فهرست مطالب

پژوهش سلامت - پیاپی 2 (زمستان 1394)

نشریه پژوهش سلامت
پیاپی 2 (زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/11/10
  • تعداد عناوین: 7
|
  • ابوذر علیدادی، روح الله زابلی *، مجتبی سپندی صفحات 69-80
    مقدمه
    تعداد زیادی از بیماران در مناطق محروم به علت کمبود امکانات درمانی بیمارستان های دولتی یا به دلیل عدم ارائه خدمات به موقع و کافی فوت و یا دچار ضایعات غیرقابل برگشت می شوند مدیریت سیستم انتقال بین بیمارستانی نه تنها می تواند به کاهش خطرات و هزینه ها کمک می کند، بلکه اجرای درست آن اصلاح نظام بهداشت ودرمان کشور را درپی خواهد داشت. مطالعه حاضر با هدف ببرسی میزان و عوامل مرتبط با اعزام بیماران را در بیمارستان های دانشگاهی استان کهگیلویه و بویراحمد درطی پنج سال صورت گرفته است.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر یک پژوهش توصیفی گذشته نگر به روش بررسی ترند است که جامعه پژوهش آن تمامی اعزام های بین بیمارستانی بیماران مراجعه کننده به بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی استان، تعداد تخت های مراقبت ویژه و پزشکان در طی یک دوره پنج ساله که برای آنها از طرف پزشک معالج درخواست اعزام به سایر مراکز بیمارستانی صورت گرفته است. روش نمونه گیری بصورت سرشماری بوده ابزار مورد استفاده برای جمع آوری اطلاعات، دفتر ثبت و مدارک بایگانی شده این بیماران بود که توسط سوپروایزر تکمیل شده بود. اطلاعات پس از استخراج بوسیله آمار توصیفی و آزمون آماری ضریب همبستگی مورد بررسی قرار گرفتند.
    نتایج
    یافته ها نشان داد که طی5 سال از فروردین ماه1388تا اسفندماه1392مجموعا4635مورد اعزام ازسوی پزشکان درخواست شد که بیمارستان شهید رجائی با تعداد1922بیشترین فراوانی اعزام و بیمارستان شهید بهشتی با 518 اعزام کمترین فراوانی اعزام را در بین بیمارستان های دانشگاهی استان کهگیلویه و بویراحمد به خود اختصاص داده اند(05/0=alpha). بین میزان اعزام با تعداد پزشکان متخصص و عمومی همبستگی معنادار بالایی و در جهت عکس وجود دارد(001/0>.(P بیشترین علت اعزام مربوط به کمبود متخصص در تخصص های جراحی توراکس، عروق، مغز اعصاب و کمبود تخت های مراقبت ویژه و بخش های تخصصی بوده است.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر با توجه به ارتباط معکوس معناداری که بین میزان اعزام و تعداد پزشک وجود دارد یعنی با افزایش تعداد پزشک در تخصص ها و گرایش های مختلف تعداد اعزام نیز بیشتر شده است بیشتر شده است بیانگر این است که افزایش و بکارگیری نیروی انسانی متخصص بیشتر به تنهایی نمی تواند بر کاهش اعزام به خارج از استان تاثیر گذار باشد بلکه برنامه ریزی صحیح در زمینه تامین نیروهای متخصص مورد نیاز و متناسب ساختن تعداد پزشک وتجهیزات بیمارستانی و سایر امکانات تخصصی با نیاز یک منطقه، فرهنگ سازی برای تغییر نگرش بیماران، افزایش فضای فیزیکی و بهسازی محیط مراکز درمانی در روحیه بیماران تاثیرگذار بوده و ذهنیت منفی بیمار را نسبت به ناتوانی مراکز درمانی استان در زمینه ارائه خدمات با کیفیت را کاهش داده وهم می تواند به حفظ بقاء بیماران کمک نماید و نیز ازاتلاف نیروهای انسانی واقتصادی سازمان ها و تحمیل هزینه های سنگین و عوارض ناشی از انتقال بیماران جلوگیری به عمل آورد
    کلیدواژگان: بیمار بستری، اعزام، انتقال بین بیمارستانی، ارجاع بیمار
  • مهدی ابراهیم نیا، احمد عامریون، مصطفی شهابی نژاد *، محبوبه سادات حسینی، سمانه وحیدی فر، جواد خوش منظر صفحات 81-88
    مقدمه
    مهندسی مجدد فرآیندها یکی از بهترین روش هایی است که با اصلاح نحوه انجام فعالیت ها منجر به کاهش زمان ، هزینه ها و در نهایت کسب رضایت ذینفعان می گردد. این مطالعه با هدف اصلاح فرایند بررسی و تصویب طرح های پژوهشی واحد توسعه تحقیقات بالینی در معاونت پژوهش بیمارستان بقیه الله (عج) انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه کیفی به روش اقدام پژوهی در سال 1394 در معاونت پژوهش بیمارستان بقیه الله (عج) انجام شد. حجم نمونه شامل همه صاحبان و همکاران فرایند به تعداد 11 نفر بودند. جمع آوری داده ها از طریق بررسی مستندات و انجام مصاحبه به منظور شناسایی گلوگاه ها صورت گرفت. سپس تمامی مراحل انجام کار وضع موجود ثبت و پس از ساده سازی فرایند با استفاده از نمودار استاندارد جریان کار عمودی مراحل انجام کار بهینه نیز ثبت گردید. نتایج با کمک نرم افزار Excel 2007 تحلیل گردید.
