahan, Iran. Indices such as mean percentage of occupied beds in ED, patients’ ED length of stay, triage status, bed turnover interval, and available space, as well as the number of patients that can be discharged from emergency or dispositioned to other wards in 4 - 6 hours were determined. Then according to the number of beds in hospital, radiology ward, and operation rooms, the number of outpatients, critically ill pati ents, and those in need of critical care were determined. Then the possibility of reverse triage was evaluated and the number of patients who could be discharged was calculated.
    Results
    The total number of admitted patients in 2013 was 50836, 6444 of whic h were outpatients and 44392 needed emergency services. ED admissions in 201 included 20125 (45.3%) cases of acute surgery, 8890 (20%) cases of acute internal patients, and 6215 (14%) cases of sub - acute patients. The longest stay based on the status of pa tients belonged to acute internal patients with a mean of 35.9 hours length of stay. The total number of available emergency beds is currently 80. On the other hand, based on the number of admitted and discharged patients in 2013, mean emergency bed occupa tion rate was 92.3%. Mean length of ED stay was 14.2 hours in 2013, and bed turnover interval was 1.3/day.
    Conclusion
    Regular admission capacity of ED includes 13 extra beds and 30 critical condition beds. In addition, if reverse triage could be done to d ischarge sub - acute patients from ED, 22 beds can be added. Considering the occupation percentage of ED beds, there are about 5 empty beds and therefore, based on available resources, the expandable capacity of ED is 68 beds.
    Keywords: Emergency department, crisis, hospital bed capacity, triage
  • Fateme Mohammadi, Reza Mosaddegh, Samira Vaziri, Azam Fattahi, Nasim Vafaei Pages 159-162
    Abdominal pain is one of the most common complaints during pregnancy, which is constantly debated due to its numerous differential diagnoses. Acute appendicitis is the most common problem requiring surgery during pregnancy and has a prevalence of 1 in 1500 pregnant women. Existing studies have declared that acute appendicitis during pregnancy is diagnosed with delay in 30 - 35% of cases. This can have severe side effect sand may even lead to death of the mother or fetus. Strong clinical suspicion of the physician in addition to taking proper advanced paraclinical measures can reduce errors in this regard. To emphasize the importance of this subject, we have reported a ca se of appendicitis during pregnancy.
    Keywords: Appendicitis, pregnancy, abdominal pain, early diagnosis