    یافته ها
    اقدامات فرایند در 6 پارامتر تصمیم گیری ، بایگانی ، تاخیر ، بازرسی ، انتقال و عملیات طبقه بندی شدند . فرایند تصویب طرح های پژوهشی در وضع موجود با انجام 83 فعالیت انجام می شد. با اجرای مهندسی مجدد و ساده سازی آن ، به 63 فعالیت کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    مهندسی مجدد و ساده سازی فرایند به کاهش فعالیت ها ، صرفه جویی در زمان و کاهش اتلاف وقت پژوهشگران می انجامد.
    کلیدواژگان: مهندسی مجدد فرایند، طرح پژوهشی، بیمارستان بقیه الله
  • علیرضا رحیم نیا، ذبیح الله حسن زاده، محمد کاظم امامی میبدی *، شهاب رسولی صفحات 89-94
    مقدمه
    به طور متداول، در جراحی ها برای ایجاد حفره بر روی کورتکس استخوان به خصوص در تومورهای اندام جهت بیوپسی و کورتاژ، توصیه به ایجاد حفره به شکل دایره گردیده است؛ در ارزیابی ها در مراجع و منابع جهت به دست آوردن مستندات مبتنی بر ارجحیت شکل دایره در بارگذاری خمش و فشار هیچ گونه یافته مثبتی نیافتیم. در این راستا با دو روش تجزیه و تحلیل نرم افزاری و انجام آزمایش های ایجاد نیرو در آزمایشگاه، به تحلیل و بررسی موضوع پرداختیم.
    مواد و روش ها
    بر روی 40 عدد استخوان فمور خرگوش حفره هایی با اشکال مختلف و مساحت یکسان ایجادشد و در آزمایشگاه توسط دستگاه هیدرولیک تحت نیروهای خمش و فشار قرار گرفت و نیروی لازم جهت ایجاد شکست توسط رایانه اندازه گیری شد. هم زمان تحلیل نرم افزاری آزمایش شبیه سازی شده تحت سیستم ANSYS توسط تیم تحقیقاتی بیومکانیک دانشگاه صنعتی انجام گرفت.
    نتایج
    در نتایج به دست آمده از تحلیل نرم افزاری تحت سیستم ANSYS، در بارگذاری خمش و فشار، تفاوت معنی داری در میزان استحکام باقی مانده از استخوان در حضور حفره ی دایره ای شکل و برخی اشکال نظیر ذوزنقه دیده نشد.
    نتیجه گیری
    میزان کاهش استحکام استخوان در حفره ی دایره ای شکل با برخی از اشکال غیر مدور مانند ذوزنقه تفاوت معنی داری نداشته و عوامل دیگری به غیراز گرد بودن حفره ازجمله نوع بارگذاری در این کاهش استحکام موثر می باشد.
    کلیدواژگان: کورتکس فمور، بیومکانیکان، استخوان
  • فاطمه رحمتی نجارکلایی، نعمت الله جنیدی جعقری *، محمدرضا جعفری صفحات 95-103
    مقدمه
    جوانان سهم عمده ای از جمعیت ایران را تشکیل می دهند ودرک آگاهی جوانان و نگرشهای آنها در ارتباط با موضوعات مرتبط با HIV و ارایه آموزش به این قشر در اولویت بخش بهداشت و درمان کشور است. این مطالعه با هدف تاثیر مداخله آموزشی به شکل کارگاه بر پایه تئوری شناختی اجتماعی بر آگاهی و نگرش پیشگیری از ایدز در دانشجویان دانشگاه تهران،ایران انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    جامعه مورد مطالعه، 400 دانشجوی مقاطع مختلف شاغل به تحصیل در رشته های غیر پزشکی دانشگاه تهران بودند که به صورت داوطلب از طریق پوستر فراخوانی برای شرکت در کارگاه آموزشی ثبت نام نموده بودند. در کل تعداد 58 دانشجو به طور کامل در مطالعه شرکت نمودند. کارگاه آموزشی در دو روز برگزار شد.مدل آموزشی این مداخله بر اساس تئوری شناختی اجتماعی بود سازه های تئوری که در آموزش مورد استفاده قرار گرفت شامل الگو برداری ، توانایی رفتاری، انتظارات و خود کارامدی بود. پرسشنامه خود ساخته بدون نام پیش از مداخله و پس از مداخله توسط دانش جویان پاسخ داده شد.
    یافته ها
    تاثیر آموزش در مورد سازه آگاهی معنی دار بود0.05)>.P=0.01 ( اما در مورد نگرش اثر آموزش معنی دار نبود 0.05)<.P=0.11) .
    نتیجه گیری
    آموزش بر اساس تئوری شناختی اجتماعی در افزایش آگاهی دانشجویان بسیار مطلوب بوده است اما بر روی نگرش های آنها تاثیر چندانی نداشته است.استفاده و مقایسه دیگر تئوری های رایج تغییررفتار و نیز بررسی تداوم تاثیر آن برتغییر رفتاردر طول زمان پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: رفتار، آموزش، HIV، دانشجویان
  • رستم صابری فر * صفحات 105-112
    زمینه
    در میان عوامل موثر بر سلامتی، ابعاد اجتماعی و فرهنگی جایگاه ویژه را به خود اختصاص می دهند. در این بین سرمایه اجتماعی بیش از سایر موارد مورد تاکید قرار داشته است. به همین منظور این بررسی قصد دارد تا رابطه و میزان تاثیر سرمایه اجتماعی را بر سلامت روانی شهروندان مشهدی مورد بررسی قرار دهد.
    روش کار
    مطالعه حاضر یک بررسی توصیفی-تحلیلی است که در بهار سال 1394 در بین جمعیت 20 ساله و بیشتر شهر مشهد به انجام رسیده است. به این منظور و با توجه به تعداد جمعیت شهر 300 نفر به صورت نمونه گیری طبقه بندی شده تصادفی انتخاب گردیدند. داده های مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه SLC-90 و عدالت شهری(به ترتیب برای سلامت روان و سرمایه اجتماعی)گرد آوری شد. داده های گردآوری شده از این طریق با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در این بررسی 300 نفر از شهروندان مشهدی بالای 20 سال مورد پرسش قرار گرفتند،. از این تعداد 201 نفر(00/67 %) مرد و 99 نفر(00/33 %) زن بودند. از نظر سنی نمونه انتخابی در رده سنی 21 تا 83 سال قرار داشته و بیشترین آنها 189 نفر (00/63%) در رده سنی بیش از 45 سال قرار داشتند. یافته های استنباطی نشانگر آن است که مولفه های اعتماد فردی و همبستگی و حمایت اجتماعی سرمایه اجتماعی(.0.001)، متغیر های سکونت در محلات نوساز( 0.021)، دسترسی به پارکها و فضاهای باز( 0.003)، سن و سال(0.011) و دسترسی آسان به مراکز بهداشتی و درمانی(0.012) رابطه مثبت برقرار بوده است. این در حالی است که بین مولفه اعتماد اجتماعی و روابط انجمنی سرمایه اجتماعی و همچنین متغیرهای بعد خانوار، جنسیت، نوع اشتغال، قومیت و محل تولد با سلامت روان رابطه معناداری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این مطالعه، می توان عنوان داشت که هر اندازه سرمایه اجتماعی بیشتری در بین شهروندان وجود داشته باشد، سلامت روانی بالاتری قابل انتظار است. با توجه به این که شهروندان سالم تر، مشارکت بیشتری در اداره امور شهر دارند، دستیابی به شهرهای سالم و پایدار بیشتر امکان تحقق پیدا می کنند.
    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، سلامت روان، شهر سالم، مشهد
  • سیمین ریاحی *، فاطمه ریاحی، حبیب یاری بیگی صفحات 113-121
    دیابت شیرین شایع ترین بیماری متابولیکی می باشد. تخمین زده می شود شیوع آن در سراسر جهان تا سال 2050 به 21% برسد. درایران شیوع دیابت حدود 14 % تخمین زده می شود. دیابت به نوع 1 و2 تقسیم بندی می شود. دیابت نوع 1 به علت کمبود ترشح انسولین و دیابت نوع2 از مقاومت به انسولین و عدم ترشح جبرانی انسولین ایجاد می شود. هدف درمان دیابت تنظیم گلوکز، چربی و فشار خون به منظور جلوگیری و یا به تاخیر انداختن عوارض مزمن دیابت است. رژیم غذایی، دارو و فعالیت بدنی سه روش اصلی کنترل دیابت می باشند. فعالیت ورزشی استقامتی، مقاومتی و ترکیبی در کنترل دیابت و عوارض جانبی خطرناک آن مفید هستند. یک جلسه تمرین هوازی حساسیت به انسولین را به مدت 72-24 ساعت افزایش می دهد. تاثیر مثبت فعالیت ورزشی به کاهش وزن، افزایش Glut4 عضله، افزایش جریان خون، کاهش تولید گلوکز کبدی و طبیعی شدن چربی خون مرتبط می باشد. تمرین مقاومتی درازمدت تحمل گلوکز و حساسیت انسولینی را بهبود می بخشد و با افزایش توده عضله اسکلتی میزان گلیکوژن ذخیره ای آن را افزایش می دهد. در تجویز ورزش برای بیماران دیابتی باید به وجود عوارض بیماری، سطح ناتوانی و محدودیت های ارتوپدی توجه کرد. لذا یک تیم متشکل از چندین متخصص برای تعیین سطح و پروتکل برنامه ورزشی برای بیمار مورد نیاز است.
    کلیدواژگان: دیابت، ورزش، کنترل
  • بشری هاتف *، حبیب یاری بیگی، غلامحسین مفتاحی، سجاد شیری صفحات 123-131
    طبقه بندی ارزشی انسان بر اساس تجربیات درکی (فیزیکی و هیجانی) و آموزش هایی است که می بیند. سطح بندی ارزشی باورها به دریافت پاداش و دوری از آسیب وابسته است و در طول زندگی تغییر می کند. اگر فرد بین آنچه که تجربیات گذشته و آموزش هایش پیش بینی می کرد و آنچه اتفاق می افتد تضاد پاداشی و تنبیهی ببیند، دچار تناقض می شود. محل درک تناقضات یا همان احساس انتخاب با ریسک بالا در قشر سینگولیت قدامی مغز شناسایی شده است. احساس تناقض بنوعی بکارگیری روندهای تصمیم گیری جدید در مغز برای تغییر را فعال می کند. در واقع در یک مکانیزم تطابقی فرد طبقه بندی ارزشی باورهای خود را تغییر می دهد تا کمتر دچار تناقض شود. احساس تناقض مداوم ایجاد استرس و نا امنی به دنبال دارد. این ناامنی سلامت ذهن را بخطر می اندازد. در افراد مختلف، میزان تطابق پذیری دریک طیف توزیع نرمال در جامعه متغیر است. در نتیجه اکثر جامعه به سمت تطابق پذیری با ارزشهای عرف حاکم سوق پیدا می کنند، در حالیکه الزاما این ارزشهای حاکم منطبق بر فطرت و سلامت ذهنی نیست. بنابراین اصلاح ارزش های حاکم بر جامعه قدم مهم و اساسی در تامین سلامت روانی یک جامعه از دیدگاه عملکرد شناختی مغز است.
    کلیدواژگان: تعارض ارزشی، سلامت روانی، پاداش، مجازات
|
  • Abouzar Alidadi Rouhollah Zaboli * Mojtaba Sepandi Pages 69-80
    Background and Objectives
    many of the patients in the deprived regions for the lack of medical possibilities and governmental hospitals or not sufficient and on, time servicing die or get returnable injuries. Managing the emergency it on the right hast a consequence of correcting the country’s health and medical system. This present study has don’t about relation between numbers of the emergency service and particular supervision tables or number of the physician in the Kohgiloyeh and Boyerahmad university hospitals in the five years
    Materials And Methods
    continuing study is an analytical and descriptive research on the trend probe method aiming communities are number of particular supervision tables, physicians, all of the patients those has gone to the Kohgiloyeh and Boyerahmad medical science university hospitals and physician has issued sending request for them data have been collected from in formation forms and have been used statistic SPSS software with 17 version and statistic tests of correlation multiple for analyzing variations.
    Results
    findings have shown that physicians from farvardin 1388 to esfand1392 dispaching4634 emergency service altogether on this basis, shahid rajaee and shahid beheshti hospitals have allocated the most emmergency1932 patients and least,518respectively. This is a statistic of university hospital. there is meaning full interrelationship between number of emergency service and number of public and specialized physicians and vice versa (p
    Conclusion
    results of the continuing study in view of significant reversal relation between the number of emergency service and physician show increasing of the number of physician in the different specialty as well as raising the number of emergency service. Corrected planning about providing needful specialist in different and fitting grounds educate in physician , hospital equipment and other specialized possibilities related to a region , culturizetion for changing patients opinion, increasing physician space and make the medicinal environmental centers better are effective in patients spirit this factor decrease the patients negative subjective concerned with disabling the provinces medicinal centers in the field of qualitative services, can help patients survival and prevent from expending human and economic forces of organizations , imposing the heavy expenditures and vulnerabilities rising of the transporting patients.
    Keywords: Dispatch system, inter, hospital transfers, referral patient
  • Mehdi Ebrahim Nia, Ahmad Ameryoun, Mostafa Shahabi Nejad *, Mahboobeh Sadat Hoseini, Samaneh Vahidi Far, Javad Khoshmanzar Pages 81-88
    Introduction
    processes re-engineering is one of the best ways that leads to reduce the time, costs and finally earn the satisfaction of stakeholders by reforming method of carrying out activities. This study aimed to reform approval process of research projects in clinical research unit of Baqiyatallah (as) hospital.
    Material and
    Methods
    This qualitative action research study was performed in 2015 in the research department of Baqiyatallah Hospital. The sample size included all process owners and partners. Data were included documents and interviews to identify bottlenecks. All work stages of status quo were recorded. After that, the streamlining process were also recorded using standard diagram optimized workflow. Results were analyzed with Excel 2007.
    Results
    Process activities were classified in six parameter: decision, archive, delay, inspection, transportation, and operations. All current approval process were carried out by 83 activities. By implementing reengineering and simplifying it, were reduced to 63 activities.
    Conclusion
    Re-engineering and simplification of the process lead to reduce activity, saving time and reducing waste time researchers.
    Keywords: Process reengineering, Research projects, Baqiyatallah hospital
  • Alireza Rahimnia, Zabihollah Hassanzadeh, Mohammadkazem Emami Meybodi *, Shahab Rasooli Pages 89-94
    Introduction
    In order to make a hole on the bone cortex, especially, in the tumors of body in order to do biopsy and curettage creating a hole circularly is routinely recommended. In evaluating resources and references for obtaining documentation based on prioritizing circular holes in bending load and pressure, no positive evidence was observed. For this purpose, two methods of software analysis and force test experiments were used.
    Material and
    Methods
    Different forms of holes with an equal amount of area were created on 40 femur rabbit bones under the pressure and bending forces of a hydraulic system in laboratory. The required bending force was calculated by the computer. At the same time, the software analysis of the simulation experiment under the ANSYS system were conducted by the University of Biomechanical Research Team.
    Results
    The results of the software analysis under the ANSYS system revealed that in pressureand bending load, there was no significant difference in the amount of strength remained in the bone in the presence of a circular hole and other shapes of holes, such as Trapezoid.
    Conclusion
    The amount of decreased strength in a circular hole did not have a significant difference with regard to none-circular shapes such as trapezoidal. It can be said that other factors such as the type of loading were more effective in decreasing the strength.
    Keywords: Femoral Cortex, Biomechanical, Bone
  • Fatemeh Rahmati Najarkolaei, Nematollah Jonaidi Jafari *, Mohammad Reza Jafari Pages 95-103
    Introduction
    Since the youth is a major portion of the population in our country, health department lays more emphasis on their perception and knowledge of HIV as well as HIV/AIDS education to them. The purpose of this study was to test the effects of an HIV/AIDS workshop education program on the knowledge and attitudes of the Tehran/Iran university students by using social cognitive theory(SCT).
    Material and
    Methods
    The pubulations of the study was 400 undergraduate students of different fields at Tehran University who voluntarily took part in the study via workshop announcement posters. Totally,58 out of the 400 participants attended all the workshop sessions. The subjects of the two day workshop include: epidemiology, transition, prevention, test and treatment, sexual transmitted diseases, sexual health, consultation, behavioral skills, self- awareness, decision making ability, problem solving, assertiveness, and negotiation. The educational model was based on SCT. The education consist of modeling, behavioral capabilities, Expectations and self-efficacy. A self-administered validated questionnaire was given to the participants before and after intervention.
    Results
    Education had significant impact on knowledge(P.P=0.01 ) but not significant effect on attitude toward HIV/AIDS(P>0.05)P=0.11) .
    Conclusion
    SCT base education had significant impact on knowledge, but it had no impact on attitude. The use of the other theories and their impacts on behavior change, and their continuity are recommended.
    Keywords: Behavior, Education, HIV, Students
  • Rostam Saberifar * Pages 105-112
    Introduction
    Among the factors effective in deter-mining the mental health of individuals, cultural factors and different social contexts have special status. One of the factors that if recognized can have a role in the quality of mental health among the citizens and is considered as the missing link in mental health is social capital. The aim of this study was to analyze the relationship between social capital and mental health among the citizens of Mashhad at twenty-year-old and more in 1394.
    Methods
    The method of this research was surveying or measurement based and belonging to the correlative type. The statistical population was the citizens over 20 years and the number of participants was 1741521 in Mashhad in the year 1394 (2015). The sample consisted of 300 persons selected by using Cochran formula. Data were obtained through Urban HEART questionnaire for social capital and for mental health the standard SCL-90 questionnaire. Data were collected by using multi-stage quotas sampling and by applying analyzed SPSS software were analyzed.
    Result and
    Conclusion
    In all 300 adults were studied, there was relationship between mental health and individual trust, social cohesion, and social support while mental health and social trust and collective relations did not show significant association. The findings suggest that there is a mutual relationship between mental health and social capital.
    Keywords: Social capital, mental health, healthy city, Mashhad
  • Simin Riahi *, Fatimah Riyahi, Habib Yaribeygi Pages 113-121
    Diabetes mellitus is the most common metabolic diseases. It is estimated that its worldwide prevalence will reach to 21% up to 2050. In Iran the prevalence of diabetes is estimated to be about 14%. It divided in two categories: type 1 and type 2. Diabetes type 1 is due to absolute deficiency of insulin secretion, and type 2 characterised by resistances to insulin and its inadequate compensation. The aim of diabetes treatment is regulation of blood glucose, lipid and blood pressure to prevent or postpone its complications. Diet, physical activity and medication are three cornerstones in control of diabetes. Aerobic, resistance and combin training is useful in control of diabetes and its dangerous complications. A session of aerobic exercise has shown to increase insulin sensitivity for up to 24-72 hours. Positive effect of exercise is due to its effect on weight loos, increase of Glut4 in muscle and blood flow and decrease in hepatic glucose production. Prolong resistance exercise improve insulin sensitivity, glucose tolerance and increase skeletal muscle mass and its glycogen content. Exercise prescription for diabetic patients must be done according to their inability, orthopedic limitations and complications of diabetes, so a team of specialists is needed to determine the level and protocol of exercise.
    Keywords: Diabetes, exercise, control
  • Boshra Hatef *, Habib Yaribeygi, Gholam HosEein Meftahi, Sajad Shiri Pages 123-131
    Classification of human value are based on the understanding experiences (physical and emotional) and education. The grading of values and beliefs are dependent to receiving bonuses and avoid damaging which change during life. If the person see conflicts between his believes and past educations with what’s happening go on inconsistency. Site of identifying conflicts and or high risk selection was recognized in cingulate cortex. Feeling paradox activate a new decision-making processes in the brain to make the change. In fact, during an adaptation process; the person is classified his believes to achievement a new adjustment. Feeling paradox can make stress and insecurity feeling that damaged to brain heath. In different people in range of the normal distribution, the compliance are variable. As a result, the majority of the population headed toward compliance with the values of the dominant norm, while not necessarily the dominant values in accordance with the nature and mental health. Therefore, correcting the dominant values of society is a critical step in providing mental health from the perspective of cognitive function of the brain.
    Keywords: value conflict, mental health, reward, punishement